Ancheta, ziua II – Presedintele Comisiei: „Ati achizitionat stiri. E ilegal”. MTS: „Ce am facut e legal”

Ora 4:40 Nu a venit hirtia de la Parchet, dar PD-L a plecat din Comisie 🙂 Au declarat daca vor veni miine la 10.

miercuri, 1 iulie 2009, 10:23

Ora 4:40 Nu a venit hirtia de la Parchet, dar PD-L a plecat din Comisie 🙂 Au declarat daca vor veni miine la 10.

Ora 4:20 Audierile s-au incheiat. Miine lucrarile incep la ora 10. Parlamentarii decid pe cine vor cita pentru luni. Olteanu solicita chemarea trupelor care au cintat. „Nu e necesar. Doar daca ne place ideea de a ne poza aici cu artistii. Noi verificam MTS, nu artistii”, a spus Sever Voinescu.

Ora 4:10 Gelu Visan spune ca exista o lege prin care televiziunea si radioul public trebuie sa relateze cu prioritate sa stirile. Numai ca in contract sint nu sint TVR1 si TVR2, ci Realitatea TV, Antena 1, Antena 3, ProTv si MTV!

PRONOSTIC: MTS este intr-un punct aparent fara iesire. Ciobanu groggy legal! E momentul sa vina hirtia de la DNA ca sa se opreasca aceasta comisie 🙂 Parlamentul Romaniei are pe masa o chestiune fierbinte: contracte in care sint prevazute cumpararea de stiri si de reportaje.

Ora 4:00. A intervenit Alina Gorghiu. „Daca stiati ca sint ilegale, va mai puneati semnatura pe un contractul respectiv? Propunerea tehnica si contractul contin cumpararea de stiri. Credeti ca e legal?”. „E legal”, a spus Ciobanu.

Ora 3:55 „Cum puteti ca autoritate publica sa cumparati stiri?”. „Puteati sa cumparati droguri usoare, de pilda? Raspundeti-mi?”. „Pai stirile nu sint droguri”, a raspuns Ciobanu. „Dar este ilegal sa se cumpere stiri”, a recunoscut el. Ciobanu a inceput sa mestece guma tot mai sacadat. A intervenit si Banicioiu: „Nu stiati ca sef al departamentului juridic ca un om politic sa fie promovat pe bani publici. A spus-o CNA”.

Ora 3:50 Este audiat ultimul functionar MTS al zilei de azi, Paul Ciobanu, seful departamentului juridic. Olteanu: „In contracte, la capitolul Asigurarii Notorietatii Evenimentului, sint trecute clipuri si stiri. Care este baza legala pentru a achizitiona stiri si reportaje care sa se difuzeze in timpul buletinelor de stiri?„. Raspuns: „Noi nu am achizitionat stiri. Noi am achizitionat servicii recreative, iar rezultatul acestor servicii a constat si in mediatizarea”.

Ora 3:45: Boureanu: „Nu credeti ca e remarcabil ca s-a organizat un  eveniment care a  scos 100.000 de oameni in strada si a adus atit de multe stiri despre acest minister?”. Raspunsul lui Diaconu: „E de apreciat”.

 Ora 3:35 Aura Vasile: „Este normal ca in conditiile in care bugetul e cel care e sa cheltuiti 27% din linia de buget respectiva doar pentru doua zile de actiune?”.

Ora 3:30 Mesajul unui cititor pe blog: „Nu demisionezi cînd te simţi vinovat. Nu-i pasă numănui cît de vinovat sau nu te simţi. Demisionezi cînd autoritatea ta (morală, politică etc) şi încrederea în tine au ajuns atît de jos încît activitatea ta administrativă şi politică nu se mai poate desfăşura la paramanetri normali. Se tot vorbeşte de “demisia de onoare”. Nu onoarea e problema, ci efectele pe care o continuare a activităţii în aceeaşi funcţie le poate avea. E o chestie de eficienţă (politică, adminisitrativă, de imagine etc) Demisionezi cînd rămînerea ta în funcţie face rău (concret sau ca imagine) Guvernului, ministerului, partidului tău şi coaliţiei de guvernare”

Ora 3:05: PD-L a iesit din sala ca sa se consulte daca mai ramine in comisie pentru ca-l contesta pe Rizea. Banicioiu a anuntat: „Ca sa nu blocam activitatea comisiei, anuntam ca domnul Rizea se retrage din comisie”. Rizea a plecat. Boureanu spune ca el ramine: „Da, sint anchetat de DNA, dar nu am legatura cu cazul pe care-l anchetam”.

Ora 2:55 Gelu Visan a cerut suspendarea lui Rizea „pentru ca este cercetat de DNA”. „Si domnul Boureanu e cercetat penal”, a replicat Rizea. „Sint de acord ca toti cei cercetati de DNA sa nu mai faca parte din comisie”, a spus Banicioiu.

Ora 2:45: Este audiat Paul Diaconu, directorul directiei economice si juridice. „Eu nu pot sa-mi dau cu parerea referitor la preturi. Preturile sint o chestiune de achizitii”, a spus Diaconu. El a recunoscut ca se fac plati pe scena cumparata, de care oamenii din minister stiu, dar cu toate acestea firmele intermediare au inchiriat scena.

Ora 2:30
„In anexa scrie ca activitatile sportive trebuia facute de firme, iar noi intelegem ca au fost facute de directiile judetene. Cum a fost?”, a intrebat Nicolae Banicioiu. „Nu pot sa va raspund. Directia noastra isi inceteaza competentele dupa atribuirea contractelor”, a raspuns Marcuta.

Ora 2:25
„Domnilor colegi, va reamintesc ca nu sintem procurori. Nu mai certati invitatii. Si sa nu mai punem intrebari de genul <Ce ati face intr-o anumita situatie?>. Pentru asta putem convoca experti”, a spus Sever Voinescu.

 Ora 2:00
Marcuta admite ca „acest contract nu s-a negociat”. Intrebarea se referea daca, in momentul primirii ofertelor, ministerul a negociat sumele cu cele doua sume care au trimis ofertele si mai apoi au cistigat. „Legea nu interzice sa cheme doua firme cu aceeasi actionari”, a mai spus el.

Concluzie: din toate depozitiile de pina acum, MTS functioneaza in angajarea unui parteneriat de 630.000 de lei doar ca sa nu incalce legea! Nimic despre eficienta, nimic despre costuri. Doar sa nu se incalce legea.

Ora 1:30
Incepe audierea lui Marius Marcuta, cel care i-a luat locul lui Dan Toia ca sef al achizitiilor publice. „Nu am semnat nici un document. Doar am lucrat si lucrez in directia achizitii si am observat derularea procesului de 2 Mai”, a spus Marcuta. „Directia Generala de Programe pentru Tineret ar trebui sa monitorizeze evenimentele, pentru ca ei au facut fundamentarea”, a spus el.

Ora 1:15
Olteanu: „Dumneavoastra ati ales cui trimiteti ofertele? Ati verificat firmele inainte?”. „Nu”, a spus Toia. „Dar daca firmele aveau datorii? Nu aveati voie sa le selectati. Le-ati verificat”. „Nu. Urma sa le verifice comisia”.
„Vin multe oferte la minister?”. „Da”. „Si cum ati ales doar trei firme?”. „Le-am identificat”.

Ora 12:40
Comisia a primit contractele de la minister. „ANRMAP a precizat ca atribuirea e legala”, a spus Toia. „V-a sarit in ochi ca una dintre firme a fost fondata la finalul lui 2008?, a intrebat Alina Gorghiu. „Nu am avut aceasta informatie in prezentarea firmei”, a raspund Toia. „De ce ati trimis doar la trei firme?”, a intrebat Banicioiu. „Metodologia de lucru iti permitea sa transmiti la un numar de trei firme”, a declarat Toia. „MTS putea sa organizeze singur evenimentele?”. „Nu raspund la aceasta intrebare pentru ca nu era in sfera mea de achizitie!”.

Ora 12:30
Pentru public: Toia spune ca ministerul  ales o cale legala care nu presupunea licitatia. Ca a primit o nota de fundamentare. Ca a avut o metodologia, „aprobata de ministru”, care prevedea „se vor transmite oferte operatorilor economici”. „Care operatori? „. „Nu se  preciza”, a spus Toia.

Ora 12:25
Nicolae Banicioiu a intrebat: „Cum ati considerat ca cele doua companii merita sa ia contractul? Ati facut o comparatie cu piata, cu alte firme”. „Nu s-a facut o comparatie cu alte firme de profil. Am luat prezentarile sosite la minister”, a spus Toia.

Ora 12:20
Gratiela Gavrilescu l-a intrebat: „Ce directie v-a trimis criteriile dupa care ati selectat firmele?”. „In momentul in care se face o nota noi am spus: sa achizitionam servicii recreative si culturale”. „Cine a semnat hirtiile?”. „Nu pot sa precizez, acum fac altceva, unele lucruri se uita”. Dan Toia a mai spus: „Am solicitat sa incetez raporturile de munca pentru a cauta un loc mai bun de munca”.

Ora 12:15
Cum au fost alese firmele: „La sediul ministerului se depun oferte de foarte multe firme. Existau niste prezentari, s-au transmis invitatii, din trei doi au depus oferte si apoi comisia a selectat”. Olteanu a intrebat: „Dar au mai existat soi alte firme cu acelasi obiect de activitate pe care nu le-ati selectat?”. „La momentul sosirii mele am identificat acesti participanti”.  Este prima oara cind Toia admite ca el  a gasit firmele carora le-au fost trimise ofertele.

Ora 12:10
Toia a precizat ca a plecat pe 5 mai si n-a mai semnat procesele verbale. „Am respectat legea. Anexa 2 B presupune un tip de servicii care nu fac obligatorie licitatia, conform Ordonanta 34. Am facut o metodologie de lucru: au fost initiate note de fundamentare si alte documente. Legituitorul a lasat la libertatea contractantului sa-si stabileasca modul de lucru”.

Ora 12:00
Este audiat Dan Toia, cel care a spus: „Am fost seful directiei de achizitii din 16 martie in 5 mai„.  El s-a prezentat ca absolvent de drept si a spus ca „am avut atributii specifice” cind a fost intrebat de ce s-a ocupat in minister. „Totusi, spuneti-ne, din memorie, ce fisa a postului ati avut”. „Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar nu va pot spune neavind in fata documentele”.

Ora 11:55
Dan Zatreanu l-a chestionat pe Borbely: „Ati dat mult 100.00 de euro pe un eveniment in 15 orase”. Acesta  a raspuns: „In loc sa inchiriezi scene, mai bine cumperi una si se amortizeaza”. Boureanu l-a intrebat „Dupa ce ati primit decizia comisie de fundamentare sinteti obligat sa-l semnati?”. „Da”, a raspuns Borbely. 

Ora 11:45
„Ce diferenta este o agentie asa cum ati condus dumneavoastra si un minister?”, a intrebat Sever Voinescu. „Un ministru are un acces la alt nivel de decizie, mult mai ridicat”, a raspuns Borbely, continuind:  „Am condus un an ministerul comunicatiilor si va spun: ministrul e ultimul care decide la un eveniment major. Ministrul decide pe buget pentru ca raspunde pe buget”.  

Ora 11:41
Borbely a spus: „Eu nu vreau sa pun pe colegii actuali din guvern intr-o situatie proasta. Dar va spun: eu organizam activitatile centrale cu Agentia, ca de aia am oameni angajati, iar cele locale le faceam cu judetele. Daca un eveniment depasea puterea noastra am lucrat cu parteneri, dar ne-am implicat si noi”. Intrebat despre costuri, Borbely a spus ca „organizat de 10-15 orase mari si restul oraselor mici , un eveniment costa de aproximativ 100.000 de euro”.

Ora 11:35
„A existat o predare intre dumneavoastra si doamna ministru?”, a fost intrebat Borbely. „Eu am predat totul legal. Eu m-am bucurat foarte mult cind am auzit ca se face MTS! Iubesc sportul si am crezut ca ministerul va fi la inaltime si va investi in primul rind in baza materiala”. Gelu Visan l-a intrebat: „Daca s-ar fi prabusit scena ce faceati? Pentru ca afirmati ca nu stiati daca are autorizatie”. Tema a devenit secna din 2007! „Daca acea scena nu era conform standardelor, atunci e treaba unui director sau unei comisii. Eu mi-am dat avizul pentru achizitie pentru ca eu consideram ca a fost o afacere buna pentru institutie”.

Ora 11:30
Karoly Borbely, fost sef ANT, si-a inceput depozitia. Pe timpul sau s-a cumparat scena descoperita  de Jurnalul National si despre care, ieri, Ridzi  a spus ca n-a stiut ca exista. „Am achizitionat o scena, in primavara lui 2007, cu o rata de 2.000 de euro pe luna”.

Ora 11:25
Nicolae Banicioiu a intervenit: „Domnule Boureanu, in loc sa constatam ca e a doua zi cind doamna Ridzi nu ne trimite documentele, dumneavoastra tot incercati, din 5 in 5 minute, sa opriti activitatea Comisiei”.

Ora 11:10
Cristian Boureanu a cerut pentru a patra oara intr-o ora „un drept la replica”. El cere incetarea activitatilor comisiei pentru ca Parchetul a inceput cercetarile „din 23 iunie”. „Nu vreau sa fiu in ilegalitate”.

Ora 10:48
Aura Vasile, deputat PSD, constata ca „am senzatia ca doamna ministru nu vrea sa se apere pentru ca nu a trimis documentele pe care a promis ca va dispune sa le trimita!”.

Ora 10:45
Afirmatia lui Rizea este negata din interiorul MTS, care sustine ca el confunda publicarea pe sistemul electronic cu procesul efectiv de atribuire. Si ca HG-ul la care face referire nu are relevanta in dosarul cercetat, pentru ca in dosarul dezvaluit de presa este vorba de cumparare de catre minister de servicii de la cele doua firme nu de organizarea de evenimente de catre minister. Documentele invocate de Rizea au fost consultate si de catre gsp acum 10 zile si opinia ziarului e ca MTS avea dreptul sa cumpere serviciul. Cum, pe citi bani, unde s-au dus ei, cum s-au cumparat stiri, asta e alta discutie si pe aceste teme ne-am concentrat fondul investigatiei.

Ora 10:40
Vadit nervos, Cristian Boureanu a numit-o pe Alina Gorghiu „domnisorica”. „Pastrati acest termen pentru sotia dumneavoastra”, i-a raspuns presedinta Comisiei. „Daca vorbim despre familie, atunci aveti grija ca vorbim despre amanti!”, a spus Boureanu, stirnind rumoare la masa. Petru Lakatos, UDMR, a intervenit: „E prea mult, domnule Boureanu!”.

Ora 10:35
Deputatul Rizea a spus ca „MTS a organizat ilegal activitatile pentru ca a primit acest drept abia prin Hotarirea de Guvern 478/22 aprilie publicata in Monitorul Oficial pe 7 mai”. Rizea a mai spus ca, pentru a incerca sa intre in legalitate, MTS a organizat abia pe 2 iunie licitatiile.

Ora 10:25
Sever Voinescu si-a sustinut colegii in incercarea de a motiva liberalei Alinei Gorghiu ca, de fapt, comisia trebuie sa inceteze. „Nu confundati votul politic din aceasta comisie cu legalitatea”, a spus Sever Voinescu. Tactica PD-L e aceea de a incerca fie oprirea comisiei, fie  de a transmite perceptia ca e vorba de o comisie cu o conotatie exclusiv politica.

Ora 10:15
In fiecare zi, Comisia incepe ca in Ziua Cirtitei. Prin incercarea  lui Cristian Boureanu de la PD-L de a stopa activitatea Comisiei. Prin extinctie. In acest timp, patru oameni care reprezinta MTS stau si asteapta sa fie audiati. „Tergiversati lucrarile!”, a spus Bogdan Olteanu. „Nu tergiversam, doar vrem sa fim in legalitate”, a spus Gelu Visan, tot de la PD-L. Pe scurt, PD-L doreste incetarea activitatii comisiei pentru ca Parchetul a inceput cercetari preliminare la MTS.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

Nakamicius  •  1 iulie 2009, 10:41

In sfarsit un articol fara subiectul Ridzi.
O gura de aer pe care o salut.
Nu mai credeam.

niku_elektriku  •  1 iulie 2009, 10:51

ok, am intzeles !
voinescu si boureanu ie niste ticalosi, spre deosebire de avocatu’ familiei,
ala de a castratara cnsas, si o sa dasfiintzeze, poate, dna, sri, mfa, pfl, kgb…

Bleen  •  1 iulie 2009, 10:56

Pînă la urmă, cine are dreptate, în opinia dumneavoastră?
Doc zice că activitatea Comisiei ar trebui să înceteze:
http://doc.hotnews.ro/cum-rateaza-pnl-ancheta-in-cazul-iacob-ridzi.html

Cum comentaţi?

sile  •  1 iulie 2009, 11:02

PE ZI CE TRECE AM IMPRESIA CA MTS IMPREUNA CU CEL DIN FRUNTE, SE INDOBITOCESTE TOT MAI TARE, RASPUNSURI FARA LOGICA, NAIVITATE FORTATA SI MULTA AROGANTA, NE IAU PE TOTI DE PROSTI

adrian  •  1 iulie 2009, 11:08

sa vedem ce o sa iasa

Sire  •  1 iulie 2009, 11:11

Boureanu are nume predestinat 🙂

mircea  •  1 iulie 2009, 11:13

baieti legea a permis aceasta „sponsorizare” asa ca dna.Ridzi scapa.la comisii totul e politica,dupa cum se vede,si nu dau 2 bani pe ce se intampla acolo.
care e problema?
imi pare rau ca s-a pus problema pe persoana si nu pe sistemul legislativ de la noi.
asta trebuia combatut nu persoana care din pacate e de la PD-l.
n-am vazut atata avant revolutionar al presei in celalalt caz cel al lui nemirschi de la PSD,omul smecherului de mazare.deci totul e politica.

Vlad Ionescu  •  1 iulie 2009, 11:15

Domnule Tolontan,

Sunt foarte interesat de acest subiect si am cautat „cu disperare” o posibilitate de a urmari lucrarile comisiei, fiindca informatiile mediate sunt, de cele mai multe ori, de foarte proasta calitate. De aceea, va multumesc pentru acesta transmisie in timp real de la fata locului. V-as ruga, daca ati putea sa-i spuneti presedintei comisiei, ca exista un interes mare pentru aceste lucrari si sa o intrebati daca nu ar putea dispune transmiterea pe net a acestora. Camera are un sistem functional si lucrarile altor comisii se transmit in direct. Oricum felicitari nu numai pentru ancheta, cat mai ales pentru calitatea acesteia de a sublinia lucrurile esentiale si mecanismele reale. Poate ne mai detaliati in legatura cu Ioana Varsta.

remus  •  1 iulie 2009, 11:17

ce ne tot plictisiti cu acest fals caz RIDZI? chiar nu ne intereseaza prostiile ridicate la rang de „ancheta nationala”? daca vreti sa faceti politica, schimbati profilul ziarului, caci nu e normal sa cumparam un jurnal de sport in care sa tot descoperim subiecte paralele!

CatalinCTG  •  1 iulie 2009, 11:19

Buna ziua,
In opinia mea 2 afirmatii pe care le-a facut d-na ministru ieri si anume „Daca ma simteam vinovata de ceva demisionam” si ” Daca incepe urmarirea peanala impotriva mea demisionez” ma fac fac sa cred ca dumneaei stie deja finalul acestui circ. Daca putea o debarcau deja cei de la PDL dar o apara precum un roi de albine isi apara regina atacand orbeste si nu neaparat decent – reactia d-lui Boureanu. Ce sa mai facem pentru mine totul este clar ca si pentru cele cateva mii de persoane care au reactionat pe site-ul d-voastra dar pana la urma noi ne facem o gramada de nervi iar ei fac ce stiu mai bine in continuare – ne fura grosolan .
Sincer va intreb direct domnule Tolontan vedeti un final corect acestei situatii? . Multi zic ca trebuie facut ce e bine. Incorect nu decidem noi ce e bine si ce e rau dar cei abilitati trebuie sa decida corect si legal. Macar de atata timp. Ah si inca o intrebare stiu ca se inregistreaza integral activitatea comisiei de ancheta nu ar fi posibil transimiterea on line a sedintei?
O zi buna.

Cătălin Tolontan  •  1 iulie 2009, 11:21

remus: nu cumparati nimic. accesul pe site e gratis!

@remus  •  1 iulie 2009, 11:26

@remus
mai baiatule, „acest fals caz Ridzi” implica MTS-ul si banii publici, in ambele cazuri sunt implicati toti romanii!!! paote tu nu platesti taxe si impozite, si de aceea nu te intereseaza ce se intampla. in concluzie, MTS-ul(Ridzi&Co) si-au batut joc de banii nostri… iar pt asta trebuie judecati si condamnati!!!

vioregh  •  1 iulie 2009, 11:37

pai intotdeauna hotii se apara intre ei ,nu l-at vazut si pe bot imblanit mai avea putin si lua foc

deputatul rizea?  •  1 iulie 2009, 11:39

cumva cristian rizea, care a fost sef pe la ANSIT? daca a ajuns rizea anchetator, traim intr-o tara intoarsa pe dos
monica pitzi-ritzi e mic copil pe langa ce a facut „ridzea” asta la ANSIT, pe vremea lui;
draga tolo, poate iese o investigatie, la momentul potrivit, si despre sacalul asta

alin  •  1 iulie 2009, 11:40

Activistii de la sediul PD-L sa ia o pauza…
Frate, frate… dar sportul e pe bani. Si sunt bani publici.
Time-out baieti. Daca vreti sa terminsti mai repede povestea da-ti-o jos pe Ridzi.

bebe18nov  •  1 iulie 2009, 11:47

ink e in functie..fetiscana aia?
tot astept sa ma trezesc si sa intru pe site sa citesc „ritzi mitzi nu mai e in funcctie”..
anu asta chiar ma duc la vot!!!!

Bleen  •  1 iulie 2009, 12:29

A spune că activitatea Comisiei trebuie să înceteze în momentul în care începe ancheta DNA nu înseamnă că o aperi pe Ridzi sau susţii că nu a făcut nimic. Nu ştiu dacă şi cît de vinovată e Ridzi (justiţia va stabili) însă ceea ce ştiu e că Ridzi nu e deasupra legii. Ridzi nu e poate prevala de calitatea de demnitar pentru a se sustrage justiţiei (vezi cazul Năstase). Prezumţia de nevinovăţie nu exclude posibilitatea vinovăţiei.

Politic, Ridzi are o problemă. Ilegalitatea nu este singurul motiv pentru demisie. Mai sînt şi altele: incompetenţa, comunicarea, gafele etc. Pentru Ridzi ar fi suficiente motive să demisioneze. Însă în cazul Comisiei parlamentare, dreptatea e posibil să fie de partea lui Ridzi. Dar această dreptate nu se extinde asupra întregului caz. Ridzi nu scapă dacă Comisia se desfiinţează. Oricum Comisia nu-i putea face nimic (doar un pic de campanie electorală pentru membrii ei şi ceva vizibilitate).

Hai să ne gîndim la eventualitatea în care celebra Comisie o scoate nevinovată pe Ridzi şi ajunge la concluzia că nu este necesară sesizarea procuraturii, în condiţiile în DNA a fost deja sesizat (de lideri ai PNL) şi a început cercetările preliminare.

Rolul Comisiei este de a decide dacă e cazul sau nu să sesizeze procuratura. Ori, procuratura a fost deja sesizată şi a demarat deja ancheta. Ce rol îi rămîne Comisiei? (în afară de cel electoral şi de eventuală trambulină politică pentru Alina Gorghiu). A discuta legalitatea Comisiei nu e acelaşi lucru cu a discuta vinovăţia lui Ridzi. A susţine că activitatea comisiei nu mai are obiect nu este echivalent cu a o apăra pe Ridzi. Comisia se poate desfiinţa, dar asta nu înseamnă că Ridzi tot are o problemă politică şi una penală.

E ca şi cum înainte să dai ordin plutonului de execuţie să tragă în Ridzi, ai lua-o şi la palme şi ai trage-o de păr („Pipiţo!”).Ce rost mai are?

Nu vinovăţia lui Ridzi e problema în acest caz, ci legalitatea şi oportunitatea existenţei Comisiei.

În concluzie:

1. Ridzi are două probleme: una legală şi una politică. Pe cea politică o poate rezolva prin demisie şi explicaţii publice. Cea legală cade în sarcina justiţiei, care va decide dacă Ridzi e sau nu vinovată.

2.Comisia nu mai are obiect, atîta timp cît DNA-ul a fost deja sesizat şi a început cercetările.b

cooasha  •  1 iulie 2009, 12:37

la ABSOLUT fiecare articol care o implica pe ritzi-pitzi sau partidul dumneaiei
se gasesc circa 10 activisti de partid care scriu la comanda. ii poti vedea relativ usor
Tolo 99% sunt cu ochii pe tine si te sustin.. nu-i lasa!!!!
pt. activisti: lasati-va obiectul muncii pana la toamna ca atunci o sa aveti de lucru nu gluma!

Boureanu: “Domnişorică”. Alina Gorghiu: “Pastrati acest termen pentru sotia dvs.” | CommentAbout  •  1 iulie 2009, 12:38

[…] să înţelegeţi mai bine ceea ce am vrut să subliniez mai jos, citiţi fragmentul ăsta, de pe blogul lui Tolontan: Ora 10:40 Vadit nervos, Cristian Boureanu a numit-o pe Alina Gorghiu “domnisorica”. […]

Bleen  •  1 iulie 2009, 12:39

Şi încă ceva: nu demisionezi cînd te simţi vinovat. Nu-i pasă numănui cît de vinovat sau nu te simţi. Demisionezi cînd autoritatea ta (morală, politică etc) şi încrederea în tine au ajuns atît de jos încît activitatea ta administrativă şi politică nu se mai poate desfăşura la paramanetri normali. Se tot vorbeşte de „demisia de onoare”. Nu onoarea e problema, ci efectele pe care o continuare a activităţii în aceeaşi funcţie le poate avea. E o chestie de eficienţă (politică, adminisitrativă, de imagine etc) Demisionezi cînd rămînerea ta în funcţie face rău (concret sau ca imagine) Guvernului, ministerului, partidului tău şi coaliţiei de guvernare.

Anca  •  1 iulie 2009, 12:43

“Nu s-a facut o comparatie cu alte firme de profil.
Am luat prezentarile sosite la minister” (Toia)

Atunci bine, fiule risipitor,
dar daca eu trimit acum o oferta de servicii pe orice tema,
eu de una singura, fara de concurenta,
pe mine nu ma-ntreaba nimeni
daca am mai facut asa ceva si la ce preturi?

Preturile alea pe care s-a dat acceptul prin semnatura si plata
au fost luate de bune, cu ochii inchisi?

Daca n-au verificat ei, poate verifica GSP:
firma care a INCHIRIAT scena de 75000 Euro
a mai inchiriat-o pana acum la un asemenea pret?
Sau au fabricat-o special pentru MTS
si a fost la prima utilizare prin inchiriere?
Si daca da, putem vedea si noi scene inchiriate anterior
si la ce preturi au fost puse la dispozitia clientilor?

DECI ORICUM O DAM SI ORICUM O-NTOARCEM,
NU MAI ESTE CALE DE JUSTIFICARE.
MTS are de ales intre a-si lipi in frunte
eticheta cu „HOTIE CURATA”
sau cu „INCOMPETENTA IN GRUP”.
Nu exista gri intermediar!

Liviu Iordache  •  1 iulie 2009, 12:44

Daca din cei 628.000 de euro scoatem cei 290.000 euro dati televiziunilor (din motive de discutat, printre care si faptul ca presa nu baga in seama evenimentele sponsorizate, deci musai vizibile, decit cointeresat) ramin 338.000 euro pentru actiuni mari in cel putin 42 de orase. E bine? Apoi, de ziua tineretului trebuie sa facem astfel de chestii sau sa dam bani pentru bolnavii de tbc, de pilda? Daca raspundem la aceste intrebari putem continua. Daca nu, nu ne ramine decit sa admiram in exercitiul functiunii inca o celula de baza a societatii: gorghiu-olteanu! Plus nesimtirea numita Rizea, care, dupa activitatea la mts sub gingaras si la ansit sub prof. spaga are un dosar, cel putin de presa, de 100 de ori cit al lui ridzi!

addy  •  1 iulie 2009, 12:54

domnule tolontan as vrea sa stiu daca aceaza ancheta este transmisa in direct
de vreun post tv pentru ca ieri domnul traian basascu a facut o diversiune
exact cand doamna ridzi a fost audiata si noui am aflat doar franturi din presa , as fi vrut sa o vad cu ochii mei cum se eschiveaa asha cum s-a eschivat si in emisiunea de la realitatea
cand i-ati pus dumneavoastra intrebari, acest subiect mi se pare mult mai interesant
si mai important decat demonstratia de orator semidoct a domnului basescu, si mult mai important decat ceea ce se difuzeaza la televizor in acest moment pe toate posturile

Oscar  •  1 iulie 2009, 12:59

„Domnisorica” a cui amanta este? Ca stie el Boureanu ceva…

speedy  •  1 iulie 2009, 12:59

Of, of. Doar nu credeati cu adevarat ca se va intampla ceva, nu?
Tolo> mergi inainte. uneori trebuie sa continui lupta chiar daca stii dinainte ca e pierduta. sau tocmai de aia. Cat despre restul, ramane cum am stabilit: vor cadea cateva capete de persoane neimportante. maxim pana la director de directie. adica oameni care au pozitie cat sa semneze, dar in fapt nu fac altceva decat sa „execute ordinele”. ei vor fi „incompetentii” de care vorbesti, Anca. poate chiar „hotii” – depinde de interesele dlui Basescu. Apropo: doar nu credeti cumva ca ridzi-pitzi a actionat de capul ei? sau ca a bagat ceva in buzunarul propriu? poate doar maruntis. doamnelor si domnilor, e an electoral si criza. iar campaniile costa 🙂

alin  •  1 iulie 2009, 13:08

— Dan Toia a mai spus: “Am solicitat sa incetez raporturile de munca pentru a cauta un loc mai bun de munca”. —

Pai dupa asa o lovitura de sute de mii de euro cred si eu ca omu s-a retras linistit din campul muncii.

Anca  •  1 iulie 2009, 13:18

@addy

Si va mai face multe diversiuni Basescu.
Iar daca televiziunile vor proceda ca ieri
in loc sa se revolte alaturi de noi,
refuzand sa-i faca jocul,
atunci nu fac altceva decat sa confirme
si sa adanceasca aceasta complicitate cu ministresa Ridzi.

Din punctul meu de vedere, e perfect ok.
Pot da asigurari cu dovezi
ca in tara asta mai exista si alti oameni cu bani
capabili sa puna pe picioare televiziuni de stiri
afara de Vantu si Voiculescu.
Daca domnii tin musai sa vada ce e aia concurentza,
eu consider ca e inspre binele mediului de afaceri
si mai ales al democratiei.

george  •  1 iulie 2009, 13:19

Lucrarile Comisiei de ancheta se inregistreaza? Vor fi stenograme complete ale sedintei? Felicitari pentru ancheta si pentru campanie … sper sa nu fie singura

IO  •  1 iulie 2009, 13:23

ANEREMAP? :)))))))) SUPER TARE, asa se aude asa se scrie lol

kanuta  •  1 iulie 2009, 14:19

Nu va mai pot urmari, din cauza patimii psihanalizabile pe care o aratati in ultimele 2 saptaamani, de cand cu acest scandal Ridzi. Nu cred ca ati fost la fel de vehement in alte situatii. In rest, cred ca doamna Ridzi ar trebui sa-si dea demisia sau sa fie demisa.
Numai bine.

explorish  •  1 iulie 2009, 14:23

nu inteleg faza cu parchetul si suspendarea comisiei. ce a inceput parchetul? si de ce face asta ilegala comisia?

explorish  •  1 iulie 2009, 14:35

a, gata am inteles cum vine faza cu intreruperea. scrie la linkul lui doc.

milici  •  1 iulie 2009, 14:41

Ridzi Pitzi a cheltuit incorect, inutil si (probabil) ilegal bani multi in conditii de criza.
Avem , sau asa credem , DEMOCRATIE, PLURIPARTITISM, JUSTITIE si PRESA LIBERA si presa libera.
Toate la un loc contribuie la temporizarea, ca tot suntem la GSP, rezolvarii cazului.
Dupa scurgerea timpului fara a se obtine nici un rezultat concluzia va fi una singura:cele enumerate mai sus nu functioneaza individual si in ansamblu.
Unde sunt luptatorii perntru DREPTATE,LIBERTATE si DEMOCRATIE care-si aparau cauza prin Piata Universitatii?
La un moment dat s-au vopsit in portocaliu, acum ce fac?
Tot era ceva Daca Madam Ridzi avea cat de cat caracter si-si dadea demisia.

Zavalita  •  1 iulie 2009, 14:45

Mi-e scarba ca dupa 20 de ani de la revolutie nu s-a schimbat nimic, mai mult tinerii politiceni par mai imorali decat astia batrani de acre tot vrem sa scapam.
Care i diferenra intre Nastase si Ritzi?
Da intre Boureanu si Vadim? se pare ca pt amandoi jignirea e arma politica….

Ionut  •  1 iulie 2009, 15:22

Daca astia cercetati de DNA nu pot face parte din comisii, rezulta simplu ca
nu pot face parte din Parlamentul Romaniei deoarece nu-si pot indeplinii
atributiunile.
Dar asta cred io care sunt un prost cu stampila in mana din 4 in 4 ani. Prost
sunt in fiecare zi…ca inca ii mai tolerez.
PROSTI DAR MULTI!!! Prosti suntem ar fi sa devenim si multi, ***

Cătălin Tolontan  •  1 iulie 2009, 15:24

kanuta: regret. dc ati fi citit acum 10 ani cazul piatra arsa (Crin antonescu ministru), cazul Loteria, cazul Gica Popescu (a dat inapoi 400K dolari iscului roman dupa ancheta noastra). Am procedat la fel in fiecare situatie.

val  •  1 iulie 2009, 15:59

Admir tenacitatea si stilul domnului Tolontan. Tratata atat de riguros, de temeinic
Monica Ridzi nu mai are scapare.
Totusi, paguba pe care a produs-o avutului public este mili-milimetrica fatza de altele, care au adus patriei prejudicii uriase.
Atitudinea ei, chiar daca a iritat multa lume, este o copilarie in comparatie cu sarlatania si nesimtirea cu care ne-au tratat si ne trateaza jefuitorii cu staif.
Si atunci, dece atata metoda exact acum, de unde atata dorintza de rigoare din
partea blanzilor parlamentari?
Poate ca un inceput era necesar, poate ca Ridzi este soricelul de antrenament necesar.
Totusi, nu-mi pot explica cum asa brusc, fara un motiv iesit din comun, o multime
de oameni, deodata, au inceput sa fie precum trebuia sa fie de mult?

Eu_Bv  •  1 iulie 2009, 16:03

D-le Boureanu: De ce credeti ca ne intereseaza pe noi, muritorii de rand, cu cine se duce X parlamentar la culcare? Cam tine de viata privata a fiecaruia, nu de banii publici…..nu? Rusine sa va fie ca ati ajuns un parlamentar tanar sa prestati asemenea tehnici. Chiar nu mai avem nici o sansa in tara asta! Eu in locul D-voastra as fi tacut si inghitit in sec gandindu-ma ca DNA-ul ma investigheaza…..dar da si d-voastra ca si D-na Ritzi o sa iesiti curati ca un nou nascut ca doar are grija partidul …….Dar hai sa ne traiti bine! Macar d-voastra….

Bogdan  •  1 iulie 2009, 16:13

Ma mira altceva: nu sesizati imoralitatea crunta in care se gasesc cei din televiziune, care si-ar pune si poalele in cap pentru a-si face rost de salarii. De fapt nu e corect „si-ar pune”, ci „si-au pus”.

Sigur, contractul nu e legal, dar ambele parti l-au semnat ! Si sunt sanse mult mai mari ca televiziunea respectiva sa stie ca e ilegal ce a semnat, nu prapaditul asta de consilier juridic !

sabina  •  1 iulie 2009, 16:31

Ce au facut televiziunile private ma intereseaza mai putin, muuuuuuult mai
putin. Imoralitatea TUTUROR celor platiti din taxe si impozite, in schimb, ma
intereseaza ENORM. Ca si incompetenta lor.
D-le Tolontan, felicitari pentru ancheta si pentru „transmisia” de la audieri!

adriana  •  1 iulie 2009, 16:32

multumesc pt adresa videoclipului ,am trimis mai departe si mi-au spus ca stiau ,la care se asteapta la un rezultat drept (demisa),isi puneau intrebarea daca la orele de sport nu-si lua scutire ,pt ca da dovada prin nepasarea absentismului in masa a sportivilor , dupa parerea mea e foarte tragic,va urez o rezolvare corecta (sa-si dea demisia).

Marius M  •  1 iulie 2009, 17:23

Am primit o hartie de la finante cum ca am de platit o diferenta de impozit!Se pare ca doamna Ritzi o pune iar de o cheltuiala si s-a apucat de adunat bani?Oare exista vreo posibilitate sa nu platesc acele impozite pana ce nesimtita asta de Monica da banii inapoi?Daca se gaseste vreun avocat printre cei care citesc aceste randuri,il rog sa raspunda aici pentru ca sunt sigur ca nu doar eu am actfel de ganduri.Multumesc!

Poker Mocangiul  •  1 iulie 2009, 17:28

Niste ticalosi dar nu sunt singurii din pacate!

mihai  •  1 iulie 2009, 17:36

am uitat – e de la 1 mai 2009 in londra . suntem in urma rau de tot. credeam ca macar la distractii ne pricepem , dar fara mititei suntem in pom.

mihai  •  1 iulie 2009, 17:38

http://www.youtube.com/watch?v=J-sD0prudqk&feature=channel . despre asta era vorba. nu inteleg de ce nu a aparut

Anca  •  1 iulie 2009, 17:55

Exista asa un fenomen absolut mistic:
toate declaratiile extrem de lungi, desi reductibile la o fraza,
se desfasoara IN TIMPUL EMISIUNII DANEI GRECU SI A LUI RADU TUDOR.

Mai sa fie… Atatea minunatii lately,
incat din moment in moment ma astept
s-o rapeasca pe doamna Ridzi Duhu’ Apelor.

adidas  •  1 iulie 2009, 18:06

era clar ca o sa se lungeasca dar asta este democratia

nicu  •  1 iulie 2009, 18:17

probabil cineva v-a platit cu o gramada de bani de insistati atat cu subiectul asta ridzi care nu intereseaza pe mai nimeni care ar vrea sa cumpere ziarul vostru. vedeti-va de sportul vostru,nici acolo nu sunteti prea buni … si lasati politica pe mana ziaristilor adevarati

Anca  •  1 iulie 2009, 19:10

@nicu

In acelasi mod putem sa te suspectam si noi pe tine,
ca incasezi niste bani buni de la PDL ca sa descurajezi
o ancheta care CHIAR INTERESEAZA PE TOATA LUMEA,
indiferent de ziarul preferat pentru lectura.
Si in scurt timp ai sa vezi cat de mult intereseaza pe toata lumea.
Si cat e de multa lumea aia.
Stai prin zona.

dan goldis  •  1 iulie 2009, 19:37

Felicitari lui Tolontan si compania! Sunt un pensionar din Timisoara si ancheta initiata de GSP m-a tulburat profund. De suparare, am scris o scrisoare deschisa adresata lui Basescu pe care am inregistrat-o pe site-ul petitii ro. Ea a aparut astazi. Daca sunteti de acord cu continutul ei, treceti pe acolo si semnati. Consider ca ar trebui sa adunam citeva mii de semnaturi ca sa se vada ca nu suntem indiferenti la incompetenta si nesimtirea guvernantilor. Stiu ca nu vom obtine mare lucru, dar vom demonstra ca noi, oamenii simpli, fara bani si functii, ne pasa cum sunt cheltuiti banii tarii. Scrisoarea o gasiti la adresa:
http://www.petitieonline.ro/petitie/scrisoare_deschisa_adresata_presedintelui_tarii-p06883056.html

Comentează