Nimic despre Elton

Reţinerea ar fi potrivită. Discreţia e de apreciat. Dar, atunci, pe cine aţi mai critica dumneavoastră? Jurnalistul intră în impact permanent cu publicul său, de aceea vă amintesc că avem un pariu pus aici în paginile Gazetei, acum zece zile. Care? Nu mai ţineţi minte? Am scris că Elton şi „naţionala” vor fi surprizele primăverii.

duminică, 18 martie 2007, 7:37

Reţinerea ar fi potrivită. Discreţia e de apreciat. Dar, atunci, pe cine aţi mai critica dumneavoastră? Jurnalistul intră în impact permanent cu publicul său, de aceea vă amintesc că avem un pariu pus aici în paginile Gazetei, acum zece zile. Care? Nu mai ţineţi minte? Am scris că Elton şi „naţionala” vor fi surprizele primăverii.

E genul de provocare pe care o cîştigaţi oricum, pentru că, dacă se va împlini, „era la mintea cocoşului să se întîmple aşa”. Dacă nu? Avem un vinovat de serviciu.

Aşadar. Echipa „naţională”. Ştim, meciul nu e decisiv, dar e mai important de atît. Paradoxul se susţine. Indiferent de rezultat, grupa se joacă în continuare. Nu doar de puncte avem noi nevoie, ci de un rezultat care să revigoreze tonusul echipei şi să reconcilieze probleme mai vechi între jucători, precum şi cele între selecţioner, media şi suporteri.

De ce atît de important? Într-o lume în care misticismul agresiv se revendică drept unicul răspuns la globalizare, patriotismul fotbalistic şi-a păstrat prospeţimea. După infinite lupte intestine sportive, politice şi civice, e suficient să simţi cum se apropie un meci cu miză al „naţionalei” ca să plutească în aer ceva straniu. E ca în proza lui Ioan Groşan. Cînd vezi un tren care trece prin noapte acorzi credit misterului şi adulmeci parfumuri. La fiecare meci al „tricolorilor” te întorci într-o stare de aşteptare a unui necunoscut care vine, nu se poate să nu vină.

Dumitru Copil e fotbalistul român de 17 ani care a fost transferat în Scoţia. În jurnalul său de net povesteşte cu ce nerăbdare aşteaptă să debuteze la Hearts. E încîntat de atmosferă, timorat de atitudinea dură de la antrenamente şi visează cu ochii deschişi cînd va juca şi el pentru fanii scoţieni. Dar, dincolo de orice, i se face poftă de „naţionala” de juniori. Patetic? Revolut? Posibil. Şi ce dacă? Hai, România!

Comentarii (80)Adaugă comentariu

geronimo  •  18 martie 2007, 19:45

Si despre Elton nimic ?

tom si jerry  •  18 martie 2007, 19:49

ai dreptate cata! sper ca elton sa joace din ce in ce mai bine iar ekipa nationala sa faca un rezultat bun in olanda!

radu  •  18 martie 2007, 19:49

iar elton????????……..ba tolo nu mai ai subiecte fate?……toti scrieti despre elton……rau am ajuns…ma inteb cand o sa fie transferat si in romania un jucator de la un mare club european pe multi verzisori ce o sa faceti?…….probabil o sa mai faci un site doar pt el nu?……..jurnalisti fara imaginatie!

Serbanescu Daniel  •  18 martie 2007, 19:53

Elton inca nu este la capacitate maxima dar s-a vazut aseara ca are clasa si este un mare castig pentru steaua dar si pentru campionatul romanesc…..HaiSTEAUA….HAI ROMANIA!!!

sorin  •  18 martie 2007, 19:53

sorry, slabut azi, foarte slabut articol!!!

iulian  •  18 martie 2007, 19:56

cred ca mori de oftica…ma si uitam cand bagi un articol..ce sa zici si u esti penibila…daca intelegi ce vreau sa spun:)))))))))))))))))))

Adrian  •  18 martie 2007, 20:02

echipa nationala surpriza?
surpriza de care?
neplacuta? placuta?

la ce echipa a facut piti nu e surpriza daca ia bataie cu 5-0

Reghecampf a marcat(al 7lea sau al 8lea gol)
Sergiu Radu a marcat(al 10-lea gol)
Vlad Munteanu are 10 goluri in bundesliga
Streit e cel mai apreciat jucator de banda
Ogararu a fost titular in psv-ajax 1-5

cu tamas si contra in aparere nu facem nimic
5 luam usor
huntelaar si sneijder au marcat in poarta lui psv, echipa de sferturile CL

nu va fi nici o surpriza daca bate Olanda cu 5-0 pe Romania
surpriza va fi daca va lua echipa lu’ piti bataie doar cu 1-0
egal sau victorie impotriva olandei e utopie la ce selectie a facut piti

tricone  •  18 martie 2007, 20:27

După meciul Stelei am primit un telefon care m-a amuzat copios: “Ascultă-mă pe mine, dacă Steaua ar mai avea încă un Elton
s-ar transforma in “Barcelona României”. I-am răspuns în acceaşi notă de iarna nu-i ca vara: “La fel de tehnic sau la fel de mic ?” . În statistica meciului înălţimea lui Elton capătă altă dimenisune şi se transformă asemenea unui 6 răsturnat. 1,58 adică exact 1 gol, 5 driblinguri de efect şi nota 8 per general. Gata cu suspiciunile, brazilianul ăsta chiar ştie cu mingea. Dea lungul istoriei sale, fotbalul românesc a avut mingicarii lui. Dobrin, Dumitrache sau Hagi. Au fost însă şi un Luţu sau un Denis Şerban. Cu nonşalanţa cu care “Michiduţă” ăsta arestează mingea înclin să cred că o să fie primul străin din enumeraţiile de mai sus. Rămâne de văzut în care dintre ele.

hank  •  18 martie 2007, 20:54

Daca nu mai vorbesti de Elton nu te mai citesc

Anjelit0  •  18 martie 2007, 20:55

oameni buni .. nu e nimik scris despre elton . .e normal… asa se numeste si titlul din ziua de azi a blogului lu nenea Tolo… 😛 „aliteriatii” lu taticu 😛 .. si despre subiect .. nationala .. da .. dintotdeauna am sperat, am sperat si am sperat, dupa fiecare infrangere… iar am sperat… si o sa sper in continuare 🙂 ca aia moare ultima 🙂 daca moare vreodata la mine:P HAI ROMAIA!!!!

claudieux  •  18 martie 2007, 21:02

uite-i si pe astia care scriu pe aici k s-au saturat de articole despre elton, cand de fapt TITLUL articolului spune totul. si dak ar mai si citi articolul poate ar fi fost bine. Mare-i gradina…

Abramburila  •  18 martie 2007, 21:14

„Am scris că Elton şi “naţionala” vor fi surprizele primăverii”
Elton ,nu!E modest in mediocritatea lui,multe poze si 3 (TREI PASE)DOUA verticale oferite adversarilor.Noroc,nenoroc,a dat un gol ,culmea valabil:))Sa-l vedem etapa viitore si atunci poate,POATE,merita pe prima pagina in ziarul vostru de sport!Ca acum ocupa abuziv un spatiu alocat altora!Unora care merita neconditionat de razboinici si eurospaga!

Florin  •  18 martie 2007, 21:18

Super joc strategie online

http://www.travian.ro/?uc=ro1_11478

Hadess  •  18 martie 2007, 21:19

Un articol despre neconvocarea lui George Ogararu cand o sa citim? Observ ca domnul Victor Piturca merge din nou pe mana lui Cosmin Contra, un fotbalist expirat.

Yo_cainele  •  18 martie 2007, 21:23

Despre elton ar trebui sa ne dam cu parerea dupa cele 2 derby-uri!Sa tinem cont de faptul ca : -fc arges nu este nici dinamo,nici rapid;
-brazilianul nu a avut parte de un marcaj strict asa cum probabil o sa aiba de la costin lazar sau andrei margaritescu;
-este si el om ca si noi romanii si dupa o astfel de mediatizare ar putea sa intre intr-o automultumire statatoare de sine,ceea ce ar duce imediat la o forma mai slaba.
In opinia mea Elton,acest micut atomic, are o tehnica „mai altfel” decat o au jucatorii romani, este un jucator de care steaua avea mare nevoie in ceea ce priveste verticalizarea si viteza jocului,insa consider ca este prematur sa-l „facem” acum „un mare jucator”!Am fost siderat de faptul ca 20 de minute din grupajul de stiri sportive a fost despre/si cu elton,iar despre un tanar de 19 ani ca Liviu Ganea nu s-a spus nimic!Probabil ca daca elton reusea un gol similar celui lui ganea il puteam cataloga ca fiind al doilea ronaldinho si ca ce mare noroc avem noi romanii cu un asemenea jucator pe meleagurile noastre!!Ideea e ca ar fi ideal pentru noi,campionatul nostru,tara noastra sa nu-i mai ridicam in slavi pe toti strainii si sa incercam sa ne ocupam mai mult de „autohtonii” nostrii!!

In ceea ce priveste echipa nationala,cu lotul „subtirel” pe care il avem la dispozitie involuntar(accidentari) sau nu(anumite orgolii personale) nu cred ca scapam din „iadul” de la rotterdam fara 2,3 goluri in „sacosa”!Vom vedea mai multe dupa meci, tot ceea ce putem spune acum este: HAI,ROMANIA!!!!

viorelpaun  •  18 martie 2007, 21:46

despre echipa nationala , ne bate si cu chivu si cu lobont si cu coman amandoi inpoarta si tot luam de la 2 goluri in sus
si asa tocmai are baieti timp la vara sa se vindece la nas
ca sa poata da mine la duamne si pe sticla
in rest ambitia lu piti si ratati de aur

copper  •  18 martie 2007, 21:46

tu esti unul dintre putinii ziaristi in adevaratul sens al cuvantului, dar in legatura cu toti cei care si-au dat cu parerea despre Elton inainte sa-l vada jucand, au gresit. nu e permis sa jignesti un om inainte sa-l cunosti ( in contextul nostru, un fotbalist inainte sa-l vezi jucand). cel mai urat comentariu l-a avut acel actor de mana a patra, om care s-a tot asociat cu diferiti infractori sau blatisti ( Iancu de bragadiru sau blatistul ala de la rocar, am un lapsus si nu-i mai stiu numele.)

koko  •  18 martie 2007, 21:48

ELTON va fi revelatia returului.Are clasa baiatul.Cat despre marcajul pe care o sa-l faca c. lazar sau margaritescu la el,la pariu k unul din ei o sa aiba un cartonas rosu pana la sfarsitul meciului.Sunt prea rudimentari.

sandudumy  •  18 martie 2007, 21:50

Asa e .Are dreptate Adrian si altii care spun ca nu au fost selectionati cei mai in forma jucatori.Nu avem nici-o sansa cu Olanda.Ce e mai dureros e ca noi credem ca chiar putem sa-i incurcamuitand cum ne-am chinuit cu Albania,Belarus ca sa nu mai spunem de Bulgaria.Dupa meci o sa incem cu lipsa lui Chivu, de parca el ar fi HAGI ,si cu el am avut numai succese.
Sper ca ELTON sa le arate tuturor ce inseamna bucuria de a juca fotbalul cu zimbetul pe fata,sa aduca lumea la stadion…Sunt fan STEAUA,dar prefer sa ma uit la un dribling de-al lui Zicusau Ad.Cristea sau Bostina decat la duritatile altora.Oricum ,FORZA STEAUA ,FORZA ELTON..Rusine celor care continua sa-l jigneaca,si dupa ce i-au vazut jocul…

Ionutzbyx  •  18 martie 2007, 21:50

Draga TOLO ….2 cuvite : ESTI PENIBIL

CL  •  18 martie 2007, 21:54

Yo_cainele Says:
„-brazilianul nu a avut parte de un marcaj strict asa cum probabil o sa aiba de la costin lazar sau andrei margaritescu”

Sa fiu sincer eu ii vad atat pe Lazar, da’ mai ales pe Margaritescu schimbati repede ca sa nu ia al doilea galben… Nu cred ca avem in momentul asta in tara un jucator cu o tehnica de deposedare atat de buna incat sa-i ia mingea lu’ asta micu’ fara fault.
Pe de alta parte ai dreptate in ce-l priveste pe Liviu Ganea: e super pustiul! Si e bine ca Rednic are coaie sa-l schimbe pe Danciu cu un pusti atunci cand e condus in deplasare!
La noi, Ochirosii o sa-mbatraneasca speranta, nu pentru ca n-ar avea valoare ci pentru ca are ghinion de un antrenor ca Oli.

JIJI  •  18 martie 2007, 22:05

ELTON E O BASHINA DE JUCATOR …CHIAR NU SE VEDE CA MECIUL A FOST UN BLAT ORDINAR MARCA STIEAUA MENIT SA ISI PROMOVEZE ACEASTA PENIBILA AKIZITIE .? HAI SA FIM SERIOSI ALA ARE O FORTZA IN SUT CAM CAT ARE UN COPIL DE 10 ANI SI CAT DESRE TEHNICITATE ARE NISTE DRIBLINGURI ASA DE LARGI SI DE INCETE INCAT ORICE JUCATOR CAPABIL SI NEBLATUIT I LE GHICESTE.
MOARTE STEAUA MOARTE STELISTILOR MOARTE COPIIILOR LU MIMI SCOICA

MoneyGuru  •  18 martie 2007, 22:05

http://www.romaniainvestment.com : a world of opportunities

Nichi  •  18 martie 2007, 22:09

Mai … asta imi lipsea inainte de a inchide PC-ul. Voia buna! Merci, Tolo, rad cu lacrimi!

Nimic despre ELTON! GENIAL!!!! Cred ca nici Elton John nu mai pot sa ascult …

Tolo, se va strange latzul. Motivele invocate de tine sunt absolut penibile. TRU ce zice? Ia intreaba-l! Da’ oare maestrul Chirila ce ti-ar zice? Eh, lasa-l ca s-a dus .. traim alte vremuri, nu-i asa?

Jigniti suporterii altor echipe, si incet-incet migreaza catre prosport. By the way, ai vazut cat a crescut prosportul in ultimul timp?

Umflati-i pe jucatori cu pompa. Umflati-i si pe conducatori. Umflati tot. Bun umarul pe care il puneti pentru decenta si profesionalism. Lasa scuzele, ca publicul cere … L-ati dresat bine.

Mai trimite Mimi la voi pdf-uri? Le mai corectati, pe ici pe colo?

Iti doresc sa traiesti intr-o lume ros-albastra, draga Tolo!

Jan  •  18 martie 2007, 22:14

BAAAAA, ce se intampla ? Ati bagat cenzura ? Nu-mi vine sa cred. Daca taiati cu foarfeca vreun cuvant din textul meu (care e foarte bine scris si care nu contine niciun cuvant din cele ce nu se aud pe strada) sa mor eu daca mai accesez site-ul asta !

chupac  •  18 martie 2007, 22:15

nu cred ca e la mintea cocosului ca nationala va fii surpriza primaverii,greu de tot sa bati in olanda….
@nichi bati campii,sincer,bati campii….

JIJI  •  18 martie 2007, 22:16

NATZIONALA PULEI VA LUA BATAIE RAU IN OLANDA CA DE OBICEI …SPER SA APERE COMAN SI SA IA VREO 2 DIN VINA LUI

MIMI SCOICA  •  18 martie 2007, 22:17

NATZIONALA PULEI VA LUA BATAIE RAU IN OLANDA CA DE OBICEI …SPER SA APERE COMAN SI SA IA VREO 2 DIN VINA LUI

Abramburila  •  18 martie 2007, 22:22

„Sa fiu sincer eu ii vad atat pe Lazar, da’ mai ales pe Margaritescu schimbati repede ca sa nu ia al doilea galben… Nu cred ca avem in momentul asta in tara un jucator cu o tehnica de deposedare atat de buna incat sa-i ia mingea lu’ asta micu’ fara fault.”
CL,tu esti la curent cu fotbalul romanesc??Pe bune,asta-i racheta in conceptia ta!Ai vazut meciul cu Arges???Ai vazut vreun speedy pe acolo??ceva iesit din comun??Pai Zicu il face la matineu pe pusti si-l mai si pune sa-i stearga ghetele.Ce dracu a disparut masura bunului-simt in tara asta???Brazilia??

SHEVA  •  18 martie 2007, 22:26

DINAMO CAMPIOANA P–li SUNTETI PRAF BA BAIETI SA VA FEREASCA DUMNEZEU SA AVETI GRUPA CA STEAUA IN LIGA CA DACA LUATI 1 pct SUNTETI CU ADEVARAT MARI

TOLOMtAC  •  18 martie 2007, 22:30

De ce ai dat titlul care sa contina numele ELTON, unui articol despre nationala?
Apuca-te de scris poezii sau niste romane porno, lasa-ti mintea sa zburde in alta parte, aici fii cat mai direct………. daca tii neaparat sa mai postezi si pe blog

moro_reddo  •  18 martie 2007, 22:35

Sincer, mi-e tea ma ca fara chivu vom incasa o caruta de oluri de la olandez. Nu vad cum s-ar putea descuca Tamas, Radoi, Goian, Radu Stefan ,sau ce fundasi vor fi convocati, in fata atancantilor olandezi de super clasa torusi. Dar ,totusi, sa speram !

BigZ  •  18 martie 2007, 22:36

titlul e destul de sugestiv si e intarit de primele 2 propozitii. E bine… GJ

sorelu  •  18 martie 2007, 22:46

@ JIJI…scuza-ma da tu esti bolnav ma baiatule, faci suporterii lui Dinamo d tot rasul…vezi poate ai treaba prin alta parte…lasa-ne si p noi sa vb linistiti..

CL  •  18 martie 2007, 23:13

@Abramburila

Eu „sunt la curent” cu fotbalul romanesc de vreo 30 de ani… In meciul cu Argesul am vazut un pitic cu o tehnica si o viteza de gandire si de reactie mult peste ce are fotbalul romanesc in momentul asta.
Cat despre Zicu, el „face” fotbalul la matineu, iar despre ghete… nu-i nici o rusine: se spune ca Rockefeller in tinerete a fost lustragiu.
Putina umilinta nu strica: intrucatva da „masura bunului simt” al cuiva…

CL  •  18 martie 2007, 23:22

…si Hagi le-a facut ghetele lu’ Camui sau Buduru la Constanta…

costelus  •  18 martie 2007, 23:28

CL@
TU ESTI „CURENTAT”- GO TO SLEEP AUROLACULE CA NU TE BAGA NIMENI IN SEAMA!

geronimo  •  18 martie 2007, 23:32

Sa-l naturalizam pe Elton…..

pugliesi  •  18 martie 2007, 23:55

mda….sper sa bata olanda cu vreo 5-0

SIRNORBI  •  19 martie 2007, 0:04

voi ati vazut lotul???????? e socant….e bataie de joc….nu se poate asa ceva….ZICU,cristea,banel,mazilu,PARA,rosu,contra,dniculae-numai golani,lipsiti de valoare,rezerve lla echiipa de club sau iesiti din forma….INCREDIBIL

CL  •  19 martie 2007, 0:06

@costelus

Imi place ca esti realist, NIMENI.
Somn usor si vise roz, labutza vesela si bucalata. Baga-te sub masa si linge-ti putzulica, „costelus”! =))

zob79  •  19 martie 2007, 0:19

hai Dinamo !!!

dodo  •  19 martie 2007, 0:37

koko Says:

March 18th, 2007 at 9:48 pm
ELTON va fi revelatia returului.Are clasa baiatul.Cat despre marcajul pe care o sa-l faca c. lazar sau margaritescu la el,la pariu k unul din ei o sa aiba un cartonas rosu pana la sfarsitul meciului.Sunt prea rudimentari.

—————————————————

N-o sa aiba mai…ca arbitrii trag cu copos! La Vaslui trebuiau si C. Lazar si inca un rapidist eliminat! In schimb a fost eliminat Panait de la vasluieni! Copos e mai tare si decat Porumboiu in arbitraje…Ana Electronic, 6/49…etc.

mau_pitesti  •  19 martie 2007, 0:40

lasati baiatul in pace si pe Piti lafel. Elton o sa faca istorie in campionatul nostru deoarece altul mai bun nu e, Piti o sa inchida gura la toti cand ne va calfica din nou la un turneu final.Ce mai e de zis? 😀

dodo  •  19 martie 2007, 0:40

@Sheva:

Da esti sigur ca ajung in Liga? Vad ca Valencia s-a departat si mai mult de locurile 1-2, la fel si Bayern munchen!
Daca le-o trage Valencia lui Chelsea?? Mai ramane Manchester United sa castige Liga!!! Singura echipa care i-ar duce pe dinamovisti direct in grupe…incurcate sunt caile domnului…stie el JIJI de ce umbla pe la Athos!!!

SIRNORBI  •  19 martie 2007, 0:41

mau_pitesti Says:

March 19th, 2007 at 12:40 am
lasati baiatul in pace si pe Piti lafel. Elton o sa faca istorie in campionatul nostru deoarece altul mai bun nu e, Piti o sa inchida gura la toti cand ne va calfica din nou la un turneu final.Ce mai e de zis?

pai…ar mai fi o intrebare…CAND ne va califica la un turneu final?????poate in 2030 cand o sa participe toate tarile la campionatele mondiale si europene

dodo  •  19 martie 2007, 0:45

Un lucru ciudat…n-avem atacanti la nationala! Marica n-a mai marcat de ceva vreme, la fel si D. Niculae si Mutu…nu mai stiu cine e al 4-lea atacant!! Va dati seama cat de varza suntem???
Eu zic ca V. Badea merita o sansa…macar sa fie convocat…a dat si la Constanta, si cu Argesul gol, are 6 goluri in campionat (fara cele din Cupa Romaniei), e tanar de viitor…si are 2 si in grupa de CL, …plus cele 2 cu Standard liege, care este o echipa nu de top…dar macar de UEFA!

Nea’ Pitzi…n-aveai nevoie de un asa atacant pt. meciul cu Olanda?? Esti mare antrenor nea’ Pitzi!!!

ananas  •  19 martie 2007, 1:33

bine bine dar ce fel de surprize nu ne spui si nou: bune sau rele?
una sa vazut e buna cea cu elton dar de nationala nu prezici nimic?

gg  •  19 martie 2007, 1:35

„Reţinerea ar fi potrivită. Discreţia e de apreciat. Dar, atunci, pe cine aţi mai critica dumneavoastră? Jurnalistul intră în impact permanent cu publicul său, de aceea vă amintesc că avem un pariu pus aici în paginile Gazetei, acum zece zile. Care? Nu mai ţineţi minte? Am scris că Elton şi “naţionala” vor fi surprizele primăverii”
…….pariu pe…….ce????

Darie  •  19 martie 2007, 6:33

Salut Catalin! Sper intr-un rezultat bun al nationalei, dar in ultima vreme parca ghinionul se tine scai de noi!!!
Multumesc

Comentează