Imnul de neuitat

Am folosit orice mijloace pentru a rămîne în cărţile Euro. Nici un reproş!

luni, 9 iunie 2008, 9:38

Am folosit orice mijloace pentru a rămîne în cărţile Euro. Nici un reproş!

1. După ce s-au disputat trei grupe din patru, sîntem singura echipă care n-a pierdut în faţa favoritei. E adevărat că am oferit cel mai urît meci, dar „asta e treaba Franţei, care şi-a pierdut stilul în faţa românilor, presupunînd că l-a avut”, după cum a comentat, cu maliţie, comentatorul BBC.

2. Dacă am cotizat la un joc cinic, măcar am muncit nebuneşte. Cu 12,2 kilometri alergaţi, Bănel Nicoliţă a devenit fotbalistul cel mai harnic al acestui Campionat European.

3. Să ai, în Elveţia, mai mulţi suporteri decît Franţa vorbeşte despre schimbările profunde care au loc în viaţa românilor. Ne putem permite să ne însoţim echipa sau ea îşi permite să vină după noi, acolo unde muncim.

4. Am asistat la unul dintre cele mai emoţionante momente din istoria modernă a echipei naţionale. După ce, acum 10 ani, Hagi fonda o eră punîndu-şi mîna la inimă, aseară, Chivu a transformat ritualul imnului într-o simfonie de emoţii. Echipa a intonat sever şi total melodia, punctînd fiecare vers, cu o determinare de haka neozeelandeză. A fost anunţul că am învăţat imnul şi am uitat să pierdem.

Comentarii (374)Adaugă comentariu

Constantin Vamanu  •  10 iunie 2008, 7:22

Foarte multi dintre noi nu inteleg ca Romania nu reprezinta nimic in Europa si,cu atat mai putin, in lume.Dar,daca toti am munci incrancenat,asa cum a muncit nationala de fotbal a Romaniei ieri,cu siguranta am reprezenta ceva.Asa ca:Bravo Romania,bravo Piturca!

raijin  •  10 iunie 2008, 7:23

Olanda a demonstrat ca stie sa joace.Nu mai seamana cu Olanda din preliminarii.Parerea mea este ca am jucat cu Franta ca in prima repriza cu Muntenegru.In meciul cu Italia ne trebuie o echipa ca in a doua repriza cu Muntenegru!Ne trebuie mai mult tupeu(vezi OLANDA!)Piti trebuie sa faca schimbari, pentru ca nu avem atac,iar Italia nu o sa ne ierte,au nevoie sa-si spele rusinea si onoarea de campioana mondiala!In rest HAI ROMANIA!

Gabi Koreanu  •  10 iunie 2008, 7:30

anti-antifotbal
1. comparatia o poti face intre makelele si radoi, daca te coafeaza. Amandoi au acoperit f bine mijlocul, cu diferenta ca Makelele a facut un fault criminal in prima repriza, pe care arbitrul l-a trecut cu vederea.
2. nu ne putem compara cu grecia decat prin prisma statutului de outsider
3. daca aseara ar fi jucat Zidane, Henry si Viera i-am fi batut. Ce treaba are s..a cu prefectura? Ce a pus careva prblema, ca daca ar fi jucat Hagi? N-o sa spui ca Italia a fost campioana mondiala cu Cannavaro, iar fara el sunt doar o echipa de pluton?
6. romania juca cu 7-8 fundasi si pe vremea lui Iordanescu, insa atunci atacam si cu aparatorii
8. e adevarat ca trebuie sa risti, insa marile echipe nu o fac niciodata de la primul meci, iar meciul de aseara Olanda – Italia a dovedit-o. Sa te complaci in euforia de acum 2 ani si sa lasi culoarele alea in aparare, nu trebuie sa fii mare expert in fotbal sa intelegi ca numai un antrenor de 2 bani poate juca in halul ala.

Gabi Koreanu  •  10 iunie 2008, 7:32

Florin
pana una-alta Olanda e cap de serie, nu Italia. Cam ciudat, recunosc, insa asta e realitatea

ioan plischi  •  10 iunie 2008, 7:35

aceasta este grupa mortii, deci… cu doua foste mari echipe – aflate acum pe catafalc -, cu una care incearca sa iasa din coma dormind cu cutitul intre dinti (dinti un pic tociti din cauza de comunicat FIFA) si cu lalele-lalele, care vor da probabil un pic de viata acestui cvartet inca amortit. daca nici acel 1-0 la suturi pe poarta nu ne spune nimic, ce zic eu suturi, mingea aia se ducea plingind spre lobont, inseamna ca privim micul ecran – cei de-acasa, fireste – si nu vedem nimic. dar nimic.

Irina Maxim  •  10 iunie 2008, 7:37

N-am jucat noi extraordinar, dar macar am cantat frumos.

Mryan  •  10 iunie 2008, 7:49

De foarte multa vreme nu am mai fost asa emotionat la cintarea imnului.Traiesc in America de vreo 12 ani si imi lipseste fotbalul mai mult ca orice.Am fost cel mai infocat patriot roman, plingeam (ca aseara) la imn….insa sa fim realisti, a fost unul dintre cele mai urite (proaste)ale echipei nationale din ultimii 10 ani . Nu am vazut atitea pase gresite ca la noi in toate celelalte meciuri adunate la un loc !!! ANTIFOTBAL !!! Rusine !!! Cocis…..un mesaj pentru tine : Mc Donald’s -ul de la mine din cartier angajeaza…..esti paralel cu fotbalul.De fapt toata Romania si in general mentalitatea noastra de invingatori se rezuma la gestul lui Contra de la cartonasul galben …..ce cioban balcanic, ce gest patetic de looser. Daca jucati asa si cu Italia, il puteti trimite pe Iovan la coada la bilete la aeroport de pe acum, caci italienii ne dau cel putin 4 goluri iar olandezii ne jupoaie de vii.Pacat !! ! Aveti o sansa unica , nu va bateti joc de ea si de sperantele noastre!!

coco  •  10 iunie 2008, 7:53

asa putem deveni un simbol in lume cand toti romanii vor fi in stare sa invete imnul tarii.afost o lectie data de ehipa nationala prin intonarea imnului

ioan plischi  •  10 iunie 2008, 7:54

perfect adevarat, pot fi trimisi si la eurovision. cit despre franta si italia, de ce se zbat unii sefi sa mai adauge autohtoni in echipele de club? in peninsula nu a mai aparut nimic demn de semnalat cam de la pirlo incoace. francezilor li se mai nazare cite-un brazdat, insa la pretentiile lor de natiune trufasa este cam putin.

mosh Califar  •  10 iunie 2008, 8:02

Daca ar fi avut in spate o peluza galbena ca aseara , Hagi era acum campion mondial. Un moment unic: prima oara cand ai nostrii domina un stadion din afara tarii. Bravo.
Despre meci, doar 2 cuvinte: atat putem.

detzu  •  10 iunie 2008, 8:04

Ce tot criticatzi Romania ? A incercat si in atac , la fel ca frantza . De ce nu i-am prins pe contraatac ? ca erau tot timpul dublu ca numar decat atacantii nostri ? Or jucat bine ai nostrii in conditile date. E clar ca la 1:1 cam 8 de la ei isi bateau postul de la noi. Asa ca nu mai venitzi cu toate tampeniile ca n-am jucat. Pitzi o jucat cat o putut cu ce jucatori o avut.

Danny  •  10 iunie 2008, 8:05

In sfarsit ati scris si dumneavoastra un articol bun. Se poate! Hai ROMANIA!

PS: De ce nu puneti si ‘clipul’ cu intonarea imnului? Ar fi frumos..

Cu respect,
Daniel Stoenciu

madalina  •  10 iunie 2008, 8:07

FELICITARI TRICOLORI ! ATI FOST BUNI ! ASTEPTAM SA JUCATI EXCELENT CU ITALIA ! MUTU VA DA SIGUR UN GOL !
HAI ROMANIA !

achile  •  10 iunie 2008, 8:09

Da,rezultatul-UN EGAL CAT O VICTORIE!-numerosii suporteri si momentul intonarii imnului,toate la un loc inseamna un plus,o nota mare…pentru Romania!

naziss  •  10 iunie 2008, 8:11

Te-am monitorizat !Cred ca faza cu „am folosit toate mijloacele pt a ramane in cartile Euro”(antifotbal=suturi pe poarta=0)se va repeta !Sper sa ma insel !

www.stiriaz.com  •  10 iunie 2008, 8:12

frumos,
sa vedem ce facem in urmatoarele meciuri,

oricum se vede ca e greu.

[email protected]  •  10 iunie 2008, 8:22

La cum a jucat Romania aseara sa zica mersi daca se mai califica peste 8ani la vre-un turneu final .Din pacate presa din Romania scrie numai tampenii si lauda numai idiotenii ,ca intonarea imnului sa-u cat a alergat Nicolita.

Azael*  •  10 iunie 2008, 8:25

asa de usor vorbitzi de antijocul romanilor !!si totusi unde va este speranta?caci de se va califica din grupe romania,parca va vad (asa cum va stiu ,plini de ironii ieftine) cum il vetzi ridica in slavi pe Piturca si pe baietzi !Dar asta este atitudinea negativista a romanului care nu se multzumeste niciodata cu ce are!totusi am facut un egal cu Franta fratzilor!e lucru mare…Sa ne ajute Dumnezeu in continuare si sa-i sprijinim pe ai nostri asa cum stim!HAI ROMANIA!

costa2107  •  10 iunie 2008, 8:26

cel mai tare comentariu pe care l-am citit in viata mea.
mi s-a sculat parul de pe maini.
bun asa.

ba(la)nel  •  10 iunie 2008, 8:30

imaginea cu chivu cantand din tot sufletul imnul a fost coplesitoare, intr-adevar…bravo, cristi!

lute  •  10 iunie 2008, 8:30

Cu imnul am fost tari, dupa nimic

laur  •  10 iunie 2008, 8:31

asa cum le spuneam colegilor ,vom face 1 pct,cu Franta si cam atat.Nu avem echipa pentru mai mult.Oricum ne-am califcat la un turneu final,dupa ceva vreme,ceea ce e foarte bine si cum speranta moare ultima,sa speram ca italieni isi dau autogol si facem 4 pct

Che Guevara  •  10 iunie 2008, 8:32

Sa speram ca la meciul urmator canta cu aceeasi insufletire si toata lumea de pe banca de rezerve. Asa poate incepem si noi sa ne revenim ca natiune.

bogdan  •  10 iunie 2008, 8:32

Catalin,la alte meciuri ale nationalei,la intonarea imnului imi faceam treaba pe la frigider,mai luam o bere…:) aseara,insa,am dat volumul tv-ului aproape de maxim si lacrimi imi aparusera in coltul ochilor. a fost un moment unic in istoria nationalei,prima data cand nu ma simteam stanjenit ca ai nostri jucatori nu cunosc imnul… si tot respectul pt romanasii care au fost in tribune.sunt mandru de ei! despre meci.. : e ok faptul ca n-am pierdut,dar la urmatoarele 2 meciuri ne va trebui mai mult curaj si mai multi jucatori pe faza ofensiva. HAI ROMANIAAAA !!!!

Kristian  •  10 iunie 2008, 8:33

O sa intram in Cartea Recordurilor: ne vom califica fara sa tragem 1 sut pe spatiul portii.
Nu suntem in stare sa pasam bine.
Nu suntem in stare sa punem un stop.
Nu suntem in stare sa driblam.
Si vrem sa ne calificam mai departe.
RUSINE.

laur  •  10 iunie 2008, 8:33

si inca ceva , cand vom veni acasa sa venim impreuna cu francezi,nu de altceva dar ne asteapta preliminarile cm si trebuie sa ne pregatim si uni si alti.

RO  •  10 iunie 2008, 8:38

imnul cantat de romani a facut toti banii…

stelistul  •  10 iunie 2008, 8:50

Poate asa se trezeste in noi acel cult al drapelului al imnului si al demnitatii nationale Am avut satisfactia ieri sa vad o fosta campioana mondiala o vicecampioana o fosta campioana europeana care s-a temut de noi. Asta dovedeste ca avem valoare ca putem impune respect ca trebuie sa intram pe teren ca o natiune care nu are coloana vertebrala arcuita . A fost un meci in care am dat dovada ca putem fi respectati

vali  •  10 iunie 2008, 8:53

suntem o natie de circotasi. Nu avem capacitatea sa fim uniti,sa apreciem daruirea celor ce au jucat aseara. Si tare ma tem ca acele comentarii rautacioase, vin din partea unor vesnic mofturosi. Oameni buni, cred ca voi, sunteti la fel si la locul de munca si pe scara blocului unde locuiti. Plictisitori si enervanti, mizerabili la suflet si fara coloana. Mai e loc in galeriile ce sustin celelalte echipe. Mergeti acolo./ Felicitari domnule Tolontan. Bravo baieti.

Razvan  •  10 iunie 2008, 8:55

Fara falsa modestie, sunt o persoana careia i s-a cantat imnul national dar ca aseara nu m-am simtit niciodata…S-a facut pielea gaina pe mine cand l-am vazut pe CHIVU cantand inmul. Eram sigur ca nu puteam pierde.

koko  •  10 iunie 2008, 8:55

ce tot criticati,de parca am fi brazilia.am jucat sa luam macar un punct si am reusit.O sa ne calificam o sa vedeti.anul trecut visam sa ajungem aici, acum o sa fiti suparati ca nu castigam europeanul,asta e atat, au putut si cred ca nu merita decat aplaudati pt tot ce au facut, incepand de la imn pana la fluierul final.Uitati-va la italia si apoi comentati.
ps.frumos articol
HAI ROMANIA

hermilus  •  10 iunie 2008, 8:55

foarte bine. numai ca imnul asta e de tot ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) Imnul vechi era adevarat. ar trebui sa revenim la el

Merme  •  10 iunie 2008, 8:56

Mai isi mentine Chivu parerea despre Generatia de Aur? Spunea prin 2005 ca se bagau cu fundu-n poarta (el a folosit alt cuvant) si obtineau rezultate.
Iata ca si aceasta generatie face la fel.
Bafta in continuare!

golan  •  10 iunie 2008, 8:56

BRAVO ROMANIA , ce atata nemultumire ?? am jucat cu Vicecampioana LUMII!!!!
e bun acest egal , dupa ce OLANDA a tavalit Italia sincer acum ma tem mai mult de OLANDA decit de Italia

corneliu popa  •  10 iunie 2008, 8:57

Sunteti,carcotasilor, sa pierdem un meci cu Italia cu 3-0, dar sa jucam spectaculos? Imi aduc aminte de un amical cu Scotia, am pierdut cu 3-2, era dl Lucescu antrenor si am avut patru atacanti veritabili, nu „aripi false”. Nicolita, Radoi, Tamss, Cocis si Goian au fost cei mai buni!!Respectul meu pentru valoarea si abnegatia „capitanului”, din toate punctele de vedere, CHIVU!! Boloni a avut dreptate pana la un punct: „romanii se multumesc cu putin” si comentez eu: francezii cu si mai putin! Olandezii o sa-i spulbere! Noi o sa batem italieneste cu 1-0 pe Italia si vom face 0-0 cu Olanda si cu cinci puncte ne calificam mai departe!! Cinic, dar realist! Cum spunem noi romanii, la mica ciupeala, dar sa fim acolo in fata!

DeMaio  •  10 iunie 2008, 8:58

Un rezultat muncit pentru un meci de care Romania s-a temut mult. Atat.

geoovi  •  10 iunie 2008, 9:00

Da dl. Tolontan un comentariu frumos felicitari desi nu prea va simpatizez in rest. DECI SE POATE!. Am fost profund emotionat cand am vazut mareia galbena, felicitari pe aceasta cale Romanilor care au fost in tribuna si iau surclsat pe francezi. Cat despre joc Piturca a pregatit jocul la milimetru la secunda. Franta e o super echipa, dar au fost blocati perfect nu au avut juma de ocazie. Totusi ma surprins frica francezilor cand aveam mingea erau imediat in aparare. Noi nu am avut atac deoarece nu a mers Mutu. Daca Piturca reuseste sa pregateasca echipa in continuare asa, vom face o figura frumoasa.

geoovi  •  10 iunie 2008, 9:05

Imnul cantat cu atata patima ar putea fi un adevarat HACA Romanesc. Inca odata bravoooo!!!!!! ROMANILOR din tribuna. HAI ROMANIA!!!!!!!!!!!

melinte  •  10 iunie 2008, 9:05

Da,a fost un moment deosebit la intonarea imnului,dar doar atat.Nimeni nu vrea sa o
recunoasca,dar toti o gandesc ca am fost
PENIBILI! Decat catel in lant mai bine leu
vanat de vanator !

daniels  •  10 iunie 2008, 9:08

frumos momentul imnului ,frumoasa galeria romanilor , urat jocul de fotbal, urata tactica aleasa ,urat rezultat …dar un credit de un punct cu Franta este in final o realizare , conditia obligatorie fiind aceea a unei victorii cu celelalte 2 contracandidate !!! romanii sunt maiestrii in acest antijoc defensiv dar din pacate pentru o calificare trebuie si ofensiva ,trebuie un Mutu in forma ,trebuie un Marica care sa hartuiasca in atac ,trebuie poate un Dica care sa paseze sau sa finalizeze maiastru…dar nu ne trebuie atata defensiva ! Olanda m-a bucurat pentru ca ma asteptam sa fie favorita grupei (sunt singurii nemti ai acestei grupe si vor merge la pas)dar m-a si speriat pentru ca noi nu avem asa ofensiva !dorinta clara de ai infrange pe italieni (prost pregatiti de Donadoni) s-a vazut si e de admirat ! Ai nostri sau pregtit de razboi de parca era unul mondial dar adversarul era un batran francez care lalaia o Marseileza apatica (imnul nostru facea si oasele sa tremure) si care nu putea sa se trezeasca din apatie . Piturca vroia 3 pc dar echipa a jucat doar pentru 1 si asta nu se va mai intampla cu italienii sau olandezii daca Romania vrea sa nusi faca bagajele!oricat de valorosi am fi la antijoc defensiv trebuie macar cateva faze ofensive sa facem intr-un meci !!!Nu avem voie sa continuam asa defensiv daca vrem calificare in sferturi ! imnul intonat cu atata patos care a bucurat o Romanie intreaga vorbeste in versurile sale de o desteptare a romanilor in fata uneltirilor dusmanilor ceea ce cred ca este esentialul in aceasta situatie ! desteptarea la ofensiva ,dragii nostri, romanii va asteapta sa luptati si in ofensiva pentru ca fructul dorit este : GOLUL!!!!! hai ROMANIA !!!!

Elisa  •  10 iunie 2008, 9:09

MI-a ajuns la inima comentariul! Felicitari!
Hai Romania!

udnasur  •  10 iunie 2008, 9:15

Mai mult ca niciodata anuntul crainicului stadionului exprimat clar si in doua limbi de cisrculatie internationala, „… va rugam sa va RIDICATI pentru cele doua imnuri….” a fost inteles atat de cei din tribuna cat si de cei de pe gazon…ca la un moment de reculegere trait uniform de zeci de mii de oameni pe maile stadioane ale „civilizatiei” fotbalului, intonarea AMBELOR imnuri de stat a fost probabil cel mai frumos moment….poate chiar al meciului. Cat despre capacitatea romanilor de a face fata marilor batalii, sa ne reamintim ca marile victorii istorice ale noastre nu s-au datoarat aproape niciodata superioritatii tehnice sau numerice a „vitejilor” nostrii ci mai degraba unei tactici bine puse la punct si mai ales bine executate de catre cei ce au fost alesi sa infaptuiasca istoria…
Asadar fiti pregatiti sa mai facem un general,mandru, infatuat, dar care isi tine aproape capitanii, care la randul lor, de aceasta data, isi canta imnul cu mandria de a fi reprezentantii unei natiuni ce nu a excelat foarte mult in rezultate memorabile.
Desteapta-te romane!

ovidiutib  •  10 iunie 2008, 9:17

bravo romania! superb meci! felicitari tricolorilor! de ce superb…?poi domnul victor pitzurca asta a dorit un egal…jucatorii au respectat in totalitate indicatziile dumnealui dei intrun fel sau altul am jucat la rezultat shi ne-a ieshit! hai romania!!!

sorin  •  10 iunie 2008, 9:18

Nu pot sa cred ca va multumiti cu o strofa frumos intonata si nu aratati adevarata valoare a jucatorilor. SUNTEM 0. Am jucat asa cum a jucat STEOAIA in CL.FARA NICI UN SUT PE POARTA. Va este frica sa nu il suparati pe Piturca. Sa ne mai lase cu figuri d-astea. Ori vrem sa castigam cupa si jucam cu determinare ori suntem multumiti cu 3 puncte 3 egaluri si ne bucuram ca am participat.
Suntem sclavii Europei. Si ne place.

corneliu popa  •  10 iunie 2008, 9:20

Bine inteles ca se vorbeste de stelisti! Pentru ca sunt cei mai buni! Ce vrei sa se vorbeasaca de chefere cluj? Acolo nu este DNA!! si nici nu arbitreaza Corpodean, Lajos, Naghy, Hategan sau Bogaciu! Acolo sunt romani care au luptat cu abnegatie ca sa fim noi fericiti! Chiar daca s-a terminat 0-0, dar am jucat cu Franta, care a vrut mult, dar s-a multumit cu putin, atat le-au dat jucatorii nostri voie!! Sa jucam la fel si sa-i batem cu 1-0 pe Italieni si sa dea golul Cocis! Are stofa pustiul! Ii trebuie mai mult tupeu, daca juca la Steaua invata sa joace mai cu indrazneala numai la victorii! Am fost mandru ca sunt roman cand am auzit Imnul Romaniei si cand i-am vazut si mai ales i-am auzit pe „ai nostrii” cum au cantat si pe urma cum s-au daruit pe teren!

Magda  •  10 iunie 2008, 9:23

Nu inteleg de ce atata inversunare pe unii „suporteri”! Parca am fii cine stie ce mare favorita si ne-am impiedicat de Franta!!! Romania joaca cum poate si cum ii ofera adversarul! Daca am fii mancat bataie, cum am mai fii comentat! Nimic nu ne convine, totul ni se pare prea marunt dar oare, noi suntem asa importanti si fara greseala?! Mai ganditi-va! Felicitari Tolontan!

sorin  •  10 iunie 2008, 9:24

Banel cel mai harnic. Nu pot sa cred cat il ridicati in slavi pe acest om. Da este un om. Dar cel mai ineficient de la CE. Va rog sa ii dati toate statisticile nu numai aria acoperita. Pentru ca in teren nu conteaza sa alergi cel mai mult. Trebuie sa alergi si cu folos. Dupa ce spuneti voi Banel a fost mai bun ca Mutu nu? La Mondiale eu as aduce echipa de cros a Romaniei, sa ne evidentiem si noi la ceva.
Mi se pare ca Piturca a fost prost surprins de jocul Frantei si nu a reactionat la timp pentru a face o echipa ofensiva.

corneliu popa  •  10 iunie 2008, 9:29

Este normal ca toti sa vrem mai mult, dar trebuie sa si putem!! Avem echipa, avem valoare, suntem echipa cea mai tare!! Astazi sunt generos ii las pe toti carcotasii sa delireze!! Baietii mi-au dat o stare de euforie (nu bahica) si de incredere!!Suntem un popor realist, atata timp cat infrastructura noastra este egala aproape cu… 0, rezultatele obtinute de nationala noatra este cu atat mai valoroasa! Noi nu ne multumim cu putin, dar atat ne putem… intinde, atat ne tine camasa! Sper ca de acum incolo felul in care au cantat baietii imnul sa fie un etalon! Poporul asta asa a rezistat si-a trimis cei mai buni si frumosi tineri cu piepturile inainte in fata gloantelor si a greutatilor si ei intotdeuna dupa zeci de sacrificii ne-au facut sa trem si noi mandrii pe sub Arcul de Triumf al Istoriei, chiar daca numai sportive!! Multumim baieti si la mai… multe puncte!!

Camelian Propinatiu  •  10 iunie 2008, 9:30

Clipul cu Nationala si suporterii ei de la Zurich intonand Imnul trebuie revazut de mega-intelectualii care s-au despartit de Eminescu.
Ramanea reper istoric si daca tactica antrenorului Piturca ducea la esec in minutul 89.

krixus  •  10 iunie 2008, 9:31

bravo domnule Tolontan, intradevar impresionante cele doua aspecte, tricolorii aflati in tribune peste arogantii de francezi si imnul intonat de catre baietii nostri…un excelent meci tactic facut de catre Piturca care a urmarit sa nu piarda in primul rand…bafta ROMANIA!

Comentează