Cum trăiesc Secureanu și Vrăbi la 6 ani după ce directorul a fost arestat și apoi trimis în judecată pentru că fura zilnic bani din casieria spitalului

De Mirela Neag, Cătălin Tolontan, Răzvan Luţac

miercuri, 15 iunie 2022, 10:38

De Mirela Neag, Cătălin Tolontan, Răzvan Luţac

Imaginile îi arată pe cei doi cum au făcut excursii în Israel și s-au botezat în Iordan, vânează, călăresc și petrec concedii romantice la Marea Mediterană. În cele două dosare de corupție în care Secureanu e judecat nu s-a dat, de 6 ani, nicio sentință definitivă.

Florin Secureanu, 57 de ani, fost manager al Spitalului Malaxa, a fost expus de o investigație jurnalistică a Gazetei Sporturilor în 2016 drept directorul care:

După investigația jurnalistică, DNA l-a trimis în judecată pe manager, în două dosare. Primul durează de aproape 6 ani, fără niciun verdict. În al doilea, instanța a pronunțat o primă sentință, pe care Secureanu a atacat-o cu apel.

Faptele de corupție de mai sus și multe altele au fost confirmate încă din 2018 într-un proces disjuns, în care 7 angajați ai spitalului și administratori de firme private și-au recunoscut faptele și au primit închisoare cu suspendare.

Ce face Secureanu, cum își petrec timpul el și actuala sa soție, „Vrăbi” Chiriac?

Un om care-și trăiește relaxat viața

Când banii din casierie se terminau, Secureanu își trimitea oamenii de încredere pe secțiile spitalului, ca să strângă banii plătiți de pacienți și îi cheltuia și pe aceștia.

Florin Secureanu nu face niciun secret din faptul că o duce bine. Pe pagina de Facebook și-a postat, în toți acești ani de când justiția nu a dat niciun verdict definitiv, concediile, momentele de relaxare, vechile amiciții.

Secureanu se pozează pe plaje netede la Marea Mediterană și în peisaje montane de vânătoare alături de „Vrăbi” Chiriac, actuala sa parteneră.

Iarna, Florin Secureanu alternează sportul cu relaxarea. Se scaldă în ciubăr, butoiul imens în care apa fierbinte îți permite să te îmbăiezi în aer liber, ori se lasă tras pe săniuțe.

Vara, Secureanu apare în Antalya, în cămașă neagră și pantaloni albi pe plajă. Sau încearcă uniforme militare în care se pozează, semeț, tot pe malul mării.

De asemenea, Secureanu merge la călărie, urcă în vehicule militare ori pe elicoptere, încearcă mașini, se ia de gât cu Gigi Becali și-și face poze cu Jean-Claude Van Damme, actor îndrăgit de români și îndrăgostit de România.

Secureanu mănâncă raci, cântă la chitară îmbrăcat în haine de spital, bea o bere în barul lui Bobiță din Las Fierbinți și face drive-teste cu mașini.

A ajuns chiar în Israel, unde s-a botezat în râul Iordan.

Din când în când, scoate fotografii cu politicieni din memoria vechilor sale întâlniri. Unul dintre ei, cu care managerul de spital se întâlnea la fundația „Omenia”, este actualul ministru al justiției, Cătălin Predoiu.

Îi place să posteze imagini cu Predoiu între două termene în instanță.

Ce fac dosarele

În paralel cu viața atractivă a lui Secureanu, situația dosarelor este următoarea:

Nu lipsesc pozele de spital

Din colecția afișată de el nu lipsesc nici pozele de spital. Pentru că Secureanu, angajat balneolog la Spitalul Jibou în 2019, a rămas în sistemul sanitar.

Din mai 2022, a revenit în conducere, fiind numit manager la Spitalul Jibou, după ce a fost singurul care a luat proba scrisă. Apoi a trecut de interviu și de prezentarea planului de management, celelalte două probe la care a participat singur. Planul de management al omului judecat pentru o corupție impresionantă, chiar și după standarde românești, a convins autoritățile politice din județul Sălaj. Și a revenit să semneze pe banii publici.

 

Comentează