Războaie

Tribuna din Giuleşti e plină. Giuleştenii îşi ţin fularele deasupra capului. Steliştii văluresc steagurile.

joi, 20 martie 2008, 10:28

Tribuna din Giuleşti e plină. Giuleştenii îşi ţin fularele deasupra capului. Steliştii văluresc steagurile.

Tribuna Raiului s-a aglomerat în această noapte. Cu fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu, s-au făcut şase soldaţi români morţi în Afganistan. Sînt mulţi alţi dispăruţi în Irak, în Angola, în Bosnia. Sînt soţi, taţi şi prieteni. Sînt microbişti care n-au mai apucat să vadă meciul.

În Bucureşti se simt doar 7 grade. Neşu şi-a îmbrăcat helanca pe sub tricou. Se aleargă la intercepţie. Mingea sau adversarul.

În sudul Afganistanului, în apropierea graniţei pakistaneze, la Qalat, pietrele reţin încă turbarea celor 30 de grade de peste zi. E trecut mult de miezul nopţii în tabăra românească, dar nimănui nu-i e somn. În mod normal, steliştii şi rapidiştii s-ar fi întrecut în miştouri.

Prima repriză se termină fără gol în Giuleşti. Nu se joacă grozav. Zapata şi Coman îşi fac treaba cu seriozitate. Sînt parcă singurii remarcaţi.

Blindatul Humvee în care patrula fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu a atins o bombă artizanală. 7 din 10 decese ale trupelor aliate în Afganistan şi în Irak sînt produse de improvizaţiile acestea amărîte, îngropate în praful şoselei.

Începe repriza  a doua. Coman se loveşte şi-l schimbă Andrade. Dayro scapă singur, dar dă cu interiorul în loc de rist. Intră şi Pancu. Neşu ratează. Şi înscrie Săpunaaaaru, cu o execuţie frumoasă.

Apoi totul se strică. Începe bombardamentul din tribună şi arbitrul intră în vrie. Deaconu fluieră finalul războiului civil.

Tribuna de Sus se goleşte agale. Se dau greu duşi. Că ne trece viaţa, nu e mare lucru. Că ne trece moartea, asta chiar că e greu de suportat!

La Qalat vin zorii roşiatici ai Asiei. Aceiaşi pe care i-a văzut şi Alexandru Macedon. Ar Ce încheiere rotundă ar fi asta: „O întrebare se aude într-unul dintre paturi: … ştiţi ce-a fost la Rapid – Steaua?”. Dar nimeni nu întreabă nimic. Bărbaţii au adormit. Războiul lor e real.

Comentarii (529)Adaugă comentariu

Gigel  •  21 martie 2008, 9:35

Interesant post. Dar o parere?

SENECA  •  21 martie 2008, 9:36

INTR-O ORA SE VA STI EXACT DECIZIA.
SA SPERAM CA SE VA LUA CE CORECTA.

MARIO  •  21 martie 2008, 9:36

NISTORESCU IN ULTIMELE ZILE LA EVENIMENTUL AVEA O LIPSA DE INSPIRATIE CRUNTA DACA TOT N=AI CREZUT IN VANZAREA RAPIDULUI AI PUTEA SA BAGI PUBLICITATE IN LOCUL EDITORIALULUI PACAT LA INCEPUTURI ERAI PROMITATOR

MARIO  •  21 martie 2008, 9:36

NISTORESCU IN ULTIMELE ZILE LA EVENIMENTUL AVEA O LIPSA DE INSPIRATIE CRUNTA DACA TOT N=AI CREZUT IN VANZAREA RAPIDULUI AI PUTEA SA BAGI PUBLICITATE IN LOCUL EDITORIALULUI PACAT LA INCEPUTURI ERAI PROMITATOR

SENECA  •  21 martie 2008, 9:39

INDIFERENT CA SE NUMESTE STEAUA, DINAMO ORI RAPID, ARBITRI TREBUIE SA FIE CORECTI, IMPARTIALI.
NUMAI ASA MAI PUTEM SCOATE CAPUL IN EUROPA, FARA SA NE FIE TEAMA CA SE UITA TOTI LA NOI CA NISTE NEAVENITI.
DAR OARE NE PASA CUM NE PRIVESTE EUROPA?????

SENECA  •  21 martie 2008, 9:41

CINE ARE DE CASTIGAT IN TOATA POVESTEA ASTA?
NU STIU CINE, DAR VA SPUN SIGUR CINE ARE DE PIERDUT, FOTBALUL!!!

GOGUSTELISTU  •  21 martie 2008, 9:42

toti rapidistii vad ca se lamenteaza ca este un complot impotriva lor,cine credeti ca era nebun sa se infiltreze printre rapidisti?singuri si-au facut-0 cu mana lor,pacat de jucatorii celor doua echipe DAR TREBUIE SA SE TAIE IN „CARNE VIE” INDIFERENT DE NUMELE ECHIPEI,mie unul i-mi este frica sa-mi duc copilul la stadion.

SENECA  •  21 martie 2008, 9:43

PANA NU SE VOR LUA MASURI DRASTICE, NIMENI NU SE VA CALMA, BA DIMPOTRIVA.
NU E POSIBIL CA BORCEA ET. COMP. SA PLECE CU TAB-UL DE LA STADION.
PAI CE SUNTEM IN IRAK SAU AFGHANISTAN???

viorel cristea  •  21 martie 2008, 9:43

Salut, Cataline,
Te apreciez pentru ceea ce faci si mai ales pentru ideea de sport si nu de violenta. Sa stii ca in prima faza am regretat intreruperea unui meci frumos. Acum il felicit pe Deaconu. Cu ajutorul vostru, al ziaristilor de buna credinta, poate fi un nou start in sportul romanesc, nu doar in fotbal.
Ce ar zice conducatorii de cluburi daca ar fi preocupati sa asigure linistea in tribune, in loc ca ei insisi sa instige la violenta?
,,Mai, hai sa ne ocupam de disciplina propriilor suporteri ,ca astia nu se mai joaca, pot opri meciul si pierdem la masa verde!”
Bravo, Deaconu

shayhu  •  21 martie 2008, 9:44

am vazut reactia ta aseara de dupa meci. ai sustinut ferm ca deaconu s-a pripit si a gresit. apoi ai continuat cu exemplul meciului de acum un an, in care tudor a dus la capat un meci cu mult mai multe faze de acest gen si voi ati spus atunci:”bravo tudor!”. ideea mea este urmatoare: daca se continua meciul si se continua in acelasi trend cu tribuna furioasa (vezi meciul de acum un an) si de data asta una dintre pietre isi atingea tinta si urmarile erau mult mai grave?!?! mai spuneati voi:”bravo deaconu!”?…
important e pentru noi acum e ca s-a creat un precedent fara urmari prea grave (ma gandesc la integritatea oamenilor) si este foarte important cum vom gestiona acest moment.

Ionut-Alexandru  •  21 martie 2008, 9:46

A fost ceva necurat la mijloc. Daca jucatorii si stafful stelei sunt cu adevarat fairplay nu pareseau asa repede terenul. Insa ei asta au asteptat, am vazut la TV cum lovin se ruga de Deaconu sa fluiere odata! Pacat, insa cel care a gresit ar trebui sa fie pedepsit drastic, cel mai corect sa fie retrogradat, iar in viitor nu vor mai face multi asemenea lucruri.

suporteru’  •  21 martie 2008, 9:48

Aseara am vazut cum o echipa de razboinici devine un grup de lasi si o fiara cum devine o mata blanda plecand toti spre vestiare cu gandul ca vor castiga cu 3-0 la masa „GRI”.Bravo! adevarati razboinici….

NP  •  21 martie 2008, 9:48

Omul poate fi si arbitru de fotbal
Dragi prieteni,

Dl Deaconu a actionat ca om. Va voi explica. Insa, inainte, va rog sa va imaginati ca sunteti la serviciu, ca va uitati peste hirtiile de zi cu zi, ca vorbiti la telefon cu un partenr sau client, ca simtiti in jurul dumneavoastra prezenta colegilor. Brusc, cineva va da o palma peste ceafa, una tare, de va sare inima din loc. Si nu stiti cine. Brusc, cei din jurul dumneavoastra tipa, urla, sar pe mese, ameninta. Vreti sa ii linistiti cumva, insa sunt prea multi. Si decideti sa plecati din birou, poate chiar sa va dati demisia. Este un joc invatat de fiecare chiar din copilarie, in joaca.

Cind panica, frica si durerea se combina, se amplifica una pe cealalta. Si regulamentul dupa care ‘functionati la serviciu’ devine unul personal, de autoaparare, de conservare a omului, benefic intii si intii pentru dumneavoastra. Recunoasteti, va pregatiti cariera, profesia, invatind, antrenindu-va, practicind, nicidecum prin auto-participare la agresiune verbala si fizica. Prima lectie a vietii este cea a omului, de auto-aparare, nicidecum de arbitraj a disputei altora. Si actionam. Chiar si sportivii luptatori din box, arte martiale etc. se bazeaza intii pe auto-aparare, pe evitare, pentru a putea continua lupta. dl Deaconu este om, a actionat pentru a putea practica meseria de arbitru atunci cind protectia si siguranta sunt respectate de ceilalti participanti la evenimentul de fotbal.

Cand dl Deaconu se intorcea spre rejucarea partidei, el deja decisese ca la primul ‘semn’ din tribune va intrerupe jocul. Ceea ce a a si facut. Decisese ca este singurul care poate opri violenta asupra sa, ca se poate apara pasnic, cu moneda lui.

Roman  •  21 martie 2008, 9:50

Bravo…frumos
Cei care au plecat sunt romani…cei care au ramas sunt „suporteri”

antiOIER  •  21 martie 2008, 9:51

domnule Tolontan,pana ieri am crezut ca sunteti impotriva huliganilor(de orice fel si natie),dar se pare ca nu e asa!
in Romania toata lumea sufera de SCENARITA si mereu se vrea a se ‘fenta’ADEVARUL,REALITATEA,CERTITUDINEA!

cianar  •  21 martie 2008, 9:52

dincolo de incarcatura emotionala fireasca a declaratiilor de dupa meci pe mine un singur lucru m-a socat. ceea ce au spus oficialii rapidului la conferinta de presa.felul in care au vorbit despre incidentul al carui victima a fost arbitru este inacceptabil in opinia mea.chiar e asa degenerata societatea in care traim? e nevoie ca sa vedem creieri scursi sau sange pe teren ca sa luam masuri extreme? ce daca l-a lovit? a fost o amarata de bricheta, voiau parca sa spuna zotta et comp.plangea ca o muiere. rusine! imaginati-va ce ecou ar fi starnit o asemenea declaratie in europa. la noi nimic.nici macar cat o gogomanie de-a lui becali.cred ca o presa care trece cu vederea asemenea declaratii oficiale e la fel de bolnava ca societatea pe care o critica.
ps. felicitari pentru atitudinea echilibrata de care ati dat dovada ieri seara.in zgomotul infernal de acuze, plangeri,scenarite si cabale, interventia d-voastra a fost momentul de luciditate.fara patos, subiectivism sau paranoia.ca si a d-nului paunescu, de altfel.
cu prietenie, cianar

Bogdan  •  21 martie 2008, 9:54

Ce s-a intamplat in tribune arata gradul de securitate oferit de acest stadion, care de mult timp nu acorda nici un fel de securitate nici jucatorilor si nici chiar publicului. Este 100% vina suporterilor.

alegzandru  •  21 martie 2008, 9:55

Superba paralela si ideea articolului, dar Catalin, nu trebuie sa iti storci vlaga pentru a scrie articole de asemena nivel pentru GSP, eventual publica-le pe alt blog. Acolo te-ar citi fanii si cunoscatorii. Aici, in schimb, e loc doar pentru injuraturi si jigniri, multi dintre cititori sunt de o inteligenta discreta, te injura fiindca nu inteleg nimic din articolele tale si vin cu sfaturi gen „foarte slab.. nu puteai ba sa iti spui opinia, ce ne porti prin Afganistan?”

SENECA  •  21 martie 2008, 9:56

CA SA INCHEI, FOTBALUL A DEVENIT O “LUPTA”.
SI CA IN ORICE LUPTA EXISTA VICTORIOSI SI INFRANTI, BA CHIAR MAI MULT, MORTI SI RANITI.
INCA NU S-A AJUNS ACOLO, DAR…DACA SE VA AJUNGE, CINE VA RASPUNDE??? MITICA SAU NASUL??? SA FIM SERIOSI DOMNILOR, VOR RASPUNDE MORTII.
VA SALUT, CU TOT RESPECTUL, NU PT. TOTI.

Un suporter  •  21 martie 2008, 9:58

O mica sugestie pt dl. Tolontan, ca ziarist ar trebui sa fiti impartial, dar se pare ca, in interventiile televizate date dupa intreruperea meciului, aceasta calitate va lipseste cu desavarsire atunci cand vine vorba de echipa Rapid.Am observat ca aveti o afinitate pentru aceasta echipa.

Horia  •  21 martie 2008, 10:03

Din nefericire aseara am asistat la un moment penibil. Nu ma refer la intreruperea indreptatita a jocului ci la comentariile la cald ale domnului Torontan.
Intr-o perioada in care societatea civila si media militeaza pentru eliminarea ANTEPRONUNTARII, domnul Torontan cerea diferitelor persoane cu functii in FRF sau LPF sa se antepronunte cu privire la decizia ce se va lua in cazul Rapidului.
Pacat domnule torontan, mare pacat. Ca jurnalist, fie si sportiv, ar trebui sa militati pentru respectarea unor principii fundamentale ale democratiei si ordinii de drept si nu pentru incalcarea lor, indiferent daca e vorba doar de un sport.

irina  •  21 martie 2008, 10:04

groteasca asocierea celor 2 evenimente, m’as fi asteptat la un pic de respect din partea unui om care se pretinde a fi ziarist
rusine

arh. Gheorghe Petresciu  •  21 martie 2008, 10:06

1.Rapidul merita victoria,desi sant Stelist.
2.Publicul Giulestean e rau la comportament.
3.Arbitrul a aplicat corect regulamentul.
4.Steaua va castiga la masa verde.
5.E o victorie a Stelei,amara si nemeritata
6.Incotro Romaniae?
7.HAI STEAUA! HAI ROMANIA!

paladino  •  21 martie 2008, 10:07

ar trebui ca terenul rapidului sa fie suspendat vreo 10 etape.meciul sa se rejoace din minutul intreruperii.steaua sa fie depunctata pentru instigare la violenta.becali sa fie interzis in media.lovin sa primeasca 10 etape suspendare si amenda de 50000 euro pentru comportamentul de aseara.suporterii care au aruncat si care vor mai arunca cu obiecte in teren,sa primeasca interdictie pe viata pe stadioane,amenda de 100000 lei noi si vreo 10 ani puscarie.ce e asa greu?

iulyan  •  21 martie 2008, 10:07

Am ascultat interventiile tale de aseara de la tv in care sustineai ca a fost o decizie pripita .Nu mi se pare deloc asa daca ar fi fost lovit cu un obiect mai mare si nu se mai ridica de jos tot pripita era ? Eu cred ca asta trebuie sa fie un semn pentru toata lumea ca altfel vad ca nu se poate sa se si depuncteze daca se mai intampla si asa cluburile isi vor lua masuri ca acesti indivizi sa nu mai intre pe stadioane .Imi pare rau pt ce sa intamplat dar trebuia sa se intample si asta o data si o data

gorgovan  •  21 martie 2008, 10:12

sunt stelist si nu mi se pare normal ceea ce s a intamplat aseara pe stadion dar cred ca ce a facut diaconu a fost ceva ce trebuia facut de mult.imi doresc ca si pe ghencea sa fie la fel in cazuri similare.sper ca de azi sa vedem o alta fata a tribunelor care pana ieri era una de nesuportat pt oamenii care veneau doar pt spectacol si nu pt huliganism.vizavi de meciul de aseara am un singur regret,accidentarea lui dani coman.FORZA STEAUA!

Fabregas  •  21 martie 2008, 10:14

Am vazut pe aici comentarii de genul: seara trista pentru fotbalul romanesc, vrem reluarea meciului,a fost cu premeditare etc.

Cu ceva vreme in urma asteptam cu sufletul la gura meciurile din Divizia A. Un meci in care erau implicate Dinamo, Steaua sau Rapid le savuram cu berea alaturi dinamovisti, stelisti si rapidisti in fata aceluiasi televizor.
Acum savuram CL sau UEFA Cup pentru calitatea jocului dar si pentru decenta din tribune (oficiale sau nu).

In Liga I toata lumea se injura cu toata lumea. Galeriile despre care vorbeste toata lumea sunt formate in general din oameni de o calitatea indoielnica, majoritatea jucatorilor sunt de o calitate indoielnica, conducatorii sunt de o calitate indoielnica si pana la urma putem trage concluzia ca Liga I e un fel de Liga Second Hand.

La meciurile din cupele europene, publicul de pe stadioanele romanesti arata cu totul altfel. Brichetele raman in buzunare, scandarile sovine si rasiste sunt mai rare si greselile arbitrilor sunt mai putin comentate. Publicul este poate ceva mai elevat si mai spalatel dar cred pana la urma ca e acelasi public care a fost si aseara in Giulesti.

In restaurantul de 5 stele nu vorbesti ca in bodega de la coltul blocului. Standardul il impun cei care conduc fotbalul. Daca in loc de „Hai noroc ba, Gigi!” cineva ar spune „Buna ziua, Gigi!”, si Gigi s-ar simti la un moment dat stingher si ar invata sa vorbeasca.

Multumesc pentru atentie!

adi  •  21 martie 2008, 10:16

FRF si LPF sustin Steaua prin practici corupte. Pe undeva era de asteptat ca doar datorita voturilor stranse de Becali sunt acum in frunte atat Mitica Dragomir cat si Mircea Sandu.
Uitati o alta intrebare care nu s-a pus: De ce la derbiul precedent arbitrat de Tudor, Mitica Dragomir (care nu se afla pe stadion) a dat telefon si i-a spus lui Tudor sa continue meciul ca el garanteaza pentru ce se va intampla, iar acuma (cand se afla chiar pe stadion) l-a lasat pe Diaconu sa-si faca propriul regulament si sa-i dea Stelei cele 3 puncte in momentul cand se vedea clar ca Steaua pierde meciul?
Tot ce sper este ca CFR, Timisoara, Rapid, Vaslui, Bistrita si alte cluburi au inteles deja ca Becali i-a corupt pe toti cei de le varful FRF si LPF. Ar fi cazul ca la urmatoarele alegeri sa se coalizeze si sa-i dea jos pe mafiotii de Sandu si Dragomir. Sa vina Gica Popescu presedinte la FRF si Craciunescu presedinte la CCA.
Iar daca vor aparea intr-adevar probe ca tot ce s-a intamplat in Giulesti a fost regizat atunci Steaua ar trebui retrogradata la fel ca Juventus in Italia.

wasabi  •  21 martie 2008, 10:20

TOLONTANE CE PORNIT ERAI ASEARA …

sharpe  •  21 martie 2008, 10:20

Felicitari pentru articol.cat despre meci ce sa zicem ca nu a existat decat o singura echipa pe teren de la inceput pana la sfarsit,Rapid.Daca erau fotbalisti profesionisti cei de la steaua nu plecau la cabine inainte arbitrului.Daca mai aveau o farama de onoare ramaneau pe teren,se duceau la galeria stelista,puteau sa cante impreuna cu aceasta si asa mai departe,de aceea cred ca a fost ceva aranjat.de ce sa dus diaconu imediat in aceeasi zona?Si as continua cu daca…,dar pentru care motiv sa mai continui?sistemul din care provine aceasta echipa de langa cimitir isi face foarte bine treaba.

grigore  •  21 martie 2008, 10:20

De ce la meciurile Rapidului cu CFR sau cu Poli Timisoara sau cu U Cluj cand specatatorii rapidisti chiar aveau motive sa fie suparati pentru ca era clar ca echipa lor pierdea nu a aruncat nimeni cu nimic? Vreti sa spuneti ca acuma cand Rapidul avea meciul in mana au inceput sa-si traga presul de sub picioare singuri? Ceva e putred aici. Nu uitati ca s-a aruncat din tribuna a 2-a nu din peluze. Daca se dovedeste ca totul e un aranjament in spatele acestui balci atunci Steaua trebuie retrogradata.

ingi  •  21 martie 2008, 10:22

ole ole ole ole am apasat butoanele!!!

Albumin  •  21 martie 2008, 10:22

Arbitrul a procedat corect oprind meciul. Ce este insa revoltator e ca steaua sa castige cu 3-0. Meciul ar trebui sa se reia de la 1-0, sa se contabilizeze scorul de la final, iar apoi rapidul (in calitate de club organizator) sa suporte consecintele (care, intr-adevar pot merge pana la depunctare). Pe scurt, federati n-ar trebui sa premieze steaua ci sa pedepseasca rapidul.

CLDSUS  •  21 martie 2008, 10:22

DACA IMI RECITAI SI DIN MOARETEA CAPRIOAREI TOLO ERAI BRICI -CRESTEA TIRAJU NITEL -ASTA E ARTICOL PE ARE POTI SAL DEZVOLTI SI SAL FACI NUVELA ,ITI SI SUGEREZ UN TITLU <>;
AI PIERDUT PE MULTI PE DRUM CU ARTICOLU ASTA ,
SINCER ESTI PE URMELE LUI CIORAN -DA MAI LASA TALK SHOWRILE CA LA SCRIS E NEVOIE DE PRACTICA

KAFKA  •  21 martie 2008, 10:23

NU AR MAI TREBUI COMENTAT NIMIC.
FIECARE SUSTINE PE UNII SI PE ALTII, E NORMAL.
ADEVARUL, AICI E MAREA PROBLEMA A ROMANILOR.
NE E FRICA SA-L SPUNEM.
DE CE NU SE RECUNOASTE: S-A GRESIT DOM’NE. ASTA E, S-A GRESIT SI CINE A FACUT ASTA SA PLATEASCA.
NU, NOI DAM VINA PE ALTII.
ALTII INTOTDEAUAN SUNT DE VINA, NUMAI NOI, NU.
PANA NU NE VINDECAM DE ACEASTA „MINCIUNITA” NU AJUNGEM NICAIERI.
CAND AFARA E CLAR CA E ZIUA, UNII SPUN CA E NOAPTE.
E NORMAL?

Alin Arisanu  •  21 martie 2008, 10:24

Catalin,
pari om serios si de asta am si ales sa imi postez ideile pe blog-ul tau. Pari genul care isi citeste partenerii si se hraneste cu ideile lor, asa cum trebuie sa se intample intr-un dialog.
Legat de meciul de aseara , nu pot sa nu constat ca Mircea Sandu a trimis un semnal clar inaintea meciului atacandu-l pe Copos intr-un mod foarte dur. Nu sunt de acord cu multe din cele pe care le face dl. Copos, insa dl. Becali a dat declaratii mult mai daunatoarea fotbalului decat cea prin care Copos ameninta ca se retrage cu Rapidul in caz de furt. Si nimeni nu s-a mai luat de el .
Culmea ironiei, parca i-a dat Cineva de Sus o palma ui Copos, au plecat toti de pe stadion: adversarii, arbitrii, federalii, si suporterii, iar singurii care au mai ramas mai erau jucatorii rapidisti, adica exact cei care urmau sa place primii, in caz de furt. Graba lui Diaconu, care este regulamentara in mod pervers, isi are corespondentul in declaratiile lui M. Sandu, caruia ii spun si eu ca ar trebui sa ii fie rusine cand merge la UEFA dupa un asemenea scandal. Sa ii fie rusine pentru balacareala in care a ajuns fotbalul romanesc.
Un alt vinovat pentru aseara este chiar Copos, dar in alt fel. Bricheta cade chiar in anul in care Rapidul are sansa sa ajunga prima oara in Ch.L. . Intr-un astfel de an Copos isi dinamiteaza singur propriul proiect spunand ca vinde si creand astfel haos la echipa. Macar om de afaceri daca era, statea pana in vara, dadea totul pana atunci, si vindea echipa de pe postura de calificata in Ch.L. La alti bani, adica …
Aseara decizia a fost regulamentara in aceasi masura in care dupa ce acorzi un penalty pentru un fault in careu comis de portar, il mai dai si afara pe acesta, in calitate de ultim aparator. Foarte rar se dau ambele pedepse. Regulamentul de fotbal este ambiguu si se aplica si mai ambiguu de catre arbitrii incompetenti din Romania , precum cel de aseara ,un arbitru evident rau-voitor si anti-spectacol. Stia bine ce implicatii are decizia sa si trebuia sa faca toate eforturile pentru ca decizia sa sa nu se substituie sportivitatii si competitiei. Pentru ca acestia sunt cei care au pierdut aseara, pe langa noi spectatorii.Ma refer la singurii sportivi de pe teren, jucatorii rapidisti. Cu exceptia lui Ov. Petre care m-a surprins prin atitudine, desi nu il apreciez ca fotbalist, toti ceilalti jucatori stelisti, in frunte cu antrenorul Lacatus(care radea inconstient in timp ce iesea de pe terem) au mimat sportivitatea aseara.
Legat de spectatorii perdanti, daca as fi patronul KanalD , mai in gluma-serios, l-as da in judecata pe Deaconu si i-as cere banuztii pe cele 17 minunte nejucate platite de catre mine.
Oricum, sa ne fie rusine tuturor…ca stam si ne uitam cum se duce totul de rapa! Si ne mai minunam ca rad occidentalii de noi…Chiar suntem de rasul lumii. Rasu’ plansu…

Va rog postati undeva..in ziar daca se poate. E prima oara cand scriu pe un blog si fac aceasta doar fiindca sunt dezamagit, desi ne-rapidist( sunt din BV) !

Pacat …

CLDSUS  •  21 martie 2008, 10:24

PENTRU TITLU
MOARTEA SOLDATULUI ROMAN IN COSTUM DE ARBITRU LOVIT DE O BRICHETA ANTIPERSONAL

Sorin Camner  •  21 martie 2008, 10:27

Buna ziua.

Revin cu doua intrebari:
1. Inca deliberati cu privire la atitudinea pe care trebuie s-o aveti in fata mizeriei ce se revarsa pe blogurile, site-ul si tot ceea ce este legat de GSP? Inca nu v-ati hotarat sa cercetati IP-urile celor care posteaza aceste dejectii si sa ii dati pe mana procuraturii? Asteptam sa mergem pe strada, ziua in amiaza mare, si sa ni se dea c-o bata in cap?
2.Acum doua saptamani, la Sevilla, in timpul meciului Betis – Athletic Bilbao, un dement i-a dat c-o sticla in cap portarului lui Bilbao. Reactia suporterilor lui Betis a fost sa puna mana pe individ si sa-l dea pe mana politiei. N-am remarcat o astfel de atitudine aseara. Se acuza ca Steaua a infiltrat suporteri stelisti in tribuna rapidista. Intrebarea mea este: De ce nu au pus mana pe ei si nu i-au dat pe mana politiei?

Multumesc pentru raspunsuri.

Cu stima,
Sorin Camner

IULIAN – TITU DB  •  21 martie 2008, 10:27

Felicitari pentru paralela. Frumos spus, ei au un razboi real care nu e nici macar al lor, al nostru, merg acolo pentru ca asa vor unii…, si mor acolo pentru altii. Si razboiul fotbalului e la fel toate se intampla ca asa vor unii…, intr-o singura directie si pierd doar cei care nu pot duce razboiul lor…, al celor care asa vor…!

Ovidiu  •  21 martie 2008, 10:28

regulamentul ar trebui aplicat tot timpul,nu preferential..pana la urma ce s-a intamplat aseara nu a fost decat ori un aranjament gandit in ultima secunda ori o iesire nervoasa a arbitrului…are si el orgoliul lui…da orgoliul nostru,al suporterilor?dar orgoliul jucatorilor?sau noi suntem din alta lume…lumea celor mici care nu cuvanta

Regele Fotbal  •  21 martie 2008, 10:28

Vectorii Sistemului
Cele întâmplate aseară ne arată, o dată în plus, că societatea românească se află pe marginea prăpastiei. Din fericire, n-a murit nimeni. Încă.
Deja de câţiva ani, germenii violenţei pe stadioane şi-au arătat colţii. În tot acest timp, forţele conducătoare ale fotbalului şi forţele de ordine n-au făcut decât să încerce topirea vârfului aisbergului. Să amelioreze efectele fără a elimina cauzele.
De fapt, forţele pomenite mai sus nici nu puteau face mai mult. Aici e vorba de o spălare în masă a creierelor şi de evoluţia postdecembristă a societăţii româneşti. Care, după model occidental sau, şi mai bine, american, tinde spre alienare, imbecilitate şi pierderea tuturor valorilor.
Sistemul democratic (haotic, prost înţeles şi prost aplicat), sistemul corectitudinii politice (care dă peste cap toate reperele construite de oameni în milenii de civilizaţie), sistemul educaţional (bulversant şi lipsit de conţinut) şi sistemul mass-media (pervers şi tabloid), iată cei patru vectori ai Sistemului. Vectori prin care marile valori umane – Familia, Ţara, Credinţa – sunt relativizate şi batjocorite.
De-aici pleacă totul. Restul sunt detalii. Brichete, înjurături, cuţite, lanţuri, bâte, pumni, căşti, scuturi, pulane. Capete sparte, mâini fracturate, plăgi înjunghiate.
Fotbalul românesc trăieşte epoca violenţei. Dacă nu se iau măsuri urgente, la nivelul Vectorilor, va curge mult sânge şi multă apă pe Dâmboviţa până va fi eradicată.

Scris de Octavian Stăncioiu pentru sport365.ro

KAFKA  •  21 martie 2008, 10:29

CEI DE LA G.S.P. INTOTDEAUA AU FOST PARTIALI.
EI CONTINUA PE ACEASTA CALE.
E TREABA LOR, DAR NU E NORMALA.
SUNT PARTIALI, DAR TOTUSI CU BUN SIMT, DACA SE POATE SPUNE ASTA.
EU CRED CA PRESA TREBUIE SA OGLINDEASCA PE CAT SE POATE REALITATEA.
DACA NU POT, ATUNCI AJUNGEM LA CE ZICEA BASESCU, DESPRE PRESA. SI SE PARE CA ARE DREPTATE.

CLDSUS  •  21 martie 2008, 10:29

CAND UN PACIENT E IN CRIZA II FACI O INJECTIE ,CAND SANGEREAZA TRANFUZIE IAR DACA E IN COMA SI NU MAI ARE SANSE II DAI MORFINA
PROBLEMA E CINE PACIENTUL???

KAFKA  •  21 martie 2008, 10:32

IN ROMANIA CHIAR DACA ARE CINEVA DREPTATE, SE GASESTE ALTCINEVA SA SPUNA CA NU ARE.
VORBA UNUI PERSONAJ TV. CITEZ: „TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL”.

1one  •  21 martie 2008, 10:32

astazia in urma disputarii meciului dinamo – steaua care in min 80 era 3-0 ,arbitrul a decis sa intrerupa meciul fiind terifiat de un suporter care isi aprindea o tzigara cu o bricheta.comisiile au decis ca steaua sa castige cu 10-0.este al 10 meci consecutiv in deplasare pe care steaua il castiga la masa verde.celelate 10 meciuri de pe teren propriu au fost castigate tot la masa verde.adversarii nefiind de gasit la ora meciului.ulterior s-a descoperit ca acestia fusesera inchisi in vestiar.tot astazi presedintele romaniei (doamne fereste) gigi becali a legalizat talharia si omorul…

CLDSUS  •  21 martie 2008, 10:33

KAFKA on 21 Martie, 2008 10:29 am
daca crezi ca se vor schimba te inseli in afara de tiraj non conta niente asa ca vaya con dios – onoarea a murit imbracata in pagini de ziare

Aura  •  21 martie 2008, 10:37

Eu nu sunt fan Steaua, Rapid, Dinamo…sunt FAN FOTBAL!! Fotbalul este „zeul”, nu Gigi, nici Copos, nici altii…nu jucatorii si nici arbitrii. In momentul in care se uita acest lucru, se uita insasi esenta jocului, frumusetea lui, fair-play`ul. Poate ca avem nevoie de o lectie intensiva de fotba, ca toti se pricep la el, dar nimeni nu`l intelege!

kostyn  •  21 martie 2008, 10:38

Foarte adevarat articolul!!! Soldatii aia chiar mor acolo si altii urla in tribune „pana la moarte” ! Ce ironie groteasca. Unii sunt eroi fara voia lor iar altii sunt „suporteri”, trup si suflet alaturi de echipa (cel putin teoretic).

stef  •  21 martie 2008, 10:39

De acord cu masurile impotriva rapidului cu o singura conditie: sa se aplice regulamentul si sa fie depunctate si echipele a caror oficiali au iesit in fata cu declaratii suburbane. Asa steaua probabil ca s-ar bate la retrogradare sau ar fi deja retrogradata

Danthe  •  21 martie 2008, 10:41

o minima decenta i-mi spune sa nu comentez mai mult decat trebuie…Nu cred ca e potrivita alaturarea razboiului real cu cel din fotbal care, pana la urma e doar unul al orgoliilor nestinse. Referitor la joc, dupa parerea mea, Steaua si-a aratat inca odata neputinta fotbalistica. Toate ‘plombele’ sud americane exeptandu-l pe Zapata, si-au aratat aseara limitele. Si Gigi Becali si-a aratat ‘calitatile’! Nu e usor sa dai din butoane la un astfel de meci, pe care o tara de microbisti sta cu ochii tinta! Trebuia ceva subtil si acel ceva, iarasi e parerea mea – nu dati cu pietre, a fost acest Deaconu! Fotbalul nu este un joc pentru domnisoare! Dar cum, intr-un astfel de meci, e chiar greu sa inventezi un 11 m inexistent, Deaconu a gasit ocazia potrivita de a-si face numarul, profitand de isteria de moment tribunei. Recunosc : sunt rapidist din tata in fiu, iubesc Giulestiul dintotdeauna, de la chelia lui Nasturescu, eleganta in joc a lui Dan Coe (Ministrul Apararii), darzenia lui Culae Lupescu, nastrusniciile inventate de Tamango, pana la spiritul visiniu al lui Pancu sau usurinta in dribling a lui Cesinha! De aceea, ceea ce se va intampla cu Rapidul dupa acest meci (ca si ceea ce a patit Rednic la aceasta a 3-a revenire in Grant) mise pare NEDREPT! Atat vreme cat Gigi Becali prosteste o tara intreaga cu ‘glumele’ lui la care nu rade nimeni, dar nici nu ia nimeni vreo masura, cum este posibil sa te prevalezi de Regulament ca sa ingropi Rapidul la masa verde?! Daca asta se va intampla, o spun cu tarie, mi-as dori din nou ca echipa sa joace in „B” la matineu, acolo unde aria de interes a clanului Becali este, probabil, mai putin prezenta!

Comentează