Dinu şi situaţia de la Mangalia

Camera de protocol a Televiziunii Române. Dani Coman şi Cornel Dinu caută o telecomandă. Mai sînt cîteva minute şi începe România – Franţa. Sonorul ambelor televizoare e dat la maximum pe emisiunea electorală de la TVR 2. Subiectul: lupta politică de la Mangalia.

marți, 10 iunie 2008, 2:13

Camera de protocol a Televiziunii Române. Dani Coman şi Cornel Dinu caută o telecomandă. Mai sînt cîteva minute şi începe România – Franţa. Sonorul ambelor televizoare e dat la maximum pe emisiunea electorală de la TVR 2. Subiectul: lupta politică de la Mangalia.

Coman reuşeşte să comute un televizor pe meci. Grupul de consilieri dobrogeni, aflat în partea opusă a sălii, se băşică. Sînt tineri, bărbaţi, nici o problemă că nu le place fotbalul. Problema e că singurul zgomot pe care-l acceptă e cel al strigătelor din studioul electoral.

Începe cursa înarmării decibelilor, fiecare cu propriul televizor. Jumătatea microbistă a sălii apasă pe buton. Se aude vuietul tribunei de la Zurich, în aşteptarea echipelor. De partea cealaltă, consilierii din Mangalia nu se lasă. Îşi dau şefii tot mai tare! E ca în scena frizeriei din „Dictatorul” lui Chaplin, cînd Hynkel şi Napaloni, personaje fictive după Hitler şi Mussolini, îşi ridică succesiv scaunele ca să-l domine unul pe celălalt.

Jucătorii se strîng  la mijloc, e momentul despre care Procurorul mărturisea într-o carte a lui Nea Vanea că „mă podidesc lacrimile de cînd am intrat pe Wembley”.

Chiar înainte de intonarea imnurilor, Dinu nu se mai stăpîneşte. Se lasă pe spate, în stilul său elegant şi arogant, şi le strigă vecinilor de sală: „Măi băieţi, mai e ceva de furat la Mangalia?”. I se întorc feţe lungi şi un răspuns îngăimat: „Da, domnu’ Dinu”. „Bine, măi, păi atunci, organizaţi-vă!”.

Alături de Coman, se ridică şi pleacă să vadă meciul în studio. „Aşa fumez mai puţin! Deşi nu mai contează. Oricum nu mai e nimic de făcut”, le presară celor de pe hol.

Comentarii (102)Adaugă comentariu

agar  •  10 iunie 2008, 19:50

A dat-o pe-aia greaua :)))
Super caterinca, dinu asta, cateodata.!!

A.P.  •  10 iunie 2008, 20:11

„Mai baieti, mai e ceva de furat la Mangalia?. I se întorc fete lungi si un raspuns ingaimat: Da, domnu’ Dinu. Bine, mai, pai atunci, organizati-va!”.
Am ras cu lacrimi:)))))))omului ii merge mintea! Bravo!

www.craiova4all.ro  •  10 iunie 2008, 20:17

“Măi băieţi, mai e ceva de furat la Mangalia?” nu bineinteles…
***(spam publicitar)

DAN  •  10 iunie 2008, 20:36

Sunteti penibili toti cei care sustineti Steaua fiindca la cate a facut Becali ar trebui sa fie declarat persoana non grata in fotbalul romanesc.Cu cat e mai sustinuta de mafia fotbalului romanesc cu atat mai mult isi pierde din popularitate fiindca nimeni nu agreaza o stea penibila si mafiota in frunte cu razboinicul ei Beecali.Indiferent de escrocheriile faccute de Becali Dragomir nu poate sa renunte la unul din cei mai inportanti capi ai mafiei din liga care il sunsttine in fotbal.De la el pleaca si aberatiile pt a duce in eroare si a influenta deciziile ca Steaua e nevinovata.Acest sport e o competitie care este premiat de catre federatie cu o cupa si de liga cu bani pt meciurile televizate.In acest sport n-au ce cauta bani de la echipele rivale atata timp cat participi la acesta competitie si ai un obiectiv de indeplinit la care esti recompensat de liga si fedeartie cat si de clubul la care joci.In acest context stimularile sunt mita .Daca Becali da bani la toate echipele care joaca cu contracandidatele lui atunci:Buzaul,Constanta,Brasovul,Otopeniul,Mediasul etc nu sunt corupti fiindca primeste mita de la Becali atat pt a castiga cu contracandidatele lui cat si pt a face blat cu el.Aceste stimulari nu au ce cauta in sport fiindca rivalitatea este data de castigarea locurilor de cupa europeana si de eviatarea retrogradari si nu de stimularea pt a face blat cu el.Aceste stimulari sunt coruptii sin u tr acceptate.JOS MAFIA.FORZA STINTA CRAIOVA!

brucan  •  10 iunie 2008, 20:37

tontolan esti o catastrofa.romania a stat cu fundu in poarta 95minute si tu scrii despre banel ca a alert 12km.romania fura un punct la francezi si tu scrii despre furturile romanilor bagate de dinu intr-o fraza de duh arhicunoscuta.toata lumea stie aceasta fraza la fel cum toata lumea stie ca suntem hoti.e campionat european desteapta-te romane,desteapta-te tontolan

florin  •  10 iunie 2008, 20:40

Cititi si cartea „Zimbind in iarba” e senzationala,are un stil de a povesti,si ce e mai important e ca are si ce povesti.Putini sint dotati si cu mingea si cu cerebelul,foarte putini.

brucan  •  10 iunie 2008, 20:42

hei! am spus doar adevarul si gsp cere sa fiu moderat.unde? cand ?cine?

ipse50  •  10 iunie 2008, 20:59

un articol bun, daca nu ai despre ce sa scrii dupa un meci faci ironii.Dupa parerea mea foarte bine.Acest meci nu merita ceva mai bun.

GEO  •  10 iunie 2008, 22:01

Mda, dinu. ce te poti astepta de la un dinamovist? ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)parte din viata lui.

plm-interesant  •  10 iunie 2008, 22:03

pt catalin, comentariul cu #44:

eratzi ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)? 😀

ALIN  •  10 iunie 2008, 22:08

TOLONTAN ASTA E***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat). NU-L SUPORT DELOC !

Vipie Stefanel  •  10 iunie 2008, 22:53

E tare si articolul si Mister.Felicitari baietilor.Ii batem pe macaronari

www.craiova4all.ro  •  10 iunie 2008, 23:04

mai mult nu putem ……… ***(spam publicitar)

FuckYouTovarasi.blogspot.com  •  10 iunie 2008, 23:18

Unde nu mai e nimic de facut, Dom’ Procuror ? La Mangalia ? Sau in Romania, in general ? 😉

sandokan vasile  •  10 iunie 2008, 23:32

N-am citit citit „Zimbind in iarba”,m-ai facut curios,sint stelist,da-l apreciez pe Procuroru’!

Cum i-a zis Mutu cindva:
– Mister,sa-mi spuneti cind vorbiti,ca sa-mi aduc dictionarul de-acasa!

O sugestie,daca mai gasiti cartea „Eu am jucat cintind”,ceea ce nu prea cred,merita luata,e despre cariera lui Ilie Nastase.

In fine,e vorba de altceva,nu are legatura cu articolul lui Tolo,dar ma doare-n lateral!

Sanatate,si Hai Romanica noastra putin obosita!

Sau mai mult!

O parere dupa coment-urile de mai sus!

Unele!

sandokan vasile  •  10 iunie 2008, 23:35

De ce asteapta coment-ul meu sa fie moderat?

Luminati-ma!

oprea cristian  •  10 iunie 2008, 23:37

o intrebare oarecum retorica si un raspuns sincer…dar cei care fura cu adevarat sunt sefii si nu cateii de campanie. la ei ajung in cel mai bun caz niste oase cu putin zgarci si poate putina carne…sa nu moara saracii aplaudaci de foame..

maslina olive  •  10 iunie 2008, 23:55

Iar cenzurati?

sandokan vasile  •  10 iunie 2008, 23:58

Sinteti cistigati la loz in plic!

Ce-aveti cu mine de ma cenzurati?

geor  •  11 iunie 2008, 0:29

bai tolo am jucat prost dar poate avem o sansa cu italia ca trebuie sa atace.
sa vedem vineri ce facem ori noi mergem acasa ori ii trimitem pe macaronari

Mugur  •  11 iunie 2008, 0:34

Dupa parerea mea meciul a fost aranjat

marinush13  •  11 iunie 2008, 1:38

Foarte tare :))))

Consens  •  11 iunie 2008, 1:55

LMAO, tare Mos Dinu.

che  •  11 iunie 2008, 2:08

echipa nationala de fotbal a Romaniei este chintesenta perfecta a poporului pe care-l reprezinta. Ca si politicienii, sunt perfect reprezentativi.

Traim o ne-norocire fotbalistica de sorginte lingvistica: turca n-am invatat-o, nici greaca, ca-s grele, au mai rupt-o ei pe slavono-vlahona.. apoi, relativ snobi si lejer puturosi, n-am invatat germana – ca e grea – ci franceza si italiana, ca sunt „mai simple’.
De aici vine si aplecarea bolnava a antrenorilor de fotbal catre „apararea ca la Rovine”, whatever the means. Stiind italiana, din fotbal au priceput doar chestia cu „lacatul”.

Intre Craiova-Fiorentina din ’81 si Franta – Romania din 2008 nu-i nici o diferenta. 25 de ani de non-evolutie.

De mici, copii, juniorii sunt invatati (intre doua spagi date antrenorului ca sa-i bage in echipa – oh, scuze, acum politically correct e sa zici ‘pentru a face selectia motivat’) sa se apere.

De aia, ma tem ca inca 100 de ani orice Contra va lua un „galben” pentru chestiunea pe care el nu o poate intelege, anume ca a indepartat putin balonul, sa nu bata ala aut (mica ciupeala romaneasca!), in vreme ce un Van Nistelrooy care sa fie faultat in careu, sa cada si sa faca tot ce poate sa se ridice pentru a continua faza (care nu mai parea sa fie gol sigur !) nu se va naste aici si, mai ales, nu va juca in Liga lui Hotzica.

RARESAKE-FAUREI  •  11 iunie 2008, 2:28

am ciufulit COCOSI vom manca din MACAROANELE ITALIENILOR si la sfarsit vom stoarce PORTOCALA . HAI ROMANIA hai FAUREI hai BANEL-DURACEL

GOROCO  •  11 iunie 2008, 2:39

BRAVO TOLO!MULT RESPECT PENTRU DOMNUL DINU!INSANATOSIRE GRABNICA PENTRU DANI! RESTUL DIN POVESTE HOTI SI DOBITOCI.

GOROCO  •  11 iunie 2008, 2:49

ACUM CA AM CITIT SI COMENTARIILE POT AFIRMA CU CERTITUDINE CA SUNT MULTI PE LANGA SUBIECT SI ATAT DE ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

Fusulan  •  11 iunie 2008, 4:02

Despre grupul de consilieri dobrogeni –
Este cel mai de rahat grup politic din Romania ! Pe 22 Dec 1989, cind Ceasca plecase cu helicopterul ei inca erau in sedinta si cineva le-a spus ca Ceasca a fugit. Dobrogenii nici n-au vrut sa deschida televizorul de frica, hahahaha ! Toata conducerea Constantei a ramas de pomina !
Poate ca Dinu nu stie, aia or fi ramas tot in sedinta, de atunci -)))

Dragos  •  11 iunie 2008, 4:08

Pe cand un articol despre fotbal ?

alin pop  •  11 iunie 2008, 6:47

cat de bine reuseste tolo sa ni-l prezinte pe dl Dinu:Se lasă pe spate, în stilul său elegant şi arogant,cand citesti asta deja sti ce va urma.
superb
u make my day
thanks

axel4steaua  •  11 iunie 2008, 8:22

acum, dupa ce vad mizeriile de comentarii ale unora nu mai ma mira faptul ca inainte de meci francezi ne au facut tzigani, bosketari, ciorditori si nu mai stiu cum, si toti berbecii de pe aici s-au revoltat initial, dar acum vad altceva….ajung la concluzia ca noi ne uram pe noi si ekipa noastra nationala….cand vad oamenii astia fara sperantza, gen BRUCAN…care arunca niste comenturi total impotriva ekipei nationale imi dau seama ca ne meritam soarta in Europa si in lume……pai daca noi ne contestam….atunci ce sa mai ne asteptam de la altii!!!

cris  •  11 iunie 2008, 8:51

Furtul este un sport national,
nici in meciul cu Franta nu a facut exceptie

Navajo  •  11 iunie 2008, 8:53

Bravo Cata!
Extraordinara replica lui Dinu,iar nesimtirea alora de a face galagie in momentul cantarii imnului e de 10 ori mai mare pt ca maine poimaine ne vor conduce si ne vor da si lectii de patriotism si moralitate,***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

sorin  •  11 iunie 2008, 8:53

Domnule Tolontan VA RUGAM SALVATI-NE!!!!
Va rugam sa faceti ceva: NU ESTE POSIBIL CA UN COMENTATOR DE CE08 SA COMPARE PE TOT PARCURSUL MECIULUI SPA – RUS, PE NICOLITA CU TOTI JUCATORII DE PE TEREN, NUMAI DPDV AL KM PARCURSI. VA ROG PUBLICATI STATISTICILE LUI NICOLITA. TOATE. CRED CA A REUSIT 1 PASA SI 1 DEPOSEDARE SI VOI SPUNETI CA BALLACK A ALERGAT MAI PUTIN. PAI SI VILLA A ALERGAT MAI PUTIN CA NICOLITA. FRATILOR TREBUIE SA NE TREZIM SA NU MAI JUCAM CU SCLAVI. PE BANEL SA IL TRIMITEM LA OLIMPIADA NU LA CE 08. RADE TOATA LUMEA DE NOI CAND NE LAUDAM CA AM ALERGAT CEL MAI MULT. AM UITAT CE TREBUIE SA FACI LA FOTBAL????

NONAME  •  11 iunie 2008, 8:57

PENTRU dan de la craiova
FELICITARI PENTRU VASTELE TALE CUNOSTINTE DIN FOTBAL SI GRAMATICA LIMBII ROMANE (TREBUIE SA CITESTI TOTUL INTRE GHILIMELE DE FAPT).
DESI AI CAPUL MIC, CREIERUL TAU STA FOARTE LEJER.
IN ALTA ORDINE DE IDEI, CRED CA VREO CATIVA DE AICI, DE PE BLOG, AR FI FOST MULT MAI FERICITI DACA ROMANIA ATACA POARTA FRANCEZA MAI CU INTERES SI PIERDEAM MECIUL CU VREO 3-0.
VA MAI ADUCETI AMINTE CUM A CASTIGAT GRECIA EUROPENELE DE ACUM 4 ANI?
FELICITARI ROMANIA, FELICITARI PITURCA!
DINU – UN GENTLEMAN INTERESANT.

ionut petre  •  11 iunie 2008, 9:29

Dinu …e timpul sa fie ignorat;desi este un tip mai inteligent in aceasta Tagma a devenit mult prea plictisitor si ii place prea mult sa se asculte..Vorbind strict de ceea ce ne intereseaza pe toti,ECHIPA ROMANIEI….Am apreciat toti determinarea din meciul cu Franta(care era de batut),dar vrem mai mult….toti,inclusiv ei!!Dar asa nu se va putea.FARA CURAJ,SI CU FRICA,MAI BINE STATEAM ACASA.aM FACUT CEL MAI URAT MECI DE LA EUROPENE…NU VREAU SA CONTINUAM ASA…si nici nu cred ca este posibil…sa remarce faptul ca noi toti sintem acolo…alaturi de ei…si vom domina orice alta galerie a Europei….

Craziest  •  11 iunie 2008, 9:37

Mai joaca Maccarone la italieni !? Mi-e frica sa nu se piarda iar Goian si Banel cu firea cand i-l vor revedea ! 😀

Ionut  •  11 iunie 2008, 9:51

BRAVO DOM’ DINU
Sictir gloria mundi aia de la mangalita

mkirita  •  11 iunie 2008, 9:54

pana sa inceapa ce2008 analizai doar ce trebuia acum vad ca-i altele mult mai importante. sti ca se joaca 2 meciuri pe zi?

Ch1va5  •  11 iunie 2008, 10:38

@ Catalin Tolontan
Imi spuneti si mie care este primul criteriu de calificare in cazul egalitatii de puncte intre doua echipe la finalul grupei, pls. Rezultatul direct sau golaverajul general? Multumiri anticipate.

ioan plischi  •  11 iunie 2008, 10:44

pentru sorin de la 85: nicolita face ce stie. necazul este altul: nu avem cu cine sa facem celelalte chestii: driblinguri, pase perpendiculare cu adresa, suturi sanatoase pe sau spre poarta, devieri, centrari, adica lucruri din astea pe care adversarul – al dracu”! – nu prea te lasa sa le faci. de alergat iti da voi sa alergi si 20 de kilometri, daca asa vrea splina ta si a antrenorului..

ioan plischi  •  11 iunie 2008, 10:45

comentariul nu are cum sa astepte! este un lucru abstract!

mishone  •  11 iunie 2008, 11:07

By the way: faza cu imnul; cand cantau toti tricolorii „Desteapta-te romane” era KARAOKE (rusinica). Uitati-va cum stau toti cu ochii pe ecranul de pe stadion….
Sa va uitati si la alte echipe care canta imnul sa vedeti cum ignora ecranul stadionului si canta din interior fratilor, din corason; restul e poveste… Daca asa jucam toate meciurile „sa nu primim gol….bla,bla,bla” mai bine stateau in vacanta.

tayshaun  •  11 iunie 2008, 11:30

@91. Ch1va5

rezultatul direct, apoi golaverajul in intalnirile directe (pt egalitate intre mai multe echipe) si golaverajul general.

Tudor(gt)  •  11 iunie 2008, 12:42

Bravo Dinu !
Oare mai exista OAMENI care sa creada in hotii astia si care sa-i mai si priveasca cind mint ?!

cesar  •  11 iunie 2008, 12:49

nu pot decat sa spun…..”BRAVO DOMUNEL DINU”.
A dracului politica asta nea IANCU…a draculi

dragos  •  11 iunie 2008, 13:42

pentru mishone de la 94: vorba lu’ gigi, „esti rau, esti rautacios, tu nu vrei binele oamenilor esti rautacios”.

mujotutun  •  11 iunie 2008, 14:00

Pe cat l-am iubit pe Dinu ca jucator, pe atat de nesuferit mi-a devenit ca antrenor, om politic, „reputat tehnician ori „telectual”. Chiar daca este mai citit decat majoritatea fotbalistilor nostri si chiar daca vorbeste si scrie mai bine decat multi ziaristi, omul a facut cateva lucruri stigmatizante in viata asta, care nu-l recomanda pentru primplanuri.
Si totusi e greu sa-i ignori opinia (a fortiori cand se alearga cu limba scoasa dupa „opiniile” lui Gigi Becali! Ca sa nu mai zic nimic despre interesul si importanta acordate unor malefici ca Paunescu ori VC Tudor!!)
Cat despre politicienii din Mangalia, macar ca nu-i cunosc, n-au cum sa ajunga nici pana la genunchii lui Cornel Dinu!

mujotutun  •  11 iunie 2008, 14:09

pt. @florin: ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) si alte cateva chestii, dar nu te ajuta deloc la „scris”.
Tolontan a ramas acasa sa pazeasca butelia din redactie. Dansul va merge dupa aceea, iarasi, in Afganistan.

Dinamovistu’  •  11 iunie 2008, 14:25

Superb!
Dinu ramine … Mister!

Comentează