De 2 X ori mai venali

Vestea rea: la MTS a functionat o filiera organizata de furat bani publici

■ Pedelişti din MTS, oameni de afaceri din exterior si interlopi conectati politic au alcătuit o gaşcă ce a făcut să dispară 730.000 €, incercind sa asigure imaginea ministrului Ridzi si, probabil, bani pentru alte operatiuni ■ Au vrut sa-si acopere urmele, au riscat şi au falsificat documente oficiale ale MTS ■  Aproximativ 20 de oameni vor ajunge în faţa tribunalului ■ Ridzi a demisionat în grabă nu dupa audit, ci  la scurt timp dupa ce a aflat că reţeaua a căzut

joi, 16 iulie 2009, 2:55

Vestea rea: la MTS a functionat o filiera organizata de furat bani publici

■ Pedelişti din MTS, oameni de afaceri din exterior si interlopi conectati politic au alcătuit o gaşcă ce a făcut să dispară 730.000 €, incercind sa asigure imaginea ministrului Ridzi si, probabil, bani pentru alte operatiuni ■ Au vrut sa-si acopere urmele, au riscat şi au falsificat documente oficiale ale MTS ■  Aproximativ 20 de oameni vor ajunge în faţa tribunalului ■ Ridzi a demisionat în grabă nu dupa audit, ci  la scurt timp dupa ce a aflat că reţeaua a căzut

Vestea bună pentru românii care au crezut în justiţie: BANII VIN ÎNAPOI!

Conturile vor fi sechestrate  şi o mare parte a banilor va fi înapoiată bugetului de stat ■ Ar fi a doua oară, după cazul impozitului de 400.000 de dolari al lui Gică Popescu, cînd, în urma unei investigaţii pornite de Gazeta Sporturilor şi concretizate de autorităţi, care si acum par decise sa transeze cazul, statul recuperează o mare sumă de bani

UDPATE: Daca aveti date despre caz si daca aveti incredere in echipa gsp, care a asigurat confidentialitatea fiecareia dintre sursele sale in toate investigatiile din ultimii 12 ani, puteti sa ne scrieti pe oricare dintre mailurile catalin.tolontan@gsp.ro, mirela.neag@gsp.ro, cristi.scutariu@gsp.ro, marius.margarit@gsp.ro

echipagsp1Date noi aflate de gsp arată că 2 Mai a consacrat politizarea hoţiei. Oamenii PD-L adusi de Monica Ridzi au provocat cel mai mare scandal dintr-un minister din România

Lucrurile nu sînt ce par a fi. Povestea este uluitoare.

Marţi, la ora 17:28, Monica Ridzi a demisionat, acuzînd o „coaliţie politică” şi spunînd că „mă consider nevinovată”.

„Am aşteptat momentul auditului, ca raport echidistant şi apolitic, ca să putem să acţionăm”, a mărturisit o voce din PD-L, explicînd că cererea de demisie a venit de la Cotroceni „după ce am văzut raportul de audit publicat pe siteul gsp”.
„A tras de timp”
Partidul susţine că a convenit cu Ridzi să plece încă din primele zile, dar a aşteptat un moment, „ca să nu dăm senzaţia că am cedat în faţa unei campanii de presă”. Explică: „Ştiam că investigaţia gsp e onestă, dar ce ne făceam dacă se repeta cu alt ministru şi era nedocumentată sau rău intenţionată?”.
Între timp, PD-L a sesizat că Ridzi are „un dublu limbaj”. În faţa conducerii a declarat că se consideră plecată şi că aşteaptă doar momentul cînd se va întruni primul criteriu obiectiv, dar, de fapt, „a continuat să tragă de timp şi să caute o soluţie pentru a rămîne în funcţie”.

filiera„Doamnă, m-au prins!”

Ce a precipitat lucrurile? Ce a făcut ca oamenii din minister să primească, la 16:15, ordinul repezit: „Convocaţi presa pentru ora cinci!”?

Nu auditul, nu semnalul de sus, Băsescu se gindise la o demisie încă după momentul deciziei CNA din 23 iunie, ci o convorbire. Speriat, unul dintre angajaţii MTS i-a spus ministrului ceva ce a prăvălit tot castelul de intenţii. „M-au prins!”, s-a auzit marţi în sediul din Vasile Conta.

O gaşcă neverosimila, dar reala
Ne-au trebuit 30 de zile să ajungem aici. Astăzi însă, s-a conturat premeditarea.
MTS nu mai e un minister decît pe hîrtie. El a devenit, după expresia unuia dintre cunoscătorii cazului, „o gaşcă incredibilă prin întinderea ei, de politruci sau de şmecheri care, împreună cu afacerişti din exterior, au pus la cale operaţiunea de jaf a celor 730.000 de euro”.

Ceea ce s-a întîmplat la MTS e fără precedent în istoria modernă a României! Un minister întreg a fost ocupat, la nivel de decizie, de o reţea care a deturnat banul public în propriul interes
sursă gsp

ridzi2Acte falsificate
Aproximativ 20 de oameni sînt implicaţi în caz. Incompetenţa jucată în faţa Comisiei de Anchetă, „Nu ştim nimic”, şi încăpăţînarea ternă care a enervat o ţară întreagă la televizor, „Evenimentul s-a produs”, ascund altceva.

MTS a acordat ilegal contractele firmelor Artisan şi Mark! Există date certe care demonstrează că MTS a „încredinţat direct” banii către cele două companii. Speriaţi, cei din minister au refăcut documentaţia pe „selecţie de ofertă”. Au aruncat documentele intiale si au fabricat altele! Dar au lăsat urme. Multe. De aceea, auditul a raportat documente lipsă!

Lakatoş a avut dreptate!
Într-o goană panicată şi inutilă, era tirziu!, ei au falsificat actele. De aceea, deputatul Lakatoş a spus, la ultima audiere a Monicăi Ridzi, că există „urme în hîrtiile venite de la ministerul dumneavoastră care pot să producă suspiciuni”! Ridzi a tăcut impasibilă, în capul mesei.

„De aceea în SEAP nu se regăseşte anunţul de participare, ci doar anunţul de atribuire. Selecţia de ofertă te obligă să publici în SEAP anunţul de participare, iar încredinţarea directă, doar anunţul de atribuire”, a explicat un angajat din MTS. De aceea la Comisia de Ancheta au ajuns tirziu documentele si niciodata complete.

FOTO: Monica Iacob-Ridzi la Costineşti în postura de reporter tv. Fotografiile au fost furnizate de MTS


rizdi1„Sîntem membri de partid!”

Frica a acţionat împotriva lor. Şi-au pierdut cumpătul şi au făcut eroare după eroare. „Se vede că habar n-au de lege. Mulţi au spus in fata procurorilor: sîntem membri de partid, am făcut ce ni s-a spus!”, susţin despre cei anchetati colegii lor din minister. „Cind reveneau dupa primele zile de ancheta de la DNA, ne povesteau ca le-au zis procurorilor ca sint de la partid. Cind s-au prins ca procurorii ramin impasibili si-si vad de treaba, s-au speriat. Cu toţii vor plăti pînă la urmă! Si-au batut joc de ministerul asta, de sportivi, de federatii!”, spune, cu naduf, unul dintre cei neimplicati.

Monica Ridzi a fost văzută în mai multe nopţi la minister. După demisie, a plecat la ora 4:15 dimineaţa din sediu. Directorii alergau cu dosarele de acte în mînă.

Caietul de sarcini şi alte documente au fost refăcute şi resemnate după evenimentele din 2 Mai. Există indicii că apare şi semnătura lui Ridzi pe unele actele contrafăcute!

„DNA îşi va afirma independenţa”
Acum s-a aflat că cei mai mulţi dinre şefii aduşi de Ridzi sînt membri PD-L. Paul Diaconu, directorul economic, este doar unul dintre ei. „Ministerul s-a politizat excesiv”, spunea Octavian Belu şi această politizare s-a transformat într-un bumerang care s-a înfipt direct în dinţii sistemului.

Pentru că, aşa cum arată documentele falsificate din cazul 2 Mai, este practic imposibil ca echipa Ridzi să scape de urmărirea penală. Ca şi auditul intern, care şi-a făcut treaba, DNA îşi va duce mandatul pînă la capăt, susţin surse autorizate. „E o ocazie ca Parchetul să-şi afirme net independenţa, incepind fara rezerve urmarirea penala impotriva unor membri PD-L, poate unii chiar si peste Ridzi ca pozitie in stat!”.

 

Materiale produse înainte de semnarea contractelor
Licitatia trucata si refacerea post evenimente a documentelor, ca sa dea o spoiala de legalitate, nu e tot! Gazeta a intrat în posesia unui alte laturi incredibile a afacerii transformate într-o capcană penală pentru cei care au conceput-o.

Unele dintre materialele promoţionale de 2 Mai au fost produse înainte de semnarea contractelor. Cu siglă cu tot! Asta dovedeşte o premeditare certă
sursă gsp

siglaDe unde ştiau sigla? 🙂
Lucrurile arată astfel. O firmă al cărei nume nu a fost încă aflat de gsp, aparţinînd unui personaj „despre care cuvîntul blînd ar fi interlop”, conform unei surse, a plătit realizarea materialelor promoţionale înainte de 22 aprilie, cind s-au semnat contractele MTS către Mark şi Artisan.

Obiectele s-au produs. Apoi, firma respectivă a vîndut marfa către Artisan. Obiectele produse inainte de 22 aprilie, data semnarii contractelor, conţineau sigla „De 2 ori mai tînăr” care, teoretic, nici măcar nu fusese concepută!

„Păi, plătise ştirea”
Dezvăluirile vor produce un şoc în PD-L. Partidul remarcase de ceva vreme că „Monica Ridzi este avidă de imagine. A angajat-o pe Ioana Vârstă în MTS şi i-a fixat un obiectiv de creştere de notorietate personală”. Există un episod absolut halucinant. La unul dintre evenimentele din campania electorală, un reporter al unei televiziuni a apărut în spatele scenei. Între el şi unul dintre membrii staffului PD-L a avut loc următorul dialog:

Bună ziua, am venit să facem o ştire.
– Bună ziua. Cu ce vă putem ajuta? Filmaţi!
Dar doamna Ridzi nu e?!
– Nu, am înţeles că nu mai vine.
Aoleu! Şi ce ne facem, că plătise ştirea!
Dar nimeni n-a bănuit ce se va întîmpla la MTS, cum aceasta pofta de imagine si, poate, nevoia de bani pentru campanie, au dus in cladirea ministerului sportului din Romania  „un animal cu 20 de capete muscatoare din buget”, dupa expresia cuiva. Ridzi a adus PD-L in fata unui caz de o gravitatea fara precedent.

CONTURI BLOCATE – BANI RECUPERAŢI
Există şi o veste bună în toată această poveste sordidă. „O parte importantă din banii sportului a fost depistată în conturi. Sute de mii de euro vor fi returnaţi bugetului de stat, evident prin ordin judecătoresc”. Restul se pot recupera de la cei găsiţi vinovaţi, dacă tribunalul va decide asta.

Între timp, toţi cei implicaţi şi-au luat avocaţi. Nu mai e mult şi va trebui să-i folosească din plin.

UPDATE: Pina miine, cind veti afla alte lucruri care va vor pune in lumina ramificatiile cazului Rizi, va recomandam doua articole din Cotidianul: Buscu e in forma de zile mari, iar Rogozanu remarca faptul ca presedintele a preluat argumentatia presei ca sa atace presa.

Comentarii (189)Adaugă comentariu

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 10:28

savior: uite, noi credem ca justitia isi va face treaba pina la capat. Credem ca si magistratii vor judeca impartial acest caz
un canadian: ma bucur ca esti bine!

muzicianu  •  16 iulie 2009, 10:34

si asta nu e numai in MTS … in 99% din ministere ! bravo tolo si celorlalti ! 😉 tineti-o tot asa ! toti is corupti , avizi dupa bani ! vor din ce in ce mai mult ! rushine ! **** …sa-i manance inchisoarea !**** hai romania !

Cage  •  16 iulie 2009, 10:39

Domnilor si scumpa doamna…mi-i se face pielea de gaina,si am 2 picuri mici in coltul ochilor,cand ma gandesc la dvs. si la toata munca ce ati depus-o.Nu cred ca exista cuvinte sa va multumeasca cineva pt. tot ceea ce faceti.Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va rasplateasca el munca depusa.Keep going!

ZEU  •  16 iulie 2009, 10:39

Ma tolontane daca esti asa smecher spune-ne de unde are voiculescu atatia bani…
nu zic ca asta n-a furat, dar prea o tineti asa cand nastase, voiculescu, videanu, berceanu, tariceanu fura inzecit si nu se scrie nimic de ei.
o sa spui ca domeniul tau e sportul si nu te bagi peste restul, ei bine nici aici nu sport. asa ca daca tot vrei sa faci o treaba si nu e doar un ordin scrie de voiculescu.

savior  •  16 iulie 2009, 10:39

d-le tolontan, dupa cum spuneam, nu e vorba de un singur caz ci de un intreg sistem. credeti ca daca se va face dreptate in acest caz s-a terminat totul? nicidecum, e praf in ochi. un exemplu ca legea se respecta. dar legea trebuie respectata tot timpul. sa nu uitam ca magistratii isi decid lefurile si pensiile dupa cum vor, nu e nimeni mai presus de ei si de cei ce ne conduc, deci hotarasc in asa fel incat sa impace si capra si varza. poate ca ne vom mai „auzi” vreodata si-atunci imi veti da dreptate. din punctul meu de vedere ar trebui ca tot ce s-a intamplat dupa cel de-al doilea razboi mondial sa se stearga cu buretele si s-o luam de la capat. nu rezolvam nimic daca ne uitam continuu in trecut. insa la fel de bine, odata uitat trecutul trebuie sa ne schimbam total daca mai vrem ceva de la aceasta tara. din pacate, dupa cum spuneam, mi-e teama sa mai cred in schimbari in bine.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 10:40

JasonX : noi am crezut de la inceput ca se va face ceva. Acum sintem siguri ca se va face!

oly  •  16 iulie 2009, 10:40

Marele Baseby, ce face acum marel Baseby, cand totul se darama si, incet, incet iese la iveala toata constructia ? De la „un caz minor” a trecut la „complicitatea presei cu oamenii politici”, a incercat sa duca subiectul in derizoriu si s-o victimizeze pe Ridzi, si-a „extras” fiica din murdarie (crede el…). Acum ce-o sa mai zica ? Inainte de 89 un scandal de genul acesta se numea, cred, inalta tradare, subminarea economiei nationale…si ajungeau direct in fata plutonului de executie, daca este asa cum spui tu. Chiar nu am prea multe de comentat, sunt mut si foarte, foarte mahnit.

muzicianu  •  16 iulie 2009, 10:41

TOLONTAN 😉

adyi  •  16 iulie 2009, 10:43

poate k ar trebui k toate ziarele importante din tara asta sa ia acest exemplu si sa faca astfel de campanii, numai asa romania se poate schimba, bv tolo, bv gsp, sa o tineti tot asa si sper k astfel de campanii vor continua, numai asa putem spera la o tara mai putin corupta

pensionar  •  16 iulie 2009, 10:47

Nu va opriti.Astfel de afaceri mai sunt in tara.Din cauza asta un pensionar cu 6 ani facultate 40 ani de munca are o pensie din care abia poate trai, si inca suntem la inceput de criza[scunpiri].

Mihai  •  16 iulie 2009, 10:47

Ca românu nu-i niciunu, fură toţi nu spune unu! Bine, adevăru e că unii fură mai mult decât alţii şi, uneori, chiar pe faţă.

adrianssen  •  16 iulie 2009, 10:53

bravo tolontane!!
sanatate!

luck  •  16 iulie 2009, 11:01

Felicitari pt perseverenta si credinta in anumite valori precum adevarul si urmarirea principiilor democratiei si drepturilor.Dar..atentie! Manipularea si tentaculele caracatitei vor dovedi ca aceasta manevra de demascare a unei fraude la nivel politic si financiar din interiorul Guvernului Romaniei este o picatura in ocean.
Sa fim de acord ca daca aceasta filiera a cazut in plasa…cate alte zeci sau sute de alte filiere la nivel mult mai inalt au scapat?
Dar sa fim pozitivi si sa speram ca este o piatra de temelie in lupta de demascare a mafiei din Romania. Desteapta-te romane!

BOGDAN  •  16 iulie 2009, 11:04

Domnule Tolontan, sincer nu am avut incredere in buna dvs credinta atunci cand l-ati atacat pe Becali. Vad ca trebuie sa imi cer scuze si sa apreciez faptul ca totusi nu cedati ****
Ceea ce au facut oamenii la Boc punand o persoana care chiar nu are nici o legatura cu sportul se numeste subminarea economiei nationale si jaf pe fata.
Vorba unui alt ziarist. Cica dom’le, daca s-a infiintat un minister al tineretului, atunci trebuie infiintat un minister al varstei a doua si mai ales un minister al pensionarilor.
Cu stima.

Costi  •  16 iulie 2009, 11:11

Cand ii asculti,(Basescu, PDL) sunt ingeri, cand le vezi faptele sunt cei mai mari hoti din tara, poate votantii nu vor mai avea orbul gainilor.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 11:11

BOGDAN: nu va cereti scuze. Sintem obisnuiti sa traim sub suspiciune. Dar va rog ceva. Dupa acest caz, atunci cind cititi intr-un ziar ceva dati credit ziaristului macar in prima instanta. Continuati sa ginditi cu creierul dvs, dar credeti ca omul acela isi face cinstit meseria si ca stie s-o faca

BEBE TM  •  16 iulie 2009, 11:12

BRAVO CATALINE, TIE SI ECHIPEI TALE !!! SPER SA NU TE PLICTISESTI, IN URMATORII 20-30 DE ANI , AI DE LUCRU TOATA VIATA LA CAT AU FURAT ASTIA DIN ’90 INCOACE !! AR FI DE ,,UMBLAT” IN MINISTERE PRECUM: TOATE !!INCA O DATA FELICITARI !!

Nae  •  16 iulie 2009, 11:14

de ce nu sunt inca arestati?
e clar ca au incercat sa induca in eroare anchetatorii?
doar ca e cheliosul care ii protejeaza?
daca justitia e independenta ar trebui sa fie arestai

Alex. Puiu  •  16 iulie 2009, 11:17

Cand lucrezi in presa sportiva este normal sa-ti pese de functionarea MTS. Iar cand sportivii nu au rezultate, se naste intrebarea „de ce?”. Cum sa se reflecte bugetul alocat sportului in buna functionare a acestuia si implicit in performanta sportiva, cand cei care sunt raspunzatori cu dozarea/ administrarea acestuia actioneaza intru totul pentru propriile interese?
Personal am impresia ca MTS este de mult in vizorul echipei GSp, iar faptul ca abia acum a putut fi demascata clica de acolo, denota o foarte buna functionare a moristii. Sau poate doar o scapare a tinerei inculpate, inca insuficient pregatita… Mai mult, teoria „primei abateri” nu sta in picioare, intrucat e greu de gasit acea persoana care sa creada ca Ritzi a inventat furtul calificat la minister. Ea a gasit acolo o „echipa” deja formata. Va dati seama ce mizerii sunt de gasit prin alte ministere?
Felicitarile pentru anchetatorii GSp vin din partea noastra, inevitabil. Dar ele trebuie sa vina mai ales prin prisma masurilor de la DNA si de la Judecatorie.
Altfel…

maria  •  16 iulie 2009, 11:20

Cataline, vreau sa zic si eu asa, daca imi dai”voie”. 🙂
Unii dintre cei care posteaza articolul de presa scris de buscu, cred ca basescu e la originea demascarii in cazul Ridzi, adica el curatza Romania de coruptie!
Se explica de ce domnia sa, mai are 35% in sondaje,sunt atatia care-l cred ,care inca nu s-au lamurit cum stau lucrurile in cel priveste pe presedinte, daca era dupa tacerea lui, cazul asta „minor”, era ingropat de mult.

sym  •  16 iulie 2009, 11:46

Foarte buna ancheta, dar totusi sa facem niste observatii aici.

(1) Acest gen de furt NU este fara precedent. Ba din contra, avem toate motivele sa credem ca guvernarile PSD/PNL au furat banul public la scara mult mai mare, uneori de sute de milioane euro. Dar cine poate sa explice averile unor Nastase/Hrebenciuc/Tariceanu/Voiculescu etc?

(2) Trebuie sa constatam ca desi T. Basescu si PDL sunt efectiv crucificati pentru povestea Ridzi, au dat dovada de o deschidere, cooperare, lipsa de ingerinta in justie care intr-adevar SUNT FARA PRECEDENT in Romania. Acest lucru se uita. Celelalte partide, FARA EXCEPTIE, au facut intotdeauna zid in fata coruptilor lor, au cumparat si controlat mass-media, au intervenit in justitie.

Cred ca defapt asta este marele succes al investigatiei GSP. Ati dovedit ca se poate si la noi ca presa sa aibe dinti in sensul bun al cuvantului, nu al manipularii si calomniei abjecte cu care suntem obisnuiti de ani de zile. Pentru asta va felicit.

dimitris  •  16 iulie 2009, 11:59

e clar acum,,, amanarea demisiei nu a avut alt scop decat patetica incercare de a sterge urmele ….de aceea a si amanat aducerea actelor la comisie…inutil insa..efortul ei s-a dovedit zadarnic..parca era un copil prins in debara ca sparsese borcanul cu dulceata,se incuie inauntru, si in infantilismul ei credea ca poate sa lipeasca cioburile la loc si culmea sa mai si sigileze borcanul.
p.s.domnule tolontan daca macar o zecime din ziaristi ar fi ca dumneavoastra atunci romania ar mai avea o sansa….

alina  •  16 iulie 2009, 12:09

Cataline,

Sa speram ca demersurile voastre vor impune un precedent… condamnarea (chiar si cu suspendare) unui demnitar pentru deturnare si delapidare. Mai zice cineva aici ca trageti intr-o musca cu tunul…nu-l contrazic dar precedentul creat poate fi buturuga mica…

stan  •  16 iulie 2009, 12:13

bravo tolo si echipei tale.
sa nu va opriti din investigatii pana nu ajung la puscarie vinovatii.
inca o data respect

Hash  •  16 iulie 2009, 12:16

Daca banii au fost folositi in scopul cumpararii de publicitate atat pentru ridzi cat si pentu eba, iar acei bani se vor intoarce la stat ar trebui cu efect retroactiv ca si campania „ebei” sa fie declarata nelegala, nu?

Andrei  •  16 iulie 2009, 12:19

Iar de banii recuperati, vrem sa se ridice terenuri si baze sportive pentru copii (basket, fotbal, tenis)! Caci tara duce o lipsa imensa; mai toate maidanurile asfaltate au fost transformate in benzinarii. Putine in baze sportive, iar acelea fiind construite de firme particulare, ce solicitau bani la intrare. Decat sa vedem cum banii publici de la Tineret sunt investiti in tot felul de concerte, practic inutile, mai bine am construi de ei cateva terenuri in orasele mici ale tarii, resedinte de judet. In Turnu-Severin, spre exemplu, sunt doar doua cosuri de basket in intreg orasul, in curtea a doua licee. Oras putin peste 100.000 de locuitori. Copiii joaca basket de fiecare data cu teama. Mereu incearca sa nu loveasca prea tare panoul putrezit cu mingea, gata sa le cada in cap. Deja s-au intamplat numeroase cazuri de genul pana acum, copii de 14 ani au murit in curtea scolii, cu panoul sau portile de fotbal prabusite peste ei… SI NIMIC!! NIMIC!! ABSOLUT NICI UN FEL DE MASURA LUATA DE MINISTER!! Nu am putut sa ne gandim sa facem ceva util pentru copii pe plan sportiv, cu banii adunati din impozite, amenzi, dar s-au consumat pe cerneala si cartonul afiselor domnisoarei EBA sau pe playback-ul Andreei Balan.
Domnul Octavian Belu avea dreptate: „Ministerul Sportului mai important decat Ministerul Tineretului.”.

fan barca  •  16 iulie 2009, 12:24

Pai cred si eu ca justitia se va pronunta corect in cazul asta pentru ca e cel mai mare scandal din ultimii 5 ani…
Era de asteptat sa inceapa sa modifice actele…alt motiv real pentru care nu a prezentat la timp documentele comisiei parlamentare nu exista.

Eu nu pricep cum pot trai cu ei insisi…cum se culca seara, cum se trezesc dimineata.

Sper sa se vorbeasca mai mult de faptul ca banii s-au dus in campania lui EBA…lucru evident, dar probabil greu de demonstrat…pana si jupanul a recunoscut…cred ca involuntar…probabil i s-au distrus neuronii de la cat alcool a bagat in el.

Acest scandal e posibil sa ii provoace lui Base pierderea alegerilor…deci practic o mana de jurnalisti l-au infrant pe dictator…felicitari.

mondialul  •  16 iulie 2009, 12:25

tolo ai grija ca au cam inceput”colegii”,cu ghilimelele de rigoare,sa faca pe „curvele”……….MIRCEA BADEA e unul dintre oamenii care,cum ai inceput sa mentionezi numele lui VOICULESCU,a inceput sa-si dea ARAMA ***** pe fata!!!!!!!!!!!!!!!!
NU TE OPRI!!!!!!!!!!SUNTEM ALATURI DE TINE!!!!!!!!!!

Florin  •  16 iulie 2009, 12:28

Tatal unei candidate declara ca stie dealul inca din 29 mai; GSP a publicat ancheta la mijlocul lui iunie; avem deja decizia CNA si a Comisiei parlamentare; a fost sesizat Parchetul care ancheteaza de zor.

Intrebare: De ce nu a inceput inca urmarirea penala?

Raspuns posibil: se incearca acum taierea tentaculelor + cauterizarea urmelor caracatitei din MTS + a tuturor participantilor la deal catre campania electorala la europarlamentare; numai asta poate sa insemne refacerea actelor noaptea prin MTS; deasemenea, pe televiziuni se ventileaza ideea cum ca daca Ridzi ar fi dat vina de la inceput pe directorasi si si-ar fi dat demisia, inclusiv dumneaei ar fi fost absolvita si scapa; ea poate scapa si acum de urmarirea penala, vina cazand numai pe ‘little people’, dar au ramas direle murdare catre campania de europarlamentare!!

Concluzia mea: daca unul singur dintre anchetatori isi face treaba numai conform propriei constiinte, va actiona principiul dominoului si toti participantii la aceste contracte vor merge in fata judecatorului, cum e normal; cu cat se intarzie insa declansarea urmaririi penale, cu atat mai mult noi putem suspecta ca a pornit fabrica de musama (din 29 mai!).

maria  •  16 iulie 2009, 12:28

@121 🙁 ;(

Sunt de acord pana la un punct, cu asta NU sunt de acord cu tine:

„(2) Trebuie sa constatam ca desi T. Basescu si PDL sunt efectiv crucificati pentru povestea Ridzi, au dat dovada de o deschidere, cooperare, lipsa de ingerinta in justie care intr-adevar SUNT FARA PRECEDENT in Romania. Acest lucru se uita. Celelalte partide, FARA EXCEPTIE, au facut intotdeauna zid in fata coruptilor lor, au cumparat si controlat mass-media, au intervenit in justitie.”
…………………………………………………..
CATEVA PRECIZARI trebuie spuse.
– Nu L-a crucificat nimeni pe T.B., Pd-lul in fiecare zi da acelasi recital in cotradictie cu realitatea din Romania Reala.
-n-au dat dovada de deschidere, au blocat tot ce se putea bloca
– n-au vrut sa coopereze absolut de loc, au distrus documente, Monica a venit la comise cu mare intarziere, fara documente, se poate scrie un roman horor pe tema audierii in aceasta comise.

– pdl, a facut zid, da’ zid,gros, saraca, chiar credea ca de zidul ala nu va trece nimeni.

Si…da, coruptia nu a inceput de la ridzi, din pacate nu se va sfarsi odata cu debarcarea ei, DAR, e un inceput bun care nu trebuie intrerupt, trebuie continuat, ALTFEL iar ne napadesc buruienile.

vlad  •  16 iulie 2009, 12:29

eu zic sa nu mai platim taxe pana cade sistemul!!!

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 12:34

Alex. Puiu: aceasta echipa e echipa adusa de ridzi in minister

sami lipia  •  16 iulie 2009, 12:35

ce-i cu luce?

sabina  •  16 iulie 2009, 12:40

Eu nu pricep un lucru: de unde ideea ca aceste dezvaluiri vor provoca un soc in pdl, in sensul ca „Partidul remarcase de ceva vreme că “Monica Ridzi este avidă de imagine”. Adica partidul nu stia cu cine are de-a face? Facuse partidul cumva aceeasi greseala ca Ridzi, care avusese incredere in toti subalternii si fusese „inselata” de acestia? Vi se pare ca este un partid de naivi? Dle Tolontan, nu-i ajutati sa arunce intreaga responsabilitate pe Ridzi si inca 20 ca ea. Ca si cum Ridzi isi organizase PROPRIA retea de infractori pentru PROPRIA imagine si atat! Ati castigat increderea cititorilor prin aceasta ancheta, n-o minimalizati singur!

Ovidiu Miron  •  16 iulie 2009, 12:42

Si noi care credeam in 2004 ca am scapat de dracul.

Iata peste cine am dat.

Mihai F.  •  16 iulie 2009, 12:54

De doua ori mai venali, de doua ori mai penali si de 22 de ori mai agresivi fata de jurnalisti si de principiile statului de drept. Cum curios cum va reactiona presedintele Basescu la aceste noi dovezi. Pana acum n-a facut referire la Catalin Tolontan… 😀 ***

Blind  •  16 iulie 2009, 13:05

Pariu ca iar o sa-i vedem la TV pe Mateutz si Ponta plangandu-se de „justitzia romana” si chestii de genu’… „e incredibil dom’le ce se intampla in Romania”? Pe pariu ca asa va fi?…

cristina  •  16 iulie 2009, 13:17

@fan barca: va amintiti de Afacerea Watergate? Au fost doi ziaristi si The Washington Post.

sym  •  16 iulie 2009, 13:25

@maria, 129

Imi pare rau, dvs. negati evidenta.

(1) Ridzi si T. Basescu au tinut zi de zi televiziunile si presa in priza, desi e indoielnic ca T. Basescu a avut o ingerinta directa in aceasta afacere, cu exceptia faptului ca probabil a cerut demisia respectivei.

(2) Jurnalistii AU AVUT access la multe documente, pe care dealtfel si-au bazat investigatia. Nu zice nimeni ca nu au fost nereguli, dar totusi e departe de zidul opac prezentat de administratiile Vacaroiu/Nastase/Tariceanu. Imi amintesc multiple cazuri in care nici un document nu era pus la dispozitia presei. Cred ca d-nul Tolontan poate sa confirme.

(3) Ministrul SI-A DAT demisia, partidul dumneaei si-a dorit asta, presedintele a infierat public chestiunea. Comparati va rog cu administratiile Vacaroiu/Nastase, in care asa ceva era de negandit. Sau mai recent, comparati cu cazul Remes, in care ministrul si-a dat demisia dar d-nul Tariceanu ne-a ocarat, pe noi si pe presa, pentru acest lucru. Un progres evident!

(4) Toata treaba s-a consumat foarte repede. Va reamintesc ca din 2 mai si pana acum au trecut mai putin de 3 luni, iar scandalul in sine, pana la demisie, a durat cateva saptamani. Foarte putin, considerand marile dosare de coruptie de mii de pagini si daune de ordinul milioanelor de euro cu care se joaca tenis intre ICCJ, Parlament si CCR de ani de zile.

(5) Dvs. spuneti ca PDL a facut „zid” in jurul d-nei Ridzi. Dvs. negati evidenta. Pe de o parte, mai multi membri ai acestui partid au adoptat o pozitie contrara d-nei Ridzi foarte repede. Apoi, pe fond, partidul NU A INCERCAT musamalizarea chestiunii sau blocarea ei in Parlament. Tin sa va reamintesc ca PDL A VOTAT constituirea comisiei de ancheta. Puteau, in stil PSD, sa faca un troc. Nu au facut-o, ceea ce este un progres. Au anuntat de la bun inceput ca vor aviza orice urmarire penala si vor suspenda ministrul cu pricina. Enorma diferenta comparativ cu solidaritatea PSD-ului fata de coruptii lor, care a mers pana la prezentarea in bloc la parchet. Sau a PNL-ului, care voteaza impotriva urmaririi penale in comisii si lipseste in plen, dupa care se plange de DNA si justitia televizata. E totusi o atitudine substantial diferita.

Departe de mine sa constat ca PDL a actionat ireprosabil aici. Dar este evident – si rezultatul o arata – ca avem un progres enorm fata de guvernarile PNL/PSD, in care o astfel de ancheta a presei cu un astfel de rezultat (demisia unui ministru) au fost imposibile.

In conditiile in care avem necinste distribuita in toate partidele (sigur, neuniform), ma bucura ca presa sa poata contribui la curatirea guvernarii, prin profesionalism.

Bogdan  •  16 iulie 2009, 13:26

Asta e ca si in cazul „Penescu”.
Pestii mari nu patesc niciodata nimic (Nastase, Tariceanu, Taracila…)

Sa ne bucuram de un inceput…

cristina  •  16 iulie 2009, 13:31

@sym: fara exceptie este aceasta banda care se reuneste sub sigla PD-L, care deturneaza BANI PUBLICI IN INTERESUL ELECTORAL al unui ministru si foarte probabil al unui membru al familiei presedintelui tarii.
Daca am reusi sa intelem toti ca asta este problema si cat de diferita este fata de faptul ca, de exemplu Gigi arunca cu bani (ai lui) si Nastase cumpara opere de arta si case (tot cu banii lui), ar fi foarte bine.
Sigur ca se poate cerceta si provenienta unor averi, dar subiectul acestei investigatii jurnalistice a fost altul.
Stiti ce? mie mi se pare nemaipomenit pentru tara noastra ca este un jurnalist (cu toata echipa lui) dispus sa se arunce in lupta, m-am bucurat ca a intrebat altcineva in locul meu si al dvs acest guvern cum cheltuie banul public.
Dar, a vnit cu siguranta momentul sa schimbam ceva, poate mentalitatea noastra de slugi, poate pe a lor de baroni … sigur vom putea s-o facem. Car despre cooperarea de care vorbiti, din partea presedintelui si a celor pe care-i mai numiti, pur si simplu ma faceti sa rad sau sa cred ca nu ati urmarit ce s-a intamplat!

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 13:32

blind: ce vremuri traim 🙂 Dupa ce s-a auzit „Lasati Comisia de Ancheta Parlamentara in pace!”, acum auzim „Lasati DNA si justitia sa lucreze”!
sabina: sint socati pt k nu stiu ce sa faca nu pt k unii n-ar fi stiut

PussyCat  •  16 iulie 2009, 13:37

vrem banii inapoi !

mini  •  16 iulie 2009, 13:38

…la 20 de persoane trecem la constituire de grup infractional si adio pedepse cu suspendare.

Si da Bogdan, vreau sa plec din tara asta pentru ca fetita mea sa creasca intr-un mediu normal. Sa nu-mi fie frica sa o duc la un spital, daca ai copii intelegi ce spun.

popescu aurel  •  16 iulie 2009, 13:44

Si cum arata aceste acte? Voi sa le vaz! In rest sunt vorbe crunte. Voi sa vaz scrisorica. Pe surse stim cum este. Cum zice maestrul Sergiu Andon: Va rog sa-mi aratati un document care sa-mi demonstreze acest lucru.

cristina  •  16 iulie 2009, 13:46

@Andrei, comment 89: eu cred ca nu este vorba de faptul ca „sunt atat de prosti incat nu stiu nici macar sa fure legal”, ci ca pur si simplu nu mai suntem bagati in seama de conducatorii nostri, ne ignora ca popor (mase, natiune, cum vreti sa-i mai ziceti), cu alte cuvinte si mai popular, ii doare pe toti in cot de oamenii din tata asta.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 13:49

PussyCat : o sa vina

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 13:51

mini : exact!
popescu aurel: pai actele falsificate le-ati tot vazut. Si comisiei i-au fost aduse acte false. Mizeaza pe sursele noastre! Sint multe informatii pe care le conectam, in nici un caz dintr-o singura directie.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 13:55

sym: asa e, actele au venit de la mts. Si e adevarat ca au fost oameni de buna credinta din PD-L, inclusiv in comisie.

Dar PD-L isi da testul acum, cind vede cum oameni importanti din partid fac parte dintr-un grup care a parazitat MTS si a sifonat banul public. E bine ca cititorii gsp au un avans de informatie 🙂 dar PD-L poate afla intrebindu-i pe cei din partid, pentru ca oricum unii au inceput sa vorbeasca!Practic, acolo e o organigrama de partid devenita organigrama de minister si organigrama de grup infractional

fotbal  •  16 iulie 2009, 14:00

saptamana trecuta parca, n-ai fost de acord cu afirmatia mea ca vi se datoreaza…
unde mai vedeam pana acum reactii de genul „lasati justitia sa lucreze, lasati…”. niciunde in tara romaneasca. asadar, vi se datoreaza. noi, romanii, dispunem de un imens potential de incredere. n-am avut unde s-o investim, pana acum

Comentează