„Vrăbi”, soția lui Secureanu, a făcut campanie electorală pentru primarul PSD de Jibou, care l-a angajat apoi la spital pe managerul condamnat

Eugenia Chiriac, soția de azi a lui Florin Secureanu, l-a susținut public pe Dan Ghiurco, cel care a fost ales primar de Jibou. În 2016, ea ridicase la Londra un premiu pentru Gabriela Firea, dându-se primar al Bucureștiului. Premiul fusese cumpărat de Secureanu din banii de mită, primiți de la firma Noventis, care încărca spitalul la contracte

marți, 23 august 2022, 1:20

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Primarul Jiboului, PSD-istul Dan Ghiurco, a fost susținut de familia managerului Florin Secureanu în lupta pentru Primăria orașului Jibou.

Eugenia Chiriac, soția lui Secureanu, și-a și pus în două rânduri mesajul „Dan Ghiurco primarul orașului Jibou” la poza de profil de pe Facebook. Asta la început de septembrie 2020.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Ghiurco a câștigat clar scrutinul, cu 54,8% din voturile exprimate, adică 2.209 persoane, față de candidatul PMP Emmanuel Pop, care a luat 884 de voturi.

 

Una dintre imaginile postate pe Facebook prin care Eugenia Chiriac îl susținea pe Dan Ghiurco

În mai 2022, Florin Secureanu a fost numit manager al Spitalului Municipal din Jibou, care aparține de Primărie, în urma unui concurs. Odată cu mandatul de director al lui Florin Secureanu, au apărut contracte cu propria avocată, cu firme ale unor cunoscuți și înregistrări cu ieșiri nervoase ale managerului la adresa medicilor și a personalului, tipare în care angajații de la Jibou au recunoscut ce li s-a întâmplat celor de la „Malaxa”, din București.

A luat un premiu în numele Gabrielei Firea

În 2016, înainte de căsătorie, când era partenera lui Secureanu, Eugenia Chiriac, cunoscută de angajații de la „Malaxa” drept „Vrăbi”, a mai avut o implicare publică, legată de numele unui politician: Gabriela Firea. Pe 20 noiembrie 2016, a avut loc la Londra o gală în care s-au oferit premii intitulate „Quality Crown”, plătite de participanți.

Florin Secureanu a achitat 6.000 de euro și a cumpărat două trofee, unul pentru sine și celălalt pentru Gabriela Firea, primarul din acel moment al Bucureștiului.

Jurnaliștii de investigație Libertatea și GSP au publicat în 2016 filmările în care „Vrăbi”, iubita lui Secureanu, urcă pe scenă și este prezentată drept „Gabriela Firea, primarul Bucureștiului”. Ei i se strânge mâna și i se conferă premiul ca unui veritabil primar.

Cercetările reporterilor, confirmate mai apoi de DNA, au arătat că Secureanu a plătit cei 6.000 de euro organizatorilor din banii primiți drept mită de la firma Noventis. Noventis era una dintre companiile care aveau contracte supraevaluate cu Spitalul „Malaxa”, condus de Florin Secureanu.

Patronul Noventis, Mihai Mesner, a fost trimis în judecată de către DNA alături de Secureanu, într-unul dintre cele două procese de corupție intentate managerului de spital. Acest dosar se judecă la Tribunalul București și nu există nicio sentință.

În celălalt proces al lui Secureanu, managerul a fost condamnat la 5 ani și 10 luni în primă instanță la Tribunalul București, iar apelul va începe în septembrie, la Curtea de Apel.

Comentează