Raed Arafat confirmă că DNA „a solicitat documente care s-au pus la dispoziție” de la IGSU în cazul barocamerelor de 5 milioane de euro care zac nefolosite

De Răzvan Luțac, Mirela Neag, Cătălin Tolontan

luni, 14 noiembrie 2022, 3:33

De Răzvan Luțac, Mirela Neag, Cătălin Tolontan

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a reacționat pe Facebook după ce Libertatea a scris că patru autospeciale pentru tratament hiperbaric și oxigeno-terapie zac nefolosite de patru ani

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, recunoaște, indirect, că Direcția Națională Anticorupție a ajuns la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Asta după ce Libertatea a scris că Direcția Națională Anticorupție investighează achiziția a 4 barocamere cumpărate pentru 5 milioane de euro.

Acesta a menționat, în comentariul său, că „DNA nu a «descins» la IGSU pe tema camerelor hiperbare”, însă recunoaște că parchetul „a solicitat prin poștă documente care s-au pus la dispoziție, așa cum se întâmplă cu multe achiziții care au reclamații sau care au aspecte care necesită clarificare”.

Referitor la întâlnirea din ianuarie 2020 cu Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Arafat a punctat că „eu nu am avut discuții cu fostul ambasador al SUA, sau cu oricare alt ambasador, pe acest subiect! De altfel, camerele respective sunt de fabricație germană și nu au nicio relație cu SUA”.

Arafat a menționat că a solicitat „colegilor de la DSU și de la IGSU să vină cu un comunicat”.

Libertatea a solicitat încă de joi, 10 noiembrie, răspunsuri punctuale la mai multe întrebări de la IGSU, însă acestea nu au sosit până în momentul publicării materialului. Într-o discuție cu Raed Arafat, acesta a confirmat primirea întrebărilor și a menționat că nu face comentarii referitoare la barocamere, deoarece răspunsurile vor fi date de către IGSU.

Mai mult, în răspunsuri separate, două dintre cele patru inspectorate care au primit câte o autospecială cu barocameră, ISU Timiș și ISU Iași, au confirmat că acestea nu au fost folosite până în acest moment pe pacienți, argumentând că „nu au existat cereri”.

Comentarii (3)Adaugă comentariu

Alex One  •  16 noiembrie 2022, 11:37

Arafat ? O mare enigma. Neschimbat si neschimbabil.LIBERTATEA redat o inregistrare, cred ca sunt vreo doi ani de atunci, privind o interventie a lui Arafat in urma careia s-a anulat castigatoarea unei licitatii desi personajul sustinea ca n-are niciun fel de atributii legate de licitatii. Rezulta ca Parchetul cerceteaza, ca si alte zeci,(sute ? ) de cazuri cu iz penal legate de achizitiile din perioada pandemiei . Si ? Si nimic !

Bogdan Iacob  •  18 noiembrie 2022, 0:51

Asa, si?… DNA-ul este in acest moment virusat si, spre (mare!) deosebire de acum 5 – 10 ani, eticheta de „anchetat de DNA” are acum o conotatie mai degraba pozitiva. Asa ca…

Hai Hui  •  19 noiembrie 2022, 9:24

Ceva este in neregula..
Nu inteleg de ce perpetuati in anchetarea variilor subiecte legate de arafat
Acest ins impreuna cu multi altii Nu Pot Fi Atinsi
Nimic nu se va schimba
Nimeni NU ISI DORESTE SA DEA JOS PERDEAUA DE FUM SI MANIPULARE…..
QED

Comentează