Povestea pierderii unei stiri

Mai multi cititori remarca faptul ca GSP a avansat in editia tiparita de azi varianta instalarii lui Andone ca favorit in cursa pentru banca lui Dinamo. In acelasi timp, ProSport a mers pe ideea ca e confuzie la club, dar ca mai aproape de numire se afla Zenga. Care a si devenit azi dimineata inlocuitorul lui Rednic. 

miercuri, 5 septembrie 2007, 12:32

Mai multi cititori remarca faptul ca GSP a avansat in editia tiparita de azi varianta instalarii lui Andone ca favorit in cursa pentru banca lui Dinamo. In acelasi timp, ProSport a mers pe ideea ca e confuzie la club, dar ca mai aproape de numire se afla Zenga. Care a si devenit azi dimineata inlocuitorul lui Rednic. 

E bine ca, atunci cind apar, sa explicam si nereusitele. Ele fac parte din orice profesie, inclusiv din cea de jurnalist. GSP a avut informatia ca Badea s-a inteles cu Andone, ceea ce a fost adevarat azi noapte, dar nu a creditat cu sanse mari tratativele dintre Zenga si cealalta ramura a actionarilor.

Exista pe net si voci radicale care cer „demiterea celor vinovati” si vorbesc despre „inmormintarea din redactie”. Nu e cazul! Daca presa mondiala ar organiza funeralii ori de cite ori pierde o stire, fie si importanta, atunci cititorii ar peregrina prin cimitire, nu printre articolele ziarelor preferate. Ziare imperfecte, precum oamenii care le fac si precum cei care le citesc. Ziare imperfecte precum masinile imperfecte, hotelurile imperfecte, calatoriile imperfecte, echipele imperfecte de fotbal, precum toate produsele si serviciile care ne inconjoara. Activitatea umana insasi sta sub semnul imperfectiunii.

Intr-un numar de saptamina trecuta al prestigiosului Wall Street Journal, redactia rectifica nu mai putin de 6 stiri, pentru tot atitea erori din editii anterioare! Era vorba inclusiv de faptul ca in loc sa scrie „miliarde de euro” au scris „milioane de euro” in cazul estimarii PIB-ului unei importante tari europene!

Nu vom sarbatori pierderea unei stiri, dar nici nu vom da pe nimeni afara! Vom evalua ce n-a functionat in fluxul nostru si vom face corecturile necesare.

Ca redactor-sef, am deplina incredere inclusiv in oamenii care n-au reusit sa discearna aseara tirziu, dupa miezul noptii, care este informatia cu cea mai mare sansa de a deveni certitudine. Sint profesionisti care lucreaza intr-una dintre cele mai valoroase si mature echipe din presa romana. Dovada ca majoritatea covirsitoare a informatiilor noastre au acuratete, indrazneala si relevanta publica. Cind gresim, ne corectam. Si o facem cu buna credinta, pentru fiecare dintre cei 812.000 de cititori zilnici ai editiei tiparite si pentru cei peste 140.000 de vizitatori care acceseaza in 24 de ore editia on-line a ziarului.

Felicitari colegilor de la ProSport pentru ca au fost mai rapizi si pentru ca au ales in acest caz sursa inspirata! Multumiri tuturor cititorilor care ne-au criticat pentru ca se simt in egala masura proprietarii informatiilor din ziar. E ceea ce ne dorim si e standardul de comunicare pe care il respectam chiar si atunci cind gresim.

Comentarii (358)Adaugă comentariu

bizonu  •  5 septembrie 2007, 14:34

Draga Tolo! Lasa ipocrizia,si de data asta ati lucrat la ordinele luminatului oier sef care sa gandit sa samene furtuna la Cluj.Nu i-a iesit.Mai grav,varu la dus pe Zenga la Dinamo! deci se anunta vremuri grele.Oricum pe Hagi nu-l prinde Craciunul in Ghencea.
O sa se faca de cacao in cea mai slaba grupa din CL!

gaffer  •  5 septembrie 2007, 14:35

poate aveti grija ca filmuletu ala cu Elton postat pe site sa ajunga si la „nebunu” !

Misul  •  5 septembrie 2007, 14:36

Daca ati recunoste de fiecare data cand gresiti (fabulati, mintiti, denaturati o declaratie, calomniati, etc) ar trebui sa mai faceti o redactie care sa se ocupe toata ziua de asta. Astia sunteti, bine ca macar sunteti constienti de „valoarea” voastra

Caineeee  •  5 septembrie 2007, 14:37

http://www.xat.com/ForzzaDinamo

Famagusta  •  5 septembrie 2007, 14:37

@simplu CFR-ist

Aici ai dreptate.
Intotdeauna la tara mai liniste.

termopile  •  5 septembrie 2007, 14:38

GSP SAYS :

ATENTIUNE !
STIRE DE ULTIMA ORA !

MADALIN VOICU LA DINAMO PE DOI ANI…, PE JDE MII DE PARAI SI PE VIOARA AIA A LUI…, STRADIVARIUS, PE CARE A CIORDIT-O TACSU…

mido  •  5 septembrie 2007, 14:39

Da, ma asteptam sa recunoasteti ca ati gresit, nu e nici o tragedie. Daca as face o comparatie cu derby-urile din fotbal, derby-ul mediatic de azi l-ati pierdut, dar stati linistiti, urmeaza alte derby-uri. Important este faptul ca puteti recunoaste infrangerile si dati exemplu si celor care pierd adevaratele derby-uri, cum se comporta niste oameni normali atunci cand pierde o intrecere.
Felicitari, capul sus, si succes in ceea ce urmeaza sa faceti !!!

mido  •  5 septembrie 2007, 14:40

Da, ma asteptam sa recunoasteti ca ati gresit, nu e nici o tragedie. Daca as face o comparatie cu derby-urile din fotbal, derby-ul mediatic de azi l-ati pierdut, dar stati linistiti, urmeaza alte derby-uri. Important este faptul ca puteti recunoaste infrangerile si dati exemplu si celor care pierd adevaratele derby-uri, cum se comporta niste oameni normali atunci cand pierd o intrecere.
Felicitari, capul sus, si succes in ceea ce urmeaza sa faceti !!!

georges  •  5 septembrie 2007, 14:41

se mai intampla si greseli. bine ca le recunoasteti. capul sus ca oricum sunteti mai buni decat pro sport

zZz  •  5 septembrie 2007, 14:41

ASta este, se mai intampla …
http://duckyhood.clicksospadurea.com/

ares  •  5 septembrie 2007, 14:42

TOLO ce stire ai avut-o si ai pierdut-o? „am avut stirea absolut corecta pina la un anumit moment (acordul lui andone) si apoi n-am mai avut informatia despre zenga” …..
si tot voi ati dat „Iuliu Mureşan: „Azi dimineaţă m-a sunat Andone să-mi spună că el se intoarce la Cluj şi nu pleacă la Dinamo”
Preşedintele lui CFR Clul, Iuliu Mureşan, a declarat: „Nici vorbă ca Andone să plece la Dinamo. Ne-a zis mie şi lui Arpi Paszkany de două ori că nu pleacă. Şi Ando e om de cuvint. Şi azi dimineaţă m-a sunat Andone să-mi spună că el se întoarce la Cluj. Şi nu pleacă la Dinamo.””….
si oricum voi vorbeati doar de andone si de lucescu jr. nicidecum de zenga….in acelasi articol cu muresan de la cfr…uita-te pe gsp la respectivul articol sa vezi ce scrie …nimic de zenga!!!!!
De ce nu recunoasteti ca ati RATAT stirea asta…????!!!!

Jon  •  5 septembrie 2007, 14:44

Daca nu aparea procentul acela de 90% era mult mai usor de digerat. Aici cred ca s-a gresit. Un pic de prudenta nu strica, 90% e o cifra pretentioasa…

E frumos si elegant ca va recunoasteti eroarea, acum doar sa nu transformati asta in prilej de reclama. „Gazeta, primul ziar din Romania care isi recunoaste greselile.”

Abia atunci ati fi cu adevarat penibili!

eu  •  5 septembrie 2007, 14:45

E normal ce se intampla, se vede foarte clar ca gsp este un ziar (sau cel putin, multi din redactorii care lucreaza acolo) aservit lui jiji sau banilor acestuia…

adi ilie cu palarie  •  5 septembrie 2007, 14:45

de ce ma cenzurezi ma? de ce?
lua-v-ar dracu’ cu melcii vostri..

adi ilie cu palarie  •  5 septembrie 2007, 14:46

ioanitoaia ia-le din salariu ca au facut-o lata…au facut de ras gsp

vaisamar  •  5 septembrie 2007, 14:47

Vad ca ai scris mai mult de trei randuri. Era oarecum de inteles. Chestia e nu ca ati „pierdut” o stire, ci cum v-ati acoperit in ridicol. Trebuie sa spun ca sunteti penibili. „Intra aici si vezi cate trofee a castigat viitorul antrenor al lui Dinamo”, etc. Tot asa ca si saptamana trecuta Stirea 200: „Dinamo are culorile alb”. Strirea 201:”..si rosu”. etc. Intelegi ce vreau sa spun? Deveniti plictisitori si previzibili. Doar fiindca adaugati mai multe titluri nu inseamna ca aveti mai multe stiri….

rizocel  •  5 septembrie 2007, 14:48

sunteti penibili,ziar pro steaua,jalnic!

Marius  •  5 septembrie 2007, 14:49

Cui ii pasa ca ati ratat stirea?Mie ca cititor nu-mi pasa…sa fiti sanatosi,oricum citesc ambele ziare de sport si aleg ce cred eu ca e corect,si atat timp cat Ando a spus clar la TV ca nu pleaca nu puteam sa cred gogasa voastra de stire,sa fiti sanatosi!

forza steaua  •  5 septembrie 2007, 14:50

cine te-a intrebat?
asta e viata
va puteti da foc….dar in liniste…..
niste carnati obositi care din lipsa de altceva, isi dau cu presupusul…despre ce se va intampla maine.asteptati sa se intample…p-orma stirea.asta e cursul normal al vietii.pana atunci….s-ar putea……..si atat.

giosue  •  5 septembrie 2007, 14:51

da chiar, sa ne spuna si noua,cititorilor fideli ai gazetei(daca ne respectati) cum a calculat acest procent senzational de 90%
chiar sunt curios

Dan  •  5 septembrie 2007, 14:52

Se intampla si la case mai mari…Stii ce e suparator la voi ? Se deschid foarte greu paginile voastre,stau si 2 minute sa deschid o rubrica…La prosport functioneaza mult mai repede.Eu va citesc din Germania,si oricum va apreciez…daca va rezolvati si aceasta problema…E ok !

orre  •  5 septembrie 2007, 14:54

CUM POT LUA UN BILET LA STEAUA-RAPID, LA OFICIALA? DAR SA STITI CA LA FIECARE GOL AL RAPIDULUI SCOT UN STEAG URIAS SA-I IAU VEDEREA LUI BECALI.

vader  •  5 septembrie 2007, 14:55

“Publicaţa italiană “Gazzetta dello Sport”, a vrut să fie draguţă în numărul de marţi, 4 septembrie, cu antrenorul Cristiano Bergodi” auzi a vrut sa fie draguta….cat de penibil suna

orre  •  5 septembrie 2007, 14:55

SI STEAGUL VA FI CU RAPID

thomel  •  5 septembrie 2007, 14:56

v-a cam luat-o prosportu inainte…faceti gsp.ro mai atractiva ,mai interesanta,mai interacvtiva…nu zic ca nu e ..dar mai mult …

Summio  •  5 septembrie 2007, 14:59

giosue on 5 Septembrie, 2007 2:51 pm da chiar, sa ne spuna si noua,cititorilor fideli ai gazetei(daca ne respectati) cum a calculat acest procent senzational de 90%
chiar sunt curios

este o formula in SQL (:
vad ca se aplica la fotbal procentele: avem 80% sanse de calificare, 50% sanse ca X sa joace la Rapid, 30% Y va pleca, 45% Z va fi antrenor…. pe cand: 44.36% nu vom juca meciul la constanta, 89.32% nu vine X la dinamo…

savicevici  •  5 septembrie 2007, 15:01

tolo lasa tata vrajeala … zi cati ai dat afara ? pe geambashu nu ca ala e de-al casei ( javra ):)

andrei_tudor  •  5 septembrie 2007, 15:01

shit happens…nu e o tragedie!!

marius-m  •  5 septembrie 2007, 15:03

heheheheh super tare….

aia de la fanatik aveau 70% sabau…. asa ca statzi relaxa…. si eu am zis…. cu 🙂 atashat sa isi dea demisia pacalitul…. dar glumeam….

adevarul este ca la cat suntetzi toti…. de la toate ziarele, disperatzi dupa senztzional, exclusiv…in direct…..etc(v-ati molipsit totzi de la 0(zero)tv) nici nu ma mira ca o luatzi asa in barba

numai ca un cititor echilibrat stie ce e de luat in seama si ce nu

las ca trece… pana va facetzi mari 🙂

forza gsp  •  5 septembrie 2007, 15:04

criticati degeaba gsp azi noapte in jurul orei 1 pe prosport era scris cu rosu pe alb exclusiv RAZVAN LUCESCU la Dinamo asa ca … nici prosport nu e mai prejos:))))))

tata Joska  •  5 septembrie 2007, 15:04

http://www.boobsvintage.com

orre  •  5 septembrie 2007, 15:05

CUM POT LUA 2 BILETE LA STEAUA-RAPID, LA OFICIALA? DAR SA STITI CA LA FIECARE GOL AL RAPIDULUI SCOT UN STEAG URIAS SA-I IAU VEDEREA LUI BECALI.

SI STEAGUL VA FI CU RAPID. STITI CARE? GIULESTI.

VORBESC FARA MISTO.

gigibarosanu  •  5 septembrie 2007, 15:06

Cine se scuza se acuza… OPS…you did it again

nasol nu.. ?!

Razvan  •  5 septembrie 2007, 15:07

Oricum voi sunteti interessati numai de Steaua ca de obicei… cum sa aflati si de Dinamo ceva corect…eu zic sa va schimbati numele in GAzeta dello Jiji

Nutzu si Sile  •  5 septembrie 2007, 15:07

Asta ca asta, mai greseste omul, nu-i mare necaz. Problema cu gsp.ro e alta. Mi se pare ca siteul nu mai este adus la zi din ora in ora, asa cum se intampla acum ceva vreme. Daca vrei sa aflii ceva nou intrii pe prosport.ro. Eu mai intru pe gsp numai pentru a va citii editorialele.

marius-m  •  5 septembrie 2007, 15:08

hashh ma pe craca

da krrrrrrrapidul gol la fifa08

ba gsp lastzi toate ciorile sa va vanture pe site 🙂

hashhhhhhh sub podu grant

filme noi  •  5 septembrie 2007, 15:09

cataline, da cu designul asta de 2 bani ce faceti?
schimbati l fratilor e penibil.

Claudiu Hermelin  •  5 septembrie 2007, 15:10

orre, n-ai curaj tata, n-ai curaj…..

petronius!  •  5 septembrie 2007, 15:11

cataline, felicitari pentru atitudine, desi nu mi se pare asa grav, totusi fiind vorba de zvonuri. poate si colegii dvs de la echipa fantastica vor invata din atitudinea dumneavoastra, si sa iti prezinte macar scuze dupa ce jucatori care sunt suspendati sunt dati cu probabilitate maxima de joc, iar notele sunt acordate cu incompetenta sau in functie de interese (exemplul cel mai concret, gigel bucur rateaza 2 lovituri de la 11 m la urziceni, nu face nimic tot meciul, si primeste nota 6, care este o nota care inseamna „mediu”).

marius-m  •  5 septembrie 2007, 15:13

Nutzu si Sile

ai dreptate

acum fara mishto… chiar ca se updateaza mult mai rapid prosportu decat voi…. serios zic

val3ntin  •  5 septembrie 2007, 15:14

pai la prosport sunt oameni interesati de informatie nu de circ care e specialitatea gspului

eminence  •  5 septembrie 2007, 15:15

Ar trebui sa va fie rusine (si voua si altor publicatii) daca va luati dupa zvonuri si barfe si le publicati in ziar. Nu puteati folosi expresii gen „sunt sanse mari ca Ando sa ajunga la Dinamo” sau „negocierile sunt intr-un stadiu avansat”? Nu, voi scrieti ca s-a batut palma, ca Ando e 90% la Dinamo…Cum sa mai crezi ceva ce scrie prin ziare daca voi va luati dupa zvonuri? v-ati dat cu bota-n balta, cum se zice asa ca acuma degeaba incercati sa va scuzati, nu aveti nicio scuza, va pierdeti credibilitatea in ochii cititorilor. Ati putea trage invataminte din asta, dar ma indoiesc, cu prima ocazie sunt convins ca o veti repeta. Nu stiu daca Prosport-ul a fost mai bine informat, dar daca si ei „au dat cu banul” si au nimerit-o pot sa-si dea mana cu voi. Inseamna ca ziarele astea nu sunt bune decat de sters la… Mi-e scarba.

Radu  •  5 septembrie 2007, 15:18

Apreciez articolul, apreciez si Gazeta Sporturilor; greseli se mai intampla, mult succes in continuare.

snake_dinamo  •  5 septembrie 2007, 15:22

saracii spurcatzi, au ajuns de rasul Europei
sunt suparati jucatorii de la SLavia ca joaca cu o echipa total necunoscuta…pluseaza spunand ca si Lokomotiv Moscova era un nume mai mare 🙂

astia sunteti

On topic…pacat Catalin…v-ati facut de ras

Victor  •  5 septembrie 2007, 15:23

Măi, erare humanum est. Important e să ştii să înveţi din greşelile trecutului pentru a nu le repeta.
Aş zice şi eu că e de apreciat recunoaşterea ratării, însă nu cred 100% în sinceritatea acestui gest. Dacă nu recunoşteaţi că aţi greşit, cu siguranţă ieşea mare scandal şi aveaţi mult de suferit. Astfel aţi preferat să anticipaţi un val de contestări. E şi asta o strategie şi nu e nimic de reproşat în asta.

eminence  •  5 septembrie 2007, 15:27

A gresi e una dar dupa parerea mea a servi un zvon drept o informatie sigura pentru mine echivaleaza cu o minciuna autentica. E de neconceput ce se intampla in presa asta. Dupa cum am zis, daca nu erau siguri pe „sursa” puteau folosi alte expresii in articol, nicidecum cele din editia tiparita.

Bolo  •  5 septembrie 2007, 15:31

Catre Tolo: In ziua de azi informatia inseamna putere insa, a recunoaste ca un competitor pe piata jurnalisticii sportive a fost mai bun(numai astazi) ma face sa recunosc ca ai castigat respectul meu. Respect pentru tine,respect pentru Gazeta!

UNATRAPS  •  5 septembrie 2007, 15:34

GSP NU A PIERDUT O STIRE GSP A TRANSFORMAT O STIRE ( ANDONE SI BADEA S-AU INTELES ) INTR-O SPECULATIE TIPICA UNUI ZIAR DE SCANDAL , TABLOID CU TZATZE ( ROS-ALBASTRE as adauga ) CE A DEVENIT GSP.

Si care e marea stire Tolo, care spui ca sta sa apara ??
La ce te referi ??
La scuza voalata din articolul neindoios al d-lui Ovi ?

dan  •  5 septembrie 2007, 15:35

las-o balta tolo..toate cuvintele frumoase nu isi au locul acuma. si Niculescu nu e la prima abatere…ar trebui sa va numiti Zvonacu Sporturilor

george  •  5 septembrie 2007, 15:36

e o intamplare ratarea, data viitoare se va intampla la prosport.Stiiti care e problema presei sportive?Neprofesionalismul si transformarea acestui domeniu al presei intr-un balci sau teatru scurt cum era pe vremuri cu mitica si jenica si alte apelative inventate de presa.Acum toate stirile vin dinspre ziaristi care parca inebuniti de ce sa mai dea pe site sau prin ziare fug de la unuii la altii si le pun vorbe in gura si starrnesc razboaie de declaratii, asta pentru ca si cei care raspun au creierul mic la fel ca cei care iau interviurile.Prin urmare va grabiti sa dai stiri primii de parca se da un premiu cu riscul sa pareti penibili ca astzi.Asta e valabil pentru toti de aceea am spus ca o sa vina si randul celorlalti.

Comentează