Ridzi: „Din nefericire exista presa sportiva”

Monica Iacob-Ridzi s-a intilnit ieri cu sefii directiilor judetene in plina investigatie gsp care a dezvaluit mecanismele numirilor politice din ceea ce s-a dorit  reforma a sportului si a devenit parodie fara continut. „Vreau sa va spun ceva, dar sa nu iasa din aceasta sala. Atentie ca sintem vulnerabili! Din nefericire, exista presa sportiva care e cu ochii pe noi”, a spus ministrul Tineretului si Sportului. Dupa ce i-a indemnat sa-si caute sponsori in judete „daca vreti bani”, ea si-a incheiat discursul cu inca un ultimatum despre confidentialitate.

miercuri, 10 iunie 2009, 12:06

Monica Iacob-Ridzi s-a intilnit ieri cu sefii directiilor judetene in plina investigatie gsp care a dezvaluit mecanismele numirilor politice din ceea ce s-a dorit  reforma a sportului si a devenit parodie fara continut. „Vreau sa va spun ceva, dar sa nu iasa din aceasta sala. Atentie ca sintem vulnerabili! Din nefericire, exista presa sportiva care e cu ochii pe noi”, a spus ministrul Tineretului si Sportului. Dupa ce i-a indemnat sa-si caute sponsori in judete „daca vreti bani”, ea si-a incheiat discursul cu inca un ultimatum despre confidentialitate.

Nu e nimic surprinzator in discursul sefei MTS. Dupa cum a probat si aseara, la Antena3, Monica Iacob-Ridzi si-a facut din agresivitate  o marca personala prin care camufleaza precaritatea intelegerii propriei misiuni. Ca si Elena Basescu si Elena Udrea, impreuna cu care formeaza triada tupeului din politica actuala, Monica Iacob-Ridzi actioneaza fara sa lase nici un moment senzatia ca-si intelege statutul de om aflat in in serviciul public si care ar trebui sa aplice politici publice in domeniu sportului si tineretului.

O precizare. Serviciul public nu-ti dicteaza o conditie subalterna. Daca esti politician, ministru sau functionar de stat nu trebuie sa suporti insultele celorlalti. In toate democratiile avansate, sa lucrezi zeci de ani in serviciul public e o onoare. Magistratii, profesorii, medicii, parlamentarii, expertii, politistii, pompierii si toti cei care activeaza in sfera larga a serviciului public beneficiaza de gratificatia celor pentru care muncesc si care-i platesc pentru asta.

La noi insa, inclusiv din cauza unor atitudini precum cea a Monicai Iacob-Ridzi, care pur si simplu nu stie de ce se gaseste in acest loc, serviciul public a ajuns victima ignorantei care, ca sa fim cinstiti, actioneaza si la nivelul strazii, nu doar la nivelul politicii.

Aceste rinduri sint scrise pentru toti cei care mentin ideea de serviciu public prin munca lor. Si da, din nefericire exista presa!

Comentarii (65)Adaugă comentariu

daniel v.  •  10 iunie 2009, 18:42

pai ministrii astia au fost numiti de onor parlament. cum au ajuns unii acolo? e o intrebare retorica si poate e interesant de vazut cum se misca, in aceleasi zone, voturile de la unii la altii…

Romania, scumpa groapa de gunoaie! « Dr Stoica / da-te-n blogul meu, te rog!  •  11 iunie 2009, 1:10

[…] Tolontan ia  atitudine si-l apreciez pentru asta (il citez cam multicel, dar […]

anki  •  11 iunie 2009, 7:01

Aveti perfecta dreptate, d-le Tolontan !

„Concursul” pentru NUMIREA noilor sefi ai DSJ, a fost o condamnabila CARICATURA, orchestrata, diriguita eminamente politic si desavarsita – in acest caz -, de aroganta si lipsa de scrupule
a ridzi-politrucei. Dupa astfel de istorii si multe altele similare, ne intrebam firesc, daca nu asistam cumva
– oarecum neputinciosi – la instituirea evidenta a unei dictaturi ?! Lipsa de reactie fata de o atare perspectiva, ne transforma pe toti, in complici ! Personal, refuz sa-mi asum aceasta complicitate, exprimandu – mi totalul dezacord fata de acest „gretos” spectacol politic, in intregul sau !

Liviu  •  11 iunie 2009, 10:48

Din nefericire exista politicieni ca ea…

thomas  •  11 iunie 2009, 13:49

Inca o mica bucatica de „omniscienta” domnule Tolontan, „DEEP THROAT” celebra sursa chiar a existat se numeste Mark Felt si s-a desconspirat in 2005 dupa 30 de ani.Va rog sa imi prmiteti sa am o mica rezerva fata de sursele presei din Romania, deoarece nici o ancheta de presa din Romania nu s-a lasat cu vreo demitere sau vreo arestare(exceptie facand cazul „loteria” dar nu a fost nici o sursa implicata in acest caz) si nici o „sursa” nu a aparut la suprafata.asa ca…

St.Pauli  •  11 iunie 2009, 15:11

Domnu Tolo,

eu sant satul de politica sportiva pe banii mei, pe banii parintilor,
si pe SINGELE BUNICILOR MEI.
Daca se vreao sport sa se faca pe banii celor care doresc sa traiasca
din asa ceva.

NU DIN BANI PUBLICI.
nu credeti ca ajunge cu aruncatul banilor pe fereastra?
Eu nu mai vreau din banii mei sa/mi cante imnul de stat la nu stiu ce eveniment olimpic sau fotbalistic.

NU PE BANII MEI

Bogdan  •  11 iunie 2009, 15:15

@thomas
ca nicio ancheta de presa nu s-a lasat cu demiteri/demisii sau arestari eu zic ca sunt alte probleme:
1. Cati politicieni de la noi si-au dat demisia de onoare, din cate tin eu minte doar domnii fosti ministri de externe Ungureanu si Cioroianu care nu erau cazuri de coruptie ci mai mult de oanoare sau incompetenta – nici macar Caltabos nu si-a dat demisia ci a fost demis de Tariceanu – acest lucruri demonstreaza obrazul gros al politicianului roman
2. NU sunt arestari pentru ca asta e justitia romana oarba si nedreapta – dar in presa s-au “aruncat“ sau investigat gramezi de cazuri de coruptie sau furturi de-a dreptul.

St.Pauli  •  11 iunie 2009, 15:26

Si mai este ceva D/le Tolontan,
poate faceti o investigatie.

Bazele sportive sant in marea amjorittate de pe vremea comunista.
Statul a devenit proprietar pe terenuri care le/a luat cu JAPCA.
proprietatarii se lupta de ani buni sa/si recupereze proprietatea si sint
batjocoriti, li se baga tot felul de bete in roate, trebuie sa fie umililiti
de acesti campioni ai sportului,care reprezinta sportivii romaniei
si nu au cei 7 ani de acasa si nu stiu sa sa respecte drepturile
fundamentale ale omului, care este DREPTUL LA PROPRIETATE.

SI TOTUL PE BANII MEI.
PE BANII CETATENILOR

Ce ar fi sa faceti o investigatie pe tema asta.
Asa de dragul spiritului civic pe care il aveti dvs. si gazeta aia a
sportului.

Succes!

thomas  •  12 iunie 2009, 1:20

bogdan@
ai perfecta dreptate dar eu tocmai aveam un schimb de idei, cu domnul Tolontan, asupra eticii presei romane

Cătălin Tolontan  •  15 iunie 2009, 12:25

thomas: piatra arsa, loteria, transferurile pe bani negri… toate au avut finalitate si toate au pornit pe surse

Mirela  •  15 iunie 2009, 19:01

Din nefericire, exista Monica Iacob-Ridzi, care este Ministrul Tineretului si Sportului. Nu ca ar avea vreo legatura cu tineretul…sau cu sportul. Machiat-viteza si burzuluit-stafeta nu sunt sporturi. Nu cred ca cineva care habar n-are despre ce inseamna un sport si cue impact are asupra unui om, poate sa promoveze sportul respectiv.

I Balota  •  17 iunie 2009, 8:59

Lasati-o In pace.Nu vedeti ca pluteste? Epusa si ea acolo cu un rost minor:sa adune ceva banuti. Spiritul artagosse poarta.Obraznicia n-ar avea seva fara artag. Uitati-va ce speriata priveste in jur intrebandu-se, probabil: unde esti jupane, salveaza-ma, nu ma uita!

Mihai  •  18 iunie 2009, 23:18

Draga Tolo,

Sunt mandru de tine. Ai un calm si o perseverenta brici. I-ai spus-o nesimtitei de ministrese verde in fata.

Cat timp crezi ca ii va lua sa demisioneze?

SANI RUSU  •  21 iunie 2009, 13:34

RUSINE
HOTI TICALOSI MINISTRI
fara rusine
ne mint
jos prostia, ipocrizia si ticalosii

TOP ştiri şi ziare online – Cătălin Tolontan: Rugă pentru copii. Adevăratele rădăcini ale dosarului Ridzi  •  17 ianuarie 2014, 12:33

[…] susţinătorii politici. Se adună bani pentru campania electorală, pe furiș, amintiți-vă cum Ridzi îi avertiza că presa e cu ochii pe ei! În cîteva luni, se ajunsese la concursuri înscenate pînă la nivel de șef de bază sportivă! […]

Comentează