Banda de care nu scăpăm

Transmisiile de fotbal continuă să sufere din cauza unei decizii greşite

joi, 19 martie 2009, 9:08

Transmisiile de fotbal continuă să sufere din cauza unei decizii greşite

Pentru Liga 1, Antena 1 şi gsptv au transferat unii dintre cei mai buni comentatori, reporteri TV şi producători din România.

Să transmiţi şase, şapte meciuri în fiecare etapă nu e o bagatelă decît pentru frustraţii profesionişti ai netului. În legătură cu ei, Andrei Pleşu observa în „Adevărul” că „Aproape nimeni nu semnează cu numele său real, ceea ce dovedeşte o concepţie sui generis despre dialog, despre curajul opiniei proprii şi despre responsabilitate”.

Dar Antena 1 are o capacitate unică se a-şi submina propria muncă. Au existat în media sute de reacţii defavorabile faţă de banda de mesaje agramate şi cu un IQ de cercopitec care curge în baza transmisiilor live de la meciuri. Pe banii companiilor care le plătesc abonamentele sau pe banii lor, microbiştii se salută unii pe alţii, îşi încurajează echipa sau urează diverse boli incurabile rivalilor din teren. Nu toate, dar majoritatea mesajelor sînt mult mai proaste decît cele mai modeste meciuri.

Pe de o parte, ameţeşti din cauza şirului de litere care intră în conflict optic cu derularea fazelor. Pe de altă parte, nu te poţi abţine să nu-ţi arunci ochii pe spectacolul unsuros din subsolul ecranului.

Impasibile, Antena şi gsptv continuă să ne arate cît de greu e să creezi interactivitate de calitate. Pînă la a reflecta la raportul dintre cenzură şi măsură, poate că n-ar fi rău să se gîndească la cel dintre „transmisie premium” şi derizoriu.

Comentarii (126)Adaugă comentariu

George Anton  •  21 martie 2009, 11:18

Cataline, eu consider ca o abatere de la normal la fel de grava ca si
cea cu banda de mesaje este si neafisarea scorului si minutului pe intreaga
desfasurare a meciului. Ridica si aceasta problema te rog.

sef de post(da’ nu prost)  •  21 martie 2009, 11:49

Aveti dreptate,sunt de mult deeranjat de astfel de transmisii tv ‘impanate’
cu mesaje concepute ***!! Se observa ca acestea sunt concepute si
trimise in timpul meciurilor si-mi pun intrebarea : indivizii astia urmaresc
realmente transmisia sportiva?

andrei  •  21 martie 2009, 12:38

prctic (din nou) nu ai spus nimic
vad k iti place sa eberezi

Radu  •  21 martie 2009, 12:45

Imi amintesc de comentariile mecurilor transmise de Topescu s-au daca Romania tot a apartinut de Ungaria de meciurile transmise de Sepesi.Patrioti nu Nationalisti.

Massimo Maccarone  •  21 martie 2009, 12:45

Pentru Chat Noir (mesajul nr. 52) : ba poţi să vezi meciuri, dar doar pe Antena 1, vineri seara. Şi acolo există banda de mesaje.

Oricum nu face nici o diferenta  •  21 martie 2009, 13:52

Chiar aseara ma gandeam unde ar trebui sa trimit un mail **pentru ca nu mai puteam urmari meciul din cauza
scroll-ului. O bataie de joc din partea Antena1 / GspTv fata de telespectator.
La fel ca in orice alt domeniu, in Romania, nu se pune pret pe calitatea
serviciului oferit, bani sa iasa – cat mai multi si mai repede.

Din fericire mi-a venit ideea sa acopar zona respectiva cu un ziar, pe care
l-am prins pe laterale cu banda adeziva, asa ca am reusit sa vad meciul fara
„subtitrare”. De acum stiu cum trebuie pregatit televizorul inainte de
transmisiunile „profesioniste” ale trustului lui Felix.

Lancaster  •  21 martie 2009, 16:09

Probabil că transmisia sportivă e pe planul al 7-lea pentru ei. Dar e important că-şi văd opera literară afişată pe ecran, aşa că aduc audienţă. Oricum, aberaţiile de acest gen se întorc, mai devreme sau mai târziu, împotriva posturilor TV. care le promovează, de-obicei.

Ceva similar s-a întâmplat cu minutele din abonamentele de la Orange. Când venea ultima zi a perioadei de facturare şi ar fi rămas neutilizate, erau folosite în „convorbiri” către cartele prepaid, pentru a genera bonusul pentru apeluri primite. Şi vedeai telefoane aşezate pe masă. angajate în „convorbiri” de câte 80-100 de minute. Ceea ce în mod sigur nu fusese scopul operatorului, atunci când oferise acele bonusuri.

Mai devreme sau mai târziu, cei care plătesc publicitate TV. vor descoperi că sunt păcăliţi cu cifre de audienţă false. Dar mesajele de pe acea burtieră sunt cele care construiesc mistificarea în privinţa audienţei.

cor5  •  21 martie 2009, 16:20

Pe banda minune puteti sa puneti ce vreti voi ca si asa le vad o mana de oameni.Aceeasi care se si uita la GSP de la unu la infinit.Marea majoritate nu vede banda voastra!Si mai cred ca doar cei ce privesc sunt si cei care scriu.

Om de Rand  •  21 martie 2009, 16:53

Un articol bun,dar cum spunea un comentariu de mai jos,poate ar trebui sa luati atitudine in alt sens.si anume acela de a incerca sa va adunati cativa oameni importanti si sa propuneti desfiintarea acelei benzi.
Referitor la o alta problema care pe mine unu` m-a shocat….de ce nu putem avea comentarii obiective la meciuri?La meciul fc arges – steaua de vineri,aproape ca ii venea sa planga lui Cosmescu ca a ratat ogararu penalty-ul. „Dar eu te intreb ceva…de ce ogararu??”
Pai banuiesc ca sunt niste criterii dupa care se aleg executanti draga comentator de duzina.Imi pare rau ca am fost martor la acel comentariu.Gradinescu a fost cat de cat mai controlat.,dar sa nu-mi spuna mie cineva ca nu s-a simtit ca sunt comentatori pro steaua.

bibilik  •  21 martie 2009, 17:09

tolo , scuze dar uneori ma uimesti , finndca nu pot sa cred ca ai o impresie atat de proasta despre noi , cei care cu ineptiile scrise in subsol , sau cu comentarii mai mult sau mai putin inspirate comentam pe site sau pe blogurile voastre.
E , pana la urma semnalul ca oamenii vor sa dialogheze , sau sa-si expuna opiniile si sufera atunci cand voi ziaristii bu tineti cont de cat de cele care va convin.
E de inteles ca tu nu poti accepta sa citesti ceea ce scrie o persoana cu patos , dar cu scoala putina , asa cum sunt multi dintre noi. Dar e si mai de neinteles cum puteti voi gazetarii sa aduceti pe sticla sau in paginile ziarelor personajele abjecte care se plimba si manevreaza fotbalul romanesc.E numai nevoia de rating sau mai e si altceva la mijloc , care va determina sa acceptati in fata saliva unuia ca giovani becali ? (asta ca un singur exemplu)
Benzile din josul imaginii inseamna bani pentru antena 1 si de asta faceti acest lucru,nu din dorinta de a interactiona cu publicul , sa nu fim ipocriti tolo .

saka666  •  21 martie 2009, 18:03

Acea banda incurca destul de mult, dar daca reusesti sa iti concentrezi atentia pe mecivei vedea ca nu e nicio problema, in fapt acea banda are max 1 cm si nu e tot timpul, in acest moment urmaresc pandurii-brasov si nu e nicio banda pe ecran…apare cand si cand…

piples  •  21 martie 2009, 21:27

cati crezi ca au citite macar cartile pt generala, in conditiile in care bacul la 99% din licee se ia pe blat. cati crezi ca stiu sa conjuge verbul a fi? cati ???

iuladi  •  21 martie 2009, 22:01

se pare ca eu sunt uul din „fericitii” care nu e deranjat de scroll decat o data pe saptamana, pe antena1.in rest liniste…la propriu ca in campina nu exista decat upc si o noua concurenta dar tot fara gsptv.cataline, mai sti ceva de inaintarea discutiilor intre voi si upc?

jim  •  21 martie 2009, 22:45

care cei mai buni producatori ma tolontane? barnaz cel analfabet?

Avi  •  22 martie 2009, 1:53

Nu plang de grija acestui post tv,dar sa vedeti ce se intampla daca Romania
pierde cu Serbia.Zero audienta la meciurile nationalei,pentru cel putin un an.

Aurelian (sic Catalin)  •  22 martie 2009, 7:05

Domnule Tolontan , nu crezi ca ceea ce ai spus dumneata in comentariu este
rezultatul deciziei Antenei de a oferi meciuri televizate unei minoritati ?
Astept ca la finele campionatului Antena sa publice piederea inregistrata
prin neincasarea sumelor din publicitate si sa recunoasca decizia gresita
asupra transmisiunilor televizate din Liga I. Nevazand meciurile transmise
de GSP nu pot sti ce mesaje apar pe „burtiera”,dar banuiesc ca sunt mesaje
de multumire ale celor care ar fi dorit sa stea mai comod la o transmisie
televizata a unui meci din liga I-a.
Te rog revino cu un comentariu pe blogul tau asupra frustrarii amatorului
de fotbal de a vedea meciurile din liga I-a la televizor.

Sorin Camner  •  22 martie 2009, 8:29

Buna dimineata,Catalin.

Te rog, imi poti indica adresa articolului domnului Plesu? Multumesc. M-ar bucura daca mi-ai trimite aceasta adresa pe mail.

Cu stima,

Sorin Camner

ciocodeica marinescu cristi  •  22 martie 2009, 8:54

De fapt problema este alta si anume comentariile lipsite de profesionalism ale indivizilor care comenteza meciurile. Dar la ce audienta au GSPTV si Antena 1…

anti GSP  •  22 martie 2009, 10:24

Cata,

GSP TV nu face parte din trustul vostru ?

Nu voi ar trebui sa faceti primul pas pt. eliminarea benzii buclucase ?

Catalin (nu Tolontan)  •  22 martie 2009, 10:27

Sper sa nu fiu caracterizat ca un ignorant, dar imi dau cuvantul de onoare ca
eu nu am realizat ca exista banda aia pana am citit acest articol. Cred ca
este un caz asemanator cu cele numeroase de pe stadioanele autohtone: unii se
duc la meciuri pentru spectacolul oferit pe teren, altii pentru a face circ
in tribune.

gaby  •  22 martie 2009, 10:33

ne lasi cu psihologie asta inversa de 2 lei?

ciupi  •  22 martie 2009, 16:49

acea banda este ca un gag timpit din filmele mute. iti sare-n ochi, oricit de mult ai dori sa savurezi gafele lui zapata, dar te si intrebi „care-i diferenta?”

x  •  22 martie 2009, 17:54

clar

JOHN  •  25 martie 2009, 0:47

Da, scorul sa fie mereu pe ecran. La inceput nu era nimic, acum macar sunt numele echipelor si minutul. Obligatoriu, sa fie si scorul!

silviu albu  •  27 martie 2009, 11:06

de ce nu se afiseaza pe ecran,minutul si scorul,va rugam sa aduceti in discutie aceasta tema.este foarte important pentru noi sa vedem minutele ramase si scorul.in rest emisiunile dumneavoastra pe gsp sunt super,aveti stiri sportive cat sa ne saturam.am vazut ca sunt multi nemultumiti pentru ca nu transmiteti toate meciurile,pai in Spania sunt meciuri,cel putin 5 partide care se joaca la aceeasi ora si nu sunt transmise,meciuri ca ex:REAL MADRID nu se vad decat pe un program cu plata si nimeni nu se plange.alta tema ar fii,transmisiile ,sunt cam de proasta calitate ca si comentatorii de altfel,in rest ok.multa bafta in a rezolva aceste cereri.va multumesc.

adrian cristescu  •  27 martie 2009, 11:18

ce sa mai zic ca in timpul unui meci se baga publicitate ? este aberant si penibil la fel ca institutia CNA. se spune ca la noi se injura pe stadion, ca nu suntem civilizati si din cauza asta nu vin pers de sex feminin la meci. pai sa va spun ca pe stadioanele din Spania femeile injura mai rau ca barbatii, si nu numai pe stadioane si la televizor cum se vorbeste. uitati-va la unmeci transmis de Albanezi sau de orice alta tara considerata inferioara noua si no sa vedeti atata lipsa de profesionalism. in ROMANIA la 80 % din posturile Tv se promoveaza PROSTIA si NESIMTIREA din pacate. ” poftim cultura, si m-ai vrei recolta ”
🙁 🙁 🙁

Comentează