Şerpaşii

MM s-a întors după un an şi a fost aplaudat.

duminică, 16 martie 2008, 10:33

MM s-a întors după un an şi a fost aplaudat.

Stelea a revenit după 11 ani şi a spus STOP Stelei. Venise în Ghencea în ‘95, plecase în ‘97 şi cîştigase două titluri de campion şi două Cupe.

Dar amarul a fost organizat de Dan Petrescu, produsul in vitro al Stelei. Şi bine a făcut!

Bine a făcut Dan că şi-a pus echipa să nu piardă în Ghencea şi că a tratat meciul ca pe o finală morală. Această luptă a echipelor din linia a doua, fie că e vorba de Ceahlăul, de Craiova sau de Urziceni, ţine campionatul în viaţă. Nu e ciudat?! Granzii se bat pentru piscuri, iar cei care duc în cîrcă buteliile cu oxigen şi mîncarea uscată sînt şerpaşii Ligii 1. Iar Habib este Tenzing.

Comentarii (158)Adaugă comentariu

gabidegiulesti  •  16 martie 2008, 22:36

Ionel Ivan si Al. Tudor oare cine sunt pentru Steaua? Cumva catârii?

Ovidiu Miron  •  16 martie 2008, 22:39

Cataline, faci o greseala. Nu uita ca Urziceniul este o echipa cu sanse mari de a merge in cupele europene. Nu o include in categoria echipelor mici. E un non sens sa spui ca Urziceni e in aceeasi categorie cu Ceahlaul. Am inteles ca ai scris acest lucru in contextul in care cei din Piatra au facut 0-0 cu CFR, dar tot nu e fair-play fata de extraordinara munca a lui Dan Petrescu. Ce echipa, ce meci bun au facut ialomitenii in Ghencea! Si inca ceva. De ce nu zici nimic de faptul ca „butoanele” sunt o realitate si nu doar un epitet? Echipele „mari” au bugete mari si pentru ca directioneaza banii spre alte surse. Vorba ironica a lui Cosmin Baleanu:”acest careu e interzis la penaltyuri pentru oaspetii Stelei”. Respect Steaua. Dar sa spunem totusi adevarul.

gabidegiulesti  •  16 martie 2008, 22:40

Dar Lupescu? Lui ce rol ii alocam? Deocamdata e guest-star!

Balonul Digital  •  16 martie 2008, 22:41

Un meci slab..

Manololi (UTA)  •  16 martie 2008, 22:48

Cata ce zici de arbitraj? Mie mi s-a parut viciere de rezultat. Cel putin la golul Stelei a fost evident faultul la portar. Nu i-am iubit niciodata pe Urziceni (dimpotriva…) dar asa hotie e greu de digerat…

ender  •  16 martie 2008, 22:48

@gabidegiulesti – oi fi si tu vreun lord francez, te pomenesti…
Stiu ce rol ti-as acorda tie.

Din pacate, nu cred ca Lacatus e de Steaua. Echipa nu joaca nimic. Dar cistiga… Cu penalty clar la hentzul lui Golansky, dar si la macar unul dintre cele doua faulturi, la Nesu si la Dica…
Bravo, Stelica! La 40 de ani esti mare! Bravo, Dane! Esti tu isteric, dar chiar pari a fi antrenor.
Si bravo, Habib! Lasa ca il dai pe al doilea cu Rapid, joi.

explorish  •  16 martie 2008, 22:51

tenzing era şerpaşul. care şerpaşi ai zis că sunt echipele „mici”. habib joacă la steaua. ăă..?

altfel, nu ştiu de ce pluteşte în aer senzaţia, cu totul infirmată de clasament (până acum 10 minute), că urziceniul NU se bate, de fapt, la champions league. senzaţie pe care o am şi eu în subconştient. deşi conştient susţon punctul lui ovidiu miron.

Garincha  •  16 martie 2008, 22:52

Din pacate Lacatus confirma!..este prea mic pt Steaua….respect pt Dan Petrescu!…bravo Stelea….sunt stelist, dar trebuie sa recunosc, Steaua este o echipa fara antrenor!…simbolurilor, le pui poza in rama nu le oferi postul de antrenor…Steaua joaca fara coordonator!…

birlicu  •  16 martie 2008, 23:07

bai totontane esti un imbecil ,…ce treaba au alpinistii (super sportivi) cu putorile alea inculte de fotbalisti ?…,iar tu te-ai gasit tembelul care sa faca comparatia .

Ple.shit.za 55  •  16 martie 2008, 23:07

Meciul a fost un derby, doar se intilneau ocupantele locurile 3 si 5 (pina ieri 4).
Dar sint de acord ca aparitie unor formatii middle class creste valoarea campionatului: eu le-as include pe Unirea, Vaslui, Bistrita si la limita dintre middle si upper pe Timisoara; Rapid si Dinamo sint nobili scapatati in aceasta ierarhie iar CFR este un burghez parvenit :))

gabidegiulesti  •  16 martie 2008, 23:10

ender@: ai omis ”calareala” demna de luptele
greco-romane a lui Dica asupra lui Stelea de la gol. Sau n-o fi fost vizibila?

alex  •  16 martie 2008, 23:15

cataline esti cam dubios in ultima vreme,dc si la meciul cfr-buzau cand buzaul n-a trecut de mijlocul terenului ai considerat necesar sa amintesti de arbitrajul pro cfr,acum nici un cuv de arbitraj…pacat cataline..

gabidegiulesti  •  16 martie 2008, 23:16

ender@:lorzii sunt in Anglia; in Franta gasesti conti, viconti, duci sau pairi.
Iar joi poate vei avea placerea sa vezi si o victorie rapidista. Poate se mai gripeaza si cohorta de arbitri prostelista.

KIDON  •  16 martie 2008, 23:16

-“Tudor este roman…si va arbitra ca un roman”…g.fecali !!!
-ste’OAIA-CFR…intr-adevar Tudor a arbitrat ca un roman cumparat…cu bani murdari din afaceri murdare IMOBILIARE !!!
-11 m clar la Semedo…Tudor,pauza !
-11m clar la Cadu…Tudor,pauza !
…ca o comparatie ,amintiti-va cum umbla anul trecut acelasi nenorocit de arbitru Tudor,cu caseta prin redactiile TV,sa demonstreze ca la Urziceni,la duelul dintre portarul Unirii si actorul cu lipsa de calciu Cristocea…a fost 11m…pai domnu’ Tudor,putem compara cele trei faze ?….buuuhahahaha(cum ar rade un patron de oi )!
…intr-adevar Tudor a arbitrat ca un roman…a fost suspendat ca un roman,si il doare in dos,tot ca pe un roman…pentru ca banii deja incasati de la cioban…sunt inestimabili…bravos !

-16 Martie 2008,un meci decisiv ste’OAIA-Urziceni…..
-in min 50,fundasul Golanski,deviaza(cu intentie)mingea cu mana,in careu…arbitrul Ivan,prea departe de faza,era toooocmai la vreo 3 metri !!! nu acorda 11m pentru Urziceni + eliminare pentru fundasul stelist…oare cum ar fi decurs meciul dupa ???
-in min 82,centare in careul Unirii,lovitura de cap Dica portarul Stelea respinge in fata,iar cand incearca sa se ridice,Dica cade peste el obstructionandu-l…habibou,vine si inscrie cu capul : decizia CORECTA – FAULT IN ATAC !
…ma agit degeaba…arbitrul Ivan e roman !!!

…va urma ! suntem convinsi…pentru ca ste’OAIA a devenit cea mai corupta echipa din Romania.
-o intrebare pentru stelistobecalienii care mai cred in mos craciun : cine ii tinea pe stelistii Ov.Petre si Habibou,atunci cand au contribuit decisiv la victoria de la Tg.Jiu ?,mai stiti,faza aia in careu,in care cei doi erau singuri,singurei…daca nu stiti,aveti raspunsul in urmatoarea etapa cand Pandurii au batut(3-1) la Buzau(echipa voastra satelit-steluta)-caraghiosilor !!!

steO’AIA Bucuresti campioana Romaniei la noncombaturi !!!

red baron  •  16 martie 2008, 23:41

tolo, nu va acuz de stelism tocmai pt ca astept uin ziarul de maine urmatoarele observatii:
-Nesu trebuia eliminat pt al doilea galben la intrarea din min 40
-Penalty clar la hentul lui Golansky
-Fault la Stelea facut de Dica in 6 metri la gol
Astept aceste 3 observatii in ziarul de maine

Anduu  •  16 martie 2008, 23:45

Pana la urma… nivelul campionatului este stabilit de cele mai slabe echipe, nu de cele mai bune… Daca o echipa mica are puterea sa se lupte cum o face Unirea, meci de meci, asta nu poate decat sa fie benefic. Trebuie sa fie cat mai multe echipe ca Unirea, care sa „care tuburile de oxigen”

florinescu  •  16 martie 2008, 23:48

mah da de ce la faultul asupra lui dica nu spuneti nimik ala nu a fost fault??? normal…macar fi-ti corecti…iclin sa cred ca nu a fost penalty la golanski….

andy  •  16 martie 2008, 23:56

Dragul meu catalin,
Te admir mult pentru talentul tau.Si tu sti ca ai talent. Mare talent. Si experientza. Esti Hillary Clinton a presei sportive. Dar ca si D-na Clinton suferi la capitolul judecata. Degeaba te vei scuza ca nu ai vazut bine faza, ca nu a fost filmata din unghiul corespunzator… Daca spui ce nu a fost fault in atac la golul Stelei dai dovada de aceeasi lipsa de judecata ca si cei care au pornit un razboi si s-au scuzat apoi ca nu au avut informatiile necesare…
Degeaba vei incerca sa repari, folosindu-te de talentul tau, greselile facute. Va fi prea tarziu…
Majoritatea cititorilor sunt deja convinsi de faptul ca judecatile tare sunt strambe.
Ma tem ca Tensing-ul Stelei nu este vreun jucator exotic, cu masca de incas, ci un arbitru cat se poate de mioritic.
Cu respect Andy

nemo  •  17 martie 2008, 0:02

DEspre meciul STEAUA-UNIREA pot sa spun ca ai avut o interventie TV incorecte!
Despre interventia cu picioarele inainte a lui Stelea la Dica crezi ca poti sune ceva ?
Restul e poveste!
Trebuia sa accepte sa-l rupa Stelea si sa nu sara?
Te intreb si eu!

rasarit_violet  •  17 martie 2008, 0:11

blog de sluga la oier

MM  •  17 martie 2008, 0:17

Pt toti cretinii analfabeti care nu stiu scrie numele celei mai titrate echipe din Romania, pentru frustratii astia de 2 lei, tin doar sa amintesc ca Steaua a avut 2 lovituri de la 11m in prima repriza.Cam atat.

Tiberiu Florea  •  17 martie 2008, 0:18

Mi se pare absolut îmbucurător că există echipe ca Unirea Urziceni şi sunt de acord cu faptul că ele ţin campionatul în viaţă… Am urmărit un meci foarte frumos, disputat până în ultimul moment. În ciuda tuturor acuzaţiilor care zboară dintr-o părte în alta, Divizia A pare să fie pe o pantă ascendentă în ultimii ani. Să vedem confirmarea aparentei creşteri interne în cupele europene, totuşi!

MM a fost aplaudat în Ghencea pentru că, cu bune şi rele, a dat senzaţia că s-a dăruit pentru acest club. Inclusiv atunci când a lovit un om (cu toate că rămâne o eroare gravă din partea sa, să nu uităm motivul: respectivul înjurase un jucător) şi când şi-a luat „la revedere” prin acea conferinţă de presă improvizată.

Nu spun că aprob sau nu gestul publicului, dar cu siguranţă îl înţeleg!

Truth  •  17 martie 2008, 0:21

4 definiţii pentru şerpaş

şerpaş substantiv masculin nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular şerp’aş şerp’aşul
plural şerp’aşi şerp’aşii
genitiv-dativ singular şerp’aş şerp’aşului
plural şerp’aşi şerp’aşilor

ŞERPÁŞ, şerpaşi, s.m. Persoană aparţinând unor triburi din Nepal, nordul Indiei, etc., care însoţeşte expediţiile din Himalaia şi care cară poverile. –

ŞerpÁŞ ~i m. Persoană care face parte din unele triburi nepaleze sau indiene şi care însoţeşte expediţiile din Himalaia. /<fr., engl. sherpa

ŞERPÁŞ s. m. indigen din India, Nepal etc. care însoţeşte expediţiile pe Himalaia. (< fr., engl. sherpa)

… I rest my case… (just if you know what I mean)

BogdanMT  •  17 martie 2008, 0:30

Pentru ca in ultimii ani s-a intarit formula adresarii directe as indrazni sa intreb: Cataline, de ce sunt atat de multi orbi – va includ mai ales pe voi presa? De ce nu scrieti ceva despre ONOARE, COMPETITIE, VICTORII CORECTE vs.VICTORII MACHIVALICE=0? Ce lectie le predam copiilor nostri? De-as fi fotbalist la Steaua fie n-as mai putea juca fotbal, fie mi-as da demisia. Asta nu este sport, nu este fotbal, nu este umanitate (argumentul FIFA pt pastrarea arbitrajului asa cum este), este MASCARICI, FANFARONADA MINCINOASA.

In general sunt calm si rece la toata aceasta ipocrizie, dar parca nu mai pot. Nu sunt nici macar vreun suporter al vreunei echipe, dar chiar si asa e ca si cum cineva mi-ar cere sa tai sportul din conceptia mea.

Am tot sperat sa se izoleze ciobanul, sa faca tot ce doreste el, dar la el acasa.
Scriu macinat de impulsul momentului, dar daca nici voi presa nu pricepeti ca asta-i circ, nu sport, atunci sunteti mici. Degeaba aveti incasari, timpul cerne numai onoarea.

Sunt un tanar de aproape 30 de ani, pasionat de sport si competitii.Intre timp timp serviciul m-a tinut departe de sport, dar spiritul acela al competiei inocente a ramas etern viu si arzator in mine. Probabil el m-a impis sa comentez acest articol in aceasta seara. …chiar inainte sa scriu gandurile imi navaleau cu tarie, o ploaie de argumente, dar m-am dezarmat brusc. …Am realizat vorbesc despre un om cu putina minte, caracter machiavelic si lipsa de onoare, un exemplu atat de hidos si gresit oare pentru cati tineri din tara asta care nu-i vad profunzimea plata si indivizibila. Nimic din toate astea nu m-ar deranja implacabil, as trece si peste supramediatizarea, peste chinul de a nimeri o stire despre el sau rasul ala de drujba veche, dar este o nesimtire intolerabila ca acest om, pentru a nu stiu cata oara isi alatura numele terfelit de propriile fapte, de ultima speranta a multor dintre noi: Dumnezeu. Probabil odata ajunsi in fata Lui toti o sa intelegem tot, o sa avem propriile noastre merite, dar pana atunci va rog sa nu facem drumul mai greu decat este. Sa nu dati modele gresite.Voi presa, cum tolerati o asemenea competitie? Este un balci mincinos. Ar trebui sa scrieti o editie intreaga despre onoare si umanitate, cu litere de o schioapa. Sunt pe cale de disparitie!

ovidiu  •  17 martie 2008, 0:36

Mi-a placut comentariul tau la Ion Craciunescu cu privere la golul Stelei. Si eu cred ca a fost gol clar. Dica a cazut peste Stelea din inertie si nu ca l-ar fi blocat cumva intentionat. Si oricum pana se ridica Stelea in picioare Habib putea sa se opreasca sa faca cateva mingi pe picior dupa care se putea hotari cu ce parte a corpului sa loveasca mingea. Si tot inscria. Din pacate vad putine pareri obiective. Se vorbeste de Steaua ca nu a aratat cine stie ce, dar ce a aratat Urziceniul care se lupta pentru cupele europene? Sa fim seriosi. Da, a fost un penalty la Urziceni, dar Steaua a avut cel putin 4 ocazii clare de gol. Mi-a placut declaratia lui Piturca dupa meciul Steaua-CFR, in care a recunoscut ca au fost greseli de arbitraj, dar totodata a zis ca acestea fac parte din jocul de fotbal. Si asa si este. Dupa cum a jucat marea echipa a Urziceniului nu merita nici macar locul 5 in campionat. Steaua are inca de lucrat la joc, dar am vazut pentru prima data o constructie mai buna a jocului, similar cu cea din partida cu CFR. Pentru toti cei care au ura pe Becali, nu v-o varsati pe Steaua ca si club. Becali are interesele lui personale, iar Steaua are traditia in spate. Sunt doua lucruri diferite. Becali este doar un episod din istoria Stelei.( unul urat intr-adevar).

mihai  •  17 martie 2008, 1:25

stau si ma intreb uneori ce campionat am fi avut fara acest incult Becali!poate ca era unul mai puternic si mai curat!dar fara Borcea,Turcu,Mititelu……chiar sa fie acest sport apanajul oamenilor inculti si instigatori?

spectatorul  •  17 martie 2008, 1:33

…tarane, stii ce-nseamna profesionalism??????????….pentru cel ce-ajunge la acel nivel inseamna” I fuck my company! I love my job…” Din pacate, voi sunteti cei mai saraci in valori personale, tu, Tudor, Ivan, Becali, Lacatus,etc. si toti cei care va atribuiti merite necuvenite…Saracie si-n buzunar si la creier…Oameni ca voi sunt cei ce ucid spiritul si valorile reale ale performantei in sport…Greata reprezinta momentul adevarului la saturatie maxima…Sunteti niste oameni lipsiti de valori interne…

Pumagid  •  17 martie 2008, 1:51

Bravo Kidon..un comentariu excelent..nu pricep de ce nu se ia masuri, nu-i posibil sa zica Becali ca intra la butoane acuma vreo 2 luni si iata rezultatele,nimeni nu se implica,doar au luat bani, cum e posibil ca in 2 derbiuri sa nu l-i se acorde adversarilor 4 penaltiuri si tie sa iti acorde un gol la care a fost fault??? Domnilor ce este asta?? bataie de joc..RUSINEEE RUSINEE..si ai dreptate kidon cu Gloria Buzau, anul asta se incearca sa ia Steaua titlul..dar eu ca intreb: chiar asa pe fata, dao in mm de viata..unde era Steaua acuma fara 8 puncte ?? Ganditiva si apoi mai discutam!

Stelistu  •  17 martie 2008, 2:21

Kidon,
excelent comentariu. Pandurii sa-u dat la parte si au primit punctele inapoi de la Buzau.
De asemeni in meciul cu CFR atacantii stelei au fost lasati singuri de doua ori, adica de tri ori, dar o data nu au avut nevoie sa intervina, fiindca portarul cfr-ului si-a baat singur minea in poarta.
Kidoane, ia tu cel mai slab portar din divizia „b” si daca face o greseala ca a portarului cfr-ului, ai baga mana in foc ca ar fi vinzare, este?
Pai vzi tu mai Kidoane ca prostia vine in mai multe forme pe la tine pe-acasica, si te imbie sa spui lucruri de care unui om cu minte, chiar si putin retardata, i-ar fi rusine?

ciobanski  •  17 martie 2008, 2:27

Si cu Rapid o sa castigam in min. 90 dintr-un penalty inventat! Na’…muritzi de ciuda frustratzilor!

elwood  •  17 martie 2008, 2:30

Si avansul scade,scade,scade…

mm  •  17 martie 2008, 2:47

pT oVIDIU
CARE E DIFERENTA CA A CAZUT DIN INERTIA SAU CA AVRUT EL???NU E NICI O DIFERENTA!!A JENAT PORTARUL IN CAREUL DE 6 M.MAI PUNE MANA PE REGULAMENT.SUNTETI PENIBILI.

cFR1907  •  17 martie 2008, 2:50

Daca in felul asta vrea sa ia Steaua campionatul ii doresc succes.2 penaltyuri cu CFR 2 cu Unirea plus gol din fault.Ma intreb de ce nu se aduc arbitrii straini?Arbitrii romani sunt de tot rahatul…Oare de ce nu avem nici un arbitru in competitiile Fifa sau Uefa.Ma refer la camp eu sau mondial…

mm  •  17 martie 2008, 2:55

e bataie de joc ce se intampla…de ce nu se aduc arbitrii straini???Nu inteleg,arbitru a vazut hentu,era aproape de ce nu a dat 11m?La meciul cu Cfr erau 2 11m clare de ce nu s-au dat?Cum adica a gresit arbitrul?Inteleg ca a gresit la golul stelei da la acel hent ce era de neinteles???????Si in curtea scolii se dadea 11m la faza aia?Sau nu mai respectam regulamentele??

bla  •  17 martie 2008, 3:00

@ovidiu, care a spus:
Becali are interesele lui personale, iar Steaua are traditia in spate. Sunt doua lucruri diferite. Becali este doar un episod din istoria Stelei.( unul urat intr-adevar).

Amice, si tu, ca si atiti altii, atit de macinati si poleiti cu ecouri si amintiri…ginditi-va la viitor in loc sa va imbatati cu trecut. Ne putem lauda cu performanta stelei pentru ca doua decenii e totusi putin…dar nu cred ca dupa un secol ea va mai fi atit de impozanta. viitoruul stelei e inclestat in ghearele nenorocitului de becali, in miinile hazardului lui spurcat si al credintei sale false si fatarnice. viitorul nu suna bine. deloc! ma doare in toate acele zone care nu pot fi mentionate acilea de acea cupa a campionilor care a trecut, ma doare cu adevarat de acea cupa a campionilor pe care mi-e frica ca nu am sa traiesc sa o mai vad ridicata de brate romanesti.

chef  •  17 martie 2008, 4:01

Ieri Habibou a fost Sir Edmund Hilary. Serpasul a fost ca de obicei Mendoza.

Tudor S  •  17 martie 2008, 4:03

ultimele 2 linii…. ce??…

Tudor S  •  17 martie 2008, 4:04

adica am inteles referinta la everest.. dar… ceee???

Mihai Calgary  •  17 martie 2008, 5:03

oricit ai incerca, mic si demn de mila tolomak dinamovist, nu vei reusi sa ne iei bucuria. steaua este si va fi mereu echipa cea mai iubita! steaua a avut o saptamina superba si, in ciuda tuturor eforturilor cfr-ului, frf-ului si gsp-ului, va cistiga campionatul!
FORZA STEAUA!

un palmas  •  17 martie 2008, 5:04

Un meci castigat cu arbitrii!! !!Pot sa fie 100 de serpasi, unul e conducatorul:))

Pt Kidon  •  17 martie 2008, 5:09

***Comentariul a fost sters din cauza limbajului necivilizat.Va rugam sa aveti bun simt atfel veti fi blocati sa mai postati comentarii pe acest blog.Va multumesc.

robert  •  17 martie 2008, 5:16

domnule tolontan daca nu a-ti dormit bine in ultima noapte va recomand RUDOTEL sau EXTRAVERAL, sa stiti ca echipele mari si cand nu joaca bine castiga cateodata! meci foarte bine tacticizat, dan petrescu a venit in ghencea sa se apere dar nu i-a iesit, greseli de arbitraj in defavoarea ambelor echipe!am ramas cu un gust amar dupa meci cand muresan de la cfr iar si-a dat cu parerea despre steaua, uitand de loarzele din propia ograda!!!daca la dica a fost fault in atac la panin ce a fost- MASAJ?hentul lui Golanski a fost dupa faultul in cadeu asupra lui dica!!!! mai sunt 6 puncte de recuperat , ar trebui sa va rugati ca steaua sa invinga etapa viitoare si cfr-ul sa piarda ca sa va vindeti si voi fituica !Imensule scrib tolontan recunoaste ca nu ai dormit bine dupa meciul de aseara!se apropie funia de par tolontane!!!!!!!!!!!!!!pentru publicul minunat din ghencea -URA! URA!, URA!, pt echipa-URA!,URA!,URA!.HAI STEAUA!!!!!!!!!

nero  •  17 martie 2008, 5:21

Cu serpasii de mina 2-a, fotbalul romanesc va
deveni o colcaiala serpeasca in care ,,sarpele
de casa,,va fi sef de trib.Becali(sarpele de casa s-a plimbat cu geanta cu milionul de e la
Dinamo,la Urziceni ,la Pandurii,prin vami(ex:
anglia)fara sa fie intrebat de nimeni cum i-a
produs si cum ii scoate ,,in afara,,!
Gigiote crede ca fotbalul din Romania este mosia
lu ,,albanezu,,si se comporta ca atare:-scoate la mezat fotbalisti si arbitrii,conducatori din
federatie si din lpf(ex:lupescu,msandu,drago-
mir).Rapidisti si dinamovisti,treziti-va!

Pit  •  17 martie 2008, 6:02

Opinia unui alpinist.

„Granzii se bat pentru piscuri, iar cei care duc în cârcă buteliile cu oxigen şi mâncarea uscată sunt şerpaşii Ligii.”

Imaginea de stil utilizata de autor este cam pretentioasa si oarecum peiorativa; nu se poate compara o lupta titanica a unor exploratori dusa uneori pâna la sacrificul suprem, cu un campionat de football, oricat de atractiv ar fi acesta.

Daca football-ul este printre cele mai populare sporturi din lume, fiind practicat de oricine doreste sa dea cu piciorul in balon, alpinismul este o disciplina sportiva de exceptie; doar cei care poseda un caracter puternic, minte ascutita, vointa de fier si spirit de echipa dus pana la sacrificiu, pot aspira la un loc intr-o expeditie; toate acestea, dublate de o pregatire fizica exceptionala, rabdare, simt de orientare si o buna pregatire a traseului de parcurs.

Un moment astral al omenirii s-a produs la 29 mai 1953, la 11:30, când exploratorii Edmund Hillary din Noua Zeelanda si Tenzing Norgay din Nepal au ajuns pe vârful Muntelui Everest, cel mai înalt punct de pe Pamânt, aflat la o înaltime de 8849 de metri deasupra nivelului marii.
Dupa 32 de ani de încercari eroice si sacrificii, epopeea cuceririi piscului numit de tibetani Chomo-Lungma (Zeita Mama a Pamântului) a fost incununata de succes.
Când unul dintre pionierii cuceririi masivului Himalaia, George Leigh Mallory, a fost intrebat de ziaristi de ce vrea sa cucereasca Everestul, acesta a avut o replica ce a ramas in istorie : Pentru ca este acolo !

Acest raspuns dovedeste inca o data vointa extraordinara a fiintei umane de a se autodepasi in lupta cu obstacolele pe care natura i le aseaza in cale.

ioan plischi  •  17 martie 2008, 6:07

1-1 la suturi pe spatiul portii in prima repriza. dar ce suturi! murea varza pe drum… in privinta penaltyurilor sa nu uitam ca era o vreme cind la trei cornere se dadea 11 metri. acum la trei penaltyuri se da unu. daca pica unde trebuie fireste. cit despre joc, la fel ca si celelalte din etapa: de privit mai tot timpul pe eurosport 2…

marian  •  17 martie 2008, 6:41

Sincer sa fiu, eu unul nu am nimik cu aceasta echipa a stelei, dar numai goluri din faze fixe, asta nu este echipa de atac in care sa iasa in valoare atacantii, nu-mi place cred ca sunt echipe multe care au un joc mult mai frumos decat a stelei cred ca Lacatus nu va rezista mult pe banca Stelei, nik personal cu el, si iarasi si din nou albitra face cartile,ce sa mai zici, daca Gigi apasa pe butoate acum chiar cred acest lucru cu adevarat

marian  •  17 martie 2008, 6:41

albitrul scuze dar am crezut ca a fost o femeie:)

robert  •  17 martie 2008, 6:59

tu si monica lewinski faceti acelasi lucru dle tolontan dar in locul lui clinton este becali!!!uitati-va si la fazele contra steaua!clasamentul real trebuia sa-l publicati! acum,pana miercuri o sa aruncati in fituica tot felul de rasini contra stelei, diversionistilor, in schimb la cfr va fi liniste inaintea ultimelor etape! sa vezi acum jepci la cfr, sa vezi cum muresan umbla la platane!!!!!!! oricum parca nu a avut acelasi logos dupa ultimele prestatii ale cfr-ului. nu te-a sunat puiu popoviciu?

ioan plischi  •  17 martie 2008, 7:07

mara a cam fost marea moarta aseara. a pus-o jos, dar mai mult in out. in privinta acelui haios hent comis de golanski cred ca arbitrul s-a speriat, fiindca a fost bine plasat, si oricum se vedea si din avion. legat de acel aproape fault la stelea cind s-a inscris golul, nu trebuie sa uitam faptul ca steaua era totusi echipa gazda. cind abia astepti sa-l validezi nu te impiedici de-un ciot de fault in atac. relativ la disciplina cazona din jocul echipei bursuce, este pacat ca din aceasta cauza copilul ala talentat din atac a inceput sa faca hemoroizi din cauza de banca de rezerve. ps. acest text am tot incercat sa-l „submitez” la blogul domnului geambasu, dar probabil din ura personala sau cine stie ce alte motive computerul mi-a refuzat accesul.

dfdfd  •  17 martie 2008, 7:27

HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE HOTIE

Comentează