Referindu-se la acțiunile armatei ruse, 58% dintre ruși evaluează pozitiv ceea ce oficial se numește „operațiunea militară specială” și doar 21% consideră că „operațiunea specială” e greșită.

Perioada derulării sondajului telefonic a fost 16-19 iunie, anterioară rebeliunii armate a lui Prigojin.

Când vine vorba despre continuare, publicul rus se împarte însă în două. 45% vrea opțiune militară, în continuare, în timp ce 44% dintre ruși solicită începerea tratativelor de pace.

Dintre cetățenii cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, 62% susțin tranziția la diplomație, lucru pe care îl cred doar 36% dintre cei cu vârsta de 60 de ani și peste. Cei în vârstă preferă continuarea acțiunii militare.

În cazul unei noi mobilizări, doar 1 din 3 oameni vor continuarea „operațiunii militare”

Însă dacă ar urma un al doilea val de mobilizare în țară, pentru front, situația se schimbă, scrie ziarul Kommesant.

54% dintre oameni ar dori atunci tratative de pace și doar puțin peste o treime, 35%, ar fi în favoarea continuării ostilităților în cazul unei noi chemări a populației la „operațiunea specială”.

Și pentru ruși e clar că va continua conflictul: proporția celor care cred că se va întinde pe mai mult de un an crește în mod regulat și a ajuns la 49%. În martie 2022, această opțiune a fost aleasă doar 13% dintre respondenți.

Foto: HEPTA