Secureanu, ridicat de acasă de polițiștii din Jibou. Va fi încarcerat la Penitenciarul Satu Mare

De Răzvan Luțac, Mirela Neag, Cătălin Tolontan

luni, 8 mai 2023, 10:04

De Răzvan Luțac, Mirela Neag, Cătălin Tolontan

Sursele ziarului spun că azi, înainte să afle decizia Curții de Apel București, Secureanu a fost la spitalul unde era manager.

Curtea de Apel București a decis luni, 8 mai 2023, că Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală și actual șef al celui din Jibou, județul Sălaj, e pasibil de închisoare pentru trei fapte de abuz în serviciu – pentru alte două a intervenit prescripția – și i-a dat o pedeapsă definitivă de 3 ani și 8 luni cu executare.

După pronunțare, Secureanu a fost găsit la domiciliu de polițiștii sălăjeni, în jurul orei 19:00. A fost dus în arestul IPJ Sălaj, de unde va fi transferat la Penitenciarul Satu Mare pentru executarea pedepsei.

„În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, bărbatul a fost depistat, în urmă cu o oră, la locuința sa din localitatea Jibou. Acesta va fi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, urmând a fi transferat la Penitenciarul Satu Mare, în vederea executării pedepsei la care a fost condamnat”, a transmis Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, într-un comunicat, în jurul orei 20.00.

Ce a făcut Secureanu

Echipa de investigații Gazeta Sporturilor & Libertatea a relatat despre actele de corupție ale managerului în toamna anului 2016.

Cazul în care a fost dată azi sentința finală a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în 2020.

El se referea la:

  1. Banii spitalului public băgați în casa lui Florin Secureanu.
  2. Banii spitalului public, 20.000 de lei, pe care Florin Secureanu i-a folosit pentru a o opera la clinica privată Monza pe mătușa iubitei lui, supranumită „Vrăbiuța” de către angajații de la Malaxa. Eugenia Chiriac, „Vrăbi” sau „Vrăbiuța”, este azi soția lui Secureanu.

Comentează