„Am întâlnit, la Chișinău, o redacție care lucrează cu lumina căzută și în frig”

Am întâlnit, la Chișinău, o redacție care lucrează, din când în când, cu lumina căzută și, aproape întotdeauna, la o temperatură în sediu la care politicienii și-ar păstra gheața pentru whisky

sâmbătă, 31 decembrie 2022, 10:10

de Cătălin Tolontan

Sunt fetele și băieții de la Ziarul de Gardă, care se străduiesc să țină în viață nu doar ediția tipărită a publicației, dar și un site care și-a câștigat reputația de cel mai bun colectiv de investigații jurnalistice din Republica Moldova.

Într-o țară în nevoie, în care Kremlinul a fost mai sistematic și a alocat fonduri pentru propria presă în ultimele decenii, Ziarul de Gardă a reușit performanța de a deveni ziarul cu cel mai mare tiraj din Republica Moldova.

„Faptul că ziarul ajunge în orașele mici, în sate, e important pentru acei oameni, care beneficiază de informație în forma în care ei au încredere: ziarul tipărit”, mi-a explicat Alina Radu, liderul echipei de la Chișinău.

În cazul în care încă nu v-am convins să donați pentru Libertatea, nu-i nimic, mai avem de muncit. Dar donați-le lor, colegilor de la Ziarul de Gardă. Vă mulțumesc și vă doresc un an 2023 în care să recăpătăm pacea, ca să rămânem doar cu suportabila noastră neliniște interioară.

Comentează