Mutu şi Lucescu

O coincidenţă extraordinară lămureşte ceva din dîrzenia României

sâmbătă, 14 iunie 2008, 9:12

O coincidenţă extraordinară lămureşte ceva din dîrzenia României

Vremea betablocantelor, medicamentele care reglează ritmul cardiac. 15 minute după meciul cu Italia. La ieşirea din Letzigrund, mulţumim pentru amintiri!, microfoanele se strîng în jurul capului lui Mircea Lucescu, precum nişte bigudiuri extravagante.
– Domnule Lucescu, de ce a ratat Mutu lovitura de la 11 metri?
– Cred că s-a gîndit că Buffon îl ştie şi a ales să tragă tare.
– De ce nu i-a ieşit?
– Pentru că mingea n-a urcat, n-a dat atît de tare, iar Buffon a lăsat piciorul în spate.

În acelaşi timp, Mutu traversează zona mixtă, în cealaltă parte a stadionului. Colegul meu Decebal Rădulescu îl interceptează.
– Adi, ce s-a întîmplat?
– Uite cum am gîndit: Buffon mă cunoaşte foarte bine, aşa că trebuie să trag tare şi pe centru. Dar mingea nu s-a dus la înălţimea dorită de mine. Îmi pare rău!
De aceea, dincolo de perioadele bune şi proaste, dincolo de penaltyurile ratate, „naţionala” României înseamnă ceva în lume. Pentru că Mutu, Chivu şi ceilalţi moştenesc istoria şi pasiunea unor generaţii care nu contenesc să gîndească, să tremure şi să iubească fotbalul. Şi să-l înţeleagă, aşa cum face Mircea Lucescu, cel care a pătruns cu acurateţea unui neurochirurg în capul lui Mutu, la 22 de ani de cînd „naţionala” ar fi trebuit să devină pentru el doar prilejul unui icter mecanic.

Comentarii (116)Adaugă comentariu

Claudiu Miron  •  15 iunie 2008, 14:43

Interesanta coincidenta! 🙂 Un mare antrenor si un mare jucator, Lucescu si Mutu, au gandit identic! Batem Olanda si ne calificam! 🙂

dadan  •  15 iunie 2008, 15:04

apropo, mirea lucescu a fsot si un mare jucator p cand mutu mai are pana sa devina un mare jucator. promite!

pitt  •  15 iunie 2008, 15:12

nu mai zbierati pe bloguri fratilor ca nu trebuia sa bata mutu penalty-ul. daca tragea altul si rata atunci ati fi urlat si ati fi injurat ca de ce nu a tras mutu. sunt convins de treaba asta. si oricum…la cat sunt de norocosi italienii probabil ca ne egalau din nou in cele 10 minute care ramaneau. asa ca sa ne multumim cu ce am obtinut pana acum( nu e putin deloc avand in vedere ca nu prea dadea nimeni nicio sansa baietilor sa faca vreun punct in grupa asta) si sa traim cu speranta ca din jocul rezultatelor din ultima etapa iesim deasupra liniei. Hai ROMANIA!!!

sarsaila  •  15 iunie 2008, 15:20

nu inteleg legatura dintre lucescu si mutu. E si mutu descoperirea lui lucescu?

finu lu nasu  •  15 iunie 2008, 15:32

nu intelegi legatura dintre lucescu si mutu pt ca esti unul dintre milionele de priceputi la fotbal si tot odata unul din milioanele de inculti din tara asta!! Puneti mina pe o carte,doua pot fi si despre fotbal ca sa intelegi ce citesti!! Fiti suporterii, nu mai fiti „priceputii”.

PAUL BADEA  •  15 iunie 2008, 15:33

TOLO, iti propun eu alta paralela, multipla de data asta:
stelea-lobont
dan petrescu-contra
gica popescu-chivu
hagi-mutu
ambele „grupari” au fost/sunt coloana vertebrala a nationalei, ambele antrenate de piturca… si de aici poti continua.

sarsaila  •  15 iunie 2008, 16:31

finu lu nasu
Cultule, recomanda-mi cartea in care gasesc raspunsul la intrebarea mea. Vezi cultule ca totodata se scrie intr-un cuvant.

finu lu nasu  •  15 iunie 2008, 16:47

incepi usor prin a folosi manualele de limba si literatura romana clasele 1-12.
Apoi 2-3 sute de romane (le excluzi pe cele gen Sandra Brown), 100 de volume de poezii si apoi incepi cu ce gasesti biblioteci despre fotbal.
Cind crezi la sfirsit ca ai inteles cite ceva despre fenomen te duci si vorbesti cu un antrenor de fotbal. Si la sfirsit iti dai seama ca fotbalul se vede altfel cind ai citeva cunostiinte!!! Iarta-mi te rog greselile de ortografie!!!

deco  •  15 iunie 2008, 17:11

am observat si eu chestia asta tolo, ma bucur ca si tu, se pare ca si noi doi gandim la fel, si diferenta este de vreo 10 ani ( tu esti mai batran 😛 ) Hai Romania!! Batem olanda sau daca nu oricum ne calificam, vreau sa clarifici, ca tot nu inteleg: daca pierdem cu 2-0 si italia si franta fac egal 3-3 sau 7-7 nu tot noi ne calificam ca avem golaveraj mai bun?? oricum nu cred ca Piti face calculele astea, ci doar calculele unei victorii linistitoare, am mai batut Olanda, si Spania asa ca sa vina semifinalele 😀

toma arnautu  •  15 iunie 2008, 18:41

bingo !
Piturca nu stie , ca Mutu e cunoscut de cei din Italia ?
De ce nu l-a pus pe Marica sau Rat sa execute ?
Sunt sustinut, in opinie de cele doua declaratii citate mai sus ( Mutu si Dl. Lucescu )

reddogcoco  •  15 iunie 2008, 18:42

Am si eu o intrebare:stie cineva ceva de Stancioiu?mai e la Euro, sau a plecat acasa?

nupotsacred.eu  •  15 iunie 2008, 18:53

Ce se intampla cu Buffon daca executa Banel ? Nu pot sa cred eu ca putea sa apere Buffon sutul ….. de ce ? Am explicat pe blog.. tu ce spui ?

stelist  •  15 iunie 2008, 23:29

Pt…”dulcele grai romanesc”!!
Doar pentru faptul ca pe buletin iti este scris la cetatenie…roman…asta nu inseamna ca asi ai de-a face cu noi.Dupa cate cuvinte ti-au fost banate in post-ul ala numai grai romanesc nu te-a invatat***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

www.romania-inedit.ro  •  16 iunie 2008, 0:21

Mircea Lucrescu este un mare antrenor !
Cataline de ce nu-i dai ban lui Agerit care la postarea 115 a scris un mesaj vadit publicitar si a bagat un spam grosolan .

g.  •  16 iunie 2008, 6:41

dom-nu stel-ist
s-a pune-m cratimele (fyi, asa le cheama pe minusurile ale din educatia lu’ matale si pe care le scapi prin cuvinte) pes-te tot.
ha-i noroc si sa-nat-ate !

Adrian Valeanu  •  16 iunie 2008, 13:38

Daca Mutulica stia ca Buffon l-a citit de mult cum bate, de ce nu s-a dat de-o parte? Parerea mea sincera (tin cu Craiova de mic)e ca trebuia sa bata Dica, era in vana, stie bine sa dea de la var, i-a iesit jucaria destul de bine, era relaxat. Asa e cand vrei sa apari in cartea de istorie cu orice pret, alaturi de Andreea Esca sau Tatulici!!

Comentează