De la MTS fără număr » Scenă închiriată pe plajă. Cost 75.000 €!

813-152955-tolontan.jpgMonica Iacob-Ridzi a venit ieri la redacţia ziarului şi a explicat că „am lucrat 100% legal” * Analizate cifră cu cifră, sumele contractelor pentru spectacolele de 2 mai stîrnesc perplexitate * Formaţia de break-dance Simplu ar fi fost plătită cu aproape 10.000 de euro, numai că tariful lor de piaţă, pentru un contract neexclusiv, este de 3000 de euro * Scena de la Costineşti ar fi costat MTS, confrom contractului, 75.000 de euro, doar că scena medie a aparţinut MTV, iar MTS a avut o scenă mult mai mică * „O scenă de 75.000 de euro cere Eminem”, spun oameni din showbiz, şocaţi de sumele plătite MTS.

joi, 18 iunie 2009, 7:47

813-152955-tolontan.jpgMonica Iacob-Ridzi a venit ieri la redacţia ziarului şi a explicat că „am lucrat 100% legal” * Analizate cifră cu cifră, sumele contractelor pentru spectacolele de 2 mai stîrnesc perplexitate * Formaţia de break-dance Simplu ar fi fost plătită cu aproape 10.000 de euro, numai că tariful lor de piaţă, pentru un contract neexclusiv, este de 3000 de euro * Scena de la Costineşti ar fi costat MTS, confrom contractului, 75.000 de euro, doar că scena medie a aparţinut MTV, iar MTS a avut o scenă mult mai mică * „O scenă de 75.000 de euro cere Eminem”, spun oameni din showbiz, şocaţi de sumele plătite MTS.

Mîine vom dezvălui de ce tac televiziunile
Investigaţia Gazetei a fost preluată ieri de Evenimentul Zilei, Radio Zu, Radio Guerilla, Hotnews si zeci de alte bloguri şi siteuri, care au extins dezbaterea publică. Cu excepţia Antenei 3, care a discutat cazul, nici o altă televiziune nu a deschis subiectul de interes public. În ziarul de mîine vom arăta de ce, explicînd publicului, prin documente oficiale, legătura dintre ştirile tv ale mai multor trusturi, inclusiv cel din care face parte Gazeta, şi banii publici ai MTS.

INFORMAŢII DIN DOCUMENTE OFICIALE: Sume imense din bani publici cheltuite pentru un eveniment de două zile care a mîncat 0,6% din tot bugetul MTS pe un an!

Astăzi vorbim doar despre Costineşti. Adică despre 280.000 de euro, mai puţin de jumătate din suma de 630.000 de euro alocată de MTS. Şi o facem doar pe documente oficiale, pe care Ministerul le-a scos la lumină, obligat de legea accesului la informaţiile de interes public.

Două zile în care totul e permis
„Două zile în care totul e permis, totul e la dispoziţia ta” a fost sloganul sub care Compania de Publicitate Mark a organizat Evenimentul de la Costineşti „2 Mai Ziua Tineretului”. Eveniment care s-a întins pe parcursul a două zile şi pentru care Monica Iacob-Ritzi a semnat şi a plătit a plătit suma de 260.000 de euro (1,16 milioane lei).

Au garantat apariţii la TV
Ce s-a angajat să facă Mark la Costineşti? Conform anexei 1 de la contractul nr. 15 semnat cu ministerul în 22 aprilie 2009, prestatorul s-a obligat să asigure „notorietatea evenimentului (emisii TV, intervenţii TV şi reportaje), să aducă 10 trupe artistice, să instaleze o scenă de mari dimensiuni, să producă spoturi TV, să asigure materiale de prezentare şi promovare şi să organizeze întreceri sportive”.

Scena MTV
Evenimentele MTS de la Costineşti au coincis ca dată şi locaţie cu acţiunile MTV Days organizate în al 5-lea an consecutiv. Şi pentru a nu se suprapune unii cu alţii, MTV a acceptat MTS ca partener. Iar concertele din 1 şi 2 mai au fost organizate pe aceeaşi scenă, cu aceleaşi trupe. „Scena pe care s-a cîntat a fost adusă de noi, instalată de noi şi plătită de noi”, a declarat ieri un reprezentant al Standard Vision România, partener al MTV. „MTS nu s-a implicat nici măcar cu un leu”, a completat acesta.

75.000 e vs 3.000 e
În contract, Compania Mark a cerut şi a primit de la MTS pentru „instalarea unei scene de mari dimensiuni” suma de 75.000 de euro (310.651 lei). „Închirierea pe două zile a unei scene ca aceea de la Costineşti costă în jur de 3.000 de euro. MTS putea să-şi cumpere una nou-nouţă cu banii daţi”, a declarat pentru Gazetă un organizator de evenimente.

Artişti plătiţi de MTV
La capitolul trupe artistice, pentru care Compania Mark a primit 41.000 de euro (170.000 lei), lucrurile sînt neclare. Cele 10 formaţii care au cîntat la Costineşti (Puya, Şuie Paparude, Viţa de Vie, Zdob şi Zdub, Blaxy Girls, Corina, Marius, Alex, Anda Adam şi Voltaj) au fost chemate şi plătite tot de MTV. „Dacă fiecare dintre ei ar fi produs cîte un concert la Costineşti, preţul total ar fi fost de 24.000 de euro. Dar cum ei au prestat doar două, trei melodii, ne-au costat 12.000 de euro”, a declarat unul dintre organizatori.

813-152880-untitled4.jpg

Simplu la triplu
Pentru trupa Simplu, MTS a plătit aproape 10.000 de euro (40.000 de lei). „Preţul de piaţă al trupei de break-dance este de 4.500 de euro, dar pentru un concert neexclusiv scade la 3.000 de euro”, a spus un om din showbiz.

Cît priveşte partea sportivă a evenimentului de la Costineşti, Mark s-a angajat să producă acţiuni precum crosuri şi concursuri contra sumei de 71.000 de euro. Numai că de întrecerile sportive s-a ocupat Direcţia Judeţeană pentru Sport Constanţa. „Partea de întreceri a fost responsabilitatea noastră şi totul ne-a costat aproape 2.000 de euro”, a declarat directorul Elena Frîncu. De cazarea artiştilor şi a organizatorilor s-a ocupat Primăria Costineşti.

Mîine vom dezvălui de ce tac televiziunile
Investigaţia Gazetei a fost preluată ieri de Evenimentul Zilei, Radio Zu, Radio Guerilla, Hotnews si zeci de alte blguri şi siteuri, care au extins dezbaterea publică. Cu excepţia Antenei 3, care a discutat cazul, nici o altă televiziune nu a deschis subiectul de interes public. În ziarul de mîine vom arăta de ce, explicînd publicului, prin documente oficiale, legătura dintre ştirile tv ale mai multor trusturi, inclusiv cel din care face parte Gazeta, şi banii publici ai MTS.

Azi, conferinţă de presă
Azi, la ora 12, la sediul MTS din Vasile Conta, Monica Iacob-Ridzi organizează o conferinţă de presă pe tema dezvăluirilor gsp.

REACŢII PE GSP.RO

Doamna Ridzi a deturnat intenţionat sau neintenţionat fonduri pentru sport. Ori e furt, ori e incompetenţă. Concluzia: DEMISIA!
ioan timişoara

Mă simt jignit şi batjocorit de astfel de personaje neavenite. Nu-i lăsaţi să scape nepedepsiţi!
silviu stelistu

Să nu credeţi că presiunea presei va avea acelaşi efect ca în cazul arbitrajelor şi al şpăgilor din fotbal. Să nu credeţi că o să o vedeţi pe dna Ministru în cătuşe. Niciodată!
ursu77

„Sumele sînt confidenţiale, iar timpul pe care vi-l putem aloca pentru răspunsuri se apropie de sfîrşit”
Răspuns Mark SRL pentru gsp ieri, la solicitarea de  a comenta sumele


Ministrul Monica Iacob-Ridzi a venit ieri în redacţia GSP „ca să vă arăt că sînt decisă să lămuresc dosarul evenimentelor Zilei Tineretului 2 mai”

– Doamna Ridzi, puteţi explica oamenilor cum au fost alese firmele cărora ministerul le-a dat 630.000 de euro?
– Sînt deranjată de faptul că dumneavoastră aţi scris că le-am dat fără licitaţie.

– Aşa le-aţi şi dat. Fără licitaţie.

– E adevărat, dar n-a fost ilegal.

– Nici n-am susţinut că a fost ilegal. Dar a fost fără licitaţie. Haideţi să revenim, vă rugăm. Concret, cum s-au ales cele două firme?

– Am vrut să scot 100.000 de mii de tineri în stradă de 2 mai. Să fac ceva cum nu s-a mai făcut niciodată în România. Mi s-a explicat din minister că mai mult de 2.000 de oameni pe judeţ nu pot şi atunci m-am gîndit să adaug două evenimente mari, în Costineşti şi în Bucureşti.

Ministerul a ales din cutia poştală

– Bun, dar cum aţi ales firmele?

(intervine în discuţie Marius – Mihail Mărcuţă, şeful achiziţiilor de la MTS)
– La noi vin tot timpul diverse oferte. Anul acesta au venit trei. Sînt cele trei firme cărora le-am trimis invitaţia de a participa la procesul de încredinţare directă.
(stupoare de partea jurnaliştilor)

„Nu cunosc firmele de publicitate”

– Şi nu vi se pare că e ca şi cum ţi-ai lua mobilă doar după ofertele care îţi vin în cutia poştală?
(nici un răspuns, revine în discuţie Monica Ridzi)
– Eu nu cunosc firmele de publicitate. De unde să ştiu eu dacă Artisan şi Mark sînt mari sau mici?!

– Doamna ministru, nu dumneavoastră trebuie să le ştiţi, ci oamenii pe care îi aveţi angajaţi. Întrebarea e următoarea: pe de o parte spuneţi că aţi dorit să organizaţi ceva fără precedent, aţi alocat un buget imens de cheltuit într-o zi, două şi pe de altă parte MTS a ales două firme care nu intră probabil nici în Top 30 între companiile de publicitate, că înţelegem că asta aţi vrut. Nu vi se pare contradictoriu?
(Ridzi nu răspunde, dar intervine din nou Mărcuţă)
– Am construit o procedură internă şi am respectat-o. Eu nu eram şef atunci, dar vă spun că s-a lucrat corect.

O scenă de 75.000 de euro?

– Uitaţi un singur exemplu: din documentele pe care le-aţi adus şi care sînt publice, pentru Costineşti vi s-au cerut 75.000 de euro pentru „montarea unei mari scene, lumini şi sonorizare”. Asta ne-a citit domnul Mărcuţă cu gura dînsului. Doar că scena mare a fost a MTV! Luminile şi sonorizarea de asemenea. Organizatorii v-au pus o scenă mică. Pe ce aţi dat 75.000 de euro? Sau aţi plătit pentru MTV, că nu înţelegem!

(Monica Iacob-Ridzi, imperturbabilă)
– Spuneţi-mi unde am greşit!

– Cu tot respectul, nu e treaba noastră de jurnalişti să vă consiliem pe dumneavoastră. V-am întrebat doar dacă nu vi se pare scump, foarte scump! Aţi semnat acest contract.

– Da, l-am semnat şi eu, şi alţii. Dar noi le-am spus celor două firme: ne interesează să avem anvergură. Restul a fost treaba lor.

– Şi pe cîţi bani nu e treaba dumneavoastră?

– Observ că deranjez pe foarte multă lume. Eu nu vreau să vin cu delaţiuni aici, dar puteţi compara cu alte evenimente făcute de alte ministere ca să vedeţi cît au costat.

– Doamna Ridzi, ne propuneţi să comparăm evenimente probabil supraevaluate între ele. Noi comparăm cu preţurile de piaţă.

– Dar comparaţi corect, vă rog. Eu deranjez, e  clar, pentru că vreau să reformez sportul şi să fac ordine în sistem. Asta mi se pare fundamental.

„E tendenţios să scrieţi că am încredinţat cei 630.000 de euro fără licitaţie”
Monica Iacob-Ridzi

„Nu e tendenţios, e ontologic. Pur şi simplu, doamnă ministru, aşa aţi făcut-o: fără licitaţie”
gsp

„80% din firmele din Romania au sediul într-un apartament. De ce vă deranjează asta?”
Monica Iacob-Ridzi

„Aşa e, numai că doar două firme din Romania au sediul social în acelaşi apartament şi au primit 630.000 de euro de la MTS”
gsp

Firmele se prezintă

Printr-un mail trimis către gsp, Artisan Consulting (înfiinţată în aprilie 2006) şi Compania de Publicitate Mark (noiembrie 2008), cele două firme cărora MTS le-a încredinţat organizarea evenimentelor legate de „2 Mai-Ziua Tineretului”, susţin următoarele:

» sînt companii ce oferă servicii de comunicare integrată (ATL, BTL, Media, PR);
» acţionarii celor două firme deţin experienţă de peste 10 ani în marketing şi publicitate;
» sediul firmelor este comun, într-un apartament de bloc, dar „pînă în aprilie 2009 şi-au desfăşurat activitatea într-un punct de lucru aflat într-o vilă din centrul Capitalei”;
» acţionariatul celor două firme nu este identic: Artisan Consulting (Răzvan Nica-Udaligiu, Marian Georgescu, Bogdan Iacobescu) şi Compania Mark (Răzvan Nica-Udaligiu, Marian Georgescu, Bogdan Iacobescu şi Marius Negrea).

Comentarii (123)Adaugă comentariu

Daniel  •  18 iunie 2009, 7:58

Cu toate dovezile si investigatiile facute, tot nu are sa se intample nimic in tara asta pt ca nesimtirea e mare si de furat are sa se fure mereu fara nici o consecinta. Spectaculosul este numai in redactia GSP ca pe alte planuri nu intereseaza pe nimeni pt ca nu le e frica de nimeni. Nu au de cine sa le fie frica, nu-i pedepseste nimeni;

Cristi  •  18 iunie 2009, 8:17

In Marea Britanie si-au dat demisia ministri pentru ca au fost prinsi cu
diferente de cateva zeci de lire intre banii declarati ca fiind cheltuiti din
bugetul public si cei cheltuiti efectiv.

‘nuff said!

Bogdan  •  18 iunie 2009, 8:22

Bravo, domnule Tolontan, mergeti cu ei (cum spuneam si ieri) pana in panzele albe si chiar si dupa 🙂

Astept lamuririle cu televiziunile – probabil le e frica ca vor pierde alti bani si de aceea tac, nu?

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2009, 8:24

daniel: vom vedea dc nu se va intimpla nimic. Sint bani publici. Foarte multi bani publici. Si am construit investigatia din documente oficiale. Ele nu pot fi negate!

christiaN D.  •  18 iunie 2009, 8:26

si acuma ce sa asteptam? arestari in direct, DNA, procurori, alea-alea? MDA.. nu se va intampla niciodata asta. Pestii cei mari nu sunt prinsi in Romania, la noi se pedepsesc amaratii aia care iau spagi de 2000 de EURO, iar astia care lucreaza cu zeci si sute de mii sunt numiti ministrii. UNde este tu Tepes..?

romeo  •  18 iunie 2009, 8:34

felicitari pentru ancheta voastra.In Romania toate licitatiile sunt trucate si castigate de clientela politica .Este una din principalele metode de a fura banul public.
Toate devizele de executie sunt umflate de 3,4 ori tot pentru a fura banul public
Comisionul este regele care complecteaza hora golirii bugetului de stat.
Va dati seama cati bani se fura cu toate parangheliile din tara(zilele orasul
,festivaluri,concursuri ,concerte )organizate de primarii.cati bani se fura din constructia de autostrazi ,drumuri(care nici macar nu se fac).cati bani se fura din asa zise
le lucruri marunte(buletine vot tiparite in plus cu milioanele,imnuri turistice,manifestari turistice paris)De aceea constatam ca in 20 de ani nu s-a facut nimic in aceasta tara.Doar s-au praduit zeci de milioane de euro prin toatemetodele.Succes in continuare in aceasta ancheta.

pepe moreno  •  18 iunie 2009, 8:35

astia toti au un tupeu inimaginabil…..sa intervina marinaru…TOTI SUNT
NISTE HOTI DA ASTA PARCA A INTRECUT MASURA….o incompetenta

fotbal  •  18 iunie 2009, 8:37

cand n-a tacut, a adoptat pozitia de victima. singurul capitol la care
exceleaza doamna ridzi e tupeul. o poate ajuta, eventual, sa stapaneasca o
relatie de genul animatoare-consumator. s-a descurcat pe holurile de la
strabourb, dar nu e suficient, pentru a reforma si conduce un minister
astept cu nerabdare si poanta aia cu televiziunile. mi se pare tare
felicitari echipei gsp implicata in aceasta ancheta!

alexxx  •  18 iunie 2009, 8:38

Oricat de simpatica si draguta ar fi Ridzi nu-i locul ei acolo. O absolventa
spectaculoasa de Petrosani si cu toate onorurile n-are ce cauta ministereasa.
Consiliera, secretara, ceva acolo pe langa cascaval…dar e praf ca si om
de decizie. Poate viseaza sa lase ceva in urma ei… spectacolele azi sunt si
maine nu. Sa lase in urma ceva palpabil. Sa relanseze sportul in invatamant.
Sa creeze o competitie nationala intre licee, sa faca programe de vara si de
iarna pt sport samd. De bere si mici sunt satul…asta stiu sa faca toti
circarii.

florin  •  18 iunie 2009, 8:41

Felicitari dle Tolontan si GSP! Nu trebuie lasati sa scape asa, nu se poate sa si bata joc de milioane de oameni pe fata si nimeni sa nu ia masuri…trebuie deschis cumva un proces, nu se mai poate asa

mircea54  •  18 iunie 2009, 8:42

totusi, cat mai poate tolera poporul roman acesti TALHARI?

soso  •  18 iunie 2009, 8:43

Tentativa si ****** care se numeste Monica Iacob-Ridzi ,este o *****. ”Eu deranjez, e clar, pentru că vreau să reformez sportul şi să fac ordine în sistem. Asta mi se pare fundamental” ,asta zice ea dar a politizat tot sportul ,
a dat jos din toate sistemele de conducere fosti sportivi care stiu cu ce se
mananca sportul si a numit:politai, secretara si mai stiu eu ce clienti
politici si oameni care nu au facut sport si nici nu au avut nimic de-a face
cu sportul in viata lor. Asta este o **** care distruge sportul romanesc
iar papitoii din politica o acopera,cam ceea ce fac si televiziunile si chiar
presa. Dati-o jos de acolo din fotoliul in care s-a cocotat si bagati-o
la racoare ,ca poate are ”creierul” prea incins.
Acum chiar este curios ,nu se autosesizeaza nimeni?

GOGU  •  18 iunie 2009, 8:44

inca mai sper sa se intample ceva in tara asta. dar sincer nu prea vad cum. pentru „ei” legea se aplica diferit. „ei” sunt persoane aparte, reprezinta „interesul” omului de rand peste tot. se bat pt omul de rand, vin in sprijunul lor etc. Doamna pitzi ca si altele/altii nu au evident nici o treaba cu sportul sau alte ramuri. ei stiu ca trebuie sa fure si atat.

Flaviu  •  18 iunie 2009, 8:50

Ce tare e „doamna Ministru”, in locul ei as fugi in Africa prin savane,, pe
langa faptul ca nu poate justifica acele sume imense, mai are si tupeu sa vina la redactie
sa faca pe nevinovata…ce tara…ce oameni…cat tupeu…fac pariu ca acele
sume vor fi varsate in contul PDL-ului pentru campania electorala al
„domnului presedinte” ..de care eu unul m-am lamurit…MAFIA LA SCARA INALTA
PE FATA TOTUL…cum ziceti si voi..e implicata si mass-media…noroc ca mai sunt
doua – trei publicatii care se respecta.
Sper sa va tineti pe pozitii, sa faceti presiuni mari..o demisie ar fi bine venita
si monitorizat totul in continuare…cineva trebuie sa raspunda…altul raspunde pentru ca fura o gaina care costa cam 5 euro..

Cheltuiti bine, doamna ministru? | Roxana Amancei  •  18 iunie 2009, 8:54

[…] in fiecare zi este absolut de neinchipuit. Nu o sa va plictisesc cu detalii, daca vreti cititi aici. Asa ca, dupa sase luni de la instalare, Monica Iacob Ridzi a reusit sa dovedeasca faptul ca nu are […]

Aloha  •  18 iunie 2009, 8:56

Ritzi Pitzi, ***… DEMISIA!!!!!!

Holostencu  •  18 iunie 2009, 9:00

O imputita impreuna cu tot partidul ei si cu presedintele lor.
Sper ca in cautarile pe Google de peste ani sa nu-i gasim pe nici unul
din ***** astia.

ady66  •  18 iunie 2009, 9:03

Se strange latul! Nu-i iertati!

Puiu  •  18 iunie 2009, 9:06

puteti sa faceti cate investigatii doriti domnule Tolontan …. nu se va intampla nimic….!!! hartiile (documentele – le spun hartii pt ca sunt facute pe genunchi) prin care au fost atribuite aceste contracte vor sta in picioare pt ca doamna acesta (Ritzi) este una din persoanele ocrotite de zeus…..!!!! Demisia pe care o cer multi nu este o solutie – demisioneaza si pleaca acasa cu beneficii majore …… eu cred ca aceste ,,magarii” vor inceta atunci cand cineva va raspunde penal pentru cheltuieli din bani publici….

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2009, 9:07

sorin, sos, mircea54: exista in romania institutii platite care trebuie sa se sesizeze. Probabil ca o vor face

dinamo4everwins  •  18 iunie 2009, 9:09

Suntem un popor de toleranti..mult prea toleranti..ar trebui ****** toti..dar suntem prea fricosi sa o facem..si eu , si voi..toti

explorish  •  18 iunie 2009, 9:10

deci demisia. si vrem cel putin cate una de-asta pe la toate ministerele. nu ma intereseaza daca sugestia anchetei a venit pe filiera felix. cui pe cui se scoate, sa-i vina si lui randul. multumim.

gabrielvaleriu  •  18 iunie 2009, 9:14

Felicitari pentru ancheta. Probabil ca, daca veti continua sau daca veti fi
lasati sa continuati, veti afla ca grosul sumelor sunt dedicate
operatiunii neoficiale „Bani pentru partid”, dupa reteta indelung exersata
inca de pe timpul FSN – PDSR – PSD – PD. Deh, sangele apa nu se face…

Cristi  •  18 iunie 2009, 9:15

Sa vina Tepes !!!!!

Deci  •  18 iunie 2009, 9:17

Pacat ca la acest grandios spectacol nu a fost invitat si Teodosie Tomitanul pentru ca showul sa fie complet si binecuvantat de Biserica Ortodoxa. Astfel se evitau si intrebarile legate de existenta sa, ca show si reprezentare.

ovidiu dascalu  •  18 iunie 2009, 9:19

Este spalare de bani, clar. Cu mentiunea – intarita pe un ton penibil
de ministra – ca asa fac toate ministerele, toate institutiile statului
care organizeaza ceva.
Un amic de-al meu a organizat balul bobocilor la facultate. A reusit sa-si
traga vreo 5 mil (si ceilalti desemnati sa org. la fel) – Treaba e *******
de jos in sus si de sus in jos.

Catalin  •  18 iunie 2009, 9:22

E o bataie crasa de joc! Nu mai exista pic de respect fata de societate si, personal, sunt sigur ca
nimic nu se va schimba in urmatorii ani. Don Quijote in lupta sa cu morile de vant ar fi avut
mai multe sanse de izbanda decat vom avea noi incercand sa facem curat in tara asta plina de hoti,
smenari, nesimtiti,…si lista poate continua.
Se pare ca acest popor nu poate fiinta decat sub o dictatura / tiranie, incatusat si verificat gen Big-Brother.

Mario  •  18 iunie 2009, 9:25

Mi-e sila sa mai aud de astfel de oameni; ritzi,basescu 1,2 si 3, ipocrita femeie usoara de udrea,boc si gasca,becali si cei de teapa lui.Mi-e sila si am obosit,vreau sa dispara,vreau sa avem atitudine, TOTI.
Mi-e teama ca nu o sa se faca nimic pentru ca astia,pdl-eii sunt NESIMTITI si ne ignora
ne ignora

curiosul  •  18 iunie 2009, 9:28

Se pare ca lucrurile nu sunt clare si tineretul trebuie sa afle ce se
intampla cu banii statului alocat pentru tineret. Eu nu sustin ca nu vor sa
faca ceva bun, dar modul cum fac lasa de dorit. Uitati-va la directorul
la tineret in covasna. Este un stripper si o persoana care oferea serviciile lui
pentru doamne si domnisoare, ce este acesta daca nu prostitutie.

daniel v.  •  18 iunie 2009, 9:29

dle tolontan, eu is interesat sa organizez un eveniment macro pt gazeta :)) facem si noi un ban ca vad ca retete sunt :))

Baix  •  18 iunie 2009, 9:35

Cred ca se va face dreptate daca vor iesi in strada 100.000 de oameni care sa protesteze. De banii astia puteau organiza toata vara concerte…

Dragos  •  18 iunie 2009, 9:37

Chiar credeam ca tipul asta de reportaje o sa le vad doar in
filme si niciodata in Romania. Bravo, va felicit pentru aceasta initiativa.

Cat despre initiativa cu „noua ne pasa de sport”, atunci va rog sa o
aplicati corespunzator, astfel incat sa nu mai fim nevoiti ca in stirea de
pe prima pagina sa fie fata lui Becali/Copos/ Iancu/etc. Ei nu sunt sportivi
si singurul motiv pentru care sunt in fotbal este spalarea de bani si
publicitatea gratis pe care sio fac prin intermediul ziarelor sportive.

Va rog, nu ne mai torturati in fiecare zi cu 10 articole despre ce a zis un
incult in nu stiu ce situatie. este o jignire la adresa noastra si este metoda
prin care a fost indobitocita populatia din SUA. nu faceti la fel

Adrian  •  18 iunie 2009, 9:38

Este clar ca doar asa se pot obtine bani pentru partid.
Si ei i s-a cerut de mai de sus. Are dreptate Monica,
vorbiti cu cei mai vechi din partid. Sunt sigur ca se facea si pe vremea PNL,
dar era parca ceva mai discret.

radu  •  18 iunie 2009, 9:43

in sfarsit isi face un ziar de sport treaba. asta ar trebui sa faceti nu showurti cu becali

Gabi  •  18 iunie 2009, 9:47

As dori asemenea investigatii pt fiecare ban public cheltuit de stat.
Aceasta „afacere” care a fost demascata este doar varful aisbergului.
De unde atatea masini de lux si averi facute peste noapte ?
Din furaciune cu ajutorul alesilor !!

ilarionciobanu  •  18 iunie 2009, 9:51

Catalin,

in primul rand felicitari pentru investigatie.
in al doilea rand . . . daca aveti documente care sa justificefaptul ca sumele
au fost umflate puteti sa faceti o plangere penala. asa ceva a fost facut de cei
de la catavencu pentru declaratiile de avere.

cata16v  •  18 iunie 2009, 9:54

Incepe sa-mi fie rusine ca traiesc intr-o astfel de tara.Au ajuns la un asa nivel de nesimtire incat nu le mai pasa cand sunt prinsi.

camouflage  •  18 iunie 2009, 9:54

Dar voi chiar nu ştiaţi că în afacerile cu statul orice preţ se îmnulţeşte cu aşa-zisul coeficient PI……adica 3.14? :)))))))

Presa de azi 18 iunie – Echipa de Imagine  •  18 iunie 2009, 10:04

[…] De la MTS fara numar » Scena închiriata pe plaja. Cost 75.000 €! […]

P1234  •  18 iunie 2009, 10:12

Catalin,

mai aveti de facut 2 lucruri importante. In primul rand verificati traseul banilor platiti de MTS.
Luati fiecare contract semnat pentru aceste 2 evenimente si apoi (pentru transparenta) cereti firmelor ce au primit acesti bani sa va prezinte extrase de cont ulterioare intrarii banilor in conturile lor. O sa descoperiti lucruri foarte interesante!

Un al doilea lucru pe care il puteti face este sa cereti sa vedeti si alte dosare de achizitie publica de la MTS. Chiar si de la federatiile sportive. Iarasi veti descoperi lucruri interesante. Stiti ca in MTS exista un departament de audit si un corp de control care va poate oferi informatii detaliate despre cum a fost cheltuit bugetul MTS (sau cel putin asa ar trebui).

Doamna Ridzi oricum nu are nici o legatura cu managementul, cu conducerea ministerului. Doamna Ridzi in ultimele 3 saptamani si-a petrecut orele de program in campanie electorala pentru EBA si PDL.

chronic  •  18 iunie 2009, 10:14

tolo, sunt fanul tau pe viata daca in urma povestii astea isi da aia
demisia…

doamne, ce hotzi ne mai conduc tara… dar din pacate pt ei mai exista si presa… fie ea si sportiva.

Pedro  •  18 iunie 2009, 10:18

felicitari pentru articol!
credeti insa ca se va intimpla ceva cu ei? totul e ordonat de sus de la Basescu, iar pana nu va fi inlaturat nimic nu se va intimpla

soimiisibiu  •  18 iunie 2009, 10:25

totul se poate corecta in toamna la alegerile prezidentiale. scapam de basescu scapam de toti incompetentii astia de la pdl.

Dragos  •  18 iunie 2009, 10:29

Eventual o sa se intample ceva…cand o sa fie prea multe investigatii de
genul asta. dar daca nu face nimeni nimic pe principiul „nu se rezolva oricum nimic”
nu o sa se imbunatatesaca niciodata nimic. Avem de invatat de la alte popoare
cu mai multa initiativa decat noi care iau dus spre o viata mai buna. romanii
in general se complac in situatii de genu „asta e…ce sa le faci?!”

Revista presei despre presă : Reporter Virtual  •  18 iunie 2009, 10:31

[…] Rădulescu, pentru că nu au vrut să-şi asume răspunderea unei ediţii a „Telejurnalului“.  Tolo: De la MTS fără număr. Scenă pe plajă de 75.000 euro. În urma dezvăluirilor făcute de […]

il che  •  18 iunie 2009, 10:35

Felicitari gsp, nu-i lasati sa scape cu astfel de inselatorii!

claudyo  •  18 iunie 2009, 10:37

Fratilor, nu se merita sa traiesti in tara asta!
M-am saturat de hotii si porti inchise pe oriunde te duci pt ca nu dai dreptul!
Nimic nu se va schimba vreodata…alegerile sunt masluite la fel de simplu si usor cum fura ei bani publici…toti urmasii lor vor fi scoliti sa fure dupa bunul plac…nu putem face nimic, suntem condamnati sa suportam toate nesimtirile si tupeul lor de mafioti!!!

Liviu  •  18 iunie 2009, 10:45

Catalin hai sa incepem o campanie media agresiva cu titlul „Sa redam sportul sportivilor si celor care iubesc sportul”.Nu este posibil ca in ultimii ani sa profite de munca si performantele atator sportivi niste neaveniti . Unde este un eveniment sportiv de anvergura hop si niste marionete politice care nu au nici cea mai vaga idee despre ce se intampla acolo. Si aceasta d-na ministru chiar nu are nicio legatura cu sportul.Singurul sau atu este ca a avut in buzunar un carnet portocaliu si de ce sa nu ne gandim si la asa zisa prietenie cu o anumita EBA!.In ce ma priveste pot sa va spun ca in aceasta saptamana copilul meu a participat la un turneu de handbal juniori III si evident a trebuit sa platim cazarea si masa pentru ca „este criza si fondurile s-au epuizat”.

raresionascu  •  18 iunie 2009, 10:47

Ma intreb si eu ce o fi pe la alte ministere.

leu  •  18 iunie 2009, 10:48

Constatare
ce de specialisti au firmele astea doua de au pus la punct tot ,, proiectul”
numai intr-o saptamana 24aprilie – 2 mai!??!!!

Comentează