Agenția TASS, după amenințarea lui Prigojin că va pedepsi conducerea militară a Rusiei: Trupele speciale OMON s-au mobilizat și au fortificat instituțiile din Moscova

De Cătălin Tolontan

sâmbătă, 24 iunie 2023, 2:40

De Cătălin Tolontan

În timp ce televiziunile oficiale nu prezintă decât versiunea Kremlinului, fără să spună ce anume acuză Prigojin, agențiile de presă și ziarele oferă știri mai ample despre evenimentele care au început Rusia în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Unitățile OMON și SOBR au intrat în stare de alarmă la Moscova”, titrează agenția TASS o depeșă de la ora 1 noaptea. Jurnaliștii ruși au citat surse „din organele de drept”, care susțin că trupele speciale OMON (ale Ministerului rus de Interne) și forțele SOBR ale Gărzii Ruse au pus „sub pază substanțială” cele mai importante obiective din Moscova.

Infrastructura de transport a fost și ea securizată, susține TASS. Oficial, Ministerului Afacerilor Interne și departamentul Gărzii Ruse nu au comentat informațiile TASS.

„Informații despre întărirea măsurilor de securitate la Moscova au apărut după ce fondatorul Wagner PMC, Evgheni Prigojin, a acuzat Ministerul Apărării că a lovit tabăra Wagner și a spus că 25.000 de oameni urmează să „se descurce cu asta”. Ministerul Apărării a negat raportul despre atacul asupra lagărelor Wagner, rezumă ziarul moscovit Kommersant derularea evenimentelor.

„FSB a deschis un dosar penal împotriva lui Prigojin pentru organizarea unei rebeliuni armate (279 din Codul Penal al Federației Ruse)”, a scris presa rusă, citând serviciul de securitate al Federației Ruse, urmașul KGB.

Comentează