De 2 X ori mai venali

Vestea rea: la MTS a functionat o filiera organizata de furat bani publici

■ Pedelişti din MTS, oameni de afaceri din exterior si interlopi conectati politic au alcătuit o gaşcă ce a făcut să dispară 730.000 €, incercind sa asigure imaginea ministrului Ridzi si, probabil, bani pentru alte operatiuni ■ Au vrut sa-si acopere urmele, au riscat şi au falsificat documente oficiale ale MTS ■  Aproximativ 20 de oameni vor ajunge în faţa tribunalului ■ Ridzi a demisionat în grabă nu dupa audit, ci  la scurt timp dupa ce a aflat că reţeaua a căzut

joi, 16 iulie 2009, 2:55

Vestea rea: la MTS a functionat o filiera organizata de furat bani publici

■ Pedelişti din MTS, oameni de afaceri din exterior si interlopi conectati politic au alcătuit o gaşcă ce a făcut să dispară 730.000 €, incercind sa asigure imaginea ministrului Ridzi si, probabil, bani pentru alte operatiuni ■ Au vrut sa-si acopere urmele, au riscat şi au falsificat documente oficiale ale MTS ■  Aproximativ 20 de oameni vor ajunge în faţa tribunalului ■ Ridzi a demisionat în grabă nu dupa audit, ci  la scurt timp dupa ce a aflat că reţeaua a căzut

Vestea bună pentru românii care au crezut în justiţie: BANII VIN ÎNAPOI!

Conturile vor fi sechestrate  şi o mare parte a banilor va fi înapoiată bugetului de stat ■ Ar fi a doua oară, după cazul impozitului de 400.000 de dolari al lui Gică Popescu, cînd, în urma unei investigaţii pornite de Gazeta Sporturilor şi concretizate de autorităţi, care si acum par decise sa transeze cazul, statul recuperează o mare sumă de bani

UDPATE: Daca aveti date despre caz si daca aveti incredere in echipa gsp, care a asigurat confidentialitatea fiecareia dintre sursele sale in toate investigatiile din ultimii 12 ani, puteti sa ne scrieti pe oricare dintre mailurile catalin.tolontan@gsp.ro, mirela.neag@gsp.ro, cristi.scutariu@gsp.ro, marius.margarit@gsp.ro

echipagsp1Date noi aflate de gsp arată că 2 Mai a consacrat politizarea hoţiei. Oamenii PD-L adusi de Monica Ridzi au provocat cel mai mare scandal dintr-un minister din România

Lucrurile nu sînt ce par a fi. Povestea este uluitoare.

Marţi, la ora 17:28, Monica Ridzi a demisionat, acuzînd o „coaliţie politică” şi spunînd că „mă consider nevinovată”.

„Am aşteptat momentul auditului, ca raport echidistant şi apolitic, ca să putem să acţionăm”, a mărturisit o voce din PD-L, explicînd că cererea de demisie a venit de la Cotroceni „după ce am văzut raportul de audit publicat pe siteul gsp”.
„A tras de timp”
Partidul susţine că a convenit cu Ridzi să plece încă din primele zile, dar a aşteptat un moment, „ca să nu dăm senzaţia că am cedat în faţa unei campanii de presă”. Explică: „Ştiam că investigaţia gsp e onestă, dar ce ne făceam dacă se repeta cu alt ministru şi era nedocumentată sau rău intenţionată?”.
Între timp, PD-L a sesizat că Ridzi are „un dublu limbaj”. În faţa conducerii a declarat că se consideră plecată şi că aşteaptă doar momentul cînd se va întruni primul criteriu obiectiv, dar, de fapt, „a continuat să tragă de timp şi să caute o soluţie pentru a rămîne în funcţie”.

filiera„Doamnă, m-au prins!”

Ce a precipitat lucrurile? Ce a făcut ca oamenii din minister să primească, la 16:15, ordinul repezit: „Convocaţi presa pentru ora cinci!”?

Nu auditul, nu semnalul de sus, Băsescu se gindise la o demisie încă după momentul deciziei CNA din 23 iunie, ci o convorbire. Speriat, unul dintre angajaţii MTS i-a spus ministrului ceva ce a prăvălit tot castelul de intenţii. „M-au prins!”, s-a auzit marţi în sediul din Vasile Conta.

O gaşcă neverosimila, dar reala
Ne-au trebuit 30 de zile să ajungem aici. Astăzi însă, s-a conturat premeditarea.
MTS nu mai e un minister decît pe hîrtie. El a devenit, după expresia unuia dintre cunoscătorii cazului, „o gaşcă incredibilă prin întinderea ei, de politruci sau de şmecheri care, împreună cu afacerişti din exterior, au pus la cale operaţiunea de jaf a celor 730.000 de euro”.

Ceea ce s-a întîmplat la MTS e fără precedent în istoria modernă a României! Un minister întreg a fost ocupat, la nivel de decizie, de o reţea care a deturnat banul public în propriul interes
sursă gsp

ridzi2Acte falsificate
Aproximativ 20 de oameni sînt implicaţi în caz. Incompetenţa jucată în faţa Comisiei de Anchetă, „Nu ştim nimic”, şi încăpăţînarea ternă care a enervat o ţară întreagă la televizor, „Evenimentul s-a produs”, ascund altceva.

MTS a acordat ilegal contractele firmelor Artisan şi Mark! Există date certe care demonstrează că MTS a „încredinţat direct” banii către cele două companii. Speriaţi, cei din minister au refăcut documentaţia pe „selecţie de ofertă”. Au aruncat documentele intiale si au fabricat altele! Dar au lăsat urme. Multe. De aceea, auditul a raportat documente lipsă!

Lakatoş a avut dreptate!
Într-o goană panicată şi inutilă, era tirziu!, ei au falsificat actele. De aceea, deputatul Lakatoş a spus, la ultima audiere a Monicăi Ridzi, că există „urme în hîrtiile venite de la ministerul dumneavoastră care pot să producă suspiciuni”! Ridzi a tăcut impasibilă, în capul mesei.

„De aceea în SEAP nu se regăseşte anunţul de participare, ci doar anunţul de atribuire. Selecţia de ofertă te obligă să publici în SEAP anunţul de participare, iar încredinţarea directă, doar anunţul de atribuire”, a explicat un angajat din MTS. De aceea la Comisia de Ancheta au ajuns tirziu documentele si niciodata complete.

FOTO: Monica Iacob-Ridzi la Costineşti în postura de reporter tv. Fotografiile au fost furnizate de MTS


rizdi1„Sîntem membri de partid!”

Frica a acţionat împotriva lor. Şi-au pierdut cumpătul şi au făcut eroare după eroare. „Se vede că habar n-au de lege. Mulţi au spus in fata procurorilor: sîntem membri de partid, am făcut ce ni s-a spus!”, susţin despre cei anchetati colegii lor din minister. „Cind reveneau dupa primele zile de ancheta de la DNA, ne povesteau ca le-au zis procurorilor ca sint de la partid. Cind s-au prins ca procurorii ramin impasibili si-si vad de treaba, s-au speriat. Cu toţii vor plăti pînă la urmă! Si-au batut joc de ministerul asta, de sportivi, de federatii!”, spune, cu naduf, unul dintre cei neimplicati.

Monica Ridzi a fost văzută în mai multe nopţi la minister. După demisie, a plecat la ora 4:15 dimineaţa din sediu. Directorii alergau cu dosarele de acte în mînă.

Caietul de sarcini şi alte documente au fost refăcute şi resemnate după evenimentele din 2 Mai. Există indicii că apare şi semnătura lui Ridzi pe unele actele contrafăcute!

„DNA îşi va afirma independenţa”
Acum s-a aflat că cei mai mulţi dinre şefii aduşi de Ridzi sînt membri PD-L. Paul Diaconu, directorul economic, este doar unul dintre ei. „Ministerul s-a politizat excesiv”, spunea Octavian Belu şi această politizare s-a transformat într-un bumerang care s-a înfipt direct în dinţii sistemului.

Pentru că, aşa cum arată documentele falsificate din cazul 2 Mai, este practic imposibil ca echipa Ridzi să scape de urmărirea penală. Ca şi auditul intern, care şi-a făcut treaba, DNA îşi va duce mandatul pînă la capăt, susţin surse autorizate. „E o ocazie ca Parchetul să-şi afirme net independenţa, incepind fara rezerve urmarirea penala impotriva unor membri PD-L, poate unii chiar si peste Ridzi ca pozitie in stat!”.

 

Materiale produse înainte de semnarea contractelor
Licitatia trucata si refacerea post evenimente a documentelor, ca sa dea o spoiala de legalitate, nu e tot! Gazeta a intrat în posesia unui alte laturi incredibile a afacerii transformate într-o capcană penală pentru cei care au conceput-o.

Unele dintre materialele promoţionale de 2 Mai au fost produse înainte de semnarea contractelor. Cu siglă cu tot! Asta dovedeşte o premeditare certă
sursă gsp

siglaDe unde ştiau sigla? 🙂
Lucrurile arată astfel. O firmă al cărei nume nu a fost încă aflat de gsp, aparţinînd unui personaj „despre care cuvîntul blînd ar fi interlop”, conform unei surse, a plătit realizarea materialelor promoţionale înainte de 22 aprilie, cind s-au semnat contractele MTS către Mark şi Artisan.

Obiectele s-au produs. Apoi, firma respectivă a vîndut marfa către Artisan. Obiectele produse inainte de 22 aprilie, data semnarii contractelor, conţineau sigla „De 2 ori mai tînăr” care, teoretic, nici măcar nu fusese concepută!

„Păi, plătise ştirea”
Dezvăluirile vor produce un şoc în PD-L. Partidul remarcase de ceva vreme că „Monica Ridzi este avidă de imagine. A angajat-o pe Ioana Vârstă în MTS şi i-a fixat un obiectiv de creştere de notorietate personală”. Există un episod absolut halucinant. La unul dintre evenimentele din campania electorală, un reporter al unei televiziuni a apărut în spatele scenei. Între el şi unul dintre membrii staffului PD-L a avut loc următorul dialog:

Bună ziua, am venit să facem o ştire.
– Bună ziua. Cu ce vă putem ajuta? Filmaţi!
Dar doamna Ridzi nu e?!
– Nu, am înţeles că nu mai vine.
Aoleu! Şi ce ne facem, că plătise ştirea!
Dar nimeni n-a bănuit ce se va întîmpla la MTS, cum aceasta pofta de imagine si, poate, nevoia de bani pentru campanie, au dus in cladirea ministerului sportului din Romania  „un animal cu 20 de capete muscatoare din buget”, dupa expresia cuiva. Ridzi a adus PD-L in fata unui caz de o gravitatea fara precedent.

CONTURI BLOCATE – BANI RECUPERAŢI
Există şi o veste bună în toată această poveste sordidă. „O parte importantă din banii sportului a fost depistată în conturi. Sute de mii de euro vor fi returnaţi bugetului de stat, evident prin ordin judecătoresc”. Restul se pot recupera de la cei găsiţi vinovaţi, dacă tribunalul va decide asta.

Între timp, toţi cei implicaţi şi-au luat avocaţi. Nu mai e mult şi va trebui să-i folosească din plin.

UPDATE: Pina miine, cind veti afla alte lucruri care va vor pune in lumina ramificatiile cazului Rizi, va recomandam doua articole din Cotidianul: Buscu e in forma de zile mari, iar Rogozanu remarca faptul ca presedintele a preluat argumentatia presei ca sa atace presa.

Comentarii (189)Adaugă comentariu

maria  •  16 iulie 2009, 8:32

@Alex,
La cate hotzii sunt in tara asta este nevoie de mii de Tolontani care sa se lupte din greu cu sistemul!

Poate n-ai observat ce greu este sa demasti pe cineva din structuri,aia mici „platesc” chiar daca nu au nici o vina in cele mai multe cazuri!

Asa nu mai merge, suntem o tara europeana, iar cei pusi sa aplice legea, s-o faca pentru totzi la fel.
Crezi ca este posibil, daca da, asa va fi, daca nu, blazarea care a cuprins acest popor, va fi sfarsitul lui!

Anca  •  16 iulie 2009, 8:34

De cand tot adresez cuvinte de lauda
echipei GSP, cred ca e de-ajuns sa ma semnez
si toti participantii la aceasta ancheta vor intelege ce vreau sa spun.

Si o nota importanta la toata povestea asta
care dovedeste inca o data ca filmele cele mai stupefiante
sunt inspirate din realitate:

SA NU SCAPAM DIN VEDERE PROPORTIILE!
Luand-o in trepte, daca intr-un minister in care s-au invartit sumele astea
s-a ajuns la niste enormitati penale ca acelea pe care le citim zilnic
pe acest blog, imaginati-va unde se opreste barometrul ilegalitatilor
intr-un minister ca cel al turismului. Apoi ganditi-va la cel al transporturilor.
Apoi amintiti-va de „vanzarile anterioare”.
Sper ca ati inteles de ce multi dintre voi simtiti
CA ALERGATI PE LOC SI TRANSPIRATI DEGEABA.

In sensul acesta mai spun inca o data:
haideti sa fim sinceri unii cu altii in 2009,
sa ne prezentam la vot in toamna, indiferent de optiuni,
si daca ne vom alege cu continuitatea patronatului dedicat hotiei
macar restul sa stim ca nu mai apartinem tarii asteia in nici un fel
si ca de altfel nici nu mai e loc pentru noi aici, decat in pozitia de fraieri,
pe care trebuie sa avem sansa sa o acceptam SAU NU.

zuza  •  16 iulie 2009, 8:34

PRIN POLITIZARE INSTITUTIILE STATULUI LUCREAZA TOT PENTRU EI, TOTI SUNT MANIPULATI. DACA NU INTERVENITI VOI (PRESA) VOR AVEA NENUMARATE „SUCCESURI”. CRED CA ESTE CEL MAI BUN MOMENT PENTRU CEI CARE DETIN INFORMATII SA LE OFERE PRESEI (SUB ANONIMAT PENTRU CA ACESTI OAMENI SUNT IN STARE DE ORICE). DOAR ASA CRED CA MAI LIMITAM UN PIC DEZASTRUL FAM.PDL

mini  •  16 iulie 2009, 8:35

Felicitari echipei GSP.

Ati demonstrat ceeace simteam toti, ceea ce intuiam. Traim intr-o tara aflata in declin economic, social si moral, tara ai carei conducatori, indiferent de culoarea politica – e o mare La Famiglia atuni cand vine vorba de $$$ – sunt numai buni de trimis in concedii de 5-10 ami pe la Rahova, Jilava, Targsor…ce tare ar fi sa ajunga Ridzi pe camera cu Ciri…cine stie cunoaste :)))

Daca nici acum nu se intampla nimic, astept sa faca fetita 2 ani si plecam draq din cocina asta. Osa imi iau Gazetele din ultma luna, si daca m-apuca „dorul de Romania” o sa e recitesc ca sa-mi treaca.

Astept cu mare interes rezultatele de la prezidentiale, atat ca prezenta la vot cat si ca rezultat final.

Felicitari Mirela , Marius, Cristi si Catalin si felicitari celor ce au refuzat sa taca.

Doctorul  •  16 iulie 2009, 8:39

Pana acum 30 zile, presa era a patra putere-n stat. Cand acest caz se va finaliza, presa va urca pe podium.

Peace

gicu  •  16 iulie 2009, 8:40

BRAVO BRAVO BRAVO ! JOS PALARIA – DAR SFATUL CEL MAI BUN ACUMA: NU OPRITI AICI ANCHETA, SE PARE CA PRESA DESI ESTE A DOUA PUTERE IN STAT ARE O MARE INFLUENTA ASUPRA MAFIEI POLITICE, DAR ATENTIE! – DOAR CAT PUI PAIE PE FOC FLACARA E MARE! SPER CA ANCHETA MEDIA SA MEARGA PANA LA GRATII, SA INSISTATI PANA LA PEDEPSIREA CELOR CARE AU VRUT SA SE IMBOGATEASCA PESTE NOAPTE!

eu  •  16 iulie 2009, 8:42

Ce crede-ti domnule Tolontan ca pina acum nu s-au facut hotii.Si inca multe din 90 incoace.S-au furat sute de milioane daca nu miliarde.Daca a-ti lua la bani marunti numai datoria Romaniei ati vedea cit s-a furat cinstit cu acte in regula.niciodata nu se va schimba nimic din pacate in Romania poate daca readucem pedeapsa cu moartea ca in China si asa tot se va fura.tentatia este mult prea mare dar totusi daca s-ar aplica legea capitala si s-ar face executii publice s-ar mai cuminti putin toti politicienii si ar mai face ceva pentru poporul acesta care le trage pe toate si nu stiu de unde atita putere de a rabda atita.Oricum as vrea sa aratati prin reportaje si cum este viata unui cetatean de rind intr-o tara cu adevarat democratica.Chiar daca este un ziar de sport totusi un articol pe saptamina cu teme de educatie civica si democratica nu ar strica si a-ti fi mult mai apreciati pe piata…

gicu de la cocserie  •  16 iulie 2009, 8:47

Felicitari pentru consecventa, ati reusit pana la urma ceea ce foarte putini credeau ca se poate, adica demisia unui ministru. Cred totusi, ca e o furtuna intr-un pahar cu apa. Daca si alti jurnalisti ar fi la fel de incapatanati in a cerceta anumite suspiciuni de fraude, multe ar iesi la suprafata. Nu cred ca vreodata se va eradica hotia din romania, dar macar sa se mai stie ca exista si cativa (din pacate foarte putini) jurnalisti care nu pun botul la plocoane pentru a acoperi matrapazlacurile hotilor.
Apropo, Domnule Tolontan, nu vi s-a propus niciodata pe parcursul acestei anchete, sa inchideti ochii, sa mai uitati din cele aflate cate ceva?
Inca odata felicitari DOMNULE TOLONTAN,si la cat mai multe cazuri rezolvate.

luca  •  16 iulie 2009, 8:48

daca vroia imagine trebuia sa se dezbrace

Felix  •  16 iulie 2009, 8:50

SuperTolo!
Asa o sa invatam sa ne cerem dreptatea si drepturile. Mai intai sa invete si hotii astia ca nu mai suntem fraierii de ieri!

Sly  •  16 iulie 2009, 8:56

Asa mai zic si eu dezvaluiri clare,aduse la lumina zilei sa le vada tot romanul,si nu numai.
Toata aceasta gasca se numeste MAFIE OFICIALA SI LEGALA!
Cum sa putem noi creste cind asemenea specimene ne conduc?Si sug toata puterea pentru ei insisi?

Cit timp trebuie sa mai asteptam aparitia primului ziar de investigatie pe care sa-l conduceti dvs.,d-le Catalin?

FIAT LUX

Emil  •  16 iulie 2009, 8:57

Domnule Tolontan, tot respectul pentru ce ati facut!
Probabil ca sunteti CEL MAI IMPORTANT ZIARIST ROMAN la momentul acesta.

ivan  •  16 iulie 2009, 9:00

Va fi totul in regula cand vor fi condamnati ca toti infractorii de drept comun. Cand vor infunda puscaria, atunci va fi facuta dreptate, in mod real. Totusi nu cred ca va ajunge vreunul dupa gratii, pentru ca Justitia la noi este doar pentru noi, astia mici.
Felicitari pentru reusita anchetei, poate in sfarsit se misca ceva si in tara asta.

Bogdan  •  16 iulie 2009, 9:10

Multumim intregii echipe ce a facut posibila aceste dezvaluiri. Multumim ca ati reaprins flacara timida a sperantei in ceea ce priveste o normalizare a situatiei politice din Ro.
Multumim ca nu ati ars campurile, otravit fantanile si multumim ca nu v-ati ascuns in paduri….multumim ca transcedeti spiritul acesta ancestral.

Pt toata echipa GSP, o dedicatie : Manowar – Heart of Steel
O meritati din plin.

Mordor  •  16 iulie 2009, 9:11

Gata, s-a dus mitul cu PDL si lupta anticoruptie. Basescu a pierdut in campanie una dintre jucariile lui preferate. Nu mai are ce „ciocoi” sa arate cu degetul decat in propria ograda. Va mai amintiti discursurile alea cu „la tzepe in piata Victoriei”? Daca le vom auzi din nou inseamna ca sunt nesimtzitzii nesimtzitzilor si chiar ne considera dobitoci pe toti. In rest…
Bravo Tolo,ai facut ceva extraordinar. Nu stiu daca iti mai amintesti, dar am mai trimis un mesaj acum vre-o luna in care spuneam ca premeditarea furtului a existat, dovedita chiar de legile care au aparut. Prima oara a fost HG Nr.1721 din 30 decembrie 2008 (de organizare si functionare a MTS) apoi HG Nr.478 din 22 aprilie 2009 (de completare a HG 1721/2009) care cuprindea fix 2 articole:”MTS organizează evenimente în vederea promovării programelor de tineret.”, respectiv, „MTS organizează evenimente în vederea promovării programelor de sport”. Uitasera sa se acopere si legal.Au facut-o in pripa.
Din cate am inteles, atat din GSP cit si de la ancheta comisiei parlamentare, procedura de atribuire a contractelor ptr 2 mai a inceput chiar inainte de aparitia si intrarea in vigoare a HG 478 (22 aprilie). Deci au pornit actiunea pe baze ilegale.
Felicitari TOLO inca o data. Ai tot respectul meu si al altor cativa oameni cu care discut si te apreciaza.
Sa vedem ce „Placinta” facem cu sportul in continuare. Din ce a aparut astazi in alte ziare, iar a dat-o in bara PDL si Guv. Boc.
Imaginea MTS este varza, lumea vorbeste de desfiintarea sa iar sportul se sufoca. Politizarea si PDL-izarea a mers pana aproape de dementa. Doamne ajuta, ca ne asteapta vremuri grele pe toti.
Cu toata stima pentru munca dumneavoastra.

Bula  •  16 iulie 2009, 9:13

Politizarea excesiva a sportului – in acest caz – a avut ca scop devalizarea bugetului MTS! Daca toti se mirau de ce membrii de partid absolut straini de fenomen, au fost investiti cu functii la nivel judetean, au aflat motivul. Se mira romanul de ce un sef de restaurant a devenit conducator in sport. Acum stim de ce. Singura intrebare ramine, cum au reusit unii politicieni sa adune asemenea averi fabuloase. Raspunsul l-a dat D-na ex ministru Ridzi. Cred ca daca la Petrosani s-ar cauta mai atent se vor descoperi lucruri asemanatoare. Mai trist este ca nici cei tineri nu sint mai buni ci din contra, sint parca mai avizi, minati fiind de averile sefilor lor, obtinute prin aceleasi mijloace.
Cel putin presa isi face datoria din cind in cind! Sa vedem reactia DNA!

sandu  •  16 iulie 2009, 9:14

Bravo gsp! Excelenta ancheta, cu un final de exceptie. Celelate ziare cu acoperire nationala ar trebui sa ia exemplu si sa inceapa investigatii si la celelalte ministere. Un indiciu: ministerul agriculturii.

Costin D.  •  16 iulie 2009, 9:16

F E L I C I T A R I domnule Tolontan si GSP! Ati facut o treaba extraordinara! Iata cum presa se dovedeste mai puternica si mai interesata si mai responsabila civic decat alte „puteri”. Ceea ce ati facut a avut un rezultat – chiar daca a trebuit sa creeeze valva pentru a „deranja” – ceee ce nu e putin lucru. In plus, dezvaluirile si anchetele continua, deci nu s-a ascuns gunoiul sub pres imediat. Ceea ce va dorim acum, si cred ca sunt in asentimentul si celorlalti citirori e SA CONTINUATI SCOATEREA LA IVEALA A MATRAPAZLACURILOR. Pentru ca numai astfel se va face valva si se vor lua masuri, adica va avea rezultat ceva ce multi observa sau discuta, dar lucrurile raman cum au fost. In acest sens va rugam sa va orientati atentia si spre alte focare de coruptie: PRIMARIILE LOCALE, ARMATA si BISERICA. Va urez succes!

blind guardian  •  16 iulie 2009, 9:16

catalin. sincer – tu crezi ca „cel mai informat om din Romania”, care citeaza din dosare nu stia de astea. Poti da un raspuns onest?

daniell32  •  16 iulie 2009, 9:19

felicitari Cataline..o spune un om sarac si nevoias..eu sper sa o tii tot asa ,sa nu cumva sa te scufunzi si tu in mocirla societatii noastre politice…s`a furat prea mult din aceasta tara bogata…avem liardari in euro pe care nu`i intreaba nimeni de unde au facut atatia bani…

Bravo Cataline  •  16 iulie 2009, 9:21

Pentru a nu mai fi considerate linsaje mediatice eu as propune sa se infiinteze un fond din care sa fie platite astfel de investigatii care au succes. Eu imi donez jumatate din salariu pentru asta. Cataline, meriti locul lui Ridzi Pittzi cu prisosinta. Nu stiu daca l-ai accepta daca ti-ar fi propus insa cred ca daca societatea nu isi asuma raspunderea si stam pe la colturi si nu luam atitudine se duce tara asta de rapa. Asa ne-am procopsit cu o Placinta!

alk  •  16 iulie 2009, 9:23

Poate plictisesc dar astept totusi copii dupa facturile prin care au fost decontati banii primiti de presa pentru a face publicitate electorala.
Cit priveste Buscu si Rogozanu, primul are probleme mai mari prin redactie (ii cam pleaca oamenii pe motive de „indicatii pretioase” de la centru)iar al doilea are si el problemele lui cu Basescu in particular.
Insa tu Cataline, ai facut un lucru extraordinar. Asa ca asteptam si nume de membrii de partid, mafioti si interlopi. Multa bafta!

valmon  •  16 iulie 2009, 9:30

Traiesc cu speranta ca justitia (in final !) isi va face treaba si vom vedea un caz finalizat cu ani de inchisoare (nu cu suspendare sau achitare >> a se vedea cazul Dom’Costel/Dolj…care din pacate e mai putin mediatizat acum).Din punctul meu de vedere probe sunt cu duiumul si foarte clare.
Pe de alta parte imi doresc ca toata presa sa participe la alte astfel de dezvaluiri, pentru ca motive se gasesc in viata de zi cu zi suficiente.
Poate ancheta aceasta va reprezenta primul pas in oprirea furtului masiv din banii si terenurile statului.
Spor.

mareana  •  16 iulie 2009, 9:32

Pare intr-adevar ireal ce se intampla, pentru ca „delapidarea” de nici un milion de euro din banii publici nu-i o suma colosala. Unii o folosesc doar sa-si cumpere o masina 🙂
Cazurile de sute de milioane de euro din comisoane pt constructii de autostrazi, din sute de km de borduri schimbate semestrial prin bucuresti, de TOATE licitatiile institutiilor de stat cu firmele private in care asociati sunt rudele celor din acest sistem marsav, mii de hectare de teren retrocedate pe mosteniri contrafacute, toate aceste marsavii sunt cu mult mai incredibile… Traim intr-o tara unde daca esti „omul potrivit la locul potrivit”, cel mai bun partener de afaceri e STATUL, DIN BANI PUBLICI! In conditiile in care, prin impozitul forfetar, statul roman e hotarat sa ia si ultima bucata din profitul si asa mizer al celorlalti, care muncesc… care mai au un business curat, bazat pe economie de piata!
Totusi, un ziar de sport reuseste aceasta ancheta, si e lasat s-o faca… Sa fie inceputul???
Uuuuuuuuuuuu, in cazul asta chiar ar trebui sa facem chef 🙂
D-le Tolontan, sa speram ca nu e praf in ochi, ca aceasta campanie a d-voastra e doar inceputul campaniilor mass-media a tuturor trusturilor de presa, pentru ca daca e sa strangem toti cureaua, atunci primenirea trebuie sa inceapa de undeva… daca ati urmarit interesul cititorilor si nu altceva atunci MULTUMIM!

adrian  •  16 iulie 2009, 9:34

MI-E SCARBA DE CLASA POLITICA.. MI-E SI MAI MARE SCARBA DE BASESCU – CEA MAI MARE JIGODIE DESI SUNT MEMBRU IN PDL… DUPA RAZBOI MULTI EROI SE ARATA.. ASA SI BASE CICA „DE MULT STIAM CE SE INTAMPLA INCAZUL RIDDZI INSA NU AM VRUT SA MA BAG..” ADIK SPERA SA NU SE AFLE… DACA AS PUTEA I=AS PUNE PE TOTI SA MUNCEASCA PE UN SALARIU DE 10 MIL SI SA SI STEA CU CHIRIE!!! MI=E SCARBA … TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!!

antisocial  •  16 iulie 2009, 9:37

este cert k se fura in romania k in codru.la celelalte ministere e la fel.ridzi a fost descoperita datorita voua,dar ganditi-va cate paduri s-au retrocedat abuziv,cati km de autostrazi s-au costruit numai pe hartie si multe altele.e jnle mare in tarisoara noasta 🙁

Clublife1  •  16 iulie 2009, 9:41

eu zic ca cel mai bine ar fi ca la alegeri sa terminam cu gasca asta de hoti din pdl si cu iuda de basescu

Andrei  •  16 iulie 2009, 9:41

Felicitari.

Si va rog eu frumos, explicati-i lui Mircea Badea ca e penibil cand zice la televizor ca sunteti fanul lui Basescu. Are o gandire de genul, daca nu esti din toate madularele impotriva lui, esti neaparat cu el.
Spuneti-i pe silabe: PE-NI-BIL si lumea s-a prins.

marian  •  16 iulie 2009, 9:43

repet cele spuse ieri: Domnule Tolontan, nu vi se pare ciudat faptul ca presa nu reactioneaza in cazul Nemirschi la fel de virulent ca in cazul Ritzi? Vreau sa vad aceeasi masura, pt a proba ca avem o presa independenta. De ce nu ocupati si de acest caz? Asa, pentru linistea noastra.

JasonX  •  16 iulie 2009, 9:44

Felicitari si la mai mare . Totusi, nu cred ca se va face ceva … this is romania 😐

gogu de la 2  •  16 iulie 2009, 9:50

d-le tolontan,

Am urmarit ancheta inca de la inceput si vreau sa va multumesc pt tot efortul depus de d-vostra si ceilalti colaboratori. In sfarsit am vazut in gazetaria romaneasca o mostra de solidaritate cum nu am mai vazut decat intre acei oameni care dansau de bucurie pe strazi in noptile din ’94. sa stiti ca de atunci am simtit un gol in suflet, de care mi-am dat seama numai azi, mi-a lipsit dorinta de a fi roman. azi chiar sunt mandru… inca nu am murit!
si totusi, am fost sigur ca daca se poate indrepta ceva in Romania, acea scanteie poate veni numai dintr-o directie… SPORTUL!!! pacat ca oamenii de sport nu s-au implicat si nu au luat atitudine la marsaviile care se petrec in Romania, in Romania noastra, dar poate dl. Belu, timid si cu bun simt va fi un deschizator de drumuri si in aceasta directie.
D-le Tolontan, am castigat o lupta, dar nu si razboiul. va rog continuati ancheta si fiti siguri ca in momentul in care o sa aveti dificultati veti simiti ca va sprijiniti pe milioane de romani.

Bafta multa!

Vranceanu  •  16 iulie 2009, 9:54

Nu stiu daca reusesti Catalin sa citesti tot ce scrie aici, dar rugamintea mea este sa fii cu ochii si pe noul ministru, deoarece Focsaniul este un oras mic si se aud multe.Doamna Placinta , a intrat in politica ff recent si a ajuns ff departe. In timpul campaniei , la o intalnire restransa a fost intrebata de ce candideaza , deoarece financiar sta destul de bine. Raspunsul ei a fost acela ca afacerea cu croitoriile care produc in sistem lohn este pe moarte si trebuie sa-si asigure viitorul. A candidat pt a influenta anumite lucruri in favoarea ei si a lui Mustea. Imi pare rau ca cei care lupta impotriva lui Oprisan sant mai josnici decat el….sincer nu cred ca avem vreo sansa, istoria ne arata cine santem si cine vom fi….nimeni…

il che  •  16 iulie 2009, 9:55

Pe ei, pe ei.. nu-i ierta Tolo.

Silviu  •  16 iulie 2009, 10:02

Jos palaria !
1. pentru demascarea politicienilor corupti.V-as ruga s-o luati in ordinea descrescatoare a milioanelor pentru descurajarea rechinilor mari cu gasti si mai mari…Altfel se face doar o reglementare a jafurilor (adica ori sunt foarte mari si nu vor fi dezvaluite, fiind partasi toti factorii de decizie si presa aferenta importanta de pe piata, ori vor fi mici si sacrificati in postura de tapi ispasitori.
2. pentru ascunderea confratilor din presa care din asta traiesc(toate trusturile de presa din Romania injura de zor pe Basescu, EBA si poate din aceasta cauza le iau bani cu nemiluita acolitilor acestuia (ridzi, udrea). Deci , coruptii politicieni ar trebui demascati odata cu uscaturile care nu se pot numi jurnalisti, tocmai pentru curatarea breslei si a reputatiei lor.

Vlady  •  16 iulie 2009, 10:02

Aceasta frauda,este una minora!!!
Eu va scriu de peste 5 ani de fraudele care s-au facut si se fac in continuare la SALA DE SPORT „NADIA COMANECI„ ONESTI de 20 DOUAZECI de ani SI SALA NU ESTE GATA SI NICI NU VA FI GATA CAT VA FI PRIMARUL ACTUAL UN PSD-IST PUS NUMAI PE FURT SI CAPATUIALA SI NU-L TRAGE NIMENI LA RASPUNDERE !!! TOTUL PE BANI PUBLICI !!!!

Dan  •  16 iulie 2009, 10:03

Stie cineva daca in afara de Ritzi si-a mai dat vreun subaltern demisia? Ma refer la cei implicati.

Deislerik  •  16 iulie 2009, 10:04

Un jurnalist care ar putea actiona cu brio si in alte domenii. Un simt extraordinar ,un fler incredibil…bv catalin & echipa

Zarathustra  •  16 iulie 2009, 10:06

Dupa toate astea si dupa toate murdariile care le-ati scos la iveala, ganditi-va la urmatorul lucru..in 20 de ani nici un om politic nu a facut puscarie ptr ca a furat..si ceea ce a facut Ridzi si echipa este caz penal ..Vreti sa vedeti si as putea si sa ma arunc in foc ca si de data asta nu se va lasa cu condamnare..sau cel putin nu a celor care merita si care au gandit toata manevra asta..Ridzi o sa scape ptr ca o sa o faca scapata si o sa bage pe unul care nu e asa important in fata ..o sa pice altcineva in locul ei
In Romania nu o sa vedeti niciodata o ancheta DNA dusa la bun sfarsit cum nu am vazut nici pana acuma daca implica clasa politica
Si aici sunt dovezi sa le vada toata lumea ..si tot o sa ne arunce praf in ochi
Noi deja ne-am saturat de aceasta clasa politica ..clasa de hoti si in curand o sa vedeti cum poporul asta care a indurat atatea isi va lua din nou soarta in maini

Andrei  •  16 iulie 2009, 10:08

Domnule Tolontan, pana acum am crezut ca toata aceasta tevatura are la baza un comportament imoral, dar ca este totusi la limita legalitatii. Astazi, daca ce am citit este adevarat, ati reusit sa imi dovediti ca sunt atat de prosti incat nu stiu nici macar sa fure legal. Este absolut incredibil! Nu ne ajunge ca avem o clasa politica corupta (sa nu creada cineva ca in alte partide lucrurile stau altfel) dar mai sunt si incredibil de prosti. Cu combinatia asta ajungem departe! Felicitari si mergeti pana la capat. Fara presiune din partea presei vor incerca sa musamalizeze totul.

adi  •  16 iulie 2009, 10:09

felicitari
domnule Tolontan v-ati implicat total intr-o problema a sportului care de fapt se propaga in toate domeniile : cheltuirea banului public in interesul politicului si nicidecum a destinatiei data prin buget

Cu o.g. 34/2006 in mana daca va apucati sa cereti date despre toate incredintarile directe din orice domeniu veti descoperi aspecte cel mult la limita legalului (daca au fost atenti cu fisele de date ale achizitiilor cei care le-au intocmit)daca nu o sa importam hartie din toata lumea sa scrieti cate magarii se pot face cu bani publici

Si asta nu spune nimeni ca incredintarea directa este exceptie de cheltuire a banului public calea corecta fiind licitatia cu criteriul oferta cea mai avantajoasa dpv tehnico-economic

ioan  •  16 iulie 2009, 10:16

Nu ne ramane decat o singura alinare,aceea ca Dumnezeu ii va judeca pe acesti oameni. Acolo,ei nu au influenta.

cristi  •  16 iulie 2009, 10:17

FELICITARI!!!!!!!

pasnick  •  16 iulie 2009, 10:17

din toata aceasta poveste, se isca totusi o intrebare: unde erau si ce pazeau organele platite de noi sa previna si sa pedepseasca astfel de fapte? nu cumva isi iau babanele salarii degeaba? ministerul de finante si nu numai el are de dat opinei publice niste raspunsuri. daca tot sunteti reprezentantii nostri (multumiri pentru asta!), va rugam sa ii intrebati si pe ei cum sta treaba cu datoria pe care o au fata de societatea romaneasca.pe ei, pe mama lor!!!

boris  •  16 iulie 2009, 10:18

cenzura nu se respecta nicaieri,

cenzurati ofensele dar nu comentariile

Bogdan  •  16 iulie 2009, 10:19

Da, mini, asta e solutia, fugitul… Cu mentalitatea asta nu o sa reusim niciodata sa indreptam nimic.
Stai comod la tine pe canapea si vrei ca totul sa se rezolve in jurul tau, cand nici nu cunosti problema.

Stii care este adevarata problema aici?
Majoritatea comentariilor au tenta politica … Parca fiecare ar vrea pe cineva la putere ca sa ia el cioloanul…
Sunt putini carora le pasa cu adevarat.
Dar continuam sa luptam…

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2009, 10:20

zuza : nu e doar meritul presei. Am mai spus-o. E si meritul celor din autoritatile statului care-si fac treaba. Poate ca multi dintre ei au fost umiliti si cenzurati pina azi. Poate ca nu au legi la dispozitie, poate ca au fost ingenunchiati politic. Acum, nu mai e cazul. Dosarul devine tot mai clar!

savior  •  16 iulie 2009, 10:23

nu stiu daca sa ma amuz sau sa ma intristez. nu credeam ca sunt atatia oameni naivi incat sa-si dea seama in ce tara traim,de-abia dupa aceasta ancheta. daca isi inchipuie cineva ca ridzi e cel mai mare mafiot al acestei tari, se inseala amarnic. d-le tolontan, mi-a fost dat sa vad afaceri necurate mult mai mari decat acest caz dar atat timp cat e vorba de un intreg sistem, ne batem cu morile de vant. ar trebui sa se schimbe ceva dar sincer, nu mai indraznesc sa sper asa departe. nu pot spune chiar ca m-am resemnat insa am invatat sa traiesc astfel incat sa-mi pese mai putin. e trist pentru ca ma cred in continuare un patriot, inca mai simt ceva cand aud imnul tarii doar ca in astfel de momente sunt singur cu ideea mea de tara, ma detasez de cine ne conduce. ce-i si mai trist este ca parca a inceput sa-mi para rau ca n-am plecat atunci cand am avut ocazia…

un canadian  •  16 iulie 2009, 10:23

cataline, in preziua meciului cu norvegia din oct 2002 de la bucuresti, paraseam romania alegind o tara mult mai sociabila si dornica de afirmare…

intr-un mesaj privat mi-ai urat bafta si ceea ce am facut o fac pt viitorul copiilor mei…

timpurile mi-au demonstrat ca ai avut dreptate…

pandora  •  16 iulie 2009, 10:26

Felicitari din toata inima mea amarata de roman ce-mi castig greu painea.Pdl-ul va plati scump pentru acest scandal,iar daca incearca cineva sa te intimideze,sa ne spui,nici nu-ti inchipui cat suntem de multi si cat de porniti suntem impotriva acestor lipitori odioase.Romanii onesti sunt cu ochii pe pdl.Cataline,ai facut sa se-ntample un miracol,ai reusit sa spargi cercul mafiot al politicii autohtone,ai demonstrat ca se poate,ne-ai redat speranta si ne-ai readus la viata.Iti multumesc din suflet ca m-ai salvat de cumplitul dusman-resemnarea.

bogdan_valcea  •  16 iulie 2009, 10:27

BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!
bravo presei in general si gsp-ului in special.
d-le tolontan m-ati facut sa citesc din nou ziarul dv dupa dezamagiri continue.
acum sper doar sa spun aceleasi lucru si despre justitie!
si sa citez un om pe care-l pretuiesc ffff mult „ma inclin”

Comentează