Povestea pierderii unei stiri

Mai multi cititori remarca faptul ca GSP a avansat in editia tiparita de azi varianta instalarii lui Andone ca favorit in cursa pentru banca lui Dinamo. In acelasi timp, ProSport a mers pe ideea ca e confuzie la club, dar ca mai aproape de numire se afla Zenga. Care a si devenit azi dimineata inlocuitorul lui Rednic. 

miercuri, 5 septembrie 2007, 12:32

Mai multi cititori remarca faptul ca GSP a avansat in editia tiparita de azi varianta instalarii lui Andone ca favorit in cursa pentru banca lui Dinamo. In acelasi timp, ProSport a mers pe ideea ca e confuzie la club, dar ca mai aproape de numire se afla Zenga. Care a si devenit azi dimineata inlocuitorul lui Rednic. 

E bine ca, atunci cind apar, sa explicam si nereusitele. Ele fac parte din orice profesie, inclusiv din cea de jurnalist. GSP a avut informatia ca Badea s-a inteles cu Andone, ceea ce a fost adevarat azi noapte, dar nu a creditat cu sanse mari tratativele dintre Zenga si cealalta ramura a actionarilor.

Exista pe net si voci radicale care cer „demiterea celor vinovati” si vorbesc despre „inmormintarea din redactie”. Nu e cazul! Daca presa mondiala ar organiza funeralii ori de cite ori pierde o stire, fie si importanta, atunci cititorii ar peregrina prin cimitire, nu printre articolele ziarelor preferate. Ziare imperfecte, precum oamenii care le fac si precum cei care le citesc. Ziare imperfecte precum masinile imperfecte, hotelurile imperfecte, calatoriile imperfecte, echipele imperfecte de fotbal, precum toate produsele si serviciile care ne inconjoara. Activitatea umana insasi sta sub semnul imperfectiunii.

Intr-un numar de saptamina trecuta al prestigiosului Wall Street Journal, redactia rectifica nu mai putin de 6 stiri, pentru tot atitea erori din editii anterioare! Era vorba inclusiv de faptul ca in loc sa scrie „miliarde de euro” au scris „milioane de euro” in cazul estimarii PIB-ului unei importante tari europene!

Nu vom sarbatori pierderea unei stiri, dar nici nu vom da pe nimeni afara! Vom evalua ce n-a functionat in fluxul nostru si vom face corecturile necesare.

Ca redactor-sef, am deplina incredere inclusiv in oamenii care n-au reusit sa discearna aseara tirziu, dupa miezul noptii, care este informatia cu cea mai mare sansa de a deveni certitudine. Sint profesionisti care lucreaza intr-una dintre cele mai valoroase si mature echipe din presa romana. Dovada ca majoritatea covirsitoare a informatiilor noastre au acuratete, indrazneala si relevanta publica. Cind gresim, ne corectam. Si o facem cu buna credinta, pentru fiecare dintre cei 812.000 de cititori zilnici ai editiei tiparite si pentru cei peste 140.000 de vizitatori care acceseaza in 24 de ore editia on-line a ziarului.

Felicitari colegilor de la ProSport pentru ca au fost mai rapizi si pentru ca au ales in acest caz sursa inspirata! Multumiri tuturor cititorilor care ne-au criticat pentru ca se simt in egala masura proprietarii informatiilor din ziar. E ceea ce ne dorim si e standardul de comunicare pe care il respectam chiar si atunci cind gresim.

Comentarii (358)Adaugă comentariu

hot batrin  •  5 septembrie 2007, 13:52

atit gsp cit si prosport sint o combinatie de tabloid si ziar sportiv
un ziar de sport adev care sa nu se minjeasca cu birfe nu are insa sanse de reusita in romania datorita cititorilor imperfecti

Adrian  •  5 septembrie 2007, 13:53

Este cea de-a doua scuza… prima a fost „De ce Zenga?”, iar acum „Povestea pierderii unei stiri” …cam mult pentru nr 1… cum va credeti

catalin5500  •  5 septembrie 2007, 13:54

ANDREI NICULESCU ACEST VALI NASTASE DIN REDACTIE…

Cătălin Tolontan  •  5 septembrie 2007, 13:54

marcel: esti judecator. nici una dintre solutiile tale n-a fost contrazisa de o curte superioara?

Cimino  •  5 septembrie 2007, 13:58

@ monica
cine esti tu? pruteanu? aici este vorba despre o gresala jurnalistica pe care o dezbatem cu toti si te ai gasit tu sa ne corectezi greselile noastre gramaticale
vezi ca este o emisiune „corect” pe tvr poate vrei sa o vizionezi.
dak te plictisesti te rog ai atatea optiuni nu te amesteca unde nu ai treaba.
da cred ca esti prea proasta.

marcel  •  5 septembrie 2007, 14:00

BA DA CATALIN UNELE DA UNELE AU GRESIT EI . SI AM SUFERIT PENTRU FIECARE . DOAR CA LA MINE SE POATE REPARA DAR LA VOI SE VEDE MAI USOR SI LA VOI ESTE O LUPTA CONTINUA CU CONCURENTA CU CITITORII.
EU CAND IMI ERAU CRITICATE OPINIILE LE LUAM IN CONSIDERARE PE CELE SUPERIOARE SI ASTA FAC DE FIECARE DATA .
DE ASTA SUNT SI DUR CU VOI CA ALTA DATA SA LUATI CE E BUN DIN GRESEALA DE AZI SI SA STITI PE VIITOR .
ASA VETI FI SI MAI BUNI SI UNII CA MINE NU VOR MAI AVEA CE SA COMENTEZE .
UITE INCA O CHESTIE SI PRETURILE LA BILETELE DE LA STEAUA LA TRIBUNA 1 LE-ATI GRESIT FATA DE PRO SPORT . NU E BINE . AVETI GRIJA MARE !!!

Ciprian  •  5 septembrie 2007, 14:00

nu trebe sa demiteti pe nimeni. e o politica la nivel de ziar sa dezinformati atunci cind e vorba de Dinamo.

Profetu  •  5 septembrie 2007, 14:01

Prea multe stiri de scandal … declaratii de doi lei … interviuri de 2 lei … etc …

Luati exemplu de afara … cand La Gazzetta dello Sport va publica pa atatea pagini declaratiile unui retardat ca GG BKli atunci veti fi un ziar de top … pana atunci, nu sunteti decat un ziar in nota societatii romanesti …

Succese !

AH  •  5 septembrie 2007, 14:01

In gsp aveti cei mai buni ziaristi mari, insa ziaristii de pluton sunt sub orice critica. Prosport sunt mai echilibrati. Nu au cei mai buni redactori, insa nivelul celor de pluton este mai bun, cu toate ca Diana Filintoaca este sub orice critica (prosport). La gsp nu-i mai numesc pt ca sunt chiar praf. In rest, tot respectul pentru Buzarin si Tolo.

haha  •  5 septembrie 2007, 14:01

ziar de 2 lei. varza………

Ciprian  •  5 septembrie 2007, 14:02

nu trebe sa demiteti pe nimeni. trebuie sa va schimbati politica. sa nu mai dati stiri de genul: ar fi spus Cristi Borcea. Sau: s-a plins Rednic apropiatilor.

Tazyoglu  •  5 septembrie 2007, 14:03

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Catalin, la locul meu de munca nu pot vedea site-ul GSP.RO pentru ca e blocat cu explicatia „sexual content”. Si cred ca nu e singura companie care blocheaza site-ul vostru pentru motivul acesta.
————————————
Asta face sa scada numarul de cititori… Cred ca daca v-ati focaliza strict pe stiri si analize sportive nu s-ar ajunge la greseli de genul acesta…
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MOTANUL FELIX  •  5 septembrie 2007, 14:04

Cred ca cel mai bine ar fi ca GSP
sa-l demita pe Badea si sa-i dea
un avertisment lui Andone ca i-a
indus in eroare.
A, cit despre Tolo merita o prima
pt sinceritate.

MOTANUL FELIX  •  5 septembrie 2007, 14:07

@haha
2 lei(noi)= 2oooo lei vechi
Scump domn’le , scump…

ion  •  5 septembrie 2007, 14:07

degeaba! nu-i nici o problema ca nu s-a confirmat stirea! buba e ca a fost prezentata ca sigura(90%) si ca a fost expusa intr-un mod bombastic…fara niste “sapaturi” serioase si superficial. dar a fost totusi o “bomba” de presa! una fasaita si pe care nu stiti sa vi-o asumati!!!

marcel  •  5 septembrie 2007, 14:07

EU NU IMI PERMIT SA VA SPUN CUM FAC ALTII PE ACEST SA VA EXPLIC CUM SE FACE JURNALISMUL SI CE STIRI SA DATI SI CARE NU SAU CE FEMEI SI PERSONAJE DIN TARA IN CARE TRAIM SA LE MEDIATIZATI DEOARECE ACEASTA ESTE PROBLEMA VOASTRA SI VOI STITI CEL MAI BINE CE TREBUIE SA FACETI . EU ALEG DIN TOT DOAR CE MA INTERESEAZA IAR DESPRE JURNALISTI DE ASEMENEA NU II AGREEZ PE TOTI DAR IAU CE IMI CONVINE .
EU DORESC IN SCHIMB O PERMANENTA LUPTA A VOASTRA SPRE MAI BINE SPRE MAI PERFORMANT IAR LA VOI PERFORMANTA IN PRIMUL RAND SE TRADUCE PRIN CREDIBILITATE SI SERIOZITATE SI ECHIDISTANTA .

vader  •  5 septembrie 2007, 14:08

misto articol,e ceva sa fii sincer in ziua de azi,tolo park traieste in presa americana,unde un astfel de articol face deliciul publicului,la naiba ma obligi sa te laud de doua ori in aceeasi zi 😛

monads  •  5 septembrie 2007, 14:09

@marcel

Marcel tu crezi ca Tolo ca si sef de redactie nu are vreo vina in greseala de azi? Nu ti s-a parut ca a aruncat vina prea usor?

DECENEU  •  5 septembrie 2007, 14:09

STIMATE REDACTOR-SEF,

Desi ne explicati cu lux de amanunte ce s-a intamplat incercand sa „o dati dupa cires”, folosind invaluiri tipice FBI, raspunsul este mult mai simplu: TOATA LUMEA , in mod firesc, VA PERCEPE CA FANI INFOCATI AI stelei, 90% din articole in orice situatie si oricand avand ca subiect steaua, mareata steaua, unica steaua..SIMPLU si ADEVARAT!!!

Dan B  •  5 septembrie 2007, 14:09

tolo…cum se spune in popor…las-o ca macane in sac! ati fost intr-un offside clar , fara fante!

hostile intent  •  5 septembrie 2007, 14:09

ha ha ha … tolo spune-i moderatorului sa-mi publice postul sau adevarul doare ??? … e cat se poate de decent si cat se poate de adevarat … a zis bine cineva mai sus ca inca traiti pe vremea cealalta … FARA CENZURA … ati auzit de dreptul la opinie ??? … dubla rusinica pe ziua de azi …

vader  •  5 septembrie 2007, 14:10

oricum ma bucur ca Dinamo v-a adus prima stire ratata,macar atat pt cat v-ati leagat de clubul asta

DECENEU  •  5 septembrie 2007, 14:10

Daca , eventual aveti un raspuns……

Andrei  •  5 septembrie 2007, 14:10

Nu e mare bai ca s-a intamplat ceea ce s-a intamplat, greseli se mai fac. Insa eu am o nemultumire legata de gsptv. Inteleg de ce apar reclamele de la coca-cola, nu ma voi lega de asta. Nemultumirea mea este ca dupa promo-ul cu coca-cola dinaintea unui filmuletz (ma refer la cel in care apare o sticla de coca=cola si e mai scurt) nu mai apare filmuletzul. Acest lucru se intampla pe sistemele de operare linux (testat gentoo si ubuntu) cu versiunea de plugin 9 si ceva (ultima aparuta). I-am raportat problema lui Gusti Roman acum o luna, dar deokamdata nu vad vreo imbunatatire ….

ionut  •  5 septembrie 2007, 14:11

si intr-un final, andone acceptase sa mearga la Dinamo?:D Daca raspunsul e da, atunci CFR ar trebui sa-l demita instant.

hostile intent  •  5 septembrie 2007, 14:11

@DECENEU … nu esti la subiect
paraseste-ne !

leo  •  5 septembrie 2007, 14:12

gsp „a avansat” ideea cu ado…90% inseamna avansat?
penibilior

hostile intent  •  5 septembrie 2007, 14:12

despre acest post este vorba
hostile intent on 5 Septembrie, 2007 2:05 pm Your comment is awaiting moderation.

ionut  •  5 septembrie 2007, 14:12

Si o sa scriu andone cu „A” daca raspunsul e nu:D

vader  •  5 septembrie 2007, 14:12

eu zic ca pe tolo il sapa „jucatorii”,urmeaza demisia „antrenorului” principal,actionarii o vor semna in 5 minute ,dupa care se va cauta una din cele 1503 solutii :))

hostile intent  •  5 septembrie 2007, 14:13

absolut vader …
sunt de acord cu tine !

ion  •  5 septembrie 2007, 14:14

cataline, problema e de fapt modul de a face presa sportiva. si in ultimul timp ati inceput sa faceti presa sportiva la fel cum facea jurnalism la inceput „evenimentul zilei”:stiri subtiri si mult fum. debarasati-va de superficial si (RE)deveniti echipa serioasa si analitica de la inceput.
in rest, numai bine!

toma radu  •  5 septembrie 2007, 14:14

V-ati bagat singuri in hazna, vezi bine: „uite ca noi stim primii si cel mai bine!”
Jurnalism de pompieri…

Adrian  •  5 septembrie 2007, 14:18

Eu zic sa-l lasati pe Catalin in pace, mergeti pe blog la Niculescu sa cereti explicatii 🙂

al doilea cioban al tarii  •  5 septembrie 2007, 14:19

nu numai ca ati pierdut stirea ,faza e ca ati dat una neadevarata…DACA nu sti ceva mai bine taci!!!!SAu scrieti la plezneala?????Rusinica!

ardelean100%  •  5 septembrie 2007, 14:19

Daca nu v-ati lua dupa „surse” gen chelneri, barmani, portari si altii de genul, poate n-ati mai da-o in bara de atatea ori!

Nu e prima si nici ultima data ca dati stiri care se dovedesc a fi barfe de coltul strazii!…

Fiti profesionisti!!

Zorro  •  5 septembrie 2007, 14:19

a zis bine cineva…..andrei niculescu, acest vali nastase al gsp…. :))

Summio  •  5 septembrie 2007, 14:20

Poate ca e modul actionarilor dinamovisti de a va pedepsi. Voi – GSP – ati terfelit rau de tot numele DINAMO. In orice perioada, fie buna, fie rea. Dar astazi a venit decontul. Cineva v-a „trombonit”. Destul de bine, dupa reactiile ce au urmat din partea cititorilor.
Apropo si de Mutu. Cum zicea cineva mai sus, nu prea il bagati in seama. Care sa fie motivul? Ca e fost dinamovist? Ca e finul lui Gheara? Ca s-a casatorit? Retineti un singur lucru: Mutu e la ora actuala unul din cei mai mari fotbalisti din lume. Si voi il bagati in fata pe Chivu… marele fatalau.

vader  •  5 septembrie 2007, 14:21

tolo pune-ti o poza mai vesela acolo sus,nu merge asta cu stilu tau de scris,pe prosport Chiotea se bucura de „victorie” intr-un articol

vader  •  5 septembrie 2007, 14:23

de acord cu ce spune @Summio si de Dinamo si si de Mutu,pay dak Mutu era stelist,uitati de Hagi de mult,il faceati pe el rege,nimeni n-a avut asa succes intr-un campionat mare al Europei cum are Mutu in Italia,RESPECT MUTU

SV  •  5 septembrie 2007, 14:23

http://www.youtube.com/watch?v=11MQnQ8QjJs&mode=related&search=

Stiu ca nu are legatura cu subiectul dar am gasit un filmulet de la finalul meciului Liverpool-Chelsea din semifinala ligii campionilor care mi s-a parut incredibil. Modul in care se felicitau jucatorii echilepor adverse, atmosfera… etc.

simplu CFR-ist  •  5 septembrie 2007, 14:25

mie imi placea mai mult Gazeta decat prsportul pana acum cateva luni… cand partcipand la nush concurs in gazeta, observ ca la editia de transilvaniaziarul e plin doar de steaua, dinamo, si rapi, si chiar poli… care pe mine nu ma prea intereseaza, fiind suporter, C FR-ist si stand in Cluj, vreau sa vad stiri despre CFR, chair si despre u cluj, stiri care le gasesti pe o jumate e pagina… deci de atunci am trecut pa prosport.. care de cand a schimbat formatul site-ului nu mai prea scriu nici ei mult de CFR si echip[ele din transilvania.. pana acum vedeai cvreo 7 stiri despre fiecare echip zilnic, acuma abia daca apar 2….
Presupunem ca, castiga CFR-ul campionatul desi va fii foarte greu ma intreb cum va arata prima pagina a ziarului vostru?? exista vreo 2 variante: una normala prin care laudati evolutia buna a echipei sau una care va place tuturor care ar suna cam asa:’Steaua a pierdut campionatul in ultima etapa’ subtitlu: becali spune ca e multumit cu locul 2 prin care merge in preliminarii, si ca nu a purtat degeaba la gat fularul vasluiului.. abia pe pagina 3-4 vom gasii si eroii cfr-ului si stiri despre echipa….
Dci ca o concluzie, nu ne mai bagati pe cap stiri pe primlee pagini destpre bucuresti ca nu ne prea intereseaza, e editie e transilvania scrieti de echjipele noastre prima data, apoi scrieti si de resul..

dinucu  •  5 septembrie 2007, 14:25

de fapt nu trebuie sa ne miram…

probabil ca intr-o redactie plina de stelisti n-a interesat pe nimeni cu adevarat cine vine antrenor la dinamo… de-aici si confuzia…

eu citesc din ce in ce mai rar gazeta, exact din aceasta cauza… parca e ziarul de casa al stelei…

si ca sa fiu mai exact, de acum doi ani in iarna, cand, cu o etapa inainte de terminarea turului GSP anunta cu surle si trambite pe prima pagina ca steaua e campioana de toamna… ca pana la urma, dupa rezultatele din ultima etapa, campioana de toamna sa devina dinamo…

de-atunci mi-am dat seama exact cat de obiectivi sunteti…

sa va fie rusine!!!

iulian1923  •  5 septembrie 2007, 14:27

Tolo…aseara prosportul ii dadea 90% sanse lui Razvan.Asta era stirea principala pe siteul lor.Cu toate ca acesta a spus in repetate randuri ca este fericit la Brasov si ca isi va duce la final contractul de acolo cei de la ziarul concurent il dadeau ca favorit si ii atribuiau functia de antrenor al cainilor…asa ca nu numai voi ati dat-o in bara.Greseala cea mai mare nu cred k este a voastra ci a celor de la Dinamo…fiecare actionar vorbea cu cate un antrenor, bateau palma cu el si apoi ii dadeau cu flit!

Famagusta  •  5 septembrie 2007, 14:28

La cit e orasul vostru ,daca
tipa ala din clopotnita
auziti toti, asa ca ce va
trebuie voua ziar acolo la
tara

Vlad  •  5 septembrie 2007, 14:28

V-a dat clasa Prosport.Dar e de apreciat faptul ca recunoasteti infrangerea.
Numai cei ce stiu sa piarda,stiu cu adevarat si sa castige.

Famagusta  •  5 septembrie 2007, 14:29

@simplu CFR-ist
La cit e orasul vostru ,daca
tipa ala din clopotnita
auziti toti, asa ca ce va
trebuie voua ziar acolo la
tara

stiinta  •  5 septembrie 2007, 14:29

Ar fi interesat de vazut, intr-o situatie similara, reactia celor de la Prosport!

simplu CFR-ist  •  5 septembrie 2007, 14:32

Famagusta on 5 Septembrie, 2007 2:29 pm @simplu CFR-ist
La cit e orasul vostru ,daca
tipa ala din clopotnita
auziti toti, asa ca ce va
trebuie voua ziar acolo la
tara

macar orasul noastru e mai curat fonic, si nu auzi cuvinte obscene la fiecare pas, cum auzizi cand treci prin bucuresti, si asta e un factor ca suntem mult mai civilizati

lasati-ne sa ne pregatim  •  5 septembrie 2007, 14:33

bla bla bla

Comentează