Simplu

Sînt seri din acestea, cînd propria echipă e expresivă ca un frigider. Sînt seri în care, pur şi simplu, elevul tău de altădată e mai inspirat. Sînt seri în care Şahtior joacă crispat, seri în care Raţ alunecă, iar Srna rămîne lipit de tuşă fără nici un folos.

miercuri, 5 august 2009, 10:35

Sînt seri din acestea, cînd propria echipă e expresivă ca un frigider. Sînt seri în care, pur şi simplu, elevul tău de altădată e mai inspirat. Sînt seri în care Şahtior joacă crispat, seri în care Raţ alunecă, iar Srna rămîne lipit de tuşă fără nici un folos.

Probabil că îţi pare rău că ai rămas la Doneţk, iar privirea lui Ahmetov spune tot. Ucraineanul plecase cu Cupa UEFA în braţe sub reflectoarele de la Istanbul, visase la o semifinală de Liga Campionilor şi totul s-a terminat, neaşteptat, la Timişoara.

Sînt asemenea seri. Mircea Lucescu le cunoaşte. Îi mai rămîne ceva de spus, dincolo de patimă. Dacă duşmanul adevărului e mitul, nu minciuna, atunci în această seară bănăţeană ar trebui să se încheie mitul că Lucescu a retrogradat-o pe „Poli”. Nu a retrogradat-o, iar „Poli” l-a eliminat pe merit. Putem accepta ceva ce n-are legătură nu cu revanşa, ci cu fotbalul? Ceva atît de simplu.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

amorphis  •  5 august 2009, 22:40

Chapeau bas Poli Timisoara!

Pacuiul lui Soare  •  5 august 2009, 22:52

asa s-a calificat si Steaua anul trecut cu Galatasaray, lovituri surprinzatoare si autobaza in careu. Pt noi e ok, am mai facut o surpriza; dar daca e sa ne uitam la fotbalul prestat, e mare pacat. Se duce mai departe echipa care joaca mai putin fotbal, care nu poate juca de la egal la egal cu marile echipe ale europei.

HAI FC-ul  •  5 august 2009, 22:53

Bravo FC Timisoara !!!
Chinezul, Ripensia, Politehnica, CFR, UMT, legenda continua !!!
Hai FC- ul !!!

css  •  5 august 2009, 22:54

un singur adevar e absolut: toate adevarurile sunt relative!..insa Lucescu a retrogradat-o pe Poli,iar Timisoara l-a eliminat meritat !

Marian  •  5 august 2009, 22:55

Bravo Cata….un comentariu foarte abstract,dar la subiect..s-a intamplat ceva ciudat in seara asta si imprevizibil dar asa se scrie istoria fotbalului prin surprize …multa bafta in continuare echipelor romanesti si sa speram ca vom mai adauga cateva pagini in istorie,bafta!

mecislab  •  5 august 2009, 22:57

Eu am sa fiu sincer si am sa spun ca Timisoara a facut un joc rusinos si care nu poate fi laudat. N-a fost nici o tactica in afara de a da cu mingea in tribuna, oriunde! Nu stiu in ce-ar consta bucuria, ar fi o bucurie prosteasca, echipele din indepartatul spatiu post-sovietic joaca fotbal, totusi!

passaris  •  5 august 2009, 22:58

sunt seri, ca aceasta,cand pur si simplu ramaneti blocati si total descoperiti… ca, deh, nu e steaua… viata ne razbuna si va mai da voua , CELOR de la gsp, cate un bobarnac pe zi: ieri VASLUI, azi TIMISOARA… dar nici o problema, voi scieti mainie ce a servit la pranz toja and co!

georgian  •  5 august 2009, 22:59

Felicitari Timisoarei !!!!
Ramane o performanta istorica.
Nimic despre cea mai mare parte a suporterilor timisoreni ,care asa cum spunea si Mircea Lucescu la conferinta de presa de dupa meci,sunt demni de mila,iar prin banerele afisate demonstreaza inca odata ca Banatu’ nu-i fruncea…..timisorenii nu reusesc sa treaca dincolo de propria lor neputinta din ’87…asa cum recunostea si Marele Dembrovschi”Lucescu ,nu a avut nici un merit in retrogradarea lui Poli,atat putea Poli,la vremea aceea”…
In rest numai de bine…
Felicitari pentru articol,D-nule Tolontan.
P.S. Sunt suporter stelist…dar imi scot palaria in fata antrenorului care e Mircea Lucescu,chiar si atunci cand paraseste cu demnitate stadionul ”Dan Paltinisan” si are puterea sa isi aplaude…dusmanii !!!!!

jos_cenzura  •  5 august 2009, 22:59

credeam ca poli timisoara era alta echipa fata de fc timisoara… eu stiam ca poli purta mov si fc violet (sau invers, nu mai tin minte exact)

crinul negru  •  5 august 2009, 23:02

-galeria timisoarei isi ia locul in pluton, pacat, erea o galerie frumoasa, veninul impotriva lui lucescu nu-si avea locul,in rest….echipei, felicitari.

Walther  •  5 august 2009, 23:02

Das habt Ihr SUPER hingekriegt. RESPEKT FC TIMISOARA !!!!

liviu  •  5 august 2009, 23:08

Mare dreptate ai! Trebuie sa incetam cu vrasmasiile si sa ne bucuram de fotbal, care, spre norocul nostru, a fost pentru noi!
Bravo Poli! Fie sa avem multe seri frumoase ca seara de azi!

corectorul  •  5 august 2009, 23:09

da,e simplu.fotbalul e un joc in care iese invingator,nu cel care e mai bun in general,ci acel care e mai bun la momentul respectiv.cred ca e prematur sa vorbim de intelepciunea lui Sabau (sunt destule voci care spun ca Poli pune autobuzul in fata propriei porti,doar Bucur mai coboara din cand in cand sa mai faca cate o nazbatie).pe de alta parte m-a surprins la vremea finalei UEFA stilul propus de Lucescu,brazilienii in atac iar restul in aparare.parea ca,contrazice filozofia de o viata a lui Lucescu in ceea ce priveste notiunea de „mijlocul terenului”.acuma,ca Sabau a stiut sa-si „citeasca” mentorul si sa-i pregateasca o lovitura maestra,ramane de confirmat…Hai Poli!

oaie  •  5 august 2009, 23:10

bravo bine scris

opis  •  5 august 2009, 23:10

in primul rand FELICIT DIN TOATA INIMA ECHIPA TIMISOREANA! (desi nu sunt un suporter de-al lor).

sunt de acord ca POLI a castigat PRIN FOTBAL calificarea:
– nu faptul ca Lucescu a retrogradat POLI a dus la eliminare (mai ales ca-s multi ani de atunci si ca multi din jucatori – mai ales cei straini – chiar de ar fi stiut nu ar fi pus mare pret pe acest lucru…
– un antrenor ce a vrut sa-si depaseasca mentorul, fotbalistii ce au pus suflet in a-si depasi adversarul direct si O ECHIPA ce si-a dorit mult GLORIA unei calificari de rasunet, sunt vectorii principali ce au hotarat calificarea… nicidecum o retrogradare (usturatoare ce e drept) din vremuri de demult apuse… „usturimea” nu a facut decat sa aduca un plus de performanta „celui de-al 12-lea jucator”…

inca o data, FELICITARI POLI!

Leo  •  5 august 2009, 23:11

Frumos, pacat doar ca rezultatul din seara asta va fi exploatat de Iancu, nu de Sabau si jucatori.

detzu  •  5 august 2009, 23:17

Felicitari , ca banatzean iti dau dreptate. E cazul sa se termine cu istoria din ’87. Dar cum erai cam tanar atunci , nu intzelegi cum erau tratati oamenii atunci. Erau un fel de animale de zoo care aveau activitati clare pentru supravietuire. Statul la coada , lucrul fara sens, chiul , un pic de distractie, se lucra si sambata 🙂 si dimano si steaua luau tot ce era mai bun ca jucatori. Nici macar Craiova nu putea scapa de asta, da celelalte echipe. Bine ca se termina o epoca. FELICITARI POLI !!!

anca  •  5 august 2009, 23:20

Buna seara, uneori zeii tzin si cu noi, uneori suntem ceva mai baftosi fata de altii, dar cred ca de fiecare data ramanem aceeasi. Trebuie sa invatam sa ne privim cu mai multa incredere, pt ca sa obtinem de la sine ceea ce ne-am dorit initial. Poate ca si in fotbal e nevoie sa ridicam capul in fata adversarilor, fara a tine cont de tertele vedete ale acestora. Felicitari TIMISOARA, Felicitari si lui Mircea Lucescu pt ca fara el fotbalul ar fi mai sarac.

BJ  •  5 august 2009, 23:24

Domnule Tolontan… putem aduce un minim de educatie in randurile unor suporteri, doar cu niste randuri subtile sau directe pe un site?

Intrebarea aceasta are acelasi raspuns ca cea din finalul articolului.

NB: Vorbind despre educatie in sensul larg. Foarte larg.

Cristina  •  5 august 2009, 23:24

Sa nu uitam ca, in fotbal cel putin, balonul este rotund. Trebuia sa fie un invingator si trebuia sa fie un invins.
Poate ca Poli a pleca in joc de la ideea ca nu are ce pierde… Si astfel a castigat. Sau poate ca una din echipe a fost intr-una din zilele ei bune, iar cealalta – intr-una din zilele ei… mai putin bune. Sau poate a fost pregatirea… sau poate hazardul…
Sa speram ca drumul nu se va opri aici… Ar fi pacat…

Itza  •  5 august 2009, 23:25

Mircea Lucescu nu mai are nimic de spus . Elevul si-a intrecut profesorul inca odata .Bravo Timisoara … Forta Steaua !!!

missu  •  5 august 2009, 23:29

sorry tolo, totul a fost revansa,,,
iar mr. lucescu sa nu uite un 0-0 prin ’83 cu italienii

sorin  •  5 august 2009, 23:36

Acest meci demonstreaza inca odata ca fotbalul nu are echipe reper sau etalon, totul este in miscare.
Aceasta eliminare a lui Sahtior nu are nici o legatura cu istoria ;ui Poli ci cu prezentul ei care inseamna in primul rand antrenorul Sabau.
Tanarul Sabau l-a invins pe batranul Lucescu, adevarul este simplu.
Sa ne uitam mai mult la cei tineri si sa nu mai luam ca reper pe Mircea Lucescu. Nu ca nu ar fi insemnat ceva pentru fotbalul nostru, este unul care a iubit cu toata fiinta lui acest sport si inca il mai iubeste.

ciprian  •  5 august 2009, 23:37

poli a avut noroc in meciul tur,astazi s-au aparat foarte bine, personal sunt impotriva regulii cu golurile din deplasare, ar trebui jucat pana conduce o echipa , fifa ar trebui sa schimbe regulile fotbal.
excelent articol , timisoarenii sunt impotriva lui lucescu dar uita ca in anul in care au retrogradat au jucat 34 de meciuri, si nu le-a scos lucescu mingea din poarta….
noi romanii nu stim sa apreciem valorile, daca eram in locul lui lucescu faceam plangere la uefa…
si inca ceva, nu cred ca poli va mai rezista 2 meciuri numai aparandu-se pe 3 linii ..

alex  •  5 august 2009, 23:38

Domnuke Tolontan,
Matale esti cam tinerel, dar trebuie sa stii ca Dinamo si Steaua sunt nascute din balele hidrei securisto-comuniste si ASTA NU TREBUIE SA UITAM NICIODATA!!!!! In rest nu poate fi vorba decat de iertare …, dar m lucescu jigneste in continuare. Acelasi comportament marsav l-a avaut si cand era antrenor la Corvinul!

ala  •  5 august 2009, 23:47

Poli a eliminat pe Sahtior cu destula sansa,dar Mircea Lucescu minte cand spune ca nu a retrogradat-o pe Poli……….eu personal cunosc martori oculari care au vazut ce sa intamplat cu adevarat.

Catalink  •  5 august 2009, 23:52

Catalin, Lucescu a pus umarul la retrogradarea lui Poli in acel moment, dar Timisoara trebuie sa treaca peste acel moment. Trist este ca cele doua „mari” ziare de sport dezgroapa mortii cu acest subiect. Depasind momentul, sa ne bucuram pentru ce a realizat Poli in seara asta. Sper ca si voi si ProSport sa acordati spatiul corect in ziare, sa mai uitat de cele trei echipe bucurestene. Nu ele aduc rezultate in acest moment, ci echipele din ceea ce voi numiti: „Provincie”.

gonzales1981  •  5 august 2009, 23:55

pe merit poate a fost, dar cu noroc si un fel de antijoc, care din pacate a fost mai mult decit necesar contra unui asemenea adversar. si asta trebuie sa recunosc si eu, un suporter inrait a lui poli timisoara.

dar aceasta este vesnica istorie a luptei intre cel puternic si cel slab si petru ca sansele nu sunt niciodata 100% la 0% ci in cazul acesta de vreo 90% la 10% se mai intimpla din fericire si asa ceva inbucarator pentru suporterii timisoareni( mingea este rotunda). timisoara si-a jucat sansa cu tupeu(in sensul pozitiv al cuvintului) si le-a pleznit o palma celor care au uitat ca un meci de fotbal dureaza 90 de minute si in aceasta perioada ambitia, efortul, curajul, dorinta de a se sacrifica pentru un scop sunt mai mari decit gindul la premii, faima si bani. chiar si viata insusi pe acest pamant este atit de improbabila, dar totusi… EXISTA haide poli,haide romani, haide romania.

CRISTI  •  6 august 2009, 0:05

BANATENII SA NU UITE CA A TREBUIT SA VINA UN BUCURESTEAN SA-I DUCA IN EUROPA!!!!
EI STAU CU BANII IN BUZUNAR, SE STIE CA BANATENII SUNT CEI MAI ZGARCITI OAMENI, DACA SUNT SMECHERI SA-SI FACA EI ECHIPA!!!
ASTA NU E POLI , ASTA E POLI AEK FACUTA DE DOBOS SI IANCU…
CAND II AUD CA LUCESCU I-A RETROGADAT,CE P.. MEA EI N-AU JUCAT!!!!
DACA AVEAU VALOARE NU RETROGADAU…
EI AU INJURAT ACUM 2 ANI ECHIPA RAPID CARE I-A APLAUDAT MEREU…
ORICUM VOR PICA CU LYON CARE LE VA DA VREO 5-6, ANUL TRECUT S-AU FACUT DE RAS….

Azgardu  •  6 august 2009, 0:06

Sunt suportez dinamovist, insa asta nu ma poate face sa nu admit ca antrenorul Mircea Lucescu este o entitate, iar omul Lucescu este o cu totul alta, iar respectul il merita doar primul. Iar Timisoara a meritat calificarea, au jucat ce au putut si au facut-o aproape perfect, pe cand echipa oligarhului ucrainean a jucat sub ceea ce se astepta de la ea.

gabri  •  6 august 2009, 0:06

Imi pare rau de Nea Mircea,mai rau decat imi pare bine pentru Timisoara.Oricat as vrea sa ma bucur pt.timisoreni,Domnul Lucescu este un monument viu al fotbalului romanesc,mult timp singurul antrenor roman de fotbal ,aparator al culorilor tricolore,cu o demnitate si eleganta extraordinare.Pe de alta parte,Sabau arata ca stie sa organizeze o echipa,nu stiu de ce nu a fost bun pentru Dinamo.In rest,pentru toti idiotii care-l contesta pe Nea Mircea,sau care il considera un inamici!

tim  •  6 august 2009, 0:10

Catalin, gresesti enorm, Lucescu ne-a retrogradat in 88, a intrat in vestiar si i-a injurat pe jucatorii lui Poli. Jucatorii aia sunt vii, nu am vazut sa faceti interviul cu ei.

booba_viola  •  6 august 2009, 0:12

Mai mai incetati cu comentariile astea daca nu stiti nimic. Nu ati fost la meci in ’87, sau sinteti prea tineri sau nu vreti sa stiti.
Lucescu a cistigat la Dinamo DOAR cu arbitrii, iar cind nu a putut, s-a suparat si s-a razbunat. Eu, ca si multi altii, am fost deasupra tunelului cind ne-a aratat pumnul si a strigat ca ne va retrograda. Chiar daca nu el a facut-o, a dovedit ca e un josnic.
Azi ne-am razbunat noi.
Daca Steaua sau Dinamo, echipele comuniste, furacioase si dubioase, ar fi eliminat Sahtiorul astazi, am fi auzit-o si pe tevile de gaz.
BRAVO POLI BRAVO FANII care au fost la inaltime, inclusiv bannerele (apropo: deranjeaza pe vreun dinamovist ca e numit „caine’?)

gonzales1981  •  6 august 2009, 0:16

si pacat ca in zilele de azi totul in fotbal se rezuma intr-un fel sau altul la bani. oare citi bani a cheltuit finatatorul lui donetz??? oare care este diferenta de investitie intre poli si donetz ??? si atunci vom vedea ce efort au depus jucatorii lui poli si ce efort ucrainienii…
pacat ca acest lucru nu a fost pina acuma nici unde remarcat…

Cocos  •  6 august 2009, 0:32

Daca echipele si antrenorii nu s-ar schimba Poli nu s-ar califica in fata lui Sahtior chiar de-ar fi sa mai pice cu ei de o suta de ori. Motul si jucatorii lui ar trebui sa stea o luna prin minastiri pentru ca azi s-au calificat cei care n-au habar de fotbal…. veti vedea ce 7-0 sau 8-0 primeste Poli in turul viitor de la o echipa ca Arsenal.

css  •  6 august 2009, 0:39

nu-i mai cautati scuze lui Lucescu..fotbalul se joaca pe goluri,restul e can can..pastrati-va cerneala pt marele triumf de maine cu Motherwell sau cum le-o spune alora…ce o mai curge cerneala maine…daca or scoate si ei un egal.. Asa stiti voi..

hope  •  6 august 2009, 0:40

Poli a fost mai pragmatica in ambele meciuri si a reusit ce si-a propus.
Mircea Lucescu de astazi nu merita acel joc istet, dar dur de cuvinte.
Razboiul psihologic nu a fost inventat de galeria Timisoarei.
Azi e seara noastra. A romanilor, in fond.

PaSo  •  6 august 2009, 0:48

Sigur ca Sahtior nu se ridica la nivelul unui Motherwell, Ujpest sau vanzatori francezi de verdeturi, dar eliminarea lor e totusi o performanta care produce la unii fani ai altor echipe reactii incredibile, de la ura ,la (incercari)de batjocura, reactii de frustrare de altfel nejustificate pentru ca la urma urmelor in istorie va ramane doar ca “o echipa romaneasca a eliminat detinatoarea cupei UEFA” SIMPLU! Iar aceia care au fost mai “relaxati” pot depune marturie ca ocaziile mai multe si mai clare de-a inscrie le-a avut Timisoara!

Fane Rosca  •  6 august 2009, 0:52

Slab articol.
Fara nici o legatura cu toata colcaiala subterana, mai valoroasa decat meciul in sine.
Stam si ne intrebam, acum ca stim cum i-a turnat pe altzii, daca Luce si-a pus vreodata problema de ce „toate mi se intampla numai mie?”
Sigur ca Timisoara e o echipa de 2 parale[le], dar ce primeste Luce vine mai de sus…
Hai, intra peste ei in vestiar!!!! Pe ei, pe mama lor!!

motanul incaltat  •  6 august 2009, 1:05

Exista un Dumnezeu si-n seara asta a facut dreptate lui Poli dupa 20 de ani…Sint suporter U dar Lucescu prin Dinamo a bagat-o pe Poli in B cum a bagat-o si pe Foresta.Poli mai are un singur lucru de facut :sa-si caute un antrenor-nu pocaitul ala care o sa arda in iad.Daca nu-asta a fost tot!

Americanski  •  6 august 2009, 1:36

scriu la 3 ori distanta dupa dezlantuirea de bucurie traita si simtita pe stadionul Dan Paltinisanu.

1. In urma cu 4 ani am vazut Juventus-ul lui Ibrahimovic, Nedved, Emerson si Cannavaro intr-un amical cu „POLI” pe acelasi stadion. Pot spune cu mana pe inima ca jocul prestat de Sahtior asta-seara in primele 20-25 min este cel mai elaborat si combinativ vazut de mine vreodata pe vreun teren de fotbal.

2. E indescriptibila bucuria traita la finalul meciului!!! Am sperat 90 de minute atat la ratarile lor,si am suferit aproape la fel de mult pt ale noastre. „Poli” s-a depasit pe sine intr-un mod care ne facem sa visam frumos pe mai departe.

3. Fluieraturile anti-Lucescu de la inceputul (si sfarsitul??) meciului au fost izolate.Timp de 90 de minute nimeni nu a scandat anti-Lucescu. M-am numarat printre cei aproximativ 10-15 mii de spectatori care s-au deplasat spontan dupa meci in Piata Operei, pt a continua sarbatorirea. Acolo presa a speculat un moment(singurul vazut de mine in jumatatea de ora cat am stat acolo) in care 10-15 pustani au scandat timp de un minut un text anti-Lucescu. Cum editarea stirilor se face prin trunchiere, ma astept la generalizari cat mai sententioase in presa de maine…

4. Ca am adus vorba de presa retin un exemplu de umor involuntar din zilele astea si anume „intre meciul dintre FC Timisoara si echipa lui Mircea Lucescu, vom tine totusi cu o echipa romaneasca”

5. De acord, povestea din `87 n-ar trebui sa mai treneze prea mult. Insa ura anti-Dinamo e o expresie facila pt o revolta justificabila impotriva unui centralism sfortat,inca viu, generator al unor obtuzitati si abuzuri.Nu le reamintesc.Amprenta lasata de regalism,comunism(si postcomunism) asupra Ardealului si Banatului este inca vie.

6. Nu credeti ca meciul de asta-seara este doar expresia unei superbe ironii a vietii. Este mult mai mult de atat. Este o bucurie imensa pentru noi cei de aici si primul pas pentru o reusita fotbalistica pe care o asteptam anevoios de mult timp sa se intample. Forzza Polii !!!
Suntem toti doar alb-violeti, si suntem mandrii de-ai nostrii baieeeti..

Vali_B  •  6 august 2009, 1:41

Timisoara merita felicitari pentru calificare. Sa nu fim carcotasi, Timisoara n-ar fi putut elimina pe Sahtior iesind la joc, era singura tactica posibila, mai ales dupa meciul tur. Cu putina sansa, obiectivul a fost atins. Sper ca ai nostri sa se califice in grupele Ligii unde pot arata si ceva fotbal fara presiunea rezultatului. Bravo Timisoara si sper sa aduci cat mai multe puncte pentru Romania.

tavi_c  •  6 august 2009, 1:44

Cataline,pentru a nu mai fi tot felul de speculatii referitoare la meciul din 87 ,dati meciul (exista inregistrarea lui)ca se se convinga si cei (multi) care nu l-au vazut de ce era in stare Dinamo si M.Lucescu.Tot ,dar absolut tot ce spune Jackie Ionescu despre acel meci e adevarat.

Mille  •  6 august 2009, 2:11

Nu inteleg care e mare performanta a Timisoarei? A castigat Champions League? Nici macar nu s-a calificat inca in grupe. Bravo ei ca a eliminat Sahtior, dar hai sa mai asteptam rezultate cu adevarat valoroase si dupa aia sa vorbim de „facut istorie”, de „mare performanta”, etc.

Maki Donu  •  6 august 2009, 2:33

@ Catalin Tolontan

De ce continuati sa folositi denumirea de „Poli Timisoara” in toate articolele legate despre echipa din Timisoara? Va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns.

drucker  •  6 august 2009, 3:34

Este uimitor cite prostii se pot spune despre acel meci cu Dinamo :
1. Dinamo a fost o echipa urita dintotdeauna la Timisoara ( si nu numai ) fiindca era simbolul comunismului . Doar in acest sens se poate afirma ca Poli a ajutat Steaua .
2. Lucescu pe pista l-a amenintat pe Jackie Ionescu : ” Va retrogradez ” ( nu stiu daca a si facut-o )
3. Cum e posibil sa se afirme ca Poli a retrogradat lipsei de valoare cit timp a invins-o pe Dinamo ?
4. Daca era echipa Stelei , Poli nu ar fi retrogradat .
5. Poli a fost retrogradata de Securitatea ce infintase echipa Victoria .
6. In ultima etapa Poli a intilnit FC Arges cu care a terminat 1-1 . La acest meci galeria a fost inconjurata de militieni echipati ca de asediu fiindu-i interzis sa-si incurajeze echipa sau sa-si manifeste dezaprobarea la ceea ce se intimpla in teren unde intreaga echipa ( cu exceptia lui Paltinisanu mima fotbalul . Totul avea legatura cu arestarea antrenorului secund , Foale , care fusese arestat la Oradea incercind sa cumpere meciul cu FC Bihor . Fusese turnat de Romica Pascu presedintele de atunci al FC Bihor si celebra trompeta a Securitatii . In ce masura Lucescu a fost implicat doar dinsul stie . Personal eu nu cred ca a fost implicat . Dar acel ” va retrogradez ” este real . Nu inteleg de ce domnul Lucescu nu a recunoscut .

ATM  •  6 august 2009, 4:13

@ „Maki Donu”

de ce esti tu asa curios? sau te deranjeaza asa tare?
cainele moare de drum lung si ……. de grija altuia

claustrofobus  •  6 august 2009, 4:29

da mircea lucescu a amenintat pe poli cu retrogradarea in acel an 1987, dupa ce a luat bataie la timisoara cu 2-1, si sunt convins ca dinamo si nu lucescu a facut totul ca poli sa retrogradeze, ca sa dea un exemplu! dar scuzati-ma steaua facea la fel daca nu si mai rau decat dinamo. mai mult in acel an in care am batut pe dinamo, la steaua am luat 6-0! plus sau pierdut alte meciuri aiurea! deci: in acel an poli a retrogradat in primul rand pe mana ei, pt ca daca era sa jucam bine tot campionatul nu aveau ce sa ne faca! in al doilea rand pt. ca dinamo a facut totul ca poli sa retrogradeze, si in al treilea rand pt ca a pierdut meciurile cu steaua la scoruri astronomice doar ca steaua sa faca golaveraj. dar eu va intreb altceva. este acel an singurul an in care poli a retrogradat? pana nu scapam de complexul si nu ne vom ridica deasupra urii fata de dinamo nu vom ajunge niciodata o echipa mare, o echipa simbol. dinamo nu mai e ce a fost, nu mai e o forta in romania, din contra numai gura e de ei! dovezi? ce a castigat dinamo in ultimii ani? nimic! acum altii ne sunt dusmanii echipele politice: urziceni, cfr cluj, steaua etc

claustrofobus  •  6 august 2009, 4:39

astazi efectiv mi-au stricat seara cei care au strigat „U.E. dinamo”. adica eu ma bucur ca ne-am calificat, cant, plang de bucurie si ei vin si-mi aduc aminte de dinamo sau steaua. pacat in loc sa cantam despre sacrificiul baietilor sau despre enorma bucurie a calificarii, eu trebe sa ascult cum unii canta despre dinamo. fratilor nu va mai lasati prieteni sa ne strice bucuriile! vom avea timp destul sa le dam ce merita in meciul direct cu dinamo sau cu steaua! pana atunci sa ne bucuram si sa ignoram echipele sovietice steua sau dinamo!

ciupi  •  6 august 2009, 7:22

la noi minciuna a devenit frate cu adevarul.
poli s-a calificat cu ajutorul unui preinfarct care a blocat echipa ucraineana mai mult decit pe antrenorul ei.

Comentează