Nimic despre Elton

Reţinerea ar fi potrivită. Discreţia e de apreciat. Dar, atunci, pe cine aţi mai critica dumneavoastră? Jurnalistul intră în impact permanent cu publicul său, de aceea vă amintesc că avem un pariu pus aici în paginile Gazetei, acum zece zile. Care? Nu mai ţineţi minte? Am scris că Elton şi „naţionala” vor fi surprizele primăverii.

duminică, 18 martie 2007, 7:37

Reţinerea ar fi potrivită. Discreţia e de apreciat. Dar, atunci, pe cine aţi mai critica dumneavoastră? Jurnalistul intră în impact permanent cu publicul său, de aceea vă amintesc că avem un pariu pus aici în paginile Gazetei, acum zece zile. Care? Nu mai ţineţi minte? Am scris că Elton şi „naţionala” vor fi surprizele primăverii.

E genul de provocare pe care o cîştigaţi oricum, pentru că, dacă se va împlini, „era la mintea cocoşului să se întîmple aşa”. Dacă nu? Avem un vinovat de serviciu.

Aşadar. Echipa „naţională”. Ştim, meciul nu e decisiv, dar e mai important de atît. Paradoxul se susţine. Indiferent de rezultat, grupa se joacă în continuare. Nu doar de puncte avem noi nevoie, ci de un rezultat care să revigoreze tonusul echipei şi să reconcilieze probleme mai vechi între jucători, precum şi cele între selecţioner, media şi suporteri.

De ce atît de important? Într-o lume în care misticismul agresiv se revendică drept unicul răspuns la globalizare, patriotismul fotbalistic şi-a păstrat prospeţimea. După infinite lupte intestine sportive, politice şi civice, e suficient să simţi cum se apropie un meci cu miză al „naţionalei” ca să plutească în aer ceva straniu. E ca în proza lui Ioan Groşan. Cînd vezi un tren care trece prin noapte acorzi credit misterului şi adulmeci parfumuri. La fiecare meci al „tricolorilor” te întorci într-o stare de aşteptare a unui necunoscut care vine, nu se poate să nu vină.

Dumitru Copil e fotbalistul român de 17 ani care a fost transferat în Scoţia. În jurnalul său de net povesteşte cu ce nerăbdare aşteaptă să debuteze la Hearts. E încîntat de atmosferă, timorat de atitudinea dură de la antrenamente şi visează cu ochii deschişi cînd va juca şi el pentru fanii scoţieni. Dar, dincolo de orice, i se face poftă de „naţionala” de juniori. Patetic? Revolut? Posibil. Şi ce dacă? Hai, România!

Comentarii (80)Adaugă comentariu

arh. Gheorghe Petresciu  •  19 martie 2007, 7:32

Elton, a dat gol si Steaua a luat 3 puncte. Asta este cel
mai important lucru. In rest, vorbe goale si fara sens.
Nationala, trebuie sa vina de la Rotterdam, cu cel putin
1(un) punct, asa ca, Hai Romania !

emil mihai  •  19 martie 2007, 8:37

Sunt sceptic…vom pierde cu si in Olanda…echipa noastra este slabuta….

aciduzzu  •  19 martie 2007, 8:38

de cand e conflict între selecţioner, media şi suporteri ?

aciduzzu  •  19 martie 2007, 8:41

suporterii nu cred ca au ceva cu selectionerul sau cu media, selectionerul nici el cred ca are ceva impotriva suporterilor, deci inseamna ca voi cei din media aveti o problema ori cu suporterii ori cu selectionerul (asta nu stiam, dar tu trebuie sa stii mai bine…)

emil mihai  •  19 martie 2007, 8:54

Daca este important doar ca a dat gol si Steaua a luat 3 puncte , meritam jocul echipelor noastre !! Doar de atit avem nevoie ? De 3 puncte ? Parca fotbalul este spectacol ? Pe care l-am vazut cu Sevilla !!! Dar nu din partea noastra !!! Si cu Benfica !!!

emil mihai  •  19 martie 2007, 8:57

Pina acum Olaroiu spunea ca il fura arbitrii , ca are ghinion , ca exista un blestem , ca este o conspiratie !! Dar ieri , indirect , a recunoscut !! ” Sper sa fi iesit din blocajul psihic ” !! Vreau sa vad fotbal !! Nu un gol ” impartit ” de atacant cu portarul !!! Nu ma multumesc cu un dribling !!!
Pe aceasi tema a fotbalului , astept meciul cu Olanda !!! Cine sa dea gol de la noi ???

aciduzzu  •  19 martie 2007, 9:02

si Elton daca avea 1,80 si nu 1,56 nu il baga nimeni in seama, era doar inca unul din strainii de mana a doua adusi din afara si care n-a reusit sa ajunga la vreo echipa din vest, asa ca a zis saru’mana la 100 000 de euro pe an de la jiji (penibil, cred ca e printre cele mai mici salarii de la steaua, caramian nici n-a vrut sa discute cu copos sub 250 000 si era venit dintr-o tara din lumea a treia unde glumind putin se poate spune ca probabil doar presedintele are mai multi bani).
Asa ca are un metru jumate, e o ciudatenie a naturii, toata lumea vrea sa-l vada, e ca la circ numai ca nu platesti bilet la intrare sa vezi piticu’ cum jongleaza cu 10 popice in flacari, sau cum face alte scamatorii alaturi de femeia cu barba, acrobatul care sare in cap de la 100 de metri si uriasul cu picioroange, ci platesti abonamentul la cablu, cam tot aia e…

Elton si Steaua  •  19 martie 2007, 9:15

http://www.kronimedia.com

Elton 100% stelist  •  19 martie 2007, 9:18

Steaua a facut bine ca l-a transferat pe Elton in Ghencea.
Cred in el ca va face o figura buna pentru toti suporterii Stelei.
MM Stoica a stiut ce face cand a dorit acest transfer.

http://www.kronimedia.com

tancul nomad  •  19 martie 2007, 9:29

Elton face presing la Moti sau la Marius Constantin. Elton e cerut de Barca. Suma de transfer este uriasa. Ceasul suna , ma trezesc. Doamne ce vis. Deschid gsp si citesc jucatorii propusi de Steaua le export. printre ei Elton.

tancul nomad  •  19 martie 2007, 9:31

Surprizele primaverii sunt explicatiile dupa infrangerea cu Olanda.

un suparat  •  19 martie 2007, 9:38

vai de noi! ati vazul lotul? de mult nu am mai fost atat de „subtiri”! pur si simplu nu avem rezerve, ca sa nu mai zic ca oricum nu avem titulari!!!
un exercitiu pentru ei care cred ca vom scoate un rezultat bun cu Olanda (inclusiv pentru tine, Catalin): spuneti in 2 minute (nu pe nerasuflate, ar fi prea greu!) primul 11.
Aha! nu iese…. pai vedeti?!

dani  •  19 martie 2007, 9:40

Abramburila esti varza frate !!! Cred ca te-ai uitat la alt meci…

SIRNORBI  •  19 martie 2007, 11:07

aciduzze: elton dc avea 1,80 tot in ros-albastru juca, dar la barcelona

Ionutz_19  •  19 martie 2007, 11:24

elton nu se potriveste stilului de joc din romania pentru ca fotbalul romanesc se bazeaza mai mult p forta decat pe tehnica.momentan este un castig pt steaua dar nu cred ca elton va rezista mult in romania

smartstarinfo  •  19 martie 2007, 11:54

Nimic despre Elton? Ok, o sa se scrie la sfarsitul saptamanii despre nationala cum a „inghitit” 3bucati. Scurt!
Eu zic asa…TOTUL despre Elton!
Si imi rad in barba si im dau seama ce oameni de fotbal avem…Piti:Jucatori straini de mana a2a, Dinu:ca se pierde printre firele de iarba, Calinescu(omu asta e un mare ratat 🙂 ) :O sa-i intre fanionu in oki…etc.Tuturor acestor…cac…rat…dobi…cret…nu,nu pot sa ma cobor la nivelul lor de cultura si ii numesc „oameni de fotbal” din Romania 🙂 Iata de ce nationala noastra are numai calificari la turnee finale, Dinamo merge in fiecare an in liga campionilor si Calinescu debordeaza de idei inteligente si este cel mai valoros om de fotbal de la noi 🙂 Pt. ca avem oameni de fotbal adevarati care atunci cand isi dau cu parerea…ti se face SCARBA!

Cristi  •  19 martie 2007, 12:18

ce faza urata din partea voastra..mi-ati taiat mesajul asa aiurea….tolo ce se intampla??? e cam aiurea ce se intampla

X™  •  19 martie 2007, 14:08

De ce a devenit asa decisiv meciul asta cu Olanda ? E un meci in deplasare cu o echipa „tare” in Europa. Ar putea fi o problema daca Bulgaria face macar egal acolo. in conditiile in care lotul e „franjuri” iar aria de selectie este extrem de redusa nu vad de ce ar fi asa rusinos sa pierdem in Olanda.

Trespasser  •  19 martie 2007, 14:19

Nu se poate face o analiza corecta a jucatorlui Elton dupa 62 de minute jucate cu o ehipa codasa care nu a existat in teren.
Trebuie sa mai treaca minim 5-6 etape pana se va putea forma o parere completa despre jucator.

titi preda  •  19 martie 2007, 14:22

@ Tom Degetzel, e brazilian!
)
))
Nu este maradona, dar ne arata ce ne lipseste noua si fotbalului european, KACAIA TEHNICA !!
Caci balerinii’manelisti din ziua de azi, au uitat ca fotbalul nu e numai o sursa de bani si reclame, ci si tehnica driblingului_*
prin asta s-a remarcat Tom Degetzel, sa alegi ca nebunul (cum face Balanel) asta nu inseamna FOTBAL!!
Daca prin absurd, ar fi fi putut juca „jucatorii” de azi, si adevaratii fotbalisti ca Marcel Raducanu, Dumitrache, Iordanescu sau Dobrin (cel mai mare produs al fotbalului romanesc din toate timpurile)cu jucatorii generatiei Mutu’cocaina, am fi avut ,sint sigur, o rubrica la televizor :”cascadorii risului”!
*
**P.S. Din pacate Tom Degetzel e groaznic dezavantajat de fizic, si „jucatorii” nostri se vor intrece care sa-l trimita la …..Bolonia mai repede; urmeaza meciul cu CRApid si Rada ia promis deja acest „cadou” !!

orre  •  19 martie 2007, 14:37

nu inteleg prin ce a impresionat acest jucator si de ce se vorbeste atat despre el. Ca o comparatie , in aceeasi etapa Zicu a fost mult mai bun, dar nu se scrie nici un rand despre el.

Phantom  •  19 martie 2007, 14:52

smartstarinfo Nenea Calinescu e un pensionar senil! E ca si cum un mare footbalist l-ar critica pe Calitul asta ca nu se pricepe la actorie.El e actor nu om de footbal.Ar trebui sa-si vada de spectacolele lui si sa lase footbalul ca se face de ras!

X™  •  19 martie 2007, 15:32

Phantom la fotbal se „pricepe” toata lumea. Uite cate commenturi a strans Adrian Georgescu cand a intrebat de formula de joc cu olanda.

carlsson225  •  19 martie 2007, 16:33

radu: esti oligofren fratioare…nu e vb de elton in blog

MosIonRoata  •  19 martie 2007, 17:00

Hai Rapidu!!!

TRAVIAN  •  19 martie 2007, 17:51

UN SUPER JOC DE STRATEGIE ONLINE!!!!!!!!!!!!

http://www.travian.ro/?uc=ro2_2401

X™  •  19 martie 2007, 18:22

Traviane esti ca reclama la Bergenbier. Ai ceva de spus sau postezi ca apucatul pe unde apuci doar doar sari de 5 vizitatori ?

rroni  •  22 martie 2007, 18:14

JiJi esti pe langa total

alexandradinamo  •  12 aprilie 2007, 13:21

elton e VARZA!!!sambata knd a jucat q dinamo l-am vazut pt prima oara!ce sa zic despre el?nu mi se pare a fi un ronaldinho aja cum imi ziceau prietenii!rusine la stelisti! Steaua-Dinamo 2-4.FORTZA DINAMO

alexandradinamo  •  12 aprilie 2007, 13:23

App sa nu va mirati de mn!imi place fotballul.FORTZA DINAMO!!!!

Comentează