Omul cu aripi

Destinul unei echipe prin ochii băiatului de 24 de ani

vineri, 28 august 2009, 5:00

Destinul unei echipe prin ochii băiatului de 24 de ani

S-a întîmplat acum puţin timp.

„Tolo, tocmai ce m-am întors de la magazinul oficial al clubului de la stadionul Dinamo”, spune în deschidere mailul de la Mihai Brezeanu, cititor al gsp. „Am fost să cumpăr un fular unui prieten. L-am ales şi l-am înmînat vînzătorului. L-a luat, l-a împachetat frumos, l-a pus într-o pungă, mi l-a oferit. Apoi a luat un pix şi şi-a notat într-un carnet tipul fularului vîndut. I-am întins banii şi mi-a dat restul. Am mulţumit şi m-am întors spre ieşire cu lacrimi în ochi.

În loc de mîini, vînzătorul are două cioturi care se sfîrşesc undeva, înainte de locul unde ar trebui să înceapă coatele. Cînd a fost să bage fularul în pungă s-a ajutat de dinţi.

Ce stranie echipă e şi Dinamo asta! În tribună se agită ca un nebun şi dă indicaţii un mut, iar la magazinul de prezentare se mişcă mai bine decît 90% dintre vînzătorii români un ciung. Dinamo sînt ei!”. Aici se încheie mailul.

Nu căutaţi fotografia! Nu din compasiune o evităm. Pur şi simplu, nu e relevantă. Desigur! Azi, imaginile fac totul. Becali e mereu pe ecrane. El prefaţează tragerile la sorţi, glosează pe marginea şanselor de calificare şi îşi concediază jucătorii în direct. Imagine, prim-plan, motor!

Un scriitor italian ne avertizează, totuşi. „O mie de cuvinte nu fac cît o imagine, dar un milion de imagini nu valorează cît o idee”, crede el.

Ideea lui Florinel, 24 de ani, suporterul dinamovist sosit acum ceva timp la club şi devenit, exclusiv prin munca sa, om de bază la magazin.

Ideea celor de acolo, „la început ne-a fost milă, dar ne-a zis cîteva de ne-am lămurit că nu suportă jalea noastră”, de a-l primi.

Ideea că există ceva deasupra noastră care ne poartă ca şi cum ne-ar creşte aripi, chiar şi acolo unde noi vedem doar degete, cioturi şi înfrîngeri imposibil de răsturnat. Ca să  convingeţi, vizitaţi magazinul oficial din „Ştefan cel Mare”!

Comentarii (76)Adaugă comentariu

Bogdan  •  28 august 2009, 17:11

foarte frumos articolul…era de asteptat, avand in vedere ce a facut dinamo aseara…dar magazinul nu-l voi vizita EVER…si asta pentru simplul motiv ca sunt stelist:)

Dragos  •  28 august 2009, 17:12

bv lui! si mult respect angajatorilor!

adrianovici  •  28 august 2009, 17:12

da…il stiu si eu pe baiatul de la magazin..am incercat o data sa imi inchipui cum m as simti in locul lui..m a apucat tremuratul.felicitari Tolo pt articol!

p.s Dinamo de aseara seamana perfect cu baiatul de la magazin:sa nu renunti niciodata, oricat de greu si imposibil ti s ar parea!

valiza76  •  28 august 2009, 17:12

Il cunosc pe om, vine la fotbal la club diamond, e un baiat nemaipomenit.
Cinste lui.

Stefan  •  28 august 2009, 17:14

Frumos articol.
Da asta inseamna Dinamo!

Nu ne intereseaza ce crede oricine despre noi. Nu ne intereseaza ca suntem cea mai antipatizata echipa din tara. Nu ne intereseaza ca suntem acuzati de blaturi. Nu ne intereseaza ca am suferit in cupele europene in ultimii 20 ani.
Stim cine suntem. Suntem Dinamo!!!

Cosmin  •  28 august 2009, 17:15

bravo! „pacat” ca la astfel de articole nimeni nu are de ce sa injure si-atunci nu sunt prea multe comentarii

alex  •  28 august 2009, 17:17

asa e….de admirat omul ala..mi s-a intamplat la fel…am vrut sa il ajut sa-mi puna in punga ce cumparasem insa nu m-a lasat..a vrut sa faca totul singur..si a facut-o…si o va mai face mult timp de acum incolo!

fiu gorjului  •  28 august 2009, 17:18

am recitit .. am citit .. recitit .. emotionant .. dar ?

cum a scris ? .. cum a folosit pixu ?

da .. in tribuna e un nene .. mut .. tare .. ciudat ..vazui io .. 🙂

Caine  •  28 august 2009, 17:18

tolo poate ar trebui sa stii ca baiatul ala e tot cel despre care voi ati scris ca a fost batut de jandarmi in nu stiu ce deplasare….erau si niste poze tot la voi..

1q  •  28 august 2009, 17:19

asta-i articol publicitar ? glumesc… emotionant !

1q  •  28 august 2009, 17:20

…totusi, sa vezi ce le cresti vanzarile dinamovistilor 🙂

aly_dinamo  •  28 august 2009, 17:20

Da foarte frumos aricolul.Va felicit domnule Tolontan si tineti-o tot asa.Forta Dinamo

Kendo  •  28 august 2009, 17:23

Oamenii pot fi oameni indiferent daca sunt stelisti, rapidisti, dinamovisti… Cit despre Becali care inunda televizoarele si site-ul asta… Nu e nici macar vina lui. Ei, ghici a cui e!

Alex  •  28 august 2009, 17:29

Dar e de mult baiatula colo. Eu l-am prins acu vreo 2 ani cand au venit la Cluj, lucra cu inca 2 insi la Dinamobil. A venit si echipa, s-au uitat urat la Victor Becali, apoi dupa ce au disparut toti si au ramas doar cei 3 si cativa suporteri dinamovisti in fta hotelului, s-au pregatit sa inchida. Erau destul de prietenosi insa obositi dupa drum si un pic suparati. Intrebau in stanga si in dreapta unde pot merge si ei la fete prin Cluj ;))
Mi se pare un lucru bun ca i-au dat o sansa. Si a invatat sa se descurce fara maini. Aranja tricouri tinand umerasul cu dintii…Mis e pare admirabil ca prefera sa lucreze decat sa stea pe ajutorul de la stat, si asa e si util echipei.

Cătălin Tolontan  •  28 august 2009, 17:32

caine: da, asa e, dar acum pozele nu sint relevante
valiza76: joaca fotbal si inca bine 🙂

Alex  •  28 august 2009, 17:33

Angajatii simpli nu prea ii suporta pe sefi, se pare ca sunt niste badarani. Si inca ceva: handicapul ma re e la departament, ca au niste produse destul de proaste. Esti incatat de ele cand le cuperi dar sunt de calitate slaba. Nu ma refer la fulare si esarfe, ci la restul. Eu stiu ca am vrut sa-i iau la un nepotel ceva imbracaminte pentru copii, mai ales ca tatal e stelist 🙂 dar m-am razgandit cand le-am vazut…

alin  •  28 august 2009, 17:34

minunat articolul…mi-au dat lacrimile…il stiu pe baiatul care vinde la magazinul din Stefan cel Mare…e un om deosebit…chiar daca mereu Dinamo a fost facuta in toate felurile de toata presa…atacata,batjocorita,luata la misto…eu m-am indragostit de clubul asta pt c-am vazut ceva ce n-am mai vazut la alt club…am vazut multe gesturi caritabile,am vazut campanii de ajutorare a anumitor copii bolnavi…am vazut gesturi facute de jucatorii dinamovisti…si gesturile lor n-au fost mediatizate ca iesirile lui Becali la nu stiu ce manastiri…nici n-aveti idee cata suferinta am putut sa strang in mine in ultimele luni…ratarea titlului pe final de sezon,meciul de acasa cu Liberec…invazia suporterilor,pe care i-am inteles,chiar daca n-as fi putut intra pe stadion…am preferat sa stau jos pe scaun in tribuna…sa plang ca un copil care pierde pe cineva drag…am avut inima sfasiata…n-am dormit nopate dupa acel 2-0 de acasa…ma gandeam la excluderea din Europa,la desfiintare clubului iubit…presa incepuse sa calce pe cadavre…adica pe noi…dupa ce ca eram la pamant,inca ne mai loveau…DAR cainii de acolo de jos,loviti,scuipati,juacti in picioare,batjocoriti,au mai putut avea doar o singura reactie…au strans din dinti si au lovit doar o data…cu un 3-0…niste parade de exceptie ale unui portar care a aparat cu sufletul…niste mutari ale unui antrenor contestat de toata lumea…o daruire dusa la extrem ale unor jucatori vazuti rezerve…si o calificare istorica…DINAMO a mai avut forta sa loveasca doar o data…sa le arate la toti ca DINAMO nu poate sa moara…a invins destinul,a facut ca si fanii altor echipe sa fie dinamovisti in acele minute de la executarea loviturilor de la 11m…DINAMO n-a lovit prin jigniri,acuze ca presa…DINAMO a aratat ca nimeni n-o poate ingenunchia asa usor…am fost singuri impotriva unei tari intregi care ne injurau(exceptie fac dinamovistii) si la miezul noptii toata tara a fost cu noi…de asta iubesc echipa asta…si de as mai plange o viata de durere pt clubul iubit,seara trecuta imi va alina sufletul in fiecare zi pana la moarte…pt ca aseara DINAMO a lovit doar o data…prin fotbal

S.U.D.  •  28 august 2009, 17:38

asta e spiritul nostru, asta e crucea noastra… ne-o ducem pana la capat!

DINAMO SUNTEM SI… NOI!

Sim  •  28 august 2009, 17:42

am trecut exact prin aceeasi experienta… am plans si eu…

Val ANASATASIU  •  28 august 2009, 17:43

Adevarat, acel baiat are mai mult har decit multi..INTREGI, el CREDE si VEDE nu-mi pare nimic superficial, ca si exemplu , este mai mult decit sigestiv.
Oameni buni treziti-va , futbolul face parte din viata si este un spectacol asemeni vietii voastre, conducatori, presedinti suporteri staff-tehnic etc presedinti de federatii forumuri si Comitzii, arbotri si toata increnfatura din jrul acestui sport, si nu numai, jucati jocul in firea sa , veti avea enprm de cistigat .Acesta ar fi primul pas spre civilizare. Felicitari Domnule PORUMBOIU, mesajul de scuze pentru simpatizanti, suporteri si toti roamanii, ESTE UN SEMN AL NORMALITATI..ASEMENI FAPTUL CA GIGI BECALI A SIPMATIZAT CU DINAMO in meciul secolului de aseara sunt , mici semne ca poate in al 13-lea ceas mai avem sansa UNEI NORMALITATI.
FUTBOLUL ESTE VIATA

cllod  •  28 august 2009, 17:52

sunt stelist, dar parca aseara m-am simtit nu mai roman si patriot ca de obicei, ci mai OM….

anca  •  28 august 2009, 18:07

Buna ziua tuturor, m-a impresionat cazul, asemeni meciului de aseara, aseara a castigat Romanania, pe langa o echipa in plus in europa, o prestatie si o abnegatie cum rar ne e dat sa vedem intr-o viata. Recompensa noastra a fost jocul in sine, a lor, probabil, este o plecaciune. O merita cu prisosinta. In fond iesirea lor de pe teren din meciul tur a fost cu capul plecat si cu un „mea culpa” pe buze. Dinamo a demonstrat aseara ca nimeni nu este invincibil, ca intotdeauna o sansa dintr-o mie poate sa-ti apartina, ca noi toti, ma refer la poporul roman, putem primi ceea ce ne dorim, kiar daca efortul ni se pare incomensurabil uneori si reusita foarte departe, incercati asemeni acestor jucatori si veti vedea ca reusita nu va intarzia in viata voastra. Multa bafta tuturor echipelor romanesti

Cosmin  •  28 august 2009, 18:18

Intr-adevar, si eu il stiu pe acel baiat, e de mult timp la magazin.

E emotionant sa-l vezi.

Dinamo a scris istorie si ziua de 27 august va ramane mereu in memoria tuturor iubitorilor de fotbal din Romania si nu numai.

nelu  •  28 august 2009, 18:24

mi-au dat lacrimile la articolull liu Alin-17**

50 cent  •  28 august 2009, 18:32

DINAMO NU STIE SA MOARA, aceste cuvinta caracterizeaza pe DINAMO, sunt mandru ca sunt DINAMOVIST, chiar daca SUNTEM SINGURI IMPOTRIVA TUTUROR

jack_reddog  •  28 august 2009, 18:35

Am urmarit ieri cu sufletul la gura, live text pe internet, cu cea mai proasta conexiune posibila, din Wisconsin USA, desfasurarea partidei.Am sperat dupa acel 0-1, apoi 0-2, sa se intample o minune, si s-a intamplat , 0-3; apoi, prelungirile, textul spunea ca dinamo se apara eroic dar cat va rezista…bara cehii, minge scoasa de pe linia portii…Apoi iar emotii de la 11m…bineinteles pica serverul americanilor. Intr-un final, apare mare pe ecran ” Dinamo se califica !” Urlam de nebun prin casa! Multumim, Andrei Cristea, M.Niculae, Matache…Multumim DINAMO pentru o seara fantastica! Nu a fost un adversar de calibrul granzilor, scorul asta trebuia sa fie in groapa,unde dinamo si-a facut singura viata grea, dar au luptat pana la capat, au crezut in sansa lor, si au invins nu doar pe cehi, ci pe toti cei ce i-au hulit. Tind sa cred ca un suflu de putere a venit si de acolo de sus, dispre Catalin Haldan…
Sunt iesean, de fiecare data cand treceam prin Bucuresti, opream la magazinul oficial.E fantastic acel om! Felicitari lui si celor ce au avut incredere in el, cei ce l-au pus stapan peste magazin lasand la o parte prejudecatile.
E comparata mai nou Dinamo cu FC Liverpool, prin prisma scorului rasturnat aseara.Dar oare si cele cateva mii de locuitori ai oarasului Falticeni fac la fel cu echipa lor? Sunt fan FC Liverpool, daca e sa facem o comparatie intre Dinamo si cormorani, aceasta poate fi facuta doar asa : YOU’LL NEVER WALK ALONE – CAINI PANA LA MOARTE, SI DINCOLO DE EA !!!

Benulinho  •  28 august 2009, 18:39

E adevarat baiatu ala!!!…la meciul dinamo-lazio mi-am cumparat si eu cate ceva si vazandu-l vroiam sa-l ajut,dar stupoare……s-a simtit foarte jignit de gestul meu!!! bravo Dinamo!!! Bravo Tolo!!!

gabriel  •  28 august 2009, 19:10

DINAMO INSEAMNA SUFERINTA

PussyCat  •  28 august 2009, 19:27

Dinamo inseamna o echipa de fotbal si multi actionari care nu se inteleg intre ei

dg  •  28 august 2009, 19:38

sunt stelist dar urez dinamovistilor, pentru ce a realizat aseara, sa ajunga pana in semifinala europa ligue ( unde va fi eliminata de steaua, apoi finala cu cfr, 2-0)

nutecred  •  28 august 2009, 19:47

Tolontan ramane frate unul din OAMENII ziaristi care stiu cu ce se mananca jurnalismul. Tolontan, fata de altii de la gazeta, e singurul care nu a lovit DINAMO dupa meciul tur cu slovan, e singurul care a cautat sa inteleaga si a inteles gestul suporterilor de a intra pe stadion, e singurul care a aruncat o privire si spre loja de la stadion nu numai spre peluza. Baiatul asta fara maini e DINAMO, e vointa, e credinta e lupta cu destinul potrivnic. Din cauza ZIARISTILOR ca Tolontan mai citesc gazeta.

alin  •  28 august 2009, 19:55

asa e…Tolontan si Geambasu mi se par singuri ziaristi profesionisti…obiectivi…si eu tot datorita lor mai citesc gazeta…si tot datorita lor am acceptat sa-mi iau pachetul gsp premium…un ziarist bun merita tot respectul,iar Tolontan e unul dintre ei…

Anotak  •  28 august 2009, 19:57

Intradevar, articol emotionant,dar amesstecandul pe becali,parca simt un gust amar in cerul gurii.Se putea si fara el.

panzerdinamo  •  28 august 2009, 20:04

vin de foarte multi ani la meciurile lui dinamo si il stiu de ceva timp p acest baiat.il mai ajutam in deplasari cu ce putem fiecare.tolontane poate tu niste poze cu el de acum cativa ani,cand dinamo a jucat un meci de cupa la braila.am jucat cu galati parca,nu mai stiu exact.sa vezi in pozele acelea cum acest baiat pe care tu si cititorii tai acum il compatimiti a fost batut cu salbaticie d acesti purtatori ilegal de creier(2-3 neuroni de persoana nu mai mult ca strica ce e mult) „de aparatorii ordini publice”,de acei oameni cu 4 clase care se razbuna pe suporteri ca cica din cauza lor vin sambata la munca,intr-un cuvant de jandarmi.**

cocodog  •  28 august 2009, 20:19

Aseara a fost ceva fantastic,am trecut prin zeci de stari…ce m-au dus in final la pierderea vocii…dar fericirea si mandria pe care le-am avut la final au depasit orice limita a euforiei…Mandru ca sunt dinamovist,mandru ca sunt roman

Claudiu  •  28 august 2009, 20:35

Prima data cand am intrat in magazinul lui Dinamo,a fost la meciul cu urziceni din campionatul care la castigat dinamo acum cativa ani..
Am fost cu varul meu la stadion am mancat o shaworma, inainte de shaworma luasem bilete la meci,dupa am intrat in magazin iar varul meu si`a luat un CD cu imnurile lui Dinamo ca sa il asculte in masina,ne`am uitat pe acolo si dupa eu l`am vazut pe acel baiat care mai are decat de la cot-in-sus, pur si simplu,ma luase cu fiori.. iam si zis si lui varmiu ‘ce`o fi facut ala de avea mainile asa „, si mereu cand ma duc acolo, e una blonda si sta pe scaun iar el vinde, baga in pungi,si scrie pe caiet, se chinuie asa..

Mike  •  28 august 2009, 20:36

Draga Catalin
Eu as spune ca asta se numeste pur si simplu demnitate in adevaratul sens al cuviintului.
Notiune demult uitata pe aceste meleaguri. Exemplu de urmat

Claudiu  •  28 august 2009, 20:37

Da, il stiu si pe acel „mut” si el vinde la magazin. N`are cum sa nu te apese oameni astia 2, mie mila de ei.

radu sora  •  28 august 2009, 20:47

asta inseamna sa nu te dai batut niciodata. oameni care le au pe toate la locul lor… cersesc la semafor! Doamne de ar avea toti spiritul acestui om! felicitari angajatorului sau ! lui ii doresc sanatate si sa lupte pana la capat !

radu sora  •  28 august 2009, 20:52

oameni buni ! haideti sa vedem cum putem sa ajutam ! eu stiam ca exista si pentru maini. Oare am o informatie gresita ? bineinteles ca mai intai trebuie intrebat acest om daca isi doreste ajutorul ! si daca este de acord trebuie ajutat ! eu voi cauta sa vad cum pot sa ajut … incercati si voi !

radu sora  •  28 august 2009, 20:55

il poate ajuta oare proteza bionica?

HoolTras  •  28 august 2009, 21:15

Un articol frumos, dar nu era tocmai necesar sa pronunti numele „becali”, care sfideaza orice ratiune romaneasca si istorie..AICI e DINAMO !

d  •  28 august 2009, 21:23

bravo Dinamo si pacat de actionari …si mai am o nedumerire..ce cauta acest personaj Ganea ..si cu ce drept vorbeste el despre victoria lui Dinamo ?

alk  •  28 august 2009, 21:55

Nu ma rog decit ca aceasta stare sa dainuie la Dinamo ever!

darius  •  28 august 2009, 22:04

Dinamo pe viata!Orice ar fii!

adidas  •  28 august 2009, 22:17

in general am observat ca dinamo ajuta fostii sportivi nu da in namol cu ei cum se intampla steaua…

Azazel  •  28 august 2009, 22:57

Trecand peste compasiunea generata de handicapul baiatului de la magazinul din Stefan cel Mare, mesajul care clipeste ca un laitmotiv perpetuu este acela ca Dinamo este acest „ciung” care se incapataneaza sa nu aiba nevoie de mila nimanui atunci cand impacheteaza un fular alb-rosu. Dinamo este acel mosulica iesit parca din eternitatea istoriei, cu parul nins, zambetul sugubat, plus o vesnica palarie de fetru, „abonat” cred si dincolo de viata asta, la locul sau din tribuna I din Groapa. Dinamo e acel parinte obosit si consumat de mizeriile cotidiene care-si poarta odrasla de la 4-5 ani, pe stadion, tocmai pentru a deveni si el „bolnav” de Dinamo, partas in spirit la trairea unui sentiment care transcede abrutizarea sociala si politicianismul grobian si grotesc. Dinamo e acel adolescent de 15-16 ani care-si manifesta iubirea mistuitoare, fara limite si grade de comparatie, pentru pustioaica din clasa a X-a B, ducand-o nu la un film in mall ci sa-l vada pe Adrian Cristea si indolenta lui care poate aduce la turbare orice suporter, sau golul 114 al lui Danciu. Dinamo e „tanarul lup” care tocmai a iesit de pe bancile facultatii, este proaspat angajat intr-un birou oarecare, unde vrea sa i se vada cat mai rapid valoarea, isi amageste prietena cu iluzia unui mariaj iminent,tocmai s-a mutat de la parinti intr-o chirie confortabila si simte ca singurul lucru de care in acest moment nu se poate desparti, fara sa se uite inapoi, este Dinamo. Dinamo e adultul de 32-35 de ani, care are un job rezonabil desi seful e un „monstru abominabil”, un apartament pentru care mai are de platit vreo 30 de ani, o masina buna dar nu chiar ce si-a dorit, o sotie pe care o iubeste desi se intalnesc doar seara in bucatarie si abia apuca sa lege doua vorbe despre cele ce s-au intamplat peste zi si mai are un lucru inestimabil, un abonament in PCH. Acestea sunt doar cateva mostre, dar prototipul imaginii spiritului Dinamo e mult mai diversificat, bantuind in toate colturile tarii, prin tot nomenclatorul de meserii si prin toate categoriile de varsta. Acest microb minunat nu cruta pe nimeni si nimic, si e bine, e foarte bine …. Tocmai dintre acesti oameni au fost cei care au intrat pe gazon in meciul tur cu Liberec. Mocirloasa medie romaneasca s-a grabit sa-i anatemizeze si sa-i transpuna in reprezentarile disperarilor monstroase de tip Goya. Nu stiu daca suporterii au avut dreptate sau nu, dar stiu ca rabufnirea lor a a fost initiata datorita dragostei de Dinamo. Puteti spune ca-i o iubire autodistructiva, avand in vedere efectele constatate prin masurile UEFA, eu o vad ca pe o iubire care a generat renasterea echipei in meciul retur. Desi nu am un argument logic, nici nu am nevoie, sunt convins ca daca meciul de la Bucuresti s-ar fi terminat cu acel 0-2 pentru cehi, fara niciun fel de incidente in tribune, la retur echipa ar fi jucat la fel de placid si fara pic de initiativa si Liberec se califica la pas. Nu sunt deloc de acord cu dictatura fortei brute, dar aici a fost altceva, a fost ultimul dangat de clopot, atunci cand sti ca de pasul pe care-l faci in secunda urmatoare, depinde daca traiesti cu fata-n lumina sau mori acoperit de negura unei rusini neiertatoare. Da, echipa e a suporterilor si nu a jucatorilor sau conducatorilor. Echipa trebuie sa insemne spirit, iar acest spirit nu exista decat in inima suporterului, asa ca inainte de a fi presedinte sau jucator la Dinamo, trebuie sa fii cuprins si mistuit de „focul regenerator”. Sigur ca pot exista si jucatori care fac doar o meserie si atat, dar acesti jucatori fie se contamineaza si ei de gripa alb-rosie, fie mai devreme sau mai tarziu sunt descoperiti ca fiind mercenari si impostori si atunci o sa fie huiduiti si renegati. Dupa parera mea intreaga axioma este foarte simpla, iar cine vrea sa o inteleaga, singurul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa renunte la orice farama de ratiune si sa iubeasca pur si simplu, o iubire neconditionata care amesteca otrava cu ambrozia si te trimite intr-o alternanta naucitoare din Iad in Rai si invers.

P.S.

Pe langa rezultatul in sine, ceea ce m-a bucurat foarte tare dupa victoria de la Liberec a fost faptul ca aseara sunt convins ca zeci de mii de pusti de 9-10 ani, care au vazut partida, au devenit brusc dinamovisti. Joi seara a fost unul dintre acele momente foarte rare care-l fac pe copilul care pana atunci nu a fost legat de nicio amintire de ce inseamna iubirea pentru o anumita echipa, brusc simte ca din acea clipa echipa pentru care a suferit ca un „caine” 🙂 , 120 de minute plus lovituri de departajare este echipa si iubirea lui pe viata. Bun venit in randurile noastre, o sa aveti parte de bucurii imense si dezamagiri sfasietoare.

Ionut `hd  •  28 august 2009, 22:58

Superb articolul. Buna si comparatia.Toti romanii ar avea ce sa invete din AMBITIA baiatului acela precum si din ambitia dinamovistilor de ieri. Din pacate noi am fost mereu un popor slab si astfel de intamplari ne-au socat mereu in loc sa ne invete ceva sau sa ne intareasca.

brebe24  •  28 august 2009, 23:20

Salut la toti si felicitari pentru articol. E foarte bine ca mai aduci in discutie si lucruri „marunte” si amare care ne umplu viata de zi cu zi. Vedem zi de zi oameni suferinzi pe care nimeni nu ii ajuta , bravo dinamo pentru reusita si din teren si de la magazin . sa dai o mana de ajutor unui om e usor, dar cateodata suntem prea comozi sa o facem. asta e adevarul.
BRAVO PENTRU DINAMO!!
Dar de ce trebuia sa amintesti de Becali?
Mergi prin tara mult sau putzin, draga Tolo? Mai intreaba oameni din diferite zone inundate ce sate intregi a ridicat omul ala, chiar asa cu gura mare cum o are, cate familii au avut un loc sa puna capul pe perna cand casa le plecase la vale cu apele? Familii ma baiatul lui tata, familii.
Si nu numai atat, stii tu catzi oameni amarati se duc la palatul lui sa ceara ajutor, oameni care se lupta cu boli si cu moartea si pe care asta guralivu ii mai ajuta din cand in cand?
Suna mult mai frumos articolul asta daca te refereai numai la binele facut de Dinamo si sa nu mai arati si cu degetul la altii. indiferent care ar fi fost ei.
Eu sunt stelist, recunosc, (tatal meu a jucat intr-o tinerete a lui
la steaua ) dar mi-a iesit inima de roman din piept cand am vazut baietzii nostrii cum au intors rezultatul ala de la masa verde.
multumesc mult. UN MIC SFAT: FII MAI NEUTRU IN ARTICOLELE TALE CA SUNT CITITE DE TOATA LUMEA. NU TOTI STIM ABSOLUT TOTUL.

eu roman  •  28 august 2009, 23:36

Am uitat sa fim romani 🙁

Comentează