„Not in Our Name” („Nu în numele nostru”) scria pe tricourile negre ale multora dintre cei 1.000 de protestatari, număr estimat de un polițist citat de The New York Times.

„Not in Our Name” a fost o organizație din Statele Unite fondată în 2002 pentru a protesta față de modul

în care a acționat guvernul american în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.Atacul-ripostă al SUA asupra Afganistanului și derulările armate ulterioare au născut reacția declarat pacifistă a „Not in Our Name”. Acesta a fost mesajul principal folosit vineri, la ora de vârf a traficului din Manhattan, de manifestanții care au ocupat gara centrală, unul dintre principalele noduri de trafic ale orașului.

„Sute de protestatari care au cerut încetarea focului în războiul dintre Israel și Hamas au intrat vineri în Grand Central Terminal din centrul Manhattanului, într-unul dintre cele mai mari proteste pe care New York-ul le-a văzut de la începutul conflictului, în urmă cu trei săptămâni”, a scris The New York Times. Un polițist citat de ziar a estimat numărul protestatarilor la 1.000.

Demonstrația, scrie aceeași sursă, a fost organizată de organizația Jewish Voice for Peace și a avut loc în timp ce Israelul și-a intensificat operațiunile militare în interiorul Gaza.

Manifestanții au umplut gara, scandând „Încetați focul acum” și „Lăsați Gaza să trăiască”. Programul trenurilor nu a fost afectat. Poliția a reținut câteva zeci de protestatari, potrivit relatărilor presei, în timp ce organizatorii protestului au vorbit despre „sute de rețineri”.