Războaie

Tribuna din Giuleşti e plină. Giuleştenii îşi ţin fularele deasupra capului. Steliştii văluresc steagurile.

joi, 20 martie 2008, 10:28

Tribuna din Giuleşti e plină. Giuleştenii îşi ţin fularele deasupra capului. Steliştii văluresc steagurile.

Tribuna Raiului s-a aglomerat în această noapte. Cu fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu, s-au făcut şase soldaţi români morţi în Afganistan. Sînt mulţi alţi dispăruţi în Irak, în Angola, în Bosnia. Sînt soţi, taţi şi prieteni. Sînt microbişti care n-au mai apucat să vadă meciul.

În Bucureşti se simt doar 7 grade. Neşu şi-a îmbrăcat helanca pe sub tricou. Se aleargă la intercepţie. Mingea sau adversarul.

În sudul Afganistanului, în apropierea graniţei pakistaneze, la Qalat, pietrele reţin încă turbarea celor 30 de grade de peste zi. E trecut mult de miezul nopţii în tabăra românească, dar nimănui nu-i e somn. În mod normal, steliştii şi rapidiştii s-ar fi întrecut în miştouri.

Prima repriză se termină fără gol în Giuleşti. Nu se joacă grozav. Zapata şi Coman îşi fac treaba cu seriozitate. Sînt parcă singurii remarcaţi.

Blindatul Humvee în care patrula fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu a atins o bombă artizanală. 7 din 10 decese ale trupelor aliate în Afganistan şi în Irak sînt produse de improvizaţiile acestea amărîte, îngropate în praful şoselei.

Începe repriza  a doua. Coman se loveşte şi-l schimbă Andrade. Dayro scapă singur, dar dă cu interiorul în loc de rist. Intră şi Pancu. Neşu ratează. Şi înscrie Săpunaaaaru, cu o execuţie frumoasă.

Apoi totul se strică. Începe bombardamentul din tribună şi arbitrul intră în vrie. Deaconu fluieră finalul războiului civil.

Tribuna de Sus se goleşte agale. Se dau greu duşi. Că ne trece viaţa, nu e mare lucru. Că ne trece moartea, asta chiar că e greu de suportat!

La Qalat vin zorii roşiatici ai Asiei. Aceiaşi pe care i-a văzut şi Alexandru Macedon. Ar Ce încheiere rotundă ar fi asta: „O întrebare se aude într-unul dintre paturi: … ştiţi ce-a fost la Rapid – Steaua?”. Dar nimeni nu întreabă nimic. Bărbaţii au adormit. Războiul lor e real.

Comentarii (529)Adaugă comentariu

te intereseaza?  •  21 martie 2008, 6:57

Rejucare! o cere un stelist! desi s-a aruncat cam tot meciul cu obiecte!Exact pe partea unde a jucat Nesu repriza a doua!

Cineva  •  21 martie 2008, 7:05

Rapid nu trebuie sa piarda meciul cu Steaua cu 0-3 deoarece:
1.Arbitrul nu a fost lovit, s-a prefacut.
2.Chiar daca a fost lovit, nu era decat o bricheta.
3.A doua bricheta a trecut la distanta mare de el.
4.Chiar daca au fost aruncate mai multe obiecte in teren arbitrul nu a asteptat 3 minute.
5.Chiar daca a asteptat 3 minute, jucatorii Stelei au intrat prea repede la vestiar.
6.Chiar daca au fost aruncate mai multe obiecte in teren, acestea au fost aruncate de un suporter stelist.
7.Chiar daca aceste obiecte au fost aruncate de care suporterii rapidisti, acestia au fost provocati (vezi gestul lui Pancu).
8.Chiar daca suporterii rapidisti nu au fost provocati, atunci ei au fost platiti de Gigi Becali.
9.Chiar daca nu au fost platiti si au aruncat pt. ca nu sunt suporteri adevarati, meciul ar trebuie sa se rejoace pt. ca asa vrea Copos (cu Zota si Corsicanu),altfel Gigi nu este luptator adevarat.
10.etc
11.etc
12.etc

Jack  •  21 martie 2008, 7:09

Uite e ok da poate ca au fost meciuri in care meciul trebuia intrerupt dar eu nu inteleg acum daca tot sa inceput de ce sa tot permitem accesul huliganilor pe stadion . 2 Cand a fluierat arbitru finalul si sa zicem prin absurd ca erati unu din jucatorii Stelei stateati pe teren intr-un stadion ca Giulesti? Sincer nu cred dar ma rog. 3 S-a aruncat din tribuna a II-a si totusi suporterii se mai cunosc intre ei nu cred de loc ca a fost premeditat 4. Sa nu uitam cum Mircea Rednic a fost intr-un conflict cu suporterii rapidisti 5.Era si normal sa planga Rapidul si chiar ii respect pentru 1-0 dar nu cred ca ei sunt de vina pentru suporteri…6. Solutia ar fi normal 3-0 pentru Steaua dar si rejucarea este o varianta cu portile inchise si echipa suspendata 10 etape

Kosmo  •  21 martie 2008, 7:19

Deci…pctele 1 si 2 se bat cap in cap. La fel 8 si 9…Ce dreaq..Rapidistii ce poa’ sa mai spuna decat c-a fost stelist ala care a aruncat?! Pe Realitatea s-a vazut clar ca intr-adevar arbitrul a fost LOVIT. La cati oligofreni haituiti, cu privirile incetzoshate se duc pe stadioane, trebuia sa se intample si asta. Numai IMBECILI. Nici nu mai conteaza oamenii civilizati…Imbecilii se-nmultzesc ca iepurii.

NU sunt de acord sa se piarda la masa verde. Rejucare sau continuare din min 74. Mai e unu’ care zice ca nu se mai putea intoarce rezultatul. Zici ZAU?! Sa-i amendeze, sa le suspende terenul, dar sa nu se depuncteze la masa verde.

Sunt MANDRU de tzara unde traiesc!!!

Fruttifresh  •  21 martie 2008, 7:37

Violenta naste violenta oriunde in lume. Toti, ca si tine, doresc sa o elimine din viata nostra numai ca se feresc sa-i numeasca pe adevaratii vinovati. Cred sincer ca aseara am asistat la o inscenare ordinara a lui Gigi Becali & Co. Se nasc cateva intrebari ale caror raspunsuri conduc la el.
De ce n-a avut loc incidentul la 0-0?
De ce tocmai prin minutul 75?
Care au fost fazele care-l puteau starni in conditiile in care pana atunci n-au fost probleme (duritati, erori de arbitraj, etc)?
Ce interes avea Rapidul sau fanii lui sa provoace suspendarea meciului?
Cine avea de castigat din aceasta situatie?

Cred ca am inteles la ce se referea Gigi Becali atunci cand vorbea despre butoane! Este al patrulea meci consecutiv castigat de Steaua cu ajutorul lor.

La Tg. Jiu – butonul a fost Condeescu;
Cu CFR – butonul a fost brigada de arbitri;
Cu Unirea – butonul a fost tot brigada de arbitri;
Cu Rapidul- butoanele au fost Dragomir si Sandu care prin declaratiile lor i-au furnizat lui Becali ideea provocarii acestui incident, daca va fi cazul. Si a fost!

sorin  •  21 martie 2008, 7:48

Urat ce s-a intamplat la derby. Pacat de meci. Din cauza unui inconstient a ajuns la asa ceva. Ce inseamna prostia din Romania

stelist_adevarat  •  21 martie 2008, 7:48

De vreme ce bricheta a fost aruncata din mijlocul galeriei de ***(cuvinte banate din cauza limajului xenofob) crrapidisti, e exclus ca autorul faptei sa fie stelist. ***(cuvinte banate din cauza limajului xenofob) atata stiu, atata fa. Oricum li s-a dus vestea in Europa de cai breji si nespalati ce sunt.
VICTORIE STEAUA, nu conteaza daca s-a obtinut la masa verde!
Rapid – Steaua 0-3!

stelist_adevarat  •  21 martie 2008, 7:49

fac, scuze, in loc de ‘fa’…

cristian  •  21 martie 2008, 7:49

Domnule Tolontan, cred ca stiu care e cauza brichetelor aruncate din tribuna cu suporteri giulesteni.

Cei de la Rapid spun ca nu aveau nici un motiv. Fals! Tocmai fusese accidentat Daniel Pancu, poate cel mai iubit dintre jucatorii Rapidului. Era intins pe gazon cu sange pe fata. In opinia mea, acest lucru i-a facut pe suporteri sa arunce cu obiecte. Nu stiu daca au aruncat dupa arbitru in mod intentionat, sau doar dupa jucatorii Stelei si l-au nimerit pe arbitru.

Mai departe. A fost acuzat arbitrul ca s-a intors la locul din care au fost aruncate obiectele. Normal ca s-a intors. De acolo trebuia continuat jocul pentru ca acolo fusese intrerupt de accidentarea lui Pancu. S-a dus incolo ca sa reinceapa meciul, dar obiectele au continuat sa fie aruncate spre el si spre jucatori asa ca a decis terminarea jocului. Nu intreruperea lui. A fluierat finalul. Normal ca in asemnea conditii cei de la Steaua au plecat la vestiare.

Asa ca, nu sta in picioare teoria conspiratiei, cu un suporter stelist infiltrat, care sa arunce cu obiecte ca sa piarda Rapidul meciul la masa verde.

Arbitrul a avut bunavointa sa le mai dea o sansa. Din pacate pentru ei, si pentru fotbalul romanesc, i-au dat cu piciorul si au continuat sa arunce cu diverse lucruri, punand u-i in pericol pe cei din teren.

markdan  •  21 martie 2008, 7:51

Problema nu este ca s-a aruncat cu brichete, ci ca a fost lovit un arbitru. Altfel probabil ca nu prea il interesa pe el de jucatori, dar si dupa ce a dat avertisment tot s-a aruncat in directia lui, si pe bune si-a dat seama ca nu este in siguranta.
Oricum era de asteptat sa se intample si asa ceva odata !!!
Exista o problema serioasa cu fanii rapidului, iar conducatori clubului se uita si amuza de fiecare data cand un antrenor pleaca cu costumul prlin de flegme de la meci!

pymm  •  21 martie 2008, 7:55

te-ai indepartat de subiect la distanta potrivita, ca sa-l poti simti in detaliile care conteaza; felicitari – e unul din cele mai frumoase posturi.

neli  •  21 martie 2008, 7:57

rapidistii sunt huligani si suporterii la fel, aduceti-va aminte de meciu cu jiul petrosani si alte meciuri ale lor, peste tot se bat

alexandru  •  21 martie 2008, 8:04

aceste este spiritul rapidului,pe care toata lumea il lauda…. ***(cuvant banat din cauza limajului xenofob) ..acesta este cuvantul….nu este prima oara cand se intampla asa ceva acolo in acea groapa de gunoi numita giulesti…trebuia odata si odata sa se ia o masura inpotriva acestor huligani…sa le suspende terenul timpr de 10 etape….nu-mi vine sa cred k traim asemenea momente…sa intre peste jucatorii adversii in vestiar:NU SE POATE ASA CEVA< suntem in vestul salbatic!!!!!!!AFRA CU RAPID DIN CAMPIONAT!!!!!!

NKU  •  21 martie 2008, 8:07

Ai uitat sa il aduci aminte si pe „profesionistul milog” lovin care a pozat in rolul dracusorului !

Hai opreste meciul !!!! Hai ca nu mai pot sa joc !!!! Pot sa merg la vestiare!!!

Penibil acest „fotbalist”

alexandru  •  21 martie 2008, 8:12

da ai dreptate lovin nu trebuia sa spuna acele vorbe,trebuias a-si vada de treaba lui..dar aicea nu se discuta desprea asa ceva…nu duce-ti discutia unde va convine voua…aicea este vorba despre ***(cuvinte banate din cauza limajului xenofob),despre lucruri si frustrari pe care ***(cuvinte banate din cauza limajului xenofob) rapidisti le au meci de meci indiferent de echipa cu care joaca.jucatorii nu puteau ramane mulrt pe teren…situatia putea degenera…eu nu-i aparpt ca au jucat destul de prost si nici pe becali nu-lsuport…dar asa ceva ca in giulesti nu vezi nici in afganistan AFARA CU RAPID DIN CAMPIONAT!!!!!

Cos  •  21 martie 2008, 8:12

oile au experimentat metoda la handbal, cu Dinamo!!!
V-am spus, atunci, ca nu e-n regula.
Abia acum vedeti!
Asa se fac toate in rRomania: se incearca cu ceva de mai mici dimensiuni, apoi se extinde metoda!

SENECA  •  21 martie 2008, 8:14

NIMENI OARE NU VEDE NIMIC, STIMATI JURNALISTI!
DUPA CE ARBITRUL A FOST LOVIT CU UN OBIECT DUR IN CAP, S-A DUS SPRE TRIBUNA OFICIALA SI LE-A SPUS OFICIALILOR RAPIDISTI SA SPUNA CA MICROFONUL STADIONULUI CA „DACA SE MAI ARUNCA UN SINGUR OBIECT IN TEREN, OPRESC MECIUL”.
A PROCEDAT MAI MULT DECAT NORMAL SI REGULAMENTAR. ALTUL POATE OPREA MECIUL DIRECT.
I-A AVERTIZAT PE SPECTATORI, CE SA FACA MAI MULT DECAT ATAT?

SENECA  •  21 martie 2008, 8:16

ESTE INCREDIBIL!!!
SA CONDUCI CU 1-0 SI SA MAI AI 15 MIN. SI SA-TI PIERZI MINTILE!!!
DACA ERA INVERS MAI INTELEGEAM.

SENECA  •  21 martie 2008, 8:21

TOT TIMPUL DAM VINA PE ALTII, CAND DE FAPT CEI DIN PROPRIA OGRADA SUNT DE VINA.
BA CA STELISTII S-AU GRABIT LA VESTIARE, BA CA JUCAU TEATRU, ETC.
CE VROIAI ZOTTA, CA DUPA CE SE ARUNCA CU OBIECTE IN TEREN, SA STEA CU MANA-N SAN SI SA SE UITE IMPASIBILI.
CE AFCEAI TU, ZOTTA ET COMP. DACA SITUATIA ERA INVERSATA???
CRED CA IN 5 SEC. UN RAPIDIST NU MAI ERA PE TEREN.
DAR STIM SA NE DAM MARI SI TARI LA TV., CA ALTFEL SUNTEM 0 BARAT. ESTE NUMAI O IMPRESIE DE MARI SI TARI, CA SUNTETI CA MAJORITATEA CONDUCATORILOR DIN FOTBAL NISTE NULITATI.

bad_karma  •  21 martie 2008, 8:23

Aveti fotbalul pe care il meritati,nu va mai vaicariti.Toti sunteti complici,toti ati facut audienta violentei,toti sunteti niste ipocriti sclavi ai rating-ului cu orice pret.
Au fost multe avertismente dar le-ati ignorat pe toate.Sunteti buni la lectii filozofice postume dar incapabili in a lua masuri preventive sau in a boicota o mizerie de fotabl intern.Va meritati cu totii soarta de lasi ai democratiei.

SENECA  •  21 martie 2008, 8:24

S-A UITAT CINEVA LA REDNIC, LA FATA LUI?
S-A GANDIT CINEVA LA POSIBILITATEA CA REDNIC A FOST „LUCRAT”?
TOT TIMPUL REDNIC SE UITA SPRE TRIBUNA II. DE CE OARE?
STIA EL CE STIA!!!

nenea  •  21 martie 2008, 8:25

peste cateva sute de ani, cand o sa coboram toti din copaci, o sa putem merge din nou – fara teama de jigodiile de suporteri – la meciuri ca la spectacol…

SENECA  •  21 martie 2008, 8:29

ESTE INCREDIBIL ACEST FOTBAL, SI ESTE AICI UNDE ESTE DATORITA CONDUCATORILOR DE CLUBURI SI DATORITA JURNALISTILOR SPORTIVI, CARE NU REFLECTA ADEVARUL IN MAREA MAJORITATE A CAZURILOR. MAI EXISTA ACUM INCA JURNALISTI, FIE EI SI EXTRASPORTIVI, CARE SUSTIN CA STEAUA ESTE DE VINA. ESTE INCREDIBIL CATA URA S-A ACUMULAT IN FOTBALUL AUTOHTON. SI ASTA NUMAI DATORITA VOUA, A JURNALISTILOR.
SCHIMBATI VOI FOTBALUL, CA PUTETI, DAR NU VRETI.

coroian  •  21 martie 2008, 8:30

Tot repet. Ce vina au jucatorii Rapidului pentru nishte huligani din tribune? Decizia lui Diaconu, desi pripita, mi se pare corecta. Dar Federatia ar trebui sa repare acest lucru prin rejucarea meciului cu portile inchise de la 1-0 din minutul 73. Rapidului corect ar fi sa-i dea suspendarea terenului 10 etape, dar amenda aia idioata tot nu rezolva nimik. Ar trebui sa o plateasca acei huligani si stewartii, nu clubul in sine.

CUCUREDU  •  21 martie 2008, 8:32

DECLAR ca sunt „CAINE”,dar desi observ de aproape 50 de ani FOTBALUL,NU CRED sa FII VAZUT un campionat MAI VICIAT de ARBITRII.
ESTE INSULTATOR ptr.toti CEI CARE SE UITA la FOTBAL.
VREM sa facem ORDINE,OK: de ce nu INCEPEM de la DEBUTUL unui SEZON sau de la STARTUL RETURULUI?
facem ORDINE doar atunci cind SUNTEM INTERESATI sau NE CONVINE?
ASTA-I IMPARTIALITATEA FRF,steaua O ECHIPA modesta CARE NU mai joaca MAI NIMIC ,vrem sa o ducem CU FORTA in LIGA CAMPIONILOR?
FRF faceti UN CAMPIONAT NUMAI cu STEAUA voastra; conteaza undeva ca STEAUA ,RAPID,DINAMO au facut pct. ptr.coeficienti, in CAMPIONAT?
JALNICI conducatori,care par a fi la mana unui JALNIC oier.

steaua  •  21 martie 2008, 8:33

fratilor, stelistii au fugit la cabine ca asa le-a facut semn arbitrul de rezerva. nu mai dati cu presupusul atat.

SENECA  •  21 martie 2008, 8:35

O SA MAI FIE DERBY-URI: RAPID-DINAMO.
CE SE VA INTAMPLA LA ACEST MECI D-LOR FEDERALI???
UNDE SUNT ARBITRI STRAINI? EI TREBUIE SA CONDUCA LA NOI TOATE MECIURILE.
AR TREBUI LUATE MASURI DRASTICE DE CATRE MITICI SI NASI.
DAR EI NU IAU, DE CE OARE???
PAI CUM SA IA DACA SUNT MANA-N MANA CU VAGABONZII, INDIRECT.
INTR-O TARA NORMALA SE PETRECEAU URMATOARELE LUCRURI DUPA ASTFEL DE INCIDENTE, REPET INTR-O TARA NORMALA:
1) ORI RAPIDUL ERA SUSPENDAT SAU RETROGRADAT
2) ORI SEFII DE LIGA SI FEDERATIE ISI PREZENTAU DEMISIA
SUNTEM IN CATEGORIA DE TARA NORMALA???

marius  •  21 martie 2008, 8:37

Draga ziaristule iti spun ce alti colegi ai tai nu au stiut!DEaconu s-a dus catre cei doi raniti! Nesu si Pancu!Nicidecum ostentativ spre tribuna! Iar copos si sleaha lui sa stie ca suporteri rapidisti au aruncat deoarece Nesu i-a aplicat un cap in capul lui Pancu!Acolo cred ca se impunea un cartonas!

Petru din Chişinău  •  21 martie 2008, 8:40

Foarte tare articolul. Chiar imi era interesant ce vei scrie dupa acest scandal. Dupa ce am citit mi-am dat seama ca de fapt nu era nimic de comentat, ce s-a intamplat e o rusine si punct. Cred ca pentru articolul asta meriti un premiu jurnalistic consistent. Numai respect!

Stela  •  21 martie 2008, 8:43

Singurul care a facut o apreciere corecta a fost Catalin Tolontan: arbitrul a luat o decizie pripita, pe fondul unei mari incarcaturi si presiuni emotionale.
Daca va uitati la imaginile filmate de Realitatea TV, se vede ca din momentul in care a fost lovit si pana cand a fluierat sfarsitul meciului, arbitrul a fost inconjurat de stelisti, care faceau presiuni asupra lui. La un moment dat a intervenit un rapidist pentru a intrerupe presiunea stelistilor, dar fiind singur, nu prea a avut succes. Cand arbitrul relata observatorilor meciului ca a fost lovit, tot stelistii l-au chemat sa revina in fata tribunei 2, pentru ai arata probabil ca se arunca in continuare cu obiecte (ca tot se intrebau unii de ce a revenit arbitrul in zona in care a fost agresat).
In concluzie, nu a fost nimic premeditat, stelistii au facut presiuni asupra arbitrului, rapidistii nu au fost pe faza, iar arbitrul a cedat presiunilor (ceea ce nicidecum nu este un gest de tarie si curaj).
Memorabil este si gestul unui stelist, care isi invita colegii la vestiare: „Hai repede, repede, pana nu se razgandeste arbitrul”. Cred ca acesta a si fost motivul pt. care rapidistii au sarit la vestiarele stelistilor.
Dupa mine stelistii au fost niste lasi, au demonstrat un comportament nedemn de o echipa care se vrea in topul fotbalului romanesc.
PS: nu sunt nici stelista, nici rapidista.

razvan  •  21 martie 2008, 8:44

Frate Tolontan,
Nu stiu cind si-a gasit sfirsitu soldatu’ , pe frontu din Afghanistan , oricum sa-i fie tarina usoara , dar nu stiu de ce sari din una in alta si ajungi pe la Macedon? E ca si cum ti-as cita din ORIEUX -„Talleyrand” –
„deviza Périgord-ilor era „Numai Dumnezeu”- vezi vre-o asemanare?
Oricum ,articol bunisor , iar meciu’ a fost al Rapidului.
Dar… cind se inteleg Ciobanii cu Mincinosii ,. oitilii cu placintele , uite numa’ asa nu facem decit saltul in grupele ligii si dupe aia …pa,pa,pa!
Dupa ce Jiji i-a patat boss-ului de la Real costumu’ s-a vazut un fel de barosan al fotbalului mioritic , si si-a zis sa-l invete si pe alde Copos , cum e cu zgirietura in tovarasia marilor europeni , dar nu ca patron al Rapidului….poate la Ana Electronic , sau pe la cofetarii .. ca tot e cu sirop.
Fotbal romanesc….. Allez …

Eugen  •  21 martie 2008, 8:52

Emotionant articolul! Moartea soldatului a fost a doua stire ca importanta pe fluxurile media! Prima stire a fost razboiul frustratilor din Ghencea si Giulesti…

gyusszy  •  21 martie 2008, 8:54

Bine, inteleg eu ca Deaconu are regulamentul in spate, ca a fost lovit. Dar dincolo de neacordarea celor trei minute si ca jucatorii stelei s-au retras in graba la cabine, si-a pus cineva intrebarea de ce arbitrul, dupa ce a fost convins sa reia partida, se duce inapoi in fata tribunei? Oare nu stia el deja, ca dupa circul facut inainte, suporterii rapidisti l-ar sugruma daca ar pune mana pe el? Ar fi putut fluiera reluarea de exemplu de la centu, sau chiar de la margine unde s-au tinut parlamentariile. Oare nu a provocat el sa se mai arunce catre el si sa fluiere sfarsitul partidei? Ieri eram un suporter neutru, dar oare n-are dreptate Rapidul cand spune ca era PREMEDITARE?

asterisc si obelisc  •  21 martie 2008, 8:57

conducatori de cluburi,ziaristi,”suporteri”- aveti campionatul pe care il meritati.mocirla in care se simte atat de bine becali (zis si fecali)…

johndoe  •  21 martie 2008, 8:58

un meci ciudat…eu personal apreciez atitudinea jucatorilor si conducatorilor stelei dupa acest meci, daca il pot numi asa…becali nu a mai dat acele declaratii razboinice semn ca ori nu a constientizat inca ce s-a intamplat ori i se pare si lui ca fiind lipsit de fair play sa castige steaua la masa verde un meci cu rapid. Apoi Argaseala, pentru prima data de cand e la steaua a facut un lucru interesant. Fata de inventiile celor de la realitatea care spuneau ca rapidistii au intrat in vestiarul stelei, cand a fost intebat in nenumarate randuri la telefon de catre pseudojurnalistul de la realitatea daca a intrat cineva in vestiarul lor a spus ca nu. Ma intreb oare, cati dintre jurnalistii nostrii au si o facultate in domeni. Atitudinea celui de la Realitatea mi s-a parut patetica, a cautat mereu scandal, a sustinut ca stelisti ar fi fost atacati in vestiar, si apoi parca il implora pe argaseala sa spuna ca au intrat peste ei….te doare mintea…doar cu ***(cuvinte banate din cauza limajului necivilizat) si cu ochii pe scandal spunea o vecehe melodie a celor de la parazitii…se aplica foarte bine in cazul jurnalistilor de mana a doua din Romania

Ionur  •  21 martie 2008, 9:01

Cred ca nu mai are rost sa facem nici un comentariu. Afirmatia lui Stela spune tot , in concluzie stelistii ar face orice sa castige un meci prin orice mijloace.

nad  •  21 martie 2008, 9:01

„A gasit teava pusa ” umbla o vorba printre plebei.Asta a facut Deaconu. Acoperit ( se zice ) de regulament a fost cel putin suspecta graba cu care a intrerupt jocul.Dupa lovitura ,omul se indreapta catre marginea terenului spre observatorul meciului,merge normal 5-6 pasi dupa care brusc il apuca durerea de cap si aproape se prabuseste la pamant.Probabil a primit o lovitura cu efect intarziat.In tot acest timp arbitrul este flancat de „marii jucatori” ai Stelei. Lovin ca un cersetor jalnic incearca sa-l determine pe Deaconu sa opreasca jocul.Trecand peste faptul ca Deaconu dupa dialogul avut cu observatorul meciului se intoarce ostentativ in zona asa zisului conflict,ba mai mult se intoarce si cu spatele eu sunt sigur ca acest arbitru nu-si mai incape in piele de bucurie acum,si stie el de ce.
Nu apar si condamn pe deplin faptele huliganilor, a asa zisilor “suporteri”.Dar vreau ca aceste lucruri sa fie judecate cu aceiasi masura ( mai ales de acelasi arbitru )..Vreau ca bricheta din Giulesti sa fie judecata ca surubul din Ghencea.Din pacate unitatile de masura se schimba in functie de ………….presiunea atmosferica.
Reactia lui Lovin de bucurie exprimata expoziv cat si a celorlalti jucatori stelisti , in momentul intreruperii partidei ,spune multe despre caracterul si putinta acestor jucatori.Fuga aceasta din teren a “ luptatorilor “ Razboinicului Luminii spune multe despre aceasta Steaua si conducatorul ei.Ce poate simti un om normal care vede aceea descatusare pe chipurile transfigurate a jucatorilor Stelei in momentul cand Deaconu
pune prematur capat jocului ? Greata ? Mila ? s-au toate la un loc ? Mai mult decat atat cand un conducator stelist este intrebat daca vor cere rejucarea meciului ,ca sa spele oarecum onoarea,acesta cere respectarea regulamentului ,mai precis castigarea meciului la masa verde.Si are dreptate .

nutecred  •  21 martie 2008, 9:03

un razboi fals impotriva unui adevarat. o bricheta impotriva unei bombe. o lovitura impotriva unei morti. ce ciudata e viata asta! Poate doar moartea ne mai da cate o palma si ne mai aduce aminte despre adevar.

tudor  •  21 martie 2008, 9:13

Tot ce s-a intamplat pe stadion aseara,isi pierde importanta in fata decesului soldatului roman…Oare am ajuns in asa un stadiu in care subiectul principal devine un meci de fotbal si nu moartea unui om care si-a pierdut viata intr-un razboi care nu avea de ce sa il lupte?!!!!Oare drama familiei lui nu e mai importanta decat „drama” fotbalistilor?!!!Oare presa nu trebuia sa se axeze pe evenimentul tragic care s-a intamplat decat pe mocirla in care se afla fotbalul romanesc?!!!Tolontan nu erai topul favoritilor mei..dar cu acest articol ai dpvedit ca esti om…si ca ai ramas printre putinii care isi dau seama ce e cu adevarat important…Sincer nu ma impresoneaza „drama” lui constatin sau lui coman sau copos…Sincere condoleante familiei.In inchiere astept o reactie din partea ta tolontan..si mai multe articole care sa arate ca suntem in continuare aomeni si ne puratm ca atare!!!!!!!!

gigi „giurgiu’  •  21 martie 2008, 9:13

pacat de ce se intimpla in fotbalul romanesc,este foarte rau daca asa vrem sa ajungem sa jucam in liga campionilor.stati sa vedeti ca acum aceleasi probleme va aparea si la meciurile derby care mai sunt in romania.deaconu asta trebuie sa se lase frate de fotbal,a stricat munca la fotbalistii care muncesc pentru a face performanta,practic si-a batut joc de ei,pacat si sa ii fie rusine.eu sunt dinamovist si nu tin cu nimeni dar arbitrii conduc meciurile dupa cum li se dicteaza financiar,sunt promovati pe alte criterii decit cele de performenta de fapt asa se intimpla in romania in toate domeniile,legile din tara asta sunt de tot risu se modifica in secunda doi,daca nu le convie ceva la cei de sus imediat se intervine cu o ,ordonanta de urgenta si gata s-a rezolvat problema.oameni buni suntem de risul europeii.oare de ce fugeau asa fotbalistii stelei la cabine,oricum nu mai intorceau rezultatul,hai ca va las si va salut pe toti mai comentati si voi ceva in tara asta a lui voda papura.

Petre  •  21 martie 2008, 9:18

Tolo…esti mare tolomac!Nu inteleg ce atatea scenarii apocaliptice…sa fim seriosi.Fotbalistii sunt niste retarzi patentati si puturosi iar ultrasii din galerii, manelisti prosti. Adevaratii iubitori de fotbal stau mai la o parte si privesc spectacolul sportiv si nu casca gura la scandarile unor analfabeti care au cu o clasa mai mult decat rapidul.

alex  •  21 martie 2008, 9:20

Nu imi va putea raspunde nimeni la urmatoarele:
– de ce ar fi aruncat rapidistii obiecte in teren la 1-0 pentru ei?
– de ce arbitrul nu s-a uitat in spate cand a primit primul obiect in cap? nu vi se pare ca asta e primul gest reflex al unui om lovit?
– de ce arbitrul se intoarce fix in acelasi loc inainte de a fi lovit de al doilea obiect? astepta ceva? era un om in tribuna aflat intr-un punct fix care trebuia sa puncteze si a doua oara?
– de ce regulamentul face diferenta asa mare intre unul care arunca obiecte si altul care arunca obiecte si nimereste pe cineva? asta e problema? ca l-a nimerit?!?!

alex  •  21 martie 2008, 9:21

Argument pentru premeditare: arbitrul a fost lovit (sau asa pretinde, nu se vede nimic), s-a dus sa se consulte cu observatorul pe cealalta parte a terenului, apoi a revenit culmea exact in locul unde fusese lovit prima data! un om speriat aflat in pragul plansului cautandu-se de sange prin cap nu se intorcea fix in acelasi loc! de ce s-o fi intors? astepta ceva oare? de asemenea, cand bricheta care a determinat oprirea jocului aterizeaza in spatele lui, el se intoarce brusc, de parca ar fi auzit-o, fapt imposibil in vacarmul de pe stadion! s-a agatat de acea bricheta ca de ultima speranta de supravietuire! era pasaportul lui catre o viata fara griji. orice om are un pret si pretul acestui om a fost stabilit in direct in prime time.

relu  •  21 martie 2008, 9:22

se pare ca ,,butoanele,, lui jiji functioneaza din plin….inca 3 puncte…luate cu japca…urmeaza..alte 15 si gata…campionatul…in ceea ce ii priveste pe rapidisti au pierdut pe mina lor…
ar fi trebuit ,,predat,, imediat cel care a aruncat…dar pe noi se pare ca ne amuza foarte tare aceste incidente. rusine pentru jocul stelei…

KAFKA  •  21 martie 2008, 9:25

TOT FOTBALUL ROMANESC ESTE BOLNAV.
TOATA SOCIETATEA ROMANEASCA ESTE BOLNAVA.
TOTI JURNALISTII SUNT BOLNAVI.
TOTI POLITICIECII SUNT BOLNAVI.
TOTI AR TREBUI DEPORTATI DIN ROMANIA PE O PERIOADA DE 10÷15 ANI, DUPA CARE SA SE INTOARCA VINDECATI.
AR TREBUI BAGATI IN SANATORII DE MAXIMA SIGURANTA.
S-A AJUNS IN ROMANIA LA O INCONSTIENTA PERICULOASA.
NIMENI NU-SI MAI DA SEAMA DE CEEACE FACE.
TOTI CRED CA CEEACE FAC EI ESTE IN REGULA.
EI NU SUNT DE VINA, CI CEILALTI.
TOTI SPUN ABERATII, NUMAI EL, NU.
TRAIM INTR-O TARA CU UN GRAD DE NEBUNIE RIDICAT SI NU CRED CA NE VOM VINDECA IN VIITORUL APROPIAT.
CEL MAI BUN EXEMPLU ESTE CANDIDATURA LUI VANGHELIE.
CANDITEAZA LA PRIMARIA UNEI CAPITALE EUROPENE UN PERSONAJ AGRAMAT.
SI NU EL ESTE DE VINA, CI CEI CARE L-AU PROPULSAT ACOLO.
D-ZEU O SA-L IERTE PT. CA NU STIE CE FACE NICI EL SI NICI SOCIETATEA ROMANEASCA.

e  •  21 martie 2008, 9:27

naspa articol…inainte scriai si tu lucruri inteligente..

alex  •  21 martie 2008, 9:29

SINGURA SOLUTIE: RELUAREA MECIULUI DE LA 1-0 PENTRU RAPID DIN MINUTUL 73!!!!

SENECA  •  21 martie 2008, 9:31

CAMPIONATUL ACTUAL AR TREBUI SUSPENDAT.
SA CEREM LA U.E.F.A. SA NU INSCRIEM NICIO ECHIPA IN CUPELE EUROPENE IN EDITIA VIITOARE.
MORALMENTE ESTE CEL MAI CORECT.

mareuss  •  21 martie 2008, 9:32

ma da si voi sunteti nebuni…cum adik sa fi fost stelist??? va ganditi cumva k era scoru 1-0 pt rapid , si s-a enervat vreun stelist….. neconcludent… de ce nu va ganditi k poate briketa aia era atribuita jucatorilor stelisti, doar erau o multime akolo…si nah…norocul rapidului…pasiunea i-a tradat, ghinionul a facut k briketa sa-i cada in cap arbitrului… asta e cea mai plauzibila varianta… ganditi fratilor…nu va dati cu parerea dupa scor… cursu’ jocului…knd il auzeam pe copos ma umfla rasul…auzi.,..rapidul era val vartej peste steaua… acu va intreb… cine a avut cele mai clare ocazii…si cum incepuse steaua repriza a 2a… imi era mila de portarula asta de rezerva al rapidului… hai sa ne auzim cu bine… ciao tolo… si condoleante familiei soldatului roman

SENECA  •  21 martie 2008, 9:34

INTREB, DACA STEAUA CONDUCEA CU 1-0 SI ARUNCAU STELISTII CU CEVA IN TEREN, CE CREDETI CA FACEAU RAPIDISTII, DACA ARBITRUL LUA ACEEASI DECIZIE???
PROPUNEAU REJUCAREA MECIULUI DE LA 1-0 PT. STEAUA?????????????

Comentează