Războiul cratimelor împotriva sportului

Cum a fost schimbată politic Marieta Ilcu, şefa DJS din Hunedoara, cu o asistentă medicală. Un caz multiplicat de zeci de ori

joi, 4 iunie 2009, 10:39

Cum a fost schimbată politic Marieta Ilcu, şefa DJS din Hunedoara, cu o asistentă medicală. Un caz multiplicat de zeci de ori

„În naivitatea mea, am fost convinsă că acest concurs va fi pe bune! Toţi oamenii din sport mă avertizaseră că e aranjat politic, dar n-am crezut. Acum, sînt şomeră”, povesteşte Marieta Ilcu, 43 de ani, fosta campioană mondială la săritura în lungime.

Colega mea Mirela Neag a găsit-o pe Ilcu la Hunedoara, udînd puieţii de nuc din curtea casei. În acest timp, la Bucureşti, ministerul condus de Monica Iacob-Ridzi încearcă din toate puterile să oprească scandalul început cu dezvăluirile Gazetei, continuat cu protestele şi ameninţările cu tribunalul ale zecilor de angajaţi MTS şi care are şansa să producă „demisia de silă” a lui Octavian Belu, după cum a mărturisit ieri un apropiat al fostului mare antrenor.

Belu a devenit spectatorul raptorului cu bale. Zeci de conducători ai sportului au fost concediaţi printr-un concurs înscenat, care a avut drept unic scop satisfacerea foamei de funcţii a animalului politic PD-L – PSD-PC. Sportul a ajuns bolnav de aceste cratime din denumirea alianţelor. În numele liniuţelor se împart prin algoritm politic poziţii unor oameni fără confirmare profesională. Cratimele sînt la putere!

Cazul Ilcu e relevant. În locul ei a venit Sorina Cobori, soră medicală, şefa organizaţiei de femei PSD din Brad şi cea care a ocupat pînă acum ultimul loc din organigrama instituţiei în fruntea căreia a fost cocoţată. Are experienţă minoră de un an în sport. Suficient.

Nici măcar nu se sinchisesc să ascundă frauda! Gazeta a publicat pe site rezultatele înainte de începerea concursului. 90% dintre schimbările politice s-au confirmat. În cazul Ilcu, Mihai Mureşan, şeful pe linie de partid al noii directoare, a declarat miercuri, la Brad, jurnalistei gsp: „Noi am recomandat-o pe Sorina Cobori. E de la noi, din PSD, e om din sistem”.

„Avem un concurs corect şi transparent” a spus Monica Iacob-Ridzi acum 20 de zile, cînd a început competiţia. Nu e adevărat! Dincolo de zîmbetul său european, ministrul conduce cea mai amplă mişcare de destabilizare prin incompetenţă a sportului românesc. Un proces logic, pentru că unii dintre şefii DJS şi ai complexelor meritau înlocuiţi, s-a transformat într-o parodie fără substanţă a unei reformei necesare.

Comentarii (73)Adaugă comentariu

neamtzu  •  4 iunie 2009, 23:31

Pai asa a facut si gigi la Steaua, incepand sa aduca tot felul de veri prin conducere si acu se vede…ce mai poate fi spus, e un dezastru total…

flotop  •  4 iunie 2009, 23:41

numai naivii isi imagineaza ca e altfel, si nu doar la sport, din pacate!!
dar astia suntem noi, romanii, si oamenii pe care i-am ales sa ne conduca!!
totul in concordanta cu valorile pe care le promovam!!

adrian_237  •  4 iunie 2009, 23:49

curios cum ai ales exemplul de la psd,nu de la pdl…stiu ca nu va aparea ce amm scris:)

supertuxy  •  4 iunie 2009, 23:59

Pai asta se intampla la fiecare schimbare de guvern. Nu ma asteptam sa fie asa
de mediatizate schimbarile .

Mihai  •  5 iunie 2009, 0:11

Corect!

Am dezvaluiri si mai importante de facut din judetul Dolj. Daca Gazeta e interesata, va rog sa ma contactati.

Florin Iaru  •  5 iunie 2009, 0:19

Draga Tolo… Ai fost, acum 5, 4, 3, 2 ani, fan Băsescu. Poate şi PDL. Dar cred că aici ţi s-a cam aplecat. Aşa cum am aflat de Pleaşca de la cultură. Să vezi, numai, ce buildinguri vor înflori în cele mai selecte cartiere. Mă tem că PSD şi PDL sînt cei mai buni prieteni. Şi au o foame în gîţi!

obezeanu  •  5 iunie 2009, 0:25

Asa se intampla cand functiile sunt ocupate pe criterii politice…
La fel era si pe vremea comunistilor,aveam sefi activisti de partid,care n-aveau nici o treaba cu meseria,ei erau pusi acolo doar pe pile,sa produca Bani pentru Partid!
Astazi e la fel,ai relatii la partidul X,esti tocmai bun pentru o functie grasa,poate la sport,poate in P.E. ca acolo e vorba de 100.000 euro pe an!si partidul te vrea Bogat!!!

haihui  •  5 iunie 2009, 0:37

Aceasta tara ramane fara speranta, lucrul cel mai important pentru dezvoltare. Ce e de facut ? Ce trebuie sa facem ? Avem nevoie de un singur conducator, nu de parlament. Cineva care sa ne indrume, nu sa ne fure. Ne-am saturat !

PussyCat  •  5 iunie 2009, 1:02

parearea mea este ca sportul nu ar trebui combinat cu politica in niciun fel. Totusi multe personalitati sportive de pe la noi fac acest lucru.

clau  •  5 iunie 2009, 1:12

Din pacate ,comunismul la noi este in floare ,pe langa faptul ca nu mai exista la noi vreo ramura a sportului in care sa excelam mai avem parte si de astfel de „tampenii” din partea unor oameni care nu au si nu auavut nici o treaba cu sportul,in concluzie in Romania a anului 2009(secolul vitezei)avem parte cu tristete de niste gesturi si idei care ne depasesc mental,astfel de hotarari se luau acum 20 de ani,dar ne mintim in fata ca avem parte de transaparenta.ESTE INUMAN ceea ce se intampla la ora actuala adica:oamenii prost pregatiti sunt mai bine vazuti decat cei care isi vad de treaba si sunt capabili din punct de vedere al pregatirii in scopul obtinerii anumitor posturi.
DACA AR FI POSIBIL CA SA SE POATA VOTA IMPOTRIVA M-AS PREZENTA LA VOT,altfel cu siguranta NU,PENTRU CA din punctul meu de vedere cei care sunt in aceste mizerii”campanii electorale”….nu au ce cauta acolo,sub nici o forma.Probabil se va da ora exacta in sport ca si in celelate departamente de conducere de la noi—adica NICIODATA.
O singura intrebare am :exista vreo sansa sa putem schimba ceea ce se intampla in prezent in mizeria aceasta…numita Romania.

clau  •  5 iunie 2009, 1:27

Nu este penibil+jenant=JENIBIL ceea ce se intampla in sportul romanesc,consider ca exista cel putin 50.000 de persoane mult mai pregatite decat d-na ministru,si ar fi meritat cu prisosinta postul ocupat de aceasta d-na.(care a rasarit din pustiu in fotoliu de ministru)…PT ACEST post e nevoie de o pers. entuziasta,sociabila,dornica de munca …nu doar de rezultate,,,,sportul nostru este in punctul omega(zero barat-atat baze cat si performante)…ar trebui sa se preocupe mai mult de soarta tinerilor decat de bascalia asta cu alegerile…avem nevoie de o pers. care sa aduca sportul in punctul alfa…oare este posibil vreodata asa ceva?

un cetatean  •  5 iunie 2009, 1:38

CEA MAI MARE MIZERIE….politizarea tuturor institutiilor statului..cea mai penibila mi s-a parut lupta intre PD-L si PSD pentru complexul energetic Turceni, cum sa pui un om fara pic de pregatire profesionala pe un asemenea post, este al treile complex ca marime din ROmania dupa CNE Cernavoda si Portile de Fier 1, asta inseamna autodistrugere…

Cosmin  •  5 iunie 2009, 2:00

Bai mi-e scarba de tot ** de Romania!!

geo  •  5 iunie 2009, 4:46

lucrez in domeniul sportului si stiu cum s-a furat din bazele sportive, inclusin din cele cu directorat asigurat de fosti sportivi. Calitatea de fost sportiv nu-ti asigura nici spirit managerial, nici coloana vertebrala in fata presiunilor politice. Mie mi se pare ok incercarea ministrei de a darama vechile complicitati din sport.

Bula  •  5 iunie 2009, 5:09

Nu s-au plictisit acesti oameni de „partidul unic?”. N-a fost destul?
Mare mizerie! ***!

jules  •  5 iunie 2009, 6:01

v-ar acuza cineva daca organizati un miting de protest?

ciupi  •  5 iunie 2009, 6:26

trec pe la inter – pe dedesubt – si vad ca inca nu au inceput instalarea magazinelor, a wc-ului samd. nu s-a ajuns inca la o intelegere conform algotampului politic?! la acea toaleta se vor da dispute intre sectorul 5 si 3?!

8vious  •  5 iunie 2009, 8:57

E incredibil ca se promoveaza oamenii pe criterii politice si nu pe
competenta. Faptul e ca lucrurile astea se intampla nu doar in sport, ci
si in educatie, cultura etc. O sa ajungem sa fim o tara in care orice
locuitor e membru de partid.

Maximmouse  •  5 iunie 2009, 9:10

Stimate Tolo, in lumina celor spuse de FIaru, sa fim linistiti,

daca in toamna iese asimetricu’ sora medicala va fi inlocuita urgent cu un

brancardier pdl…are mai multa forta, face sport…:)Maxi!:)

Maximmouse  •  5 iunie 2009, 9:17

@ Clau, de ce nu spui corect?care comunism?din pacate , la noi dictatura este

in floare. La al doilea post, nu, nu este posibil sa se modifice ceva, deocamdata si nici in viitorul apropiat.Lucrarea intelighentiei pascuta de duhul

dictaturii este temeinica, chiar daca unii vad acuma ce monstru au adus

la viata, este tarziu, prea tarziu…s-ar putea sa trebuiasca sa mai are cam

cel putin 5 ani pana vor reusii sa desteleneasca ceea ce au intelenit..desi vin

puternic din urma puietii…iaca EB-ol-A…:)

Hash  •  5 iunie 2009, 9:25

Eu nu inteleg nici acum de ce exista femei in politica. Nu sunt misogin, dar daca intri in olitica macar sa te si pricepi. Cand vezi ca rizi asta a fost dansatoare, iar udrea schimba profesiile, din consilier de stat, in ministru al turismului, te minunezi. De eba nu mai zic nimicsi daca prind eclar au fost aranjate. Nu sunt afiliat politic niciunui partid dar cu toate relele pe care le avea sistem PSD pe vremea lui Nastase, parca totusi s-a mai facut ceva. In sport niste sali, cum sunt ele ca mai ploua ca nu, dar macar sunt facute, ceva km de autostrada, etc. din 2004 batem pasul pe locsi asta nu ne ajuta cu nimic.

cezar  •  5 iunie 2009, 9:29

Cum intrebat cineva. NU se poate face nimic ? O idee, cat de thampita … legat de vot, de miting, orice orice … nu se poate apela la nimic ??

daniel v.  •  5 iunie 2009, 9:31

e aiurea cand oamenii priceputi sunt inlocuiti de cei ale caror calitati se reduc la implicare politica si atat.
dar, nu fie cu suparare, eu cred ca si oamenii de (din) sport schimbati acum au partea lor de vina: la randul lor au fost numiti politic, tot cu recomandare de la partid.
cei care sunt „epurati” acum au acceptat sa fac parte din acest joc al politicii. membri sau nemembri de partid, ei au ajuns la aceste functii tot cu recomandare de partid, semnata de seful de organizatie de la partidul sau partidele aflate la un moment dat la putere; si au schimbat, la acel moment, alti sefuleti – unii chiar oameni din sport, altii – parasute politice;
atata timp cat la numirea lor au acceptat sa fie parte a unui joc politic (bun sar tamp, dar asta e alta discutie) , stiau ca acest joc are propriile reguli: ca stai pe scaun cat e la cascaval partidul care te-a trimis acolo; si ei au ajuns tot prin concursuri… de imprejurari politice si acum pleaca la fel; asta e sistemul – concursul e o facatura in care conteaza legitimatia sau recomandarea de la partid;
acum recomanda vanghelie si altii ca el; acu patru ani recomandau tariceanu, olteanu,

yoco  •  5 iunie 2009, 9:52

Somera ILCU primeste de la statul Roman, o renta viagera in suma de 85.000.000 lei, mai ceva ca un ministru,… saraca ILCU!

impartialul  •  5 iunie 2009, 9:57

Cred ca se exagereaza cu tot scandalul legat de numirile „politice”. Dupa cum se poate observa, sportul romanesc e la pamant, sport condus pana acum de fostii sportivi. Daca doamna Ilcu a sarit bine in lungime nu inseamna ca e si un manager competent. Haideti sa promovam competentele si sa nu nenorocim un sistem doar ca sa fim recunoscatori dinozaurilor. Nu sustin ca noua sefa e mai competenta, dar cred ca evident in acest moment e ca fostul sef e incompetent, nu are nici o aptitudine manageriala sau administrativa. Altfel altele erau rezultatele. Si voi cu gazeta, incercati sa vedete sportul, si nu numirile politice. Poate sora medicala de care vorbiti, si care a ajuns totusi in fruntea unei organizatii a psd-ului are aptitudini de lider si organizator mai bune.
Sper sa nu inteleaga nimeni de aici ca sunt simpatizant al psd-ului sau ca sunt de acord cu numirile politice, dar pe de alta parte, din doua rele eu il aleg pe cel pe care nu il cunosc in cazul asta 🙂

mitut  •  5 iunie 2009, 10:10

Din cauza asta stam cum stam. Cine mai are timp si sa urmareasca derularea unor proiecte in domeniul sportului daca se schimba mereu clientela politica de la conducerea directiilor? In tara asta se invata doar cum se sta pe o pozitie, nu cum se munceste in ea!

io  •  5 iunie 2009, 10:14

Diana Buşoi: „Am făcut educaţie fizică la şcoală“
Pe 6 mai, Republica Oltenia află că Diana Buşoi va lua concursul pentru şefia DJS Dolj şi dădu ştirea. Azi, la distanţă de 20 de zile deci, Direcţia organiză ditai conferinţa de presă care avu aceeaşi temă cu articolul nostru: să anunţe că oficial doar posteriorul domnişoarei Buşoi poate rupe de acum înainte fotoliul de director DJS Dolj. Pe noi nu ne mai chemă, că doar trâmbiţaserăm de mult vestea. Dar ne duserăm la faţa locului, nu la conferinţă, ci după ea, că mai avuserăm mici curiozităţi legate de emoţii, competenţe şi planuri, bun înţeles, de viitor.

Sandra Braun
Fu greu concursul? Avuserăţi emoţii?
Nu am avut emoţii, sunt obişnuită cu concursurile.

Contribui la lipsa emoţiilor şi lipsa adversarilor? Practic, concurarăţi de una singură.
Problema cu adversarii e a lor, nu a mea. Cine a vrut să se înscrie a fost liber să o facă. Trebuia doar să scrie un proiect managerial.

Înţelesei că la concurs avusărăţi un punctaj foarte mare. Primul pe ţară…
Da, mi se pare că 95, nu mai ştiu exact…

Care credeţi că fură punctele din proiectul dumneavoastră care impresionară Comisia atât de tare încât vă acordară aşa un punctaj?
Experienţa mea managerială, faptul că vin din învăţământ şi implicit am o colaborare bună cu instituţiile şcolare, promovarea proiectului Sportul pentru toţi.

Mă refeream la ceva concret.
Concret, am propus reînfiinţarea Galei Sportului Doljean pentru seniori, deoarece acum există doar Gala Sportului Şcolar.
Înţelesei. Consideraţi că în sistemul românesc contează criteriul competenţei în ocuparea funcţiilor publice?
De multe ori nu se ia în calcul acest criteriu, dar asta nu înseamnă că în instituţii nu sunt oameni competenţi.

Ce părere aveţi despre depolitizarea sportului? Se poate vorbi despre aşa ceva în condiţiile actuale?
Eu nu cred că în sport implicarea politică e un factor important.

Ce spuneţi despre blaturi în general, despre cele din sport în special?
Nu îmi pot da eu cu părerea. E adevărat, în societate există corupţie, blaturi, cum le spuneţi dumneavoastră. Sportul trebuie să însemne în primul rând fair-play. Cum toată lumea e conectată la fotbal, e incorect ca întrecerea să nu se desfăşoare pe teren.

Două cuvinte despre cazul Anca Vlad…
Nu ştiu nimic despre cazul Anca Vlad. Cine e Anca Vlad?

E singura boxeriţă din Craiova care a luat titlul naţional în acest an, şi va pleca la Steaua.
Nu ştiu, îmi pare rău.

Dacă ar fi să îmi dau copilul la un sport, din noua funcţie de director DJS Dolj ce mi-aţi recomanda?
Tenis de câmp.

Nu înot?
Înot nu ar avea unde să facă în Craiova…

Dar tenisul de câmp nu e prea costisitor?
Nu ştiu ce înseamnă sub aspect financiar.

Tatăl dumneavoastră, din ce ştiu, făcu sport de performanţă. Dumneavoastră?
Eu nu am făcut, doar educaţie fizică la şcoală.

**

Dorian  •  5 iunie 2009, 10:15

Nu cunosc situatia, insa doar pt. ca ai fost un sportiv bun, sau mai putin bun…nu inseamna ca esti competent sa conduci o directie judeteana de sport. As indrazni sa spun exact contrariul, cunoscand capacitatile intelectuale ale sportivilor, in general. Nu vreau sa fiu rautacios, dar exista oameni mult mai competenti, managerial vorbind, decat un sportiv. Apropos, sunt ferm convins ca D-na Ilcu nu a participat la vreun concurs atunci cand a ocupat acest post. Am I wrong? Nu prea cred. Si chiar n-am sa-i plang de mila, pt. ca sunt ferm convins ca va primi sume colosale de la stat. Cat pensia a vreo 20 de batranei. Care poate(sigur) fac un rebus de 50 de ori mai repede decat madamme.
Avem nevoie de manageri. Punct.
***

Cristi  •  5 iunie 2009, 10:18

Nu mi vine sa cred ce citesc.
O asistenta PSD nu poate sa ia un concurs in fata unei foste campioane mondiale la atletism??????. Daca punem sub semnul intrabrii desfasurarea concursului sau eligibilitatea candidatului poti scrie. Si presa joaca un rol imens in isteria devenita obicei la romani,cum ca tot ce se face in tarisoara aia e sau hotie sau furaciune sau masinatiune politica.
Daca functia de presedinte DGS este onorifica atunci poti numi pe cineva ce a excelat in sport, dar de i executiva gasesc ca i normal un concurs. PE CARE L POATE CASTIGA ORICINE.
Credeti ma pe cuvant ca n am nici o treaba cu nici un partid si nici nu cunosc personajele impricinate din articol

Cristian

Cătălin Tolontan  •  5 iunie 2009, 10:47

adrian_237: exemplele nu se aleg, se culeg in functie de coumentare. Iar Monica Iacob-Ridzi, care este personajul principal al investigatiei este ministru PD-L, nu-i asa?!

Cătălin Tolontan  •  5 iunie 2009, 10:49

Dorian : nu muta sicutia, te rog! Asta am si scris ca e o schimbare necesara. Dar a devenit o parodie de vreme ce in locul unui manager e numita o asistenta medicala, iar la tineret este numit, a scris EvZ, un fost dansator. Ce au condus acesti oameni, unde au facut ei proba calitatilor lor?

Cătălin Tolontan  •  5 iunie 2009, 10:52

haihui : nu dictatura este solutia. N-a fost niciodata, nicaieri in lume. Nu democratia e de vina pt ceea ce se intimpla, ci oamenii care o transforma intr-o farsa

milici  •  5 iunie 2009, 10:58

@haihui&tolo:
Acum suntem in democratie sau dictatura , ca sa stim si noi?

Cosmin  •  5 iunie 2009, 11:01

Tolo din cauza asta e sportul atat de urmarit pentru reprezinta o realitate
simplificata cu rezultate mult mai rapide si evidente. Ce se intampla acum
in administratie o sa aiba rezultate peste multi ani si poate nu se vor mai
sti nici cauzele esecului.
Pe de alta parte competenta de la Urziceni s-a manifestat imediat… In
fotbal se „vede” mult mai rapid 🙂

politca frate  •  5 iunie 2009, 11:19

daca tot faci politica hai sa facem politica.
a plecat guvernul BLAT al p.n.l.-ului facem politica noastra a celor care suntem la guvernare.p.s.d. p.d.l.care-i treaba?
nu judecati omul dupa nume judecati-l dupa ceea ce face.n-ati scos un cuvant despre performantele marietei ilcu in aceasta calitate de director al djts hunedoara.ce sustinere avut scoala de gimnastica de la deva din partea domniei sale ca doar a avut mari probleme?
hai sa nu mai plangem faptul ca am demis pe fost sportivul cutare sau cutare.viata ne demonstreaza ca majoritatea dintre acestia nu au calitati manageriale de prima clasa.
hai sa ne aflam in treaba!

NAD  •  5 iunie 2009, 11:26

Salut la toata lumea.
Eu cred ca exemple de genul asta ar trebui evidentiate, daca mai exista.
Trebuie sa se stie despre ele. Nu e suficient doar un exemplu. Trebuie date cateva zeci. Daca e o situatie generalizata ar trebui prezentata toata.
Asistenta medicala este unul dintre exemple dar deocamdata este o exceptie.
Pana cand nu se vede ca e un fenomen nu va misca numeni.
Faceti sa vuiasca toata presa despre chestia asta, nu doar un articolas stingher, domnule Tolontan. Asta, bineinteles, daca va pasa de sport asa cum spuneti.
Dati mai multe exemple de oameni competenti inlaturati ca sa fie pusi acolo „omani din sistem, de’ai nostri”. Altfel…. furtuna intr-un pahar cu apa. Si satisfactia penibila ca „eu am zis de mult treaba asta da’ nu ma sculta nimeni!”

Cătălin Tolontan  •  5 iunie 2009, 12:21

Cosmin: ai dreptate, sportul e o meritocratie, in fine, cu problemele de rigoare, si tocmai de aceea se vad atit de bine si interventiile incompetente
NAD: abia am inceput

politica frate: baieti de la pd-l, psd, pc ati descoperit cam tirziu siteurile gsp 🙂 „facem poltica noastra a celor care sintem la guvernare, care-i treaba?”, zici tu. Pai, baieti voi nu faceti politica, politica insemna sa-ti deservesti semenii si sa armonizezi interesele, voi faceti un furt personal de autoritate folosita in scop privat. Rugati-va seful de tura sa va mai dea cite o carte in mina dc tot sinteti obligati sa intrati pe siteuri si sa contrati dezvaluirile media.

silviu  •  5 iunie 2009, 12:37

Va rog sa scrieti cateva cuvinte si despre situatia de la TIMIS, unde un fost
politai, dat afara pentru matrapazlacuri penale a ajuns sef al Directiei

daniel v  •  5 iunie 2009, 12:40

@ tolontan
chiar as vrea sa raspunzi si la astea:
1. cand a fost numita – tot politic, nu pt competente! – s-a opus promovarii bazata pe recomandare de partid?
2. sportivii care pt o functie sau alt cioalan accepta prostitutia politica nu au si ei vina lo? si, de obicei, denunta ‘sistemul ticalosit’ doar cand ei nu mai fac parte din sistem…

dinamovistul  •  5 iunie 2009, 13:07

daca nu pleaca Monica Iacob (smeche)RIDZI va distruge sportul romanesc..nici n-a gfost instalata de mult timp ca deja calca sportul in picioare.Eu o stiu bine ca e din Petrosani de unde sunt si eu si aici ea cu sotul ei care este primar fac tot felu de nenorociri de genul asta, totul este pe interes in Petrosani..e mafia aici si asa va fi si la varful sportului atata timp cat ea va fi ministru !!! Demisia RIDZI , demisia !!! Lasa-ne , lasa-ne !!!!!

Cătălin Tolontan  •  5 iunie 2009, 13:08

daniel v :
1. Un ministru e logic sa fie un om politic. Dar sa ajungi sa schimbi sefi de baze sportive, complexe nationale si directii judetene conform algoritmului politic si sa-i inlocuiesti cu oamenii cu ocupatii gen asistente medicale, care n-au un trecut in sport sau in management, asta e altceva.
2. ba da, ai dreptate

carmen  •  5 iunie 2009, 13:31

Gresit! D-na Cobori este profesor de sport nu asistenta medicala cu atat mai putin sora. Documentati-va inainte de a face asemenea afirmatii

qwerty  •  5 iunie 2009, 13:56

Ai dreptate 100%. Astia au depasit orice masura. Dar „sora medicala” nu e sora, n-a fost niciodata. E profa de sport si a facut sport. Nu la nivelul lui Ilcu, dar aici conteaza mai putin nr. de medalii si mai mult calitatile manageriale. Se putea si mai rau.

Cătălin Tolontan  •  5 iunie 2009, 14:19

qwerty: avem declaratia ei „am lucrat in sistemul medical”… si avem si alte informatii care se coroboreaza… asta a facut, nu e nici o rusine

Cătălin Tolontan  •  5 iunie 2009, 14:20

carmen: a lucrat ca asistenta medicala si apoi a absolvit si o facultate particulara de sport… este ceea ce am scris in articol… de ce va enervati?

Romeo  •  5 iunie 2009, 14:25

aceste posturi se acorda pe ratiuni politice. Sportul nu produce bani, dar cheltuie destui. Cat despre imaginea internationala a tarii noastre, putem observa ca in ultimii ani echipa de gimnastica nu mai ia nicio medalie de aur, echipa de handbal a fost macinata si ea in contestarea lui Tadici, la baschet nu am avut niciodata rezultate, la fotbal sezonul 2008-09 a fost unul din cele mai proaste din istorie. Si atunci de ce sa plangem pentru ca una a fost schimbata cu alta ? Concurs ? Asa se numeste, dar s-a analizat vreodata ce rost are acele intrebari de concurs, nu numai la sport, la orice activitate. Presa a reusit in 20 de ani sa faca din noi natia cu cea mai mare lehamite fata de conducatori. Om fi noi cei mai oropsiti din lume ? Nu cred! Nici nu ne este ca in Germania, dar nici nemti nu suntem. De 18 ani vedem numai blaturi, mai deloc sport. Daca Steaua a avut un varf de forma in 2006, a fost macinata de pretentiile din ce in ce mai mari. Nu comparam niciodata cati bani bagam in echipa si cat baga altii. Nu neg existenta anormalitati, dar trambitarea ei zilnic pe toate canalele media ne va face sa nu mai stam in tara asta, nu mai mergem la meciuri, ne intereseaza doar sa injuram pe cei care conduc cluburile. Nu iau nici apararea PSD sau PNL sau altele, mi-e la fel de sila de ele, dar trebuie gasita o solutie de a mentine rezultateel in sport. Critica nu aduce rezultate bune.

NAD  •  5 iunie 2009, 14:31

Succes, domnule Tolontan!
Dati-i in gat ******.
Macar pe partea de sport sa scuturam sandramaua, si poate poate s-o schimba ceva.
Numa’ bine!

Doctorul  •  5 iunie 2009, 14:56

Si noi speram la insanatosirea sportului? Speram la crearea unui cadru propice performantei sportive? Ma repet pentru a doua oara ( cum ar zice Netoiu): Toate decoratiile astea si toate aceste periaje false, nu sunt altceva decat vorbe-n vant. De obicei, cand faci pe zmeul …. te zboara vantul. E atat de trist si de rommanesc. Imi aduc aminte de cand se chinuie Ilie Nastase sa sa faca ceva pentru tenisul romanesc. Mai bine ridicam mall-uri. Intrebare: Cine naiba o sa mai cumpere din ele? Criza a lovit America in 2004-2005. Noi credeam ca o sa ne ocoleasca. :)) Ce se face pentru tineret si sport? Nimic. Astia nu fac nimic pentru a crea conditii la Neonatologie. Deci statul nu face nimic pentru tine, inca de la nastere. Poate ca bebelusii care se nasc la noi nu sunt considerati tineri. Sunt doar niste copii imbatraniti inainte de timp. Atat de imbatraniti, incat li se termina ata. Toata aceasta rapiditate cu care a ajuns sa se minte lumea, ne-a prins pe picior gresit. Intre timp, se propune sa fim obligati sa mergem la vot. Nu vreau sa mai scriu, ca imi creste tensiunea. 🙁

marius hd  •  5 iunie 2009, 14:58

monica asta se crede sefa judetului,ea le stie pe toate

Doctorul  •  5 iunie 2009, 15:04

Intre timp, Udrea va juca tenis in fata Primariei din Paris cu … Ilie Nastase. Cum ar zice Mircea Badea: „El e ud si ea e rea”. Degeaba il cari pe Ilie Nastase in campanii. Daca i-ai pus bete in roate cand a fost vorba de acea academie de tenis. Restul? Lumea asta are nevoie d-un doctor. O fi ray, o fi bine? Sa vedem, zise orbul.

Comentează