Mutu şi Lucescu

O coincidenţă extraordinară lămureşte ceva din dîrzenia României

sâmbătă, 14 iunie 2008, 9:12

O coincidenţă extraordinară lămureşte ceva din dîrzenia României

Vremea betablocantelor, medicamentele care reglează ritmul cardiac. 15 minute după meciul cu Italia. La ieşirea din Letzigrund, mulţumim pentru amintiri!, microfoanele se strîng în jurul capului lui Mircea Lucescu, precum nişte bigudiuri extravagante.
– Domnule Lucescu, de ce a ratat Mutu lovitura de la 11 metri?
– Cred că s-a gîndit că Buffon îl ştie şi a ales să tragă tare.
– De ce nu i-a ieşit?
– Pentru că mingea n-a urcat, n-a dat atît de tare, iar Buffon a lăsat piciorul în spate.

În acelaşi timp, Mutu traversează zona mixtă, în cealaltă parte a stadionului. Colegul meu Decebal Rădulescu îl interceptează.
– Adi, ce s-a întîmplat?
– Uite cum am gîndit: Buffon mă cunoaşte foarte bine, aşa că trebuie să trag tare şi pe centru. Dar mingea nu s-a dus la înălţimea dorită de mine. Îmi pare rău!
De aceea, dincolo de perioadele bune şi proaste, dincolo de penaltyurile ratate, „naţionala” României înseamnă ceva în lume. Pentru că Mutu, Chivu şi ceilalţi moştenesc istoria şi pasiunea unor generaţii care nu contenesc să gîndească, să tremure şi să iubească fotbalul. Şi să-l înţeleagă, aşa cum face Mircea Lucescu, cel care a pătruns cu acurateţea unui neurochirurg în capul lui Mutu, la 22 de ani de cînd „naţionala” ar fi trebuit să devină pentru el doar prilejul unui icter mecanic.

Comentarii (116)Adaugă comentariu

scufita  •  15 iunie 2008, 0:46

bla bla bla … :)) astia sunt idolii vostrii, aia care va mint fara remuscare, astia care va zic ce vreti sa auziti …:)) Ce ar avea Il Luce de castigat sa intre in ring versus Mutu? Pentru asta e nevoie de tupeu si inconstienta becalina …:)) Lui Becali nu-i trece prin minte ca voi nu meritati adevar, pentru ca sunteti nascuti in minciuna si va simtiti ca la mama acasa traind in minciuna …:))

arh. Gheorghe Petresciu  •  15 iunie 2008, 0:51

ROMANIA CAMPIOANA EUROPEANA LA FOTBAL IN 2008! ARTICOL BUN! SANT SIGUR CA MUTU SE VA REVANSA CU OLANDA. HAI ROMANIA!

zombi  •  15 iunie 2008, 0:52

tovarasi, tovarasi… articolul vrea sa spuna altceva: cum ca prea bine stie Lucescu tot pentru a-l considera un simplu privitor din tribuna; probabil ca el e omul din umbra, adevaratul tehnician; nu ca Piturca ar fi de paie, dar se pare ca Il Luce e mai ascultat decit se stie si decit le convina unora sa recunoasca.

Pacat cu nu e recunoscut si oficial, pe fata, drept ceea ce este: cu adevarat cel mai mare antrenor roman de fotbal al tuturor timpurilor!

Inca o data, Tolo o da pe dupa cires: nu ca zice, dar cam spune…

radu c  •  15 iunie 2008, 1:01

Penalty-urile se rateaza si orice mare jucator si-a ingropat echipa printr-un 11 metri ratat intr-un moment important. Dar explicatia lui Mutu mi se pare similara cu cea a unui copil de-a 6-a care a gresit la teza. Inainte de penalty se citea frica pe fata lui si de aceea transmisia meciului a insistat atat de mult pe el. N-a fost in pielea lui si s-a pierdut, pentru ca n-a avut la ce sa se raporteze, nu are o baza care se deprinde la antrenament. Mutu isi traieste fotbalul si viata ca sa „umileasca”, ca sa-si arate „valoarea”. I-au intrat prea multe „scarite” si s-a scos singur din mana pentru un moment de tensiune maxima ca cel din meciul cu Italia. Un talent mare care s-a bucurat permanent sa pacaleasca fotbalul si a ajuns sa se pacaleasca singur. Cred ca si Tolo stia asta, iar articolul lui e o alta scuza penibila pentru un personaj care, orice alta tampenie ar mai face, vinde ziarul.

zuzu  •  15 iunie 2008, 1:03

zombi… ai dreptate, Il Luce e cel mai bun. Nu contesta nimeni asta, si nici nu trebuie recunoscut oficial pentru ca se vede. Are destule rezultate in palmaers cu echipe mari. Dar, degeaba e bun daca nu antreneaza in tara si nu ajuta fotbalul romanesc cu nimic la ora actuala. In timp ce el antrena Galatasaray si Besiktas, la noi antrenau Zenga si Protasov care ce-au facut? Fotbalul romanesc are nevoie de antrenori mari cum e Il Luce daca vrem sa mai ajungem la vreo finala de cupa europeana. Daca nu, ii aplaudam, ii laudam, in timp ce ei antreneaza Donetzk sau nu stiu ce tara de prin Orientul mijlociu. Pentru ce? Pentru bani ofcourse…

paulono  •  15 iunie 2008, 1:13

Imi pare foarte rau ca exista comentatori care ar trbui sa mearga la culcare ; nu dau nume , insa :
1 – Bravo Pitzurca ! Bravo Mutu !!!!
2 – L-am vazut pe Bölömi ca jucator ! Clasa !!!
3 – El singur se considera ROMAN !!!!
4 Romania nu a avut colonii ca Frantza ,Spania , Potugania etc. Este bine ca reusim sa facem fatza cu ce avem acasa.
Sa nu uitam ca Frantza are 5 colonisti , Italia 3 ,Olanda 3 noi nu avem nici unul ; asa incat va rog sa-l sustzinetzi pe Bölöni si pe Nicolitza ; isi dau sufletul pentru Romania !

scufita  •  15 iunie 2008, 1:29

Declaratia lunii iunie: ‘Poate o lasa mai moale olandezii’ 😀 You got to see the irony in this …:))

Del Piero  •  15 iunie 2008, 1:47

scufito, asa zici tu? ca Olandezii or sa o lase mai moale? Sa fie precum zici ca bine ar fi. Desi Olanda e mai mult un soi de natie germanica…iar cu astia nu e de joaca. Au destule motive sa arate ca sunt buni. Au pierdut destule semifinale la destule cupe incat sa se incapataneze sa se declare invinsi. Ai uitat ca Van Basten a inscris impreuna cu Gullit cate 2 goluri de caciula in poarta Stelei in 1989 pe cand jucau la AC Milan? Deci, sunt PERICULOSI ! Iti spun eu!

Razvan  •  15 iunie 2008, 1:49

Traim euforic,prea dramatic pentru ce putem.E un moment in care ne lasam condusi de dulcele vorbelor!Egal cu vicecampioana mondiala,egal cu campioana mondiala..lume trezirea…practica un joc la fel de bun ca si austriecii,ca si polonezii…ATAT.Am prins Italia intr`o criza de personalitate,am facut cel mai „urat” meci din punct de vedere estetic al C.E. cu Frabta …vrem sa batem Olanda?e bine ca vrem…nu stiu daca vor si ei.
Visam frumos,e bine…jos palaria pentru baietii care alearga si care incearca sa ne bucure…iar de Mutu…pe mine m`a amutit dupa penalty…e bine ca`i al nostru si`l iubim si asa!…felicitari de articol:)

Lupul de Stepă  •  15 iunie 2008, 2:04

Atasez aici acest comentariu, deoarece pe blog-ul redactorului sef de la Gazeta Sporturilor, Ovidiu Ioanitoaia, aceste comentarii nu au putut fi atasate, desi am atasat corect toate datele si am tastat ‘submit’ de cel putin 10 ori. Iar acest lucru nu s-a intamplat doar astazi. Cred ca am avut aceasta experienta de cel putin 50 de ori. Deci, atentie cititori! Pe langa lipsa de profesionalism, incercati si lipsa de tehnica sau deontologie profesionala a celor de la GSP.
Iata, integral, comentariul respins de ‘ilustrul’ site al GSP;
„Daca meciul Romania-Italia era un meci disputat in campionatul intern, 80% dintre ziaristi ar fi spus ca a fost un blat ordinar. Acum, pentru ca nu pot spune asa ceva, dar nu pot spune nici macar in gluma ca arbitrul acestui meci a dezavantajat echipa romaniei, ei vin cu alte tampenii ptr a starnii polemici. Adica, vezi doamne, corectii-corectilor recunosc ca nu a fost 11 m la Niculae. Dar eu intreb; daca mana lui Panucci a stat pe pieptul romanului pana in momentul caderii acestuia in careu, ce trebuia sa acorde arbitrul? Fault in atac, simulare si cartonas galben ptr. atacant sau, poate, minge de arbitru.
Oricum, voi, presa romana, ati dovedit inca o data ca nu va ridicati la nivelul unei competitii importante.
Mi-e sila cand ma gandesc ca o sa inceapa campionatul, iar voi ziaristii, o sa continuati cu aceasta lipsa de profesionalism. Rusine GSP !!!!”
SITE-ul: Gazeta Sporturilor. BLOG: Ovidiu Ioanitoaia.
POSTARE: ‘Incapatanati si Curajosi’. DATA: 15.06.2008
ORA (la care am incercat atasarea comentariului): 01:43

scufita  •  15 iunie 2008, 2:15

Asa e, Asa e: Franta si Italia neimpresionand, au aratat in aceste 4 meciuri mai putina calitate decat toate echipele, poate cu exceptia: Greciei si Austriei. Nu este mai putin adevarat ca sunt echipe deosebit de periculoase odata ce trec de grupe. Daca eliminam Italia si Franta intr-o faza eliminatorie, chiar si dupa penalty-uri, asta DA era un titlu de glorie. Egalul in aceste conditii nu reprezinta maximum din ce puteam obtine, nu este nici rau, nici excelent, este mediu spre bun si trebuie privint in perspectiva calificari; daca in cele din urma nu ne va ajuta, atunci avem de ce sa fim friustrati.

Stelist  •  15 iunie 2008, 5:49

FALSI!!Cat nu se poate mai falsi!!Cum i-ai aranjat tu pe Decebal cu Mutu,intr-o parte si pe”microfoanele”cu Lucescu,in cealalta…Chirurgie pe creierul lui Mutu…halate albe…salvari…reanimari…etc
Si toate cu un singur scop…si anume acela de a-l salva si ridica la loc in tron pe…Drog(b)at de Romania…
Sunteti patetici si de tot rasul.Mutu nu a ”inaltat” mingea pentru ca nu e Laca din ’86 cu Sevilla si pentru ca nu-i tocmai caracterul acela atat de puternic care sa o faca tocmai pentru simplu motiv ca daca ar fi fost nu ar fi cazut in patima drogurilor.
Frustrant este ca pe Banel l-ati ironizat 2 ani de zile,pe Timofte in meciul cu Irlanda,de asemenea l-ati desfiintatiar pe asta il idolatrizati cum nu ati fi facut-o nici daca ar fi inscris…
CIRC TOTAL!!!Adica…Romania era deja calificata cu un penalty marcat,iar voi trageti din…”pipa” astuia?

Stelist  •  15 iunie 2008, 5:54

Inca ceva…Avem si noi…ca niciodata sprijinul arbitrilor…gol primit anulat…penalty…etc…dar Mutu-si bate joc de munca Nasului iar voi stati tot plecati deasupra mesei Laurei Andresan si savurati amprentele”geniului”?:))

houston  •  15 iunie 2008, 6:03

copii in sua e bine, credeti-ma!!!!!!!!!!!!terminati cu magariile…daca va e foame trebuie sa munciti, acolo la ro!!!
v-am pupat rau,
obama.

MICHIGAN  •  15 iunie 2008, 6:03

Chicago
Eu cred ca am vorbit civilizat…Tu?

stelist  •  15 iunie 2008, 6:05

Un lucru este clar!”Vedeta” asta de Mutu a bagat Italia in carti…si…mai mult…daca bat Franta iar noi nu batem Olanda…va fi EROUL Italiei si Groparul Romaniei,caci ei se vor califica mai departe iar noi ne vom lua restul baietilor…dezamagiti…descumpaniti…ca munca lor a fost naruita de Mutu si-i vom aduce-n tara si le vom spune ca au fost pe post de marionete.Asta in timp ce Mutu va fi ”spalat” de voi…si…ce-i mai important pentru el…va estompa valul de impotriviti din Italia.
Apropos…se gandeste cineva la ceva?:)De ce oare a tras pe centru si nu a-naltat mingea?!:))

gianiny  •  15 iunie 2008, 6:06

da cine a spus ca scriem din ro?! lolol

p.s.: obama te cauta osama lolol

CFR  •  15 iunie 2008, 6:07

asculta…michigan…merci mult ca ai renuntat la cetatenia romana
…ca ne faci de toata rusinea….
salutari de la chicago la tine acolo in lanu de porumb….

MICHIGAN  •  15 iunie 2008, 6:08

CFR
Ce lan de porumb?

chicago  •  15 iunie 2008, 6:13

Cit de ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) etc. poate sa fie cineva care se declara mindru ca „este” american!!! „Noi”,asa si pe dincolo…mi-e greata!Daca tot te crezi american ,du-te naibii si da-ti cu parerea in „limba ta” pe site-urile americane, penibilule,sa vedem cin te-ntelege si te baga-n seama… U IMMIGRANT ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) !!!

scufita  •  15 iunie 2008, 6:15

Bai Michigan, ce e ala ‘soccer’? Acuma va credeti Ioan Botezatorul? …:)) Ma vezi pe mine ca ma duc pe forumuri americane si incep sa va botez sporturile? …:))

Nu am nimic cu americanii, doar 2 chestii care nu-mi plac la ei: 1. sunt cam prosti marea majoritate; 2. sporturile american sunt prea plictisitoare … prefer sa mutilez pisci decat sa ma uit la un sport american …:)) fotbal american, basketball, baseball. Doar hokey-ul e mai acceptabil desi nu cred ca va apartne …:))

stelist  •  15 iunie 2008, 6:16

Baieti…nu va mai cresteti tensiunea!!Uitati-va pe net-ul asta!Toti care scriu cu noaptea-n cap spun ca o fac pentru ca la ei e ziu…deci sunt in cealalta emisfera…:)))

gianiny  •  15 iunie 2008, 6:16

nu denegratzi discutzia, la urma urmii michigan la vorbea politicos..

dar cred ca nu avetzi viitor, asta la serios!!

adica voi suntetzi mai mult hispanici decat albi, spaniola este mai vorbita decat engleza, adik suntetzi prea parshivi….o sa platzi scump asta precis, cat la evrei….pai tot avem evrei shi noi, ba kiar poa’ shi mai multzi..

scufita  •  15 iunie 2008, 6:20

Golf … :)) Asta e cel mai penibil sport …:))

MICHIGAN  •  15 iunie 2008, 6:21

Pt Chicago
Nu ti-e un pic rusine?Te intreaba unul care a fost ranit in revolutia din 1989 si emigrat din tara dezgustat de practicile postcomuniste de acolo.Am avut colegi care au murit pt ca tu sa scri liber pe un site Romanesc.Nu ti-e rusine?

chicago  •  15 iunie 2008, 6:22

Gianiny(probabil un Gianini ungur si putin analfabet),du-te ba filozofule „care esti tu filozof”…lasa-ne.

gianiny  •  15 iunie 2008, 6:22

nici nu mai vorbim de criket;) ala exista doar pentru vandut bilete

scufita  •  15 iunie 2008, 6:23

Btw, nu-l luati pe Mutu in America …:)) Asta cu cat e mai departe cu atat e mai bine …:))

gianiny  •  15 iunie 2008, 6:25

chicago marsh l***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) la tv si priveshte oprah show!! shi nu uita sa platesti netu ca deja esti in datorii

gianiny  •  15 iunie 2008, 6:26

asa e scufita….adi mutu c.am ne.a plictisit..

MICHIGAN  •  15 iunie 2008, 6:27

gianiny
De ce?Pt Implicarea in primul razboi mondial?Pt debarcarea din Normandia?(400 000 de mi de americani au murit in ww2…)Pt. oprirea macelului din Yugoslavia? Pt. prinderea dictatorului Sadam? Pt care dintre ele?

in dulce grai romanesc  •  15 iunie 2008, 6:32

Mãi ala care-ti spui Stelist. Esti un NIMIC. ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) . Acum joaca Nationala, nu o echipa de club. Din cate constat esti foarte incuiat la minte si plin de venin. Altfel zis: ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) . Nici n-ai merita sa fi bagat in seamna de blog-isti.
De ce nu dispari de pe „ecran” si lasa-ne pe noi sa ne bucuram, Ok?!

gianiny  •  15 iunie 2008, 6:34

michigan, nu au murit doar soldatzi americani! la urma urmei ati facut datoria fata de europa cum la randul nostru am ajutat tzara voastra proaspat nascuta (mai puztin englezii, normal…)….cat la sadam stai un pic!! parca eratzi buni prieteni!!! si ma refer exact la razboiul ala cu iran..nu degeaba lumea va considera teroristi

Catalin Constantin  •  15 iunie 2008, 7:03

Catalin,
Inca un articol de o finete extraordinara.
Mi-a placut mult!Numai bine!

ioan plischi  •  15 iunie 2008, 7:08

o intrebare naiva: scria in contractul lumii cu mutu ca era neaparat necesar ca el sa execute acea nefericita lovitura de pedeapsa?

scufita  •  15 iunie 2008, 7:12

DA. Mutu trebuia sa bata. Unde e rost de glorie e si Mutu …:))

Diaconescu D.E.  •  15 iunie 2008, 7:24

Pentru cineva care abia mai vorbeste la interviuri dupa meci, nu sunt suficiente betablocantele. E necesar un control cardio-respirator sever ! Prea e supraobosit tot timpul domn jucator !

borfash  •  15 iunie 2008, 8:05

suntem cu tine adi!!!! facem olanda 2-0. hai romania!!!!

dinamovcanada  •  15 iunie 2008, 10:26

ce daca traim departe de romania ,voi din romania sunteti mai romani decit romanii,mutu e super caracter,hocheyul e din canada si eu sunt mindru cu nationala romaniei si de faptul ca traiesc in canada

larry  •  15 iunie 2008, 10:39

JURNAL DE ROMÂNIA
Nu te mai uita în urmă, nu te mai uita în stînga şi-n dreapta, drumul tău e numai înainte, devorează-l, înghite-l, nu-l lăsa să-ţi fugă de sub picioare, nu te mai gîndi la suferinţele trecutului, la floarea de gutui, respiră larg şi deplin momentul, gloria nu se respiră, nu se trăieşte la timpul trecut, nu te mai uita înapoi, nu mai gîndi înapoi, gîndeşte înainte, lasă succesul să plutească o dată cu tine, lasă-te purtat de el, nu calcula nimic, nu trebuie să-ţi faci vreun calcul, priveşte lumea cu ochii tăi, muşcă viaţa, fiecare secundă a ei, pînă la sînge, şi respir-o, larg şi deplin ca şi cînd ai respira lumea, nu fă bilanţuri, nu trage linia, n-ai nimic de socotit, nu te socoteşti cu nimeni, urmează-ţi calea, neabătut şi necondiţionat, nu te lăsa furat de celebritate, ea va zbura o dată cu tine, nu trebuie să faci ceva cu ea, o s-o înţelegi mai tîrziu, respir-o şi atît, trăieşte miracolul vocii tale, lasă-te călăuzit de ea, lasă timbrul ei, amprenta ei să se identifice cu destinul, lasă-te purtat de graţie, de aripile ei, nu trebuie să mai faci nimic, doar mergi mai departe, respiră drumul, larg şi deplin, lasă-te în continuare copleşit de bucuria de a cînta, cucereşte lumea cu aceeaşi simplitate şi decenţă cu care ai făcut-o pînă acum, lasă-te purtat de credinţă şi încredere, trebuie să crezi în tine pînă la capăt, respiră încrederea în tine larg şi deplin, visul tău e şi al nostru, visul tău e al tuturor celor care nu mai îndrăzneau să viseze, visul tău e visul românesc.

MARIUS TUCA „SUPER”

Ciprian  •  15 iunie 2008, 10:44

Cum le stie el „nea Mircea” pe toate. Chiar s-a oprit Mutu din drum sa ii dea interviu lu’ Bica? 😀

Sakkas  •  15 iunie 2008, 11:24

Tolo, te rog eu fa cumva si scoate articolul facut de Dan Udrea, ca nu da bine deloc pentru ziarul vostru intr-un moment ca asta !

englezu  •  15 iunie 2008, 12:19

Si totusi!
Si totusi fotbalistii – si nu numai ei! – ne-au scos in Europa! Marele pacat ca nu am abordat inteligent meciul cu Franta. „Turca-piturca nici nu sti, cat de mare ai fi putut fii!” Dar nu esti mare antrenor, asa cum pari a te crede! Bretonul ti-a ascuns mintea ingusta! Avem nevoie de antrenori-intelectuali, europeni. La ora actuala, echipa este peste”barbugiu”! PACAT ! Am ratat o mare sansa ! Prietenii mei olandezii sunt profesionisti si nu se vor compromite !

stefan  •  15 iunie 2008, 12:59

cine a hotarit ca mutu sa execute?toti stiam de problemele sale si de caracterul lor.in rest HAI ROMANIA

Ovidiu Miron  •  15 iunie 2008, 13:10

Lui Adi Mutu i-ar fi prins foarte bine un antrenor precum Mircea Lucescu.

andreileeds  •  15 iunie 2008, 13:12

@ Englezu…nu ai absolut nicio treaba…***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) ti-au controlat degetele tale probabil nu la fel de inguste pe tastatura ta transpirata fara nicio judecata. Du-te frate pe afara mai trage si tu la poarta, mai alearga si tu putin, mai vezi cum e treaba cu balonu rotund, ca asa de comentat e usor. Si daca olandezii sunt prietenii tai imi dau seama cam ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

barbulescu  •  15 iunie 2008, 13:27

Am ascultat comentariile englezilor imediat dupa meci, facute in studioul Setanta Sports. Erau printre invitati doi olandezi, n-are importanta numele. La penalty-ul Romaniei s-au pronuntat toti foarte clar: penalty clar. Unul din ei a spus ca asa cum era tinut Daniel Niculae de gat se poate vedea zilnic la meciurile de Wrestling dar nu in fotbal. Discutau pe fondul imaginilor si au cazut de acord ca daca in mod normal se da 11 metri pentru o tragere de tricou in careu (cazul Austriei cu 24 de ore inainte) atunci decizia penalty-ului nici nu mai intra in discutie in cazul lui D. Niculae. La golul dat de italieni si anulat, la reluare s-a putut vedea ca tusierul a avut cateva milisecunde pentru a hotari daca a fost ofsaid sau nu iar pentru ca nu era pe linie s-a vazut ofsaid! Noua din zece tusieri ar fi ridicat fanionul! Mircea Lucescu = cel mai bun antrenor roman de cand il stiu eu! Hai Romania!

pastilatu  •  15 iunie 2008, 14:00

TOLONTANE NU IL SIMPATIZEZ PE BADEA DAR MARE DREPTATE ARE…

@skld  •  15 iunie 2008, 14:10

40d

Alex Torres  •  15 iunie 2008, 14:26

afabilule, betablocantele accelereaza ritmul cardiac, nu-l regleaza, ai auzit de efedrina? dar de clenbuterol? pune mana si citeste, abia dup-aia fa-te de ras, simpaticule!

Comentează