De 2 X ori mai venali

Vestea rea: la MTS a functionat o filiera organizata de furat bani publici

■ Pedelişti din MTS, oameni de afaceri din exterior si interlopi conectati politic au alcătuit o gaşcă ce a făcut să dispară 730.000 €, incercind sa asigure imaginea ministrului Ridzi si, probabil, bani pentru alte operatiuni ■ Au vrut sa-si acopere urmele, au riscat şi au falsificat documente oficiale ale MTS ■  Aproximativ 20 de oameni vor ajunge în faţa tribunalului ■ Ridzi a demisionat în grabă nu dupa audit, ci  la scurt timp dupa ce a aflat că reţeaua a căzut

joi, 16 iulie 2009, 2:55

Vestea rea: la MTS a functionat o filiera organizata de furat bani publici

■ Pedelişti din MTS, oameni de afaceri din exterior si interlopi conectati politic au alcătuit o gaşcă ce a făcut să dispară 730.000 €, incercind sa asigure imaginea ministrului Ridzi si, probabil, bani pentru alte operatiuni ■ Au vrut sa-si acopere urmele, au riscat şi au falsificat documente oficiale ale MTS ■  Aproximativ 20 de oameni vor ajunge în faţa tribunalului ■ Ridzi a demisionat în grabă nu dupa audit, ci  la scurt timp dupa ce a aflat că reţeaua a căzut

Vestea bună pentru românii care au crezut în justiţie: BANII VIN ÎNAPOI!

Conturile vor fi sechestrate  şi o mare parte a banilor va fi înapoiată bugetului de stat ■ Ar fi a doua oară, după cazul impozitului de 400.000 de dolari al lui Gică Popescu, cînd, în urma unei investigaţii pornite de Gazeta Sporturilor şi concretizate de autorităţi, care si acum par decise sa transeze cazul, statul recuperează o mare sumă de bani

UDPATE: Daca aveti date despre caz si daca aveti incredere in echipa gsp, care a asigurat confidentialitatea fiecareia dintre sursele sale in toate investigatiile din ultimii 12 ani, puteti sa ne scrieti pe oricare dintre mailurile catalin.tolontan@gsp.ro, mirela.neag@gsp.ro, cristi.scutariu@gsp.ro, marius.margarit@gsp.ro

echipagsp1Date noi aflate de gsp arată că 2 Mai a consacrat politizarea hoţiei. Oamenii PD-L adusi de Monica Ridzi au provocat cel mai mare scandal dintr-un minister din România

Lucrurile nu sînt ce par a fi. Povestea este uluitoare.

Marţi, la ora 17:28, Monica Ridzi a demisionat, acuzînd o „coaliţie politică” şi spunînd că „mă consider nevinovată”.

„Am aşteptat momentul auditului, ca raport echidistant şi apolitic, ca să putem să acţionăm”, a mărturisit o voce din PD-L, explicînd că cererea de demisie a venit de la Cotroceni „după ce am văzut raportul de audit publicat pe siteul gsp”.
„A tras de timp”
Partidul susţine că a convenit cu Ridzi să plece încă din primele zile, dar a aşteptat un moment, „ca să nu dăm senzaţia că am cedat în faţa unei campanii de presă”. Explică: „Ştiam că investigaţia gsp e onestă, dar ce ne făceam dacă se repeta cu alt ministru şi era nedocumentată sau rău intenţionată?”.
Între timp, PD-L a sesizat că Ridzi are „un dublu limbaj”. În faţa conducerii a declarat că se consideră plecată şi că aşteaptă doar momentul cînd se va întruni primul criteriu obiectiv, dar, de fapt, „a continuat să tragă de timp şi să caute o soluţie pentru a rămîne în funcţie”.

filiera„Doamnă, m-au prins!”

Ce a precipitat lucrurile? Ce a făcut ca oamenii din minister să primească, la 16:15, ordinul repezit: „Convocaţi presa pentru ora cinci!”?

Nu auditul, nu semnalul de sus, Băsescu se gindise la o demisie încă după momentul deciziei CNA din 23 iunie, ci o convorbire. Speriat, unul dintre angajaţii MTS i-a spus ministrului ceva ce a prăvălit tot castelul de intenţii. „M-au prins!”, s-a auzit marţi în sediul din Vasile Conta.

O gaşcă neverosimila, dar reala
Ne-au trebuit 30 de zile să ajungem aici. Astăzi însă, s-a conturat premeditarea.
MTS nu mai e un minister decît pe hîrtie. El a devenit, după expresia unuia dintre cunoscătorii cazului, „o gaşcă incredibilă prin întinderea ei, de politruci sau de şmecheri care, împreună cu afacerişti din exterior, au pus la cale operaţiunea de jaf a celor 730.000 de euro”.

Ceea ce s-a întîmplat la MTS e fără precedent în istoria modernă a României! Un minister întreg a fost ocupat, la nivel de decizie, de o reţea care a deturnat banul public în propriul interes
sursă gsp

ridzi2Acte falsificate
Aproximativ 20 de oameni sînt implicaţi în caz. Incompetenţa jucată în faţa Comisiei de Anchetă, „Nu ştim nimic”, şi încăpăţînarea ternă care a enervat o ţară întreagă la televizor, „Evenimentul s-a produs”, ascund altceva.

MTS a acordat ilegal contractele firmelor Artisan şi Mark! Există date certe care demonstrează că MTS a „încredinţat direct” banii către cele două companii. Speriaţi, cei din minister au refăcut documentaţia pe „selecţie de ofertă”. Au aruncat documentele intiale si au fabricat altele! Dar au lăsat urme. Multe. De aceea, auditul a raportat documente lipsă!

Lakatoş a avut dreptate!
Într-o goană panicată şi inutilă, era tirziu!, ei au falsificat actele. De aceea, deputatul Lakatoş a spus, la ultima audiere a Monicăi Ridzi, că există „urme în hîrtiile venite de la ministerul dumneavoastră care pot să producă suspiciuni”! Ridzi a tăcut impasibilă, în capul mesei.

„De aceea în SEAP nu se regăseşte anunţul de participare, ci doar anunţul de atribuire. Selecţia de ofertă te obligă să publici în SEAP anunţul de participare, iar încredinţarea directă, doar anunţul de atribuire”, a explicat un angajat din MTS. De aceea la Comisia de Ancheta au ajuns tirziu documentele si niciodata complete.

FOTO: Monica Iacob-Ridzi la Costineşti în postura de reporter tv. Fotografiile au fost furnizate de MTS


rizdi1„Sîntem membri de partid!”

Frica a acţionat împotriva lor. Şi-au pierdut cumpătul şi au făcut eroare după eroare. „Se vede că habar n-au de lege. Mulţi au spus in fata procurorilor: sîntem membri de partid, am făcut ce ni s-a spus!”, susţin despre cei anchetati colegii lor din minister. „Cind reveneau dupa primele zile de ancheta de la DNA, ne povesteau ca le-au zis procurorilor ca sint de la partid. Cind s-au prins ca procurorii ramin impasibili si-si vad de treaba, s-au speriat. Cu toţii vor plăti pînă la urmă! Si-au batut joc de ministerul asta, de sportivi, de federatii!”, spune, cu naduf, unul dintre cei neimplicati.

Monica Ridzi a fost văzută în mai multe nopţi la minister. După demisie, a plecat la ora 4:15 dimineaţa din sediu. Directorii alergau cu dosarele de acte în mînă.

Caietul de sarcini şi alte documente au fost refăcute şi resemnate după evenimentele din 2 Mai. Există indicii că apare şi semnătura lui Ridzi pe unele actele contrafăcute!

„DNA îşi va afirma independenţa”
Acum s-a aflat că cei mai mulţi dinre şefii aduşi de Ridzi sînt membri PD-L. Paul Diaconu, directorul economic, este doar unul dintre ei. „Ministerul s-a politizat excesiv”, spunea Octavian Belu şi această politizare s-a transformat într-un bumerang care s-a înfipt direct în dinţii sistemului.

Pentru că, aşa cum arată documentele falsificate din cazul 2 Mai, este practic imposibil ca echipa Ridzi să scape de urmărirea penală. Ca şi auditul intern, care şi-a făcut treaba, DNA îşi va duce mandatul pînă la capăt, susţin surse autorizate. „E o ocazie ca Parchetul să-şi afirme net independenţa, incepind fara rezerve urmarirea penala impotriva unor membri PD-L, poate unii chiar si peste Ridzi ca pozitie in stat!”.

 

Materiale produse înainte de semnarea contractelor
Licitatia trucata si refacerea post evenimente a documentelor, ca sa dea o spoiala de legalitate, nu e tot! Gazeta a intrat în posesia unui alte laturi incredibile a afacerii transformate într-o capcană penală pentru cei care au conceput-o.

Unele dintre materialele promoţionale de 2 Mai au fost produse înainte de semnarea contractelor. Cu siglă cu tot! Asta dovedeşte o premeditare certă
sursă gsp

siglaDe unde ştiau sigla? 🙂
Lucrurile arată astfel. O firmă al cărei nume nu a fost încă aflat de gsp, aparţinînd unui personaj „despre care cuvîntul blînd ar fi interlop”, conform unei surse, a plătit realizarea materialelor promoţionale înainte de 22 aprilie, cind s-au semnat contractele MTS către Mark şi Artisan.

Obiectele s-au produs. Apoi, firma respectivă a vîndut marfa către Artisan. Obiectele produse inainte de 22 aprilie, data semnarii contractelor, conţineau sigla „De 2 ori mai tînăr” care, teoretic, nici măcar nu fusese concepută!

„Păi, plătise ştirea”
Dezvăluirile vor produce un şoc în PD-L. Partidul remarcase de ceva vreme că „Monica Ridzi este avidă de imagine. A angajat-o pe Ioana Vârstă în MTS şi i-a fixat un obiectiv de creştere de notorietate personală”. Există un episod absolut halucinant. La unul dintre evenimentele din campania electorală, un reporter al unei televiziuni a apărut în spatele scenei. Între el şi unul dintre membrii staffului PD-L a avut loc următorul dialog:

Bună ziua, am venit să facem o ştire.
– Bună ziua. Cu ce vă putem ajuta? Filmaţi!
Dar doamna Ridzi nu e?!
– Nu, am înţeles că nu mai vine.
Aoleu! Şi ce ne facem, că plătise ştirea!
Dar nimeni n-a bănuit ce se va întîmpla la MTS, cum aceasta pofta de imagine si, poate, nevoia de bani pentru campanie, au dus in cladirea ministerului sportului din Romania  „un animal cu 20 de capete muscatoare din buget”, dupa expresia cuiva. Ridzi a adus PD-L in fata unui caz de o gravitatea fara precedent.

CONTURI BLOCATE – BANI RECUPERAŢI
Există şi o veste bună în toată această poveste sordidă. „O parte importantă din banii sportului a fost depistată în conturi. Sute de mii de euro vor fi returnaţi bugetului de stat, evident prin ordin judecătoresc”. Restul se pot recupera de la cei găsiţi vinovaţi, dacă tribunalul va decide asta.

Între timp, toţi cei implicaţi şi-au luat avocaţi. Nu mai e mult şi va trebui să-i folosească din plin.

UPDATE: Pina miine, cind veti afla alte lucruri care va vor pune in lumina ramificatiile cazului Rizi, va recomandam doua articole din Cotidianul: Buscu e in forma de zile mari, iar Rogozanu remarca faptul ca presedintele a preluat argumentatia presei ca sa atace presa.

Comentarii (189)Adaugă comentariu

Creativitate jurnalistica in speta Ridzi+Basescu | – Relatii Publice si comunicare online  •  16 iulie 2009, 14:02

[…] Intai am fost pe blogul lui Tolontan, unde am citit cum se continua cazul Ridzi si cum apar informatii despre o mica mafie PD-L (n-as fi crezut asa ceva) care se ocupa cu furtul organizat al banilor publici. Recomand deci: De 2 X  ori mai venali […]

silvia  •  16 iulie 2009, 14:10

Felicitări, dragi jurnalişti de la Gazeta sporturilor! Se pare că adevăratul jurnalism nu a dispărut, ca şi adevăraţii jurnalişti, de altfel. Să nu vă lăsaţi cumpăraţi de aceşti venali/penali care au spulberat/nimicit orice speranţă a românilor în clasa politică şi, în consecinţă, într-o viaţă mai bună. Toţi aceşti 20 de ani au fost oportunitatea pe care şi-au creat-o aceşti mafioţi, prelungire a Securităţii ceauşiste, care ne-au transformat într-o adunătură de oameni/sclavi care trăiesc la limita subvieţuirii. Ne-am săturat de statul mafiotizat prin structurile de aceeaşi sorginte înfipte în fruntea bucatelor, indiferent de culoarea politică. Din păcate, deşi generalizările nu sînt agreate de nimeni, ba chiar sînt nerecomandabile, în ţara în care orice este posibil, numai binele nu, politicienii români sînt o apă şi un pămînt, fiindcă excepţiile din rîndul lor nu fac decît să întărească această regulă.
Vă iubim pentru onestitatea voastră şi pentru profesionalismul pe care l-aţi dovedit prin ancheta/anchetele voastre. Să vă ajute Dumnezeu!

mini  •  16 iulie 2009, 14:13

Scurta incursiune in drept penal (nu am cunostinte exacte, accept criticile si corectiile de rigoare).

1. Abuz in serviciu
2. Santaj (palmasii vor sustine ca au fost obligati…iar procuroorii vor dori sa-si „betoneze” rechizitoriul)
3. Fals si uz de fals
4. Fals in acte publice
5. Prejudiciu de peste 2 miliarde lei vechi (circumstanta agravanta, vorbim daca nu ma insel de un maxim de 10 ani minim nu stiu…)
6. Constituire grup infractional
7. Cele de mai sus in forma continuanta

Daca avem un jurist printre „comentatori” chiar as fi curios sa vad o insiruire exacta pentru a o putea compara cu rechizitoriul intocmit de procuratura.

Baieti si fete din MTS, nu va speriati, exista sectii de „protejati” in fiecare institutie de reeducare. Va recomand Rahova pentru o atmosfera linistita 🙂

Amaruie  •  16 iulie 2009, 14:16

Oare nu ar trebui sa isi dea demisia cei care (nu sau nume) au ajuns la Bruxelles mari parlamentari dupa o campanie platita din banii publici? Sau sa fie chiar urmariti de DNA?

maria  •  16 iulie 2009, 14:24

Replica sau concluzie,

Daca premierul sau presedintele ar fi facut o declaratie, nu conteaza ce ar fi zis, sa fi zis ceva, referitor la acest caz ridzi, astazi situatia coanei ministru ar fi fost alta , muuuuuult mai buna pentru ea personal.
Sau poate ma insel,au sperat sa treaca furtuna, si daca au vazut ca nu trece, ci vine chiar tzunami, au reactionat.

Au mai demisionat prin demitere multi alti ministri, nume grele, oameni de altfel competenti,fara atata tam-tam, in cazul lor presedinele a intervenit promp la fiecare demitere/demisie si daca ar fi fost pe luna tot declara ceva.

De data asta a fiert o tara intreaga, ca in final sa se foloseasca de argumetele presei pentru a acuza, unii spun pentru a se acuza, ma rog, treaba lui!
Daca la acuzatori un deget arata spre…cineva, celelalte patru arata spre el, e chestia aia cu: vezi paiul din ochiul altuia dar nu vezi barna din ochiul tau!

Pentru mine este clar, TB pe care l-am votat eu si copii mei, a pierdut,si a pierdut pentru ca a dovedit ca nu este presedintele romanilor, este pentru partidul sau, PD-l care m-a dezamagit muuult prin noua generatie de membrii gen Hoara, voinescu,Boureanu,ridzi, si sunt multi ca ei, de fapt tot partidul, noua nu ne place mitocania, aroganta, nu dau bine la TV, numai in cercurile in care se invart domniile lor,sa fi mitocan cu contribuabilul nu prea merge.
Nimeni care este la putere nu trebuie sa se lupte cu poporul , ci pentru popor, slogan cu care TB a aburit o gramada de oamenii de buna credintza.

Daca sistemul nu functioneaza cum ar trebui, oamenii din el nu au nici o EXPLICATIE DE DAT, nu avem nevoie de nici un raspuns, ci de fapte, si bune.
Totii politicienii zic,lasati-ma sa va raspund, sau nu v-am raspuns.
Nu de raspunsuri (care mai de care mai arogante)avem nevoie, ci de fapte, de solutzii, de implicareA VOASTRA in treburile tarii.
Ora de dirigentie s-a incheiat pe ziua de azi, daca ati retzinut ceva avezti un plus!

Multzumesc echipei GSP si adminului ca ne-am putut face auziti acolo unde trebuie, PE VOI dragi POLITICIENII VA AUZIM ZI DE ZI, A sosit vremea sa mai ascultati si voi glasul acestui neam.

FELICITARI !

soare  •  16 iulie 2009, 14:26

Incep sa cred ca singura diferenta intre PD-L-isti si PSD-isti e ca PD-L-istii au mai mult tupeu cand fura 🙂 Oare ce pacate avem , noi romanii , sa patimim cu astfel de politicieni la conducerea tarii?
Oricum, Basescu mi se pare , de departe, cel mai ipocrit politician roman.Cum a incercat el sa-si scoata fiica din toata schema , cand si ea a beneficiat de cei bani irositi de Ridzi. 🙂
Eu sunt din Petrosani si pot sa va spun ca aici Elena Basescu a fost foarte promovata, aici fiind o zona controlata de Monica Ridzi si de sotul ei primarul orasului.A venit de mai multe ori Elena Basescu in oras, s-au facut concerte pentru ea (probabil tot pe bani publici), strazile au fost umplute cu tineri (pdl-isti)imbracati cu tricouri cu EBA , care imparteau pliante cu EBA, masini mergeau toata ziua pe strazi claxonand si facandu-i reclama prin portavoce etc..
Se pare ca Basescu isi sacrifica cu usurinta orice om cand incearca sa-si salveze imaginea,chiar nu credeam c-o va sacrifica pe Ridzi tinand cont de cate a facut Monica pentru EBA 🙂

daani  •  16 iulie 2009, 14:27

felicitari , bravo catalin tolontan si toata echipa bravo voua dupa 20 de ani de frustrari si jafuri in sfarsit prin profesionalismul unor jurnalisti care nu sau lasat manipulati avem rezultate bravo voua si tuturor celor implicati , sa plateasca acuma sa vedem cum isi va face justitia treaba , sper ca bine voi sinteti cativa… noi sintem un popor intreg la un moment dat ne vom prinde nu ne puteti prosti pe toti , bravo gsp , bravo jurnalistilor in sfarsit simt ca se misca ceva in tara asta inca odata !!FELICITARI GSP!!

val  •  16 iulie 2009, 14:31

Domnule Tolontan, spuneti ca s-au gasit banii in conturi. In conturile cui?

Doamne, am atatea treburi azi si le cam las balta…Voi citi si articolele lui Buscu si Rogozanu 🙂

sym  •  16 iulie 2009, 14:39

@C. Tolontan – va multumesc pentru confirmare!

@cristina, 140 – dvs. nu aveti motive pentru a blama PDL-ul in bloc, in cazul acesta este evident ca sunt diverse factiuni, si e si mai evident ca unele sunt infractionale si unele nu, iar cel mai important lucru este ca nu exista o solidaritate de partid cu cele infractionale, cum s-a intamplat practic uniform in PSD, PNL, UDMR, PC sau PRM.

Avem altceva, un partid in care parti din el sunt de buna credinta, ceea ce ajuta enorm. Ca rezultat, acest caz este adus la lumina zilei.

Dvs. faceti o distinctie – in opinia mea – inexistenta intre „banii lor” (ai politicienilor corupti) si „banii publici”. In conditiile in care personajele in cauza nu pot justifica din salariu sau venituri transparente (si impozitate) averea lor, banii lor SUNT banii nostri, numai ca a lipsit o investigatie ca cea de fata si orice cooperare din partea politicului la putere pentru a releva mecanismul furtului.

Nu pot sa nu constat ca, netrivializand deloc meritul presei aici, totusi politicul (PDL + T. Basescu) a fost PERMEABIL la aceasta investigatie GSP. Lucrurile s-au petrecut destul de similar cu scandalul recent din Anglia, de exemplu. Nici acolo politicul nu a fost atat de dragut si deschis din prima, dar a fost PERMEABIL. Ca asa este in lumea civilizata. Este o premiera pentru noi romanii, cel putin eu ma obisnuisem cu „cainii latra, ursul trece” din guvernarile PSD/PNL ca fiind modus operandi.

Vasile  •  16 iulie 2009, 14:42

Inceputul-sfarsitului,
a inceput preum rostogolirea bulgarului de zapada,daca se va merge mai departe vom avea de castigat noi cei multi,dar ma indoiesc,vor face in asa fel incat sa gaseasca un tap ispasitor precum cel cu FNI.Spun acest lucru deoarece in toate partidele s-au facut furturi de toate felurile,stiu unii de altii unde se pot ataca intre ei.Singurul care plateste acum este Basescu.Cine-l mai voteaza?Nici-un
om cu minte intrega nu si va da votul pentru niunul din cei aflati in primele randuri.Oricum sperante sunt,dar nu de la oamenii politici actuali.Va multumesc,sper sa continuati tot asa.

Stephan  •  16 iulie 2009, 14:52

Rusine ca am ajuns in momentele astea , cand voi jurnalistii ati ajuns sa faceti anchete , felicitari comisare Tolontan , dar inca o data mi-e rusine si mi-e mila in primul rand de soarta noastra si de cine ne guverneaza

writeman  •  16 iulie 2009, 14:58

acum asteapta-te la o groaza de acuze din partea PDL-ului ca vrei sa-i discreditezi si ca tii cu vreun alt partid.

marcel popescu  •  16 iulie 2009, 15:01

Sper ca lucrurile sa nu se opreasca aici. Adica la Ministerul Tineretului. Alte destinatii „atractive” ar putea fi Ministerul turismului si cel al comunicatiilor. La cel din urma dl. Sandu e pe cale sa dea 10 mil. euro pe o chestie inutila. Si mai sunt si primariile ocupate de pedisti.
Felicitari d-le Tolontan.

Pitesteanu’  •  16 iulie 2009, 15:21

Felicitari.Tot inainte pe ei.

Teodor  •  16 iulie 2009, 15:33

NU INTELEG DE CE NU S-A PUS SI SECHESTRU PE TOT MINISTERUL, avand in vedere incercarile sigure de a musamaliza cazul si refeacerea hartiilor ministerului, nu inteleg de ce nu s-a pus lacatul pe cabinetele vizate sau chiar al ministerului pana la parcurgerea tuturor probelor in cauza, cine stie, poate aflam asa si noi de alte pozne buclucase ale clanului Basescu Boc et company?

81ack  •  16 iulie 2009, 15:41

Bravo Tolo!

bogdan p  •  16 iulie 2009, 15:42

Ma bucur ca ati reusit sa incepeti un astfel de demers. Ma bucur enorm ca l-ati continuat cu hotarare pana astazi. Sper ca veti duce lupta (nu e cuvant mare) pana la capat si nu veti ceda nici in fata biciului si nici a zaharelului.

Iar tie Catalin, nu pot decat, sa-ti aduc aminte uriasul compliment pe care ti l-a facut – mai demult – D. Dragomir, care vorbea despre ‘rautatea sufletului tau’.
EL! Superb trebuie sa te mai fi simtit…

cristina  •  16 iulie 2009, 15:43

@sym 158: sigur ca fac o distinctie intre bani, atata timp cat nu apar dovezi cel putin la fel de concludente ca in cazul Ridzi (iar aici nu a luat doamna Ridzi banii acasa etc) ca exista o legatura intre modul de dobandire a averilor si eventuale deturnari de fonduri publice. Dar asta ar trebui sa fie un alt subiect, nu credeti?
Sunt poate la fel de convinsa ca exista aceasta legatura la fel cum sunt convinsa ca d-na Ridzi „a trimis-o” pe EBA in Parlamentul European, dar nu am dovezi despre nici una din aceste fapte. Sa nu credeti ca am vrut sa scuz pe cineva; am plecat doar de la faptul ca acum (poate nu cu rele intentii) i se cere lui Tolo sa vorbeasca si despre Nastase, … etc., sau mai rau, sa taca pentru ce provine din nu stiu care trust si am argumentat de ce cred in Tolo: pentru ca daca eu nu am avut curajul sa cer socoteala Guvernului Romaniei, el a facut-o.
Sigur ca am vazut si pot sa fac distinctia intre politicienii PD-L pe care ii vad „in evolutie”, ca sa zic asa si cred ca permeabilitatea lor nu avea cum sa nu vina, pentru ca dovezile lui Catalin Toontan sunt coplesitoare.

Deveanu Silviu  •  16 iulie 2009, 15:47

Dl. presedinte HA-HA are si de aceasta data dreptate ! Hotia de la MTS este doar varful aisbergului. Fapte mult mai grave se produc si la agentii si agenturi, si la primarii si la firme, peste tot unde se poate, si se poate cu varf si indesat, FURA din banul public. De fapt, este singura miza ce antreneaza lupta politica. Dati-mi un exemplu de institutie corecta, de institutie in care legea guverneaza, unde exista seriozitate si-mi RUP BULETINU.

matrix  •  16 iulie 2009, 16:06

Pentru ca ,,watergate-ul”sa fie complet nu uitati de ANRMAP care a ,,legalizat”oficial tarasenia precum si de destinatia finala a banilor.

sym  •  16 iulie 2009, 16:16

@cristina 167

Daca aveti curiozitatea sa cititi diversele dosare publicate ale lui Nastase veti vedea nu doar cat sunt de coplesitoare, dar fata de cazul Ridzi sunt un soi de biblie de coruptie, o lucrare epica prin amploarea faptelor si a prejudiciilor. Si iata ca acolo nu exista nicio permeabilitate, ba din contra, protectie-beton.

De unde ma bucur si eu, ca vad un progres. Nu am nici o indoiala ca PDL-ul putea foarte usor sa betoneze aceasta investigatie, si atunci ar fi fost intru totul identic PSD-ului sau PNL-ului.

In privinta banilor, va spun ca un om cinstit poate sa-si justifice cu foarte mare usurinta bunurile scumpe (casa, masina etc) fata de veniturile demonstrabile. Eu pot sa o fac, convingator, in nu mai mult de 10 minute. Va invit sa incercati (in gand), veti fi surprinsa. Faptul ca acesti indivizi nu pot justifica defel, si fie ascund, fie se balbaie, imi indica fara tagada ca este vorba de furt, si inca masiv, judecand dupa luxul afisat in care ei si familiile lor traiesc.

Nu va suparati daca ma gandesc ca aceasta ancheta trebuie sa fie un deschizator de drumuri, si la urmatorul scandal presa sa se implice cel putin la fel de mult, pentru un rezultat asemanator. Iar daca politicul este ne-permeabil, cu atat implicarea si lipsa de acceptare a unei realitati corupte trebuie sa fie mai mare, nu mai mic sau inexistent ca in trecut, cand se luau bani de publicitate si toti erau fericiti.

Povestea Ridzi si magariile politicienilor romani continua! | blog itbox  •  16 iulie 2009, 16:39

[…] De 2 X ori mai venali Radu: Continuarea scandalului Ridzi e de porc Salveaza in: « Viral Evian – Din timpul […]

si ceilalti  •  16 iulie 2009, 16:48

Stimate Domnul Tolontan,

Asa cum majoritatea cititorilor o fac, doresc sa va felicit si eu pentru ceea ce tocmai ati realizat. Sper ca acest exemplu sa cutremure clasa politica din Romania, pentru ca, nu-i asa, din cand in cand, unii politicieni uita care este rostul lor. Asa cum cineva spunea odata, somnul natiunii naste monstri. Politicienii ar trebui sa stie ca oricat de iubiti sau huliti, sunt raspunzatori pentru tot ce fac. Sper ca veti lua si atitudine fata de mai noua si miseleasca incercare a PSD+PC si PNL de a se lipi de imaginea Dumneavoastra. Nu uitati ca magariile sunt facute de politicieni din toate partidele, si atata timp cat nu specificati exact acest lucru, imaginea Dumneavoastra alaturi de orice partid nu va face decat sa compromita aceasta actine a Dumneavoastra, creand senzatia ca actionati in numele unora si in defavoarea altora …

Cu stima, inca odata, Dumneavoastra si echipei Dumneavoastra,
FELICITARI, si nu uitati, nu lasati colegi ai celor deconspirati, din acelasi partid sau partide adverse, sa-si castige imagine pe seama Dumneavoastra. Trebuie sa isi castige imagine pe propriile actiuni.

ovid  •  16 iulie 2009, 16:54

Oh Bravo baieti, da, asa imi place ! Trebuie sa plateasca penal pentru ca au furat! nu doar sa plece ca si cum visul urat s-a terminat pentru ei, nu doar sa dea banii inapoi ! Nu e furt, deci, puscarie!

lucian  •  16 iulie 2009, 17:01

FELICITARI!!acum ca ridzi si-a dat demisia,nu mai fura nimeni in Romania…gata…..s-a descoperit persoana care fura de la buget…Monica Iacob-Ridzi…..ce mai poti spune….

cristina  •  16 iulie 2009, 17:03

@sym 171: am spus, fara indoiala ca aveti dreptate. Ceea ce zic eu este ca Tolo nu poate fi faultat, bruiat, acuzat etc. pe alte teme; este ziarist sportiv si a „prins” un subiect in domeniu; ghinionul MTS, pentru ca Tolontan nu lasa treaba neterminata.
Cat priveste marea coruptie din tara, sper sa ne fi dat GSP o lectie, noua cititorilor si sa sprijinim la fel de mult orice alt jurnal care intra in „subsoluri”, pentru ca doar asa pot razbi! Opinia se poate face in timp de „organele lucreaza”, sau mai bine spus, justitia trebuie sa-si urmeze cursul alaturi de opiniile noastre, ignorandu-ne, dar ar fi bine sa stie ca nu ne pot opri.
Dar, scuzati-ma, ce parere aveti, s-ar putea autosesiza vreun „organ” in legatura cu declaratia presedintelui cum ca stia din 29 mai de „marea mizerie” ce se pune la cale si din care se pare ca nu a reusit, desi a incercat, sa-si extraga fiica? Tainuire, ceva? Sau am eu ceva cu presedintele?

felicitari Tolo  •  16 iulie 2009, 17:46

Felicitari Tolo!

submarinu  •  16 iulie 2009, 18:04

boierie ce o s-o duca astia de la gazeta 4-5 ani de acu’ inainte pana la urmatoarea ancheta. Frumoasa ancheta si educativa pentru baietii din celelalte ministere, care acum au material de studiu ca sa vada unde au gresit, si ce tre’ sa acopere. Cine crede ca numai pd-l face acest lucru se inseala grav.

americanu  •  16 iulie 2009, 18:20

E un lucru f.bun ca se monitorizeaza activitatea unor demnitari- repet, doar a unora- deoarece, se dau anumite stiri numai la comanda politica a stapanilor. E o parere, nu o certitudine. Tind sa cred ca aceste investigatii s-au facut deoarece au existat nemultumiri la trustul Voiculescu, pentru ca nu a castigat suficient de pe urma organizarii manifestarilor de 2 Mai si, bineinteles ca, se ajunge in final si la denigrarea presedintelui Basescu, lucru cel mai drag lui Voiculescu, @tapanul lui Tolontan.E clar, a inceput campania electorala pentru prezidentiale !
Nu e normal ca si gazeta sporturilor sa se amestece in luptele politice. Tolontan este un bun anchetator dar, la un cotidian care se ocupa de asa ceva. Spun aceasta, deoarece nu a excelat in comentarii sportive !

eugen  •  16 iulie 2009, 18:26

parca o luati si voi pe aratura….adica in cardul de miei de la pdl se infiltrase un lup…deci concluzia ar fi ca totusi pdl e un super partid ..sau cum?

daniel a.  •  16 iulie 2009, 18:28

Bravo Tolontan!(Si totusi de ce inca il mai ti in brate pe Basescu?)

xulescu  •  16 iulie 2009, 18:42

La mama naibii cu acest partid de hoti numit PD-L ! Se vede de la o posta ca incepand cu organizatiile orasenesti este bazat pe o structura infractionala. Rusine PD-L, rusine Basescu ca in timp ce romanii mor de foame din cauza crizei voi le furati si ultima felie de paine de la gura !

Morariu Mihai  •  16 iulie 2009, 19:06

Mie mi-ar place sa citesc peste vreo 6 luni c „pedeapsa dictata de judecatori in cazul Monicai Ridzi este de doar 6 luni de inchisoare , in urma bunei colaborari cu justitia in demascarea altor 20 de demnitari corupti si a grupurilor mafiote aferente acestora”!!!!
Deci eu ii vreau binele, doar daca in acest ultim ceas , ar face si ea ceva pentru tara , sa sppuna tot ce stie , sa scapana oodata cu ea si de alti vreo 20. Eu oricum raman la parerea ca ea a fost doar un pion. dar daca acest pion nu-si remarca regele si regina , atunci sa primeasca vreo 20 de ani!!!!!!

UIF  •  16 iulie 2009, 19:30

Domnilor, cum a-ti inceput investigatia? A-ti primit vre-o informatie „din surse sigure”? Va-ti gandit o clipa ca ar putea fi o informatie cu „adresa” ca sa cada un cap tanar si lupii batrani sa rada ca le face-ti imagine in UE? Bineinteles in lupta anticoruptie

kakamaka  •  16 iulie 2009, 23:22

Domne’ , eu zic ca Basescu e de vina ! Daaa…e clar !!! La el au ajuns aia 730.000 de coco.Pai nu e el raul suprem din tara asta? Nu conduce el PD-L – ul ? Deci, el e de vina,nu ? E pe fatza !!!

frectie la picior de lemn  •  16 iulie 2009, 23:41

Bravo! I-ati prins. Acum votati cu Nastase & Co, ei sunt mai inteligenti si nu se dau prinsi. Sau cu Oprescu, sa intram cu totii in cartea recordurilor pentru cea mai proasta tara.

calin  •  17 iulie 2009, 0:12

in primul rind felicit echipa de investigatie si pe domnul tolontan. dar sincer va spun ca aceste treburi nu se vor termina din pacate si nici ce-i din alte partide nu sint mai buni. cu parere de rau spun, ca mi-e o scirba de nu mai pot sa suport tot cea ce se intimpla la noi in tara….rusine sa le fie

StareaPresei.ro » RIDZIGATE: La MTS a functionat o filiera de furat bani publici (GSP – Tolo.ro)  •  24 octombrie 2009, 22:30

[…] Ce a precipitat lucrurile? Ce a făcut ca oamenii din minister să primească, la 16:15, ordinul repezit: “Convocaţi presa pentru ora cinci!”?… citeste tot pe site-ul lui Catalin Tolontan […]

Realitatea TV în 2009: de ce şi când a întors armele? | Surpriza  •  9 aprilie 2014, 16:12

[…] de Cătălin Tolontan. Ce a aflat publicul din acele articole? Că ministerele puseseră la punct un mecanism prin care plăteau ştiri pozitive sau simpatice referitoare la politicieni, că sistemul e […]

Comentează