Prigojin susține că forțele sale au distrus un elicopter al armatei ruse, care i-a atacat. „E în pădure, în flăcări”

De Cătălin Tolontan

sâmbătă, 24 iunie 2023, 8:55

De Cătălin Tolontan

Afirmația, făcută pe Telegram, nu a putut fi confirmată independent, notează ziarul britanic The Guardian.

Evgheni Prigojin a susținut într-un mesaj audio, preluat de mai multe redacții internaționale, că Wagner a doborât un elicopter rusesc care a deschis focul asupra convoiului din apropierea orașului Rostov, din sud.

Anterior, localnicii din Rostov au raportat că elicoptere militare survolau orașul. Prigojin a susținut că un mare număr de militari de-ai săi – „un convoi”, cum l-a numit – au trecut granița spre Rusia, în îmbrățișările militarilor de la frontieră.

Apoi, într-un alt mesaj, Prigojin a mai spus că „piloții militari ai avioanelor Apărării Naționale au refuzat să tragă în noi”. I-a acuzat din nou pe generalii din fruntea Armatei Ruse că sunt „nemernici și criminali”, pentru că au îndemnat aviația să tragă împotriva convoiului Wagner, care se îndrepta spre Rostov, „pe autostradă, printre mașini civile”. El a mai adăugat că Șoigiu și generalii săi au pus în fața trupelor Wagner „recruți” tineri, neantrenați.

Spre dimineață, Prigojin a susținut că trupele de mercenari au fost atacate de un elicopter al armatei ruse, dar care a fost distrus. „E în pădure, în flăcări”, a spus el.

Până la 8 dimineața, ora României, nu există relatări independente ale unor lupte între armata regulată a Federației Ruse și trupele de mercenari ale lui Prigojin.

Comentează