Geanta, mezina valizei

Liviu Dragnea a cărat banii lui Gigi Becali pentru un jucător

joi, 22 ianuarie 2009, 1:59

Liviu Dragnea a cărat banii lui Gigi Becali pentru un jucător

Noul ministru de interne a luat, în 2005, 100.000 de dolari din partea lui Gigi Becali şi i-a dat fotbalistului Vali Bădoi. Avansul a fost, desigur, înregistrat la Fisc. Liviu Dragnea fusese prefect de Teleorman şi cunoştea legea. Şi tot aşa, bla, bla.

Aiurea! O geantă cu bani, varianta redusă a celei care a făcut carieră la Cluj, s-a plimbat prin Alexandria, iar curierul a ajuns azi şeful poliţiei române.

Gazeta a cerut oficial ieri comentariul lui Liviu Dragnea. Biroul de presă nu a oferit nici o reacţie. Zi aglomerată de buget. Nici o ironie. Cu siguranţă, ministrul este ocupat.

Cum se numesc sumele cash folosite pentru o plată şi neînregistrate în contabilitate? Bani negri! Desigur, cei implicaţi vor spune că a fost un împrumut de la Becali către Bădoi, ca şi cum finanţatorul Stelei l-ar fi transferat în curtea sa pe fotbalist şi nu la club.

De altfel, un angajat din Ghencea i-a înmînat banii lui Dragnea, asta dacă ministrul îşi aminteşte momentul. Iar apoi, după ce Bădoi a refuzat Steaua, geanta a ajuns înapoi la Becali, tot prin solul de lux. Prin 2007, cu relaxarea stăpînului, Becali a recunoscut el însuşi episodul.

Ca ministru de interne, Liviu Dragnea a promis să asigure siguranţa cetăţenilor. Nu trebuie uitaţi nici cei care merg cu 100.000 de dolari în sacoşă. Mai ales aceştia merită apăraţi.

Comentarii (66)Adaugă comentariu

ciortanes  •  22 ianuarie 2009, 3:29

hai mai catalin, doar nu-ti inchipuiai ca gata, romania a devenit o tara normala cu ministri de interne corecti?!
noul guvern arata oricum dezastruos, ia uita-te putin si la sport si vei vedea cata expertiza in domeniu are noul ministru
toate-s vechi si noua-s toate

Clujeanu din America  •  22 ianuarie 2009, 3:36

Pana nu il inchideti dupa grati macar o luna pe cioba nu va fi fotbal civilizat in Ro.Nici nu e de mirare daca stai sa te gandesti cine conduce liga…

sorin  •  22 ianuarie 2009, 3:50

Demisia Dle.Ministru! Ca doar sunteti al PSD-ului si cu asta va ocupati de la revolutie incoace!
Si cand il mai vad la TV de ***** de Ion Iliescu care spune ….bla, bla, bla si care a fost garantul abuzurilor pe vremea cand era presedinte si PSD-ul la guvernare, imi vine sa vars! Felicitari Dle.Geaoana, de de aceea aveti in sondaje cifrele pe care le aveti: pt ca va ocupati in continuare de potlogarii!
Stiti de ce suntem vazuti ca o tara bananiera: pt ca suntem o tara bananiera, unde legea o face cel care este la putere!
Rusine!

clatita  •  22 ianuarie 2009, 5:29

Haios articol! Deci, „pleaca ai nostri,… vin ai nostri”. Romania esti aceeasi din care am plecat cu multi ani in urma. Pacat.

Cătălin Tolontan  •  22 ianuarie 2009, 9:15

ciortanes : da, numai ca dc stii ca ai carat sacosa cu bani pt Gigi Becali mai accepti sa fii ministru de Interne? Asta ma intreb eu.

Cătălin Tolontan  •  22 ianuarie 2009, 9:17

clatita: speram sa fiu un articol interesant, nu neaparat haios. dar e bine si asa 🙂 Multumesc!

mirel  •  22 ianuarie 2009, 9:46

catalin frelicitari pt articol dar de ce nu ati dat si o declaratie a lui dragnea in ziar sau o reactie de la sefii dinamovisti. eram curios cum reactioneaza borcea cand o sa vada ce a facut **** asta de dragneam

2peu  •  22 ianuarie 2009, 9:50

cum zice un vechi proverb romanesc : „Cainii latra , ursu merge” din pacate pe urs il doare **** iar cainii latra degeaba , nici **** nu-i baga in seama … rromanie tzara mea cu dor…

Milici  •  22 ianuarie 2009, 9:55

Cand am vazut capul de canvas tranzactia Dragnea , Jiji , Badoi am intuit o noua campanie GSP gen valiza;mai ales ca se trage in doi iepuri preferati dintr-o lovitura-Jiji si Dragnea , neagreat de Basescu ****
N-am coborat o pagina si surpriza-variatiune pe aceeasi tema marca Tolo.Mi-e si frica sa mai cobor dar imi dau sema ce urmeaza in zilele urmatoare…
Ce sporturi fac Dragnea si Jiji ?
****
Asadar Tolo pentru cazurile Valiza si Dragnea:
_orice agent comercial patron etc… are tot interesul sa inregistreze cheltuielile in contabilitate
_nu se inregistreaza in contabilitate decat operatiuni efective si nu intentii
_in acest daca Badoi isi insusea banii si nu-i declara, probabil comitea o infractiune.E posibil ca Badoi sa nu fi declarat nimic despre acesti bani pe care nu i-a luat pentru ca nu anticipa ca o sa aiba probleme cu Tolo.Aceeasi situatie cu fotbalistii de la U Cluj.
****

nicky  •  22 ianuarie 2009, 10:04

Ehe..in sfarsit un ministru de interne stelist..ca ne-am saturat sa il vedem pe cel de la Aparare, baronul Atanasiu de Cugir, cum statea in spatele lui Borcea la fiecare meci sustinut de Dinamo acasa…

In privinta banilor purtati in geanta, voi chiar va asteptati de la un baron local sa respecte leagea? Cea pe care vrea sa o schimbe prin acordarea de puteri sporite presedintiilor de Consilii Judetene? Adica tot baronilor?

P.S. Sper ca ati vazut cu totii reportajul facuta de RTV la Alexandria in care aratau discrepanta dintre opulenta lui Dragnea si mizeria in care vietuieste capitala de judet din Teleorman.

Ovidiu Miron  •  22 ianuarie 2009, 10:08

Se va spune iarasi ca este o inventie a presei. Peste 10-11 ani vor spune ca asa e, dar ca a fost o gluma 😀 .

Apoi, vor cere ajutor de la stat, ca si fosti ministri. Asta in timp ce masinile lor grobiane vor goni pe sosele spre una dintre intalnirile secrete ale PSD-ului, PDL-ului, PNL-ului ori a oricarui partid care se va manji pe fata cu sosul accesului la putere. O putere pe bani publici.

corneliu popa  •  22 ianuarie 2009, 10:13

Raman la parerea ca a fost o comanda politica! La cate s-au intamplat in fotbalul romanesc, vezi chiar cfr cluj cum a „facut eventul”, nu motivarea unei echipe ca sa joace corect este cea mai mare pacoste! Vad ca si in mass-media este „condamnata Steaua” prin ante pronuntare. Apar tot felul de stiri care au fost tinut „la sertar” si taman acum apar! Patriciu a ordonat: „afara cu oierul din fotbal!” si toti s-au executat” Mai apare si procurorul de Cluj, cu Dna-ul de Cluj, hai sa fim seriosi! Pai unde este cel mai puternic Centru de Putere Politica? La Cluj-Napoca, nu? Ineleg evaziunea fiscala, fals in acte, trafic de influenta, dar „premierea” unei echipe va fi exemplu pentru intreg fotbal romanesc? Este o facatura! Un fanfaron va fi facut de mass-media un martir si asta nu este bine! Sase faca un proces al intregului fotbal romanesc din epoca Sandu Mircea sia atunci vom retrograda cam toate echipele, nu-i asa domnule Lupescu? S-a uitat de episodul Lupescu versus Casa de Pariuri? DNA-ul Cluj n-a percutat? Cum sunt Dinamovisti infiltrati la toate nivelurile, ma cam indoiesc de corectitudinea FRF si a subordonatilor lor, care isi lovesc calcaiele la orice ordin!

Babilonul imobiliar  •  22 ianuarie 2009, 10:20

O chestie, dl Tolontan: L.Dragnea nu e „seful politiei romane”, e ministru…(desigur, stiti); la politie, e altcineva.
Fiind in „administratie” de…o viata (prefect si presedinte la C.J. Teleorman, PD sau PSD), ce a facut omu’? A administrat si o geanta (o gentuta, sa fim seriosi, daca erau bancnonte mari?!) pe un traseu „dus” (intors, nu se stie) Gigi-Badoi. Si, din cate stim, Badoi a ajuns finalmente (si fatalmente, pentru el/ Steaua) sub conducerea, infatuarea lui Becali…
Despre cel de la care a preluat sefia M.I.R.A., tocmai postasem si eu…(stire „catavenciana” 🙂 ). De…MIRAre ca (si) actualul ministru intra in guvern tot cu o piatra de moara, legata de moralitate/bani (unii, mai mucaliti, zic ca si DNA-ul…); sau nu…?

corneliu popa  •  22 ianuarie 2009, 10:23

Domnule Tolontan, in Spania in patru zile mass-media a schimbat Presedintele de la Real Madrid, voi ati facut campanie puternica de presa impotriva lui Sandu Mircea si ati fost invinsi. De atunci i-ati luat frica? Vad ca acum il ridicati in slavi pe Mircea sandu si va „ocupati intens” cu „metode specifice” de viitorul sfant martir Becali? In tot fotbalul romanesc cea mai mare nenorocire a fost „premierea unei echipe”? Eu cred ca sunt alte fapte pe care deocamdata le tineti „la sertar” pana cand se primeste ok-ul?

Adrian_237  •  22 ianuarie 2009, 10:38

e de ras d-le tolontan.Cum ati aflat asta tocmai acum??dupa ce dragnea a ajuns ministru de interne…raspunsul il stiu si il stie toata lumea…presedintele e mandru de dvs:)stiu ca nu va aparea comentariu..

calin  •  22 ianuarie 2009, 10:48

interesant mai ieri prezentati dosarul de acuzare in cazul transferurilor ilicite facute de dinamo rapid bistrita etc.
acolo era vorba de vreo 10 mln de dolari nedeclarati in acte oficiale in transferuri inregistrate la fifa iar dvs. scrii despre o valiza cu 100000 dolari care a fost dusa nu stiu cui si care nici nu a fost primita de badoi

Vlad  •  22 ianuarie 2009, 11:15

Nu zici nimic nou…stim ca toti fura, ne facem sange rau daca avem impresia ca vor fi pedepsiti…

Eu cred ca te lupti cu morile de vant, nici un acuzat, atat in cazul transferurilor cat si in valiza sau cel de fata nu va pati ABSOLUT NIMIC.

algebratoru’  •  22 ianuarie 2009, 11:18

indiferent de suma ca era 100000 sau 1000000 s-a facut o magarie. ashtea sunt oamenii care ne conduc si din cauza lor suntem la coada europei si noi cei mai saraci din ue.

Albu-Sibiu  •  22 ianuarie 2009, 11:27

Un sincer bravo pentru demersul jurnalistic, chiar daca nu veti schimba mare lucru. Sunt 2 ani de-atunci, fapta e aproape prescrisa in ochii opiniei publice. In plus, va puneti cu un baron local si stim cu totii ce factor de „imunitate a bunului simt” au acestia.
E insa bine de vazut si de aflat cine sunt cei care ne conduc acum. Cum poti sa pui oameni cel putin suspecti exact acolo unde blazonul ar trebui sa fie ireprosabil: la interne. Practic pui lupul paznic la oi. Se pare ca si acest Dragnea nu va fi altceva decat tot un fel de Oprea, cel mai deunazi destituit. Se stia si despre acela ca e innobilat, ca e cat se poate de baron (Oprea von Ilfov) dar nu mi-am dat seama cat de multe interese intruchipa decat atunci cand am vazut cu cata fervoare il apara, cine, exact Netoiu, un personaj mai mult decat dubios, o hiena a fotbalului si nu numai.
E bine GSP ca incercati sa dublati sportul cu politicul, poate astfel se vor arata si romanii mai interesati, cu adevarat, de ceea ce inseamna politica si exercitarea dreptului la vot. In plus e bine sa vedem cine ne conduce ca sa aflam, peste vreo 4-5 luni (cand va fi criza calare pe noi) cine sunt de fapt vinovatii si unde e adevarata criza a Romaniei: o criza de personalitate si de personalitati.

Cătălin Tolontan  •  22 ianuarie 2009, 11:30

Albu-Sibiu: multumim

Cătălin Tolontan  •  22 ianuarie 2009, 11:32

milici: agentii comerciali nu scot 100K dolari cash!
Adrian_237: iti explic cum se intimpla, chiar dc imi e clar din mesaj ca ai convingerile tale de neurnit. Pentru un ziar de sport, Dragnea nu reprezenta un punct de interes ca politician. Dupa ce a ajuns ministru de interne, numele sau l-a frapat pe un coleg care cunostea cazul Badoi. Si a vazut ca e acelasi om la care au fost banii.

vgl  •  22 ianuarie 2009, 11:40

Dl. Tolontan,
Toata stima pentru felul in care combateti mizeria din fotbalul romanesc. Tot pe acesta linie, va propun sa redeschideti cazul „plicul de la Helsinki”, in care o cunoscuta ziarista s-a deplasat in acest oras purtand un plic cu bani, vreo 10-15,000 euro pentru a fi inmanat echipei nationale a Finlandei in cazul in care aceasta ar fi obtinut un rezultat favorabil Romaniei in partida cu Cehia, contracandidata noastra la calificarea la ultimul mondial. Probe aveti peste tot, numai sa doriti sa le culegeti. Am si acum in fata ochilor poza fetei la Helsinki, cu banii in mana. O gasiti usor, ca a aparut in „cel mai tare ziar de sport din Romania”, iar cazul a facut „deliciul” presei multe zile la rand..
Cu increderea ca umila mea interventie va starni spiritul dvs. justitiar si… va trece de „moderare”, raman al dvs. vesnic admirator..

Milici  •  22 ianuarie 2009, 11:43

@tolo
Poate ca agentii nu scot aceste sume dar nu-i opreste nimeni s-o faca.In ambele cazuri nu scriu prea mult ziarele de sport despre ele.
E chiar atat de greu cazul:Gigi Becali a gasit o forma tentanta de al convinge pe Badoi sa vina la Steaua;’implementarea’ e pe stilul cunoscut al lui Gigi si de o eventuala evaziune fiscala putea fi vinovat doar Badoi daca…

Milici  •  22 ianuarie 2009, 11:52

@tolo+Albu-sibiu
Din insinuarile articolului privindu-l pe Dragnea Albu a gasit de cuviinta sa-i atace pe Oprea, Netoiu si sa-l roage pe Tolo sa faca mai multa politica in GSP.
Replica lui Albu nu a fost cenzurata desi-i ataca pe cei de mai sus fara motiv , mai mult TOLO i-a multumit sibianului…

djaghah  •  22 ianuarie 2009, 11:53

Timp de 20 de ani s-a tot vorbit despre epurarea clasei politice romanesti. Eliminarea fostilor comunisti, securisti etc. Intre timp au aparut alti oameni care s-au murdarit si ei si acum se porneste o noua cruciada: sa dispara baronii locali. Tot timpul va fi asa; ca sa ajungi sus te obliga sa te murdaresti. De ce pierdeti vremea cu astfel de probleme? Inteleg sa ii cerem lui Dragnea – zi domne ca iti pare rau si da-i inainte. Ar fi culmea sa demisioneze acum ca a fost numit. Basca daca n-are obraz nu e vina lui ca a fost numit.

Si domnu’ Tolontan, ca sa faci politica trebuie sa te cunoasca lumea. Pe tine te cunoaste deja. De ce nu intri de-a binelea in politica? Tot stai si ii critici pe toti. Nu vezi ca nu schimbi nimic? Hai ca iti dau eu un vot daca te hotarasti. Ai cam ratat startul, dar esti tanar…

Seneca  •  22 ianuarie 2009, 12:12

Intrebare:
In Anglia sau Germania (nu Italia) ce s-ar intampla daca in presa ar aparea articole privind mituirea (premierea) unor arbitri, jucatori ori presedinti de cluburi?
Ce credeti ca s-ar intampla dupa asemenea articole?
Credeti ca daca jurnalistii ar scrie despre posibile fapte de coruptie, ar fii in totalitate in cunostiinta de cauza?
Sau sunt unii care scriu articole din anumite interese?
Se pot scrie chestii grave, nereale in tabloidele din tarile amintite?

[D] [S] [N]  •  22 ianuarie 2009, 12:12

In Teleorman, Dragnea e „Dumnezeu pe Pamant”… (am vazut anul asta cum s’a facut campanie electorala acolo, am ras cu lacrimi)
Acum Liviu e ministru la Interne…
Traim intr’o tara minunata, care, de acum, se va putea bucura din plin, de competentele domnului Dragnea! :))

Milici  •  22 ianuarie 2009, 12:27

@seneca
Una e mituirea si alta e premierea , ma asteptam de la un ganditor profund ca matale la altceva.
Despre premierea de catre reprezentantii UNEI ECHIPE a ALTEI ECHIPE sa joace serios un meci cu o TERTA s-a scris de multe ori in Europa si nimeni nu a fost nici macar mustrat.
Mituirea e altceva crede-ma pe cuvant…

Seneca  •  22 ianuarie 2009, 12:33

Milici:
Atata timp cat nu platesti impozit si nu o faci legal (pe ascuns), premierea se transforma in mita.
Premierea este ceva relativ in tara noastra.
Nici nu exista.

Milici  •  22 ianuarie 2009, 12:40

@seneca
Gigi Becali nu avea pentru ce sa plateasca impozit pe banii pe care ii da in cazul valiza.
Jucatorii lui U cluj trebuiau sa declare banii si sa plateasac impozit pe ei daca i-ar fi primit….
Nu se poate plati impozit pe operatiuni virtuale sau neefectuate.

alex  •  22 ianuarie 2009, 12:47

pai, in ce tara traim? asta e cel mai potrivit? tu nu vezi ca numai hiene sunt in guvernul asta. si d-alea tinere, in putere, nu harsite. anul asta e decisiv, trebuie sa fure tot, daca nu, e nasol ca vin alegerile prezidentiale si marinaru’ face dictatura.

xaba  •  22 ianuarie 2009, 13:28

@Milici

Intradevar, orice agent comercial are interesul sa inregistreze cheltuielile pt. ca astfel scade baza de calcul a impozitului – exceptia reprezinta cazul, in care plata se face din venituri ne-legale (venituri nedeclarate fiscului, in consecinta ne-impozitate, adica bani negri). La vremea respectiva legea interzicea platile in numerar mai mari de 30 milioane ROL – sau echivalentul in valuta – iar daca o firma incasa mai mult numerar intr-o zi, era obligata sa depuna banii in banca in termen de 24 ore. La un control al Garzii Financiare banii din casa (mai vechi de 24 ore) care depaseau plafonul de 30 milioane ROL, erau confiscati pe loc. In consecinta, cei 100.000 USD nu puteau fi altceva decat bani negri.
Premierea, unde este permisa, se face conform unor reguli bine definite. Premierea care nu respecta regulile, se numeste mita!

bigi  •  22 ianuarie 2009, 14:04

Draga Tolo,

Nu cumva banii sunt banii proprii ai lui Becali, proveniti din dividende sau alte sume ce ii apartin dupa plata diverselor taxe si impozite, iar acesta, in stilu-i caracteristic i-a zis lui Badoi: ..Ba, baiatu” eu iti dau 100.000, cadou din banii mei, numai sa vii la Steaua. Uite, ca sa vezi ca nu glumesc, ii dau banii lu’ Dragnea, ca stiu ca ai incredere in el, ca-ti va fi nas…”

Si cum Badoi n-a mai venit la Steaua, banii s-au intors la Becali. Unde este problema, care sa justifice „eforturile” voastre jurnalistice? Ce ilegalitate s-a produs?

RELU  •  22 ianuarie 2009, 14:08

JAPCA FACE IN TELEORMAN ACEST DRAGNEA. AU AVUT MAI MULTI BANI ALOCATI DECAT TOATE JUDETELE SI NICI MACAR UN METRU DE SOSEA NU A FACUT. ESTE ATAT DE PUTERNIC INCAT A LUAT DIN FONDURI EUROPENE, ASA CA DOMNULE ZIARIST MA ASTEPTAM SA FIE UN ARTICOL MAI ELABORAT SI MAI STUFOS DACA TOT L-ATI PUS PE PRIMA PAGINA. MERGETI IN TR MAGURELE SA VEDETI CE ZIC OAMENII AIA.

RELU  •  22 ianuarie 2009, 14:09

LA TR MAGURELE BADOI A JUCAT VARF DE ATAC SI DADEA GOLURI NUMAI ACASA. ERA UN FRICOS IN DEPLASARE. ERAU MULTI FRATI SI LUI DRAGNEA I-A FOST MILA DE EL. PANA SA SE DUCA LA BACAU A FOST IN PROBE LA TINERETUL LUI CRAIOVA DAR L-AU CONSIDERAT PREA SLAB, IAR APOI PE FILIERA PSD I L-A BAGAT PE GAT LUI SECHELARIU PRIN HREBENGIUC. PUTINI AU NOROCUL LUI BADOI SA FIE SUSTINUTI. REFERITOR LA DRAGNEA „BARON” LOCAL ESTE PUTIN SPUS, FACE DEZASTRU. ACUM I-AU DAT SI POLITIA PE MANA. NUMAI AVEM NICIO SANSA.

adi  •  22 ianuarie 2009, 14:23

de ce le dezgropam asa pe rand? daca tot se asculta in draci nu suntem in stare sa-i prindem atunci? sau asteptam ca faptele sa se prescrie?

Milici  •  22 ianuarie 2009, 14:24

@xaba
Sa inteleg ca Gigi Becali trebuia sa inregistreze banii pe care nu i-a dat?
Sal arestam si sa-l condamnam pentru asta…
Mita aceasta e obisnuita in Europa , inseamna ca europenii tolereaza mita ca nimeni n-a fost nici macar mustrat de nevasta pentru acest tip de fapta?
Sau noi suntem din nou originali si inventam noi acum mita?

RELU  •  22 ianuarie 2009, 14:31

D-LE TOLONTAN, ZIARUL DVS. L-A FACUT DE NU STIU CATE ORI PE BADOI CA ESTE MOLDOVEAN. COLEGUL DVS. CARE STIE ATATEA DE CAZUL BADOI NU V-A SPUS CA ESTE TELEORMANEAN?

Milici  •  22 ianuarie 2009, 15:29

@adi
Ar trebui sa te miri de sceste ascultari in draci , o sa vei mai tarziu in ce o sa se transforme chestia asta daca nu luam atitudine…
Se faca scultari,filaj si cenzura mai rau ca pe vremea lui Ceauseacu.
Cerand condamnari pe baza de astfel de dovezi ne comportam , pastrand proportiile , exact ca multi din anii 50 care cereau condamnari aspre pentru chiaburi si dusmanii poporului…
Ai de sus exact asta asteptau si asteapta…
Istoria se repeta si nu invatam nimic din ea uneori nici nu ne informam…

Babilonul imobiliar  •  22 ianuarie 2009, 15:38

…si, totusi, dle Tolontan, ce (mare) valoare e acest Badoi?
Zicem ca a plecat Radoi 🙂 dupa bani etc.
Pai, traseul Chimia Tr.Magurele-SC Bacau-Rapid-Steaua-Timisoara CE reprezinta pentru Badoi? Nu „drumul spre victorie” (USD/EUR cat mai multi)?
…Problema intr-adevar este de moralitate. Si lege, evident.
…la nivel de FRF, chiar trebuie sa stea pe viata Mircea Sandu la FRF? De la CAP se impute in fotbalul romanesc. Culmea tupeului lui Sandu e ca, desi majoritatea romanilor resping si sunt indignati de (re)ascultarea telefoanelor (potentiala…) sau ca (din 15 martie) sa se poata „vizualiza” orice e-mail, dupa 20 de ani de la Dec 1989 mai sunt specimene precum M.Sandu care zic „altfel…”.

Cadrul legislativ sa existe, pentru oricine e suspectat de demersuri in afara legii, infractori s.a.m.d., corect, sa fie interceptate, sa fie ascultate etc. Asa cum prevede legea! Insa, „una-i una, alta-i alta”! Se trezeste M.Sandu ca… 🙂 ! CINE a patronat toate astea ani de zile, „cooperativa” s.a.? Nu el, sefu’, nasu’, nu era si e el presedinte al forului diriguitor intr-ale fotbalului? Acum, face pe filozoful!
Sa aiba macar bunul simt sa taca. Si sa se retraga!

Iulian  •  22 ianuarie 2009, 15:46

Domnule Tolontan, sunt expert contabil, dar nu inteleg de ce nu intrebati un contabil inainte de a scrie acest articol. Intradevar, daca banii erau de la clubul Steaua, platiti de un functionar in contul unui transfer, atata timp cat plata era cash, nu era in regula si suma care depasea baza legala nu se confisca, asa cum am gasit un comentariu aici pe forum. Se confiscau numai sumele gasite in casierie la un control al Garzii Financiare pentru care firma era obligata sa depuna banii la banca inca din ziua precedenta, nu si sumele curente din casierie. Dar, daca banii sunt de la o persoana fizica si cel mai probabil asa au stat lucrurile, adica banii au provenit de la Gigi Bekali, atunci nu putem discuta de bani negrii si nici nu trebuie sa-i declaram nicaieri, adica la nici un fisc. Daca te duci la un coleg si imprumuti o suma de bani, sau dai la un cersetor pe strada o suma de bani care sunt ai tai personali, ai declari la fisc?
Stiu o sa spuneti ca suma nu era una simbolica, era vorba de 100000 euro si eu am sa va raspund ca nu conteaza, daca banii sunt ai unei persoane fizice.
In al doilea rand, din cate am auzit(!) Bekali la Steaua nu este inregistrat in acte ca administrator sau avand o alta functie, el apare in actele contabile ca a imprumutat clubul cu bani, iar daca lucrurile stau asa, atunci el poate sa imprumute cu bani orice club sau jucator de fotbal din Romania sau din lume. Nimeni nu-ti poate impune ce sa faci cu banii tai.

Milici  •  22 ianuarie 2009, 15:51

@bigi
Bravo ai fotografiat exact faza;descrisa asa simplu cum o vezi m.ata si cum a fost de fapt ea nu trezea nici un interes de aceea trebuia condimentata , impanata -specialitatea casei.

clavel  •  22 ianuarie 2009, 16:04

Destul de stanjenitoare situatia pt noul ministru de interne …cam dubios si anturajul de prietenii ai domniei sale…

clavel  •  22 ianuarie 2009, 16:05

chiar nu am scris nimic rau

Cătălin Tolontan  •  22 ianuarie 2009, 16:58

bigi: Becali cumpara un jucator? Este Becali club? Joaca becali in campionat? Ma rog, joaca, dar asta e alta treaba 🙂

area51  •  22 ianuarie 2009, 17:12

Dincolo de chestiile legale sau nu, am ramas efectiv masca.

In ce tara traim??? Si cand te gandesti ca sar atatia pana si pe site-ul asta de sport sa-i apere pe rechini.

Probabil ca actualul ministru N-A FACUT CEVA ILEGAL, dar numai ideea in sine, sa ai geanta cu bani ai lui Becali si sa faci ceva pentru el (oare dezinteresat????) te pune pe ganduri ca simplu cititor…

Tolo…si cum au sarit atatia pe tine…ca ulii…

Respectul meu!

CETATEAN  •  22 ianuarie 2009, 17:32

ministu de interne a carat geanta lui becali.de azi inainte are cine sa ma protejeze si serveasca.sunt mandru ca sunt roman,ca am asa ministru.fara grija romani POLITIA E CU NOI.

Z  •  22 ianuarie 2009, 18:10

Sunt nedumerit cu privire la reactia televiziunilor. N-am vazut nici o referire la stire. Asta este o bomba de presa si trebuia tratata ca atare.
Presa ramane, prin cateva exemple, cam singura care mai face si anchete. In rest, cam putin profesionalism in bransa…
Felicitari gsp ca reuseste sa faca ceea ce altii de la ziare generice nu sunt in stare.

redandblue  •  22 ianuarie 2009, 18:15

asta nu primeste nimic , iar saracii care fura pentru a manca infunda puscariile romaniei , mai bine dadea acei 100.000 de mii de euro la o casa de batrani sau de copii

anti GSP  •  22 ianuarie 2009, 18:22

Mult iubite si stimate domnule TOLONTAN (aplauze puternice)

Articolul de fata arata imensa dumneavoastra dragoste pentru sportul romanesc in general si fotbalul in special, felul exemplar cum luptati pe toante fronturile impotriva acelor indivizi odiosi si … (se scandeaza Tolontan, ziaristul anului)……

Mutumim din suflet domnule Tolontan, cel mai iubit dintre ziaristi, promitem sa va urmam exemplul personal in toate imprejurarile.

Va multumim domnule Tolontan ca existati, iar daca n-ati fi erxistat va inventam.

Va asteptam cu “popularele dvs, editoriale…

Comentează