CUM SE ARD BANII PUBLICI: Scena, de 10 ori mai scumpa! Artistii, de 5 ori!

mts copy
(click pe schemă pentru a o vedea mai mare)
Asa arata circuitul banilor pentru concertul de la Costinesti. Citeva precizari:

vineri, 3 iulie 2009, 1:52

mts copy
(click pe schemă pentru a o vedea mai mare)
Asa arata circuitul banilor pentru concertul de la Costinesti. Citeva precizari:

1. Mark si Artisan au concurat, doar ele!, pentru organizarea evenimentului MTS de 2 Mai, inclusiv cel de la Costinesti. Mark e firma-pui dupa cum rezulta din corespondenta oficiala dintre gsp si Artisan. Mark a cistigat Costinestiul in fata lui Artisan. Dar, odata obtinut contractul total de 280.000 de euro de la MTS, Mark lasa locul lui Artisan, cel putin pentru acest circuit  pe care vi-l prezentam!

Precizare: 280.000 de euro reprezinta suma pentru tot evenimentul de la Costinesti. Din acesti bani, concertul nu poate fi identificat exact decit cu doua elemente certe, conform contractului MTS-Mark: scena+lumini+sonorizare (75.000 de euro)  si cintareti (40.000 de euro). Impreuna, ar fi trebuit sa valoreze, conform contractului, 115.000 de euro.

2. Cind Costi Mocanu a spus in fata Comisiei de Ancheta ca MPP (Media Pro Pictures) a organizat si a platit concertul, el a spus adevarul. Sumele insa se vor afla abia luni, la comisie. Dar gsp le poate pune de azi la dispozitia publicului sau. Artisan a platit 7.000 de euro pentru scena+lumini+sonorizare si 8.000 de euro pentru doua trupe, Zdob si Zdub si Alex. Restul costurilor, inclusiv restul trupelor care figureaza explicit in contractul, au fost achitate de MPP! Aproximarile sint nesemnificative, luni se vor afla sumele exacte.

Repetam. 115.000 prevazuti in contract versus 15.000 cit au costat de fapt scena mare !!! plus cele doua trupe se refera exclusiv la concertul de la Costinesti, nu la tot evenimentul.

Celelalte costuri pentru evenimentul de la Costinesti au inceput si ele sa iasa la iveala, unul dupa altul. De pilda, Elena Frincu a spus ca toate actiunile sportive au costat 2.000 de euro, iar capitolul prevazut in contract, unde intra sport plus karaoke si altele, valoreaza 70.000 de euro!

3. Ar trebui ca gsp sa se retraga din ancheta si cei de la Mark si Artisan sa ajunga pe coperta Forbes 🙂 , de vreme ce au facut profit de 1000% pe scena si de 500% pe trupele de muzica. In doua zile!  Intrebarea e pe ce coperta ar trebui sa ajunga ministrul Iacob-Ridzi si oamenii din MTS care au semnat contractele si procesele verbale de receptie, cheltuind de 10, respectiv de 5 ori mai mult decit a costat de fapt?!

Comentarii (83)Adaugă comentariu

mitrutbasa  •  3 iulie 2009, 13:58

ritzipoanca si-a dat demisia

trilulilu  •  3 iulie 2009, 14:02

Felicitari Tolo ! E prima data cand are succes o campanie de presa, bravo !!!

florin cosariu  •  3 iulie 2009, 14:03

Pe coperta de la Puscaria din Timisoara „POPA SAPCA” .
Mai mare hotie nu am mai vazut de cand sunt.
Rusine lui Base daca nu o demite si DNA-ul sa-si faca treaba ,desigur daca este lasat in pace .

jymmy  •  3 iulie 2009, 14:05

a demisionat Ridzi!!! uraaaa!

sclabagistul  •  3 iulie 2009, 14:07

uraaaaaaa! si-a dat pizipoanca demisia :))

matelito  •  3 iulie 2009, 14:07

Felicitari dumneavoastra si zecilor de colegi care au lucrat la acest caz, si care nu sunt asa de mediatizati
Stiu ca uman nu va simtiti invingator. Dar ca si ziarist v-ati facut meseria fara urma de interes.Si mai ales ca si principii de corectitudine ati castigat primul game. Sa dea Dumnezeu sa se termine 3-0 pentru noi, dar si 3-2 ar merge.Dar mingea aia de meci ar trebui sa vina mai repede.
E prima oara cand un ministru demisioneaza in urma dezvaluirilor facute de o publicatie. Trist e faptul ca se intampla dupa 20 de ani de „democratie”.
Felicitari.
Milioanele de oameni din spatele vostru.

Ionut Pitesti  •  3 iulie 2009, 14:09

Bravo TOLO Bravo intregii echipe. Un succes mic pentru voi un succes mare pentru DEMOCRATIA ROMANA. Sa indraznim sa visam la ancheta penala si condamnare?????

m1sfit  •  3 iulie 2009, 14:09

Felicitari! =D> si keep up the good work!

pana nu ii vad condamnati pe toti la inchisoare, in piata publica, nu sunt multumit!

Ovidiu B  •  3 iulie 2009, 14:11

Azi la 14 deja au aparut primele zvonuri, neconfirmate, ca Ridzi si/ar fi dat demisia.
Inca putin pana departe, Tolo. 🙂

Ştiri scurte : Reporter Virtual  •  3 iulie 2009, 14:11

[…] Jurnalistul Tolo a invins: ministrul Monica Ridzi si-a dat demisia! Felicitari! Informatia este dintr-o sursa confidentiala din PDL si preluata de Newsin, dar asta e singura solutie. […]

eu  •  3 iulie 2009, 14:11

Bravo Tolo, frumoasa victorie! Auzi, tu nu mai ai blogul shortcutat pe gsp, ca nu il mai vad?

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2009, 14:12

all: sa vedem, deocamdata nu e confirmata demisia

sport  •  3 iulie 2009, 14:13

Felicitari Dlui Tolontan!!! Intreaga campanie este meritul dumnealui!!!!Felicitari!!! Felicitari!!!! Felicitari!!!!

Clau  •  3 iulie 2009, 14:14

Sunt platitor de taxe si inteleg ca mi au fost furati banii.Eu vreau banii mei inapoi.

gyl  •  3 iulie 2009, 14:15

Va multumim pentru ce faceti pentru noi „astea multi si prosti” in acceptiunea guvernantilor…

Sunteti ciinele de paza…
Doar in voi mai e speranta ca cineva spune lucrurilor pe nume…

Cred ca un alt subiect ar fi scumpirile saptaminale de combustibil pe care firmele le fac crezind ca in „zgomotul” politic din ultimul timp lumea nu mai vede si manevrele lor…

Media s-a mai ocupat si de ei…trebuie sa vedeti si sa scoateti la iveala ce se ascunde acolo…

S-a anuntat mai ieri cu tamtamul de rigoare (ca ce de treaba suntem noi) ca s-a ieftinit gazul cu 5%, ca sa aflu ca in Bulgaria ieftinirea a fost de peste 30%…

Sunt multi hoti si putini cei care sa-i arate cu degetul daca altcineva nu poate sa-i prinda…
Multumim

Eu_Bv  •  3 iulie 2009, 14:18

S-o fi trezit partidul?

roxana  •  3 iulie 2009, 14:21

eu nu m-as bucura asa de tare dak si-ar da ea demisia (aia trebuia sa o faca mai demult), dar m-as bucura imens dak ar fi DEMISA. pentru ca macar in al doispelea ces inainte de vacanta parlamentara (si politica, in general) cu aceasta presiune mare, premierul ar trebui sa se prinda ca e de rau ca n-o demite. ii mai trebuie o schema si pentru asta?

esu  •  3 iulie 2009, 14:22

Dupa cum a scris si intr-un comentariu mai devreme, schema de mai sus se aplica la toate contractele pe banii publici. (Indiferent de suma).
In cazul Ridzi poate ca sumele „comision” nu au ajuns in buzunarele care trebuie. Demisia ei nu va aduce un trai mai bun, este insa un succes pentru care felicit pe toti cei implicati. Investigatii asemanatoare ar trebui facute peste tot in tara, la toate institutiile statului.

In politica romaneasca inca nu exista bun simt.

Dan Tanasa  •  3 iulie 2009, 14:24

Felicitari domnule Tolontan!

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2009, 14:24

sport: nu e meritul meu, a fost toata presa, a fost o echipa intreaga la gsp care a lucrat la caz

nd  •  3 iulie 2009, 14:29

puscaria sa ii manance pe toti…singurul lucru de apreciat este ca doamna ministru a cerut sa fie judecata de un tribunal si nu de o comisie parlamentara. de ce nu face acelasi lucru si domnu nastase?
oricum acest lucru nu scuza nimic.

Tiberiu  •  3 iulie 2009, 14:33

Catalin: sursele mele din PDL vorbesc de renuntarea la demisie, chir daca ar fi o prostie, dar oricum este un succes al gazetei si merita felicitari. Eu sper sa vad demarata ancheta si demisia ministrului.

Danny B  •  3 iulie 2009, 14:37

Ati distrus economia, agricultura,cultura , ”traditia ” , ne este rusine sa spunem ca suntem romani , deorece acum dupa 20 de ani .. lumea ne confunda cu altii , am avut parte in cei 20 de ani scursi de multa minciuna ,proasta organizare si mai ales cei mai important .. bataia de joc fata de cel sau cei care muncesc in tara asta .Ajunge !!!! Va rugam macar sportul ,lasati-l in pace . Nici daca puneti averile ” AGONISITE ” nu fac cat au adus tarii sportivii ,indiferent in ce competitie … si inca ceva faceti ceva pentru sanatatea oamenilor deoarece intr-o zi … RISCATI sa munciti in locul nostru

Jackson  •  3 iulie 2009, 14:38

Asta fiind boboaca n-a avut experienta si a fost prinsa :)) in rest, nimic nou sub soare. Cei cu ‘experienta’ vor fura in continuare milioane, zeci de milioane…nu sute de mii. In concluzie, intreaga clasa politica e varza in tara noastra. Punct!

Bogdan  •  3 iulie 2009, 14:42

ok….felicitari pentru cum v-ati descurcat….pana acum!
cataline, vrem totusi sa auzim si ceva zanganit de catuse, pentru ca ceea ce a facut ritzi pitzi e caz penal. e spalare de bani publici, bani pentru care eu, si toti cei ca mine muncim zi de zi sa ne platim darile la stat, si abia apoi ne gandim daca avem ce pune pe masa copiilor sa manance.
sper sa nu moara aceasta actiune in aceasta faza…si de asemenea sper (cred ca degeaba) ca la fel se vor intampla si cu alte persoane publice care se sparg pe banii nostri (prime de vacanta de 300.000 de euro :-o, etc…)

cristian  •  3 iulie 2009, 14:42

„uar, demisia” ? Tot Basescu iese presedinte indiferent cat va agitati voi ! 🙂 Deci de fapt hotii sunt MARK si ARTISAN care au supraevaluat costurile !!!

George Iancu  •  3 iulie 2009, 14:43

Daca Belu ajunge ministru in locul lui Ridzi , Tolontan este un erou!
Sper sa mai continue si alti gazetari cu astfel de demersuri!

vary  •  3 iulie 2009, 14:44

vad totusi pe mai multe site-uri de stiri ca nu si-a dat totusi demisia

nae curteanu  •  3 iulie 2009, 14:44

Cum ar veni:
1.PDL „o demisioneaza” pe Ridzi
2.comisia parlamentara pune punct (gata cu informatii in plus despre caz)
3.cazul e preluat de echipa de ingropat dosare de la DNA (eventual – in caz de tam-tam).

Clean and safe. Ce bine e sa fii la putere.

David  •  3 iulie 2009, 14:45

Un singur lucru ne dorim acum. Finalizare! PUSCARIE pentru cei ce au gresit. Si nu numai pentru Ridzi. Pentru toti cei din scena politica care au irosit banii publici. Sper ca de acum inaite sa apara dezvaluiri despre toate cazurile de coruptie.

E doar un mic succes demisia. Nu inseamna nimic pentru ca oricum a venit prea tarziu. A trebuit sa se revolte intreaga populatie sa se intample asta.

Domnule Tolontan nu vreti sa deschideti un ziar care sa se ocupe cu astfel de lucruri? Se pare ca numai d-voastra sunteti in stare de asta. Credeti-ma ca aveti ce sa scrieti.

claustrofobus  •  3 iulie 2009, 14:52

intrebari: 1. de ce sunt cei de la PDL asa nervosi pe aceasta comisie parlamentara de cercetare a monicai ridzi, daca se stie ca aceste comisii nu ajung la nici un rezultat, si ca ele sunt facute sa ingroape cate o chestiune? 2. de ce DNA nu se sesizeaza la fapte dovedite cu acte si documente si se sesizeaza doar la interceptari telefonice despre nu stiu ce tentative care vor fi sa fie? raspunsuri: 1. pdl-isti sunt nervosi pt. ca le e frica ca in comisie se va afla exactc e s-a facut cu banii! 2. DNA nu se sesizeaza la fapte de coruptie dovedite public pt. ca este un instrument politic in mana lui traian basescu, iar acesta este protectorul lui ridzi.

marian balasoiu  •  3 iulie 2009, 14:56

Un simplu gest deplasat l-a costat mandatul pe un ministru portughez. Manuel Pinho, ministru al Economiei , si-a prezentat joi demisia dupa ce a simulat cu degetele o pereche de coarne, enervat de o intrebare incomoda pusa de un membru al Opozitiei. Desi Pinho, in varsta de 54 de ani, a fost apreciat de multi analisti datorita proiectelor sale pentru utilizarea energiei din surse regenerabile, acestia au fost totusi nevoiti sa admita ca ministrul avea o problema de imagine din cauza unor declaratii facute in timpul mandatului, relateaza Reuters si AP. „Ministrul mi-a prezentat demisia sa si am acceptat-o. Sunt sigur ca regreta, insa politica este foarte dura”, a declarat premierul portughez Jose Socrates la sfarsitul tumultoasei dezbateri parlamentare despre starea natiunii. Premierul a comentat deasemenea ca „Nimic nu justifica acest gest”. „Este inadmisibil si nu ar fi trebuit sa se produca niciodata. Ministrul este constient de modul in care acest lucru afecteaza imaginea unui Guvern, dar si imaginea sa in calitate de ministru al economiei”, a declarat Socrates, cerandu-si scuze in numele Executivului. In locul lui Pinho a fost numit in fruntea Ministerului Economiei Fernando Teixeira dos Santos, care este si ministru de Finante. El se va afla la conducerea celor doua ministere pana la viitoarele alegeri legislative din 27 septembrie.

dinamita  •  3 iulie 2009, 14:57

Este clar ca dl.Boureanu vrea sa boiciteze aceasta comisie. Pe cine inlocuieste el pe dl.Petrescu Cristan? dac da este lesne de inteles.Dl.Petrescu a lucrat in MTS cu ani in urma si nu poate sa atace nici pe Ridzi nici pe fosti colegi care i-au spus cum stau treburile in MTS.Ignorarea Dl. Bellu este ce-a mai grava la ora ast,se pierde un mare specialist in sport dupa toti ceilalti pe care Ridzi i-a dat afara, toti cei din sport lucreaza cu sabia deasupra capului.Ridzi cerceteaza si la ora asta apartenenta politica a celor din sport,in loc sa de baii sportivilor.este adevarat ce spune dl.Bellu.Succes in demiterea acestei cucuane.

joe  •  3 iulie 2009, 15:01

Buna ziua Dl Tolontan

Daca si-a dat demisia este un pas inainte si o mica victorie pentru gsp , pentru cetatenii romani , dar tipa si cu cativa de pe la firmele sus amintite ar trebui probabil sa fie in continuare subiectii unor anchete penale adevarate care sa se incheie cu banii inapoi si ceva puscarie .
Oare se va intampla asa ceva ? Cica ar trebui sa avem incredere in justitie .

Tiberiu  •  3 iulie 2009, 15:06

Catalin: Din pacate, ce am spus la 14.33 s-a confirmat la 15.00. Ridzi nu vrea sa-si dea demisia. S-ar putea sa existe o surpriza: sa fie demisa.

Monica Iacob-Ridzi si-a dat demisia | ROMANIA INEDIT  •  3 iulie 2009, 15:08

[…] Tolontan a scris nenumarate articole in care a demonstrat CUM SE ARD BANII PUBLICI: Scena, de 10 ori mai scumpa! Artistii, de 5 ori! , dar pana acuma aceste dezvaluiri au ramas fara rezultat […]

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2009, 15:15

joe: nu si-a dat-o, a infirmat. Este foarte bine!

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2009, 15:16

marian balasoiu : multumim pt exemplu

oly  •  3 iulie 2009, 15:26

nu cred ca-si va da demisia, ar urma sa vina iadul pentru ea si famiglia base, deci, din ratiuni de stat, va aparea un scandal si mai mare. Cel cu marii fotbalisti turnatori nu a tinut, se va gasi altceva.

Cetateanu’ Turmentat  •  3 iulie 2009, 15:28

Ridzi ar trebui sa apara pe coperta la „Infractoarea mov” – nu stiu daca mai exista publicatia.

Liviu Antonesei  •  3 iulie 2009, 15:40

Calitatea unei anchete, dincolo de cele intrinseci, se masoara si prin efectele sale. In acest caz, efectele sint maxime, dupa cum tocmai am aflat. Inca o data, felicitari. Si, desigur, la mai multe! Anchete, efecte etc…

Cetateanu’ Turmentat  •  3 iulie 2009, 15:43

Si inca o constatare:
Dedicatiile se poarta in foarte multe licitatii.

Azi in JN vis-a-vis de telegondola minune:
„În caietul de sarcini se menţionează în mod expres caracteristici tehnice ale unor produse: puterea motorului, diametrul cablului, greutatea scaunului etc., încălcându-se principiile care stau la baza atribuirii unui contract”

Asa s-a intamplat si cu cererea aia de oferta, in care, in e-mail, ala de la MTS cerea scena de 7m x 3m de parca una de dimensiune mai mare nu ar fi avut loc in ditamai parcul… Asa au refuzat oferta de 1400 de euro… ca sa dea 50000 sau cat era…

Dezbraca-te de te f… imbraca-te nu te mai… | McGogoo’s Hell – Suburban philosophy  •  3 iulie 2009, 15:46

[…] Ridzi infractoarea. Blogurile, televiziunile, twitterul a rasunat de demisia  numitei Iacob Ridzi. Tolontan a publicat azi o schema functionala din care multi infractori functionari publici ar avea de invatat. Asta in cazul in care sunt boi si […]

romania inedit  •  3 iulie 2009, 15:49

Pana la urma nu-si dete demisia ! Eu cred ca nu i s-a garantat imunitatea in fata justitiei ! Monica Ridzi trebuie sa dea banii inapoi , mai ales acum dupa ce se afla ca MTS a platit catre Artisan , dar Artisan nu a pus niciun ban ! Asta este doar unul din cazurile de furaciune facute de diversi politicieni !

dinamita  •  3 iulie 2009, 15:50

Unul din directorii care au castigat „concursul” pentru directorii de cluburi s-a prezentat angajatilor ca fiind avocat care a lucrat pentru „Monica Macovei” a demisionat din Bariul Bucurestin \ a infiintat o firma de MARK eting politic, a facut campanie d-nei Ridzi , a aflat de post a dat ” Concurs” a ocupat postul. Este clar banii s-au dus la europarlamentare, EBA + Monica Macovei , ce ziceti? Cercetati si vewti descoperii lucruri ffff interesante. succes.

ana lucia  •  3 iulie 2009, 15:51

Daca e reala informatia…n-am cuvinte!!! Si mi-e rusine de bucuria pe care o simt in calitate de roman, in fata unui gest firesc. Ma inclin dle Tolontan. Va multumesc. Cu sau fara demisia lui Ridzi. E mare lucru sa vezi ca se poate intr-o tara care… sincer …e „the land of no choise”

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2009, 16:02

ana lucia: nu e confirmata

razvan  •  3 iulie 2009, 16:20

Unde s-au dus banii?
Poate spre anturajul presedintelui tarii?

Leucea Emil  •  3 iulie 2009, 16:25

Draga Tolo, iti multumim pentru aceasta ancheta de presa. Voi ziaristii (nu toti) sunteti speranta de dreptate in aceasta tara.Celelalte institutii ale statului sunt aservite puterii sau grupurilor de interese. Toate partidele sunt grupuri mafiote care nu au nici o legatura cu interesele poporului. Viitorul tarii noastre este sumbru.

alin  •  3 iulie 2009, 16:31

Domnule Tolontan,
Va rog eu frumos angajati-va si la o publicatie din domeniul turismului macar o luna, doua. Acolo bugetul este mult mai mare dar dispare la fel de „magic”.
Dupa Ridzi luati-o si pe Nutzi…
Va rog eu frumos dupa ce terminati cu ancheta de la MTS sa nu ma uitati…
Va multumim pentru tot ce faceti. Poate ca prin demersurile dvs se vor trezi mai multi oameni si isi vor aduce aminte ca politicienii trebuie sa slujeasca poporul si nu invers.

Comentează