Cel mai urît pentru cel mai iubit

Prezenţă inedită în şirul clasic al profesiilor şi al oamenilor care împing fotbalul înainte

luni, 20 aprilie 2009, 3:13

Prezenţă inedită în şirul clasic al profesiilor şi al oamenilor care împing fotbalul înainte

La 43 de ani are şansa de a nu rivaliza cu nimeni în România în privinţa cantităţii de antipatie de pe capul său. Să ne înţelegem! Ostilitate de calitate, nu aşa!

Şi totuşi, Daniel Morar, omul cel mai urît în anumite medii, face să meargă jocul cel mai iubit de către public. Nu e al 12-lea jucător, ci primul procuror de la DNA.

În absenţa unei federaţii competente şi a unei ligi implicate, fotbalul îşi aşteaptă clarificările dinspre justiţie. Zeci de meciuri, numărate doar din ultimul sezon, sînt analizate în dosarul deschis de DNA Piteşti. Fostul fundaş, „joc încă fotbal săptămînal”, mărturisea Morar într-un interviu publicat de ProSport, are o consecvenţă care l-a făcut pe un alt căpos celebru, Adrian Porumboiu, să declare: „Morar e mai încăpăţînat decît mine. Bravo lui!”.

Pentru prima oară în istoria recentă, sforarii au conştiinţa ilegitimităţii faptelor lor şi a vulnerabilităţii propriilor persoane. Iar tipi precum Penescu sînt developaţi, cu emetiralul anexat, în faţa microbiştilor. Sigur că procurorii nu fixează vinovăţii, iar Morar lucrează şi el sub aproximarea greu de explicat: „80% din cazuri primesc NUP şi doar 20% merg în instanţă!”.

Toate au un preţ. Pe lista celor cercetaţi penal pentru luare de mită se află şi Sorin Corpodean. Ardelean ca şi Morar, arbitrul şi procurorul şi-au intersectat vieţile la Cluj de mai multe ori. Anumite surse susţin că ar fi chiar într-o oarecare amiciţie, dar asta e imposibil de verificat în plină fierbinţeală a dosarului, cînd ambii sînt inaccesibili.

Dacă e adevărat, înseamnă că Morar are încă o ştachetă tăioasă în faţa sa. După ce că, alături de masori, suporteri, medici şi antrenori, el s-a adăugat pe lista celor care trag pentru fotbal, trebuie să facă asta şi cu nume cunoscute pe lista acuzaţilor. Greu să fii microbist!

Comentarii (25)Adaugă comentariu

grigore silvian  •  20 aprilie 2009, 16:06

Domnule Tolontan,
Degeaba munca procurorilor daca instantele sportive nu sunt corecte.In Romania,ca si in politica,oamenii au numai drepturi si foarte putine indatoriri(Raspunderi)pentru care sa dea socoteala.Instantele sportive pot fi mult mai dure pentru ca nimeni nu e obligat sa intre in „fenomenul”fotbal si daca intra trebuie sa tina cont de reguli(care sunt destul de proaste si mai ales interpretabile).O sa va dau si un exemplu(da,sunt”rapidist”).In cazul BRICHETA au aparut la un moment dat niste fotografii cu arbitrii care s-au intalnit inaintea meciului intr-o benzinarie.Explicatia a fost ca fiind un meci greu trebuiau sa stabileasca o anume strategie.Unii le-au sarit in ajutor cu explicatia ca au dreptul ca oameni liberi in democratie sa se intalneasca oriunde.Daca am fi avut o Federatie normala, acolo,se putea pune intrebarea:De ce nu v-ati facut planul de joc,inaite de inceperea partidei,cand ajungeati la stadion?Va impiedica ceva sau cineva?Ce face acum Procuratura este doar o floare cu care nu prea vom avea „primavara”(europeana)daca nu vom avea o alta FRF.

andrei  •  20 aprilie 2009, 16:10

da, eu zic ca presa ar trebui sa fie mai vehementa in a sustine actiunile DNA_ului atunci cand acestea sunt in mod evident in beneficiul fotbalului.

dupa eliberarea lui Becali insa, nu stiu daca toate cazurile astea nu vor avea o finalitate similara

yo  •  20 aprilie 2009, 16:40

Bun apropo-ul tau,sper sa il priceapa cine trebuie!

eu  •  20 aprilie 2009, 17:23

si daca tot vrea atat de mult binele fotbalului romanesc pe pazskany de ce nu l-a anchetat sau nu a primit verde de la basescu?

geo  •  20 aprilie 2009, 18:31

In momentul in care iesiti cu declaratii gen porumboiu, atat de transante: „dinamo are arbitrii de campiona”, in momentul cand ore in sir la TV apare un tavalug impotriva arbitriilor din parte lui Iancu, Porumboiu, Mititelu, mai nou si Iacov (alt personaj extrem de credibil) totul nu este decat o decredibilizare totala a ceea ce face DNA-ul, vocile astea **** nu fac decat sa acopere eventualele fapte de buna credinta ale DNA ului, le acopera ca o perdea de fum , folosindu-le pentru interesele lor marunte impotriva altora

Nea Caisa  •  20 aprilie 2009, 18:32

Un articol portocaliu de serviciu, de culoare portocalie si atat. Nici suporterii
presedintelui nu mai freamata la asa ceva. Fumat. Altceva mai bun.

2449  •  20 aprilie 2009, 18:39

am o mica sugestie daca-mi permiti. parca 60% dintre suporteri sunt stelisti 9 ( mai mult sau mai putin); nu mai folosi cuvinte complicate ca ii pierzi incetisor.

ticu  •  20 aprilie 2009, 19:19

Bacaoan fiind, va spun ca totul nu e decat praf aruncat in ochii nostri ! Vedeti ce se intampla cu cazul Becali ( si ma refer la cel cu valiza ), Penescu, pe care il vor elibera peste cateva zile si ne va rade si el in nas si multe altele care au fost si vor urma !
Dar culmea nesimtirii am traito in seara asta can Becali lua partea lui Penescu si il disculpa, spunand ca procuratura nu are nici o proba ci sunt numai vorbe ! Apoi, cum Doamne iarta-ma, sa poti sa ai atata tupeu, tu care inca esti sub cercetarea instantei, sa ai tupeul de va vorbi si a lua apararea altuia, cand tu, normal, esti in ***** pana la gat ? Asta-i tara in care traim : smecherii cu scoala vietii fac ceva pe legile tarii si… eu, care credeam ca ne iau de ****, chiare ca suntem, daca nu avem nimic de spus si ii lasam sa iai bata joc de noi !
De aceea va implor dragi romani, ca si cei de la BBC in 1989 : romani, trezitiva !!!!

Radu  •  20 aprilie 2009, 19:26

Cel putin 3 luni se albitreaza corect.

jiji  •  20 aprilie 2009, 22:20

penescu este o musculita,de ce nu scrii sa apara si rechinii la dna

jiri prag  •  20 aprilie 2009, 23:32

pentru ticu,
nu se mai trezesc, s-au desteptat romanii.

nu conteaza  •  21 aprilie 2009, 5:35

Domnule Tolontan, Dl Morar a picat testul demult. Stiti domnule Tolontan cati km de autostrada a facut Behtel in perioada 2005-2009? Stiti cat am platit? Tineti-va bine, ca daca ati fi stiut nu ati fi scris acest articol! A construit 100 de m si am platit 800 de milioane de dolari. De ce dl Morar nu a cercetat acest contract pagubos? De ce nu a luat persoanele care l-a incheiat, de ce nu a luat persoanele care ar fi trebuit sa verifice lucrarile? Persoanele care accepta tacit situatia si au atributii dar nu fac nimic? Hotii fura din banii statului si DNA ancheteaza arbitrii. Ce chestie. Si Dl Tolontan ii lauda. Si mai sunt 1001 de lucruri de anchetat. De arbitri se pot ocupa Parchetele si nu DNA. Morar ne facem ca lucram!

ciupi  •  21 aprilie 2009, 5:48

intr-un stat corupt, oameni ca acesta sunt considerati prim-solisti ai onestitatii. intr-un alt stat, acolo unde legea este lege, nu faradelege, derspre asemenea oameni nu se vorbeste nici prin semne. este deci bine – pentru el, ma refer – sa traiesti in statul lui coruptila-imparat?!

Marius  •  21 aprilie 2009, 7:56

Nu o sa ma leg de actiunea celor de la DNA si de faptul ca e doar praf in ochi( asta sigur este pt ca BEcali e in libertate si va ramane lafel si PEnescu, 2 „incoruptibili”) ci vreau sa inteleg un singur lucru. Din ce citesc in presa si vad la tv fotbalul din Romania este corupt, peste acest lucru LigaI poate fi vizioanata de doar 20-30% din populatie, audientele sunt mici si vor scadea( ma refer la STEaua care atragea cei mai multi spectatori/telespectatori , dar care cu al sau joc a inceput sa indeparteze microbistii, restul echipelor nu aveau aceleasi audiente.majoritatea meciurilor televizate de Antena1 aveau Steaua pe afis deci intelegeti)…In fine Nu inteleg de ce sponsorii nu se retrag , imi vine greu sa inteleg planul lor ,mai ales cand esti asociat cu o liga corupta, inteleg ca ei accepta coruptia si o hranesc alfel nu inteleg.Iar patronii echipelor corecte ar treb sa faca presiuni pt ca echipele invinuite sa fie sanctionate astfel sa simtim credibiltatea acestei ligi infecte…

Gigel  •  21 aprilie 2009, 9:02

Stati linistit ca mogulii sunt in siguranta. Au scuturi destoinice, gen penescu & Co

pt. grigore silvian  •  21 aprilie 2009, 9:05

Ce importanta are ca s-au intalnit arbitrii la benzinarie si nu la stadion in cazul valiza? Cand suporterii arunca cu diverse obiecte in jucatorii adversi deja din minutul 10 si nu se potolesc desi prin statie li s-a solictat acest lucru de zeci de ori atunci nu e important unde au discutat arbitrii strategia ci unde au discutat copos si trepadusii lui „strategia” de a-si bombarda adversarii cu brichete…*** nu poti schimba realitatea: actele de huliganism din giulesti s-au petrecut cu acceptul conducerii rapidiste nu au fost acte spontane. Si ia uite ce cumintei au devenit brichetarii dupa depunctare…Asta arata ca masura luata a fost cea corecta atat dpv. sportiv cat si educativ.

Alecu Stucan Harneala  •  21 aprilie 2009, 9:54

Deci d-l Morar a fost pus in fruntea DNA in primul rind pt. ca joaca
saptaminal fotbal, ca fost fundas ce se afla! D-lui, conducind o
institutie „suis generis”, cu o lista de atributiuni pe masura, „face să
meargă jocul cel mai iubit de către public”! Nu stiu de ce sint aceste
succesuri tinute sub pres ? Modestia e destul de greu de gasit in Romania!
Sau era vorba de vinatoare de vrajitoare?

Chat Noir  •  21 aprilie 2009, 10:35

Dl.Morar – n-am încredere în el …
Câţi corupţi, dintre cei care au furat de la stat, a adus în faţa justiţiei ?

Vasile  •  21 aprilie 2009, 11:24

Stiu ca un ziarist adevarat are memorie de elefant.Va rog sa nu uitati ce spun acum.Pentru ca Torje sa ajunga la Dinamo,Iancu a trebuit sa fie „convins”si asa i s-a regizat un proces.A si fost inchis o vreme…Pana cand ?Pana cand si-a dat acordul pentru imposibilul transfer !
Acum,interfata altei afaceri dinamoviste este coruptia din fotbal .Care a inceput spectaculos pentru ca in final sa fie numai o…atentionare ! Nu va fi arestat nici un arbitru !!..Iar cei inchisi..nu peste mult timp,vor fi si ei liberi ! (sunt destule motive de eliberare ! Ehe !).Dar exista si aici o conditie,trasferul lui Tanase la Dinamo ,adica aceiasi stil de afacere ca in cazul Torje !….Daca inainte de 1989 asemenea afaceri erau simplu rezolvate,japca la vedere,ordin fara replica ,acum lucrurile sunt mult mai subtile!!
Putina rabdare si va veti convinge !!Lupul paru-si schimba,dar naravul ba !!

milici  •  21 aprilie 2009, 11:48

MORR SI DNA , intr-o tara in care se FURA MILIIARDE de EURO , nu au rezolvat pana in prezent NICI UN CAZ MAJOR de aest tip , ocupandu-se numai de GAINARII POLITICE.Cazurile majore instrumentate sunt TERMOPANUL lui NASTASE , CALTABOSUL lui REMES si CAMERELE lui MITREA.
Chiar si in fotbal unde sunt cazurile adevarate precum BORCEA de la echipa ORGANELOR , PATSZKANY din CLUJ , PORUMBOIU de la PDL etc?Dar LUPESCU , PRUNEA si SANDU MIRCEA?
SUNT PENESCU SI FC ARGES CORUPTII MAJORI?
Lumea asteapta de la Morar si DNA sa afle unde se scurg banii lor ceea ce STIU si COPII dar nimeni nu are interes SA SE GASEASCA HOTII?
Putem face oricate portrete ale lui MORAR , practicant de fotbal , dar sa nu uitam ESENTIALUL ca NU INDEPLINESTE FISA POSTULUI.

Cătălin Tolontan  •  21 aprilie 2009, 14:20

adrian, marius: stati putin! faptul ca becali e liber nu-l face mai putin vinovat, dupa cum faptul ca era in arest nu-l facea vinovat. Vinovatia se stabileste in proces, doar k acesta se va derula in libertate. Aceasta a fost decizia judecatorilor si e normal s-o respectam

milici  •  21 aprilie 2009, 15:19

Adrian,Marius+Tolo:SUBIECTUL era MORAR+DNA;ce au ei comun cu FREE GIGI?
Predicatul in versiunea OFICIALA poate fi:JOACA FOTBAL , LUPTA CU MAREA CORUPTIE , SARE STACHETE etc.
Predicatele mai pot fi si:FACE JOCURI POLITICE , NU ARE NICI O TREABA cu MAREA CORUPTIE etc.Astea sunt MOGULOIDE si nu TREBUIE BAGATE in seama.

Titi Duru  •  21 aprilie 2009, 18:07

Daca scapa Corpodean inseamna ca totul a fost un foc de paie!

Ripply  •  21 aprilie 2009, 18:31

Sincer, nu stiu care e rolul lui Morar in „aratarea pisicii”, pt.
ca asta e cea mai importanta atributie a sa. E el cel ce tine pisica
sau e chiar pisica insasi?

benny  •  21 aprilie 2009, 21:05

D-le Tolontan….am o intrebare care nu face neaparat parte din subiectul de astazi…ce cauta totusi personajul Mircea Sandu in fruntea fotbalului romanesc,dupa atitea si atitea lucruri care ies la iveala aproape saptaminal? Aveti vreun raspuns? As vrea sa stiu parerea d-voastra ca si pe al unuia caruia ii respect parerea. Va multumesc.

Comentează