Liga Profesionistă de Umilinţe

Nici un mister. Doar o bătaie de joc.

luni, 12 mai 2008, 2:33

Nici un mister. Doar o bătaie de joc.

Secretul s-a risipit repede, imediat după licitaţia drepturilor TV. Pe faţa lui Dragomir s-a citit confuzia şi insatisfacţia. Nu cîştigase cine trebuie. Telesport, firma cu care el a avut legături strînse, fusese cumpărată degeaba de Sorin Ovidiu Vântu. Şeful Ligii rămăsese dator.

Au început şicanele la adresa A1 – RCS. Mitică i-a dat afară din sediul Ligii pe cei trimişi la negocierea contractului. Reprezentantul firmei de cablu, o companie cu o valoare estimată la peste 1,5 miliarde de euro şi care operează într-o piaţă la fel de dură, dar nu încremenită în şmecherie, a simţit că face implozie. Era să-l ia pe guler de Dragomir în biroul şefului LPF.

Pînă la urmă, A1 – RCS a semnat documentul, „un contract în genunchi” după descrierea triumfătoare a unei surse de la Ligă.

Episodul doi primise undă verde. Dragomir s-a înţeles cu SOV să-i şicaneze pe cei de la A1 şi RCS. Pînă renunţă la contract.

A doua zi după ce consorţiul A1 – RCS a plătit integral primul an de contract, s-a făcut anunţul. Fără licitaţie, Realitatea TV a devenit sponsor al Ligii, pentru 1,2 milioane de euro pe sezon. Şi prezenţă obligatorie în programele concurenţei sale, care a cumpărat meciurile cu 27 de milioane pe sezon. Ca şi cum, o echipă semnează cu Pepsi, aşteaptă plata şi apoi declară că are o înţelegere prin care paharele de Pepsi care se vînd pe stadion sînt obligate să pună pe etichetă şi sigla Coca-Cola.

De 24 de ore, şefii de club se freacă la ochi. Cei iniţiaţi ştiu exact de ce face Dragomir asta. De ce-şi bate joc de un partener. Dar tac. „Tuturor ni se pare că am luat bani mulţi acum pe drepturile TV. Nu cumva ne putem întreba dacă n-am luat bani prea puţini înainte?”, a spus deunăzi dinamovistul Badea. Ba da, de 7 ori mai puţini aţi luat! Dar nu vă întrebaţi prea tare, pentru că-l deranjaţi pe Dragomir. Telesport a fost prietenul lui. Dădea de 7 ori mai puţin bani şi avea condiţii de 7 ori mai bune în contract.
Continuaţi! Nu e nici un mister. Doar o sfidare la adresa unor companii care au vina că au participat la licitaţie, că au dat cei mai mulţi bani şi că se găsesc acum în faţa unui contract ostil şi a unei atitudini duşmănoase a partenerului lor.

În numele propriului interes şi împotriva intereselor cluburilor, Dragomir întinde pînă la rupere o relaţie care nici n-a pornit. Doar s-a plătit 🙂 Să vedeţi ce va urma: meciuri puse la aceeaşi ore, transmisii nesigure, exclusivitate încălcată…

Timp de trei ani, contractul va sta mereu sub şantajul Ligii. Asta dacă televiziunile vor rezista. Surse susţin că există în el o clauză care îi împiedică pe comentatorii meciurilor să critice frontal LPF, pe Dragomir… Clauza îi permite rezilierea imediată a contractului. O porcărie! Şi o eroare din partea celor care au acceptat legătura editorial – comercial.

GSP are, în acest dosar, o situaţie ingrată. E parte a grupului cîştigător dar contractul său fundamental e acela cu publicul. Orice critică la adresa lui Dragomir poate fi citită drept o răzbunare. Din acest motiv, se-va spune-că-nu-sîntem-suficient-de-obiectivi, comentariul a întîrziat nepermis de mult. Dacă TVR, ProTV sau Kanal D ar fi fost supuşi unui astfel de tratament, GSP reacţiona mult mai rapid.

Ca să-şi achite obligaţiile private, Dragomir se comportă ca un duşman ar partenerilor săi şi, implicit, al dezvoltării pe termen lung al cluburilor. Dai o groază de bani şi eşti umilit, iată sloganul brevetat de LPF pentru televiziuni. Poftiţi la următoarea licitaţie!

Comentarii (159)Adaugă comentariu

Andrei  •  12 mai 2008, 14:40

dar A1-RDS nu pot face nimic ? nu pot contesta clauza asta, sau, in cele din urma, nu pot renunta la un „contract in genunchi” ? Adica nu incep sa piarda mai mult decat castiga ?

gabidegiulesti  •  12 mai 2008, 14:42

Dv. nu o puteti spune; eu insa o spun, ba chiar o repet pentru ”n”-a oara in ultimii ani: fotbalul romanesc nu se va moderniza si europeniza pana nu va scapa de pelagra Dragomir- Sandu.

ko  •  12 mai 2008, 14:45

Moral nu e ok… Comercial insa nu vad nici o problema pentru Antena 1: nu e in concurenta directa cu Realitatea. Stiu, exista Antena 3, statie a aceluiasi trust, da Antena 3 nu prea e televiziune oriccum…

mosh Califar  •  12 mai 2008, 14:46

Cine v-a pus sa va bagati cu niste mafioti ( Mitica, SOV ) fara sa aveti niste juristi „beton” ? Dupa chestia asta, antenele au iesit in pierdere de imagine cam ca Steaua in treaba cu valiza. At fi frumos sa-i vezi pe Dinamo cu „Hai Steaua” pe tricouri ? Cam asa o sa arate meciurile la antene…V-a „facut” corleone .

paladino  •  12 mai 2008, 14:49

tolontane,i-mi pare nespus de rau pentru voi,dar v-ati cautat-o cu lumanarea.atata timp cat tineti in brate si mangaiati pe crestet niste basinosi ca alfel nu am cum sa le spun,asta primiti.de ce crezi ca vine oieru albanez sa-si bata joc de voi ziaristii si implicit de noi suporterii,avand langa el ca avocat destoinic pe fostul presedinte destoinic al Victoriei Bucuresti?pentru ca sa obisnuit ca voi sa va asezati cuminti in genunchi,sa asezati capul pe dusumea(de la cocioaba daca se poate(palat))si sa asteptati smeriti piciorul care sa va calce.aceasta atitudine a presei a dus inerent la acest tip de comportament.e numai vina voastra

grasu 76  •  12 mai 2008, 14:50

perfect de acord de data asta cu Tolo..este incredibil ce se intampla…marturisesc ca nu am la suflet Tonomatul 1 ( transmisii proaste, comentarii ridicole, reluari de faze in timp ce se joaca pe teren, lipsa minutului si scorului de pe ecran etc) dar aici e inadmisibil ce face Dragomir si mai ales SOV ( caci el ar trebui sa se autocenzureze in cazul asta) ..mai ramane ca Realitatea sa primeasca gratis , in virtutea ca e sponsorul Ligii 1, posibilitatea de a da rezumate de la meciuri, si atunci meniul e complct…uite ca aici ar trebui sa cerceteze DNA, nu la banii pierduti de Gigi..(am uitat ca DNA-ul ancheteaza numai cand vrea si fara cauza- cazul Cluj- ca doar Zeus e sef in ambele locuri , si la DNA si la Realitatea)

paisie  •  12 mai 2008, 14:51

si cand jiji s-a injurat cu mitica in sedinta LPF cu privire la drepturile de televizare nu tot tu tolo l-ai scos de necioplit, de dobitoc si alte alea?????? Acuma la fel cu dna-ul dati in el ca la promotie dar peste cativa ani cand veti afla adevaratele magarii din spatele acestui campionat va veti da iar singuri cu pixul in cap si veti realiza ca nu tot ce zboara se mananca sau ca nu tot ce vinde ziarul e si bun din punct de vedere sportiv.

rusine Stelei  •  12 mai 2008, 14:51

rusine Stelei, si de data asta si lui Mitica, dupa ce a vandut prea scump ce a avut, a si pus asemenea conditii. asta e tara in care traim…

Belphegor  •  12 mai 2008, 14:52

Inadminsibil. Dar traim in Romania. Tara unde sov a scapat de ancheta in cazul FNI. Tara unde dragomir si sandu decid campioana an de an. Tara unde un cioban conduce fotbalul romanesc. Tara unde dragomir (seful Ligii 1) a avut un canal de sport ce detinea drepturile Ligii 1. Tara unde „intervin” clauze intr-un contract dupa ce a fost semnat. Tara unde fotbalul moare incet, dar sigur.
Toate presa (ziare, net, tv, radio) tace la acest grosolan abuz. Probabil ca sov controleaza tot.

alk  •  12 mai 2008, 14:52

Nu-i plinge pe RDS-isti. Au si ei DESTULE bube in cap. Incepind cu monopolurile din sectoarele Capitalei pina la bataia de joc fata de abonati.
Cit despre Antena, nu e frumos sa ne bage pe git fufa aia de Patruleasa nici sa faca din jucatorii cluburilor niste maimute bune de pozat cu Arcul de Triumf in spate.
Fotbal bun sa avem si scandaluri mai putine, ca in rest ne descurcam.

Becali  •  12 mai 2008, 14:52

BINE VA FACE. din pctul de vedere al microbistului de rand e rau pt noi ca a castigat rcs-antena1. O sa fie multe meciuri pt care trebuie sa platesti sa le vezi. Daca castiga vantu era telesportul si realitatea + realitatea sport unde difuzau meciurile.
Voi o sa le bagati in pay per view. O sa imi ziceti ca da domne asa e si in strainatate, insa asta nu e un raspuns bun! De ce luam doar exemplele negative din strainatate? De ce luam doar exemplele unde e de plata!!! cand e de dat, nimic nu e ca in strainatate :))

asi  •  12 mai 2008, 14:54

Si televiziunea are regulile ei..si nu cred ca se poate baga Mitica

ddd  •  12 mai 2008, 14:56

cataline e exact ce semanati…voi credeti din an in an ca dragomir e un alt om…voi dati titluri de genul MIZERABILII, si pe urma reveniti la un ton normal, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, voi acceptati ca gigi becali sa vorbeasca despre maghiari..incitand la ura..si acceptat de liga si FRF….fara sa se intample nimic..ba mai mult, presedintele ligii ajunge sa zica ca el stie cine a vrut sa dea teapa lu steaua..cu referire clara la CFR ( una din echipele ale carui interese le reprezinta!!!!)..voi nu sunteti categorici in a cere retrogradarea doar pentru ca cei mai multi cititori sunt stelistii…voi nu vedeti ca sandu si dragomir se antepronunta asa cum au interesul in diferite cazuri ( adu-ti aminte la cehalul-dinamo, ca nu era decat dovada vizuala, si cu toate asta dragomir si sand au fost categoric!!)…si atunci va mai mira ca se comporta asa cu chestii mult mai delicate..gen contracte tv..n ar trebui sa te mire cataline

MARIO  •  12 mai 2008, 14:58

Voi ziaristii asa cum ati ajutat la caderea lui piti de ce nu faceti mici anchete care sa scoata la iveala neregulile lui dragomir AJUTATI DNA-UL vorbiti si cu cel care-l contesta iacob spre ex ,ajutati-l pe ionut lupescu in lupta cu mitica sau va puteti alia cu alta publicatie care sa dezvaluie matrapazlacurile lui mitica DACA VOI VRETI SE POATE NIMIC NU E IMPOSIBIL AMERICA E GATA SA AIVA PRESEDINTE NEGRU SI LIGA NOASTRA TOT CU PRESDINTE ALB MURDAR CORUPT

comunistul  •  12 mai 2008, 15:02

Excelenta lovitura! daca aveti boi la contractare. O simpla clauza de neconcurenta si nu puteati sa fiti loviti asa! Intarata-i drace iar tiganul Voiculescu sa ma angajeze pe mine sa-i arat cum se face un contract!

Beniamin  •  12 mai 2008, 15:03

Este doar inceputul unui sir de sicane care va duce la rezilierea contractului dupa primul an.
Contractul va fi preluat de RTV.
Vom trai si vom vedea.
Multi suckeri isi dau cu parerea pe bloguri, dar cand e vorba sa ia cu adevarat atitudine, se fac ca ploua. Se stiu ei foarte bine.

pmhail  •  12 mai 2008, 15:05

Domnule Tolontan, ca mitica dragomir este un „as” in inginerii stie toata tara asta, dar de aici si pana la un „contract in genunchi” e cale lunga. Cand au cumparat caietul de sarcini pentru licitatie au avut si contractul, ca parte integranta a caietului de sarcini, contract care trebuia sa si-l asume asa cum este, sau sa il conteste inaintea licitatiei; dar si-au spus onor domnii de la A1+RCS, las’ ca negociem noi dupa aia, si daca nu ne punem tunurile pe Liga si pe mitica.
Au stiut ce cumpara, si daca au acceptat sa plateasca atatia bani, inseamna ca nu trebuie sa le plangem noi de mila.

ba(la)nel  •  12 mai 2008, 15:06

asa ne trebuie tuturor, nu numai antenei1&rcs…tuturor romanilor, ptr ca e si parlamentar…si cine e parlamentar????? unul care a furat ca-n codru si a mers mana-n mana cu securitatea si militia…

si, cand il vad la fanatik show pe libisidinosul ala de ivanovici ca face temenele in fata lui dragomir, mi se face scarba…

ivanovici este imaginea talk-show-urilor din romania…uitati-va la el…gras, unsuros, gura mare si stridenta, agramat…

horia, smechere, mai invita-l inca o data pe dragomir, ca sa vedem cum il ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat), de dragul rating-ului…

ficu_micu  •  12 mai 2008, 15:07

eu cred ca daca a1+rcs nu castiga mai mult decat investesc,n-au nici un moti de a merge mai departe!! dar daca ei nu se lasa, inseamna ca totusi, oricat de nedrept ar fi contractul sau dragomir insusi, ei tot au de catigat…at…ma intreb…de ce sa i plang pe ei?

franco ar -roman din arad  •  12 mai 2008, 15:08

ca si gigi asa e si dragomir…i-ati cerat si acuma va calca in picioare… ia zi tolo oare nu are deptate paskani cand zice de voi ziaristii cu referire la gigi si adaug eu si mitica-„puscarie”…ia citeste tolo mai jos declaratia lui paszkani (desi mai devreme in art cu paszkani puneai in gura lui tot felul de vorbe neadevarate)… ia cezi mai jos…
„Acest personaj, aşa cum este el, nu vreau să folosesc epitete, este creaţia presei. Unii dintre voi sînt masochişti. Vă place ca unul care are mai puţine clase decît voi, ca să nu spun altceva, să spele pe jos cu colegii voştri. Mi se pare mitocănesc cum li se adresează unuor colegi de-ai voştri. În ciuda acetui fapt, colegii voştri bucureşteni îl iubesc şi îl promovează tot timpul. Eu mă uit în primul rînd care e calitatea acelui om şi reacţionez sau nu. Acest domn nu face parte din categoria celor cărora să le răspund. Ce spune Gigi nu mă deranjează”, a spus Paszkany.

andrei  •  12 mai 2008, 15:10

nu stiu ce sa zic daca lucrurile ar sta precum le expui tu din punctul meu de vedere rcs nu este obligat sa faca reclama realitatii tv daca acest lucru nu era clar stipulat in contractul semnat de ei… nu cred k este legal sa introudci clauze intr-un contract dupa ce acesta a fost semnat…

marius din iasi  •  12 mai 2008, 15:12

de ce a acceptat A1 un asemenea contract cu asemenea clauze?

KnJ  •  12 mai 2008, 15:14

@offtopic-Sandokan amiba incaltata ce esti.Te rugam frumos sa dispari tu si tot neamul tau.
@ontopic-este trist ce se intampla dar stiti se zice ca dinozaurii au disparut acum 65 mil. de ani,dar se pare ca unii mai rezista si in ziua de azi.E greu sa dobori astfel de dinozauri comunisti.Pacat de fotbal.

daniel T  •  12 mai 2008, 15:14

Tolontane tu lucrezi la concurenta (gsp-antena1) deci ai toate motivele sa zici de rau. De ce te-as crede? Esti subiectiv si influentat de conjunctura. Ca sa nu zic rauvoitor!

Lute  •  12 mai 2008, 15:15

„:-) Să vedeţi ce va urma: meciuri puse la aceeaşi ore (…)”

Lipseste „L”-ul.

Se spune (si scrie) „ACELEASI ore”

suporter  •  12 mai 2008, 15:15

D-le Tolontan s-a pus la cale retrogradarea Buzaului si ceahlaul mai ramane un an in prima liga. Este inadmisibil ce fac mafiotii astia de la federatie impreuna cu nenorocitul de stefan. O sa vedeti ce anunt se va da cat mai curand posibil.

andrei  •  12 mai 2008, 15:15

aaaa btw asta imi aduce aminte de o chestie „similara” … acum vreo 4 ani in fata la pizza hut din romana pe stalpii de iluminat erau panouri cu KFC :))

asi  •  12 mai 2008, 15:15

Nu va renunta A1- RCS la contract !
..ce sa zic numai pot ei ..de realitatea si de spotul lor..isi baga si Antena inainte si dupa difuzarea spotului realitatii reclama lor..deci unde va fi efectul pe care-l doresc penibilii lui Vantu?
Si apropo.. a nu se face reclama negativa nu e specificata in contract..
Daca au dat A1-Rcs atatia bani inseamna ca stiu ei de ce..nu ca sa iasa in pierdere in niciun caz !!!

Cookie  •  12 mai 2008, 15:16

mie nu Mitica mi se pare ultimul rahat la treaba asta ci ala, Vintu!
Lu Mitica ce sa-i ceri, sa dea cu picioru la 7 mil plus ce-o mai fi bagat in buzunar?!! e greu!

dar Vantu cu ekipa lui de kko putea sa faca o treaba mai desteapta daca ii permitea orgoliul lui si creierul ekipei!

in nici un marketing din lumea civilizata nu vezi asa contract, inkeiat si pe 5 ani! Adica sa fie ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) maxim, sa-i imputa pe toti.

In lumea afacerilor destepte exista mai mult respect pt bani, indiferent cit de usor au fost facuti (furati)!

cavasachi  •  12 mai 2008, 15:17

zici bine ce zici aici si daca informatziile tale sunt corecte si verificate…am inteles, ti-ai luat masura de precautie impotriva banueililor de partizan firesc al trustului antena crezand de cuviinta ca este cinstit sa precizezi ca acest articol a fost intarziat si ca acelasi articol ar fi fost lansat mult mai repede in cazul altor parteneri umiliti ai LPF-ului….si TOTUSI noi cititorii nu avem aceasta garantie. singura noastra sursa de adevar sunt cuvintele tale…cu orice fel de masura pe care ti-ai fi luat-o credibilitatea de fapt obiectivitatea sufera mult….IN FINE, contractul incheiat de antena si lpf este unul oneros, se vand drepturi tv contra cost
( avantaj in conturile lpf si mai departe spre cluburi dar si avantaj audiente antena si de ce nu avantaj din revanzare sau cesionare a celorlalte optiuni)…tocmai de aceea caracterul „oneros” al contractului trebuie sustinut si apreciat de fiecare parte a contractului si mai departe valorificat in vederea indeplinirii scopului de la data contractarii…e un camp de lupta negocierea unui astfel de contract…si sa-ti acuzi adversarul de lipsa de fair-play cand ambele parti au stat la aceeasi masa si s-au bucurat de aceleasi drepturi pt satisfacerea propriilor interese, pare sa fie mai mult o frustrare subiectiva a autorului… intotdeauna „va castiga” negociatorul mai bun, mai experimentat…si asa cum s-a mai spus grosolania si umilinta lpf e rodul „muncii” juristilor vostri…cat despre contractul lpf cu realitatea aici e dubios intrucat nu s-a organizat nico licitatie, DAR probabil un contract solid intre antena si lpf nu ar fi permis o asemenea fisura de proportii uriase (reamintesc nu mai putin de 6 spoturi de publicitate pt realitatea pe meci!!!!uauuuu!!!)…sau poate ar fi trebuit sa va ganditi imediat dupa incheierea primului contract, plecand de la premiza afirmata ca stiati de prietenia sov dragomir sau dragomir telesport si de „confuzia si insatisfactia” celui dintai, la necesitatea semnarii si celui de-al doilea contract plusand un milion si castigand o satisfactie in plus: liga 1 antena&rcs…dar…cred in continuare ca a fost incompetentza de vina si nu prietenia stiuta dintre 2 oameni. aveati aceleasi arme de lupta in fond si la urma urmei.

joeburchinezu  •  12 mai 2008, 15:17

Pentru sponsorizare nu trebuia licitatie . Prin suma mare de sponsorizare probabil a devenit cel mai important sponsor al ligii . In acest context probabil este corect sa aiba niste spoturi sau mesaje speciale in timpul meciurilor . Asa a fost si cu Bergenbier , cu burger, cu timisoreana si cu firma aceea de materiale de constructii . Din pacate realitatea nu e o firma de bere ci o televiziune concurenta, care a pierdut licitatia drepturilor de televiziune in fata antenelor si a rcsrds . Liga si-a mai luat niste bani in plus care gestionati cu buna credinta pot ajuta cluburile . Cred ca din punct de vedere contractual, legal , nu e nimic incorect . Doar daca antena si rcs au stabilit in contractul drepturilor de televizare clauze care sa prevada si sa preintampine asemenea situatii ciudate in care o televiziune sa fie obligata sa faca reclama altei televiziuni . Exista clauze in contractul antenei si rcs de care sa se poata agata juristii ? Cat despre aspectul moral ce sa mai vorbim ! Cine a auzit de marala in afaceri ?! Un mare miliardar american , Vanderbilt , spunea prin anii 1920,1930 unei firme care nu procedase corect intr-un contract dintre ei si prin asta ii adusesera mari prejudicii , ca decat sa isi piarda anii prin justitie ca sa-si demonstreze dreptatea o sa-i duca in faliment si o sa-i desfiinteze , ca asta se va rezolva mai repede !

albsinegru  •  12 mai 2008, 15:21

O fi trist saracu’ Mitica. A luat spaga in avans si acum nu-i iese. O fi la fel ca si cu diferenta de bani scosi de jiji din banca si cei ajunsi la Cluj 🙂

marius din iasi  •  12 mai 2008, 15:23

@cavasachi
Foarte bine scris.

vic  •  12 mai 2008, 15:26

Rau a ajuns Realitatea daca a ajuns sa-si cumpere spatiul de publicitate pe alte statii tv sa cerseasca MILA..inseamna ca ceva nu e regula cu trustul ala !!!

oricum..vor gasi Rcs -Antena 1 ceva chichite..sa ii ocoleasca pe ratatii aia!!!

Dan-Canada  •  12 mai 2008, 15:26

Mama,mama cata incultura in tara asta.Unii citesc dar citesc degeaba.Ca sa ii ti aparare
lui Dragomir(el si Sandu singuri comunisti ramasi in posturi de dupa revolutie) trebuie sa fi tare ,,inteligent”.
E clar ca la ,,Mitica” cineva ia inchis ,,robinetul de magarii” iar acuma planul lui ia fost dat peste cap si nu mai are
,,verzisori” asa cum obijnuia la sfarsit de
licitatie.Sa moara in Jilava impreuna cu Becalia si Vantu,sa-i vedem acolo si dupa aia
o sa apara si soarele in Romania daca rand pe rand scapam de indivizi ca acestia.

pretext  •  12 mai 2008, 15:26

asa si? acum vreti sa va plangem de mila?

Bogdan P  •  12 mai 2008, 15:27

De ce este Cataline bataie de joc? De licitatie nu este nevoie deoarece Liga este societate privata. Este o tampenie fara margini sa dai peste 100 de milioane pe un astfel de fotbal si un astfel de campionat. Urmatoarea lovitura cred ca va fi retragerea Rcs-ului din afacere.

catau  •  12 mai 2008, 15:29

Atata timp cat legile/regulamentele se aplica dupa interesul de moment al celor care au decizia, asta e.
In cazul fotbalului, atat Sandu, cat si Dragomir au fost alesi – au sustinerea cluburilor. Cei mai nemultumiti de mafie ar trebui sa-i dea jos, nicidecum sa-i valideze prin vot de fiecare data, cu o placere vecina cu masochismul.
Revenind la parteneriatul Ligii I cu postul de televiziune Realitatea, exista problema legalitatii (atribuirea fara licitatie). Dar, dupa cata smecherie exista la Dragomir – i-a cam tras-o trustului Intact.
Sincer, ma indoiesc de faptul ca nu se poate gasi o formula „magica” de minimalizare a sintagmei <> prin diverse jocuri de cuvinte – ca oricum romanul are imaginatie bogata.
Din punctul meu de vedere, aceasta asociere trebuia interzisa prin contract si e greseala celor care au negociat drepturile de televizare. Oricum, asa ceva nu am mai auzit in viata mea si cred ca doar in Romania este posibil.

ozzy  •  12 mai 2008, 15:29

Si atunci, de ce Cataline ,,il iubeste” atat patronii si presedintii de club pe Corleone ?!
Doar pentru ca este Capo di tutti capi ?!
Dragomir Mitica, Sandu Mircica, Lupescu Giovanut, Vantu (prin buzunare FNI) Sorinel hotarasc ce, cand, unde si in ce conditii mai putem vedea un meci de fotbal, indiferent ca este al nationalei, al unei echipe de club romanesti sau un meci international oarecare (CL, UEFA etc)!!!!
Catre ce ne indreptam, Cataline ?!
Oare DNA o sti ?!

cavasachi  •  12 mai 2008, 15:30

Pt. „marius din iasi”
Merci, am terminat dreptul in Iasi:D:D:D. buna facultate. o recomand

daniel  •  12 mai 2008, 15:35

e foarte corect.pt sponzorizare nu e nevoie de licitatie.realitatea nu e concurenta lui a1.de ce sa nu recunoastem ca aici au facut o miscare extrem de inteligent si oricare televiziune de nisa si-ar fi dorit ideea asta

Matrice  •  12 mai 2008, 15:38

In afaceri nu exista scrupule.Cine crede ca o afacere se poate baza pe cuvantul dat, ori este lipsit de experienta, ori e dus cu pluta.
Din pacate pentru voi, ati cam furat-o si v-a picat destul de greu.
Nu conteaza motivul pentru care a facut Dragomir acest lucru, ideea e ca trebuia sa aveti grija sa nu se poata intampla.
Din pacate, banii v-au orbit mintile, la fel ca si lui Becali.

test  •  12 mai 2008, 15:39

gresesti cataline,
1. esti putin subiectiv..:)
2. un contract contine paragraful: „prezenta intelegere reprezinta acordul ambelor parti fata de cele de mai sus si este semnat in x exemplare” sau altfel formulat. a obligat cineva a1 sa semneze? puteau sa renunte. nu e pro_st cine cere ci ala care da. a1 si rcs nu au dat banii de pomana..au facut niste calcule si ce-au zis? fratilor ne scoatem banii hai sa il luam… sincer nu ii vad rostul acestui articol. ca lpf si-a mai tras niste bani si de la irealitatea bravo lor…al dreaq dom mitica eu ceream 200 in locul lui, care da da care nu sta la coada.

dante  •  12 mai 2008, 15:40

Intr-adevar o treaba de tot rahatul. Numai o minte golaneasca precum a lui Mitica putea inventa fara remuscari asa ceva. Cluburile n-ar trebui sa accepte o asemenea magarie pentru cateva zeci de mii de euro in plus (atata timp cat fiecare castiga peste un milion din parteneriatul cu RCS-Antena1).
Cred ca Vantu, in stiulu-i caracteristic va ceda acest contract RCS-Antena1 in schimbul a catorva milioane profit. Doar e Vantu.

fostul  •  12 mai 2008, 15:40

Catalin

Nu e prost cine cere, e prost cine da.

INADMISIBIL pentru INTACT ca o asa suma sa fie platita fara ca termenii contractului sa fie cunoscuti total. Daca INTACT venea cu avocati seriosi putea pune clauza ca de exemplu sa nu fie obligata sa faca reclama concurentei.

Poate nu o cunosti indeajuns pe doamna Voiculescu, cea care detine trustul si care si-a dat OKul pentru aceast contract. Mi-a fost decrisa de o persoana care o vede zi de zi, apropiata atat mie cat si ei, ca „un pic prostutza”. Ce zici , o mai lauzi acum in articole? 🙂

teo  •  12 mai 2008, 15:47

contractul e contract. ca a1 a semnat ca popa e problema lor. prea usor a1+rcs au acceptat clauzele contractuale. domnia si prostia se platesc. scump.

eu  •  12 mai 2008, 15:48

de ce ar fi nevoie de licitatie pentru un contract de sponsorizare? d-le tolontan, cred ca te afli in eroare.

Vlad Mihai Amariei  •  12 mai 2008, 15:49

Marea campioana CFR Cluj joaca maine, de la ora 17, un meci amical, la Targu Mures, cu divizionara din Liga a III-a, Transil (viitor avorton ASA).
Meciul este un bun prilej de campanie electorala pentru primarul PD-L Florea, coleg de partid cu patronul clujenilor, Paszkany Arpad.
Considerati ca este un bun subiect mediatic implicarea echipei campioane in campania electorala? (pentru ca nu vad motivul pentru care, obositi dupa un sezon greu, fotbalistii CFR-ului tin sa infrunte o echipa din esalonul al treilea. Sau n-or fi destul de extenuati…)
P.S. Probabil ca nu va va interesa, dar am tinut mortis sa atrag atentia blogger-ilor asupra „caracterului acestei echipe de ardeleni cinstiti”.

CoToy  •  12 mai 2008, 15:50

haha ce bn imi pare k a luat realitatea si nu televiziunea aia comunista d antena 1 tolontane ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

sandokan vasile  •  12 mai 2008, 15:52

KnJ,cu ce-am deranjat?

Ca-i un articol scris la comanda?

Sau ca te-a crescut motanu’ la o titza?

De ce mi-ati scos postarea?

Comentează