Autoritățile cer ”dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului”, dar numai în București sunt 16.000 de blocuri cu cel puțin 2 scări în medie

 Ordonanța numărul 4 a solicitat Primăriilor un lucru aproape imposibil: să pună soluții dezinfectante, care evident că trebuie și reumplute, la fiecare scară de bloc

duminică, 29 martie 2020, 11:48

”Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri în zone aglomerate, am stabilit ca autoritățile locale, din 31 martie, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului și vor efectua periodic activități de dezinfecție în scări, lifturi, spații comune”, așa a anunțat ministrul Vela în această seară.

Dincolo de costurile operațiunii, posibilitatea practică reprezintă o provocare uriașă pentru primării.

Numai în București sunt peste 16.000 de blocuri, multe cu 3 sau 4 scări. La un număr mediu de 2 scări, ceea ce este o estimare minimală, înseamnă că e nevoie de peste 30.000 de dispozitive cu soluții dezinfectante”. Și dacă acestea ar fi simple cutii cu dezinfectant, tot pare improbabil ca această montare, întreținere și reumplere să aibă loc.

Comentarii (14)Adaugă comentariu

tudos  •  29 martie 2020, 23:53

pai, niste romani vand la statul roman. de criza, si vom avea niste milionari in euro la sfarsitul anului,

tudose  •  29 martie 2020, 23:54

de criza, romani morti de foame trebuie ajutati. baietii au deja cumparat ce trebuie,

Lucian  •  30 martie 2020, 0:15

Pana pe 31 martie termenul e scurt, dar acestea ar fi trebuit sa existe deja, daca nu puse de primarii macar puse de locatari. Treaba cu dezinsectiile periodice (concret la cat timp nu stim) e mai greu de realizat, dar cred ca se poate face si cu ajutorul unor voluntari, si, ca sa mai glumim, daca nu putem ii chemam pe omuletii verzi.

JFM  •  30 martie 2020, 5:20

Asa e "nu au bani"....De exemplu Primăria Constanța achiziționează bănci cu leduri și jardiniere în formă circulară, bănci din lemn tropical, ca să nu uităm de celebrii palmieri din epoca Mazăre și coșuri de gunoi, printre altele, în valoare de peste 3 miloane de lei. Asta cand se apropie varful crizei de pandemie. Nu mai punem bordurile, panselutele samd adica traditionalele canale de scurgere a banului public in buzunarul smecherilor care conduc aceste institutii.

Emilian  •  30 martie 2020, 8:50

La situatii exceptionale, masuri exceptionale. Masura luata de MAI mi se pare foarte buna. Usile blocurilor, scarile acestora, lifturile...sunt locuri de tranzit unde transmiterea virusului se face cu usurinta. Faptul ca unora le este greu sa puna in aplicare nu este vina MAI. Chiar vi se pare atat de complicat?! Chiar credeti ca este un cost prea mare daca ne raportam la ce ar insemna tratarea celor infectati?! Chiar nu realizati ca e momentul sa facem lucruri pe care nu le facem in mod curent?! Chiar aveti impresia ca problema epidemiei poate fi tratata la fel ca majoritatea problemelor din societatea noastra, adica cu indiferenta, delasare, actiuni de jumatate si sloganuri neinsotite de fapte?! Suntem in secolul 21, nu cred ca e atat de complicat sa montam niste cutii cu lichid dezinfectant si sa le alimentam regulat!

ADRIAN  •  30 martie 2020, 9:17

trebuie sa punem presiune pe primarii sa-si faca treaba . e razboi . autoritatile locale trebuie sa execute montarea cutiilor cu dezinfectant . sper ca Catalin T. , ca vector de opinie, nu cautioneaza primarii psdisti sa cheltuie banii pe panselute si bordure triple , ca pina acum

adi_stelistul  •  30 martie 2020, 10:14

Ar putea da o ordonanta prin care toate primariile sa fie obligate sa testeze de SARS-CoV-2 toti cetatenii din raza lor teritoriala si sa construiasca in regim de urgenta cate un spital de boli infectioase. :-) Ar fi (aproape) la fel de rezonabil. SIncer, nici eu nu stiu la ce s-au gandit si mai ales daca s-au gandit cum se poate face asta concret. Ramane sa vedem.

adi_stelistul  •  30 martie 2020, 10:17

Nici macar nu exista suficiente solutii dezinfectante. Daca va imaginati ca solutiile antibacteriene de la intrarea in magazine sunt eficiente impotriva virusului... nu e bine. Sunt eficiente doar cele cu efect virucid, dar acelea nu se prea gasesc. Asa ca daca punem o solutie ca sa omoram bacterii e foarte frumos, dar bacteriile nu sunt o prea mare preocupare acum pentru noi.

toto  •  30 martie 2020, 10:39

@ Emilian Este foarte important de stiut cat timp actioneaza aceste solutii. La cinci ore dupa dezinsectie, punem mana pe clanta, venind din magazin/e. Deci, pot fi bani aruncati pe geam, zeci de milioane de euro. Acele cutii vor disparea. Au fost lipite in parlament ( sticultele)!

Alex One  •  30 martie 2020, 10:43

Acum incep marile tunuri de care vorbea Basescu acum vreo luna, la prima ordonanta militara data de un civil, deh, cunoscator .Cine va verifica cat si cu ce (apa chioara pe modelul Hexi- Pharma , stie bine CT) se dezinfecteaza, cate dispozitive vor fii amplasate ,s-au furat sefu', o afacere gen bordura si panseluta dar la nivel mult mai mare si cu sanse de descoperire, aproape zero. Hai baieti ca e vremea voastra ca vi s-a acrit cat ati stat in opozitie. Ce bine pica virusul asta, si daca nu venea inventati voi altceva ca nu degeaba cand tara ardea baba vroia alegeri anticipate ,sa avem bre si legislativul nostru !PS. O mica problema, in Bucuresti paralele se duc la PSD care are toate primariile,poate se imparte, dar in tara.... ehehe !

toto  •  30 martie 2020, 10:45

Teste pentru spitale, suferinzi, la granita, carantinati, izolati, politisti, oameni din prima linie.

Administrator bloc  •  31 martie 2020, 1:05

Sunt adm bloc in sectorul 3. De două ori pe zi pulverizez cu apa si clor in lift, mânere, șterg interfon, șterg panou lift etc..plus ce face femeia de servici de 2 ori pe saptamana.am rugat si locatarii sa ia masuri, sa pastreze curățenia si sa faca curat la ei la usa.e mai greu să faca primăria la fiecare bloc.trebuie să facem si noi, cand ei nu pot acoperi

Constantinescu Elena  •  31 martie 2020, 11:01

În sect 6 b-dul Iuliu nr 59 bl 10A se deconectează de 2 zile numai scările care au ieșire la bulevard, cu muzică și 100 oameni echipați toți la un loc. În spatele blocului e gunoiul lăsat de Erbașu la sistarea lucrărilor împreună cu un om al străzii venit odată cu schela. Este un focar de infectie. Am scris la sect.6 dar nu am primit răspuns si nici nu se face nimic.Multumesc.Elena

Marius  •  2 aprilie 2020, 22:18

Sunt multe blocuri în București, dar sa nu uitam ca și bugetul Capitalei este imens le lângă cele din tara, asa ca bani sunt și de dispozitive și de intretinere

Comentează