De la MTS fără număr » Scenă închiriată pe plajă. Cost 75.000 €!

813-152955-tolontan.jpgMonica Iacob-Ridzi a venit ieri la redacţia ziarului şi a explicat că „am lucrat 100% legal” * Analizate cifră cu cifră, sumele contractelor pentru spectacolele de 2 mai stîrnesc perplexitate * Formaţia de break-dance Simplu ar fi fost plătită cu aproape 10.000 de euro, numai că tariful lor de piaţă, pentru un contract neexclusiv, este de 3000 de euro * Scena de la Costineşti ar fi costat MTS, confrom contractului, 75.000 de euro, doar că scena medie a aparţinut MTV, iar MTS a avut o scenă mult mai mică * „O scenă de 75.000 de euro cere Eminem”, spun oameni din showbiz, şocaţi de sumele plătite MTS.

joi, 18 iunie 2009, 7:47

813-152955-tolontan.jpgMonica Iacob-Ridzi a venit ieri la redacţia ziarului şi a explicat că „am lucrat 100% legal” * Analizate cifră cu cifră, sumele contractelor pentru spectacolele de 2 mai stîrnesc perplexitate * Formaţia de break-dance Simplu ar fi fost plătită cu aproape 10.000 de euro, numai că tariful lor de piaţă, pentru un contract neexclusiv, este de 3000 de euro * Scena de la Costineşti ar fi costat MTS, confrom contractului, 75.000 de euro, doar că scena medie a aparţinut MTV, iar MTS a avut o scenă mult mai mică * „O scenă de 75.000 de euro cere Eminem”, spun oameni din showbiz, şocaţi de sumele plătite MTS.

Mîine vom dezvălui de ce tac televiziunile
Investigaţia Gazetei a fost preluată ieri de Evenimentul Zilei, Radio Zu, Radio Guerilla, Hotnews si zeci de alte bloguri şi siteuri, care au extins dezbaterea publică. Cu excepţia Antenei 3, care a discutat cazul, nici o altă televiziune nu a deschis subiectul de interes public. În ziarul de mîine vom arăta de ce, explicînd publicului, prin documente oficiale, legătura dintre ştirile tv ale mai multor trusturi, inclusiv cel din care face parte Gazeta, şi banii publici ai MTS.

INFORMAŢII DIN DOCUMENTE OFICIALE: Sume imense din bani publici cheltuite pentru un eveniment de două zile care a mîncat 0,6% din tot bugetul MTS pe un an!

Astăzi vorbim doar despre Costineşti. Adică despre 280.000 de euro, mai puţin de jumătate din suma de 630.000 de euro alocată de MTS. Şi o facem doar pe documente oficiale, pe care Ministerul le-a scos la lumină, obligat de legea accesului la informaţiile de interes public.

Două zile în care totul e permis
„Două zile în care totul e permis, totul e la dispoziţia ta” a fost sloganul sub care Compania de Publicitate Mark a organizat Evenimentul de la Costineşti „2 Mai Ziua Tineretului”. Eveniment care s-a întins pe parcursul a două zile şi pentru care Monica Iacob-Ritzi a semnat şi a plătit a plătit suma de 260.000 de euro (1,16 milioane lei).

Au garantat apariţii la TV
Ce s-a angajat să facă Mark la Costineşti? Conform anexei 1 de la contractul nr. 15 semnat cu ministerul în 22 aprilie 2009, prestatorul s-a obligat să asigure „notorietatea evenimentului (emisii TV, intervenţii TV şi reportaje), să aducă 10 trupe artistice, să instaleze o scenă de mari dimensiuni, să producă spoturi TV, să asigure materiale de prezentare şi promovare şi să organizeze întreceri sportive”.

Scena MTV
Evenimentele MTS de la Costineşti au coincis ca dată şi locaţie cu acţiunile MTV Days organizate în al 5-lea an consecutiv. Şi pentru a nu se suprapune unii cu alţii, MTV a acceptat MTS ca partener. Iar concertele din 1 şi 2 mai au fost organizate pe aceeaşi scenă, cu aceleaşi trupe. „Scena pe care s-a cîntat a fost adusă de noi, instalată de noi şi plătită de noi”, a declarat ieri un reprezentant al Standard Vision România, partener al MTV. „MTS nu s-a implicat nici măcar cu un leu”, a completat acesta.

75.000 e vs 3.000 e
În contract, Compania Mark a cerut şi a primit de la MTS pentru „instalarea unei scene de mari dimensiuni” suma de 75.000 de euro (310.651 lei). „Închirierea pe două zile a unei scene ca aceea de la Costineşti costă în jur de 3.000 de euro. MTS putea să-şi cumpere una nou-nouţă cu banii daţi”, a declarat pentru Gazetă un organizator de evenimente.

Artişti plătiţi de MTV
La capitolul trupe artistice, pentru care Compania Mark a primit 41.000 de euro (170.000 lei), lucrurile sînt neclare. Cele 10 formaţii care au cîntat la Costineşti (Puya, Şuie Paparude, Viţa de Vie, Zdob şi Zdub, Blaxy Girls, Corina, Marius, Alex, Anda Adam şi Voltaj) au fost chemate şi plătite tot de MTV. „Dacă fiecare dintre ei ar fi produs cîte un concert la Costineşti, preţul total ar fi fost de 24.000 de euro. Dar cum ei au prestat doar două, trei melodii, ne-au costat 12.000 de euro”, a declarat unul dintre organizatori.

813-152880-untitled4.jpg

Simplu la triplu
Pentru trupa Simplu, MTS a plătit aproape 10.000 de euro (40.000 de lei). „Preţul de piaţă al trupei de break-dance este de 4.500 de euro, dar pentru un concert neexclusiv scade la 3.000 de euro”, a spus un om din showbiz.

Cît priveşte partea sportivă a evenimentului de la Costineşti, Mark s-a angajat să producă acţiuni precum crosuri şi concursuri contra sumei de 71.000 de euro. Numai că de întrecerile sportive s-a ocupat Direcţia Judeţeană pentru Sport Constanţa. „Partea de întreceri a fost responsabilitatea noastră şi totul ne-a costat aproape 2.000 de euro”, a declarat directorul Elena Frîncu. De cazarea artiştilor şi a organizatorilor s-a ocupat Primăria Costineşti.

Mîine vom dezvălui de ce tac televiziunile
Investigaţia Gazetei a fost preluată ieri de Evenimentul Zilei, Radio Zu, Radio Guerilla, Hotnews si zeci de alte blguri şi siteuri, care au extins dezbaterea publică. Cu excepţia Antenei 3, care a discutat cazul, nici o altă televiziune nu a deschis subiectul de interes public. În ziarul de mîine vom arăta de ce, explicînd publicului, prin documente oficiale, legătura dintre ştirile tv ale mai multor trusturi, inclusiv cel din care face parte Gazeta, şi banii publici ai MTS.

Azi, conferinţă de presă
Azi, la ora 12, la sediul MTS din Vasile Conta, Monica Iacob-Ridzi organizează o conferinţă de presă pe tema dezvăluirilor gsp.

REACŢII PE GSP.RO

Doamna Ridzi a deturnat intenţionat sau neintenţionat fonduri pentru sport. Ori e furt, ori e incompetenţă. Concluzia: DEMISIA!
ioan timişoara

Mă simt jignit şi batjocorit de astfel de personaje neavenite. Nu-i lăsaţi să scape nepedepsiţi!
silviu stelistu

Să nu credeţi că presiunea presei va avea acelaşi efect ca în cazul arbitrajelor şi al şpăgilor din fotbal. Să nu credeţi că o să o vedeţi pe dna Ministru în cătuşe. Niciodată!
ursu77

„Sumele sînt confidenţiale, iar timpul pe care vi-l putem aloca pentru răspunsuri se apropie de sfîrşit”
Răspuns Mark SRL pentru gsp ieri, la solicitarea de  a comenta sumele


Ministrul Monica Iacob-Ridzi a venit ieri în redacţia GSP „ca să vă arăt că sînt decisă să lămuresc dosarul evenimentelor Zilei Tineretului 2 mai”

– Doamna Ridzi, puteţi explica oamenilor cum au fost alese firmele cărora ministerul le-a dat 630.000 de euro?
– Sînt deranjată de faptul că dumneavoastră aţi scris că le-am dat fără licitaţie.

– Aşa le-aţi şi dat. Fără licitaţie.

– E adevărat, dar n-a fost ilegal.

– Nici n-am susţinut că a fost ilegal. Dar a fost fără licitaţie. Haideţi să revenim, vă rugăm. Concret, cum s-au ales cele două firme?

– Am vrut să scot 100.000 de mii de tineri în stradă de 2 mai. Să fac ceva cum nu s-a mai făcut niciodată în România. Mi s-a explicat din minister că mai mult de 2.000 de oameni pe judeţ nu pot şi atunci m-am gîndit să adaug două evenimente mari, în Costineşti şi în Bucureşti.

Ministerul a ales din cutia poştală

– Bun, dar cum aţi ales firmele?

(intervine în discuţie Marius – Mihail Mărcuţă, şeful achiziţiilor de la MTS)
– La noi vin tot timpul diverse oferte. Anul acesta au venit trei. Sînt cele trei firme cărora le-am trimis invitaţia de a participa la procesul de încredinţare directă.
(stupoare de partea jurnaliştilor)

„Nu cunosc firmele de publicitate”

– Şi nu vi se pare că e ca şi cum ţi-ai lua mobilă doar după ofertele care îţi vin în cutia poştală?
(nici un răspuns, revine în discuţie Monica Ridzi)
– Eu nu cunosc firmele de publicitate. De unde să ştiu eu dacă Artisan şi Mark sînt mari sau mici?!

– Doamna ministru, nu dumneavoastră trebuie să le ştiţi, ci oamenii pe care îi aveţi angajaţi. Întrebarea e următoarea: pe de o parte spuneţi că aţi dorit să organizaţi ceva fără precedent, aţi alocat un buget imens de cheltuit într-o zi, două şi pe de altă parte MTS a ales două firme care nu intră probabil nici în Top 30 între companiile de publicitate, că înţelegem că asta aţi vrut. Nu vi se pare contradictoriu?
(Ridzi nu răspunde, dar intervine din nou Mărcuţă)
– Am construit o procedură internă şi am respectat-o. Eu nu eram şef atunci, dar vă spun că s-a lucrat corect.

O scenă de 75.000 de euro?

– Uitaţi un singur exemplu: din documentele pe care le-aţi adus şi care sînt publice, pentru Costineşti vi s-au cerut 75.000 de euro pentru „montarea unei mari scene, lumini şi sonorizare”. Asta ne-a citit domnul Mărcuţă cu gura dînsului. Doar că scena mare a fost a MTV! Luminile şi sonorizarea de asemenea. Organizatorii v-au pus o scenă mică. Pe ce aţi dat 75.000 de euro? Sau aţi plătit pentru MTV, că nu înţelegem!

(Monica Iacob-Ridzi, imperturbabilă)
– Spuneţi-mi unde am greşit!

– Cu tot respectul, nu e treaba noastră de jurnalişti să vă consiliem pe dumneavoastră. V-am întrebat doar dacă nu vi se pare scump, foarte scump! Aţi semnat acest contract.

– Da, l-am semnat şi eu, şi alţii. Dar noi le-am spus celor două firme: ne interesează să avem anvergură. Restul a fost treaba lor.

– Şi pe cîţi bani nu e treaba dumneavoastră?

– Observ că deranjez pe foarte multă lume. Eu nu vreau să vin cu delaţiuni aici, dar puteţi compara cu alte evenimente făcute de alte ministere ca să vedeţi cît au costat.

– Doamna Ridzi, ne propuneţi să comparăm evenimente probabil supraevaluate între ele. Noi comparăm cu preţurile de piaţă.

– Dar comparaţi corect, vă rog. Eu deranjez, e  clar, pentru că vreau să reformez sportul şi să fac ordine în sistem. Asta mi se pare fundamental.

„E tendenţios să scrieţi că am încredinţat cei 630.000 de euro fără licitaţie”
Monica Iacob-Ridzi

„Nu e tendenţios, e ontologic. Pur şi simplu, doamnă ministru, aşa aţi făcut-o: fără licitaţie”
gsp

„80% din firmele din Romania au sediul într-un apartament. De ce vă deranjează asta?”
Monica Iacob-Ridzi

„Aşa e, numai că doar două firme din Romania au sediul social în acelaşi apartament şi au primit 630.000 de euro de la MTS”
gsp

Firmele se prezintă

Printr-un mail trimis către gsp, Artisan Consulting (înfiinţată în aprilie 2006) şi Compania de Publicitate Mark (noiembrie 2008), cele două firme cărora MTS le-a încredinţat organizarea evenimentelor legate de „2 Mai-Ziua Tineretului”, susţin următoarele:

» sînt companii ce oferă servicii de comunicare integrată (ATL, BTL, Media, PR);
» acţionarii celor două firme deţin experienţă de peste 10 ani în marketing şi publicitate;
» sediul firmelor este comun, într-un apartament de bloc, dar „pînă în aprilie 2009 şi-au desfăşurat activitatea într-un punct de lucru aflat într-o vilă din centrul Capitalei”;
» acţionariatul celor două firme nu este identic: Artisan Consulting (Răzvan Nica-Udaligiu, Marian Georgescu, Bogdan Iacobescu) şi Compania Mark (Răzvan Nica-Udaligiu, Marian Georgescu, Bogdan Iacobescu şi Marius Negrea).

Comentarii (123)Adaugă comentariu

dndan  •  18 iunie 2009, 10:51

Este musai sa vedeti si legaturile cu PD-L si sponsorizarile din campania electorala de la europarlamentare.
In tara asta sunt ‘ei'(baietii destepti din politica si acolitii lor) si noi care le platim bunastarea.

andrei.m  •  18 iunie 2009, 10:52

mă întreb, oare cum ai să te simţi, cătălin tolontan peste vreo două săptămâni, când ecourile acestei anchete se vor fi stins, când nimic nu se va fi întâmplat, când acest ministru îşi va fi continuat fără de vreo stinghereală activitatea, când pe noi toţi ne va fi cuprins încă un val de mâhnire, jenă şi umilinţă pentru nesfârşita şi nepermisa toleranţă de care noi înşine dăm dovadă?
vei avea fericirea că, măcar pentru câteva zile, mii de români v-au urmărit, crezând, în naivitatea lor, că munca voastră va fi dusă la bun sfârşit.

nu te acuz, n-ai nici o vină. doar mă minunam şi eu cu voce tare cât de ingrat şi inutil poate fi în românia acest domeniu al jurnalismului: investigaţia.

antrenor emerit dumitru lecca  •  18 iunie 2009, 10:53

Incredibil sa mai asistam la o asemenea nerusinare. Daca cei 630000 euro cheltuiti di bani publici pentru un festivism iresponsabil nu sint furt sint oricum incopetenta pentru care intr-o tara normala un ministru este demis in 24 ore ! Si un elev din clasa 4-a ii poate expliuca doamnei ministru ca scoaterea a 100000 de oameni pentru 2-3 ore de sport nu le aduce nici un beneficiu, nu inseamna nimic pentru populatie in timp ce folosirea inteleapta a acestei sume poate aduce intr-adevar foloase celor carora le-ar fi destinata. Putem doar spera ca o asemenea manifestare nerusinata de tip ceausist isi va primi pedeapsa.

Albu Sibiu  •  18 iunie 2009, 10:55

Foarte potrivita publicarea interviului. Pare a nu fi catusi de putin „coafat”, pare a fi scos direct de pe reportofon, fiindca o recunosc pe d-na Ridzi cu toata tafna ei afisata si in cele mai multe emisiuni tv. Oare nu a ridicat tonul cand rostea argumentele ei irefutabile? Face parte din scoala tanara a PDL-ului, alaturi de Udrea, o alta mare devalizatoare a bugetului de stat (vezi actiunea inutila de la Paris, de saptamanile trecute). Aceste lupoaice tinere nu au alta doctrina decat tupeul; daca exista o portita legala de care sa se agate, o vor face fara menajamente si fara frica de a fi trase de cineva la raspundere.
Ce v-as solicita eu dumneavoastra, GSP-ule, luati legatura dumneavoastra cu acei artisti, cu cei care inchiriaza scena, cu cei care organizeaza evenimente, cereti-le oferte si aduceti-i doamnei Ridzi o oferta comparativa despre cat de ieftin se putea face PRACTIC acea actiune. In felul asta, la o diferenta de cateva sute de mii de euro, poate nu ea, dar macar 2-3 oameni din subordine, ar trebui concediati pe loc. Si-asa somajul e la moda in Romania!

Vlad  •  18 iunie 2009, 11:01

ni s-a cerut o oferta pt eveniment 2 mai din partea DTMB cu 3 zile inaintea
evenimentului si le-am transmis urmatoarea oferta, care nu a fost acceptata
(probabil doar trebuiau sa aiba o contraoferta. e strigator la cer costul de
75000 euro pt o scena

OFERTA 2 mai – Parc IOR Bucuresti

SCENA:

1. Scena 6m/8m acoperita

SUNET:

1. Sistem Line Array Qube 20.000 w

( 8 sateliti QSA 112, 4 subwoofer QSA 118S, 4 PA 360 Qube, procesor digital Qube SP 26D)

2. Mixer audio Yamaha – 16 canale, 8 aux

3. Procesor dual reverb/efecte Lexicon MX 200

4. Egalizator grafic stereo-30,2u, DBX

5. Quad Compressor Limiter, DBX 1046

6. Cablu multicore 32/8 Procab

7. Monitoare QSC PA 115 – 4 buc

8. Microfoane wireless Shure SM 58 – 4 buc.

LUMINI:

1. Moving Head Coemar Pro Spot 575 – lampa HMI 575 Philips – 4 buc.

2. Moving Wash Coemar Pro Wash 575 – 2 buc

3. Lumini conventionale PAR 64 1000 w – 20 buc

4. Bara dimmer pentru PAR 64 – 8 buc.

5. Hazer sau masina de fum

6. Stroboscoape 1500 w – 2 buc.

7. blindere 5000 w – 2 buc.

8. Proiectoare theatre 2000 w – 5000 w – 2 buc.)

9. Controller lumini Avolite

10. Controller Par Stage Line dmx

11. Rack distributie curent 380V – 220 V 63A, 32A, 16A

12. Coloana curent 380V 4×16 100kw

PRET 1400 euro + TVA.

TheBrain  •  18 iunie 2009, 11:01

Stiu ca suna naiv, dar astfel de anchete n-ar trebui sa fie efectuate de
ceva organe competente ale statului? Si n-ar trebui sa aiba ca rezultat niste
ani de inchisoare?

Popa Ciprian  •  18 iunie 2009, 11:02

Bine ca Basescu isi da cu parerea de cine era campioana daca nu era scandal
in arbitraj ca sa castige capital politic dar in asemenea privinte atat de
rusinoase tace malc.
Sa vedem ce are de spus domnul Boc …
O atat de mare nesimtire .E clar ca nu ii intereseaza din momement ce risca chiar daca stiu ca aceste date sunt publice.Se simt inatacabili.Va dati seama ca ce magarii s-au facut prin dosalrele care nu sunt publice ?
PS : acţionariatul celor două firme nu este identic ci doar aproape(3 din 4 actionari sunt aceeasi 🙂

horia  •  18 iunie 2009, 11:02

Frumoasa investigatie… Se mai afla cate ceva, desi suma nu este una impresionanta avand in vedere cate alte fraude de ordinul miliardelor de euro s-au produs in tara asta… Si culmea ca se produc pe fata si tot omu’ de rand le sesizeaza si zice in sinea lui „ba, nene, astia chiar ne cred spalati de creieri”… Apoi ne continuam vietile ordinare fara sa ne implicam deloc. De ce oare suntem un popor atat de mioritic, de ce acceptam atat de usor aceste insulte. Ne speriem de fiecare data zicandu-ne „EI SUNT MARI, NOI SUNTEM mici” dar NOI SUNTEM MULTI,ei sunt ceva mai putini. De ce nu iesim in strada de fiecare data cand suntem insultati, sa simta si ei presiunea poporului pe care il implora din 4 in 4 ani.
OK sa zicem prin absurd ca doamna R. isi va da demisia, obligata de seful suprem, care este in campanie electorala, ce se va intampla? SI??? Dupa R. va veni X.sau J. sau poate chiar W. Se va schimba ceva? Eu nu cred. Pana in momentul in care nu vom bloca strazile ptr o „aroganta” de-asta facuta dintr-o sala inalta, nu se schimba nimic in tara Mioritei

Demostene Botez  •  18 iunie 2009, 11:04

Domnule Tolontan,

Din pacate va pierdeti vremea. Cei care ar vrea sa faca ceva in acest caz nu au putere de interventie. Cei care au autoritate si pot sa scoata la lumina adevarul nu sunt interesati. Au si ei interesele lor si intervenind o sa strice relatiile pe care le au in stanga si in dreapta. Cand regina i-a spus dlui Brown ca nu ii place ce s-a intamplat cu ministrii, acesta a taiat in carne vie si demisiile au inceput sa apara. Noi inca nu suntem civilizati, iar peste 50 de ani cand o sa ajungem de la stadiu „cocalar” la oameni normali o sa fie prea tarziu.

bogdan  •  18 iunie 2009, 11:08

BRAVO GAZETA,BRAVO
INSA SA NU ABANDONATI ACEST SUBIECT,CA SA FIE DAT UITARII,CUM FAC ALTE ZIARE,O ZI-DOUA APARE IN PRESA DUPA ACEEA GATA
SA O PRESATI PANA ISI DA DEMISIA **** AIA **** CU TOT NEAMUL EI

Mihai B  •  18 iunie 2009, 11:13

Fratilor plecati din tara asta cat mai repede si lasati-i sa se fure intre ei. Nu mai e nici o sansa de redresare, absolut niciuna. In rest sunt numai vorbe…. SA FURATI BINE!!!!!

dinamita  •  18 iunie 2009, 11:25

EBA a fost sustinuta de Tineretul democrat OK ? cine conduce MTS ? tineretul democrat,deci banii s-au dus pe campaniea electorale de ce nu spuneti adevarul? Nu mai conteaza sportul de performanta care reprezinta imaginea ROMANIEI ci eba este mai importanta n-ati inteles acest lucru?

RedAndBlue  •  18 iunie 2009, 11:32

Si multi din banii de mai sus au ajuns cu siguranta la oamenii votati de noi. E Romania Tolo , nu o poate chimba nimeni si nimic. Totul se invarte in jurul banilor , banii inseamna totul in lumea asta moderna.

Ovidiu Miron  •  18 iunie 2009, 11:52

Doamna ministru, in ochii mei v-ati pierdut definitiv credibilitatea.

Am fost si sunt sportiv, iubesc sportul.

Sper sa vad in inchisoare persoane ca dvs.

T-shirt  •  18 iunie 2009, 12:00

la costinesti au fost doua scene. scena MTV days a fost platita de MTV. trebuie sa investigati ce s-a intamplat cu banii cheltuiti pentru scena nr 2.

Sorin  •  18 iunie 2009, 12:04

Felicitari GSP si dl-ui TOLONTAN pentru aceasta investigatie. Asteptam o
pozitie oficiala a guvernului si a primului ministru in special in lagatura
cu aceste acte de talharie comise de unii dintre cei mai inalti oficiali ai
guvernului Romaniei.

durden  •  18 iunie 2009, 12:13

mi-e scarba de tara asta si nu ma mai mira nimic!!!asa nu se mai poate,
trebuie sa ne trezim si sa facem naibii odata ceva!!!!

PussyCat  •  18 iunie 2009, 12:16

daca a venit la ziar sa dea explicatii inseamna ca se simte cu musca pe caciula
si sigur este ceva in neregula cu afacerea asta… penibil

yoooooo  •  18 iunie 2009, 12:25

Felicitari ptr investigatie,pacat…mare pacat ca nu se va face nimik….toata lumea asta poate sa faca domnule tolontan,sa citeasca si eventual sa lase un mesaj aici….mi e sila de acesti oameni,de politica….pacat ca nu va pica nici un cap in aceasta afacere,de ce???domnul base vegheaza….il urasc sincer pe acest om…daca se poate numi asa….cu toata familia lui…..trebuie o revolutie,exemple..franta,grecia,ungaria,basarabia….nu se mai poate asa ceva..si cotofana asta hoata…..*****..jos clanul basescu….clanul mafiot

Tedu  •  18 iunie 2009, 12:31

DEMISIA !!!

Pentru bataia de joc si dezmatul pe fata in conditii de criza, cand multe federatii abia se descurca cu banii alocati. RUSINE, ma asteptam la mai mult din partea unui politician tanar. Din pacate se pare ca dintre cei tineri avanseaza doar cei care corespund profilului moral al celor batrani, adica doar hotii, mincinosii, parvenitii si *******

DEMISIA !!!

nita  •  18 iunie 2009, 12:33

DEMISIA
SA I FIE RUSINE
INDOLENTA DOAMNEI MINISTRU E INCREDIBILA
„SPUNE TI MI UNDE AM GRESIT”
JALNIC

bogdan-Lucian  •  18 iunie 2009, 12:55

RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE

Stiti cum sa sta treaba ??? Va spun eu: Gazeta isi va duce la bun sfarsit ancheta si va demonstra frauda pe care a facut-o doamna „mare ministru”. Toata bune si frumoase. APoi aceasta isi va da demisia din cadrul ministerului si va scapa cu fata curata. APoi o vom vedea cum sta bine merci in parlamentul romaniei.
P.S: oare cei care au alocat suma nu s-au gandit ca suma asta e astronomica ? Oameni in tara mor de foame si ei isi permit sa isi bata joc ??? Macar daca erau banii lor, intelegeam; asa sunt banii mei si ai tuturor contribuabilior. ESTE INADMISIBIL ….
P.p.S: faceti o ancheta cat mai complexa. Daca pe ei (cei de sus) ii doare in cot, macar oamenii de rand sa stie ce „oameni” ne conduc.

RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE RUSINE

zana  •  18 iunie 2009, 12:57

comentez in ordine descrescatoare:
1 – scena MTV a fost platita de MTV, prin organizatorul evenimentului MTV Day’s;
2 – nu a costat nici pe departe 75k eur;
3 – asteptam cu mare interes „dezvaluirile de senzatie”…sper ca de data asta sa fi in stare sa prezinti niste informatii verificate cu atentie (poate verificate din 3 surse…si doua din ele de preferat sa nu fie portarul de la MTS sau dactilografa de la Primaria Costinesti);
4 – scena MTS, a fost un cort, de aprox 5 ori mai mic decat scena MTV;
5 – vreau sa-l cunosc si eu pe omul din showbiz care poate sa aduca Simplu cu 3k Eur…pretul lor ptr un eveniment de acest gen este 4k Eur;
6 – 100.000 de tineri nu vor iesi in strada nici in cazul in care dna Ritzi anunta ca in ziua x se va dezbraca in Piata Univestitatii;
7 – doamna Ritzi are trebui sa-si pastreze un dram de bun simt atunci cand emite afirmatii legate de evenimente „mari”, organizate de MTS la Costinesti. Singurul eveniment mare de la Costinesti 1-2 mai 2009 a fost cel organizat de MTV si platit de MTV;
8 – constat cu surprindere ca doamna Ritzi gaseste scuze penibile, aruncand pisica raioasa si in curtea altor colegi din Guvern. Am curiozitatea sa stiu la ce colegi se refera…poate „sapati” si in acest sens;
Ca sa concluzionez lista comentariilor mele, declar ca am un nou motto in viata ” Spuneţi-mi, unde am greşit!!!!”

Dani  •  18 iunie 2009, 13:03

Peste tot in lume se fac potlogarii. Dar se fac cu staif, adica cu cap si minte multa.
Ministrul in chestiune nu numai ca este de o naivitate fara precedent , dar continua sa se considere „vataf” pe mosie , pe banii publici.
Ori daca este cave ce trebuie sa inteleaga, este faptul ca banii publici nu sunt banii ei sa hatareasca cum vrea sa ii cheltuie si prin cine. De aceea in toata lumea asta , cheltuirea banului public este un domeniu delicat si care se trateaza cu maximum de atentie de catre toti cei implicati in cheltuierea lui. La noi apare cite o tuta ca cea despre care facem vorbire si ne intreba cu cea gresit ca a „facut si ea un gheseft” – un eveniment cum nu s-a mai vazut. Pai astfel de evenimente se fac pe baza unor studii minime de impact public , de decizie pe mesajele date , etc. Dar probabil ca astfel de detalii nu provoaca altceva decit dureri de cap si nu se iau in seama…..

joe  •  18 iunie 2009, 13:09

Dle Tolontan. Din amara experinta de contribuabil a statului roman va spun ca aceasta afacere este plata unor datorii din campania electorala sau pregatirea unor fonduri pentru vreo campanie electorala . Este imposibil sa fie vorba de nepricepere la acest nivel . Nu poti fi atat de vaiv. Ar fi obligatoriu ca curtea de conturi si eventual DNA -ul sa intre pe fir pentru o ancheta . Statul ca o entitate parazita care de obicei ia cu 10 maini bani de la contribuabil nu poate prin natura lui sa arunce cu atata usurinta banii spre buzunarele unor privati . Este impotriva firii . Asta numai daca au intrat in calcul altfel de interese personale , de grup , de partid sau altceva de acest fel .

kryss  •  18 iunie 2009, 13:16

Asta e si motivul pentru care lumea deja e ,,sictirita” de politicieni si nu se mai prezinta la vot
Nu am pretentia la Monica Iacob-Ridzi (nu o consider doamna)sa isi dea demisia. Ea nu estte decat o persoana incompetenta sau smechera. Pretentia in schimb vine de la cei de au numito, si o sustin in continuare. Ce mai cauta fratilor asta inca pe post de ministru?

http://ping-pang.blogspot.com/  •  18 iunie 2009, 13:34

Tolo,

Stii foarte bine unde s-au dus banii si la ce vor folosi ei la toamna.
Daca ai avea si cum sa afli traseul banilor, ai putea si demonstra.
Dar e greu.. secret bancar… guri cusute…
cine stie care-o fi pusculita marinarului.
Altfel, cum esti unul mai de stanga, sunt curios daca nu-ti mai schimbi
din convigeri si treci putin mai la dreapta, asa cum sta bine unui manager 🙂
glumim – sa nu ne enervam mai rau; ce e uluitor e tupeul nemasurat al
lui Ridzi; vine la voi si minte fara sa sclipeasca. De-aia-i si asa apreciata,
cred.

alina  •  18 iunie 2009, 13:35

monica ir, elena u, elena b, „les parachutes dorées” ale politicii

Adi  •  18 iunie 2009, 13:35

de banii astia realizam un festival de trei, patru zile. vai de noi, am ajuns sa fim condusi de toate ***monica.iacob.ridzi – udrea – roberta anastase – ecaterina andronescu. nu vede nimeni ce ura au astia in ei? noi nu existam pentru ei! pe planeta lor exista doar ei si adversarii din competitia pentru ciolan. si noi tot mai mergem la vot, ca tampitii.

Geo  •  18 iunie 2009, 13:41

stati calmi ca totul s-a facut cu stiinta lui base asa ca nu va asteptati la ceva concret impotriva ei. de unde sa aba si eba bani pt campanie?!

click_aici  •  18 iunie 2009, 13:54

Alte ministere au cheltuit de zece ori mai mult pentru astfel de evenimente si nu a sesizat nimeni nimic! Si MTS va cheltui in viitor mai mult de 600.000 de euro pe evenimente. Procedura de atribuire a contractelor privind organizarea evenimentelor prilejuite de Ziua Tineretului nu s-a făcut cu încălcarea prevederilor OUG 34/2006 privind achiziţiile publice. Apropo, nu sunt firme de buzunar. Sunt firme mari, chiar dacă au sedii in apartamente. In cazul organizarii de evenimente, nu se trece la licitatie intrucat nu se poate evalua o suma corecta, drept care se alege dosarul cu cele mai mici preturi.

Sorin  •  18 iunie 2009, 14:16

Tot ceea ce se intampla in Romania asta este ilegal.Absolut tot.America nu
mai e demult „tara tuturor posibilitatilor”, ci Romania , tara tututor hotilor.
De ce?Din cauza „sefilor statului”. Cine ii alege? Multimea apropiata lor.Ma
uitam si la alegerile recente, cand cap de afis era ** Eba.Pai blaturile erau in floare, pfff…Astia au ajuns
mult prea mari (datorita noua) ca sa le mai ajungem noi la nas.Daca te iei de
ei acum , ti-o baga pe aia ” ai muncit tu cat am muncit eu pt. tara asta?”
sau ” cine esti tu ca sa vb. in locul meu? ” . Poate par penibil, dar nu
trebuie organizata o mini-revolutie?Un reset mic si cu „sefii statului” pe la
racoare ca a venit vara?
Admir treaba facuta de voi, dar nu organele competente trebuiau sa cerceteze
acest caz dupa cele publicate de voi? Inca un motiv ca in Romania daca ai
bani, poti sa decizi si-n locul presedintelui.Asta e doar un maimutoi acolo,
mai are si rasul ala de Popeye.

zuzu38  •  18 iunie 2009, 14:22

MTS aparea anul acesta si ca sponsor al Romanian Music Awards. Show-ul a fost
organizat de televiziunea muzicala 1 Music, detinuta de Giovanni Francesco,
iubitul Ioanei Basescu. Interesat nu? Si ar fi interesant daca nu cumva omu’
a iesit pe profit cu evenimentu’. Si inca ceva… de cand plateste MTV artistii
romani care canta la evenimentele sale. Asta chiar e o noutate.

T-shirt  •  18 iunie 2009, 14:31

„zuzu38 Says:
June 18th, 2009 at 2:22 pm
MTS aparea anul acesta si ca sponsor al Romanian Music Awards. Show-ul a fost
organizat de televiziunea muzicala 1 Music, detinuta de Giovanni Francesco,
iubitul Ioanei Basescu. Interesat nu? Si ar fi interesant daca nu cumva omu’
a iesit pe profit cu evenimentu’. ”

zuzu38, mai bine iti spui Lolita, la cat de „inocenta” esti. orice televiziune muzicala face un eveniment doar daca este profitabil, ca doar sunt televiziuni comerciale, nu TVR Muzical sa aiba banuti de la stat.
si MTV plateste artistii de cand a fost cumparat de trustul MEDIA PRO.

carmen  •  18 iunie 2009, 14:32

Felicitari!!!Continuati. Nu stiu ce se va ma intampla cu tara asta.
E foarte trist si frustrant!

enderbmf  •  18 iunie 2009, 14:45

Am citit si eu interviul din redactia GSP-ului cu asa zisa ministra a MTS-ului!
Eu unul am ramas fara cuvinte, nu de alta dar am vazut si interventia ei de la A3!
Oamenii acestia au un tupeu si o nesimtire in ei de nu se poate! Pur si simplu ne iau
de prosti pe toti, ramai per-plex ce raspunsuri da in interviu!
Cu alte cuvinte voi aveti ceva cu ea, te doare capul nu alta cand auzi asa ceva!
Voi intrebati ce a facut cu banii nostrii si ea spune ca altii au cheltuit mai mult!
Pur si simplu ramai fara cuvinte cand auzi ce raspunsuri da, cu atata nonsalanta
si tupeu de „smecherita de guvern” asta cu titulatura, din „Atlasul de mitocanie” al celor de la
„Radio Guerrilla”!
Nu trebuie deranjati oamenii lasatii sa fure in liniste! Unde esti Doamne,
Zalmoxis, sa-i iei odata!! Toate cele bune si, nu-i slabiti sa nu mai scoata capul pe strada!!!

paul S  •  18 iunie 2009, 14:48

Felicitari pentru material!

Va rog sa imi permiteti sa ii transmit pe aceasta cale un mesaj doamnei ministru:

Stimata Doamna Iacob Rizzi,
am citit toate aceste anchete. Am si eu o firma de profil si va propun un deal infinit mai bun decat cel pe care l-ati realizat. Eu va facturez oricand 2.000.000 (doua milioane) de euro pentru serviciile respective. Romanii au vazut Range Rover cu numarul EBA. Dar, ia imaginati-va un Bugatti Veyron cu numarul EBA! Va rog transmiteti propunerea mea mai departe. Sunt convins ca Persoana va fi de acord.

Cu deosebita stima,
paul S.

Domnu’ Catalin,
daca transmiteti mesaju’ si iese treaba, sa stiti ca suntem baieti finuti… si apreciem cu mult bun simt contributia.

Marrio  •  18 iunie 2009, 15:14

Am lucrat in industria de advertising. Cu 65.000 euro am bugetat un eveniment de amploare in 4 mari orase din tara. Evenimentul a fost unul de anvergura medie dar totusi custurile au fot numeroase. Cu 630000 de euro ar fi trebuit sa iasa ceva cu adevarat memorabil.

pdh  •  18 iunie 2009, 15:23

Ridzi : „Observ că deranjez pe foarte multă lume”
Hotii intotdeauna deranjeaza !!! E incredibil ce cloaca a ajuns sa ne conduca !

vass  •  18 iunie 2009, 15:37

ceea ce vedem se numeste escrocherie si se pedepseste penal , iar persoanele in cauza se numesc escroci si se supun oprobiului public .curtea de conturi este obligata de lege sa se sesizeze ,apoi procuratura ,eventual, sa-si faca datoria.Acum vom vedea in clar daca aceste institutii sint obediente politicului,pentru ca si ele la rindul lor trebuie sa respecte legea.iar cit priveste ratacita de la sport nu are nici o scuza pentru ca necunoasterea legislatiei nu o absolva de raspundere.

Bogdan  •  18 iunie 2009, 15:42

***
cataline, din pacate ne amagim singuri, pentru ca ceea ce ai inceput tu e doar un foc de paie…nu se va intampla nimic, sau in cel mai bun caz, se va ordona un alt scandal pentru a-l acoperi pe asta (vezi cazul popoviciu acoperit de becali), iar noi romanii de rand, poporul prostit vom ramande datori pentru cateva generatii de acum incolo.
discutam cu prietenii aseara sa iesim din nou in strada, ca in 89, si stii la ce concluzie am ajuns? ca degeaba am iesi, pentru simplul motiv ca orice-am face nu vom reusi sa scapam de hotii, incultii, prostii nostri parlamentari.

un exemplu clar de hotie este ce s-a intamplat la europarlamentare, unde s-au dovedit fraudele, si nu s-a intamplat nimic: nimeni nu a fost arestat, nimeni nu a fost tras la raspundere.
in localitatea unde stau, se cumparau voturile la strada, de „icscinciari si chiuseptari” cu politia langa ei, in timp ce prietenii lor cu seria 3-5 aduceau oameni care sa voteze de acasa.
stii cat a costat un vot? 50 de lei, fapt confirmat de o colega de servici, care a recunoscut in birou ca s-a dus la vot doar pentru cei 50 de lei.

ce vreau sa-ti mai zic este ca ancheta voastra e doar o adiere de vant in marea involburata a coruptiei, pentru ca hotii astia vor fi judecati de hotii de la justitie, cu care sunt mana in mana. totul, absolut totul este politizat in aceasta tara…sau basesciat:-?

silviu  •  18 iunie 2009, 15:43

unii au spus k dak scapa de pdl si de base scapa de incompetenti……toate partidele care ajung la putere is k sa faca bani….nici unul nu e pt cetatean….toate is la fel!!!! cum ajung la putere uita de promisiuni!….spor in ancheta!!!!!….dar nu se va intampla nimic!

GABRO  •  18 iunie 2009, 15:47

Asta e Romania fratilor.NU TREBUIE SA NE MIRE NIMIC.Care-i problema? La noi se fura co legea in mana si nu ai ce le face.Eu zic ca INCOMPETENTA DE RIDZI afost prinsa la mijloc si a semnat fara sa aiba habar de MAFIA DIN MINISTER (VEZI SI LA TURISM)_Insa intro tara civilizata ministrul INCOMPETENT CA RITZIera DEMIS IN 5 MINUTE mai ales ca s-au cheltuit BANI PUBLICI.Insa nu uitati caci CRIZA e la noi si nu e la ei.EI TRAIESC IN LUMEA LOR.RUSINE!!!!!

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2009, 15:59

paul S: nu intermediem 🙂 incercati direct la minister

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2009, 16:00

click_aici : doamna ministru, nu vreti totusi sa veniti la rtv si sa discutam acolo? Inteleg k va ascundeti 🙂

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2009, 16:01

joe: in ziarul de miine veti vedea unde s-au dus banii

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2009, 16:04

zana : exact asta spunem si noi. K scena car, pe contract apare a MTS si platita cu 75k de euro a fost de fapt a MTV. Nu te enerva degeaba 🙂

Marius  •  18 iunie 2009, 16:13

Ma trec o serie de sentimente cand citesc aceste randuri: greata,nervi,ura si tristete totodata.Imi dau seama ca suntem bataia de joc a celor care ne conduc tara si ca noi lucram si platim taxe numai ca ei sa aiba ce sa bage in buzunar.Se pare ca avem multi martiri „degeaba” de la ultima revolutie,deoarece nu s-a schimbat nimic.Singura diferenta e ca atunci eram condusi de un dictator,iar acum suntem condusi de o sleahta de hoti carora nu le pasa de noi si se irita atunci cand sunt luati la rost pentru ca ne cheltuiesc banii nostrii,ai poporului.Nu mai vad nici o urma de viitor pentru noi sau copiii nostrii.Singura solutie – alta revolutie.Imi vine sa plang cand vad unde a ajuns tara noastra si ma doare enorm sa vad ca nu mai e nici o sansa…
P.S. – felicitari presei care a dat o palma celor care fura.Pacat ca e prea putin…

milici  •  18 iunie 2009, 16:16

Daca madam Ridzi Bizi mai face o actiune de acest gen s-ar putea sa scoata vreo 500.000 tineri in strada,daca tot asta tinteste.
Tot s-a vorbit de tzepele din Piata Victoriei, Base are ocazia sa se tina de cuvant…

Ionut  •  18 iunie 2009, 16:20

Ce este trist este ca sa cum spune si doamna Ritzi cu nonsalanta este ca alte ministere cheltuie mult mai mult exact in acelasi mod lipsit de responsabilitate. Pe langa ea multi altii ar trebui sa faca puscarie. Demisia doamna ministru.

Comentează