Craiu si Intact – despartire complicata

Mihai Craiu, general manager la Jurnalul National, si Intact au rupt relatiile. Sau, in versiunea comunicata oficial de catre trust si preluata de presa de azi, „Intact a incetat colaborarea cu Mihai Craiu”.

vineri, 15 august 2008, 1:04

Mihai Craiu, general manager la Jurnalul National, si Intact au rupt relatiile. Sau, in versiunea comunicata oficial de catre trust si preluata de presa de azi, „Intact a incetat colaborarea cu Mihai Craiu”.

Divortul a intervenit in urma unei discutii „face to face” Voiculescu – Craiu, al carei continut partile au convenit sa nu-l divulge. Cei de la ziar sustin ca „de multa vreme ceream sprijin pe piata dificila a cotidienelor de calitate”, in timp ce dinspre tabara cealalta s-a inregistrat „o nemultumire fata de rezultatul financiar aproape de zero al ziarului pe primul semestru”. „Rezultat peste buget!”, sustin surse din JN.  Condus editorial de Marius Tuca si ca business de Mihai Craiu, Jurnalul National ocupa locul 1 conform BRAT si SNA pe piata ziarelor de calitate din Romania, iar ca rezultat financiar doar Evenimentul Zilei se gaseste putin deasupra sa. Toatele celelalte ziare de calitate din Romania pierd, depinzind de titlu, intre 600 k si 3 milioane de euro pe an.

Craiu este nu doar sef, ci si actionar la Saptamina Financiara, astfel incit exitul sau nu va fi deloc simplu, avind in vedere si traditia relatiei dintre el si grup. A mai fost indepartat in 2003, dar rechemat apoi, inainte de ascensiunea Jurnalului.

Ma despart multe de Mihai Craiu, nu am lucrat niciodata impreuna, am evitat de comun acord avind in vedere ca avem unele valori diferite, nu detin informatii suficiente despre subiectul actual, care este complex, de aceea ma opresc prin a spune un singur lucru: Craiu este genul de manager de presa care nu se autovictimizeaza.

E posibil ca in locul lui, cel putin pe pozitia de sef de publicitate, sa vina Cristi Mihalache, fostul sef de vinzari de la Evenimentul Zilei.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

Petrisor Socol  •  15 august 2008, 13:18

Mda, plecare foarte, foarte surprinzatoare din INTACT. Mihai Craiu a fost creierul lansarii Antenei 1 in 1998.

tedesco  •  15 august 2008, 14:46

Probabil ca peste vreo jumatate de an Voiculescu il va chema din pe Craiu sa preia Jurnalul, asa cum a facut-o si in 2004, cind ziarul era in cadere libera sub conducerea trio-ului Razvan Ionescu – Lucian Ionita – grigore Cartianu.

/////  •  15 august 2008, 15:18

a fost si creierul lansarii canal 31 predecesorul Protv

Petrisor Socol  •  15 august 2008, 15:28

@tedesco

Nu cred ca va Vace Voiculescu asa ceva, hm, greu sa-si calce omul pe orgoliu, dar nu stiu daca va mai accepta Craiu. Oricum, craiu va mai ramane ceva vreme pe langa impriu, acesta fiind implicat sin FUDV

Antenuta  •  15 august 2008, 15:54

Si al Antenei 2 … anul trecut

tedesco  •  15 august 2008, 16:12

revin cu o birfa de ultima ora: cica Mihai Craiu se va duce pe aceeasi functie ca si in Intact la trustul de presa al lui Sorin Ovidiu Vintu…

gigi  •  16 august 2008, 1:46

vremuri grele pentru Intact …2 nume grele din presa inlocuiesc unul singur ….probabil costa ceva prezenta lui in Intact

Comentariile sunt închise.