Ridzi: „Din nefericire exista presa sportiva”

Monica Iacob-Ridzi s-a intilnit ieri cu sefii directiilor judetene in plina investigatie gsp care a dezvaluit mecanismele numirilor politice din ceea ce s-a dorit  reforma a sportului si a devenit parodie fara continut. „Vreau sa va spun ceva, dar sa nu iasa din aceasta sala. Atentie ca sintem vulnerabili! Din nefericire, exista presa sportiva care e cu ochii pe noi”, a spus ministrul Tineretului si Sportului. Dupa ce i-a indemnat sa-si caute sponsori in judete „daca vreti bani”, ea si-a incheiat discursul cu inca un ultimatum despre confidentialitate.

miercuri, 10 iunie 2009, 12:06

Monica Iacob-Ridzi s-a intilnit ieri cu sefii directiilor judetene in plina investigatie gsp care a dezvaluit mecanismele numirilor politice din ceea ce s-a dorit  reforma a sportului si a devenit parodie fara continut. „Vreau sa va spun ceva, dar sa nu iasa din aceasta sala. Atentie ca sintem vulnerabili! Din nefericire, exista presa sportiva care e cu ochii pe noi”, a spus ministrul Tineretului si Sportului. Dupa ce i-a indemnat sa-si caute sponsori in judete „daca vreti bani”, ea si-a incheiat discursul cu inca un ultimatum despre confidentialitate.

Nu e nimic surprinzator in discursul sefei MTS. Dupa cum a probat si aseara, la Antena3, Monica Iacob-Ridzi si-a facut din agresivitate  o marca personala prin care camufleaza precaritatea intelegerii propriei misiuni. Ca si Elena Basescu si Elena Udrea, impreuna cu care formeaza triada tupeului din politica actuala, Monica Iacob-Ridzi actioneaza fara sa lase nici un moment senzatia ca-si intelege statutul de om aflat in in serviciul public si care ar trebui sa aplice politici publice in domeniu sportului si tineretului.

O precizare. Serviciul public nu-ti dicteaza o conditie subalterna. Daca esti politician, ministru sau functionar de stat nu trebuie sa suporti insultele celorlalti. In toate democratiile avansate, sa lucrezi zeci de ani in serviciul public e o onoare. Magistratii, profesorii, medicii, parlamentarii, expertii, politistii, pompierii si toti cei care activeaza in sfera larga a serviciului public beneficiaza de gratificatia celor pentru care muncesc si care-i platesc pentru asta.

La noi insa, inclusiv din cauza unor atitudini precum cea a Monicai Iacob-Ridzi, care pur si simplu nu stie de ce se gaseste in acest loc, serviciul public a ajuns victima ignorantei care, ca sa fim cinstiti, actioneaza si la nivelul strazii, nu doar la nivelul politicii.

Aceste rinduri sint scrise pentru toti cei care mentin ideea de serviciu public prin munca lor. Si da, din nefericire exista presa!

Comentarii (65)Adaugă comentariu

Cristi  •  10 iunie 2009, 12:26

Ah, ce mi-as fi dorit sa fiu iar la GSP acum 🙂 .
Ce Florian Gheorghe, ce Gingaras, acum e „treaba adevarata” la MTS.

brandon  •  10 iunie 2009, 13:51

Ma bucur sa vad ca ii perpeliti!! Asa si trebuie, sa stea sub presiune, sa le fie frica sa fure!!!

Oare cand vor pricepe ca „noua ne pasa de sport” nu e doar un slogan cum arunca ei, politicienii, cu sutele?

timbuktu  •  10 iunie 2009, 13:55

Partea trista e ca nu exista o alternativa… cei schimbati sunt suparati ca nu mai sunt ei pusi pe criterii de nepotism, ci altii…

Tare mi-e ca un soc va veni de la un candidat anti-sistem cu credibilitate, gen Mircea Badea Fac pariu ca daca va candida, va fi votat masiv de tineri.

Leo  •  10 iunie 2009, 13:57

Catalin Tolontan,
ai avut dreptate cand ai scris in mai de spoturile pe bani publici. Din pacate e mult mai rau decat am am sperat.
Simt ca ne-am intors in anii 90.

Vali D  •  10 iunie 2009, 14:00

Din nefericire exista MTS si „ministre”

Doctorul  •  10 iunie 2009, 14:08

Daca ar citi Boc asa ceva….

Te-ai lua de mana cu Ciutacu.

Vreau pe aceasta cale sa multumesc presei. Pentru ce? Pentru ca exista. 🙂

[D][S][N]  •  10 iunie 2009, 14:09

“Viitor de aur ţara noastră are

Şi prevăd prin secoli a ei înălţare.”

gelu sportivu  •  10 iunie 2009, 14:12

e o rusine aceasta monica
sper ca la presiunea opiniei publici si sportive din tara asta sa poate fi demisa

bv gsp pt investigatii !!!
continuati nu va lasati intimidati

dan  •  10 iunie 2009, 14:13

bravo! da-le peste nas parvenitilorsi impostorilor astia!

soare  •  10 iunie 2009, 14:15

E clar ca aceasta campanie a dumneavoastra a starnit frica in ei, pana si Adrian Nastase a scris pe blog despre ea – http://nastase.wordpress.com/

Felicitari si la mai multe!

ilie  •  10 iunie 2009, 14:16

Ataca monsher ca e de la adversari. Si dai si lupta….
Pupici la motan?

geronimo  •  10 iunie 2009, 14:17

Citesc si nu-mi vine sa cred.Ce tupeu…Unii cred ca daca conduc
institutii publice,platiti din banii nostri,pot face ce vor.Iar presa
vezi doamne ,,e rea”…

totilie  •  10 iunie 2009, 14:19

Ce tot ii dati zor cu schimbarile astea? Ce mare lucru au facut „oamenii de sport” care sunt acum schimbati? E vreun judet unde s-a facut vreo treaba extraordinara sau doar faptul ca ai fost odata campion judetean la popice iti da dreptul sa nu faci nimic intr-o functie publica?
Ancheta miroase a comanda politica. MIAUUUUU

cristian  •  10 iunie 2009, 14:22

eu nu cunosc competentele profesionale ale acestei doamne, dar nu pot sa nu observ un lucru: toata lumea zbiera pana acum ca vrea in politica oameni tineri, sa nu mai fim condusi de babalaci…iar cand acestia vin…sunt pur si simplu masacrati de toata lumea…pana la urma ce vrem de la aceasta tara?!?!?…sau nu stim??…sunt sigur ca nu stim….

bashkan  •  10 iunie 2009, 14:25

oare de ce nu ma surprinde informatia?

profesorul  •  10 iunie 2009, 14:27

un articol pe cinste!bravo!!!!!

Ciprian  •  10 iunie 2009, 14:28

Ce tupeu pe ea, auzi… „din nefericire exista si presa sportiva”. Daca ar fi de capul lor idiotii ar distruge tara asta (oricum o fac, dar se mai feresc macar de ochii lumii).

Insa nu uitati, fiti buni cetateni si mergeti la vot, viitorul tarii depinde de voi… LOL!

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2009, 14:30

cristian: competenta, nu numiri politice. Cred ca asta asteapta publicul.
ilie, totilie: baieti, mai rasfirati la calculatoarele pd-l ca dati de banuit 🙂

behehe  •  10 iunie 2009, 14:31

nu stiu de ce se agita Adrian Nastase cand la multe directii judetene sunt oameni ai psd-ului (in Hunedoara de exemplu), din pacate tara asta se duce de rapa din cauza acestor numiri pe criterii politice (fiecare vrea sa-si traga portia de cascaval)

thomas  •  10 iunie 2009, 14:33

Vreo inregistrare a acestor declaratii ale d-nei ministru aveti???Nu, cam asa se face presa in romania si de aceea poate e pacat ca exista vorba doamnei ministru.Nu stiu, dar am si eu o intrebare la facultatea de jurnalism nu se studiaza cazul Watergate, de Bob Woodward şi Carl Bernstein ati auzit?aia presa domnule Tolontan, aia reporteri…

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2009, 14:36

behehe: adrian nastase a avut o replica absolut corecta. Guvernul lui a facut 400 de sali de sprot. Am investigat si atunci si multe au fost realizate cu clientela politica locala. dar acele sali au fost facute! Sigur ca noi, romanii, putem contrazice tot, dar nu ontologia. Exista! In al doilea rind, acele sali au fost realizate de guvern, dar doatrea trebuia realizata de primarii. Care nusi-au respectat contractul, ceea ce nu e in regula de vreme ce comunitatile locale sint beneficiarul salilor.

Mario  •  10 iunie 2009, 14:39

Nu vreau sa fiu utopic si sa sper cas e va schimba ceva, ca niste puslamale politice cred ca pot sa taie si sa spanzure dupa bunul lor plac.Asa au facut si astia, asa au facut si ceilalt.In fiecare partid sunt in esaloanele 2-3-4 …n, oameni din diferite domenii.
Strigator la cer este ca in frunte au aparut astfel de lichele cum este individa ce poarta tirulatura de ministru care pune oameni dupa cum au slugarnicit,dupa cum „sar la cap” sau dupa cum „dau la ghioale” >Jenant

Cristi  •  10 iunie 2009, 14:39

“Vreau sa va spun ceva, dar sa nu iasa din aceasta sala. Atentie ca sintem vulnerabili! Din nefericire, exista presa sportiva care e cu ochii pe noi”
Exista dovezi ca asa a spus Ridzi ?
Daca da, ar trebui maine pe prima pagina din gsp sa fie poza ei si alaturi nota 2 scris mare, mare.
Daca nu, langa capul de ziar gsp ar tb scris si mai mare nota 2…

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2009, 14:41

thomas: prietene, esti plin de certitudini, insa imi asum riscul de a incerca ceva. Sa te contrazic. Ferm. Total.

1. Watergate a fost realizat pe baza marturiilor unei surse, celebre de altfel. Tot o sursa ne-a spus si noua ce s-a discutat in acea sala.
2. In presa din toata lumea, carnetul de notite al jurnalistului tine loc de inregistrare. Daca un ministru neamt ofera o declaratie unui jurnalist neamt de la un ziar nu este inregistrat, ci doar consemnat. Termina cu mitul inregistrarii obligatorii, ti-o spun direct, este o prostie!

Stii ce? Dupa stilul tau, deduc ca doar ignoranta iti egaleaza omniscienta 🙂

gogu  •  10 iunie 2009, 14:42

NU-i BAi!

Daca nu esti sprijinit politic ( adica sa primesti ceva bani de la Guvern) nu ai NICI o SANSA de reusita -indiferent cine esti!

Trebuie lagalizata numirea politica dar sa fie pe perioada determinata ! Altfel uita Dumnezeiu de cite unu !
Cum e NASU! Mai scapam vreodata de unu ca asta ?

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2009, 14:43

cristi: acolo au fost zeci de oameni si avem mai multe confirmari ca exact asa a spus. sa nege daca n-a spus asta. Deocamdata, n-a negat o litera din anchetele gsp. de ce? Pentru ca, precum in acest caz, nu am relatat decit fapte, nume, date, proiecte.

ionut  •  10 iunie 2009, 14:43

Incheierea fireasca era, domn’ jurnalist: Nu, din fericire exista presa!

Razvan Statescu  •  10 iunie 2009, 14:45

E foarte greu cu „pruralu”,dar cu SPORTUL.

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2009, 15:03

leo: da, e aceeasi lipsa de reactie fata de evenimente clare

andreica gogu  •  10 iunie 2009, 15:04

nu ma bucur ca ati ajuns sa criticati un minister, un serviciu public care este chemat sa contribuie la educatia tinerilor in special, a oamenilor in general si care opereaza cu termeni precum fair-play, dar care a ajuns o feuda prin deturnarea sensului de serviciu public in slujba oamenilor. DOMNILOR DE LA GSP AR TREBUI SA VINA ALATURI DE DVS. TOTI ZIARISTII SI PRINTR-UN FRONT COMUN SA-I DETERMINATI PE ACESTI NEAVENITI SA PLECE, SA PLECE IMPREUNA CU CEI CARE NE TRATEAZA CU IMPERTINENTA.

Zavalita  •  10 iunie 2009, 15:08

Lucrul cel mai tragic in toata povestea asta este ca Ritzi face parte din „noua generatie care ar trebui sa schimbe Romania. Oare mai exista speranta???

Un titlu de carte imi vine in cap „Ciocoii vechi si noi.”

administrator  •  10 iunie 2009, 15:10

Monica, îţi mulţumim pentru date, le vom verifica.

submarinu  •  10 iunie 2009, 15:12

La pariu ca in cel mult o luna o lasati moale cu ancheta?

nd  •  10 iunie 2009, 15:16

Monica Ridzi este unul din exponentii unei gasti ajuse la putere. Vezi vreo deosebire intre ei si comunistii din 49-50 (din ce se spune, nu ma nascusem inca…) ? Ne trateaza cu spatele, domnule, se uita la tine si vede prin sticla, cum indraznesti sa pui pe tapet subiecte care nu te privesc ?
Asta e, stau si ma intreb pana cand mai suportam toti acesti prosti cocotati in varful piramidei. Cu siguranta nu vor pleca de buna voie. Si nici prin aceste metode democratice, cand din 2 voturi se castiga cu 3 -0.

Habakkuk  •  10 iunie 2009, 15:17

@Catalin: Imi place seria de articole anti „fata de la RIVA” insa din nefericire existati degeaba. Ce poti sa faci intr-o tara in care nu ai cu cine sa votezi si nu-ti poti anula votul in mod constructiv. Tipati degeaba, lumea se revolta si rezultatul este care? Poti sa-mi raspunzi care speri TU sa fie rezultatul acestei serii de articole/anchete jurnalistice ?

Singurul lucru bun din asta este ca iti iei ceva de pe suflet, pentru ca alternativa oricum nu ai. Ce a facut Monica acum este prima dintr-un lung sir de greseli pe care probabil le va face. Cand ajungi sus esti „obligat” sa-i servesti pe cei care te-au adus acolo si care te tin acolo. Din nefericire politicienii romani considera colegii de partid/coalitie drept principalii „vinovati”. De noi isi aduc aminte o data la 4 ani.

P.S: Cel putin cat a fost in Petrosani, Monica a facut ceva. Nu de la inceput, si nici nu zic ca nu si-a luat partea ei, insa cand tragi linie a facut ce pentru oamenii din Vale. Sunt extrem de curios ce se va intampla dupa ce vom trage linie la MTS.

aqua  •  10 iunie 2009, 15:29

bravo Tolo, felicitari, dar tine-o tot asa ! iti admir si sustin demersul tau impotriva a acestei total neavenita si nepotrivita femeiusca. am inteles ca asa e in toate ministerele, se pare ca iar ne-am luat teapa…mereu si mereu.

Bogdan  •  10 iunie 2009, 15:33

Domnule Tolontan, ma unge la suflet acest articol,
Doua remarci:
Unul la general toti functionarii publici procedeaza la fel cu aceasta ministresa,
Altul in in special pentru personajele feminine sus-numite parca e o insulta la adresa romanilor promovarea acestora.

Cu un singur lucru nu sunt de accord, cand le-ati numit triada tupeului, parerea mea este “triada feminine a tupeului” pentru ca la masculii de pe piata politica se poate vorbi de o suma mult mai mare si din pacate in crestere vertiginoasa, pentru ca mult mai multi copiaza sau isi doresc sa copieze modelul Basescu: incepand cu Geoana, Antonescu, Voiculescu, Oprescu, Orban, Vanghelie

babanul  •  10 iunie 2009, 15:34

Tolo,

postul meu anterior s-a dorit o gluma…. de-aia si era in ghilimele…din pacate softul blogului a scos postarea, desi Boc n-a avut nici-o apasare
la A1

Gazeta comica  •  10 iunie 2009, 15:38

Nu exista o onoare mai mare decit sa lucrezi si sa actionezi in slujba obstei!
Ceea ce fac „politicienii” este insa fuga dupa capatuiala! Nu e normal sa
aruncam cu noroi in toti politicienii, pt. ca de exemplu Dinu Bratianu sau
Tache Ionescu sau Corneliu Coposu au fost si ei politicieni! Cele trei
rusini nationale ar trebui infierate cu aceeasi tenacitate cu care a fost
urmarita Dinamo! Ar fi o forma de reabilitare, chiar daca jurnalismul sportiv
e altceva! Cel puti va pasa de binele tarii daca de sport nu va doare
nici dupa colt!

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2009, 15:42

submarin: pe pariu k nu? asa s-a intimplat si cu piatra arsa si cu salile si cu alte anchete. Nu o lasam balta
habakkuk: rezultatul e ca lumea sa stie. Nu poti sa fii liber in afara informatiei
aqua: nu are importanta ca e femeie. Putea fi barbat, scriam la fel.

adicop  •  10 iunie 2009, 15:43

Catalin, nu sunt un fan Monica Iacob-Ridzi dar nu crezi ca aseara la Antena 3 a fost un fel de linsaj mediatic? Strict jurnalistic vorbind. Chiar daca trebuie sa recunosc ca doamna ministru a venit cu temele nefacute.in rest….si noua ne pasa

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2009, 15:44

adicop: nu am vazut emisiunea, imi pare rau

Ripply  •  10 iunie 2009, 15:50

Un slogan ” Noua ne pasa de viitorul tarii”, n-ar fi rau!

adicop  •  10 iunie 2009, 15:59

mare pacat. o sa scot partea asta din articolul tau si o sa-l recitesc
„….Nu e nimic surprinzator in discursul sefei MTS. Dupa cum a probat si aseara, la Antena3, Monica Iacob-Ridzi si-a facut din agresivitate o marca personala prin care camufleaza precaritatea intelegerii propriei misiuni…….”

poate imi iese mai bine…..

Florin  •  10 iunie 2009, 15:59

Vă supăraţi degeaba pe această Monică, sau pe alte Monici şi Elene, Adrieni şi Emili… ei sunt doar produsul sistemului care aşează forma în locul conţinutului. Murphy zice că în administrează nu contează ce faci, ci cum justifici. În română se pare că s-a tradus: nu contează ce faci, sau dacă faci ceva ori nu, contează doar să nu se afle. 🙁

adicop  •  10 iunie 2009, 16:01

PS noua ne pasa nu numai de sport…..ci si de restul.chestii banale……

Doctorul  •  10 iunie 2009, 16:05

Tolo, Am vazut noi emisiunea. Plus ca exista promisiunea (pe inregistrare), ca o mai inviya pe doamna ministru. Poate ca noi scriem gresit gramatical, dar doamna Ridzi are o problema la PLURAL. Adica are mai multe probleme. Continuati anchetele. Macar din greseala sa obtineti ceva cu ele. O revolutie, un razboi civil, ceva locuri de joaca, sau macar ora aia de sport. Peace

Doctorul  •  10 iunie 2009, 16:06

Edit: „invita” nu „inviya”

PussyCat  •  10 iunie 2009, 16:55

auzi la ea „din nefericire”. sa-i fie rusine !

ex.  •  10 iunie 2009, 17:45

E spiritul care caracterizeaza „politica”romaneasca,e spiritul Basescu!Traiasca!!!

Comentează