Secureanu, ridicat de acasă de polițiștii din Jibou. Va fi încarcerat la Penitenciarul Satu Mare

De Răzvan Luțac, Mirela Neag, Cătălin Tolontan

luni, 8 mai 2023, 10:04

De Răzvan Luțac, Mirela Neag, Cătălin Tolontan

Sursele ziarului spun că azi, înainte să afle decizia Curții de Apel București, Secureanu a fost la spitalul unde era manager.

Curtea de Apel București a decis luni, 8 mai 2023, că Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală și actual șef al celui din Jibou, județul Sălaj, e pasibil de închisoare pentru trei fapte de abuz în serviciu – pentru alte două a intervenit prescripția – și i-a dat o pedeapsă definitivă de 3 ani și 8 luni cu executare.

După pronunțare, Secureanu a fost găsit la domiciliu de polițiștii sălăjeni, în jurul orei 19:00. A fost dus în arestul IPJ Sălaj, de unde va fi transferat la Penitenciarul Satu Mare pentru executarea pedepsei.

„În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, bărbatul a fost depistat, în urmă cu o oră, la locuința sa din localitatea Jibou. Acesta va fi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, urmând a fi transferat la Penitenciarul Satu Mare, în vederea executării pedepsei la care a fost condamnat”, a transmis Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, într-un comunicat, în jurul orei 20.00.

Ce a făcut Secureanu

Echipa de investigații Gazeta Sporturilor & Libertatea a relatat despre actele de corupție ale managerului în toamna anului 2016.

Cazul în care a fost dată azi sentința finală a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în 2020.

El se referea la:

  1. Banii spitalului public băgați în casa lui Florin Secureanu.
  2. Banii spitalului public, 20.000 de lei, pe care Florin Secureanu i-a folosit pentru a o opera la clinica privată Monza pe mătușa iubitei lui, supranumită „Vrăbiuța” de către angajații de la Malaxa. Eugenia Chiriac, „Vrăbi” sau „Vrăbiuța”, este azi soția lui Secureanu.

Comentarii (1)Adaugă comentariu

Hai hui  •  8 mai 2023, 23:18

Fara legatura cu subiectul dvs
DAR
A observat cineva ca de pe site-ul Ministerului Sanatatii au DISPARUT CONSILIERII DOMNULUI MINISTRU?
Despre cei ai secretarilor de stat, nu mai vorbim, caci oricum Nu au FOST LA VEDERE.
ZIC SI EU ASA, POATE ….

Comentează