Clotilde Armand, de la Mafie la Curtea de Conturi

Un nou blocaj a apărut la Primăria Sectorului 1. Vinovații? Oamenii care au găsit lucruri pe care le consideră în neregulă

vineri, 12 august 2022, 9:24

de Cătălin Tolontan

Sectorul 1 continuă să furnizeze mai multe știri decât servicii publice. Disputele dau pe dinafară, așa cum sar gunoaiele din coșuri, la ieșirile din stațiile de metrou din nordul Capitalei. Când urci din subteran în Pipera sau la „Aurel Vlaicu”, ai sentimentul că ai ajuns într-o enclavă în care pungile, deșeurile alimentare și micile animale au preluat controlul orașului.

De două zile, locuitorii au aflat că de vină pentru imobilizarea activității e Curtea de Conturi. Asta spune primarul Clotilde Armand: „Timpul petrecut cu inspectorii blochează o mare parte din activitatea funcţionarilor”. Și controlul este, bineînțeles, motivat politic. Da, atacă primarul, auditorii au făcut câteva recomandări, dar sunt ridicole, potrivit lui Armand, care le numește: „Să fie bine ca să nu fie rău”.

Până acum, sectorul era în suferință din cauza foștilor primari, a firmei Romprest, a Mafiei. De regulă, Mafia e ce se întâmplă la ceilalți.

Ultima pe lista lui Clotilde Armand a apărut Curtea de Conturi, care e arțăgoasă și nedreaptă cu primăria.

Numai că problema Curții de Conturi în ultimii ani nu e agresivitatea, ci lipsa de determinare. Iar asta într-adevăr coincide cu numirea lui Mihai Busuioc, venit pe valul PSD.

Însă, prin argumentele sale, Clotilde Armand se adaugă exact opiniei primarilor PSD, și nu numai, care au încercat să taie permanent din atribuțiile și din „colțoșenia” Curții de Conturi.

Bagatelizarea unor instituții, care trebuie să rămână apolitice și de încredere, e marca politicienilor populiști. Iar contribuția acestora la propagarea haosului e remarcabil de eficientă. Suntem într-o criză de credibilitate, o vreme în care scepticismul oamenilor față de argumentele instituțiilor e imens, indiferent cît de juste sunt cauzele în numele cărora acționează acestea.

„Curtea de Conturi a constatat că fostul primar Daniel Tudorache a prejudiciat bugetul Sectorului 1 cu peste 850.000 de lei”, exclama Clotilde Armand în decembrie 2021. Atunci, auditorii publici erau proba incontestabilă a neregulilor altora. Astăzi, aceiași auditori, oameni din serviciul public, sunt trimișii Mafiei politice și adevăratul motiv pentru care bucăți de merdenele aleargă prin Sectorul 1 și chițăie.

 

Foto: Hepta

 

Comentează