Liga Profesionistă de Umilinţe

Nici un mister. Doar o bătaie de joc.

luni, 12 mai 2008, 2:33

Nici un mister. Doar o bătaie de joc.

Secretul s-a risipit repede, imediat după licitaţia drepturilor TV. Pe faţa lui Dragomir s-a citit confuzia şi insatisfacţia. Nu cîştigase cine trebuie. Telesport, firma cu care el a avut legături strînse, fusese cumpărată degeaba de Sorin Ovidiu Vântu. Şeful Ligii rămăsese dator.

Au început şicanele la adresa A1 – RCS. Mitică i-a dat afară din sediul Ligii pe cei trimişi la negocierea contractului. Reprezentantul firmei de cablu, o companie cu o valoare estimată la peste 1,5 miliarde de euro şi care operează într-o piaţă la fel de dură, dar nu încremenită în şmecherie, a simţit că face implozie. Era să-l ia pe guler de Dragomir în biroul şefului LPF.

Pînă la urmă, A1 – RCS a semnat documentul, „un contract în genunchi” după descrierea triumfătoare a unei surse de la Ligă.

Episodul doi primise undă verde. Dragomir s-a înţeles cu SOV să-i şicaneze pe cei de la A1 şi RCS. Pînă renunţă la contract.

A doua zi după ce consorţiul A1 – RCS a plătit integral primul an de contract, s-a făcut anunţul. Fără licitaţie, Realitatea TV a devenit sponsor al Ligii, pentru 1,2 milioane de euro pe sezon. Şi prezenţă obligatorie în programele concurenţei sale, care a cumpărat meciurile cu 27 de milioane pe sezon. Ca şi cum, o echipă semnează cu Pepsi, aşteaptă plata şi apoi declară că are o înţelegere prin care paharele de Pepsi care se vînd pe stadion sînt obligate să pună pe etichetă şi sigla Coca-Cola.

De 24 de ore, şefii de club se freacă la ochi. Cei iniţiaţi ştiu exact de ce face Dragomir asta. De ce-şi bate joc de un partener. Dar tac. „Tuturor ni se pare că am luat bani mulţi acum pe drepturile TV. Nu cumva ne putem întreba dacă n-am luat bani prea puţini înainte?”, a spus deunăzi dinamovistul Badea. Ba da, de 7 ori mai puţini aţi luat! Dar nu vă întrebaţi prea tare, pentru că-l deranjaţi pe Dragomir. Telesport a fost prietenul lui. Dădea de 7 ori mai puţin bani şi avea condiţii de 7 ori mai bune în contract.
Continuaţi! Nu e nici un mister. Doar o sfidare la adresa unor companii care au vina că au participat la licitaţie, că au dat cei mai mulţi bani şi că se găsesc acum în faţa unui contract ostil şi a unei atitudini duşmănoase a partenerului lor.

În numele propriului interes şi împotriva intereselor cluburilor, Dragomir întinde pînă la rupere o relaţie care nici n-a pornit. Doar s-a plătit 🙂 Să vedeţi ce va urma: meciuri puse la aceeaşi ore, transmisii nesigure, exclusivitate încălcată…

Timp de trei ani, contractul va sta mereu sub şantajul Ligii. Asta dacă televiziunile vor rezista. Surse susţin că există în el o clauză care îi împiedică pe comentatorii meciurilor să critice frontal LPF, pe Dragomir… Clauza îi permite rezilierea imediată a contractului. O porcărie! Şi o eroare din partea celor care au acceptat legătura editorial – comercial.

GSP are, în acest dosar, o situaţie ingrată. E parte a grupului cîştigător dar contractul său fundamental e acela cu publicul. Orice critică la adresa lui Dragomir poate fi citită drept o răzbunare. Din acest motiv, se-va spune-că-nu-sîntem-suficient-de-obiectivi, comentariul a întîrziat nepermis de mult. Dacă TVR, ProTV sau Kanal D ar fi fost supuşi unui astfel de tratament, GSP reacţiona mult mai rapid.

Ca să-şi achite obligaţiile private, Dragomir se comportă ca un duşman ar partenerilor săi şi, implicit, al dezvoltării pe termen lung al cluburilor. Dai o groază de bani şi eşti umilit, iată sloganul brevetat de LPF pentru televiziuni. Poftiţi la următoarea licitaţie!

Comentarii (159)Adaugă comentariu

amarel  •  12 mai 2008, 17:23

DNA-ul ce face in aceste momente????
Ssss, sa nu-l trezim din somn !!!
Pana cand DRAGOMIR si M,SANDU, nu intra in puscarie, nu o sa avem fotbal competitiv !!!!

Petrisor Socol  •  12 mai 2008, 17:24

Sa vedem cat de tare este acum Antena 1, sa vedem daca trustul INTACT se comporta ca unul de anvergura, daca nu, va fi o mare palma pentru Comelia Voiculescu. Cam multe rateuri de la fiica lui dan Voiculescu. cred ca trebuie sa mai invete sa negocieze, meseria de baza a tatalui ei 😉

iov  •  12 mai 2008, 17:25

Sunteti praf, antena1, post cladit pe inconmpetenti si cumetri, de aia ati luat-o in mana, nu aveti profesionisti, sper sa va duceti de rapa, nu va respectiati nici voi obligatiile deontologice parsivilor, sper sa va cumpere jidanii :D.

Alpin  •  12 mai 2008, 17:29

Doamne, ce asociere idioata: ” Liga 1 – Realitatea”!?! Nea Mitica, daca se spune realitatea despre Liga matale ajuneti toti la Jilava!!!

777  •  12 mai 2008, 17:29

Mai fratilor eu n-am nicio treaba cu cine difuzeaza meciurile,in schim sunt dezamagit rau de comentatorii pe care-i avem.Cateodata(si vorbesc serios) imi vine sa inchid sonoru’ cand ii aud.In afara de Gradinescu si cei de la Eurosport…avem catastrofe(mai ales cei de la nat.tv si telesport).

KVS  •  12 mai 2008, 17:34

tolo esti destept asa va trebuie acum veti fii cuminti si aducetii osanale marelui conducator de liga ca nu v-ati intrebat ce face el cu atatia bani m-as bucura mai tare sa nu mai vad picor de ioanitoia si toti barfitorii cu ivanovici in frunte.acum astepatam poezi si lauda multa iubitului conducator.in loc sa mergem inainte ne apropiem de trecut.presa voastra de can -can trebuia oprita si ma bucur ca iar va traso nea mitica

vali  •  12 mai 2008, 17:47

Petrisor, baiatule ( tu care te crezi probabil analist media ..tu fiind defapt inca la pubertate ) ..tu esti dus rau..
***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) ..o fi hormonii de vina ??
Acu ii lauzi ..acu ii critici..tu macar stii pe ce lume traiesti ??

Antena si Rcs difuzeaza meciurile in continuare pt ca pt ei e o afacere

jocker12  •  12 mai 2008, 17:52

in primul rind antena 1 dovedeshte ca are oameni incompetentzi in sectorul juridic. Orice institutzie care se respecta are un serviciu juridic ce se ocupa cu citirea shi/sau rectificarea documentelor pe care le va semna firma respectiva, iar antena 1 e muci. Nu incepetzi sa va plingetzi acum……angajatzi avocatzi adevaratzi care sa ishi faca meseria.
in al doilea rind contractul trebuie atacat in instantza…..acum e tardiv sa te plingi pentru ca plinsul nu rezolva nimic niciodata……iar la avocatzi shi apoi la judecata…….cred ca instantza poate schimba atitudinea lui Dragomir ale carui zile par sa fie numarate……

Rica si Mitica  •  12 mai 2008, 17:55

Ce naste din militian… Greseala a fost a A1 pentru ca nu a negoiat la sange contractul. Mitica nu avea ce face, trebuia sa negocieze cu castigatoul licitatiei. Pe de alta parte chestia asta seamana cu Liga 1 Burger. Cei de la European Drinks nu prea s-au ales cu mare lucru. Doar cei de la National TV foloseau denumirea asta. Nu poti obliga un tert sa respecte contractul dintre doua parti. Si ai terminat dreptul, Tolo…
***(spam publicitar)

fans  •  12 mai 2008, 18:02

ce-ai frate cu Petrisor?:)e dreptu lui la opinie:)

Motan  •  12 mai 2008, 18:03

Ma intreb daca nu cumva Antena1 poate apela la Oficiul Concurentei, avand in vedere faptul ca obligatiile fata de Realitatea TV (trust concurent) au la baza un contract incheiat de acesta din urma cu LPF fara organizarea unei licitatii (spre deosebire de contractul Antenei 1 semnat in urma castigarii unei licitatii).
Daca este vreun jurist prin preajma, poate-mi ofera un raspuns competent la dilema mea.

amd  •  12 mai 2008, 18:08

mda, superb, cred ca ungurii sunt de vina

CL  •  12 mai 2008, 18:08

Mi se rupe mie de tzepele pe care vi le trage Dragomir. Voi insiva (astia de la Intact) sunteti niste tzepe, asa ca nu ne mai luati pe noi de martori in balaceala voastra. S-au inventat instantele, avocatii, DNA-u’, Consiliul Concurentei, etc., etc.
Acu’ 14-15 ani, cand s-au tinut primele alegeri la Liga, iar voi erati toata gasca-n par la Sportul Romanesc si-l aveati patron pe Dragomir, nu stiati cum sa-l scoateti cel mai frumos, cel mai destept, cel mai mare conducator de osti din fotbalul romanesc, desi ce stiti acum despre el stiati si atunci. Acum plangeti de mila lu’ Tata Felix, vai ce contract naspa a semnat, vai cum isi bate joc Dragomir de partenerii media, cum isi rezolva el interesele pe spatele cluburilor, de parca tu cu miorlaiala asta de articol nu cauti sa faci acelasi lucru.
Ne lasi…

alin  •  12 mai 2008, 18:12

dupa ce a inchis gura suporterilor cu legea aia „anti-violenta”, acum ii arde si pe ziaristii care l-au sustinut atat!!! bravo mitica… daca au fost prosti si te-au sustinut (cu toate ca stiau ce mafiot esti) acu` arde-i!!!

p.s.: mitica la puscarie!!!

arras  •  12 mai 2008, 18:12

CL:BRAAAAAVOOOOO!!!!!!APLAUZE IN PICIOARE SI LA SCENA DESCHISA!!!in SFIRSIT A zis-o unu PE FATA!!BRAVO!!!

gingie  •  12 mai 2008, 18:14

***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat),intitulat Dragomir si-a umflat buzunarele din aceste contracte,precum se umfla o capusha de sangele supt de la victima.Oare nu se gaseste nimeni sa-i curme „suferinta”?:(
Din cauza unor elefanti ai comunismului,cum este acest Paturica al fotbalului romanesc,nu progresam semnificativ in domeniul acesta,pe plan international.Degeaba ne zbatem in mizeria noastra,intitulata Liga 1 precum si celelalte divizii inferioare,pastorite din cate stiu eu de FRF,condusa cu „mana de fier” de un alt individ de cel putin aceeasi speta,va spun ca nu vom progresa niciodata,sa ajung4em sa jucam semifinale de CL(Cupa UEFA nu exista practic decat simbolic,grosul banilor este in CL).
Pai cum poate sa fie un bun manager un om care a fost „cizelat” zeci de ani de un regim cu o alta doctrina decat cea liberal-democrata?M?

zz  •  12 mai 2008, 18:19

cica NU exista SMECHERII intre cablisti pe seama consumatorilor :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Petrisor Socol  •  12 mai 2008, 18:20

@vali

Observ ca mai tot timpul ma urmaresti. Stai mah boule linistit ca nu ma dau analist media.

Ovidiu Grigore  •  12 mai 2008, 18:21

d c nu ai spus asta tolontan si cand ai intrat in direct la realitatea tv aseara? ti-e frica de sov?

QFWFQ  •  12 mai 2008, 18:25

Draga Tolontane, cu niste ani in urma, Volkswagen a platit mai multe miliarde de euro grupului britanic Rolls-Royce pentru preluarea diviziei lor de automobile. Britanicii erau deja amariti, se vorbea cu ironie despre noua masina Rolls-Wagen,…, cind Volkswagen a avut o surpriza teribila: cu citeva saptamini inainte, grupul RR vinduse catre BMW denumirea de Rolls-Royce pentru doar citeva zeci de milioane de euro. Consecinta este ca VW a platit trenuri de bani ca sa fabrice Bentley – si nu are voie sa scoata nici o masina sub numele de Rolls-Royce, iar BMW a platit de o suta de ori mai putin ca sa fabrice Rolls-urile pe care le vedem azi. Asa incit se intimpla si la case mai mari, ceea ce inseamna ca grupul din care face parte GSP nu a fost suficient de atent la ce a semnat, la clauzele contractuale. Un avocat bun ar fi interzis prin contract ca sponsorii sa preia meciuri. Declaratia dlui Badea este deplasata, deoarece pretentiile ligii de fotbal la bani pentru televizari sunt strins legate de cantitatea de bani investita in publicitatea TV, cantitate mai mica in urma cu citiva ani. Citeodata ne-am mira cum de au reusit oameni ca dl Badea in afaceri, cind te uiti ce declara. Doar ca stim, au cunoscut pe cine trebuie. Daca stii pe cine trebuie, atunci nu-ti mai trebuie minte.

Adrian  •  12 mai 2008, 18:28

Domnule Tolontan, de obicei sunt de acord cu parerea dumneavoastra pentru a este una de bunsimt sau cel putin logica, de aceasta data insa nu va dau dreptate dintr-un motiv foarte simplu, exista avocati care negociaza un contract, este vina Antenei 1 si a RCS-ului ca s-au inscris intr-un „concurs” fara sa fie atenti la clauze. De fapt, ei erau convinsi ca or sa rezolve cam cum rezolva patronul trustului de obicei orice tip de probleme. Nu discut despre Mitica Dragomir si despre necinstea lui, nu am probe, am doar o parere care seamana cu a dumneavoastra dar daca Mitica a fost „hotoman”, Antena 1 si RCS-ul au fost prosti. A, RCS-ul este o firma de cablu cam de 2 lei, sunt abonat si nu sunt deloc fericit dar nu am alternativa, apropo de cine a castigat drepturile TV. Antena 1 este o televiziune penibila (Antena 3 si mai penibila) asa ca nu le mai plangeti de mila, sunt doar cam prostuti. Nu ati fost obiectiv si asta nu prea e ok cu atat mai mult cu cat va vad toata ziua buna ziua pe la Realitatea TV de parca sunteti angajatul lor.

In alta ordine de idei, Voiculescu este un personaj absolut abject, imi provoaca sila. Sa va aduca aminte ce s-a intamplat la congresul PC? Isi merita soarta, s-au intalnit tusea si junghiul, Mitica si Felix.

Matei  •  12 mai 2008, 18:31

Se zvoneste ca ziarul dvs urmeaza sa fie preluat de Realitatea. Dvs ati ales sa nu comentatati, ceea ce a ridicat si mai multe semne de intrebare.
Sunt curios care va fi reactia ziarului daca aceasta tranzactie se va realiza.

ardealul independent  •  12 mai 2008, 18:35

***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)tonto .mai subiectul este castigarea eventului de catre cfr cluj.tine minte numele acestui oras CLUJ.TU SI TOTI MITICII CARE VA INCONJOARA VETI AVEA COSMARURI cu acest nume.la buna vedere

huofy  •  12 mai 2008, 18:37

ma dore-n spit ce voleuri isi dau in poponeata mitica cu motanu felix,basca pisca junioare:)
bravo voua bai,ca la cite v-a dat mitica mai puteti sa stati pe scaun:)

acri  •  12 mai 2008, 18:37

penibili cei de la Realitatea ! chiar stau rau cu banii si ratingul..de au nevoie de spatiu de publicitate pe un post de mare audienta
nu-i obliga nimeni pe cei din consortiu..sa le zica numele..
Pt un singur meci pe care il va difuza Antena 1 ..restul merg la Rcs oricum..nu vad unde ar fi castigul celor de la Vantu !

osama  •  12 mai 2008, 18:42

bai urasc cenzura de pe site-ul lu motanu felix,adika asta.am scris la o alta stire numele
,,p-a-m-e-l-a a-n-d-e-r-s-o-n”si mi-a aparut
in loc,,O”.bravo bai acu banati silicoanele!pai banati-o si pe patruleasa daca e asa!:)

alexandru petria  •  12 mai 2008, 18:56

Ce spendidă este această ţară, nu?

GI Jane  •  12 mai 2008, 19:06

Tolo,

Ai scris un mega editorial/articol pentru o chestie care e ridicol de simpla.

Toti stim ca Dragomir e un hot si un smecher.
Nu trebuia sa ne zici tu asta.

Ce a facut Dragomir cu acest contract nu e cel mai mare rau facut de el vreodata.

De fapt, din punctul meu de vedere, lui Dragomir nu-i poti reprosa ABSOLUT NIMIC legat de contractul cu Realitatea.

Exista o zicala care se potriveste perfect la aceasta situatie: TURCUL PLATESTE!

In cazul asta „Turcul” e „Antena 1 – RCS”!

Foarte simplu tata!
Nu-ti convine ceva, stii ca Mitica e un super smecher, stii ca vei avea parte de conditii proaste de transimie, NU CUMPERI drepturile tv!

Ei, ei nu numai ca au cumparat drepturile, ba au si dat 102 milioane pe ele si au semnat si un contract „in genunchi” asa cum zici tu.

Tata, daca esti asa de ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat), atunci iti meriti soarta.

Iar editorialul/articolul tau nu ne va convinge ca de fapt Dragomir e de vina.

Nu! Turcul plateste…

Lucius  •  12 mai 2008, 19:09

Cataline, nu stiu de ce, dar simt ca tie iti place Realitatea TV. E un post pro Basescu, ca si tine. Si am vazut asta in articolele tale. Acum, vad ca esti impotriva lor din ratiuni „comerciale” si profesionale. E greu sa te lupti cu ei, fiind de partea lor. De ce nu te muti la ei?

wIz  •  12 mai 2008, 19:10

LA PUSCARIE !! MITICA LA PUSCARIE !!

Ejov  •  12 mai 2008, 19:16

In lumea asta sunt trei categorii de oameni: unguri, tampiti si suporteri! Traiasca noua cooperativa: Paszkani, Iancu, Porumboiu! Sau nici asta nu se vede?

Dragos  •  12 mai 2008, 19:19

Inca o data se anunta cu mare fast „mare articol, mare in gazeta sporturilor de maine” Nu se mai vinde gazeta sporturilor? Sperati sa cumpere Stelistii iar ziarul ca sa mai vindeti si voi? Aaa ? NICIODATA!

Dragos  •  12 mai 2008, 19:19

Inca o data se anunta cu mare fast „mare articol, mare in gazeta sporturilor de maine” Nu se mai vinde gazeta sporturilor? Sperati sa cumpere Stelistii iar ziarul ca sa mai vindeti si voi? Aaa ? NICIODATA…..

Liga I » serban’s blog  •  12 mai 2008, 19:20

[…] detalii […]

cristi  •  12 mai 2008, 19:30

A fost ,este si va fi la fel intotdeauna.. Ce credeti ,ca prin disparitia lu Dragomir sau Sandu ,se va schimba ceva ? Nu domnilor,nu degraba.. Asta atata timp cat nu ne iese din cap aia cu : ” ‘traiti sefu ”
Iata una din marile probleme ale romanului.

Dani  •  12 mai 2008, 19:40

Tolontan -***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

www.iaurtul.blogspot.com  •  12 mai 2008, 19:45

Cate ceva despre iaurtul este un blog specific vietii in romania.Nu vb despre banii unora sau masinile altora ,blogul nostru este unul de sport umoristic,portic etc.metode de relaxare destinatii de excursii stiri bancuri .
Ultima noutate o constituie achizitionarea de Comedy Tv .Puteti urmarii live in special pe Mugur alias Garcea sau Leana si alte seriale cum ar fi mondenii ! va asteptam sa ne vizitati 🙂 !
Cu respect CristyX

Cosmin  •  12 mai 2008, 19:49

E numai vina celor de la RCS si Intact Media ca nu au citit caietul de sarcini si clauzele la care se obliga prin contract. Daca acolo apare ca partenerul Ligii I are dreptul la spoturi publicitare la meciuri, RCS si Antena trebuia sa se asigure ca acel partener: a) sunt chiar ei (si sa fi cumparat acest drept de la Liga) sau, daca nu: b) nu este si NU POATE FI vorba de o firma concurenta.
Daca nu au facut asa, numai ei sunt vinovati, nu Dumitru Dragomir. De ce va smiorcaiti asa? Din punctul nostru de vedere, al microbistilor, ne este perfect egal ca trusturile voastre o iau in mana de la Liga. la fel cum ne-ar fi absolut egal daca pe paharele de Pepsi ar aparea si sigla Coca Cola. Fraierul, peste tot in lumea asta, PLATESTE.

tempu  •  12 mai 2008, 21:08

bine va face, sa moara calu! atita v-ati laudat ca faceti si dregeti, iar transmisiile voastre sunt jenante, de la felul de a filma pina la, mai ales, comentariile celebrului antistelist vochin-sa-mai-vina-o-sticla-de-vin. chiar nu va dati seama ca aceste probleme vi le-ati creat singuri? normal ca se poate intimpla ca in exemplul cu coca cola versus pepsi, dar nu o sa se intimple asta, pentru ca acolo sunt oameni pregatiti, care stiu sa prevada asa ceva. guess what – voi nu aveti asemenea oameni pregatiti, aveti niste diletanti care, de emotie ca ar putea lua fata protv-ului, si-au udat pantalonii si nu au mai fost atenti la detalii.
e o lume rea, intradevar, dar d-aia se platesc salariile – pentru a exista oameni care s-o faca mai buna – in cazul vostru, sa faca cum trebuie contractul ala.
vai steaua voasta!

tempu  •  12 mai 2008, 21:13

si inca ceva – nu mai plinge, tolontane, si nu te mai victimiza, ca liga va face si pe o parte si pe cealalta, ca e penibil. nu v-a fortat nimeni sa semnati. asta e! cind vrei sa fii smecher si te duci la 5 stele trebuie sa stii si sa dai drumul la apa, ca altfel mori de sete.

Romeo Schifirnet  •  12 mai 2008, 21:47

Romeo Schifirnet  •  12 mai 2008, 21:47

Romeo Schifirnet  •  12 mai 2008, 21:47

Romeo Schifirnet  •  12 mai 2008, 21:49

Good.

Romeo Schifirnet  •  12 mai 2008, 21:49

Good.

Romeo Schifirnet  •  12 mai 2008, 21:49

Good.

Mihai  •  12 mai 2008, 22:13

Catalin,

A1 si rcs sunt de vina pt ca nu au avut avocati competenti. E clar ca lumina zilei. La Mitica te astepti sa faca orice pt…a face bani. Nu conteaza ca e Realitatea. Putea sa fie…Taraf Tv! Sau conteaza? Chiar! Daca era Pro TV in locul Realitatea TV! „Stimati telespectatori, urmarim la Antena 1 meciul Rapid – FC Brasov din Liga 1 PRO TV!” 🙂

blowfish  •  13 mai 2008, 0:02

este o simpla „reclama” au fost foarte sireti SOV si Dragomir, afaceri cu surse multiple de venituri.

polo  •  13 mai 2008, 0:32

… si ma doare-n cot ca o sa se pronunte „Realitatea TV” pe Antena 1… toti care au un televizor in casa au auzit de postul de televiziune subordonat Cotrocenilor asa ca reclama nu mai are nicio valoare…

andrei  •  13 mai 2008, 0:47

hai mai Tolo, nu ne mai da lectii de moralitate ca si ziarul tau da dovada de o lipsa crasa de deontologie profesionala cand vine vorba de modul in care o prezinta pe Steaua relativ la modul in care o face cu CFR-ul. stii si tu foarte bine la ce ma refer – ar trebui sa te uiti peste ziarul vostru concurent si sa-l iei ca exemplu.

ai dreptate ca Dragomir v-a tras o teapa, dar sincer chiar imi pare bine din motivul enuntat mai sus. atunci cand tu o sa dai dovada de corectitudine, atunci sa o ceri si altora. pana atunci rezuma-te la a scrie scorul la meci.

Comentează