De 2 X ori mai venali

Vestea rea: la MTS a functionat o filiera organizata de furat bani publici

■ Pedelişti din MTS, oameni de afaceri din exterior si interlopi conectati politic au alcătuit o gaşcă ce a făcut să dispară 730.000 €, incercind sa asigure imaginea ministrului Ridzi si, probabil, bani pentru alte operatiuni ■ Au vrut sa-si acopere urmele, au riscat şi au falsificat documente oficiale ale MTS ■  Aproximativ 20 de oameni vor ajunge în faţa tribunalului ■ Ridzi a demisionat în grabă nu dupa audit, ci  la scurt timp dupa ce a aflat că reţeaua a căzut

joi, 16 iulie 2009, 2:55

Vestea rea: la MTS a functionat o filiera organizata de furat bani publici

■ Pedelişti din MTS, oameni de afaceri din exterior si interlopi conectati politic au alcătuit o gaşcă ce a făcut să dispară 730.000 €, incercind sa asigure imaginea ministrului Ridzi si, probabil, bani pentru alte operatiuni ■ Au vrut sa-si acopere urmele, au riscat şi au falsificat documente oficiale ale MTS ■  Aproximativ 20 de oameni vor ajunge în faţa tribunalului ■ Ridzi a demisionat în grabă nu dupa audit, ci  la scurt timp dupa ce a aflat că reţeaua a căzut

Vestea bună pentru românii care au crezut în justiţie: BANII VIN ÎNAPOI!

Conturile vor fi sechestrate  şi o mare parte a banilor va fi înapoiată bugetului de stat ■ Ar fi a doua oară, după cazul impozitului de 400.000 de dolari al lui Gică Popescu, cînd, în urma unei investigaţii pornite de Gazeta Sporturilor şi concretizate de autorităţi, care si acum par decise sa transeze cazul, statul recuperează o mare sumă de bani

UDPATE: Daca aveti date despre caz si daca aveti incredere in echipa gsp, care a asigurat confidentialitatea fiecareia dintre sursele sale in toate investigatiile din ultimii 12 ani, puteti sa ne scrieti pe oricare dintre mailurile catalin.tolontan@gsp.ro, mirela.neag@gsp.ro, cristi.scutariu@gsp.ro, marius.margarit@gsp.ro

echipagsp1Date noi aflate de gsp arată că 2 Mai a consacrat politizarea hoţiei. Oamenii PD-L adusi de Monica Ridzi au provocat cel mai mare scandal dintr-un minister din România

Lucrurile nu sînt ce par a fi. Povestea este uluitoare.

Marţi, la ora 17:28, Monica Ridzi a demisionat, acuzînd o „coaliţie politică” şi spunînd că „mă consider nevinovată”.

„Am aşteptat momentul auditului, ca raport echidistant şi apolitic, ca să putem să acţionăm”, a mărturisit o voce din PD-L, explicînd că cererea de demisie a venit de la Cotroceni „după ce am văzut raportul de audit publicat pe siteul gsp”.
„A tras de timp”
Partidul susţine că a convenit cu Ridzi să plece încă din primele zile, dar a aşteptat un moment, „ca să nu dăm senzaţia că am cedat în faţa unei campanii de presă”. Explică: „Ştiam că investigaţia gsp e onestă, dar ce ne făceam dacă se repeta cu alt ministru şi era nedocumentată sau rău intenţionată?”.
Între timp, PD-L a sesizat că Ridzi are „un dublu limbaj”. În faţa conducerii a declarat că se consideră plecată şi că aşteaptă doar momentul cînd se va întruni primul criteriu obiectiv, dar, de fapt, „a continuat să tragă de timp şi să caute o soluţie pentru a rămîne în funcţie”.

filiera„Doamnă, m-au prins!”

Ce a precipitat lucrurile? Ce a făcut ca oamenii din minister să primească, la 16:15, ordinul repezit: „Convocaţi presa pentru ora cinci!”?

Nu auditul, nu semnalul de sus, Băsescu se gindise la o demisie încă după momentul deciziei CNA din 23 iunie, ci o convorbire. Speriat, unul dintre angajaţii MTS i-a spus ministrului ceva ce a prăvălit tot castelul de intenţii. „M-au prins!”, s-a auzit marţi în sediul din Vasile Conta.

O gaşcă neverosimila, dar reala
Ne-au trebuit 30 de zile să ajungem aici. Astăzi însă, s-a conturat premeditarea.
MTS nu mai e un minister decît pe hîrtie. El a devenit, după expresia unuia dintre cunoscătorii cazului, „o gaşcă incredibilă prin întinderea ei, de politruci sau de şmecheri care, împreună cu afacerişti din exterior, au pus la cale operaţiunea de jaf a celor 730.000 de euro”.

Ceea ce s-a întîmplat la MTS e fără precedent în istoria modernă a României! Un minister întreg a fost ocupat, la nivel de decizie, de o reţea care a deturnat banul public în propriul interes
sursă gsp

ridzi2Acte falsificate
Aproximativ 20 de oameni sînt implicaţi în caz. Incompetenţa jucată în faţa Comisiei de Anchetă, „Nu ştim nimic”, şi încăpăţînarea ternă care a enervat o ţară întreagă la televizor, „Evenimentul s-a produs”, ascund altceva.

MTS a acordat ilegal contractele firmelor Artisan şi Mark! Există date certe care demonstrează că MTS a „încredinţat direct” banii către cele două companii. Speriaţi, cei din minister au refăcut documentaţia pe „selecţie de ofertă”. Au aruncat documentele intiale si au fabricat altele! Dar au lăsat urme. Multe. De aceea, auditul a raportat documente lipsă!

Lakatoş a avut dreptate!
Într-o goană panicată şi inutilă, era tirziu!, ei au falsificat actele. De aceea, deputatul Lakatoş a spus, la ultima audiere a Monicăi Ridzi, că există „urme în hîrtiile venite de la ministerul dumneavoastră care pot să producă suspiciuni”! Ridzi a tăcut impasibilă, în capul mesei.

„De aceea în SEAP nu se regăseşte anunţul de participare, ci doar anunţul de atribuire. Selecţia de ofertă te obligă să publici în SEAP anunţul de participare, iar încredinţarea directă, doar anunţul de atribuire”, a explicat un angajat din MTS. De aceea la Comisia de Ancheta au ajuns tirziu documentele si niciodata complete.

FOTO: Monica Iacob-Ridzi la Costineşti în postura de reporter tv. Fotografiile au fost furnizate de MTS


rizdi1„Sîntem membri de partid!”

Frica a acţionat împotriva lor. Şi-au pierdut cumpătul şi au făcut eroare după eroare. „Se vede că habar n-au de lege. Mulţi au spus in fata procurorilor: sîntem membri de partid, am făcut ce ni s-a spus!”, susţin despre cei anchetati colegii lor din minister. „Cind reveneau dupa primele zile de ancheta de la DNA, ne povesteau ca le-au zis procurorilor ca sint de la partid. Cind s-au prins ca procurorii ramin impasibili si-si vad de treaba, s-au speriat. Cu toţii vor plăti pînă la urmă! Si-au batut joc de ministerul asta, de sportivi, de federatii!”, spune, cu naduf, unul dintre cei neimplicati.

Monica Ridzi a fost văzută în mai multe nopţi la minister. După demisie, a plecat la ora 4:15 dimineaţa din sediu. Directorii alergau cu dosarele de acte în mînă.

Caietul de sarcini şi alte documente au fost refăcute şi resemnate după evenimentele din 2 Mai. Există indicii că apare şi semnătura lui Ridzi pe unele actele contrafăcute!

„DNA îşi va afirma independenţa”
Acum s-a aflat că cei mai mulţi dinre şefii aduşi de Ridzi sînt membri PD-L. Paul Diaconu, directorul economic, este doar unul dintre ei. „Ministerul s-a politizat excesiv”, spunea Octavian Belu şi această politizare s-a transformat într-un bumerang care s-a înfipt direct în dinţii sistemului.

Pentru că, aşa cum arată documentele falsificate din cazul 2 Mai, este practic imposibil ca echipa Ridzi să scape de urmărirea penală. Ca şi auditul intern, care şi-a făcut treaba, DNA îşi va duce mandatul pînă la capăt, susţin surse autorizate. „E o ocazie ca Parchetul să-şi afirme net independenţa, incepind fara rezerve urmarirea penala impotriva unor membri PD-L, poate unii chiar si peste Ridzi ca pozitie in stat!”.

 

Materiale produse înainte de semnarea contractelor
Licitatia trucata si refacerea post evenimente a documentelor, ca sa dea o spoiala de legalitate, nu e tot! Gazeta a intrat în posesia unui alte laturi incredibile a afacerii transformate într-o capcană penală pentru cei care au conceput-o.

Unele dintre materialele promoţionale de 2 Mai au fost produse înainte de semnarea contractelor. Cu siglă cu tot! Asta dovedeşte o premeditare certă
sursă gsp

siglaDe unde ştiau sigla? 🙂
Lucrurile arată astfel. O firmă al cărei nume nu a fost încă aflat de gsp, aparţinînd unui personaj „despre care cuvîntul blînd ar fi interlop”, conform unei surse, a plătit realizarea materialelor promoţionale înainte de 22 aprilie, cind s-au semnat contractele MTS către Mark şi Artisan.

Obiectele s-au produs. Apoi, firma respectivă a vîndut marfa către Artisan. Obiectele produse inainte de 22 aprilie, data semnarii contractelor, conţineau sigla „De 2 ori mai tînăr” care, teoretic, nici măcar nu fusese concepută!

„Păi, plătise ştirea”
Dezvăluirile vor produce un şoc în PD-L. Partidul remarcase de ceva vreme că „Monica Ridzi este avidă de imagine. A angajat-o pe Ioana Vârstă în MTS şi i-a fixat un obiectiv de creştere de notorietate personală”. Există un episod absolut halucinant. La unul dintre evenimentele din campania electorală, un reporter al unei televiziuni a apărut în spatele scenei. Între el şi unul dintre membrii staffului PD-L a avut loc următorul dialog:

Bună ziua, am venit să facem o ştire.
– Bună ziua. Cu ce vă putem ajuta? Filmaţi!
Dar doamna Ridzi nu e?!
– Nu, am înţeles că nu mai vine.
Aoleu! Şi ce ne facem, că plătise ştirea!
Dar nimeni n-a bănuit ce se va întîmpla la MTS, cum aceasta pofta de imagine si, poate, nevoia de bani pentru campanie, au dus in cladirea ministerului sportului din Romania  „un animal cu 20 de capete muscatoare din buget”, dupa expresia cuiva. Ridzi a adus PD-L in fata unui caz de o gravitatea fara precedent.

CONTURI BLOCATE – BANI RECUPERAŢI
Există şi o veste bună în toată această poveste sordidă. „O parte importantă din banii sportului a fost depistată în conturi. Sute de mii de euro vor fi returnaţi bugetului de stat, evident prin ordin judecătoresc”. Restul se pot recupera de la cei găsiţi vinovaţi, dacă tribunalul va decide asta.

Între timp, toţi cei implicaţi şi-au luat avocaţi. Nu mai e mult şi va trebui să-i folosească din plin.

UPDATE: Pina miine, cind veti afla alte lucruri care va vor pune in lumina ramificatiile cazului Rizi, va recomandam doua articole din Cotidianul: Buscu e in forma de zile mari, iar Rogozanu remarca faptul ca presedintele a preluat argumentatia presei ca sa atace presa.

Comentarii (189)Adaugă comentariu

shampang  •  16 iulie 2009, 3:15

in petrosani (unde este primar sotul lu` monica ) de „ziua europei” a fost organizat din banii publici un spectacol grandios la care invitati de onoare au fost eba si monica , campanie pt. cele 2 in toata regula

zuper  •  16 iulie 2009, 3:34

bravo 😀

Cosmin  •  16 iulie 2009, 3:35

🙂 Din ce in ce mai interesant. BV gazetei, bv catalin.
Propun sa extindeti cercetarile si in alte ministere unde se arunca la buzunar fix banul public, sa dam cu gastile de pamant.
Oricum la fotbal suntem praf 🙂
In mod sigur acum vor fi mai atenti toti care-si bat joc de banii nostrii.

rrolss  •  16 iulie 2009, 3:44

credeti ca se va schimba ceva in romania dle tolontan?eu cred ca nu….sunt sigur ca cei care o sa le ia locul celor pe care dvs ii descoperiti vor fi mult mai atenti sa nu li se intample si lor,dar vor face aceleasi infractiuni,poate mai rau…doar populatia ii poate taxa prin VOT…mi-e greu sa cred ca in fotbal nu vor mai fi blaturi cu toata interventia dna…cei implicati vor fi vigilenti….asa si cu politica…..daca ar fi trait vlad tepes in zilele noastre el ar fi putut face putina dreptate si ordine

Bonano  •  16 iulie 2009, 3:44

Spectacol ! – unde putem sa traim !! Ii baga cineva la inchisoare ??

Ce combinatii fac astia pe sub nasu nostru !! Pun pariu ca asta nu e prima si nici cea mai mica.

In alte vremuri astfel de oameni erau acuzati de tradare nationala si executati.
Noi muncim ca animalele sa platim taxe si impozite si astia fac ce ii taie capu cu banii .
Traim in ROMANIA si asta …

sthudentul  •  16 iulie 2009, 3:52

Felicitari !?

Ati tras cu tunul intr-o musca. Oare de ce ?!

extreme  •  16 iulie 2009, 3:53

d-le tolontan,jos palaria: ceea ce faceti d-voastra acum imi aminteste de filmul „toti oamenii presedintelui”. sunteti ziaristul anului,sunteti primul ziarist care reuseste asa ceva,sa dea jos un ministru! ceea ce e si mai bine e ca ati deschis noi orizonturi in politica romaneasca,o mica raza de lumina care speram sa devina din ce in ce mai mare. bravo!

d  •  16 iulie 2009, 4:01

repet inca o data ..BRAVO CATALINE SI TOTI CEILALTI !Desi sunt plecat din tara ma bucur sa vad ca sunt oameni care incearca sa schimbe lucrurile rele si sa puna ordine intr-o tara unde jaful e cuvantul de ordine …

eu  •  16 iulie 2009, 4:36

ce fete au aia patru din prima poza. am crezut ca-s interlopii lui ridzi

leo  •  16 iulie 2009, 4:41

Astfel de lucruri s-au intamplat incepand de la revolutie si cu trecerea timpului s-au tot accentuat.”Profesorii” unor astfel de inginerii sunt cei de la PSD care au brevetat astfel de lucruri imediat dupa 90 si apoi dupa 00 dar ei le-au facut mai cu cap si nu au fost prinsi. Acum cei din PDL au invatat sau au fost invatati si ei cum sa faca, numai ca sunt toti tineri si nu au stiut cum sa ascunda toate urmele.
Eu cred ca PSD,PNL si PDL este una si aceiasi gasca care se rotesc la putere si indiferent cine iese la alegeri furtul ramane.
Dupa parerea mea statul romanesc este putred si corupt de sus pana jos si sanse sa se indrepte sunt extrem de putine.
Singura sansa ramane PRESA care poate sa mai scoata ceva la iveala.
Eu sper ca Tolontan sa ramana in viata si cei 20 sa intre la racoare.
Va doresc sa fiti sanatosi si veseli( cum spunea Caragiale )

PATRICKdan  •  16 iulie 2009, 4:49

e doar o mica particica din afacerile cu bani publici.
dar, s-a dat un semnal ; multi is deja deranjati si se simt vizati.
astfel, eu intuiesc ca unele institutii s-ar simti cu musca pe caciula ca nu-si fuck treba, incat ar putea sa inceapa culegere de informatii, auto-sesizarea si ancheta !
ca, doar n-o face GSP totul… 😉

AnoNim  •  16 iulie 2009, 5:44

Oamenii astia nu o sa se lase pana nu o sa distruga tara…daca nu o sa fie ucis sistemul asta de la radacina o sa vanda si ce a mai ramas(ca aurul , otelul , petrolul , uzinele de automobile s.a.m.d au fost deja vandute) Oare cand o sa ne trezim la realitate???…Toata ziua vezi la televizor numai taxe si impozite marite…salarii mici…de la un guvern la altul…iar cand vine campania electorala ii vezi pe toti pe la televizor cum se ataca…si care mai de care fac niste promisiuni , se duc pe santiere…ai putea sa zici ca sunt chiar niste oameni muncitori…si dupa ce sunt alesi intra in hibernare…eu nu stiu cum am ajuns sa fim acceptati in europa…Oamenilor de la putere chiar nu le pasa de noi???(ce intrebare idioata)…normal ca nu…se gandesc ce sa mai fure(vezi cazurile Ridzi si Necolaiciuc)…la noi construirea unui amarat de pasaj dureaza 5-6 ani in timp ce in tarile civilizate dureaza cateva luni…suntem cu infrastructura la pamant…desi U.E ne ajuta cu bani ca se ne apropiem si noi de tarile dezvoltate…iar noi nu reusim sa absorbim fondurile U.E ptr ca nu avem proiecte…suntem pur si simplu ***********…dar oricum suntem cu toate la pamant…bine ca se imprumuta guvernul de bani pe la tot felul de fonduri…care o sa fie ca o povara ptr noi , cetatenii acestei tari…eu cred ca din PIB-ul acestei tari care anual se invarte in jurul cifrei de 150 de miliarde de euro…doar o treime se cheltuie ptr noi…restul sunt furati…in sfarsit…sunt multe de zis…ideea e ca NE-AM SATURAT DE VOI!!!!…ne trebuie o noua revolutie…nu se poate ca 4-5 sute de oameni sa ne conduca pe toti in halul asta…sau mai bine decat atat cred ca ar fi sa ne cucereasca si pe noi o tara civilizata cum ar fi spre exemplu Germania…sper ca una dintre cele 2 variante se aiba loc cat mai repede ptr ca altfel ne vom trezi cand nu o sa mai fie nimik de facut si totul sa o fie deja vandut…

catalin roibu  •  16 iulie 2009, 6:39

Bravo stimabile…..o investigatie f buna, dar cu ajutor din interiorul PD-L (asa ca ar trebui felicitat si d-nul Cezar Preda). Cataline, iti dai seama daca astia de la MTS au furat 730.000 euro, unde e un buget de „3 firmituri” iti dai seama ce se intampla la Ministerul Transporturilor, unde e alocat cel mai mare buget!
Poate reusiti si vedeti si voi cum se face ca platim cel mai scump km de autostrada din lume si nu avem niciun finalizata!

Felicitari pentru investigatie si keep going!

catalin roibu  •  16 iulie 2009, 6:41

Bravo stimabile…..o investigatie f buna, dar cu ajutor din interiorul PD-L (asa ca ar trebui felicitat si d-nul Cezar Preda). Cataline, iti dai seama daca astia de la MTS au furat 730.000 euro, unde e un buget de “3 firmituri”, ce se intampla la Ministerul Transporturilor, unde e alocat cel mai mare buget!
Poate reusiti si vedeti si voi cum se face ca platim cel mai scump km de autostrada din lume si nu avem niciuna finalizata!

Felicitari pentru investigatie si keep going!

alex o  •  16 iulie 2009, 6:52

Asta e nimic eu zic sa va uitati la ASE cum se cheltuie banii.Un laptop de 30 de mil costa de fapt 60 pe acte.Totul e o mare smecherie.Cu asfaltarile cum stam ? Cine le face ? Romconstruct si euroconstruct 98 firmele prietenilor lui basescu.Votati regele la presedentie(radu duda) ca sa speram la ceva macar.

ICBM  •  16 iulie 2009, 6:52

am uitat: „sute de mii de euro vor fi returnaţi bugetului de stat”, din cei 500.000 facuti praf in 2 zile, despre cate sute de mii credeti ca mai vorbim dupa 30 de zile?! Vreti sa cred ca i-au pus la plapumica, si nu s-au dus pe afisele si bannerele eBei?! ppffff!!

Sergiu  •  16 iulie 2009, 6:53

Felicitari echipei Gazetei Sporturilor pentru aceasta investigatie.Domnule Tolontan tot respectul de la mine pentru dumneavoastra,sunte-ti un foarte bun jurnalist.

Luc  •  16 iulie 2009, 6:55

FELICITARI !!!

degeaba  •  16 iulie 2009, 6:58

Sub tutela cui s-au facut toate aceste matrapazlacuri????
Stim cu totii cine este tartorele suprem.
„Presedintele romanilor”!
Din nefericire ,din cauza problemelor,lumea nu este la curent cu ce face presedintele nostru. Nici macar Ceausescu nu aparea atat la tv. Asta, 1-2 fuge in fata tv-ului,incercand sa-si disculpe familia. Nu a auzit de vorba :”cin’ se scuza,se acuza”???
M-am saturat de acest individ perfid. Oameni buni,treziti-va!!!!
Monica Ridzi e doar o particica dintre „romanii presedintelui”.
Bravo domnule Tolontan!

ciupi  •  16 iulie 2009, 6:58

imi scot palaria, dar imi exprim si speranta ca imediat ce acest scandal se va incheia, urmatorul va fi adrian nastase.

Ionel  •  16 iulie 2009, 7:15

Cataline, aceeasi gasca de mafioti se afla si la Departamentul Sport, al MTS, toti directorii angajati fiind legati intre ei prin tot felul de afaceri necurate. Si daca ai avut succes in a obtine documente si informatii chiar din interiorul Ministerului, trebuie sa-ti pui intrebarea, de unde aceasta bunavointa? Iti spun sigur ca Ridzi, unsa si ea cu alifii multe, a depistat ca reteaua de mafioti din Sport este mult foarte bine organizata si fura mai mult decat reteaua de hoti de la Tineret. A dat afara cativa directori, Capatana fiind capul relelor, si urma sa-i popeasca pe multi, dar acestia au dat-o in gat.
Nu trebuie sa-mi spui ca am dreptate, stiu sigur asta!

eu  •  16 iulie 2009, 7:18

Mai rau este ca a trebuit sa faca pe „politaiul”…unul dintre noi, un jurnalist si nu cei abilitati sa faca treaba asta.
Bravo Cata…daca erau mai multi de „tine” veneau mai multi bani inapoi si se gaseau si pt. oamenii amariti niste ajutoare, care abia daca au bani sa dea pe medicamente…

cetateanul  •  16 iulie 2009, 7:20

de 20 de ani romanii sunt jecmaniti de aceste partide,toate dar absolut toate actioneaza numai in spatele legii,nu mai poti obtine dreptatea in justitie ca au oamenii lor si nu ai nici o sansa,nu mai poti sa te angajezi undeva daca nu faci parte din partid,aceste partide nu lucreaza decit CONTRA OMULUI OBISNUIT,fac legi numai sa fure,si-au facut justitia lor,ROMANIA a ajuns o tara in care ti-este groaza sa traiesti,aceste haite de infractori numite partide DISTRUG FIINTA NATIONALA,MI-E RUSINE CA M-AM NASCUT IN ROMANIA!

vali  •  16 iulie 2009, 7:21

Pentru mine nu e nimic nou aici. Intuitia imi spunea ca motivul tergiversarii prezentarii documentelor la comisie era de fapt modificarea sau „completarea” lor cu unele care sa dea impresia de legalitate. Cred ca surprizele nu s-au terminat, trebuie sa iasa la iveala si motivatia impartirii sutelor de mii de E intre anumite persoane. Pot paria ca o buna parte din bani reprezinta plata cu dobanda a „donatiilor” pentru campania electorala a PD-L iar cealalta recompensarea celor implicati in organizarea campaniei electorale a „independentei” EBA.
Si nu sunt deloc mirat !
PS. D-na Placinta si-a cumparat functia de ministru cu o donatie „alba” de 75.000 lei plus – sunt sigur – una „neagra” mult mai consistenta. Pai nu e asa ca un om de afaceri de succes nu arunca banii aiurea ci ii investeste pentru obtinerea unui profit? Increngaturile sunt greu de descalcit dar va iesi totusi la iveala cate ceva care va arunca in aer fatada constructiei care se numeste imaginea PD-L de campion al luptei anticoruptie. Se va duce de rapa munca lui Basescu care a cladit partidul ala pe principiul „hotul neprins – negustor cinstit”. Doamne-ajuta !

ora exacta  •  16 iulie 2009, 7:22

Mda, dupa cum lesne vei descoperi Catalin, pedele este bagat pana peste gat, in multe afaceri infecte, in toate domeniile, la toate capitolele. Lumea va fi ( SPER) consternata cand totul va iesi in vileag. Din tot ceea ce ai inteprins pana acum, sper ca lumea sa inteleaga ca suntem condusi de mafioti, in stil mafiot, carora, sa citez articolul, „bland li se pot spune interlopi”. La mai mare, sper sa continui. Succes!

ferrari  •  16 iulie 2009, 7:26

Sunt sigur ca acest furt este controlat de Basescu si Boc, PD-l sunt o familie. De aceea EBA s-a dat la funt cu tot cu taticul ei mult iubit si cu sluga aia de Boc. Toti trebuie cerecetati penal si apoi puscarie tataie. Unul fura o bucata de paine ca nu are ce manca, altii fura mii de euro si nu patesc nimic. PUSCARIE

ora exacta  •  16 iulie 2009, 7:26

Ah, si as mai vrea sa mai zic ceva: LASATI SPORTUL IN PACE! AFARA CU POLITICA DIN SPORT!

ferrari  •  16 iulie 2009, 7:28

Cel care fura o bucatica de paine este imiediat arestat si judecat si apoi bagat la zdup, iar ceilalti o duc bine mersi. BRAVO GSP

val  •  16 iulie 2009, 7:29

Este halucinant ce ati postat acum. Domnule Tolontan, sunteti un vrajitor! :)Trebuie sa mai citesc de cateva ori, ca sa pot sa scap de senzatia aceasta de ireal.

Totusi, ceva nu se leaga!
Desi mi-a fost clar de la inceput ca s-au deturnat banii la adapostul acestor contrecte trucate, cu colaborarea firmelor, aveam senzatia ca Ridzi este doar o bleguta carierista care strange bani pentru partid (asa fac toate partidele, stiu bine asta, si nu ma asteptam ca pdl sa poata face exceptie) fara sa realizeze cat de imoral este. Asta imi spunea mie INTUITIA, care nu ma prea inseala. Acum, o vad sefa de banda sau cam asa ceva, partidul fiind uimit, aproape perplex, asteptand descoperirea dovezilor complete. O banda rapace si bine organizata, pentru o suma destul de modesta fata de marile hotii!!??
Cum, Dumnezeule, ati putut afla toate acestea? Saca nu sunteti interfata unui om puternic, cel mai puternic, atunci sunteti o mare fortza!

brontosaurus  •  16 iulie 2009, 7:32

nu inteleg de ce colegii de trust incearca sa te decredibilizeze

Brasov  •  16 iulie 2009, 7:32

Aceiasi situatie „Ritzi” se intampla cam pe la toate institutiile de sub acest minister si nu numai…Exista cate un Ritzi la DJT-uri, Case de Cultura etc…dupa alegerile din 2008 s-a politizat tot ce se putea si e o foame de supt din buget de nu s-a mai vazut.
Asa ceva au mia facut si altii dar astia de acum sunt prea de tot.
Si atunci ma intreb Unde esti tu Tepes Doamne ca punand mana pe ei…

ferrari  •  16 iulie 2009, 7:33

Apropo, ca incheiere: SA TRAITI BINE, pardon ei nu noi (ei din banii nostri). De asta a juns Romania in criza, de asta atatia someri si disponibilizati, nu au cu ce plati salariile si pensiile, s-au imprumutat cu 20 de miliarde pt a mai fura pt ca tara asta cred ca a secat de cat au muls-o, de ce? Pentru ca avem hoti l conducere in frunte cu Basescu si BOC.
Eba = fata lu’ tata
BOC = marioneta lu’ tata.

Gastile  •  16 iulie 2009, 7:34

Bravo ! …Dar nu pot sa nu sesizez o vadita incercare de disculpare a presedintelui, de parca nu odrasla dumnealui ar fi fost una dintre profitoare.

maria  •  16 iulie 2009, 7:36

catalin :
„Există şi o veste bună în toată această poveste sordidă. “O parte importantă din banii sportului a fost depistată în conturi. Sute de mii de euro vor fi returnaţi bugetului de stat, evident prin ordin judecătoresc”. Restul se pot recupera de la cei găsiţi vinovaţi, dacă tribunalul va decide asta.”

Intrebare: in conturile cui, exista/au fost depistati banii? si daca sti la ce urma sa fie folositi? Nu ti-au zis!

val  •  16 iulie 2009, 7:39

Revin, gandindu-ma ca nu se putea ca „banda lui Ridzi” sa fie principala.
Cred ca se vizau sume mult mai importante decat cei amarati 500 000 de euro si ca adevaratii sefi au dorit s-o implice si pe Ridzi, ca s-o aiba la mana, deoarece in partid era puternica si pentru public credibila. Dar mmai stii?

Gugu, Baia Mare  •  16 iulie 2009, 7:40

BASESCU: DEMISIA!!! Romania a derapat, iata, q.e.d.!!! In 2004 am votat cu convingere pentru a scapa de baronii PSD! Din acelasi motiv am votat impotriva suspendarii lui Basescu in 2007 la referemdumul „322”. Acum, baroana prezidentiala Ioana Basescu a furat 1.000.000 de euro cu care si-a cumparat apartamentul gigant din Baneasa. Baroana Elena Basescu si-a tras mandat de parlamentar european pe banii publici deturnati de RIDZI-SCENA, vreo 700 000 de euro. ROMANIA A DERAPAT!!! Pentru a-l respecta din nou pe Basescu, exista o singura solutie: DEMISIA din functia de presedinte al tarii. Deocamdata insa mi-e sila-greatza-jena-scarba de Basescu! JOS BASESCU!!!!! JOS BARONII PD-L!!!!

Justitiarul  •  16 iulie 2009, 7:43

Domnule Tolontan, pentru ca tot vorbim de bani aruncati pe geam, va prezint un caz in care Boc ori se contrazice ori nu cunoaste. El se plinge ca nu sint bani la buget dar Pogea continua sa acorde asa zisele ,,stimulente” la o serie de bugetari cum sint cei din finante sau fortele de munca. Daca cercetati veti vedea ca aceste stimulente, uneori, sint de 2-3 ori mai mari decit salariul de baza. Asta nu e jaf din bugetul tarii? Oamenii aceia sint platiti sa faca treaba pentru care sint angajati. De ce le mai trebuie stimulente? Ca sa nu mai vorbesc de ideea cretina de a bloca primele de vacanta. La prostime! Ca la ei nu se pune. Ei au sute de facilitati, cazari de lux, plimbari afara, diurne, transport gratuit, telefoane, fonduri forfetare. Ei merita, ne reprezinta, cu mina pina la umar in bugetul tarii. Si se mai plinge piticul ca nu mai sint bani de pensii. Rusine sa le fie! Va rog sa ridicati si problema cu stimulentele, ca poate aude cineva si se iau ceva masuri. Cu stima.

glass  •  16 iulie 2009, 7:43

DOMNULE TOLONTAN
VA FELICIT PENTRU TENACITATEA DE CARE ATI DAT DOVADA.N-AM INTELES POZITIA D-VOASATRA DIN SEARA DE 14 IULIE.CRED CA AR TREBUI EXPLICATA,ALTMINTERI EXISTA SUSPICIUNI.UN COMENTARIU LA TELEVIZIUNEA TRUSTULUI DE CARE APARTINETI STARNESTE NEDUMERIRI.CARE ESTE ADEVARUL?ROG SA-L EXPLICATI.
AR TREBUI SA SCHIMBATI FATA ZIARULUI.DESI POARTA NUMELE DE GAZETA SPORTULUI SCRIETI 90% DESPRE UN FOTBAL MIZERABIL,PLIN DE CAZURI DE CORUPTIE.DE CE NU TRANSFORMATI ZIARUL ?POATE ADUCE CEVA NOU IN PEISAJUL ROMANESC. SUCCES

florin83  •  16 iulie 2009, 7:43

si cand ne gandim ca romanul de rand tre sa stranga cureaua ca e criza pentru el iar statul roman a facut imprumut la FMI ca sa aiba ce fura in continuare niste politicieni hoti..in china erau executati ptr subminare si inalta tradare

Surbel  •  16 iulie 2009, 7:47

Daca nimeni nu va fi arestat ci va primi cate 1 an cu suspendare ancheta va fi in van iar noi romanii luati peste picior de un sistem corupt de la radacina pana in varf.
Eu sper sa dea un exemplu si sa ii condamne pe toti mai ales pe aceasta RIDZI care ne-a sfidat de la inceput. Totusi nu trebuie uitat ca oamenii sun din PDL si au protectie suprema.
As dori sa se schimbe ceva in tara asta dar cand vezi cine te reprezinta la Bruxeles deja te gandesti ca ai prea multa carte si ca ar fi trebuit sa te nasti mai prost ca sa poti razbate.
Sper sa nu ne meritam soarta.

Luk  •  16 iulie 2009, 7:48

Va dati seama ca asta se intampla de 20 de ani in Romania ??? De ce credeti ca nu avem drumuri, cale ferata etc, ca au furat astia.

anne  •  16 iulie 2009, 7:50

Buna dimineata dle Tolontan,
Interesant si articolul de azi,de ce in tara asta la orice potlogarie trebuie sa fie si interlopi?sau fara ei nu se poate?E adevarat ca aveti probleme cu proprii colegi din trust?pacat,am crezut ca toata lumea doreste aflarea adevarului si cum se cheltuiesc banii publici..de actualul ministru ce spuneti in urma ultimeleor informatii oferite de colegi?Chiar nu mai e nimeni in tara asta integru,cu probitate morala si bun profesionist?cum e bun manager cind are atitea procese,bube in cap,se poarta execrabil cu angajatii?am citit ca si-a angajat la firma copii cu parinti bine pozitionati,exact in locurile sensibile pt.un afacerist..nu ne mai vindecam si probabil nimic bun nu se va mai intimpla in tara asta..Si va mai spun ceva,fara ajutorul celor din interior,al surselor implicate direct in orice institutie,adica din interior nu puteti afla mare lucru..dar trebuie sa-i ajutati si protejati ca sa poata avea incredere in dvs.Toate cele bune echipei dvs.si sa nu va abateti niciodata de la drumul drept.

maria  •  16 iulie 2009, 7:51

Dle Tolontan,
Nu vom mai afla de la televizor nimic despre acest caz decat din gazeta? Sper ca nu!
Daca-i asa, ca nu mai ai voie la TV cu up date-uri despre acest caz, ce sa intelegem?

Alex  •  16 iulie 2009, 8:08

Daca tot ati adus in prim-plan cuvantul licitatii , as vrea sa va transmit domnule Tolontan ca cea mai mare parte a banilor publici alocati pentru aceste licitatii intra direct in buzunarele primarilor , consilierilor sau altor hoti de genul acesta. O ancheta la acest nivel ar scoate la iveala deturnari de fonduri de peste 1 milion de euro. Studiati va rog din pura curiozitate un caiet de sarcini emis de catre o primarie sau consiliu local pentru achizitia unei autogunoiere sau autoturism ( autogunoierele fac parte din proiectul de ecologizare impus de catre Uniunea Europeana ) si veti vedea ca este o fisa tehnica deja facuta pe o anumita marca. Problema cea mai mare este ca sunt implicati foarte multi bani in aceste cazuri ( spre exp o singura autogunoiera poate ajunge chiar si 150.000 de euro ) , iar nimeni nu se sesizeaza in acest caz. Va rog luati cunostinta de ceea ce va transmit , deoarece lucrez in domeniul auto si ceea ce va spun se bazeaza pe fapte reale . Va multumesc !

foarte bine  •  16 iulie 2009, 8:10

Este pentru prima data cand postez un comment pe site-ul asta, un site pe care in ultima vreme il cam trecusem pe locul 2, foarte mult in spatele concurentului direct. Cu aceasta campanie m-ati convins ca meritati din plin locul I. Si sunt sigur ca nu doar pe mine. Felicitari si tineti-o tot asa!

zuza  •  16 iulie 2009, 8:19

FELICITARI DOMNULE TOLONTAN. ASTEPTAM NOI DEZVALUIRI. INCERCATI SA INTRATI SI IN ALTE MINISTERE, CU SIGURANTA MAI EXISTA ASTFEL DE AFACERI SAU POATE CHIAR MAI GRAVE ALE FAMILIEI PDL

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 8:19

extreme : nu doar meritul meu. sintem o echipa intreaga care lucram la caz.
val: adunam informatii de la zeci de oameni si le conectam. Si nu uitati ceva important. Cind institutiile statului lucreaza, ele produc panica printre cei care fac matrapazlicuri si ei se apuca sa se plinga, sa ceara interventii inutile sau sa se dea mari colegilor. Informatiile circula.

Cristian  •  16 iulie 2009, 8:21

Felicitari poate asa doar se va mai misca ceva in tara asta macar de frica presei nu se vor mai da chiar asa tunuri dupa tunuri si nimeni sa nu faca nimik

maria  •  16 iulie 2009, 8:25

CONCLUZIA IN CAZUL RIDZI

Copilul îl întreaba pe tatal lui, ce înseamna politica?
Tatal îl pune pe genunchi si începe sa-i explice aratând exemple:

Fii atent copilas, eu aduc banu în casa, deci eu sunt CAPITALISMUL.

Mama are grija de bani, deci ea este GUVERNUL. Bunicul tau are grija ca totul sa fie în regula, deci el este SINDICATUL.

Babysitterul nostru este CLASA MUNCITOARE si cu totii muncim ca Tu, POPORUL sa te simti bine si sa nu-ti lipseasca nimic.

Iar Fratiorul tau de câteva luni este VIITORUL nostru comun.

Copilasul retine tot ce a auzit si merge la culcare. În timpul noptii se trezeste ca fratiorul lui a facut caca în scutec si plânge.

Se ridica si vrea sa-i zica mamei ce se întîmpla, dar asta doarme atît de adînc ca nu reuseste s-o trezeasca.

Intra sa-i spuna babysitterului dar tatal lui tocmai se hîrjonea cu ea în pat în timp ce bunicul lui tragea cu ochiul prin fereastra.

Nimeni nu-l observa, asa ca merge înapoi în pat.

Ziua urmatoare tatal lui întreaba daca poate sa spuna cu propriile cuvinte ce înseamna politica.

Copilasul îsi aminteste de cele vazute noaptea si raspunde:

Politica este cînd CAPITALISMUL profita de CLASA MUNCITOARE în timp ce SINDICATUL priveste neputincios. GUVERNUL doarme, nimeni nu baga în seama POPORUL, iar VIITORUL nostru este în RAHAT.

ion  •  16 iulie 2009, 8:26

Bravo d-lui Tolontan!!!!!!!!Doar gazetarii ne mai feresc de astfel de tepe, ca organele abilitate sa se sesizeze…………ne farsuisc in fiecare zi, zi de zi(cred ca fac vanzari astia de la CADOURISIFARSE.ro) .Continuati sa sapati si sa-i puneti la zid pe MAFIOTI

Comentează