Ce-aţi face în locul lui Copos? Dar în locul lui Răzvan Lucescu?

Copos ezită să ia o decizie în privinţa antrenorului pentru că suporterii rapidişti, cel puţin cei care s-au expimat public, ar dori majoritar ca Răzvan Lucescu să rămînă în Giuleşti.

luni, 11 decembrie 2006, 1:58

Copos ezită să ia o decizie în privinţa antrenorului pentru că suporterii rapidişti, cel puţin cei care s-au expimat public, ar dori majoritar ca Răzvan Lucescu să rămînă în Giuleşti.

Dacă Rapid nu se califică în primăvara europeană, convenabil pentru Copos ar fi ca Răzvan să renunţe de bună voie. Deocamdată, ambii se menţin într-un soi de ambiguitate strategică. În cazul în care aţi fi în locul fiecaruia dintre cei doi, ce aţi face?

Comentarii (219)Adaugă comentariu

calaretulcucap  •  11 decembrie 2006, 17:27

Lucescu joaca cu un sistem invechit,cu 3 fundasi centrali nu mai joaca nicio echipa mare.

integrarea prin parti  •  11 decembrie 2006, 17:28

Atata timp cat domnul Copos si ceilalti investitori nu maresc semnificativ „presiunea” financiara asupra echipei, eu as zice ca un antrenor care are sprijinul suporterilor (care vin la stadion) este de tinut.
Sa zicem ca antrenorului i s-ar oferi, la fel ca in vara, conducerea echipei din Timisoara. Ar primi si raceala suporterilor indigeni, o echipa care nu este cu mult superioara valoric Rapidului, iar investitii financiare masive nu sunt de anticipat.
Ambele parti, cred eu, ar gresi daca ar intrerupe contractul antrenorului actual.

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:28

deceneu: pana la urma e o chestie de profesionalism, un antrenor antreneaza o echipa (si punct). Ce exemplu mai bun decat Danciulescu vrei? La Steaua si-a facut treaba, la Dinamo si-facut si iar isi face treaba

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:30

calaretul: nu fundasii sunt problema, mah, ci mijocul (care e sublim, da’ lipseste cu …desavarsire, iar atacantii nu (mai) au simtul portii

wally  •  11 decembrie 2006, 17:31

Daca as fi Copos m-as impusca.
daca as fi Lucescu as pleca ,nu poti sa faci performante sustinut doar de jucatori,fara conducerea de partea ta si a galeriei, nu faci nimic.

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:32

impsca-te wally 😉

calaretulcucap  •  11 decembrie 2006, 17:32

Nu ma refer la jucatori in sine,eu ziceam de sistem,nimeni in fotbalul modern nu mai joaca cu 3 fundasi centrali.

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:34

calaretul: daca accepti ideea ca jucatorii sunt polivalentii, vei vedea ca cei trei centrali (na, ca era sa zic Luca si Matei 🙂 ) nu mai sunt toti centrali

calaretulcucap  •  11 decembrie 2006, 17:36

Atunci in ce sistem crezi tu ca joaca rapid?!

Red dog 5  •  11 decembrie 2006, 17:37

@Skywalker
\-/ inseamna ca stii sa schiezi?
Daca schiurile ar fi paralele, ne-am putea inchipui un rapid pe sine.
Dar cum sinele nu sint paralele, inseamna ca Rapidul a deraiat.
Vad ca discutati de Ganezu pe-aici, se vede ceva din cer?

Marius  •  11 decembrie 2006, 17:38

Am un respect destul de mare ptr. dumneavoastra si stiu ca cititi fiecare comentariu din acest blog asa ca va intreb desi 99% voi ramane fara raspuns nu ptr. ca nu l-ati stii ci ptr. ca nu puteti (inca) sa-mi raspundeti: cine il tine pe Ioanitioaia??? Ptr. ca ne dam seama cu totii ca e depasit, cumva din respect ptr. el, ptr. varsta lui sau sunteti obligati sau ce??? Uitati-va la o emisiune duminica si o sa auziti mai multe clisee de exprimare decat v-ati putea imagina ca exista, ineptii, aberati si lista poate continua.
E vb de un principiu, de aceea il sustineti va simtiti datori fata el voi toti ceilalti sau ce ca altfel nu-mi pot explica. Dar cum nimeni nu traieste din trecut nu cred poate sa mai reziste atat de mult ptr. ca a fost candva un ziarist destul de bun.
Intuiesc ca si dc ati vrea sa-mi raspundeti nu o veti face aici, dar cum se trece si adresa de mail cand dai un mesaj (la care sunt sigur ca aveti acces) trimiteti-mi acolo un raspuns (evenutal de pe o adresa privata). Nu vreau sa folosesc la ceva anume raspunsul ci vreau si eu sa inteleg. Refuz sa cred ca niste oameni inteligenti ca dumneavoastra ca dl Geambasu chiar nu vad ridicolul la care se supune dl Ioanitoaia saptamana de saptamana.

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:38

calaretul: daca nu te iei dupa ce scrie pe foaia de joc, poate ca vei recunoaste de multe ori un 4-4-2

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:39

red: nu mah…aia era o ceasca de cafea… adica ma duceam sa-mi iau o cafea 🙂

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:40

read, da’ ai dreptate, am uitat toarta: c\-/

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:41

marius: si cine anume crezi ca ar trebui sa raspunda ?

boa  •  11 decembrie 2006, 17:42

l-as intreba de ce jucatori are nevoie sa faca performanta?
pt ca el a dovedit deja in Uefa. Asa se vede treba din afara Romaniei.
Tolo daca vrei amanunte picante in legatura cu olimpiada 56 Melbourne si echipa olimpica a Ungariei scrie-mi-Cretu@freemail.hu
Toata stima pt cei ce vor sa progreseze in domeniile pe care le practica. Eu nu sunt cine stie ce dar pun cu bucurie la dispozotia curiosilor amanunte interesante. Doar dinsport. Banii i-am, lasat la Cluj

Razvan  •  11 decembrie 2006, 17:43

in locul lui Copos as lua distanta fata de fotbal, daca nu as vinde clubul. as alege un om atasat de rapid si de incredere ca atitudine personala. Asta pentru ca nu mai e un om in care rapidistii sa aiba incredere, creeaza crize permanente la echipa- parca ar fi Basescu. Daca ar fi un om care sa asigure stabilitate si incredere la echipa si rezultatele ar fi altele. Apoi zgarcenia sa de a da anumiti bani catre echipa, pentru plata sau prelungirea contractelor a creat alte probleme la echipa. Ar fi foarte bine sa ramana Lucescu si sa se adopte eventual un model de conducere a echipei de tip britanic, unde managerul are toata autoritatea sa faca transferuri, sa premieze jucatorii care confirma, sa prelungeasca contracte, etc. Si dupa epuizarea unui timp de 4-5 ani sa se vada de catre conducere ce a facut ca manager, rezultate interne si europene si sa se traga linie. L-a intrebat cineva de sanatate pe Ferguson in primii ani cand nu a avut cine stie ce rezultate sau anul trecut cand a ratat tot sezonul de primavara european? Nu cred. Si acum e detasat locul 1. Sa fie multa rabdare, sa se ia masurile care se impun pentru intarirea echipei si sa se continue cu Lucescu! Asta ar fi cea mai buna solutie!

calaretulcucap  •  11 decembrie 2006, 17:43

Sky,explica-mi care sunt cei 4 fundasi…mereu au fost 3,Maftei,Rada si Constantin…sau Sapunaru,ca Badoi si Karamiam joaca la mijloc.

Sau poate ai tu dreptate,eu fiind un caine f rosu,poate nu urmaresc la fel de mult rapidul.

Red dog 5  •  11 decembrie 2006, 17:43

sky: o.k., vezi sa n-o versi, stii cum e imponderabilitatea sau cum se vede pamintul din cosmos, inclusiv fotbalul…

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:43

boa…si acum de unde ne scrii 😉

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:44

red: deh mah, nefiind in top, la 13 puncte, n-am rau de inaltime…da’ daca ma pui sa-ti spun cum se vede Pamantul d’aicea de sus… mai bine nu-ti mai spun, ca stii si tu foarte bine

orre  •  11 decembrie 2006, 17:45

Razvan

Lucescu , nu se poate impune fata de jucatori, ii pupa prea mult in fund

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:46

calaretul: Karamian joaca peste tot, asta are vana , mah

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:46

orre… tztztz… n-u-i frumos sa vorbesti … urat (sic!)

integrarea prin parti  •  11 decembrie 2006, 17:48

cred ca postul (marius) despre Ioanitoaia merita un raspuns.

orre  •  11 decembrie 2006, 17:49

Skywalker

cum de altfel nici olaroiu ne se poate impune fata de jucatori, rezultatele se vad la ambele echipe

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:52

orre: Olaroiu nu se impune pentru ca exista Becali care .. impune.
Cred ca altceva ai vrut sa spui: si razvan si Oli se bazeaza mai mult pe relatiile interumane decat pe cele de tip „angajat-angajator”

Razvan  •  11 decembrie 2006, 17:52

# intermezzo Says:
December 11th, 2006 at 5:11 pm

In locul lui George Copos as plati datoriile la zi, as angaja un presedinte de club agreat de suporteri si de Razvan Lucescu sa conduca destinele clubului si i-as cere lui Razvan Lucescu sa imi inmaneze personal o lista cu minusurile sesizate la fiecare jucator si cu jucatorii care nu i-au atins asteptarile din punct de vedere fotbalistic si care trebuiesc inlocuiti. De asemenea as incepe sa formez o echipa de scouteri de talie europeana, menita sa imi aduca in fiecare sezon un tanar de mare perspectiva in cadrul lotului. In locul lui Razvan as alcatui lotul in functie de dorinta de victorie de care jucatorii dau dovada(Maldarasanu se fereste de accidentari in timpul jocului evitand contactele cu adversarii, Zicu joaca cu nepasare, Burdujan are timp de conflicte cu spectatorii uitand de goluri, Ionut Stancu vrea dar nu poate, Buga nu e in forma,etc.) si nu dupa nume, as schimba capitanul de echipa(personal Maldarasanu mi se pare departe de a fi un lider), as critica jucatorii atunci cand joaca slab fara a face deosebire intre ei in functie de interese financiare(vezi Zicu) . De asemenea as penaliza drastic orice exces sau iesire nesportiva pe teren sau in afara lui prin amenzi drastice.
Mi se pare o opinie foarte corecta si de bun simt! Bravo!

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:53

Scuze, … Razvan (si nu razvan), tastatura e devina ;-(

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:53

razvan… chestia asta parca a mai aparut o data pe blog, mah ;-(

deceneu PT MARIUS  •  11 decembrie 2006, 17:56

Pe DOMNUL IOANITOAIA IL tine MARIA ANDRIES! E cam greu sa-ti spun cum il tine! Asta depinde de POZITIA PE CARE O ADOPTA CEI DOI , cand isi spun ce simt unul pentru celalalt ! Amin !

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:57

boaaahh

afellow  •  11 decembrie 2006, 17:57

copos: as pune si mai mare presiune pe echipa, i-as amenda pe jucatorii care dau declaratii impotriva mea si le-as spune sa-si vada lungul nasului, caci eu le hranesc familiile, l-as credita pe Razvan si l-as asigura de suportul meu neconditionat in privinta rezultatelor, acceptand ca si el are de invatat asa cum mai am si eu.

razvan: mi-as schimba un pic atitudine si as fi mai putin prietenul lor si mai mult antrenorul lor, as accepta ca am facut multe greseli si as cauta sa le gasesc si sa le definesc pt a nu le repeta.

deceneu pt SKY  •  11 decembrie 2006, 17:58

Ai remarci deosebite si la obiect; bine argumentate si cu exprimare elevata, de bun simt. Ce pot spune:MULTUMESC !

gicu  •  11 decembrie 2006, 17:58

ce sa vrea razvan?liniste,pt ca de asa ceva are nevoie.asa ca nu mai puneti voi intrebari ce vrea razvan.ce vrea copos e greu de spus la cit de parsiv este .asa k e destul de greu ce se va intimpla

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 17:59

afellow: ce dfensiv esti… si uite’asa o sa traiasca toti ca o mare familie in Grant…. hai fii serios 🙂

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 18:01

pentru putin deceneu, 🙂

orre  •  11 decembrie 2006, 18:02

Skywalker

CORECT, DAR SE BAZEAZA EXAGERAT DE MULT

Red dog 5  •  11 decembrie 2006, 18:04

Sky:
Problema la Rapid a aparut de cind a plecat Nico, mare fotbalist. Lucescu cred ca-l regreta mult, si-a dat seama ca a scazut atacul, dar Copos a bagat banii in buzunar. In timp ce Zicu face ce a facut si la Dinamo, campion ratangiu. L-a tras cineva de urechi pe Copos? Oricum, daca pleaca Lucescu, va fi mai greu de obtinut loc 2, avind in vedere relatia cu jucatorii….
Sincer, imi pare rau ca n-a jucat Rapid cu Boro, Steaua ne-a facut de ris.

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 18:05

orre: da! e adevarat. Cred ca amandoi se lovesc de … mentalitatea jucatorilor. Iar aici, ar trebui sa vorbim despre modele… iar cei care ar trebui sa promoveze modelele ar fi chiar antrenorii

orre  •  11 decembrie 2006, 18:07

daca Zicu juca la Steaua si avea evolutiile de la Rapid, jiji intra pe teren si-l scotea singur. Mai dadea din buzunar nu 100000 ci 200000 euro numai sa scape de el.

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 18:09

Red: Gandeste-te ca pentru Nico e mai bine. Stii, depinde care parte a … baricadei esti. Marea arta a unui manager (si-n fotbal, evident) este sa caute si sa gaseasca (ca doar „to manage” inseamna a coordona ceva cu success) situatiile „win-win”. In Ro (dar si aiurea, n-ai grija) „win”-ul apare numai intr-o parte 🙁

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 18:11

orre: nu stiu, cred insa ca un antrenor trebuie nu atat sa caute nu stiu ce jucatori, cat sa stie ce sa faca cu cei pe care ii are, sa scoate ce-i mai bun din ce stiu ei cel mai bine. Uite, de exemplu, Dica la Steaua, el nu e jucator de corvoada, ci sa fie gasit in preajma portii unde stie el ce-i de facut. La Dinamo, se pare ca Rednic face acest lucru.

rambo  •  11 decembrie 2006, 18:11

De unde l-ati scos ” mare antrenor” pa Razvan bai fratilor.
A prins si Rapidul un an mai bun (din cei 100 de istorie visinie) si gata Rapidul este Real Madrid + Celsi+ Borusia Mglb +…. iar Razvan un antrenor mai mare decit Capelo+ Ericson + Trapatoni+…..
Ce performante are Razvan inafara de anul trecut in Europa ?
Citi jucatori anonimi a promovat Razvan si au ajuns mari pentru pentru ca a avut ochi ? Cite echipe a antrenat Razvan pina acum si avut performante notabile cu ele .
Sa demonstreze Razvan ca are mina si performante la 3 -4 echipe si dupa aia sa vorbesca lumea
Presa si papagalii Rapidisti l-au umflat ca un balon de sapun , si acum toti se tem ca se sparge Buba
Iar Copos un gainar UTC-ist care vrea din nimic sa faca multi bani dar mai ales multa glorie . De ce nu baga bani ca Abramovici sau Gigi . El baga 1 Leu vrea sa aratye lumii ca a bagat 3 Lei si vrea sa scoata 6 Lei
Cel mai bine este sa plece si Razvan si Copos si sa se duca invitindu-se
N-am saturat de ei pina peste cap

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 18:12

… iar la Zicu… cred ca lispeste doar putina … ordine in tot ceea ce face

orre  •  11 decembrie 2006, 18:12

Skywalker

sti, imi aduc aminte vb unui patron, cand un director ii spune , (in situatia cand lucrurile nu merg ok in compartimentul pe care-l conduce ) :
„da asa este lucrurile nu sunt tocmai ok, stiu ca angajatul x ar putea mai mult, dar este un angajat de treaba”

raspunsul patronului

„nu ma intereseaza ce faci, eu nu ma bag, dar daca nu iei masuri ca obiectivele sa fie realizate tu iti pierzi obiectul muncii”

concluzie

prietenia ca amicitie este separata de relatia sef subaltern

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 18:13

orre: nu te pot contrazice

orre  •  11 decembrie 2006, 18:15

Skywalker

ai dreptate, Dica , iar Dinamo are trei ca Dica, iar Rapidul are doar niste nesimtiti in atac (exceptie Moldovan, dar are si el o varsta)

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 18:18

orre: mda, ma rog… eu cred ca vedetismul face ca la Rapid sa nu se vada padurea … de uscaturi. Poate ca de la Moldovan, colegii lui ar trebui sa invete cum se traieste in afara terenului (pentru ca Moldovan duce o viata sportiva, de unde si longevitatea in teren)

Skywalker  •  11 decembrie 2006, 18:20

rambo…. sa stii ca nu trebuie sa astepti sa moara un om (ma rog, exagerez 🙂 ) pentru a-i arata pretuirea.

Comentează