Mesaj pentru M

Impreuna cu Monica Ridzi a mai disparut un fals mit. Acela ca atunci cind jurnalistii citeaza „surse” articolul lor e nedocumentat sau chiar inventat. La baza acestui caz au stat mai multe surse. Prima dintre ele are initiala M. Sursele sint, potrivit unui jurnalist american, „camera de refugiu a democratiei”. Cum si cind a ajuns informatia la noi, pe ce cale, asta nu putem spune pentru ca am expune omul respectiv. Informatia initiala a lui M s-a verificat din mai multe surse, ca intr-un alfabet tacut. Si apoi din documente oficiale.  Multumim, M! Si, daca vrei sa ne contactezi, o poti face pe catalin.tolontan@gsp.ro sau mirela.neag@gsp.ro.

miercuri, 15 iulie 2009, 9:49

Impreuna cu Monica Ridzi a mai disparut un fals mit. Acela ca atunci cind jurnalistii citeaza „surse” articolul lor e nedocumentat sau chiar inventat. La baza acestui caz au stat mai multe surse. Prima dintre ele are initiala M. Sursele sint, potrivit unui jurnalist american, „camera de refugiu a democratiei”. Cum si cind a ajuns informatia la noi, pe ce cale, asta nu putem spune pentru ca am expune omul respectiv. Informatia initiala a lui M s-a verificat din mai multe surse, ca intr-un alfabet tacut. Si apoi din documente oficiale.  Multumim, M! Si, daca vrei sa ne contactezi, o poti face pe catalin.tolontan@gsp.ro sau mirela.neag@gsp.ro.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Costache  •  15 iulie 2009, 10:13

M, nu ii contacta pe mail. Asta daca tii la pielea ta.

In statul nostru de drept, orice derapaj este posibil. Chiar crezi ca mail-urile respective sunt citite numai de utilizatorii indreptatiti? Esti dispus sa-ti asumi riscul ca „ascultatorii” nostri sa afle cine esti ?

Cătălin Tolontan  •  15 iulie 2009, 10:18

Costache: M dorise sa ne contacteze chiar intr-un mod mai imprudent. Mailul e, oricum, mai sigur

Bogdan  •  15 iulie 2009, 10:24

Bravo GSP, bravo echipei de audit a MTS, bravo M, sper sa ii felicit si pe cei de la DNA in scurt timp!
Pe cei de la comisia parlamentara nu ii felicit pentru ca sunt politicieni 🙂

Sper sa fie cati mai multi M in tara asta!

esop  •  15 iulie 2009, 10:41

M. de la Monica ?!

Daniel  •  15 iulie 2009, 10:41

Ba n-a disparut chiar deloc acest mit

Dany  •  15 iulie 2009, 10:46

Ce parere ai despre ceea ce a spus Mircea Badea aseara referitor la afirmatia ta, cum ca Traian Basescu nu stia de publicitatea cumparata pe bani publici si ca el ar fi aflat din presa. Sa fie oare atat de naiv? Ok. E presedinte inca avem incredere in el, dar parca nici nu avem IQ sub minus. GSP a facut un lucru extraordinar, presa scrisa a fost de aceasta data izvorul de informatie catre public, ziarele nu au murit, insa tu crezi ca printre cei surprinsi de dezvaluiri a fost si Train Basescu. Sincer Tolo, chiar crezi, mai ales dupa asa o investigatie. …hmmm

adidas  •  15 iulie 2009, 10:50

M si tot ce s-a intamplat este nici mai mult nici mai putin decat un exemplu de lucratura POLITICA. Restul sunt unelte…si euforie…
Trist dar adevarat…

golanitzky  •  15 iulie 2009, 10:57

prin urmare, banii furati de ritzi au ajuns la van voiculescu adica la PC-PSD si poate chiar in salariul lui Tolontan….sa te gandesti la noi Cataline cand comanzi urmatoarea bere pe terasa, zic ca meritam…probabil sursa stia ca ritzi semnase fara sa citeasca un dosar „beton” ca doar si sursa participase la betonarea respectiva.

justme  •  15 iulie 2009, 10:59

Jesus, Cataline, nu pot sa cred. Fii sigur ca M a pus-o. Esti naiv daca iti imaginezi ca nu. De ce trebuia neaparat sa spui ceva despre el? Informatiile despre achizitiile publice sunt publice, poate baietii nu se gandeau ca ai avut o sursa.
In plus, as vrea sa iti atrag atentia asupra unui aspect. S-a discutat miliarde de ore despre porcaria asta de achizitie, s-au scris tone de tomuri. Mai, incredibil, eu tot nu am inteles, ce fel de achizitie a fost? Pentru ca , in functie de asta, iti explic eu in doi timpi si trei miscari cum a fost ilegala. Si iti pot demonstra cu documente. Poti gasi mii de alte exemple la care ANRMAP a anulat achizitiile respective. Deci, sa reluam, a fost incredintare directa sau cerere de oferte? Pentru ca de-a lungul milioanelor de biti pe net si fotograme video la tv s-au vehiculat ambele variante. Tu te-i aruncat intr-o zona gri, de unde, juridic, nu va iesi nimic. Aia cu stirile cumparate e o chestie destul de fragila, iti jur ca nu rezista in justitie. E interpretabila. In schimb, asta cu legalitatea achizitiei, confom legislatiei, hmmmm, ma faci sa rad. E ILEGALA. Doar spune-mi, Catalin, ce fel de achizitie a fost si iti explic de ce e ilegala. Deci: cerere de oferte sau incredintare directa?

sfantu dracu  •  15 iulie 2009, 11:05

M. adică Monica (Ridzi)?

Câte persoane din cele care au avut contact cu acele contracte (nu neapărat să negocieze sau altceva, ci doar să le treacă prin mână) au iniţiala M? Sau rude ale acestora. Oare nu a fost o imprudenţă din partea voastră să faceţi această dezvăluire?

eu din muntii mei  •  15 iulie 2009, 11:10

Tolo,

Renastem ca natie!!! Greu , foarte greu dar cumva, undeva iesim din noroiul in care ne scaldam. NU mai pare imposibil!!!

xorin  •  15 iulie 2009, 11:16

E oK modul de abordare al ecuatiei MTS-ARtisan-LOCO-Antene1+3 !! te felicit inca o data, dar MI SE PARE ca.. MOGULUII VOICULESCU si VANTU si-au consolidat POZITIA pe spinarea Ta…isi vor permite MULT MAI MULTE…..E NUMAI INCEPUTUL…din TOAMNA revine si Guzganul ROZALIU alias Hrebe….sa vezi lupta…
Vin ai nostri pleaca ai nostri NOI ramanem tot ca prostii!!!!!!!!!!

adidas  •  15 iulie 2009, 11:18

corect

Ovidiu Miron  •  15 iulie 2009, 11:20

Doar nu traim in Afghanistan sa asistam acum la executii pe stadioane. M, oricine ai fi, esti un om cu mare caracter.

Felicitari M! Felicitari Catalin Tolontan, Mirela Neag, Marius Margarit, Cristi Scutariu si toti cei care ati pus umarul la solutionarea acestui caz incredibil.

Doresc de asemenea sa o felicit pe Alina Gorghiu, presedintele Comisiei parlamentare de ancheta. A luptat impotriva badaranismului unora dintre „colegii” sai mai putin educati.

Era o vorba in filmul „Asfalt tango”:”oare de ce ar trebui sa fie nevoite femeile sa accepte apropourile jalnice ale unor barbati cu frustrari cat lumea intreaga?” . Si dumneaei si colegii din comisie care au dorit intr-adevar sa inteleaga acest caz merita aplauzele noastre.

Romania traieste!

alk  •  15 iulie 2009, 11:34

Pina la urma s-a taiat factura pe publicitatea electorala sau nu?

drsoica  •  15 iulie 2009, 11:39

Chiar de mai urmeaza ori nu si altele, asta e o victorie clara impotriva mizerabili.lor. Ca s-o obtina, cred ca va dati seama, mai, baieti, ca GSP a consultat suficienti juristi cu CV-uri serioase, iar M… stati linistiti, ca nu e initiala reala a numelui celui despre care se vorbeste ca despre o sursa.
Tolo, esti unul dintre putinii care au la dispozitie toate armele de lupta impotriva celor care merita tarati in noroi: IQ, pregatire, experienta, forta media, sustinere generala, audienta maxima. Problema va aparea atunci cand implicatilor nu le va mai pasa de voi si-or sa dea „ignore” la toate acuzatiile dovedite. Fiindca ce-or sa faca astia din clasa politica? Or sa se demita si indeparteze de la putere pana vor ramane in frunte curatii? Pai, curatii inca nici n-au apucat sa acceada in structurile statului decat la nivele foarte joase, sa fim seriosi. Iata proba: Octavian Belu. Nu era oare momentul sa se insiste asupra instalarii lui intr-o functie cu adevarat importanta?
M-am bucurat sa va vad reusind, felicitari! Dar raman sceptic, e greu.

remaniere  •  15 iulie 2009, 11:45

Se remunereaza sursele (precum M)? Daca da, atunci puneti berea la rece… multa bere.

Daca M vine de la „Monica patru nume”, atunci pe cand o sursa o sursa E? 🙂

Pentru Dany:
Badea e ofticat rau pe Catalin. Il dureau rinichii ca trebuia sa faca emisiune pe un eveniment pornit si sustinut in mare masura de Catalin.

A spus pe un ton ironic cat de profesionist a fost Catalin in cazul asta, a batut din palme la fel de ironic, pentru ca apoi, in stilu-i caracteristic, sa incerce o flegma… impotriva vantului de aceasta data. Il oftica rau ca in emisiunea de pe Realitatea, Catalin nu a scuipat in aceeasi directie cu el, si anume catre Basescu. Partea faina e ca daca te duci sa vezi ceea ce a zis Catalin (ora 22:29 ieri pe Realitatea), este ca presedintele ar fi mintit in momentul in care a spus ca stia despre acest caz inainte ca presa sa-l faca public. Deci si Catalin l-a atacat pe presedinte, dar Badea, prea prost si prea orb de furie, a ales sa denatureze spusele si sa scuipe (din nou) fara provocare. Macar acum stim pe cine uraste mai mult, intre presedinte si Catalin.

Ma intreb… oare cat din publicitatea vanduta de emisiunea lui Badea, pana la sfarsitul anului, e data catre institutii bugetare si oameni politici slabi? Normal ca 0% in acte, ca doar el e miezul din dodoasca, manca-ti-as… si emisiunea lui nu se vine prin firma Loco…!?!

Cred ca astia de la antene au prima de proiect, iar proiectul lor e sa-l schimbe pe Basescu.

myke  •  15 iulie 2009, 12:23

Felicitari pentru ancheta insa nu si pentru rezultat. A plecat Ridzi, a venit Placinta. Ieri, ca un tanar roman pasionat de sport, am zis sa vad si eu ce o recomanda pe noul ministru pentru aceasta functie. N-am gasit nimic.

Intrati pe site-ul Senatului si o sa vedeti ca avem de a face cu un ministru cel putin la fel de necalificat ca doamna Ridzi. Initiative legislative mai mult de stanga decat de dreapta, populiste, fara legatura cu comisia din care face parte(de agricultura). Luarile de cuvant sunt de tot rasul,in afara declaratiilor politice propagandistice, a depus juramantul, s-a luat de Vosganian si si-a invitat colegii la odegustare de vinuri(!!!), la finalul unei discutii despre codurile penal si civil si Curtea Constitutionala.

Rugamintea mea, in calitate(eu inca mai zic ca este o calitate) de tanar roman pasionat de sport, rugamintea mea este sa o intrebati, cei cativa jurnalisti care va mai ocupati de presa, ce *** o recomanda pe doamna Placinta pentru aceasta functie?

Multumesc.

cristina  •  15 iulie 2009, 12:55

Domnul Voinescu zicea aseara la RTV ca d-na Placinta este un foarte bun manager. Asta ar putea fi un lucru bun; ideea care ramane este modul in care se cheltuie banii publici si poate ca d-na Placinta va face diferenta. Asta, ca sa nu pornim de la premiza ca PD-L e deja in degringolada si ca functia a fost dat unui solid (financiar) om de partid, pentru ca am inteles ca vechimea doamnei in PD-L este destul de mica.
Pentru partea de sport lucrurile par mai vitrege: parerea mea este ca in bunul lor obicei de a fi in ultracampanie electorala de la inceputul mandatului, cei care ne carmuiesc au dat nota de separare si aici, au „bagat” tineretul in fata, de forma, au dat liber ministerului (chiar l-au obligat, dupa cum spunea d-na Ridzi) sa cheltuie bani pentru tineri (o tanara, in cazul de fata), incadrandu-se doar in prima parte a titulaturii acestui minister.
Cat despre sport, ma mir, dar nu-i tarziu, ptiu, ptiu, ca nu au aparut cei doi corifei PD-L, presedintele si primul ministru sa ne spuna ca nu le mai ajunge la sportivi cat castiga, fire-ar ei de nesatui etc. cu indemnizatiile lor nerusinate; si uite asa ramane cum vorbeam.

maria  •  15 iulie 2009, 13:18

***

Maic,@17
poate si asta o recomanda! stie sa cheltuie! sau sa deconteze de la buget cat mai mult.Nu crezi ca ar fi un criteriu, ca sa vedem ca sunt altii si mai si, decat ridzi!

pensionar  •  15 iulie 2009, 13:36

Domnule Tolontan.De ce v-ati sperita sa spuneti adevarul la realitatea tv, in 14 julie 2009.V-a sperisat cineva??????PACAT.

myke  •  15 iulie 2009, 14:06

imi pare rau sa citesc ca speram la un ministru care nu fura. Nu neaparat sa faca ceva sau sa stie despre ce e vorba, ci pur si simplu sa nu mai fure. Sa nu mai fure el, sa fure aia mai micii. Mda.

Argumentul cu un bun manager nu tine, suntem o tara de manageri, dar fiecare in domeniul lui.

Cat despre faptul ca are deja o avere consistenta, ma scuzati, dar toti au. Si Ridzi nu a furat pentru ea, nu a bagat ea banii in buzunar, nu, a facut jocurile altora. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca domnul Iacob Ridzi are o avere mult mai mare decat doamna Placinta.

Thomas  •  15 iulie 2009, 14:10

Ca intotdeauna mai multa dezinformare decat informare.Daca cineva isi da demisia asta nu inseamna neaparat ca e vinovat.Presa in general are prea multa putere dar mai ales cea romana, sa speram ca aprobarea noului cod civil va mai tempera aceasta
putere si ne va mai filtra urechile si ochii de toti frustratii din presa.

oly  •  15 iulie 2009, 14:31

A picat Ridzi, traiasca Ridzisescu ! Domnule, ce presedinte destept si frumos avem noi, cum ne-a procopsit Dzeu ! Cum a auzit el ca ceva nu este in regula cu mogulii de presa si oamenii politici, cum s-a dus repede, repede, mai bine zis i-a chemat la el pe cei din staful de campanie electorala al fiicei sale si le-a interzis categoric, i-a obligat chiar, sa nu mai difuzeze spoturi publicitare gratuite, ca sunt toxice si se infecteaza fata. Dar cu noi ce-ai avut, dle Ridzisescu, de ne-ai lasat pe mana toxicomanilor, noi nu suntem copiii tai, nu tu esti baciul nostru ?
Dle Tolontan, ati putea sa cereti dvs. la DNA, sunteti presa si aveti mai multa trecere, sa ne dea pe ultimii 2 ani (2007 si 2008):
– total personal, din care procurori;
– nr. dosare inregistrate la DNA, din care: finalizate si trimise in judecata, primite retur;
– total cheltuieli DNA, din care cu salariile.
Sa vedeti aici cheltuieli, nu gluma. O institutie a statului, care consuma fara numar si rezultate zero.
Acesta este poate doar un exemplu. Orice entitate ordonatoare de credite din bani publici poate fi subiect de discutie a modului cum a cheltuit acesti bani. Pentru ca asta fac, doar cheltuie bani, nu-i intereseaza cum si cat.
S-auzim de bine !

ioan timisoara  •  15 iulie 2009, 17:53

Bravo M, Bravo Tolo, Bravo Mirela, Marius, Cristi, Bravo echipa Gsp!
Ati facut o treaba extraordinara. Intr-adevar jurnalismul de investigatie si protejarea surselor este camera de refugiu a democratiei.
Sper sa va continuati anchetele, sa fiti cu ochii si pe noua ministra (care e si ea paralela cu sportul). Mi-ar place sa citesc inca si mai multe dezvaluiri despre coruptia din fotbal.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 7:53

oly : eu cred ca dna va rezolva acest caz si-i va trimite in justitie cu un dosar beton

adrian  •  17 iulie 2009, 11:55

M vine de la Mare caracter. Bravo M! putini au taria ta. Daca esti capabil de astfel de gesturi, stiu ca ai o viata frumoasa.

Gât adânc | Sibian.ro  •  29 iulie 2009, 0:48

[…] mare, dar e clar că trebuie să ne mai folosim şi imaginaţia din când în când. Ce-ar fi dacă M, sursa jurnalistilor GSP, ar fi doar o scăpare bine intenţionată din partea unor servicii loiale să […]

Comentează