Comisie de anchetă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Manager: „Un copil doarme pe podea. Și nu e normal!”

Imaginile furnizate ziarului Libertatea de un angajat al spitalului, în care un copil de 3 ani s-a refugiat pe podea în secția de arși, din cauza căldurii, au determinat conducerea să încerce să afle ce s-a întâmplat

marți, 12 iulie 2022, 3:14

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Managerul Alexandru Ulici a spus, inițial, în discuția de luni cu ziarul, că „fotografiile sunt vechi, de doi ani”. Sau, a insinuat el, e posibil ca fotografiile să nu fie adevărate. Ele arată cum un copil internat s-a culcat și a dormit pe jos, instinctiv, din cauza căldurii. Libertatea a confirmat pozele, înainte de publicare.

Sunt imagini de acum câteva zile, din secția de arși a spitalului „Grigore Alexandrescu”. Avem și mai multe mărturii despre caz.

„Avem și noi partea noastră de vină”

Marți, după apariția articolului, directorul Ulici a revenit cu un telefon. „Din articol rezultă că nu avem grijă de pacienți, ceea ce nu e adevărat. Dar s-a constituit o comisie pentru că, lăsînd la o parte toate supărările noastre, un copil doarme pe podea. Și nu e normal”, a spus managerul.

„Vreau să aflu de ce nu am fost anunțat că e căldură în saloane și de ce nu există nicio reclamație. Și să aflăm dacă cadrul medical care a făcut poze a făcut ceva ca să-l ajute pe copil”Alexandru Ulici, manager „Grigore Alexandrescu”

Antena 3 a difuzat prima, marți, știrea potrivit căreia spitalul înființează o comisie de anchetă.

Directorul a mai spus pentru ziar că „avem și noi partea noastră de vină, orice sesizare ne face să fim mai buni, să ne corectăm. Dar pe de altă parte avem și regulile impuse de DSP sau de realitatea din teren: tehnic, noi nu putem să facem altceva decât ce e acum”.

„Am salvat și copii cu 90% arsuri”

Aflată într-un corp de spital nou, construit în 2006, clinica nu a fost dotată cu sistem de aer condiționat centralizat. „Da, a fost construită în 2006, dar după un proiect din 1998, că ăsta e ritmul”, a mai precizat managerul Ulici.

El a adăugat că „de 15 ani funcționăm în această clădire. Am salvat și copii cu 90% arsuri și sper ca munca oamenilor de acolo să nu intre acum în acest malaxor”.

„Suntem singurul spital care nu a avut focare în pandemia COVID și nu am închis activitatea”Alexandru Ulici, manager „Grigore Alexandrescu”

Comentează