CUM SE ARD BANII PUBLICI: Scena, de 10 ori mai scumpa! Artistii, de 5 ori!

mts copy
(click pe schemă pentru a o vedea mai mare)
Asa arata circuitul banilor pentru concertul de la Costinesti. Citeva precizari:

vineri, 3 iulie 2009, 1:52

mts copy
(click pe schemă pentru a o vedea mai mare)
Asa arata circuitul banilor pentru concertul de la Costinesti. Citeva precizari:

1. Mark si Artisan au concurat, doar ele!, pentru organizarea evenimentului MTS de 2 Mai, inclusiv cel de la Costinesti. Mark e firma-pui dupa cum rezulta din corespondenta oficiala dintre gsp si Artisan. Mark a cistigat Costinestiul in fata lui Artisan. Dar, odata obtinut contractul total de 280.000 de euro de la MTS, Mark lasa locul lui Artisan, cel putin pentru acest circuit  pe care vi-l prezentam!

Precizare: 280.000 de euro reprezinta suma pentru tot evenimentul de la Costinesti. Din acesti bani, concertul nu poate fi identificat exact decit cu doua elemente certe, conform contractului MTS-Mark: scena+lumini+sonorizare (75.000 de euro)  si cintareti (40.000 de euro). Impreuna, ar fi trebuit sa valoreze, conform contractului, 115.000 de euro.

2. Cind Costi Mocanu a spus in fata Comisiei de Ancheta ca MPP (Media Pro Pictures) a organizat si a platit concertul, el a spus adevarul. Sumele insa se vor afla abia luni, la comisie. Dar gsp le poate pune de azi la dispozitia publicului sau. Artisan a platit 7.000 de euro pentru scena+lumini+sonorizare si 8.000 de euro pentru doua trupe, Zdob si Zdub si Alex. Restul costurilor, inclusiv restul trupelor care figureaza explicit in contractul, au fost achitate de MPP! Aproximarile sint nesemnificative, luni se vor afla sumele exacte.

Repetam. 115.000 prevazuti in contract versus 15.000 cit au costat de fapt scena mare !!! plus cele doua trupe se refera exclusiv la concertul de la Costinesti, nu la tot evenimentul.

Celelalte costuri pentru evenimentul de la Costinesti au inceput si ele sa iasa la iveala, unul dupa altul. De pilda, Elena Frincu a spus ca toate actiunile sportive au costat 2.000 de euro, iar capitolul prevazut in contract, unde intra sport plus karaoke si altele, valoreaza 70.000 de euro!

3. Ar trebui ca gsp sa se retraga din ancheta si cei de la Mark si Artisan sa ajunga pe coperta Forbes 🙂 , de vreme ce au facut profit de 1000% pe scena si de 500% pe trupele de muzica. In doua zile!  Intrebarea e pe ce coperta ar trebui sa ajunga ministrul Iacob-Ridzi si oamenii din MTS care au semnat contractele si procesele verbale de receptie, cheltuind de 10, respectiv de 5 ori mai mult decit a costat de fapt?!

Comentarii (83)Adaugă comentariu

xxx  •  3 iulie 2009, 16:34

o nesimtita si o penala din camarila bas**esciana…la puscarie asta merita toti infractorii ***…e de rasul lumii ce face acest dictator cu ebalista si pitzipoancele ordinare…este revoltator si nu se mai poate tolera aceste furtisaguri si sfidari ale poporului prostit de atata manipulare,,,,,la vot sa se faca dreptate!

sabina  •  3 iulie 2009, 16:41

Daca Ridzi isi dadea demisia la primele dezvaluiri, m-as fi bucurat. Daca isi da demisia acum, este cu totul altceva. Inseamna ca vrea sa puna punct audierilor din comisia parlamentara, inseamna ca deja am aflat prea multe, ca cei implicati au inceput sa vorbeasca si o sa aflam si mai multe. Ba scandalul trebuie sa continue, tineti pumnii sa nu-si dea demisia!

Dan Ionescu  •  3 iulie 2009, 16:47

Domnule Tolontan,

asta e prima batalie dar razboiul pornit este lung … Va rog sa duceti ancheta pornita pana la capat si sa aflati (demascati) destinatia adevarata a acestor sume.

Multumesc si doresc mult succes
Dan

gelu  •  3 iulie 2009, 16:49

ca investigati cum se cheltuiesc banii din buget este f.bine,dar vehementa cu care o face-ti,denota ca aveti interese. canalele de televiziune(cele doua)nu-si mai incap in piele de ce au de comentat,in fel si chip,nu va face-ti iluzii,va vine si voua rindul,cind o sa vad ca va investigati si contractele voastre de publicitate,sau voi sunteti ingerasi? nu credeti ca este un abuz grosolan sa sariti ca ulii flaminzi.PE VOI CINE VA INVESTIGHEAZA?multumesc!

remus  •  3 iulie 2009, 17:00

Care-i deosebirea intre PENESCU&Arbitri( dat/luat spaga 15.000 usd ) si un functionar public care vireaza in contul unui SRL 500.000 EURO degeaba ?! PENESCU era pe banii lui , RITA era pe banii nostri .
Este MULT MAI GRAV !!!!!!!!!!PUSCARIE ? NU CRED !
Un singur lucru e clar. BANII NOSTRI ajunsi in BUGET devin BANII LOR !! Cine sunt EI ??????
STIE CINEVA ?????????!!!!!!!!
Daca STITI raspundeti va rog !!!!!!

Voltaire  •  3 iulie 2009, 17:21

Tolontan pentru noi, Corrado Cattani doi :). Stiu ca ati fost o echipa intreaga si va felicitam. Ma simt ca atunci cand a castigat Constantinescu alegerile. Sper sa nu fiu iar dezamagit. O vreau cat mai departe de politica pe aceasta tanti. Merita sa continuati cu telegondola sotului ei. Acesti indivizi ne injunghie buzunarele fara pic de remuscare. Am dori sa stim ce dracu se mai aude cu *** Remesh. Mai dati un refresh la cazuri mai vechi, nu-i lasati! Macar prin voi sa fim si noi razbunati. Numai bine !

Mircea  •  3 iulie 2009, 17:26

Aceeasi politica cu artisti platiti in acte cu o suma de bani imensa dar in realitate cu mult mai putin este folosita si de Consiliul Judetean Brasov, sub dircta indrumare a presedintelui institutiei, Aristotel Cancescu.
Faceti niste verificari si veti afla cum stau lucrurile (si verificati evenimente ce au fost organizate cu ceva timp in urma).

dramoleta  •  3 iulie 2009, 17:35

2 x Mai ==> in replica,ieri,a dublat suma 🙂

http://www.mts.gov.ro/stire/Invitatie_de_participare_organizare_«_SCOALA_DE_VARĂ__DE_2_X_MAI_COMPETENT_»

Revista Presei » Afacerea Ridzi – 2 Mai: Scena, de 10 ori mai scumpa! Artistii, de 5 ori!  •  3 iulie 2009, 19:46

[…] Scena, de 10 ori mai scumpa! Artistii, de 5 ori! 03/07/2009 Catalin Tolontan posteaza vineri, pe blogul sau, o schema in care prezinta "circuitul banilor pentru concertul de la Costinesti", […]

Afacerea Ridzi – 2 Mai: Scena, de 10 ori mai scumpa! Artistii, de 5 ori!  •  3 iulie 2009, 22:43

[…] Tolontan posteaza vineri, pe blogul sau, o schema in care prezinta “circuitul banilor pentru concertul de la Costinesti”, […]

cristi  •  3 iulie 2009, 22:54

Daca doua firme vor sa trucheze o licitatie, o fac. Daca va uitati in OUG34/2006, privind atribuirea contractelor de achizitie publica, daca s-a ales criteriul pretului cel mai scazut, aceste doua firme pot aranja singure licitatia. Nu vreau s-o disculp pe d-na Ridzi dar asta este adevarul. Problema cred eu ca este la subcontractare deoarece, ca ofertant la procedura de atribuire, cea de a doua firma nu avea voie sa subcontracteze. Problema principala este a celor doua firme, nu a d-nei Ridzi. Asta e, ANRMAP, UCVAP si curtea de conturi sigur isi vor da seama de asta (mai ales cei de la Curtea de conturi). Cei de la UCVAP si ANRMAP urmaresc desfasurarea corecta a licitatiei, restul e ca un control „incrucisat” care va da in vileag calitatea de participant la licitatie (ofertant) si cea de parte a unui contract, prin subcontractare. Asta doar cei de la curtea de conturi o pot vedea si sa dea documentatia mai departe catre UCVAP. Asa ca, indiferent ce spuneti, d-na Ridzi este doar moral implicata (pana la proba contrara) iar cei din subordine ar fi trebuit sa fie mult mai atenti cu ceea ce scriu in documentatia de atribuire referitor la criteriile de atribuire, conditiile de calificare si toate celelalte, in ceea ce priveste licitatia si atribuirea contractului. Peste toate cele spuse mai sus, va felicit pentru faptul ca presa incepe sa faca valva in domeniul achizitiilor publice dar cred ca ar avea nevoie si de consultanti privind procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica. Mult succes in acest sens.

pic  •  3 iulie 2009, 23:04

Aceasta reteta prin care sunt cheltuiti banii publici este folosita in 90% din cazuri, indiferent ca vorbim de licitatii sau oferte deschise. NU exista licitatii corecte in Romania! Vedeti Daciile politiei (de la 10 mii masina la 70 de mii – ia calculati profitul Ager Business), minunatele calculatoare de anul trecut (vreo 15 mii de buc) ia verificati cum s-au luat. Ori puteti verifica…orice licitatie publica. Si ati mai uitat ceva din reteta -esential – profitul firmelor nu e de fapt atat de mare, pt ca din acea diferenta sunt platite si spagile catre cei care au semnat actele ce contineau acele diferente de pret. Adica asa prosti suntem incat sa credem ca cineva din minister ar accepta ca firma colaboratoare sa aiba asa profit…degeaba? Nu, autoritatea publica stie de diferenta…o calculeaza de la inceput si are cota parte. Ei…acuma faceti un calcul care sa includa toate licitatiile si o sa vedeti de ce am evoluat asa de mult in ultimii 20 de ani.

shampang  •  3 iulie 2009, 23:09

in toata tara se „organizeza” concerte de genul „2mai” , toate au ca scop plata pt. cei care au donat bani pt. campaniile electorale ale partidelor. in toate orasele si comunele din romania sunt „zile organizate” de primari prin care se scurg bani din bugete locale spre diferite firme , care la randul lor finanteaza campanii electorale. si tot asa !!!! EBA ca si candidat independent , cati banuti din salariul ei modest a investit in campania ei prin toata tara ??

shampang  •  3 iulie 2009, 23:27

oare chiar nu-si dau seama politicenii ca au devenit foarte NESIMTITI ??? . au impresia ca romanii nu si-au dat seama ca politica in romania este doar o afacere ? un mod de a face bani pe spatele fraierilor ? va veni o zi cand totul se plateste . ISTORIA SE REPETA

martian  •  4 iulie 2009, 0:13

care politicieni ? daca-i iei la intrebari marunte ,90% din politicienii romaniei nu stiu nici macar cate judete are romania . majoritatea politicienilor sunt copii de fosti potentati de pe vremea lui ceausescu , aprozaristi , comercianti si din elita PCR . ei au invatat ca banutii fara munca se fac in afcerile cu statul

Afacerea Ridzi – 2 Mai: Scena, de 10 ori mai scumpa! Artistii, de 5 ori! | Anunturi Online Gratis Anunturi Particulari Apartamente Garsoniere Inchirieri Vanzari  •  4 iulie 2009, 0:26

[…] Tolontan posteaza vineri, pe blogul sau, o schema in care prezinta "circuitul banilor pentru concertul de la Costinesti", […]

lau  •  4 iulie 2009, 1:52

Bravo Cataline nu te lasa, comunistii is la putere iara.

Bula  •  4 iulie 2009, 3:31

Basescu calca hotarit pe urmele lui Ceausescu. Diferenta e ca cel putin Ceausescu facea rau din prostie, fiind altfel convins ca actioneaza in folosul tarii. Membrii camarilei i-au si suflat in fund, pina a pierdut simtul realitatii. Basescu e de un cinism iesit din comun, nici macar nu ascunde faptul ca tot ce face are ca scop imbogatirea sa a familiei si a clientelei politice. EBA e un copil rafatat, atit de independent incit la alegeri a sarbatorit un mars triumfal in regia ministrului MIR!

dan constantinescu  •  4 iulie 2009, 3:45

Pana aici e fff bine dar vrem sa aflam unde au ajuns banii???

horia calinescu  •  4 iulie 2009, 7:43

Cand Ridzi devenea presedinta tineretului,a inceput tavalugul afirmarii in slujba zeului.Eba era promovata secretar general si asistenta de europarlamentar a lui Ridzi.Intamplator ? Nicidecum,mai trebuia o functie cu bani publici si cercul se inchidea.S-a realizat si acest lucru si in scurt timp Eba a devenit europarlamentar ceeace s-a dorit de la inceput.Ministresa a aplicat reteta suveicii si s-a facut rost de bani multi pentru sarcina trasata cu mult timp in urma.Trebuia sa deturneze banii alocati pentru manifestarile din 2 mai ,de exemplu pentru a-i ceda agricultorilor ,profesorilor,pensionarilor sau oricaror amarati si as fi votata-o vesnic pe aceasta iluzioista !Asa ne cam meritam soarta daca foarte multi voteaza si acum asemenea indivizi sau partide.PACAT!
horia zis batranu

mia  •  4 iulie 2009, 8:49

nu ma asteptam la Stolojan la o asemenea atitudine!!!!!!!!!! Deci pana la urma totul se reduce la imagine….. Nu conteaza ca s-au cheltuit o groaza de bani aiurea, ca un inalt demnitar si-a insusit banii statului in timp ce oamenii obisnuiti se chinuie sa traiasca de azi pe maine, unii mai slabi de inger apeland la gesturi radicale sinucigandu-se din cauza datoriilor si ca nu aveau ce pune pe masa copiilor. CONTEAZA DOAR IMAGINEA PDL?

niculae.petcu  •  4 iulie 2009, 9:05

nu au nici o frica si nici rusine!banii s-au dus pe campania ebei,si in niste buzunare¨democrate¨l a s a-n e moni.

Constantin  •  4 iulie 2009, 9:29

D-le Tolontan,
Am urmarit cu atentie „evolutia” cazului.Va felicit pentru aceasta.Ma intreb de unde apar aceste persoane si ce educatie au.S-a spus ca aceasta clasa politica trebuie schimbata si este necesara o infuzue de tineret. Cred ca este o mare eroare.Onestitatea si talentul politic nu este o calitate specifica unei varste.Tineri sau batrani, hotii si impostorii se gasesc in egala masura repartizati conform varstei.Regretabil este si faptul ca unii politicieni tineri valorosisi onesti trebuie sa apere pe cei incorecti datorita disciplinei de partid.Si daca se dovedeste ca banii au ajuns in campania d-rei „succesuri”? Astept cu interes evenimentele viitoare.
Cu stima si nu cedati.
Constantin

IQ Max  •  4 iulie 2009, 9:31

Mecanismul prin care se poate fura din banii statului !!!
Cazul Ridzi explicat de mine ca sa intelega cei de la antene ca Mircea Badea, Gadea si Ciutacu,care se cred mari destepti.Deasemeni si Tolontan, care nu explica destul de clar fenomenul. sa precizeze cine a incasat banii cu adevarat, daca se credec asa destept.Iata cum se procedeaza,cand se fac achizitii sau servicii la unitati bugetare. Se solicita un serviciu sau o marfa.In acest caz un serviciu.Montarea scenei. Ofertantul acestui serviciu,trebuie selectat prin licitatie.Ofertantul care a castigat licitatia va emite o factura proforma catre solicitant (Ridzi) in care este specificat pretul serviciului. Aceasta factura proforma este verificata, aprobata, semnata si stampilata de ordonatorul de credite de la guvern. Dupa care aceasta factura proforma trebuie sa ajunga la finante, unde solicitantul este verificat d.p.d.v. financiar, daca are in cont suma necesara, deci daca este solvabil, caz in care va emite un ordin de plata catre banca creditoare. Solicitantul se prezinta cu ordinul de plata la furnizor, acesta va intra in posesia ordinului de plata, in schimbul caruia va emite o factura fiscala tipizata care este factura finala. Solicitantul intra in posesia marfii sau a serviciului respectiv (scena va fi montata) iar furnizorul isi ridica banii din banca nominalizata pe ordinul de plata. Suma de bani ridicata reprezinta pretul final al marfii sau al serviciului solicitat de beneficiar, in cazul nostru Ridzi. Solicitantul marfii, sau beneficiarul serviciului, justifica cheltuielile cu factura finala fiscalizata, in fata ordonatorului de credite. Astfel se confirma ca marfa sau serviciul a intrat in posesia institutiei. Asa se face. intrebarea care se pune: Cum au fost sustrasi banii deoarece Ridzi nu a platit Cash, deci nu a lucrat cu bani lichizi. Ridzi a avut in mana doar hartii (factura proforma, ordin de plata etc.) Va dati seama ca la gargara zilei unde Gadea o acuza pe Ridzi ca a furat banii, habar nu are ce vorbeste. Banii daca au fost furati, s-au putut fura numai cu complicitatea furnizorului de servicii, care dupa ce a ridicat banii din banca i-a impartit juma-juma cu ordonatorul de credite de la guvern.Jaful se face foarte simplu.Ordonatorul de credite impreuna cu furnizorul stabilesc de la bun inceput pretul, care va fi majorat in plus cu suma care trebuie delapidata, pe care cei doi ulterior o impart intre ei. Este posibil ca si Ridzi sa-si primeasca partea, insa nu avem de unde sti. Mai analizati si dupa aceea acuzati. Si bagati la cap, nu mai latrati incercand sa prostiti poporul cu televizorul. Acelasi sistem se aplica si in Parang si peste tot unde se fura din banii statului.

andrei turbatu  •  4 iulie 2009, 10:19

sunt sportivi care au muncitit si au adus tarii medalii si nu au unde sa faca antrenamente si asta arunca banii pe fereastra de parca ar fi ai ei. hai sa facem protest toti

forzza  •  4 iulie 2009, 10:55

Bravo GSP !!! Ati reusit sa adugeti in atentia lumii risipa si smecheriile celor ce ne guverneaza, a celor ce isi bat zilnic joc de noi.

cri-cri  •  4 iulie 2009, 12:37

Bravo,va bateti joc de noi cu scandaluri provocate de voi,dar sa stiti ca mai sunt si oameni care judeca si nu inghit minciunile voastre de gazetari submediocrii.Ar trebui sa va fie RUSINE,dar cum obrazul e prea gros nu stiti ce-i RUSINEA.

The Future  •  4 iulie 2009, 12:49

Felicitari GSP!!!!Nesimtzita asta ordinara, este un produs al JUCATORULUI…..la fel de hoatza, nenorocita si toxica ca si el!

popescu  •  4 iulie 2009, 13:06

la puscarie cu fam ridzi…nu vedeti ca vor sa fure banii nostri pe rand , acum vine primarul cu furtul lui… si cine incurajeaza ? fam Basescu daca nu stiati

soso  •  4 iulie 2009, 14:13

La toamna il votez pe Vadim. Daca o iesi razboi ,razboi sa fie !!!

plopcupere  •  4 iulie 2009, 19:30

Domnule Tolontan, la un moment dat un memebru PD-L a afirmat ca Rizi a xcheltuit asa mult pentru eveniment pentru ca ar fi realizat 100.000 de tricouri, sepcute, pixuri si brichete imprimate.

Acu ar trebui sa ma intreb la ce bun pixuri si brichete imprimate.

Nu vi se pare batator la ochi ca in campania PD-L si EBA s-au folosit tricouri, sepcute, pixuri si btichete?

Oasre nu ar trebui uramarite si investigate urma celor 100.000 de tricouri, a sepcutelor, pixurilor si brichetelor?

S-ar putea sa descoperiti lucruri neasteptate. Nu cred ca MTS este pregatit sa spuna ce a facut cu aceste materiale. Daca gasiti in toata tara mai mult de 1000-2000 de tricouri ma impusc, iar pixuri si brichete cred ca niciunulk.

Tot in perioada campaniei electorale doamna Udrea a tiparit niste afise cu celebrul slogan Romania – The land of chois, afisate prin toata tara – praf in ochii romanilor. Ce rost au aceste afise in limba engleza folosite in Romania? ce pricep majoritatea romanilor dintr-un slogan in engleza?

Oare tiparirea acestor afise nu ascunde tiparirea afiselor electorale pentru EBA si PD-L?

Prea coincid niste lucruri.
daca cineva ra sapa mai adanc si ar face o investigatie serioasa ar afla lucruri interesante.

Ia comparati locurile unde si-a realizat PD-L si EBA materialele de campanie (afise, tricouri, pixuri si brichet) si s-ar putea sa aveti surpiza ca au comun aceleasi tipografii, firme de realizat materiale promotionale etc…sau plati catre acestea de firmele contractante ale MTS sau Min. Turismului.

Dac s-ar dori descoperirea caractitei o ancheta ampla si profesionista ar descoperii lucruri uluitoare.

PussyCat  •  6 iulie 2009, 14:42

daca nici acum cand dovezile sunt clare nu se ia nici o masura pai atunci cand oameni buni? cand ?

netten.ro  •  15 august 2009, 22:06

Super Tareeeeeee!!!!!!! :))))

Comentează