Ministerul lui Șoigu avertizează că „Ucraina se pregătește să atace folosind provocarea lui Prigojin”

De Cătălin Tolontan

sâmbătă, 24 iunie 2023, 3:48

De Cătălin Tolontan

Derulare rapidă a evenimentelor în Rusia, după ce șeful Wagner a afirmat că soldați ai săi au fost omorâți de conducerea armată a Federației Ruse și a spus că cei 25.000 de mercenari ai săi vor pune lucrurile la punct.

„Profitând de provocarea lui Prigojin de a dezorganiza situația, regimul de la Kiev se concentrează pe liniile de plecare pentru operațiunile ofensive ale unității Brigăzii 35 Marine și Brigăzii 36 Mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei”, a spus ministerul apărării al Federației Ruse într-un mesaj pe rețeaua Telegram, citat de presa rusă.

Direcția de atac a ucrainenilor ar urma să fie Bahmut, potrivit armatei ruse. Ministerul Apărării este principalul vizat de declarațiile lui Prigojin, care a început să distribuie mesaje cu acuzații împotriva conducerii militare a Rusiei în seara zilei de vineri, de 23 iunie.

Prigojin a spus că militarii săi au fost atacați în propriile tabere și zeci dintre ei au fost omorâți chiar de proiectile ale artileriei și elicopterelor „sub acoperire” ale Ministerului Apărării din Rusia.

La rândul său, Ministerul Apărării a numit-o „o provocare informațională”. FSB, urmașul KGB, a deschis un dosar penal împotriva fondatorului PMC Wagner pentru incitare la o rebeliune armată. FSB a cerut luptătorilor companiei să-l rețină pe Prigojin.

Parchetul General de la Moscova a precizat că antreprenorul riscă o pedeapsă de la 12 la 20 de ani de închisoare. Președintele Vladimir Putin a fost informat despre situație, a declarat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov.

Comentează