Povestea pierderii unei stiri

Mai multi cititori remarca faptul ca GSP a avansat in editia tiparita de azi varianta instalarii lui Andone ca favorit in cursa pentru banca lui Dinamo. In acelasi timp, ProSport a mers pe ideea ca e confuzie la club, dar ca mai aproape de numire se afla Zenga. Care a si devenit azi dimineata inlocuitorul lui Rednic. 

miercuri, 5 septembrie 2007, 12:32

Mai multi cititori remarca faptul ca GSP a avansat in editia tiparita de azi varianta instalarii lui Andone ca favorit in cursa pentru banca lui Dinamo. In acelasi timp, ProSport a mers pe ideea ca e confuzie la club, dar ca mai aproape de numire se afla Zenga. Care a si devenit azi dimineata inlocuitorul lui Rednic. 

E bine ca, atunci cind apar, sa explicam si nereusitele. Ele fac parte din orice profesie, inclusiv din cea de jurnalist. GSP a avut informatia ca Badea s-a inteles cu Andone, ceea ce a fost adevarat azi noapte, dar nu a creditat cu sanse mari tratativele dintre Zenga si cealalta ramura a actionarilor.

Exista pe net si voci radicale care cer „demiterea celor vinovati” si vorbesc despre „inmormintarea din redactie”. Nu e cazul! Daca presa mondiala ar organiza funeralii ori de cite ori pierde o stire, fie si importanta, atunci cititorii ar peregrina prin cimitire, nu printre articolele ziarelor preferate. Ziare imperfecte, precum oamenii care le fac si precum cei care le citesc. Ziare imperfecte precum masinile imperfecte, hotelurile imperfecte, calatoriile imperfecte, echipele imperfecte de fotbal, precum toate produsele si serviciile care ne inconjoara. Activitatea umana insasi sta sub semnul imperfectiunii.

Intr-un numar de saptamina trecuta al prestigiosului Wall Street Journal, redactia rectifica nu mai putin de 6 stiri, pentru tot atitea erori din editii anterioare! Era vorba inclusiv de faptul ca in loc sa scrie „miliarde de euro” au scris „milioane de euro” in cazul estimarii PIB-ului unei importante tari europene!

Nu vom sarbatori pierderea unei stiri, dar nici nu vom da pe nimeni afara! Vom evalua ce n-a functionat in fluxul nostru si vom face corecturile necesare.

Ca redactor-sef, am deplina incredere inclusiv in oamenii care n-au reusit sa discearna aseara tirziu, dupa miezul noptii, care este informatia cu cea mai mare sansa de a deveni certitudine. Sint profesionisti care lucreaza intr-una dintre cele mai valoroase si mature echipe din presa romana. Dovada ca majoritatea covirsitoare a informatiilor noastre au acuratete, indrazneala si relevanta publica. Cind gresim, ne corectam. Si o facem cu buna credinta, pentru fiecare dintre cei 812.000 de cititori zilnici ai editiei tiparite si pentru cei peste 140.000 de vizitatori care acceseaza in 24 de ore editia on-line a ziarului.

Felicitari colegilor de la ProSport pentru ca au fost mai rapizi si pentru ca au ales in acest caz sursa inspirata! Multumiri tuturor cititorilor care ne-au criticat pentru ca se simt in egala masura proprietarii informatiilor din ziar. E ceea ce ne dorim si e standardul de comunicare pe care il respectam chiar si atunci cind gresim.

Comentarii (358)Adaugă comentariu

bogdan022  •  5 septembrie 2007, 15:44

http://www.gazzetta.it/Calcio/Estero/Personaggio/2007/09_Settembre/zenga.shtml

gore  •  5 septembrie 2007, 15:48

si totusi.. cat cotizeaza lunar becali la voi ?

musy  •  5 septembrie 2007, 15:52

nu trebuia sa folosesc „analfabet”?

Dinny  •  5 septembrie 2007, 15:52

..mai,mai sa-mi dea lacrimile….
Sa fim seriosi….ai vrut sa faci si din aceast”mea culpa”…un succes..un tRiumf al bunului simt….AIUREA !..ati furat-o si gata !…parca-r fi prima oara !!!
Dar ce facem cu INTERESUL SUBALTERN..???..”Crezul” redactorului sef,n-a disparut…si a facut prozeliti destui…si asta nu se inghite !!!

Baghy  •  5 septembrie 2007, 15:52

ce convinsi erati aseara ca vine Andone:))

georol  •  5 septembrie 2007, 15:53

Hai ca acum o dati cu mucii in fasole !!!
prezentati stirile la care ati fost piua intai.
si ce-i cu asta. Ziarul de ieri valoreaza 0lei. Ca si cel de azi ….
Putina decenta domnilor.

RODUT  •  5 septembrie 2007, 15:56

BA,SUNTETI DE INFARCT! AIA DE LA PROSPORT COTCODACESC PRIN VOCEA LUI CHIOTEA CA AU DESCOPRIT AMERICA,VOI VA CERETI SCUZE,DESI CHIAR NU AVETI DE CE!ACUM NE ARATATI CE EXCLUSIVITATI ATI AVUT VOI DE-A LUNGUL TIMP.! STI CE MAI LIPSESTE? SA SE I-A LA BATAIE „GALERIILE” CELOR 2 ZIARE!
AM VAZ`T UN COMENT. FANTASTIC AL UNUI BLOGGER,SUNA CAM ASA:”ACUM CHIOTEA AR TRE` SA IL SUNE PE TOLO SI SA-I FACA NOAPTEA LA TELEFON:MIAU,MIAU,MIAU!”

Kahane  •  5 septembrie 2007, 15:56

Sunteti varza !! Si tu Tolo dar mai ales mos tagartza Ioanitzoaia ! Prosport v-a facut praf !!!

termometru  •  5 septembrie 2007, 15:56

„Mai multi cititori remarca faptul ca…” – sunt primele cuvinte din articol. Lipsa diacriticelor mi-a creat un disconfort major datorita topicii alese de Tolo. Nu poate fi folosit perfectul compus? Discursul ramane la fel de actual… „au remarcat faptul ca”.

Marius  •  5 septembrie 2007, 15:59

Ce vrajeala mai e si aia cu ce-ati facut voi bun in ultimele 3 luni??Patetic…

Dinny  •  5 septembrie 2007, 16:00

@UNATRAPS/george/dan/gore/eminence…
Ma bucur ca va sunt contemporan…
S-a dovedit inca odata ca nu numai ACADEMIA CATAVENCU are cititori destepti…ci si GSP…uneori chiar mai ceva decat inaltimile lor…d-nii zvoneri !…sunteti demni de mila (eufemism )

Dorin CHIOTEA  •  5 septembrie 2007, 16:02

Echipa ProSport iti multumeste pentru felicitari, Catalin! Este cel mai frumos compliment pe care-l puteam primi, pentru ca vine din partea unui om pe care-l respectam. Faptul ca Andrei Niculescu n-a nimerit-o azi nu-l face mai slab ziarist, dupa cum nici gsp.ro nu inseamna ca nu e un site bun. O spun mereu colegilor mei, locul II pe web nu-i o rusine, ne face sa ne straduim mai mult. Legat de „exclusivitatile” voastre din ultimele trei luni, pe care le scoateti in fata pentru a mai drege busuiocul, apreciez sincer cu invidie profesionala doar poza cu Ganea, pt ca evenimentul in sine a fost ultra-cunoscut. Restul de coperti pe care ti le-au livrat colegii contin relatari de fapte care au fost reflectate si-n ProSport, ba chiar si-n alte ziare. Iar multe trimiteri de acolo s-au dovedit a fi fasaieli, pe care le-ati avut, fireste, doar voi! Daca nu ma crezi, compara-le cu colectia ProSport si cu realitatea! Mai bine scoateti-le de pe site, pana nu se prinde lumea…

Dinny  •  5 septembrie 2007, 16:04

…se-ncinge atmosfera….Ce zici TOlo ?..iesi la interval !

Dinny  •  5 septembrie 2007, 16:06

Se acorda trofee…”Zvonerul de aur”..de argint..de bronz..de ra-at !

RODUT  •  5 septembrie 2007, 16:06

BAI CHIOTEA…MAI TACI NAIBI! SUNTETI VARZA SI CONDAMNATI LA LOCUL 2!DADURA-TI SI VOI O STIRE BUNA LA 10 AIUREA SI ACU` COTCODACESTI DE PARCA AI DESCOPERIT OUL DE AUR!

wizu  •  5 septembrie 2007, 16:08

Pe blogul lui Niculescu Andrei e asa: “Scriu despre fotbal. Despre fotbalul adevarat. Fotbalul mare”. Cine i-a dat voie sa minta si sa se laude in halul asta? Ca acum de rusine a scos si comentariile. Ne mutam aici?

Dinny  •  5 septembrie 2007, 16:09

@RODUT
..lasa-i d-le sa se bata in …zvonuri..ca asta este important pentru ei…scandalul…din asta traiesc…CE MESERIE SCARBOASA !!!

RODUT  •  5 septembrie 2007, 16:09

STII UNDE AI GRESIT TOLO?CA TI-AI CERUT SCUZE! NU AVEAI DE CE! STIRI RATATE AU ASTIA DE LA PROSPORT CU DUIUMUL,DAR LE LASA SA SE FASAIE SINGURE…ASA TREBUIA SA FACI SI TU!

M U I E D I N A M O  •  5 septembrie 2007, 16:12

gsp sunt cei mai mincinosi ziaristi // dar ma bucur ca nu a ajuns RAZVAN LUCESCU la dinamo.

Clujeanul  •  5 septembrie 2007, 16:13

Din pacate se adevereste ca GSP-ul merita doar locul 2 fiind si doar ziar pentru bucuresteni. De mult nu mai incerc sa citesc la paritate cu Prosportul pentru ca stirile care ma intereseaza in GSP nu exista iar cei din Prosport macar emit editii regionale. Dar ca un ziar pentru bucuresteni sa-si mai si induca cititorii in eroare – pentru o stire neverificata temeinic – mi se pare lipsa totala de profesionalism.
Macar aveti curajul sa va recunoasteti aceasta greseala

BELEAUA  •  5 septembrie 2007, 16:14

Aseara Prosport titra ca Razvan Lucescu va fi mai mult ca sigur noul antrenor de la Dinamo. Propsport nu a facut ceva similar la ceea ce a facut GSP. Isi asuma niste merite de o maniera total ridicola.

RODUT  •  5 septembrie 2007, 16:14

BRE CHIOTEA POATE AR TRE` SA CITESTI COMMENT. DE PE BLOGUL TAU!AI VEDEA CA NU ESTI CHIAR ATAT DE APRECIAT PE CAT CREZI!

Dinny  •  5 septembrie 2007, 16:14

@celui cu…gura plina !
Si noi dinamovistii ne bucuram !

Claude  •  5 septembrie 2007, 16:15

Poate stirea pe care ati dat-o a fost pentru ca ati dorit mai multa publicitate. Ati cazut in propria capcana…

Dinny  •  5 septembrie 2007, 16:17

Nu incercati sa faceti vreo diferentiere intre cei de la Pro Sport si GSP…totisunt o apa si-un pamant…diferentele sunt de nuanta…cand mai sunt..

Kirri  •  5 septembrie 2007, 16:18

Penibil Chiotea, penibil. Penibil ca titlurile si comentariile infantile de zi cu zi din ziarul vostru adresat clasei de jos. Ar trebui sa taceti la cate dude fasaite ati aruncat si voi in ziarul vostru. De altfel nu ma mira lipsa de reactie a publicului la toate ineptiile pe care le scrieti, muncitorii de pe santier, motostivuitoristii si mecanicii auto nu prea flosesc internetul…Mai bine v-ati vedea de locul 2 ala.

monads  •  5 septembrie 2007, 16:19

@Dorin Chiotea

1983
Romania a facea egal cu Italia in preliminariile Campionatului European din 84. Italia era campioana mondiala si ai nostri au reusit un 0-0 acolo. Mare „tam tam” s-a facut atuncea caci Italia era si este un nume mai mare in fotbal decat Romania. Era un egal mare obtinut in inferioritate numerica, Ticleanu fusese eliminat. A urmat apoi golul lui Beloni la Bucuresti si clificarea de primul loc in grupa.

septembrie 2007

Gazeta rateaza o stire, Prosport o nimereste. Cat „tam-tam” s-a facut atuncea, caci Gazeta era numarul si este numarul 1. De calificari sporadice nu avem nevoie.

maistor kokir  •  5 septembrie 2007, 16:20

hai bree ca esti ridicol mai bine ai tacea , iti place sa profiti de orice ocazie ca sa iesi in evidenta …

BELEAUA  •  5 septembrie 2007, 16:22

Nu se fac diferentieri. Am spus ca Prosport isi asuma ceva ce nu prea mai era exclusivitate de cateva ore.

Adrian  •  5 septembrie 2007, 16:22

ca sa vedeti mentalitatea comunista pe care o au oamenii de la acest (cica) ziar de sport

imi sterg posturile doar pt ca nu le convine ce spun
desi nu injur

:))

sunteti penibili!
ati demonstrat ca tot ce am scris e adevarat prin faptul ca mi-ati sters acel post

adevarul doare fratilor
asta e
:))

BELEAUA  •  5 septembrie 2007, 16:24

deci…

css  •  5 septembrie 2007, 16:24

sunteti varza cu fitsuica voastra..n-ati ratat ocazia de a mai face ceva valuri la CFR..sau cel putin ati incercat..miticisme!!!

orre  •  5 septembrie 2007, 16:26

Claudiu Hermelin on 5 Septembrie, 2007 3:10 pm

AM CURAJ, DAR NU AM BILETE CA PUN DOAR LA FOTOLII IN VANZARE SI CA SA FIU PROTEJAT, MACAR DE MASS MEDIA TREBUIE SA STAU LANGA OFICIALI

laur  •  5 septembrie 2007, 16:27

E CULMEA NENE. CHIAR SI ACUM LA ORA 17:30 INCA MAI E POSTATA PE SITE-UL VOSTRU STIREA CU ANDONE CARE SEMNEAZA AZI CU DINAMO….HA HA

aproape obiectiv  •  5 septembrie 2007, 16:31

da di sie awaiting friecatetion, brie jspie?
pai si poati ?

monads  •  5 septembrie 2007, 16:34

Nu este Superman, insa Becali il vrea in studio intr-o confruntare stelara. Nu este presedinte desi la cat i se rosteste numele pe bloguri, ai crede ca cel putin candideaza la functie. Nu este perfect nici el cum nu suntem nici noi cei din jurul lui. Mai mult, chiar nu se crede. Greseste, de multe ori persista insa de fiecare data neintentionat. Cuvantul lui e ascultat in liniste sau in urlete. Nu exista cale de mijloc daca esti interlocutorul lui. Cu un ochi rade, cu unul plange, caci oricat ar ascunde are sentimente. Si asta le place celor care il cunosc. Nu iarta caci in meseria lui e deviza principala. Prietenii sunt tainuiti, nu stii pe cine iubeste cu cine tainuieste insa toti si surprins de un paparazii in ipostaze care mai de care. compromitatoare. Unii se intreaba daca nu are concediu, altii sunt convinsi ca nu are. Poate ca are. Cert este ca Tolo caci despre el e vorba ar scrie un articol de pe plaja pentru voi. Nu stiu cine de la Prosport ar face-o!

monads  •  5 septembrie 2007, 16:37

acum cu erata 🙂

Nu este Superman, insa Becali il vrea in studio intr-o confruntare stelara. Nu este presedinte, desi la cat i se rosteste numele pe bloguri, ai crede ca cel putin candideaza la functie. Nu este perfect, nici el cum nu suntem nici noi cei din jurul lui. Mai mult, chiar nu se crede. Greseste, de multe ori persista, insa de fiecare data neintentionat. Cuvantul lui e ascultat in liniste sau in urlete. Nu exista cale de mijloc daca esti interlocutorul lui. Cu un ochi rade, cu unul plange, caci oricat ar ascunde are sentimente. Si asta le place celor care il cunosc. Nu iarta caci in meseria lui e deviza principala. Prietenii sunt tainuiti, nu stii pe cine iubeste, cu cine tainuieste, insa toti si-ar dori sa il vada surprins de un paparazii in ipostaze care mai de care. Unii se intreaba daca nu are concediu, altii sunt convinsi ca nu are. Poate ca are. Cert este ca Tolo, caci despre el e vorba ar scrie un articol de pe plaja pentru voi. Nu stiu cine de la Prosport ar face-o!

IAni  •  5 septembrie 2007, 16:37

Adevarul e ca e jenant pt echipa gsp acest lucru. Dar nu-i nimic, voi nu pierdeti nicio miscare a lui Gigi B. 🙂

Zorba  •  5 septembrie 2007, 16:43

Dupa a apologie a imperfectiunii expusa cu atita pasiune de „cap de melc” imi dau seama de ce neamul mioritic a creat o tara de LOSERS!

orre  •  5 septembrie 2007, 16:47

CUM POT LUA 2 BILETE LA STEAUA-RAPID, LA OFICIALA? DAR SA STITI CA LA FIECARE GOL AL RAPIDULUI SCOT UN STEAG URIAS SA-I IAU VEDEREA LUI BECALI.
SI STEAGUL VA FI CU RAPID.
DAR NU AM BILETE CA PUN DOAR LA FOTOLII IN VANZARE SI CA SA FIU PROTEJAT, MACAR DE MASS MEDIA TREBUIE SA STAU LANGA OFICIALI

stefanutz  •  5 septembrie 2007, 16:47

„povestea pierderii unei stiri”????
mai taci dreq. pe voi senzationalu va omoara!!!
sa dati maine ziaru gratis si tot nu l-as lua!!!
nici pe al vostru nici pe celalalt!!!

Adrian  •  5 septembrie 2007, 16:49

orre

si daca rapidul ia bataie ce steag scoti?

ATI  •  5 septembrie 2007, 16:50

Ce v-o fi…? Va va tine mult acest moment de sinceritate? Va veti lasa de stiri de rahat: „prietena lui van der Schpitzen si sotia lui de los Oase s-au sarutat in pauza unui meci”? Nu cred… Dar, macar ati dat un semn de normalitate.
Si nu se facea sa ne spui cati cititori zilnici aveti pt tiparit si cati „onlineri”. Asta, asa, sa aratati voi ca nu sunteti cu nimic mai prejos decat Prosport sau cum? (stii prea bine ca in pragmatica exista universuri de asteptare etc. si fiecare decodeaza mesajul cam cum ii tuna sau in functie de valorile personale etc, nu-ti mai spun ca doar esti jurnalist scolit).
Numa’ bine!

orre  •  5 septembrie 2007, 16:52

Adrian

NU O SA SCOT UN STEAG, EU SPUNEAM CA MA DUC LA MECI ORICUM, DAR PT SITUATIA IN CARE BATE RAPID AM SA SCOT ACEL STEAG

Adrian  •  5 septembrie 2007, 16:54

orre

si sa inteleg ca si tu cauti sa te pocneasca careva din oamenii lui becalii ca sa poti sa iei o suma frumoasa sau ce?

Gica  •  5 septembrie 2007, 16:57

GSP nu greseste decit atunci cind venereaza oile!

Sunteti in aceeasi oala!

Niste gainari! :mrgeen:

macaragiilor  •  5 septembrie 2007, 16:59

O corectie se impune la corectie:
Prosportul nu a spus ca „mai aproape de numire se afla Zenga”, cum sustine tontolanul aici, ci chiar a spus ca Zenga e viitorul antrenor; adica cu certitudine; asta in timp ce GSP-ul il dadea pe Andone 90%.
Ca de obicei, stirile exacte le aflam de la Prosport; dar comentariile mai ca lumea le citim in GSP.

Adnan  •  5 septembrie 2007, 17:00

Pai nu se poate asa ceva… era clar ca nu vine ando la dinamo … voi nu va uitati la emisiunile sportive??A declarat ca e un om de onoare in direct la Ivanovici la FANATIK SHOW … dar la voi daca se arunca 1 intr-un put va aruncati toti… cu siguranta a fost o neintelegere dar mai intai de toate profesia va obliga sa va documentati inainte sa scrieti…

syd  •  5 septembrie 2007, 17:01

bai frate… pentru ce apare acum pe gsp prima stire despre subiectele voastre in exclusivitate? ca sa demonstrati ca sunteti mai buni decat prosport? mai bine taceati si recunoasteati stirea drept una eronata si gata.

me  •  5 septembrie 2007, 17:02

de ce e necesara adresa de mail?
sa va laudati ca ne aveti in baza de date ca cititori?

sportmag.ro rulzzzzz!

Comentează