Super articol al lui Patriciu

Chiar daca te desparti deseori de ideile lui Dinu Patriciu. Chiar daca nu esti de acord cu necamuflatul sau sfert-de-dispret pentru oamenii din serviciul public. Chiar daca vezi cum intr-un interviu din Evenimentul Zilei afirma ca criza nu e un produs Wall-Street, ci mai degraba unul Main-Street,  de vreme ce a fost indusa, printre altele, de „statele care au devenit mai socialiste şi au încercat să stimuleze accesul la proprietate al unei clase mai sărace”.

vineri, 15 mai 2009, 1:26

Chiar daca te desparti deseori de ideile lui Dinu Patriciu. Chiar daca nu esti de acord cu necamuflatul sau sfert-de-dispret pentru oamenii din serviciul public. Chiar daca vezi cum intr-un interviu din Evenimentul Zilei afirma ca criza nu e un produs Wall-Street, ci mai degraba unul Main-Street,  de vreme ce a fost indusa, printre altele, de „statele care au devenit mai socialiste şi au încercat să stimuleze accesul la proprietate al unei clase mai sărace”.

Chiar daca solicita „iesirea politicii din viata romanilor” si o scoate mai intii din ziarul sau, ceea ce discutabil nu doar editorial, ci si din perspectiva a ceea ce ramine din democratie dupa ce evacuezi reprezentarea cetatenilor, ei bine, oricum te-ai situa ca idei fata de el, citesti cu interes articolul de azi din Adevarul.

In termeni concreti, cel mai bogat roman spune ca va aduce totusi tipografia, desi partenerii sai au probleme financiare. Si vorbeste despre increderea in presa, in afaceri si in viata reala.  

Venit dupa o discutie cu Mr News, alias Rupert Murdoch, textul lui Dinu Patriciu e probabil cel mai bun articol impotriva crizei emotionale publicat in ultima vreme la noi, avind in vedere nivelul de informare a autorului si detaliul ca a fost dictat la telefon, probabil in timpul unuia dintre acele zboruri despre care, intr-un recent numar al Times, o celebritate marturisea ca „stam in pozitia fetus intr-un lux inutil si asteptam, de fapt, doar sa aterizam mai repede”.

Comentarii (11)Adaugă comentariu

fotbal  •  15 mai 2009, 13:43

mda! trebuie sa recunosc, mi-a placut

Andra  •  15 mai 2009, 14:03

Patriciu a vrut sa achizioneze banca anglo-romana si a fost refuzat
recent la Londra
cam atat despre cei cu care vorbeste el la Washington “intr-un cerc restrans”

Cristi  •  15 mai 2009, 14:28

Cred ca trebuie sa ne punem probleme, ca media, daca un „mogul” (eu i-as zice simplu, patron) fara veleitati sau studii de jurnalism, ajunge sa scrie un text jurnalistic asa de viu si plin de substanta.
E de ajuns sa citesti inr-o saptamina toate editorialele din ziarele principale (ev.zilei, adevarul, cotidianul,etc) si sa te miri de inconsistenta si apa in piua batuta de catre nume mari.
Oricum, ptr. cineva care locuieste afara si e inundat de o presa cu articole de substanta, cum sint cele din presa anglo-saxona, orice text jurnalistic de o asemenea calitate din Romania bucura. Enorm.
Revin doar la cuvintele de mai devreme. Nu Patriciu sau oricare alt patron trebuie sa faca acest lucru, in primul rind. Ci jurnalistii de profesie. Insa miile de articole despre bataliile politice goale, despre cine contra cui este, si tot asa – astea fac agenda si cu astea vor muri (inclusiv profesional) multi.

Pina una-alta, pentru calitatea textului de azi, Patriciu – editorialisti de la alte ziare, 1-0.

Radu B.  •  15 mai 2009, 15:44

M-a pus dracu’ şi am citit articolul respectiv… O serie interminabilă de platitudini, din care transpare supărarea că nu mai sînt la putere prietenii lui, ci prietenii altora…

Oricum, penalitatea asta de publicitate ascunsă mi-a pus capac (de mult aveam senzaţia asta) şi de azi am hotărît să nu mai citesc ce scrieţi…

Sănătate şi poate vă treziţi înainte să fie prea tîrziu…

Cătălin Tolontan  •  15 mai 2009, 15:54

Radu B: replica dvs este atit de politizata incit am verificat. Am crezut k v-am recomandat alt articol, pur si simplu. In acest articol Patriciu nu face nici o trimitere la politica, la guvern, la PD-L si oriunde va mai ginditi. pur si simplu, omul isi nareaza citeva secvente de viata, punindu-le intro matrice de gindire proprie. Cit despre faptul k e un articol publicitar, sinteti amuzant 🙂

Pretender  •  16 mai 2009, 14:58

*Erata :[…] nu acelasi lucru il pot spune […]

takeda  •  17 mai 2009, 16:04

Inteleg ca nu mai considerati discursul dlui Patriciu la fel de cinic? 🙂 Glumesc!
M-a incantat ideea ca ati ramas obiectiv si l-ati publicat. Asa ceva nu putea sa lipseasca de pe un blog serios.
Numai bine!

Patriciu despre criză | bucurenci.ro  •  18 mai 2009, 9:00

[…] text bunTolo. Recomand cu […]

Mihai  •  18 mai 2009, 13:12

frumos…chiar nu m-as fi asteptat…

“Zece masuri anticriza” « Ironics  •  26 iunie 2009, 14:10

[…] Oi fi eu subiectiva, dar acu o luna il lauda chiar si concurenta. Leave a […]

d.d.rujan  •  15 februarie 2012, 18:49

Asa e,Cata,bun articol. E scris de un om al afacerilor, autentic romanesti,cu o gandire transanta.Dar o gandire usor histrionica…
Se vede ca ,desi scrie f. fain (mi-a placut „aia” cu tipul , a carui vorba misca pietele…)totusi ,nu e om de presa.Nici pomeneala pronosticul unui viitor de…aur,tocmai pentru presa scrisa de la noi!.
Cumpara cu pierdere … sigura acele „fieratanii” pentru tipografie.La fel a dat „buf” mare si cu reteaua „Micro”.Si nici „Adevarul” nu se simte prea bine…Iar faptul ca l-a putut pune pe Gregoire ecrivain Redactor sef,m-a cam lamurit ce „nas” are la oameni!
Singurul lui „succes”autentic a fost sa puna mana pe marea Rafinarie de la Midia.Noua ,noutza la achizitionare!Plus o retea de desfacere aprobata .Iar gaura data Statului,atunci si ulterior, a fost colosala!! Altfel e seducator!
Daca aceste randuri nu vor apare,stiu sigur ca macar le-ai citit…Asta nu inseamna ca nu esti un mare gazetar.Plus cojones adevarate…Chiar sunt curios daca ai putea salva Adevarul!Dar numai in locul lui Imre,nu a lui Cartianu!

Comentează