Potrivit confirmărilor oficiale către ziar, există două instituții care investighează la nivel de Parchet problemele din asigurări. DIICOT are două dosare in rem cu falimentul City, iar dosarul în care s-au cerut informații vineri este cel cercetat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ și vizează cazul Euroins. Acesta din urmă fost început chiar prin plângerile penale ale ASF la adresa conducerii Euroins. ASF sesizase mai multe potențiale infracțiuni. Printre ele: respingerea de către companie fără temei și fără verificare a mii de dosare de daună ale păgubiților care au avut polițe la Euroins.

 Șefii din ASF au realizat că, în acest moment, odată începute, cercetările penale pot descoperi nu doar responsabilii din Euroins, ci și cei de la stat. De două zile, în ASF este neliniște la nivelurile înalte. Erau siguri că și-au rezolvat sprijinul politic, acum sunt din nou îngrijorați
Angajat din ASF

Banii și activele s-au evaporat

Dispariția banilor și a activelor Euroins, mutate în Bulgaria prin contractul de reasigurare făcut cu puțin timp înainte de insolvență, nu au fost confirmate oficial de Fondul de Garantare a Asiguraților.

„În momentul intrării în administrarea FGA, care erau banii din conturile Euroins, din țară și din străinătate?”, a întrebat Libertatea.

„În ceea ce privesc fondurile care se regăsesc la acest moment în societatea de asigurare, vă comunicăm că la acest moment se desfășoară o operațiune de inventariere, astfel că nu vă putem furniza informații concrete. Datele sunt confidențiale, conform art. 40 alin. (4) din Legea nr. 213/2015”, a răspuns FGA.

Dispariția banilor și activelor este însă în continuare confirmată de mai multe surse, atât din FGA, cât și din alte instituții care sunt la curent cu felul în care banii au fost mutați dintr-o companie în alta, prin firme intermediare, pe ruta București – Sofia.