Aveţi fotbal? Da, dar nu meciuri!

Dacă meciul n-a început, dăm drumul la poveşti. Într-una din conferinţele sale, Andrei Pleşu îşi aminteşte undeva că la prima ieşire în Vest, şi-a şocat gazdele intrînd într-o brutărie nemţească şi întrebînd: „Aveţi pîine?”.Privit retroactiv şi altoit cu experienţa de acum, episodul stîrneşte zîmbete. „Păi ce să avem, dacă nu pîine?”, i-au răspuns privirile nedumerite ale vînzătorilor. Aşa e. Numai că normalul lor nu se potrivea cu normalul din care venea întrebarea.

duminică, 12 august 2007, 7:03

Dacă meciul n-a început, dăm drumul la poveşti. Într-una din conferinţele sale, Andrei Pleşu îşi aminteşte undeva că la prima ieşire în Vest, şi-a şocat gazdele intrînd într-o brutărie nemţească şi întrebînd: „Aveţi pîine?”.Privit retroactiv şi altoit cu experienţa de acum, episodul stîrneşte zîmbete. „Păi ce să avem, dacă nu pîine?”, i-au răspuns privirile nedumerite ale vînzătorilor. Aşa e. Numai că normalul lor nu se potrivea cu normalul din care venea întrebarea.

La fel cu fotbalul. Oricine vede rezultatele echipelor noastre din ultimii ani nu-şi poate imagina că n-avem stadioane. Nocturne. Gazoane. Întîmplarea de ieri cu meciul o dovedeşte: avem rezultate dintr-un fotbal care nici măcar nu poate lua startul. În 2007, noi întîrziem din cauza ploii şi pornim forţat din cauza nopţii. Natura ne ostracizează multiplu.

Clujul e unul dintre oraşele de forţă ale României. De fapt, dacă te uiţi la guverne, indiferent de coloratură, la servicii secrete, la şefii băncilor şi la magistratură, ai senzaţia că Bucureştiul nu e decît o anexă a Clujului. Ei bine, acest oraş orgolios, născător de partide, de grupuri economice şi de mari fierberi pe scena ţării n-a fost în stare să-şi facă nocturnă pe stadionul său istoric. Funar, Boc şi toată pleiada de oameni de stat clujeni se ocupă cu proiecte naţionale în timp ce pe stadion se joacă la lumina brichetelor.

N-am fost de acord cu Mircea Sandu cînd a pasat toată răspunderea investiţiilor către colectivităţile locale. Dar nici nu se pot ascunde la nesfîrşit aleşii! Stadioanele nu sînt un lux! Discutăm despre o industrie a cărei audienţă TV face mai mult decît toate emisiunile electorale. Nu e criteriul suprem, desigur; şi, totuşi, aşa cum avem pîine în brutării, ar trebui să avem lumină pe stadioane.

Comentarii (81)Adaugă comentariu

Paco  •  12 august 2007, 19:11

Asa e. Mi se pare.

Remus  •  12 august 2007, 19:20

Lasa ca are cfr-ul stadion.

JJ  •  12 august 2007, 19:22

Eu pun o alta intrebare..catii permit sa cumpere aine? asta e realitatea din romania anului 2007..C;est la vie

vali  •  12 august 2007, 19:23

E greu.Mai avem pana acolo cam cat mai avem pana facem autostrada Bucuresti – Cluj.

gabi  •  12 august 2007, 19:23

cu e e fotbalul special fata de alte sporturi?!!!! de ce in fotbal trebuie sa investeasca statul in stadioane cand cu acei bani faci mai multe sali de sport, mai multe bazine..la un nivel decent..fotbalul e o afacere..cei care vor sa faca bani din asta sa-si faca stadioane..noi ca simpli cetateni(pana la urma noi platim daca zici ca vrei sa plateasca statul) sa platim stadionul in care astia isi fac afacerile si cand ne ducem la meci mai platim si bilet..nu frate nu e asa..e in felul urmator: cand cresti porci te gandesti sa faci grajduri, adaposturi..cumperi apoi tinere talente(godaci) ii cresti si apoi ii vinzi si-ti scoti banii pe investitie..de ce fotbalul ar fi altfel decat celelalte afaceri..
banii pe care-i vrei tu bagati in stadioane sa fie bagati in centre de juniori de orice fel de sport in mod egal, sau ma rog dupa un altgoritm in care cel mai important sa fie optiunea copiilor pentru unul sau altul dintre sporturi..nu zic sa nu facem stadion dar sa nu-l facem cadou unui afacerist..asta-i ideea..asa trebuie..

JJ  •  12 august 2007, 19:23

Eu pun o alta intrebare..cati is permit sa cumpere paine? asta e realitatea din romania anului 2007..C;est la vie

ciumflex  •  12 august 2007, 19:24

Afara cu ungurii din Cluj!Afara cu ungurii din Romania!!!!

Paradox  •  12 august 2007, 19:24

E un paradox de fapt:
1. Pe de o parte Consiliul Local nu vrea sa privatizeze echipa de fotbal. Un privat ar putea si ar trebui sa investeasca intr-o nocturna. Sepcile rosii sunt un simbol al orasului etc. si CL are o atitudine de genul: „noi nu ne vindem tara”.
2. Pe de alta parte e greu de crezut ca o nocturna de stadion poate fi pe lista de prioritati a Consiliului Local. Probabil se considera ca exista proiecte de mai mare impact pentru oamenii orasului care contribuie la bugetul local.

Daca vedem ce au facut alti patroni locali in Timisoara, Craiova s.a.md. se vede ca e mai bine sa privatizezi echipa. Echipa de fotbal e prioritate redusa pentru Boc care are „bigger fish to fry”.

adrian  •  12 august 2007, 19:25

mda…asa e.

Alex  •  12 august 2007, 19:29

Cele mai noi melodii si videoclipuri, acum si un design nou noutz, numai pe http://www.coolsonglyrics.info

liparonu  •  12 august 2007, 19:31

hai sa fim seriosi Cataline! toti vor stadioane decente,ma refer la proprietarii de cluburi,dar nu ar scoate una de un leu din buzunar,vezi copos.se plang de nepasarea autoritatilor locale,ar vrea ca acestea sa renoveze arenele fara k ei sa contribuie,vezi copos iar!sunt stelist si sunt mandru ca avem un asa stadion modern.nu sunt fan gigi,dar ce e al lui e al lui! revin obsesiv cu copos:chiar crezi ca ministerul transporturilor nu e de acord k acest hagi tudose din fotbal sa bage bani in stadion? gigi a bagat multi bani fara a avea certitudinea ca ii va fi inkiriata arena de catre mapn! ciudat ca abordezi acest subiect cand mititelu a facut arena din craiova de nivel occidental fara k primaria sa puna un bec p stadion!!! in rest,ne vedem in grupe!
p.s.:

camasaneagra  •  12 august 2007, 19:31

simbata seara Canal+ spaniol a inceput transmisia meciurilor din Divizia A. Asa am vazut, dupa mai bine de un deceniu, o prima partida de fotbalul romanesc: Steaua- Politehnica Iasi. Nu ma asteptam la mare lucru, dar ceea ce am vazut a fost oribil. Daca aceasta este valoarea actuala a fotbalului nostru ma tem ca nu avem remediu. Nu am vazut nici o combinatie reusita in ultimii 40 de metri, nici o preluare corecta din alergare…. nimic. Am numarat, pina sa ma plictisesc, mai bine de 65 de pase gresite. Imaginati-va! Asta se intimpla in prima divizie! Cum poate fi posibil? Pressingul Stelei n-a fost altceva decit o combinatie ratata intre vointa si neputinta, iar apararea iesenilor s-a rezumat la „scapa de balon cum poti”. Incredibil! ma asteptam la cu totul altceva, mai ales dupa ce, constient, zi de zi citesc presa sportiva romaneasca si aflu ca sintem curati de coruptia din fotbal. Avum, insa,urmeaza pasul cel mai greu: catre credibilitatea unui sistem prea putin performant. Cine are curajul sa parieze pe fotbalul nostru?

vlad  •  12 august 2007, 19:37

camisanegra…bai tata daca zici ca na-i mai vazut un meci de 10 ani de la noi…abtine-te..a fost un meci de campionat..uita-te ce-a facut romania in cupele europene,ca steaua i-a ars pe valencia iar rapid a facut instructie cu toata germania..crezi ca daca stai acolo poti sa ne privesti pe noi de sus..si eu am fost plecat si am ajuns la concluzoa ca baieti destepti au stat acasa sa faca bani..si oricum am vazut meciuri oribile si din campionatul spaniol de multe ori

casameaonline.ro  •  12 august 2007, 19:38

pana nu or sa fie pusi in situatia in care vor fi obligati sa respecte unele norme, nu vor face nimic. Au intrat in I, daca vor rezista, or sa inceapa sa faca ceva

Dies Irae  •  12 august 2007, 19:39

Ai dreptate…e ciudata chestia asta..si e pacat ca se intampla asa in Romania

georgiana  •  12 august 2007, 19:49

sunt de accord cu gabi…de ce e fotbalul mai deosebit ca alte sporturi?sunt microbista,imi place fotbalul dar mi se pare aiurea sa cred ca trebuie investit neparat in stadione…adik intr-un oras sa fie n stadioane cu nocturna si toate cele…si nu in alte sporturi…care avem mari succese…cum ar fi gimnastiaca…..nu aud sa se faca propaganda asa mare….se face un pic si se pierde in timp..sunt multe alte cazuri care pot fi date ca exemplu….de ex juca rulmentu un amical la handbal…si imi trebuia sa aflu rezultatu de la sfarsitul partidei…de unde atata..pe toate site-urile de sport numai fotbal…nu handbal nu alceva…fotbal……o aduce el multa audienta..dar asta nu inseamna ca primaru din cluj trebuie sa lase orasul fara strazi sau fara alte chesti mai importante ca sa puna nocturna la un stadion al unei echipe care eu personal presupun ca se va lupta la retrogradare…sa se investeasca daca sunt bani…nu sa se faca un capat de tara din asta

camasaneagra  •  12 august 2007, 19:50

stimabile vlad
am incetat de multa vreme sa ma hranesc cu trecut. am incercat de multe ori, dar nu tine de foame. in alta ordine de idei, nu ma pot abtine (pentru ca exista o Constitutie care-mi da dreptul la opinie) si nu privesc de sus pe nimeni (oricit de frustrat ar fi el). hai sa auzim numai de bine!

Marius N  •  12 august 2007, 20:03

Cataline, ci taci draga, se face stadion la Cluj. Sunt 2 variante – ori se repara asta (ceea ce ar costa mai mult) ori se darama si se face altul (ceea ce ar costa mai putin).
Nicoara, presedintele CJ, a avut ideea asta acum vreo doi ani, doar ca lu’ Boc nu i-a convenit neam s-o faca altul, s-a bagat si el si au inceput discutiile, care inca nu s-au terminat.

arh.Gheorghe Petrescu  •  12 august 2007, 20:05

Avem nevoie de stadioane noi, echipamente
pentru tinerii fotbalisti, conditii pentru
fiecare club din tara iar patronii de cluburi
trebuie sa inteleaga ca, fara investitii in
fotbal, nu vor fi rezultate. HAI STEAUA!

piples  •  12 august 2007, 20:12

pai 23 august e in renovari in loc sa il darame :((

usor-usor  •  12 august 2007, 20:17

Tolo ma asteptam sa zici ceva de furtul de la meciul cu steaua…e inadmisibil ce s-a intamplat acolo…sau aveai retineri sa critici jocul analfabetului?

lutu  •  12 august 2007, 20:21

un amplu material fotbalistic http://lutu09.clicksospadurea.com

done  •  12 august 2007, 20:55

probabil „usor-usor” o sa apuci si tu sa inveti fotbalul, poate daca nu ai mai fi suporter incuiat la cap al unei echipe de 2 lei ai intelege jocul de fotbal,
probabil daca ti-ai pune frau frustrarilor care te macina ca un caine in cusca care se uita ce libertate au stelele pe cer ai intelege…

succes cu lazio,
pt ca aveti nevoie si acolo
nu cred ca mai exsita albitrii care sa va ridice,

catalin…
articol slab…
cine crezi ca o sa faca stadioane.. STATUL???
niciodata nu o sa se intample asta ca nu mai suntem in comunism
iar patronii de ce ar baga banii in stadion daca nu li se intorc …asa in jucatori,,,mai vind unul altul si se scot

anti-bozgor  •  12 august 2007, 21:11

MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR

anti-bozgor  •  12 august 2007, 21:11

MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR MOARTE BOZGORILOR

patryk  •  12 august 2007, 21:20

Stadioane?… Pai astia (politicieni nostri de toate zilele si coloraturile) nu au reusit sa construiasca nimic. Si nici nu au vrut, pana acum bani s-au scos din demolari. S-au construit, pe ici pe colo, niste drumulete da’ nu prea multe ca erau prea la vedere si in plus constructorii, ca sa isi scoata parleala, le faceau cu economie maxima, adica cu durata minima.
Cand vor iesi ceva comisioane atunci sa vezi cum o sa creasca ca ciupercile.
Exceptia, cum e stadionul din Piatra Neamt, s-a datorat numai faptului ca primarul iubeste fotbalul si si-a mai creat niste capital politic prin zona.
Si pana la stadioane ne trebuiesc drumuri, aeroporturi, parcari, etc.
Dupa parerea mea vor fi renovate cateva stadioane de catre echipele care vor fi obligate de participarile in cupele europene. De altele noi nu putem vorbi, nu se intrezarecs in viitorul apropiat. Trist adevar…

PaSo  •  12 august 2007, 21:23

Ce ai mai anti-bozgor ? La atit de duce mintea sau asta-i in general modul tau de exprimare cand e vorba de sport?

nimeni  •  12 august 2007, 21:50

…si uite asa vrea el, cacanel, sa spuna ca l-a citit si pe Plesu…

turcu  •  12 august 2007, 21:51

Nocturna aveti ?!
Aveti mare drepta dv, dar traim in Romania… si asta spune totul !

nimeni  •  12 august 2007, 21:54

si uite, am facut un mare efort (ca am ficatul sensibil la indivizi ca acest „jurnalist”) si am mai citit cateva randuri:
„Natura ne ostracizează multiplu”. Mare intelectual, mare filozof!!! Tu esti bah, ostracizat. Dar nu iti dai seama!

Hai Poli TM  •  12 august 2007, 21:54

Aiurea. De ce sa dea primaria bani clubului „U” si nu CFR-ului? Dupa parerea mea, primaria are in ce investi banii. Patronii, cind sint luati la intrebari de suporteri pe diverse teme, raspund ca fotbalul e o afacere si ca fac ce vor cu afacerea lor. Cind vine vorba de investitii, brusc nu mai e vorba de o afacere, ci de o activitate sociala.

Nev  •  12 august 2007, 22:23

Anti-bozgor: Esti nebun de legat!

Restul: consumati blogul omului, de 1000 de articole incoace, cu fleacuri si aberatii! Ma plictisiti de moarte! Ba gramatica lui, ba nu stiu ce echipe romanesti — pe scara istoriei (si chiar pe orizontala), sint niste caraghioslicuri de mai mare jena! (Cind nu faceti parada!) Asa-i ca nu v-ati gindit? Mai bine investiti in voi! Read a book! Comentariile astea au devenit un joc de „societate” care va putrezeste si mai mult resursele (cite erau).

gabi  •  12 august 2007, 22:25

Articole scrise de mitici care habar nu au ca in un oras nu sta totul in nocturna unui stadion.Pe ei nu-i intereseaza ca in Damaroaia oamenii nu au apa curenta sau nu au ce manca pe ei ii intereseaza ce se intampla cu nocturnele de pe stadioanele din alte orase mult mai prospere ale Romaniei.Halal oameni.Mesaj de la TIMISOARA.

laurentiu  •  12 august 2007, 22:31

catalin,

presupunand ca alesii neamului ar considera de egala utilitate painea ( in brutarii ) si lumina ( pe stadioane ),pe cred ca ne-am trezi cu alte aberatii/complicatii intrucat EI considera banul public ca fiind public pana in momentul in care EI decid . Dupa ce decid EI , ai impresia ca au dat din propriul buzunar….pe de alta parte iti reamintesc ca Dacia Mioveni are pe tricouri , pe piept , mare, CONSILIUL LOCAL ( crezi ca-i o marca de blugi ) si , culmea sponsoringului pe tricourile celor de la Urziceni, scrie mare pe piept ( cu fonturi futura , cred ) Primaria Voluntari !!!!

Nev  •  12 august 2007, 22:33

gabi: of, casa cu flori!, spui unii nu au apa curenta sau nu au ce minca, iar estimp, cum spuneau povestile vechi, unii au computer sa ne scrie ca unii n-au ce minca, iar pe unii ii intereseaza ce se intimpla cu nocturnele de pe… of, my God! in locul gazdei, as suprima optiunea de comentarii, e un mediu steril, de nu criminogen!

Nev  •  12 august 2007, 22:34

Blogul ca vitrina. Comentariul ca rampa.

Rossonero  •  12 august 2007, 22:37

Eu nu inteleg de ce e asa greu sa faci un stadion acceptabil in Romania. Uitati-va la englezi care si in a patra divizie au stadione de 20-30 de mii de locuri acoperite si merg la meciuri. Ar trebui daramate stadioanele existente si inlocuite cu unele football-only(pt ca la noi majoritatea sunt multi-use adica cu pista de atletism etc.) ca acelea de acolo care nu sunt foarte costisitoare(nu cred ca multe depasesc 10mil$). Conducatorii trebuie sa inteleaga ca daca investesc in asa ceva pana la urma se va dovedi rentabil(lumea ar veni la stadion daca acesta e in conditii bune adica sa aiba acoperis, nocturna si cai de accesare usoare). Dar mentalitatea romanului e greu de schimbat.(Inca la noi sunt multi care vin la stadion numai sa injure sa, sa manance samanta si sa critice echipa cand pierde).
Singura noastra sansa ar fi ca pe viitor sa organizam o competitie majora(EURO cel mai probabil deoarece pana ajunge rotatie de la Mondial la noi e multa vreme) Si aceea insa va fi probabil in „coprietate” cu alta tara asa ca maxim 4 stadioane vor beneficia de asta + inca 2 de rezerva. Se pare ca intram si noi cat de cat in lumea buna cu noul Lia Manoliu.

Sport Clips  •  12 august 2007, 22:42

U Cluj abia a intrat in divizia A deci nu au fost motive pana acum sa se faca stadionul. Degeaba comparati cu Piatra Neamt sau Craiova care sunt in divizia A de ceva vreme. Si sa nu uitam ca in Cluj sunt doua echipe in divizia A – iar unul din stadioane deja e foarte decent (cel al CFR-ului). Iar inainte de a critica stadionul din Cluj ar trebui sa vedem in ce stare e stadionul national Lia Manoliu.

antonio montana  •  12 august 2007, 22:43

ce folos daca avem nocturne dar ne scoate valerenga si finlandezi desculti.acum ca vin rezultatele vor veni si conditiile.

Saly  •  12 august 2007, 22:46

In privinta stadioanelor d`afara…m-am lamurit si eu…saptamana trecuta,cand am fost sa vad si eu un antrenament a lu` Chelsea…pe Stamford Bridge.Ma asteptam sa fie ca la tv…colorat,grandios,si simtindute ca pe cea mai inalta treapta a fotbalului mondial.Dar na fost asa:la intrare era zidit cu caramizi,peretii fiind deloc renovati si cu un miros a vechi…iar in tribune…parea ca stau paienjenii…si te simteai ca intro tribuna parasita si ruginita pe alocuri.si parac nici la suporteri nu le pasa de asta,chiar daca erau vreo 1500…toti salutand si sustinad echipa la intrarea acestora pe teren la un antrenamen normal…de la mijlocu saptamanii.

Nev  •  12 august 2007, 22:48

In perioada 2-6 mai, a trebuit sa ma deplasez in Cluj/Huedin/Gherla (case copii cu autism/rele tratamente aplicate de parinti/tulburari de comportament). Am trecut de multe ori, intre o deplasare locala si alta, pe linga un stadion (cred ca CFR), ale carui tribune se vedeau din strada. Acolo urma sa aiba loc, in aceeasi perioada, un meci de nimic, ca toate celelalte. Toate energiile orasului si ale imprejurimilor (inclusiv ale copiilor pe care i-am vazut, caci vorbeau despre asta) erau concentrate asupra lui, stadionului. Nu-i asa ca vi se pare inaltator?

anti-bozgor  •  12 august 2007, 23:03

MOARTE BOZGORILOR, AFARA CU BOZGORII DIN HARGHITA SI COVASNA ….. !!!!!!!!!!

Mishu  •  12 august 2007, 23:03

Avem pîine, avem şi ciungă. Buba pleacă de la faptul că un „pîrlit” din nu ştiu ce oraş, care se mai consideră şi ştab, în loc să îşi plătească un abonament onest la oficială, aşteaptă „pleaşca” invitaţiei.
Ne-am mirat ca lui Băsescu i-au cerut să plătească taxa de intrare la lacul Sf. Ana, dar nu ni se spune de ce notabilităţile sînt invitate la meciurile importante, care îi scot în public şi pe ecrane, în loc să scoată nişte bănuţi din buzunare (măcar ca taxă pe imagine).
Mizeria tribunei româneşti pleacă de la mizerabilii care aşteaptă pleaşca numită invitaţie, deşi normal ar fi să cotizeze conform tarifelor afişate pentru „proşti”.
Naşul Sandu ar avea dreptate în ceea ce priveşte participarea comunităţilor locale în momentul în care ar putea oferi un exemplu de implicare din partea FRF în ofertarea unei arene fotbalistice competitive în capitala din care face parte (deoarece el nu mai aparţine României).

Winn3r  •  12 august 2007, 23:05

C’est la vie …

Nev  •  12 august 2007, 23:12

La vie en rose.

Ce maret dialog al surzilor! Pe toate paginile.

Hai, mai bine, sa facem rating, la ora 2,00, in reluare, pe canalul doi al TV publice, la „Prozac Nation”, decit GSP, unde orice interventie, oricit de alaturi cu subiectul (fie ea si reclama la te miri ce!, cum vad ca fac unii), e contabilizata ca „nr de comentarii” si asa mai departe. Chiar autorul blogului, raspunzindu-va, devine autor/numar de comentariu.

Mishu  •  12 august 2007, 23:15

Pentru „anti-bozgor”.
Ai curaj să spui pe blog din ce oraş consideri că exişti? Probabil că eşti din Bucureşti.
Eu sînt din Braşov şi am mulţi prieteni maghiari. Nu am probleme de teritoriu sau de limbă cu ei, ne înţelegem foarte bine şi ne simţim ca acasă aici în România noastră.
Am fost şi în Covasna şi în Harghita, dar nu m-a omorît nimeni pentru că nu vorbeam ungureşte. Să ştii că toate serviciile se plătesc în lei (RON) şi eşti tratat ca un rege dacă ai bani.
DACĂ NU AI ÎNŢELES NIMIC DIN CEEA CE AM SCRIS MAI SUS ÎNSEAMNĂ CĂ EŞTI UN DOBITOC.

Nev  •  12 august 2007, 23:17

„eşti tratat ca un rege dacă ai bani.” (sounds lovely!)

Fiti atenti ca parazitam profilul blogului!!!! Dintotdeauna.

flooorin  •  12 august 2007, 23:56

d c e asta blog?
d c ii mai zici asa cataline?blog inseamna sa mai rasp si u la intrebarile care ti s pun…vad k u nu mai ai tp p asta…

RMN  •  12 august 2007, 23:59

Iti dai seama cat ar costa un bilet la meciul nationalei daca s-ar apuca FRF sa susti na modernizarea stadioanelor? 🙂

Din punctul asta de vedere tot respectul ptr Gigi. Si uite ca a fost luat ca exemplu.

dadu  •  13 august 2007, 0:02

Ai putzintica rabdare!Vei vedea ce se face la Constantza sau Urziceni.

Comentează